Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
madi_balboa

Innlegg: 4692
madi_balboa
20.04.17 17:03
Fygaren: Intervju med Bård Wiggen.

Var bare meg som leste Yogamatta istedet for Jåttå?

TAdams6

Innlegg: 39366
TAdams6
20.04.17 19:03
Fygaren: Intervju med Bård Wiggen.

Fint intervju.

Men Wiggen kommer vel egentlig ikke med noe nytt. Egil Østenstad gjorde vel omtrent akkurat det samme. Startet den blåe tråden. Alle lag skulle spille likt, man jobbet langsiktig med yngre spillere og satset på utvikling. Den jobben Østenstad startet var veldig bra og vi har vel aldri hatt så mange aldersbestemte landslagsspillere som i etterdønningene etter det han startet.

Veldig bra at Wiggen tar opp denne stafettpinnen. Min store bekymring er at alt er for personavhengig. Når Østenstad gikk, så var det ingen som var klare til å fortsette arbeidet. Det ble neglisjert og i dag står vi med rekordlavt antall aldersbestemte landslagsspillere.

Nå starter Wiggen opp igjen nokså det samme som Østenstad gjorde. Men hva skjer den dagen Wiggen reiser? Hva skjer da? Da vil det gå 3-4-5 år, så kommer ny mann in og sier at "nå starter vi den blåe tråd, noe som aldri er gjort i Viking før. Dette er veien å gå"

Alt virker for tilfeldig og for personavhengig. Det burde vært et styre som hadde dette som et punkt på hvert eneste møte. Forsvinner en, så må det ansettes en kvalifisert mann til å fortsette arbeidet. Uten kontinuitet har jeg ingen tro på denne "blåe tråden".

Et annet spørsmål jeg kunne tenkt å fått svar på fra Wiggen. Hva slags typer leter man etter? Viking har oversett spillere med spisskompetanse som ikke er nærteknikk. Viking har ikke fått fram en eneste midtstopper siden Brede Hangeland. Dette gjelder hele Norge. Siste gode midtstopper fra Norge var Brede Hangeland. De som er best i dag er maks topp Eliteserienivå, ikke noe internasjonalt.

Spillertyper med fysikk, som kan bli en god keeper, en god midtstopper, en god targetspiss. De som velger talenter er alt for opptatt av å kjæle med ballen at de glemmer spisskompetanse som fysikk og løpskraft. Hadde likt å fått høre om Wiggen visste om denne problematikken eller om man kun så på kjæling med ball ennå.

Fygaren

Innlegg: 56420
Fygaren
20.04.17 19:18
TAdams6: Hadde likt å fått høre om Wiggen visste om denne problematikken eller om man kun så på kjæling med ball ennå.

Må ærlig innrømme at intervjuet ble litt vel generelt og lite spesifikt på dette punktet. Nå fikk vi rett nok en stopper på G16-landslaget nylig, Sebastian Sørli Henriksen. Så det er en god start. 

TAdams6

Innlegg: 39366
TAdams6
20.04.17 19:22
Fygaren: Må ærlig innrømme at intervjuet ble litt vel generelt og lite spesifikt på dette punktet. Nå fikk vi rett nok en stopper på G16-landslaget nylig, Sebastian Sørli Henriksen. Så det er en god start.

Det er absolutt en god start. Vi har også Rasmus Martinsen. Men det lukter ikke svidd av han som stopper foreløpig.

Det var ikke noe kritikk av intervjuet, lurer bare på hvordan Viking tenker. Også hva som skjer hvis Wiggen reiser til f.eks Start.

TAdams6

Innlegg: 39366
TAdams6
20.04.17 21:11

Men Fygaren.

Spørsmålet, hva Viking tenker og hva som skjer hvis eller når Wiggen reiser er egentlig et spørsmål til de som bestemmer. Mulig du kan få tatt det med Henningsen? For det må være styrt over Wiggen over tid for at det skal fungere over tid.

Hvordan de plukker ut talenter, spisskompetanse, teknikk, ekstrem fart, ekstrem løpskraft, hodestyrke, fysikk er kanskje også noe Henningsen kan svare på.

Hvis du får anledning ved et senere intervju

Som sikkert alle forstår, jeg savner at vi tar vare på ekstrem spisskompetanse selv om spillerne ikke har den aller beste teknikken.

(Innlegget ble redigert 20.04.17 21:12)

Nevi

Innlegg: 10355
Nevi
20.04.17 21:31
TAdams6: Som sikkert alle forstår, jeg savner at vi tar vare på ekstrem spisskompetanse selv om spillerne ikke har den aller beste teknikken.

Gjerne en Karadas eller en spiller ala Kovacs. Kunne vært utrolig greit å hatt i en tropp.

Nevi

Innlegg: 10355
Nevi
20.04.17 21:47

http://www.vg.no/sport/fotball/eliteserien/startet-facebook-aksjon-for-aa-fylle-viking-stadion-har-tatt-litt-av/a/23978553/

 

Slike tiltak kan vi like.

TAdams6

Innlegg: 39366
TAdams6
20.04.17 22:30
Nevi: Gjerne en Karadas eller en spiller ala Kovacs

Ja, mange å velge i. Jostein Flo, Magnus Svensson med sin løpskraft. Mye god spisskompetanse på en fotballbane som ikke er teknikk. Et lag bør bestå av forskjellige spisskompetanser, da er det vanskelig å forsvare seg mot. 

Fiffig

Innlegg: 430
Fiffig
21.04.17 00:55

En FrP-politiker? Spar meg. 

Kristwic7

Innlegg: 46174
Kristwic7
21.04.17 01:45
TAdams6: Vi har også Rasmus Martinsen. Men det lukter ikke svidd av han som stopper foreløpig.

Det gjorde det vel ikke med Birger Meling heller :) 

Fygaren

Innlegg: 56420
Fygaren
21.04.17 06:02
Fiffig: En FrP-politiker? Spar meg.

Ja, dette er virkelig et problem. At en FRP-politiker står bak en kampanje i et forsøk på å hjelpe Viking. Herlig mentalitet. Atle Simonsen og Mímir Kristjánsson står langt fra hverandre rent politisk sett, men dette er et punkt de enes om. Dette handler ikke om politisk tilhørighet, det handler om Viking. Spar meg denne polariserte måten å se på ting på. 

storteple

Innlegg: 10022
storteple
21.04.17 08:45

Har ikke lest denne før, men godt å lese følgende:

"Julian Ryerson bekrefter at det var ham som ønsket en avtale ut 2018 i denne omgang, men understreker at det ikke ligger noen dramatikk eller stress fra hans side rundt lengden.

– Det er greit å ta ett år om gangen. Du skal ikke se bort fra at vi forlenger ytterligere om ikke veldig lenge, sier Ryerson til Aftenbladet.

Viking har også signalisert at de ønsker å forlenge avtalen til Zymer Bytyqi. Hans kontrakt løper ut etter inneværende sesong."

 

Ser gjerne en lengre kontrakt med Ryerson, antar det står om lønn. Jeg er også positiv til å forlenge med Zymer. Synes han har fremstått godt så langt. 

Tioman2

Innlegg: 7065
Tioman2
21.04.17 14:30
storteple: Ser gjerne en lengre kontrakt med Ryerson, antar det står om lønn. Jeg er også positiv til å forlenge med Zymer. Synes han har fremstått godt så langt.

Nå har vel Zymer også forlenget kontrakten til ut 2018...

storteple

Innlegg: 10022
storteple
21.04.17 15:44
Tioman2: Nå har vel Zymer også forlenget kontrakten til ut 2018...

Leste han hadde forlenget i intervjuet med Wiggen, men ikke hvor lenge.

 

UnitedThom

Innlegg: 608
UnitedThom
21.04.17 15:51

Kanskje for lite østlendinger eller utlendinger på Viking?

Viking bør lære av hockeylaget i byen, kun utlendinger og østlendinger, dem gjør det veldig bra, år etter år...

Fygaren

Innlegg: 56420
Fygaren
21.04.17 16:32
UnitedThom: Viking bør lære av hockeylaget i byen, kun utlendinger og østlendinger, dem gjør det veldig bra, år etter år...

En dag vil du komme med nytt materiale. En dag. 

TAdams6

Innlegg: 39366
TAdams6
21.04.17 18:23
Kristwic7: Det gjorde det vel ikke med Birger Meling heller :)

Nå er ikke han stopper heller. 

Å trekke fram Meling har ingenting for seg. Hadde han spilt i Viking, kanskje, kanskje ikke. En ting er sikkert, hadde Meling spilt, så hadde Haugen reist til en annen klubb og da hadde du skrevet det samme om Haugen. Viking tok ikke vare på han.

Viking kan ikke gi nok spilletid til alle som har samme posisjon. Omstendighetene for hvordan Meling reiste er forferdelig, det er jeg helt enig i. Det viser også at tankegangen i Viking har vært feil lenge, jeg frykter at det er slik ennå men håper ikke det.

Fygaren

Innlegg: 56420
Fygaren
21.04.17 18:25
TAdams6: Viking kan ikke gi nok spilletid til alle som har samme posisjon. Omstendighetene for hvordan Meling reiste er forferdelig, det er jeg helt enig i. Det viser også at tankegangen i Viking har vært feil lenge, jeg frykter at det er slik ennå men håper ikke det.

Jeg har ingen problemer med at Haugen ble og Meling forsvant. Jeg har heller ingen problemer med begrunnelsen, slik som Viking var sammensatt på det tidspunktet. Et lokalt talent ville tapt den kampen, uansett. Haugen har vist seg å være ekstrem lojal til saken, så jeg verdsetter at han ble, selv om Meling absolutt har hatt en fin utvikling og nok er bedre på nåværende tidspunkt. 

Ian snakker. 

TAdams6

Innlegg: 39366
TAdams6
21.04.17 18:28
Fiffig: En FrP-politiker? Spar meg.

Hva er problemet? Det lurer jeg på. At noen ønsker å få folk på stadion betyr ingenting fordi man hører til et parti man ikke liker. Det er så bak mål som det går an å komme.

Fotball er noe som samler alle klasser. Fra presten til læreren til oljedirektøren til mannen på gata. Når vi går inn porten på Viking stadion så er vi alle like og vi er der for å gjøre en ting, støtte laget vårt. Ingen som bryr seg hva parti du stemmer eller hvor mye penger du tjener. Vi er likeverdige på kamp og det er det som er så herlig med fotball. 

Alle tiltak for å få folk på kamp og støtte Viking bør applauderes av alle som holder med Viking.

TAdams6

Innlegg: 39366
TAdams6
21.04.17 18:30
Fygaren: Jeg har ingen problemer med at Haugen ble og Meling forsvant. Jeg har heller ingen problemer med begrunnelsen, slik som Viking var sammensatt på det tidspunktet. Et lokalt talent ville tapt den kampen, uansett. Haugen har vist seg å være ekstrem lojal til saken, så jeg verdsetter at han ble, selv om Meling absolutt har hatt en fin utvikling og nok er bedre på nåværende tidspunkt.

Helt enig med deg. Jeg har ingen problem med at Haugen ble. Jeg hadde vært langt mer rasende hvis Haugen hadde reist som 18-åring og vi satt igjen med det nest beste kortet (den gang) Meling.

Jeg er også usikker på om Meling er bedre. Mange mener det, jeg er usikker. 

helvis

Innlegg: 14993
helvis
21.04.17 19:12
Fiffig: En FrP-politiker? Spar meg.

Hadde vi vært St. Pauli hadde kanskje dette gitt mening. Men som laget for hele Stavanger er slike holdninger helt på styr. Flott av Frp-politikeren. 

Bilvrag

Innlegg: 16880
Bilvrag
21.04.17 19:32

Det er hårreisende at Viking har budsjettert med en økning i tilskuertallene, og det gir meg en liten ekkel følelse om at man fremdeles ikke har lært. Vi går igjennom en hestekur nå, så hva i alle dager fremprovoserte en post i budsjettet som sier økning på tilskuerfronten? Helt hjernedødt.

Nå det er sagt, så liker jeg tendensen. Vi har aldri vært dårligere (som forøvrig også vises på tilskuertallene, som trolig er overraskende på ingen, bortsett fra budsjettmakerne i Viking), men det er en slags positivitet å spore. Jeg ga laget stående applaus etter matchen mot bartene og det gjorde resten av Stadion også. Jeg har ikke hatt det så artig på Stadion siden 5-5 mot VIF. Det eneste jeg ber om er et lag som jobber satans hardt. Da er det ikke så farlig med utfallet.

Jeg føler det er mange som nå igjen har fått et forhold til Viking. Det er ikke så farlig om vi vinner serien eller rykker ned, men den jævla attityden som spillerne viser, er virkelig gull. Det er slik vi ønsker å se laget. Blø for drakten!

Edit: Ooog en link til positive salgstall mot Odds Ballklubb.

(Innlegget ble redigert 21.04.17 19:34)

Fygaren

Innlegg: 56420
Fygaren
21.04.17 19:41
Bilvrag: Det er hårreisende at Viking har budsjettert med en økning i tilskuertallene, og det gir meg en liten ekkel følelse om at man fremdeles ikke har lært. Vi går igjennom en hestekur nå, så hva i alle dager fremprovoserte en post i budsjettet som sier økning på tilskuerfronten? Helt hjernedødt.

Det skal sies at med reduserte priser på billettene er ikke tankegangen så ekstremt urimelig. 

Bilvrag

Innlegg: 16880
Bilvrag
21.04.17 19:52
Fygaren: Det skal sies at med reduserte priser på billettene er ikke tankegangen så ekstremt urimelig.

Kanskje ikke ekstremt. Fryktelig er muligens nærmere. Jeg skjønner det ihvertfall ikke. Prisene har gått ned, men ikke like mye som det økonomiske og så også det sportslige.

RA erfarer dette laget mot kong Fagermo:

------------------Austbø----------------
Kronberg---Mets---Ledger---Haugen
----------Ryerson--Danielsen--------
Adegbenro--Ernemann--------Zymer
------------------Appiah------------------

Bør kunne gi Odds kamp om poengene.

(Innlegget ble redigert 21.04.17 19:52)

PerfectSense

Innlegg: 4183
PerfectSense
21.04.17 21:23
Bilvrag: Det er ikke så farlig om vi vinner serien eller rykker ned, men den jævla attityden som spillerne viser, er virkelig gull. Det er slik vi ønsker å se laget. Blø for drakten!

Synd å si det, men jeg tror vi kommer til å oppleve et skikkelig antiklimaks på søndag. Den fighterviljen vi så mot RBK frykter jeg det er en stund til vi ser igjen. Ingenting hadde vært bedre enn om man hadde klart å kjøre på med den intensiteten i stort sett hver kamp fremover, men jeg tror helt ærlig det kommer flere kamper uten enn med.

Håper selvsagt jeg tar feil.

Stiller meg også bak tankene om billettsalget. Det er rett og slett talentløst å budsjettere med økt billettsalg. Selv om man har tro på at litt prisreduksjon kan føre til flere solgte billetter burde man, i den situasjonen man er i nå, ta det som en evt positiv overraskelse. 

Økonomien er til syvende sist lik enten man budsjetterer med flere eller færre tilskuere, men det er stor forskjell på svarte og røde tall når man tar konklusjonen ved årsslutt.

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
21.04.17 21:28

PerfecktSense:" Det er rett og slett talentløst å budsjettere med økt billettsalg."

------------

Mener det har og gjøre med at de budsjetterer med å komme lenger i cupen enn i fjor.

Bilvrag

Innlegg: 16880
Bilvrag
21.04.17 21:51
Gorgi: Mener det har og gjøre med at de budsjetterer med å komme lenger i cupen enn i fjor.

Det kan jeg skjønne. Dog skurrer det at man vurderer den gråe hverdagen (eliteserien) på et nivå som i fjor. Alle varsellamper i verden sier at man får en nedgang i oppmøtet på stadion. Det er hårreisende at man budsjetterer med økt tilskuersnitt.

PerfectSense

Innlegg: 4183
PerfectSense
22.04.17 00:19
Gorgi: Mener det har og gjøre med at de budsjetterer med å komme lenger i cupen enn i fjor.

Det kan godt hende, men man bør i alle tilfeller være ekstremt konservativ i budsjettene slik situasjonen er nå. Hva om man leverer nok et underskudd? Hvordan forklarer man det til lisensnemda? Hvordan skal man fri til investorer når man etter mange år med kraftig innsparing fremdeles leverer underskudd? Hvilket signal sender man ut til omverdenen når Aftenbladet nok en gang har følgende overskrift: "Blodrøde tall i Viking...igjen"?

Man har absolutt ingenting å vinne på ambisiøse budsjett, samtidig har man mye å tape. Rett og lett en dårlig vurdering.

Paddvart

Innlegg: 7079
Paddvart
22.04.17 12:53

Har en veldig dårlig følelse for kampen i morgen. Er redd vi ryker 3-0, eller deromkring. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg