Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
clavin
clavinInnlegg: 32422
09.03.17 01:33
Ingebretsen: Svar på spørsmålet mitt før du svarer på et spørsmål med et nytt spørsmål mot meg? Dette har kansje fungert for deg i 27709 innlegg men hos meg funker det dårlig. Så det siste. Er det bedre at Viking går kong en at vi ber om hjelp?

Jeg velger å svare seriøst med å stille deg et spørsmål:

Hva er det Mohn skal bidra med, eller rettere sagt, hva er planen? Hvis eksempelvis Mohn tar på seg spanderbuksa og legger 18,6 millioner på bordet for å dekke underskuddet fra 2016, hva skal man så gjøre videre? Be om nye 18,6 millioner neste år?

Det du ikke gidder å ta innover deg er at Vikings utfordring ikke er å skaffe midler slik at konkurs unngås her og nå. Dette har klubben allerede støttespillere som kan bidra med, og allerede har gjort det mange ganger. Spørsmålet er hvordan klubben kan få kontroll slik at man er levedyktig uten bidrag fra Mohn, Rugland og hele sulamitten?

Jeg trodde dette var rimelig klart.

Så er spørsmålet, hva er DIN løsning på at klubben kan bli levedyktig framover, utover ubegrenset SMS-tilgang i abonnementet til din teleopereatør?

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
09.03.17 01:42

Mohn kan komme inn med en sum som gjør at vi overlever en viss periode. Innen denne perioden kan Viking stå sterkere på egne ben. Jeg ga det nå et forsøk og kontaktet han så får dere bare slakte meg så mye dere vil om dette. Ha en fin natt

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
09.03.17 09:42
Ingebretsen: Mohn kan komme inn med en sum som gjør at vi overlever en viss periode

Kreativitet er godt å ha. Det viktigste er at Viking overlever, det er nok alle enige om.

Men det nytter ikke å pisse på seg hver gang man er kald. Den varmen varer ikke lenge.

Vi skal ikke lenger tilbake enn 16.august da det ble informert om at Viking fikk nye 17 millioner i emisjon . Dette er ikke 7 måneder siden engang. Tenk hvor Viking hadde vært uten disse 17 millionene med det underskuddet vi fikk. Dette var ønsker før emisjonen "

Behovet er på hele 25 millioner kroner.

Dette er for å opprettholde dagens satsing, samt å dekke selskapets likviditesbehov for 2016 og 2017, og opp til 30 millioner kroner for å kunne sikre videre utvikling og ønskelige investeringer, heter det videre"

Emisjonen havnet langt bak, noe som er forståelig. Det var først og fremst nye investorer som ikke dukket opp.

Det er ikke så mange år siden det var nok en emisjon som var større enn den i fjor.

Man kan gi gaver, hjelpe med noen kroner og bidra med det lille man har. Men uten at Viking evner å drive klubben forsvarlig så er det bortkastede penger. Nå har de spart og spart og spart. Senket nivået på det sportslige og allikevel er det blodrøde tall.

Slik jeg ser det er den beste løsningen å vinne publikum tilbake. Mobilisere i bunn, dra med seg alt av goodwill hos folket i gata og fylle opp stadion. Hvordan Viking skal få til det er jeg usikker på. Men en spillestil som appelerer samtidig som vi slår fra oss underfra og oppover vil hjelpe.

En pengegave fra Mohn er ikke løsningen, hvis han da ikke spytter inn 40-50 mill. Det vil hjelpe med pengegave, men det er ikke løsningen.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
09.03.17 09:51
fotballidiot2: Som nevnt er ikke lønnskostnaden på 30 millioner, men 43 millioner. I 2013 var den nesten 53

Den lønnskostnaden, er det totalt for Viking eller bare for den sportslige biten?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
09.03.17 10:25

Rosenborg henter Bendtner. Viking henter høyst sannsynlig Appiah

Begge klubber tar sjanser. Bendtner har ikke prestert på veldig mange år. Appiah har vært lenge ute med skade. Bendtner, vil han eller har han det for komfortabelt. Appiah, vil han opp igjen på landslagsnivå?

Hvem av disse to skinner mest når sommeren 2017 kommer?

Appiah virker lovende. Kvalitet kan forhåpentligvis også smitte over på de andre der framme.

 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
09.03.17 10:59

Lønnskostnaden er for Viking fotball AS så det inkluderer nok alt

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
09.03.17 11:02

Det er herlig å lese på diverse nettsider.

"Crystal Palace striker leaves Club for Norwegian giants Viking"

Men litt skummelt det som står "

Får virkelig håpe at den fysiske formen ikke lager problemer. Det er ikke så veldig lang periode han er her, så vi trenger å bruke han 100%

Problemer med kopiering dessverre. Det står at han var på vei til Southend i januar, men Crystal Palace ville ikke for de var usikker på hans fysiske form og ville heller ha han i klubben og få han 100%.

 

(Innlegget ble redigert 09.03.17 11:03)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
09.03.17 11:06
fotballidiot2: Lønnskostnaden er for Viking fotball AS så det inkluderer nok alt

Ja, da blir det litt vanskelig å sammenligne. Men det står også at alle sluttvederlag er med i lønnspakken på ca 30 mill. Kan vi regne med at spillergruppa er ca 30 mill og resten av klubben er de resterende 13 millionene da? Sluttpakkene drar litt opp det og.

Liten tvil om at det er inntektene som må opp samt at vi får resultater av alle som måtte slutte i slutten av fjoråret på årets regnskap. Som Henningsen uttalte i et intervju. Det er skrapt til beinet nå.

Paddvart
PaddvartInnlegg: 6887
09.03.17 12:26

Vi kommer i hvertfall til å ha den flotteste stadion i 6. div!

odin
odinInnlegg: 23478
09.03.17 13:13

Er det nå det passar å gjenta ein spådom frå i fjor sommar ennå ein gong?

Revisor er usikker fordi det framleis er mulig at fleire sponsorar vil svikte og at det blir ennå mindre folk på stadion enn i fjor.

Eg på mi side trur at me har passert botn. At interessa for Viking er større enn den var i fjor. At kjernen av ukuelege optimistar greier å dra med seg fleire folk på kamp i år. At nedgangen i oljå har stoppa opp. At bedriftene som hogg i bremsene i fjor og forfjor har frigjort dei og så vidt byrja å gi litt gass igjen. Når folk vender tilbake til stadion vil sponsorane komme etter. Då stoppar også nedgangen for Viking.

Plutseleg byrjar publikumsinntektene å svare på budsjett. Så går me i pluss. Så kjem meldinga om at sponsorsvikten har stoppa opp. Deretter blir det plusstal. Ein million her og ein million der. Millionar som klubben kan prioritere å bruke der dei ønskjer å bruke pengar. Ikkje millionar som går til å tette botnlause hull. Plutseleg kan me seie nei til skambud på dei neste spelarane våre og presse prisen opp. Plutseleg kan me erstatte dei som forsvinn. Det treng ikkje vere så svart og vanskeleg som det ser ut i desse tider.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
09.03.17 13:23
odin: Det treng ikkje vere så svart og vanskeleg som det ser ut i desse tider.

Jeg tror du har helt rett. Det er folk på kamper som er nøkkelen til alt sammen. Kommer folket, kommer mer kampinntekter. Mer folk på stadion mer attraktivt for sponsorer og så ruller hjulet.

Men hvor mange som kommer og hvordan Viking skal få fram den mentaliteten hos folk er jeg usikker på.

Ingenting hadde vært bedre enn at vi fikk innstillingen, "nå skal vi vise resten av landet hva Viking betyr for oss" og strømmet til stadion i hopetall. Men jeg føler ikke vi er der helt ennå.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
09.03.17 13:25

Dette skrev jeg til Mohn. Jeg håper du kan gi Viking en hjelpende hånd før vi en dag må gå til skifteretten!! Jeg vet også at en sum fra han ville vert en kvikk fix som ikke ville holdt oss flytende for all evig tid. Men det ville gitt litt arbeidsro for å finne en mer varig bærekraftig måte og drive klubben på i fremtiden. Må si at det tærer på mitt mørkeblåe hjerte å se klubben i denne forfatningen som de er i nå.

(Innlegget ble redigert 09.03.17 13:27)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
09.03.17 13:27

Mohn har klubber han har spesiell interessere av. Trodde neppe han delte ut til alle. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
09.03.17 13:30

Hva kan vi forvente fra kampen i morgen mot Brann?

Utifra rapporter så har Viking trent beinhardt, men skal nå slippe litt opp. Det bør bety lettere bein. Men det er kanskje for tidlig å se effekt av dette.

Vi møter fjorårets nr 2 i Tippeligaen. Men noe uslåelig lag er det ikke.
Brann har følgende resultater i treningskampene.
Brann-Nest Sotra 4-2
Brann-Las Palmas 1-0
Brann-Sogndal 0-0
Brann-Malmø 1-2
Brann-Åsane 2-1

Jevne kamper, lite mål med unntak av den første.

Jeg forventer at vi spiller jevnt med Brann. Uavgjort er nok et resultat jeg vil si meg fornøyd med. Det jeg ikke ønsker er å bli utspilt og slippe inn mange mål.

odin
odinInnlegg: 23478
09.03.17 13:43
TAdams6: Men hvor mange som kommer og hvordan Viking skal få fram den mentaliteten hos folk er jeg usikker på.

Det har eg som du veit ein teori på: Eg trur folk treng noko å stå saman om igjen etter oljenedturen. Ein del av desse vil gå på kamp. Kanskje passar det godt å støtte Viking nå - å vere ein del av eit lag der det er oss mot resten av verda.

Når alle er einige i at denne gongen slår med nedanfrå, me skal ikkje forsvare eit favorittstempel, så er det enklare å suge på karamellane og lettare å komme over ein smell og to. Det vil lette presset på spelarane og på klubben, og det kan komme godt med i år.

odin
odinInnlegg: 23478
09.03.17 13:45

Ein observasjon: Såg at Kjartan Salvesen og tre andre syngguttar stod på scenen på Høgre sitt landsmøte nettopp.

Reknar med at dei song "Ein blåe dag".

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
09.03.17 13:46
Ingebretsen: Må si at det tærer på mitt mørkeblåe hjerte å se klubben i denne forfatningen som de er i nå

Det har lyst varsellamper i mange år nå. At underskuddet er så stort er utrolig skuffende og deprimerende. Men at man kan budsjettere med spillersalg for nesten 17 mill er like sjokkerende. Man kan ikke lage budsjetter med så store usikkerhetsmomenter. Når greide Viking sist å selge for så store summer? Thomas Myhre tilbake på 90 tallet?

Det at det budsjetteres så store spillersalg synes jeg er håpløst. Det blir nesten som å stikke hodet ned i sanden og håpe at ingen ser deg, akkurat som strutsen. Det er jo dømt til å mislykkes.

Viking må sette noen oppnåelige budsjetter, ikke noen luftslott.

Det er ledelsen, dårlig ledelse, over lang tid som er årsaken til denne elendigheten. I stedet for langsiktighet så har de tenkt kortsiktig fra år til år. De har sagt at de har hatt 3-års planer flere ganger. Når de 3 årene har gått så er det nesten umulig å se at de har gjort noe for å nå disse målsettingene.

Jordnære, edruelige og ærlige. Det bør ledelsen være. Å bli skuffet hvert eneste år som vi supportere blir er ødeleggende for klubb og for interesse. Dette underskuddet (størrelsen) var nok et skuffende resultat fra Viking. I stedet for å få optimisme så slår de luften ut av oss nok engang.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
09.03.17 13:46
odin: Kjartan Salvesen og tre andre syngguttar

Sikkert Stavangerkameratene. Veldig flinke. Burde absolutt lage en Vikingsang disse 4.

(Innlegget ble redigert 09.03.17 13:48)

Wiggum
WiggumInnlegg: 20575
09.03.17 13:50
Ingebretsen: Hva er valget ditt clavin? Gå konk eller få hjelp?

Jeg får min del har levert Viking Lotto. Anser sjansene for å vinne der som større enn at Mohn spytter inn penger fordi en tilfeldig Viking-supporter sender han en SMS.

DonW
DonWInnlegg: 46
09.03.17 13:57

Det tar tid å krabbe opp igjen etter å ha sklidd helt ned mot bunnen i gjørmehullet, allikevel kjente jeg på at nedturen stoppet og stemningen, og noe mer, forsiktig snudde i november 2016.

Med litt stang inn, både på banen og ellers, så kan det bli merkbart for de fleste av oss utover denne sesongen. Jeg gleder meg i hvert fall over modig og tydelig tale fra trenere om spillestil, fra administrasjon om økonomi, og rapporter om entusiasme og innsats fra spillernes side.

Innsatsfylt mot har en tendens til å føde medgang og medgang gir næring til mer medgang.

3. april er jeg i Oslo og ser Viking spille mot bydelsklubben fra Oslo Øst. Det jeg vil se er et lag som gir alt, som angriper med flere enn et par spillere og som, om de taper, taper fordi de enten var uheldige eller tapte for et lag som i akkurat denne kampen var bedre enn mine gutter.

Vinner de så skal jeg feire medgangen og modig nyte gleden frem til neste kamp.

Heia Viking.

(Innlegget ble redigert 09.03.17 13:58)

odin
odinInnlegg: 23478
09.03.17 14:16
TAdams6: Jordnære, edruelige og ærlige. Det bør ledelsen være. Å bli skuffet hvert eneste år som vi supportere blir er ødeleggende for klubb og for interesse. Dette underskuddet (størrelsen) var nok et skuffende resultat fra Viking. I stedet for å få optimisme så slår de luften ut av oss nok engang.

Det skal seiast at forutsetningane har endra seg frå budsjetta blei laga til årsresultatet blei konkludert - særleg dei to siste åra.

Eg hugsar godt at marknadssjefen til Viking skrytte av at sponsorane ikkje svikta Viking, slik dei svikta andre klubbar. I ettertid er det enkelt å sjå at det var på grunn av oljebobla. Viking byrja å spare og kutte kostnader, men kun med moderat svikt i kommersielle inntekter. 

I år etter år blei utgiftene kutta, men utan at det blei gjort drastiske grep. Me prøvde aldri å gjennomføre lønnskutt, slik andre klubbar gjorde. Me omorganiserte og kutta ikkje vesentleg i organisasjonen. Kort sagt: Det blei aldri laga ei skikkeleg kriseforståing før i fjor. Det har vore langt mellom advarslane om å bruke for mykje pengar på VGD. Det har vore mange advarslar mot å spare seg til fant, eller sagt med andre ord: Ta økonomisk risiko i håp om at det skal betale seg seinare.

Me har altså kutta i ein ende i mange år, men ikkje gjort nok for å tilpasse organisasjonen og drifta til ei ny tid. Så kom oljesmellen og gjorde alt akutt. Det har vore som reisa med Titanic. Det tok si tid frå Titanic gjekk på isfjellet til panikken byrja å breie seg. Slik var det med næringslivet i Rogaland også. Lenge etter at varsellampane lyste var næringslivet like rause som før. Plutseleg kom panikken og alle drog i nødbremsene. I panikken blei alle unødvendige utgifter blei kutta. Og nokre til. Det ramma Viking hardt. Og det på eit tidspunkt der Viking hadde kutta i fleire år. Me var allereie hardt pressa og hadde lite å gå på. Slikt blei det oppseiingar, billegsal og kjøpestopp av. Krisetiltak.

Det har tatt si tid å innsjå farane i Viking også. La oss tru at me ikkje går ned som Titanic. At me rekk å snu skuta i tide. Næringslivet er i ferd med å komme til hektene igjen. Dei gjekk ikkje ned som Titanic. La oss håpe at Viking overlever så lenge at me får vere med på ein ny opptur.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
09.03.17 14:36

Disse korte kontraktene kan gi en del trøbbel. 

odin
odinInnlegg: 23478
09.03.17 15:07
Winthrop15: Det ville vært synd for en klubb i pengenød :-(

La oss tru Ryerson på hans ord, og at han signerer ny kontrakt i løpet av våren. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
09.03.17 15:12

Ernemann spiller ikke mot Brann. Viking velger å hvile ham og ikke ta noen sjangser. Stakkars Martinsen er igjen ute med skade på ubestemt tid. Spennende at Michaelsen igjen får tillit, mens Pedersen virker å være et klart førstevalg på topp.

http://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/tar-ingen-sjanser-med-ernemann-1.934834

Dermed stiller Viking følgende lag (4-2-3-1) til kampen mot Brann fredag: Iven Austbø–Claes Kronberg, Karol Mets, Michael Ledger, Kristoffer Haugen–Julian Ryerson, André Danielsen–Stian Michalsen, Abdisalam Ibrahim, Samuel Adegbenro–Patrick Pedersen.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
09.03.17 15:18

Synd med Martinsen, veldig synd. 

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16551
09.03.17 18:32

Zymers kontrakt går også ut i år. Hadde troen på ham, men han har vist egentlig nada. Når han også er "skadet" på annenhver trening, så tenker jeg at han ikke har holdningene som kreves i dette Vikinglaget. Får man ikke skikk på ham, så kan man la han gå.

(Innlegget ble redigert 09.03.17 18:37)

Paddvart
PaddvartInnlegg: 6887
09.03.17 19:21

Zymer har jeg gitt opp. Ikke er han særlig hyggelig eller sympatisk heller, etter hva jeg har hørt tidligere klassekamerater av han.

Paddvart
PaddvartInnlegg: 6887
09.03.17 19:34

.

(Innlegget ble redigert 09.03.17 19:35)

Cobi
CobiInnlegg: 58241
09.03.17 19:46

Denne sponsorsviktforklaringen: Er det noen som har oversikt over hvor mye dette har hatt å si i kroner og øre sammenlignet med f.eks, for to eller tre år siden? Jeg hører den forklaringen brukes til stadighet, også nord for fjorden er den brukt nå i år, men jeg var da virkelig av den oppfatning at sponsoravtaler (i hvert fall de store, som f.eks Lyse for Vikings del) var av den mer langvarige sorten, og neppe noe som har medført inntektssvikt enda?

Klikk for å gå tilbake til toppen