Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4564
14.05.17 15:01

Det er nok bare et tidsspørsmål før huset uten vegger faller sammen. Med en så anstrengt økonomi som Viking har, kan det fort bli en god stund til vi ser dem i Eliteserien igjen.

Hadde en mann som Inge André Olsen vært SD i Viking, så er jeg ganske sikker på at de hadde kjempet i toppen hvert eneste år, selv med en elendig økonomi.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.05.17 15:05
ObjektivtSett: Hadde en mann som Inge André Olsen vært SD i Viking, så er jeg ganske sikker på at de hadde kjempet i toppen hvert eneste år, selv med en elendig økonomi.

Ok IAO, vi har forstått det nå, du vil ha jobben i Viking. Foreslår at du sender inn din cv og vandelsattest til Eirik Henningsen. 

(Innlegget ble redigert 14.05.17 15:05)

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4564
14.05.17 15:10

Jeg er nok ikke like dyktig som Olsen, dessverre. Det er det for øvrig ingen andre sportsdirektører i Eliteserien som er heller. Den mannen er et unikum.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45447
14.05.17 15:11
ObjektivtSett: Det er nok bare et tidsspørsmål før huset uten vegger faller sammen. Med en så anstrengt økonomi som Viking har, kan det fort bli en god stund til vi ser dem i Eliteserien igjen. Hadde en mann som Inge André Olsen vært SD i Viking, så er jeg ganske sikker på at de hadde kjempet i toppen hvert eneste år, selv med en elendig økonomi.

Finnes bedre sportsdirektører enn deg, Inge Andre! Tar heller Thomas Berntsen da.

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4564
14.05.17 15:13

Berntsen er flink, men han er ikke i nærheten av trollmannen fra Søgne.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.05.17 15:15
ObjektivtSett: Berntsen er flink, men han er ikke i nærheten av trollmannen fra Søgne.

Nei, det er ikke alle som kan lure et fotballag, et fotballforbund og den norske stat på en gang. Det kreves et unikum for det. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
14.05.17 15:19
TAdams6: Savner ikke Kjelle i det hele tatt og vil gi Burchnall og Aarsheim sjansen til å jobbe med dette laget utover sesongen. Vi har enkelt og greit ikke noe valg og da er det langt bedre å støtte de enn å forsure omgivelsene.

Igjen, ikke misforstå meg: Jeg gir Ian og Bjarte mer tid enn dette her. Å trene denne Viking-utgaven kan ikke være enkelt.

Allikevel interessant å se at flere her inne var kraftig kritisk til Kjelle i fjor, at det var like greit at han forsvant osv. Det mannskapet han hadde på høsten er ikke mye dårligere enn nåværende mannskap. Ibrahim og Jørgensen har forsvunnet og blitt erstattet av Ernemann og Ledger.

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4564
14.05.17 15:21

Olsen fulgte loven til punkt og prikke. Å ha kreative evner er en fantastisk egenskap.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
14.05.17 15:21
Fygaren: Kjelle hadde også mer spillere på denne tiden av året.

Høsten i fjor kontra nåværende stall er ikke milevis forskjell, for å si det sånn. Allikevel ble det plukket jevnt med poeng, spesielt på bortebane. Dette handlet også om tilnærming og inngang til kampene. Ian har selv innrømmet at han bommet kraftig i går.

Men igjen, ikke ute etter å ta Ian. Jeg har sansen for han. Men jeg tror det ikke hadde vært dårligere av å ha han på feltet og la Kjelle ta "støyten" utad.

jesman2
jesman2Innlegg: 17620
14.05.17 15:22
Fygaren: Nei, det er ikke alle som kan lure et fotballag, et fotballforbund og den norske stat på en gang. Det kreves et unikum for det.

Du kan legge til et dundrende nedrykk, en kvalikkplass og et knippe 9-10 plasser også. Lukter ikke akkurat verdens-ener.

clavin
clavinInnlegg: 32656
14.05.17 15:31

Problemet til Viking er at hele klubben framstår som lite gjennomført. Sportslig sett sto man med null poeng etter fire runder, og slik sett er det en liten prestasjon å klare å skape såpass positivitet som faktisk ble gjort etter RBK-kampen hvor det så ut som at spillerne VILLE noe. Jeg klandrer overhode ikke at man grep dette halmstrået, og forsøkte å selge det inn. Problemet er imidlertid at man heller ikke her fulgte opp etter Odd-kampen. Om man kunne kalle Sandefjord-kampen et arbeidsuhell, eller "slik som skjer" hadde man da all mulig grunn til å vise mot Sogndal at dette var nettopp dette, og dermed brette opp ermene. I stedet legger man seg altså ned for å dø og vise at det ikke er noen karakter i laget likevel.

Trenden har egentlig vist seg gjennom mange år. Man vinner gjerne "høstsesongen" og signaliserer at "dette kan bygges på", for så å vise at man overhode ikke har bygget på dette likevel. Det er klart at feiltrinn vil oppstå, og kamper vil tapes, men hvorfor graver man seg da alltid dypere ned i hullet man falt i i stedet for å grave seg opp igjen?

Innsats burde i hvert fall være gratis, og når de presterer å vise null innsats i dagens situasjon så forstår jeg ikke hvem de forsøker å lure.

Jeg er i sterk villrede hvilken plan Viking egentlig har. Er det meningen at klubben skal være i økonomisk krise de neste ti årene? Det virker i hvert fall slik i og med at de aldri klarer å ta grep som har virkning. Er kostnadsnivået barbert til et minimum, slik at det kun er inntektene som må økes for at det skal bære seg? I såfall har klubben et stort problem.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45447
14.05.17 15:31
ObjektivtSett: Berntsen er flink, men han er ikke i nærheten av trollmannen fra Søgne.

Haha.. Han er flink til å lure folk og regler hvertfall. 
Hva skal man med regler liksom?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45447
14.05.17 15:33
ObjektivtSett: Olsen fulgte loven til punkt og prikke. Å ha kreative evner er en fantastisk egenskap.

Han fulgte ikke loven. 

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4564
14.05.17 15:44

Han tenkte nok litt utenfor boksen, men han brøt på ingen måte loven. Han er da ingen kjeltring bare fordi han ligger et hestehode foran de andre sportsdirektørene i Eliteserien når det kommer til smartness. Mannen har en enorm kompetanse, og vesle Stabæk hadde aldri vært i Eliteserien den dag i dag om det ikke hadde vært for Olsen.

De fleste sportsdirektørene her til lands har veldig, veldig mye å lære av IAO.

Men jeg har jo skjønt at mange Viking-supportere er mer interessert i å hate Olsen enn å tenke på hva som er til det beste for klubben.

(Innlegget ble redigert 14.05.17 15:48)

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13983
14.05.17 16:18

Brann hadde vært i akkurat samme situasjon som Viking om ikke Bergens rike onkel hadde garantert for banklånene på Brann stadion.

Viking må få inn en trener som spiller på det defensive trygge, og så utvikler alt etter dette, ellers ender det med et brak av et nedrykk.

siggi76
siggi76Innlegg: 3158
14.05.17 16:25
Fygaren: Ingen grunn til å være hårsår heller.
Jeg har snakket med mange utenfor VGD som var veldig fornøyd med utnevnelsen av Burchnall. Det er mange som ser på ham som rett mann. En skal være forsiktig med å tro at både vennekrets og VGD er representative. Det gir en viss pekepinn, men lite annet.

Burchnall er nok er rett mann, men mot Sogndal bommet han fullstendig på taktikken. Det synes jeg egentlig han har gjort i de fleste kampene. Slik viking spiller nå så settes det inn litt for store ressurser på å styre kampene og litt for lite ressurser på å angripe motstandernes bakrom. Videre er de altfor lite flinke til å ta de kontringsmulighetene som oppstår. Viking angriper dessverre nesten allid mot etablert forsvar og blir til stadighet tatt i ubalanse av motstanderne.

Etter min mening bør Burchnall legge om til en mer tradisjonell 4-4-2 med Bringaker og Appiah sammen med topp.

Danielsen og Ryerson bør alltid ha de to sentrale rollene på midtbanen i dette systemet siden de begge er løpssterke og dekker store rom. Med slike midtbanespillere er man ikke avhengig av å ha hen tredje mann sentralt. Ernemann bør dermed benkes. 

stc887
stc887Innlegg: 16248
14.05.17 16:30
ObjektivtSett: Olsen fulgte loven til punkt og prikke. Å ha kreative evner er en fantastisk egenskap.

Hei på deg IAO

siggi76
siggi76Innlegg: 3158
14.05.17 16:31
Wiggum: Igjen, ikke misforstå meg: Jeg gir Ian og Bjarte mer tid enn dette her. Å trene denne Viking-utgaven kan ikke være enkelt.
Allikevel interessant å se at flere her inne var kraftig kritisk til Kjelle i fjor, at det var like greit at han forsvant osv. Det mannskapet han hadde på høsten er ikke mye dårligere enn nåværende mannskap. Ibrahim og Jørgensen har forsvunnet og blitt erstattet av Ernemann og Ledger.

Kjelle tok nesten ikke poeng med viking etter at Abdullahi forsvant til Tyskland. Når det er sagt så garanterer jeg at Kjelle ville hatt langt flere poeng til nå enn det Burchnall har klart. Mens Kjelle satset på kynisme og kontringer satser Burchnall på utvikling og det å styre kampene. Skal man spille slik trengs kreative spillere som kan slå de riktige pasningene og midtbanespillere som kan komme på dype løp. Dette mangler i dagens vikingtropp.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
14.05.17 17:31
siggi76: Kjelle tok nesten ikke poeng med viking etter at Abdullahi forsvant til Tyskland. Når det er sagt så garanterer jeg at Kjelle ville hatt langt flere poeng til nå enn det Burchnall har klart. Mens Kjelle satset på kynisme og kontringer satser Burchnall på utvikling og det å styre kampene. Skal man spille slik trengs kreative spillere som kan slå de riktige pasningene og midtbanespillere som kan komme på dype løp. Dette mangler i dagens vikingtropp.

23 poeng på 14 kamper før han forsvant, 20 poeng på 17 kamper etter. Det gikk nedover, men ikke katastrofe uten heller. Og det siste du skriver understreker nøyaktig det samme som jeg mener.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
14.05.17 17:33

Liten avsporing, men i anledning Tottenhams siste kamp på WHL. Faktisk litt irriterende at vår siste målscorer på Stavanger Stadion var Kristian Sørli, mens den første på Viking Stadion var Mads Timm. Hadde klinget bedre med Trygve Nygaard og Erik Nevland, for å si det sånn.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45447
14.05.17 17:35
siggi76: Kjelle tok nesten ikke poeng med viking etter at Abdullahi forsvant til Tyskland. Når det er sagt så garanterer jeg at Kjelle ville hatt langt flere poeng til nå enn det Burchnall har klart. Mens Kjelle satset på kynisme og kontringer satser Burchnall på utvikling og det å styre kampene. Skal man spille slik trengs kreative spillere som kan slå de riktige pasningene og midtbanespillere som kan komme på dype løp. Dette mangler i dagens vikingtropp.

Det er mye som mangler i dagens viking-lag.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.05.17 17:35
Wiggum: Liten avsporing, men i anledning Tottenhams siste kamp på WHL. Faktisk litt irriterende at vår siste målscorer på Stavanger Stadion var Kristian Sørli, mens den første på Viking Stadion var Mads Timm.

Det burde vært et tegn om hva som kom til å skje de neste 14 årene. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45447
14.05.17 17:38
Wiggum: Liten avsporing, men i anledning Tottenhams siste kamp på WHL. Faktisk litt irriterende at vår siste målscorer på Stavanger Stadion var Kristian Sørli, mens den første på Viking Stadion var Mads Timm. Hadde klinget bedre med Trygve Nygaard og Erik Nevland, for å si det sånn.

Hjelpe meg.

siggi76
siggi76Innlegg: 3158
14.05.17 17:48
Wiggum: 23 poeng på 14 kamper før han forsvant, 20 poeng på 17 kamper etter. Det gikk nedover, men ikke katastrofe uten heller.

Poengfangsten etter at Abdullahi forsvant tilsvarer 33 poeng over en hel sesong med 28 kamper. Da er man aldeles i bunnstriden.

zetta
zettaInnlegg: 12674
14.05.17 18:22

Det slår meg at Ledger bare er 19 år. Det er kanskje et problem på en så tung plass. I ES møter man sterke og raske leiesoldater som Komsoon.

 VIF har hatt store problemer med unge Nakkim i midtforsvaret. Det har betydd enormt å få inn rutinerte og robuste folk der. 

 Det nytter ikke å spille tette tøffe kamper uten å være rimelig solide bakover.

 Se på Brann som har et rent krigerforsvar, til og med med mohikanersveis!

 Det er så små marginer at en kritisk justering eller forsterkning kan bety enormt.

clavin
clavinInnlegg: 32656
14.05.17 19:00
zetta: Se på Brann som har et rent krigerforsvar, til og med med mohikanersveis!

Endelig et innlegg som beskriver et lyspunkt i all elendigheten. VI har ingen spillere med mohikanersveis!

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
14.05.17 19:21
siggi76: Poengfangsten etter at Abdullahi forsvant tilsvarer 33 poeng over en hel sesong med 28 kamper. Da er man aldeles i bunnstriden.

Mens poengfangsten nå tilsvarer at vi ender på 15 poeng etter 30 kamper. Eller totalt slaktoffer, sagt med andre ord.

zetta
zettaInnlegg: 12674
14.05.17 19:32

Mohikanersveisen var jo en spøk. Men poenget er at akkurat midtstopperplassene krever spillere med rutine, kraft og stabilitet, nettopp det som juniorer mangler. Ikke noe vondt om Ledger, men han er junior.

 Molde sendte utpå noen juniorer i andre omgang mot Brann, de blei så knust fysisk!

 Et eller annet sted i Norge eller utlandet burde Viking kunne finne to billige rutinerte krigere og styrke forsvaret med.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.05.17 20:02
zetta: Et eller annet sted i Norge eller utlandet burde Viking kunne finne to billige rutinerte krigere og styrke forsvaret med.

Vi

har

ikke 

penger.

 

clavin
clavinInnlegg: 32656
14.05.17 20:11
Fygaren: Vi
har
ikke
penger.

Det er bare å finne noen som har utgått kontrakt, for de er gratis.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg