Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
clavin
clavinInnlegg: 32637
14.05.17 01:04
Winthrop15: Hvorfor skulle Viking på død å liv hete Viking stadion i sin tid? Når de kunne solgt navnet som Start og andre?

Jeg vet ikke hvorfor de ikke solgte navnet da de hadde muligheten, all den tid dette hadde vært mest rasjonelt og de ikke hadde tapt noe som var verdt å bevare. Man skal likevel kanskje være glad for at de ikke gjorde det, da de da hadde hatt mer penger tilgjengelig. Penger som det regimet som regjerte den gangen ikke fikk brukt er å anse som penger tjent.

Sannsynligvis hadde de økt budene på Lars Iver Strand og Kiennast, som jeg husker var svært aktuelle.

CrimsonK
CrimsonKInnlegg: 6177
14.05.17 01:12
clavin: Det får være din tolkning. Jeg kan som sagt ikke hjelpe for dette.

Setningen din er dessverre ikke åpen for andre tolkninger.

Du skriver at "det er ikke relevant med enkeltspillere".

Jo det er selvsagt relevant. Det er alfa og omega. Himmel eller helvete. Opprykk eller nedrykk. Suksess eller fiasko.

CrimsonK
CrimsonKInnlegg: 6177
14.05.17 01:16
clavin: Jeg tror du med dette lille innlegget presterte å servere mer floskler og selvfølgeligheter enn tråden har til sammen siden oppstarten i 2012.

Det er dessverre bare en oppsummering av de siste to sesongene til Start. Og noe Bransdal har gjentatt til det kjedsommelige.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 01:29

Det er bare trist med Viking nå. Sørgelig å begredelig. Hvis Viking går konkurs hvem skal da overta stadioen? Stavanger kommune? 

CrimsonK
CrimsonKInnlegg: 6177
14.05.17 01:30
clavin: Om man har spillere som ikke er "klare" for TL så får man enkelt og greit bruke noen andre.

Det er jo denne holdningen jeg er fullstendig uenig i. Og et av bidragene til at jeg tolker at du synes spillerutvikling er uviktig. Spillere blir ikke klare for TL uten at de matches på det nivået FØR de egentlig er klare for det. Man blir ikke verdensmester på trening. Kampmatching mener jeg er den mest sentrale delen av spillerutvikling. Og hvis spillerutvikling står sentralt i klubben så må man tørre å bruke spillere som ikke er gode nok.
Start har vært gjennom flere sesonger hvor vi har kuttet til beinet på alle felt bortsett fra spillerutvikling. Den delen har de faktisk styrket med oppbemanning og tettere oppfølging - hospiteringsordninger etc.
Et alternativ hadde vært å bruke de millionene som brukes til å lønne utviklingstrenerne på nye spillere som muligens har nivået inne. Men er man litt uheldig med noen signeringer så har man fort sløst vekk endel penger.
Veien å gå mener jeg bestemt er å satse på spillerutvikling. Det tror jeg har større forankring blant supporterne, og det gir mer mynt tilbake i kassa ved å selge spillerne som er klare for et høyere nivå.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45444
14.05.17 01:38
clavin: Sannsynligvis hadde de økt budene på Lars Iver Strand og Kiennast, som jeg husker var svært aktuelle.

Samt gitt Myhre og Ijeh mer i lønn.. Grøss!

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45444
14.05.17 01:40
CrimsonK: MEN prosessen som har ført oss hit er ingen dans på roser. Når man MÅ gjøre økonomiske nedskjæringer er man dessverre i den posisjon at man må takke ja til dårlige dealer. Og det er jo ikke slik at det er daukjøttet i klubben som er mest attraktivt på markedet. Det er spillerne gjerne helst vil beholde som antagelig ryker først. Det er absolutt ingen selvfølge at man kommer styrket/helskinnet gjennom en slik prosess. Man skal både få inn unge som holder godt nok nivå og man må treffe på signeringene.

Brann fikk et underskudd på 22 millioner.. Jeg ser ikke noe positivt i akkurat det.

clavin
clavinInnlegg: 32637
14.05.17 02:03
CrimsonK: Setningen din er dessverre ikke åpen for andre tolkninger.Du skriver at "det er ikke relevant med enkeltspillere".Jo det er selvsagt relevant. Det er alfa og omega. Himmel eller helvete. Opprykk eller nedrykk. Suksess eller fiasko.

Jeg vet ikke hvor vanskelig det er for deg å forstå at det er klubben som er målet, og spillerne som er virkemiddelet. Hvis klubben er tjent med å la enkeltspillere få spilletid på et bestemt nivå så gjør de det. Hvis klubben ser seg tjent med å hente eldre og bedre spillere framfor å la egne unge spillere få tillit så gjør de det.

Alt skal skje i KLUBBENS interesse, uansett om dette måtte være å satse på gode 30-åringer utenfra eller å stole på egne 18-åringer. Det siste er ikke nødvendigvis feil, men velger man denne løsningen er det formodentlig fordi klubben ser seg tjent med det, og ikke at man ønsker å drive sosialtjeneste for lokale tenåringer.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.05.17 09:27
clavin: Jeg vet ikke hvorfor de ikke solgte navnet da de hadde muligheten, all den tid dette hadde vært mest rasjonelt og de ikke hadde tapt noe som var verdt å bevare. Man skal likevel kanskje være glad for at de ikke gjorde det, da de da hadde hatt mer penger tilgjengelig. Penger som det regimet som regjerte den gangen ikke fikk brukt er å anse som penger tjent.

Det er flere årsaker til at en ikke solgte stadionnavnet.

For det første, i 2003/2004 var det få som så for seg boomen norsk fotball ville ha de neste årene. Det med sponsornavn på stadion var i den tiden som et "fy-ord" å regne, og det er vanskelig å vite hvordan den kommunale støtten ville blitt på akkurat det tidspunktet i form av tomt og alt det.

Da vil nok flere peke på DNB Arena, men en skal huske på at DNB Arena ble bygget ni år senere, på et tidspunkt det var normalisert med sponsornavn. Jeg husker flere her i distriktet som hånflirte av Aalesund med sitt Color Line. Jeg husker det, for jeg var en av dem. 

Så kommer vi til hvorfor det ikke ble solgt i 2009 eller 2010, på det tidspunktet tapene begynte å gjøre seg gjeldende. Ingen bestrider det Winthrop15 sier der, alle vet at Viking tapte en hel haug penger også før oljenedturen virkelig gjorde seg gjeldende, og da tæret vi på EK'en så det holdt. Jeg husker når vi hadde EK. Det var gode tider det. Men dette er altså ikke om det, snarere om hvorfor en ikke solgte stadionnavnet da.

Og det svaret er nok det at på det tidspunktet var Viking Stadion såpass innarbeidet som merkenavn at det er vanskelig å få noe igjen for det. Enkelte vil da kanskje peke på Molde, som endret navnet til Aker Stadion etter flere år med at den bare var Molde Stadion, men alle vet jo at dette var en måte Kjell Inge Røkke kunne rettferdiggjøre sin sponsing av Molde på. Profilering av egen bedrift.

Dette var aldri aktuelt for f.eks Rugland å gjøre. Jeg er usikker på om Aftenbladet tok dette i betraktning når det gjaldt regnestykket de gjorde om 6-7 millioner årlig, for jeg mener det er et vesentlig punkt. Det er utrolig vanskelig å kunne selge inn det å kjøpe inn et stadionnavn for store summer når merkenavnet allerede står såpass sterkt. 

Så lurer jeg ellers på hvor alle disse som er etterpåkloke om hva en burde gjort med stadionnavnet var tilbake i 2003/2004. Jeg kan ikke huske en eneste sjel som tok til orde for at en måtte selge stadionnavnet da. Nå snakker jeg ikke så mye om folket på VGD, bare generelt sett om Stavanger. Det er mange ting som kan virke åpenbart nesten 15 år etter, men en bør virkelig forstå hvorfor det ikke var åpenbart da. 

odin
odinInnlegg: 23478
14.05.17 09:45

Erik Henningsen med eit passande sitat på twitter i dag: Elsk meg mest når eg fortener det minst, for då treng eg det mest. 

Klokt svensk ordtak. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 13:10

Kanskje Rasmus Martinsen burde få en sjanse snart da siden flere mener Mets ikke er god i år. Ser han va innvolvert i alle 4 målene. Og hvor mange viktige spillere har egentlig Viking mistet i forhold til i fjor? Så skal tilsi de er så mye dårligere? Jørgensen? Noe med at treneren heller ikke får det til. Det frir jeg meg ikke fra. Om han er aldri så sympatisk og brite. For stor oppgave uten erfaring.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.05.17 13:12
Winthrop15: Noe med at treneren heller ikke får det til. Det frir jeg meg ikke fra. Om han er aldri så sympatisk og brite. For stor oppgave uten erfaring.

Først en med for mye erfaring som aldri ga unge sjansen, så en uerfaren hovedtrener som gir unge spillere sjansen. Det er ikke lett å være brite når du skal vurdere en :-) 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.05.17 13:14
Winthrop15: Og hvor mange viktige spillere har egentlig Viking mistet i forhold til i fjor? Så skal tilsi de er så mye dårligere? Jørgensen

Abdi. Abdullahi. Jørgensen. AJ Soares. Sverisson. 

 

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8163
14.05.17 13:24

Med tanke på hvordan vi presterte til tider under Kjelle tviler jeg sterkt på at Ian er problemet. Ikke mer enn 2-3 uker siden samtlige hyllet Ian. Ting snur raskt gitt.

Cobi
CobiInnlegg: 58250
14.05.17 13:28

"Og det svaret er nok det at på det tidspunktet var Viking Stadion såpass innarbeidet som merkenavn at det er vanskelig å få noe igjen for det."

Dette er naturligvis helt riktig, og et viktig poeng. Stadionnavn er desidert mest attraktive når de selges fra begynnelsen av, kontra når de selges for et etablert stadion. Se på Emirates og Etihad. Knapt noen som i det hele tatt forbinder de med Ashburton Grove og City og Manchester Stadium. Så kan vi ta turen til Sport Direct Arena. Hva? Hvor? St. James' Park ja. Et sponsornavn som kom etter at det historiske navnet var etablert, og derfor aldri fikk festa seg. Det samme med Signal Iduna Park aka Westfalenstadion.

Lyse hadde nok vært hakket mer interesserte i å betale for noe alle kalte Lyse Stadion, enn å betale for noe som formelt heter Lyse Stadion, men som alle uansett bare refererer til som Viking Stadion, f.eks.

(som et apropos: All den tid Viking nå har skilt ut stadion i et eget selskap, vil i det hele tatt eventuelle penger fra navnesalg tilfalle det sportslige, eller vil det bare havne i dette stadionselskapet?)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 14:13

Lov å ha meninger. Ingen grunn til å ver så hånslig. Alle kan ikke like mye om alt, men ingen ønsker Viking skal gå konkurs. Aldri sagt jeg har det monopolet på vett så du har. 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6875
14.05.17 14:18

Cobi:"All den tid Viking nå har skilt ut stadion i et eget selskap, vil i det hele tatt eventuelle penger fra navnesalg tilfalle det sportslige, eller vil det bare havne i dette stadionselskapet?)"

---------

Pengene vil nok havne i eiendomsselskapet. Men begge selskapene har samme eiere.

Eiendomsselskapet må uansett ha frisk kapital inn for å utvikle eiendomsdelen.

 

(Innlegget ble redigert 14.05.17 14:18)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 14:20

Samtlige har da ikke hyllet han? Må være samtlige 5-6 her inne da? Folk har vel vært både aventende og skeptiske utenfor VGD. Men alle har jo hatt håpet  om at dette skulle gå. Så klart. Det var skrevet her inne før Jonvret valgte å gå at det i realiteten var briten som stod for treningene. Ikke utenkelig dette kunne være rett mann om så var tilfelle.

(Innlegget ble redigert 14.05.17 14:20)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 14:24

Jeg tror de fleste har tenkt de skulle kjempe der nede, men såpass ille så dette tror jeg ingen så for seg.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 14:27

Rundspilt av såkalte andre forhåndsspådde dum kandidater..hvem skal de egentlig vinne over?

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.05.17 14:29
Winthrop15: Lov å ha meninger. Ingen grunn til å ver så hånslig.

Ingen grunn til å være hårsår heller. 

Jeg har snakket med mange utenfor VGD som var veldig fornøyd med utnevnelsen av Burchnall. Det er mange som ser på ham som rett mann. En skal være forsiktig med å tro at både vennekrets og VGD er representative. Det gir en viss pekepinn, men lite annet. 

 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
14.05.17 14:32
odin: Det ville vore like vanskeleg med ein annan trenar. Minst.

Fullt mulig og jeg skal ikke skylde på Ian nå, men er fortsatt overrasket over hvor mange her inne som synes det var greit at Jonevret forsvant og Ian ble hovedtrener. Kjelle hadde i alle fall evnen til å vinne en del bortekamper, selv om det tidvis var kjedelig å se på.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.05.17 14:33
Wiggum: Kjelle hadde i alle fall evnen til å vinne en del bortekamper, selv om det tidvis var kjedelig å se på.

Kjelle hadde også mer spillere på denne tiden av året. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 14:33

Kanskje jeg skal melde meg som frivillig sykepleier i Viking garderoben? Bidra med massaje og emosjonell terapi? Ligge å brese om det her inne at nå har jeg en for innforbi :-). Til varm applaus her inne... 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6875
14.05.17 14:39

Winthrop15:"Ligge å brese om det her inne at nå har jeg en for innforbi :-). Til varm applaus her inne"

---------

Vet ikke helt hva du mener med dette. Men hvis du mener noen "breser" ved å utføre dugnad for Viking, tar du helt feil.

Klubben har selv bedt om hjelp fra supportere i en vanskelig tid. Det er mange som bidrar uten noen form for kompensasjon. De bør heller hylles enn å herses med. Du er helt sikkert velkommen til å gjøre en innsats selv.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.05.17 14:44
Winthrop15: Ligge å brese om det her inne at nå har jeg en for innforbi :-). Til varm applaus her inne...

Jeg prøver å gi et innblikk i hva jeg observerer og i tillegg skape blest om hjemmesiden for å få klikk. Dette vil forhåpentligvis hjelpe Viking. Du kan kalle det bresing, det lever jeg fint med. Jeg kommer til å fortsette å brese om det som gjøres og linke til innholdet. 

Og når jeg snakker om hjemmesiden, siden dette er frivillig arbeid, det er litt mindre innhold fra min kant disse ukene pga eksamenstid. Fra og med neste tirsdag vil det bli hyppigere igjen.

(Innlegget ble redigert 14.05.17 14:45)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 14:49

Du er bare enestående! 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37737
14.05.17 14:50
Wiggum: Kjelle hadde i alle fall evnen til å vinne en del bortekamper, selv om det tidvis var kjedelig å se på.

Ser det diskuteres Burchnall. Har ikke fått sett de 2 siste kampene da jeg har vært bortreist. Men har forstått at det har vært ræva. Stygge resultat og dårlig spill.

Men Kjell Jonevret var ferdig. Han hadde mistet glimtet i øyet og var lite motiverende for publikum. Der har ivertfall Buchnall gjort en veldig mye bedre jobb enn Jonevret.

Så spørs det jo hva som hadde vært best for Viking nå, en urutinert og billig brite eller en dyr og rutinert trener.

Viking gikk for den urutinerte som også har tidenes dårligste forutsetning for å lykkes. Synes det er urettferdig å sammenligne han mot de som har hatt langt større tropp og budsjett tidligere.

Ulempen med unge trenere som Burchnall er at de må prøve og feile litt. De må lære mens de holder på. En rutinert trener vet hvor fellene ligger.

Jeg er fryktelig skuffet over situasjonen. Samtidig er økonomien som den er. Vi må stå fast med Burchnall og fullføre sesongen så godt som mulig. Det skal ut en spiller før en ny kommer inn. Det er forutsetningen.

Savner ikke Kjelle i det hele tatt og vil gi Burchnall og Aarsheim sjansen til å jobbe med dette laget utover sesongen. Vi har enkelt og greit ikke noe valg og da er det langt bedre å støtte de enn å forsure omgivelsene.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
14.05.17 14:51

Det var ikke til deg Gorgi. Du er alltid hyggelig å vennlig. Fint at folk stiller opp.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6875
14.05.17 15:00

Winthrop15:"Du er bare enestående! "

----------

Til info. Klikk på Vikings hjemmeside betyr penger i kassen for Viking. NTF kompenserer i forhold til antall klikk.

Klikk for å gå tilbake til toppen