Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
clavin
clavinInnlegg: 32421
13.05.17 22:40
Bilvrag: Mye hvis, om og men, og disse scenarioene krever jo at klubben ikke dør ved et nedrykk. Men å si at det absolutt IKKE finnes noenting som helst potensielt bra ved et nedrykk, den kjøper jeg ikke.

Dette er oppsummert min mening også. Stikkordet er å skape engasjement, og "samling i bunn" er noe som kan både engasjere og mobilisere. Problemet med dagens situasjon er at vi ikke er i bunn, men synker og synker stadig nærmere. Når vi evt. når bunnen vites dog ikke, og slik det føles nå er klubben i en evig fortapelse.

Personlig hadde jeg følt mer engasjement om klubben måtte starte på nytt på nivå fem, enn en evigvarende syklus av motgang som aldri har en ende. Hvis det SKAL gå til helvete med hele klubben, så FÅ DET OVERSTÅTT slik at man kan se framover omsider! Hva er poenget med denne seigpiningen som aldri kommer til å ende bra likevel (som sagt, det er INGENTING som tyder på at dette snur uten at noe drastisk først skjer).

odtj
odtjInnlegg: 3540
13.05.17 22:44

Er vel like sannsynlig at det er daukjøttet vi sitter igjen med? Var det som skjedde sist. 

Som en som faktisk går på alle kamper for ørtende året, må jeg få si at det kan bli mye verre enn det er nå. Både økonomisk, sportslig og publikumsmessig.  Viking  - Varegg 1-2 første kamp etter siste nedrykk. Det var ikke gøy. Selv da vi rykket opp var det ikke gøy. For viktig, for dramatisk. Så sykt mye folk kom heller ikke for å se. Kjenner mange som aldri kom tilbake. Folk som hadde gått i 20 år. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
13.05.17 22:49

Det var foran forrige sesong de hentet Sale og Udoh. Særlig vellykket var det ikke. Men det var ikke foran denne sesongen. De hentet bare Ernemann gratis og Shroot som absolutt ville her selv. På en måte sier det seg vel selv at Hødd ikke hadde lånt han bort uten videre om han var så bra. 

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16551
13.05.17 22:52
odtj: Er vel like sannsynlig at det er daukjøttet vi sitter igjen med? Var det som skjedde sist.

Mye mulig. Men kanskje forsvinner de relativt dyre middelmådighetene når de må ned i lønn. Og ned et nivå.

clavin
clavinInnlegg: 32421
13.05.17 22:55
odtj: Kjenner mange som aldri kom tilbake. Folk som hadde gått i 20 år.

Klubben har hatt nedadgående trend i mange år nå på publikumsfronten, og trenden bare fortsetter. Jeg lurer på om disse noen gang kommer tilbake?

I hvert fall gjør de det ikke om det fortsetter som det har gjort.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45392
13.05.17 23:09

Dårlige holdninger sier de på Eurosport N.. Skremmende isåfall. 
Og hva faen drev Mets på med i dag?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45392
13.05.17 23:10
Winthrop15: Det var foran forrige sesong de hentet Sale og Udoh. Særlig vellykket var det ikke. Men det var ikke foran denne sesongen. De hentet bare Ernemann gratis og Shroot som absolutt ville her selv. På en måte sier det seg vel selv at Hødd ikke hadde lånt han bort uten videre om han var så bra.

Du snakket vel om fjoråret ? 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
13.05.17 23:12

Hvis Viking spilleren har dårlige holdninger er det i så fall treneren som må gripe fatt i det blant annet. Alle Vikingspillerene ønsket han. Kanskje han er for grei rett å slett. Piske de ikke nok. De har ikke respekt da. 

odin
odinInnlegg: 23478
13.05.17 23:20

Udo med det første målet for Levanger i 0-3 seieren mot Arendal. Styrte ballen i mål på frekt vis.

odin
odinInnlegg: 23478
13.05.17 23:21
Winthrop15: Hvis Viking spilleren har dårlige holdninger er det i så fall treneren som må gripe fatt i det blant annet. Alle Vikingspillerene ønsket han. Kanskje han er for grei rett å slett. Piske de ikke nok. De har ikke respekt da.

Har vondt for å tru at det er problemet.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
13.05.17 23:33

ja de blei vel ikke hentet foran denne sesongen. 

CrimsonK
CrimsonKInnlegg: 6168
13.05.17 23:44

Ser det snakkes litt om nedrykk kan være positivt eller negativt. Sett i lys av den posisjonen Start er i akkurat nå er jeg lite i tvil om at det er mange på laget som har godt av denne sesongen. Bygge selvtillit og få masse erfaring på mange unge spillere.

MEN prosessen som har ført oss hit er ingen dans på roser. Når man MÅ gjøre økonomiske nedskjæringer er man dessverre i den posisjon at man må takke ja til dårlige dealer. Og det er jo ikke slik at det er daukjøttet i klubben som er mest attraktivt på markedet. Det er spillerne gjerne helst vil beholde som antagelig ryker først. Det er absolutt ingen selvfølge at man kommer styrket/helskinnet gjennom en slik prosess. Man skal både få inn unge som holder godt nok nivå og man må treffe på signeringene.

(Innlegget ble redigert 13.05.17 23:48)

clavin
clavinInnlegg: 32421
13.05.17 23:47
CrimsonK: Sett i lys av den posisjonen Start er i akkurat nå er jeg lite i tvil om at det er mange på laget som har godt av denne sesongen. Bygge selvtillit og få masse erfaring på mange unge spillere.

Viking og start er ikke sammenlignbare på området. Start har rykket ned så ofte at den evt. positive effekten som et nedrykk kan gi er brukt opp.

CrimsonK
CrimsonKInnlegg: 6168
13.05.17 23:56

Ikke enig clavin. Dette er individuelt for hver gang. Start kjører på med en hel haug unge friske sørlendinger. Lykkes vi så klart det har en positiv effekt på oss supportere. Men alle de bedrøvelige årene vi har vært gjennom så klart det er mange som har falt fra - og det vil ta tid å bygge opp tilliten igjen. Men tror folk kommer tilbake litt etter litt utover sesongen, såfremt vi holder oss i toppen. Og spillere som Wichne, Christensen, Segberg, Sigurdsen, Abu og Hollingen har godt av dette året - Salvesen er dessverre ute resten av sesongen.

clavin
clavinInnlegg: 32421
14.05.17 00:03
CrimsonK: Og spillere som Wichne, Christensen, Segberg, Sigurdsen, Abu og Hollingen har godt av dette året

Det er ikke så relevant hva enkeltspillere har godt av og ikke, all den tid spillere er til for klubben, ikke omvendt. Det er slutt på den tida da man kunne investere i spillere på den måten, all den tid man vet at spillerne ikke vil forbli lojale om noe "bedre" dukker opp. Om man har spillere som ikke er "klare" for TL så får man enkelt og greit bruke noen andre. Har man ikke andre spillere så rykker man ned, noe som stort sett er negativt for klubben. Hvorvidt det er positivt eller negativt for spillere er som sagt underordnet her.

CrimsonK
CrimsonKInnlegg: 6168
14.05.17 00:14

Jeezez for noe svada. Enkeltspillere sin utvikling har ingenting å si??? Tenk om alle klubber tenkte slik?? Dette tar jeg ikke seriøst, clavin

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13873
14.05.17 00:17
CrimsonK: Jeezez for noe svada. Enkeltspillere sin utvikling har ingenting å si??? Tenk om alle klubber tenkte slik?? Dette tar jeg ikke seriøst, clavin

Han har jo helt rett,dere må jo bare inngi dere på den veien, og være en klubb som skal utvikle spillere til å bære laget, i TL vil det ende med et nedrykk! Det finnes ikke tid til dette, men har man ikke økonomi til å forsterke stallen med spillere som er klare for det nivået, ja så blir det uansett nedrykk. Viking har et stort problem, kassen er tom.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13873
14.05.17 00:19
CrimsonK: Ser det snakkes litt om nedrykk kan være positivt eller negativt. Sett i lys av den posisjonen Start er i akkurat nå er jeg lite i tvil om at det er mange på laget som har godt av denne sesongen. Bygge selvtillit og få masse erfaring på mange unge spillere.

Finnes ikke noen garanti for at de blir i Start etter et eventuelt opprykk, da er de beste klubbene der med pengene både fra inn og utland og de forsvinner raskt de som er gode nok. Så vil det vise seg om de er gode nok i TL, men lojalitet finnes ikke i spillere lenger bare å tro på det er en illusjon.

clavin
clavinInnlegg: 32421
14.05.17 00:28
CrimsonK: Jeezez for noe svada. Enkeltspillere sin utvikling har ingenting å si???

Nå vrir du og vrenger på det jeg sier. Mitt poeng var at klubben kommer først, og at misjonen ikke først og fremst er å utvikle spillere. Om man har tatt mål av seg å være en TL-klubb så er det ikke holdbart å leve en tilværelse på nivå 2, under argumentet at dette visstnok er "bra" for spillerne som tilfeldigvis er i klubben akkurat nå.

Jeg er også tvilende til at det er "bra" for så mange spillere å være på nivå 2 kontra TL. Dette er uansett ikke en problemstilling en klubb skal ta stilling til. Spørsmålet skal være hvor klubben selv mener den hører hjemme i divisjonssystemet. Er ambisjonen å være i TL, mens spillerne man disponerer kun er gode nok for Obos, så har man enkelt og greit feil spillere.

CrimsonK
CrimsonKInnlegg: 6168
14.05.17 00:31

Klart Start er en klubb som ikke har råd til å takke nei til lukrative tilbud. De beste spillerne forvinner. Antagelig ikke etter opprykket, men om de leverer varene også i TL så blir de solgt. Men det er jo også hele poenget med spillerutvikling!!! Man utvikler spillere I HÅP om at noen av dem blir så gode at man kan innkassere noen millioner. Så er det noen som ikke blir fullt så gode - disse blir jo gjerne værende i klubben i årevis. Start har jo to stjerneeksempler - Børufsen og Vikstøl. Stort sett gode nok for førstelaget, men ikke attraktive nok for andre. Hvis dere i Viking tenker at spillerutvikling ikke har noe for seg er dere mer koko enn jeg trodde. Og hvis alle klubber tenkte slik ville det selvsagt betydd døden for fotballen. Spillerutvikling må selvsagt stå øverst på agendaen for samtlige klubber som ikke har råde til å plukke spillere fra øverste hylle.

clavin
clavinInnlegg: 32421
14.05.17 00:32
CrimsonK: Hvis dere i Viking tenker at spillerutvikling ikke har noe for seg er dere mer koko enn jeg trodde.

Jeg vet ikke hvem som har sagt noe så idiotisk som dette, så jeg kan ikke ta stilling til det.

CrimsonK
CrimsonKInnlegg: 6168
14.05.17 00:44

Start har ambisjoner om å være med i Europa. Denne visjonen står skrevet på veggene i Sør Arena, og det er det det jobbes mot. Men man må evne å tenke lenger enn inneværende sesong. Start har bevisst prioritert økonomi over sportslig resultat de to siste sesongene, ellers ville klubben vært konkurs. Med økonomien i orden kan man også ta seg råd til å takke nei på enkelte tilbud. Start takket nei til et godt tilbud fra Molde på Opdal - fordi at han ble vurdert til å være en nøkkelspiller som ville bli vanskelig å erstatte uten å bruke endel penger.

CrimsonK
CrimsonKInnlegg: 6168
14.05.17 00:47
clavin: Det er ikke så relevant hva enkeltspillere har godt av og ikke, all den tid spillere er til for klubben, ikke omvendt.

Denne setninga tolker jeg at du synes spillerutvikling er uviktig. For spillerne er jo uansett illojale og forsvinner til noe bedre ved første mulighet.

clavin
clavinInnlegg: 32421
14.05.17 00:50
CrimsonK: Denne setninga tolker jeg at du synes spillerutvikling er uviktig.

Det får være din tolkning. Jeg kan som sagt ikke hjelpe for dette.

clavin
clavinInnlegg: 32421
14.05.17 00:53
CrimsonK: Men man må evne å tenke lenger enn inneværende sesong. Start har bevisst prioritert økonomi over sportslig resultat de to siste sesongene, ellers ville klubben vært konkurs. Med økonomien i orden kan man også ta seg råd til å takke nei på enkelte tilbud. Start takket nei til et godt tilbud fra Molde på Opdal - fordi at han ble vurdert til å være en nøkkelspiller som ville bli vanskelig å erstatte uten å bruke endel penger.

Jeg tror du med dette lille innlegget presterte å servere mer floskler og selvfølgeligheter enn tråden har til sammen siden oppstarten i 2012.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 00:54

Hvorfor skulle Viking på død å liv hete Viking stadion i sin tid? Når de kunne solgt navnet som Start og andre? Noen som vet svaret? Var det aldri interresse for noen å sikre seg det?

CrimsonK
CrimsonKInnlegg: 6168
14.05.17 00:55

....eller jeg pratet i hvert fall om spillerutvikling når jeg ramset opp spillerne som har godt av en sesong i OBOS.

For spillerutviklingen i klubben Start virker det per dags dato som at et år i OBOS gjør godt. Mange av spillerne som ikke leverte i fjor har hevet seg. Så får vi se neste sesong, dersom Start rykker opp, om disse spillerne har utviklet seg til det bedre, eller om de faller gjennom på øverste nivå.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 01:01

Lyse ville ikke kjøpe det og Viking hadde alt 23 milloner i gjeld i 2009. Lenge før noen krise i oljeindustrienhttps://www.nrk.no/rogaland/viking-selger-stadionnavnet-1.7378501

Klikk for å gå tilbake til toppen