Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
16.05.17 10:24

Man går ikke først og fremst på stadion for å hjelpe Viking. Man går på stadion først og fremst fordi en er glad i Viking. En er glad i tradisjonen. En er glad for at byen har et eliteserielag. En er,tross all smerte, glad for opplevelsene på stadion. 

Det er blitt så populært å kritisere alt og alle som ikke er på topp. Enten det er fotball eller annet . Og det er lov å kritisere. Det skal en alltid gjøre. Men en skal kritisere fordi en bryr seg, ikke for å slenge rundt seg med negativitet. Og hvis en bryr seg så betyr det at en innerst inne har det litt vondt når klubben ligger i bunn. Så h kefir ikke møte opp på stadion og kjenne håpet. Og ikje minst kjenne gleden og lettelsen når 3 poeng endelig kommer. Kjenne fellesskapet.  Og ikke minst felles trøst hvis det går ad-undas. Mange av oss "trenger" Viking minst like mye som klubben trenger oss. Så ikke fortrenge smerten. Møt opp på stadion sammen med likesinnede negative optimister. 

odin
odinInnlegg: 23478
16.05.17 11:26

Status før 16. mai-runden:

Me fekk ein så tung seriestart som me kunne frykte, og vel så det. Motgang så det holdt med uheldige poengtap mot både Vålerenga, Tromsø og Rosenborg. Men prestasjonane var langt betre enn uttellinga i poeng, og ga grunnlag for optimisme.

Uttellinga kom mot Odd. Endeleg ga godt spel tre poeng. Utlikninga i Bergen var eit lag i medgang verdig. Viking var på gang. Det var optimisme å spore.

Så skar alt seg mot Sandefjord. Viking spora av på eit skjørt tidspunkt. Sandefjord var på mange måtar på det same sporet, og då Viking ikkje lykkast med å omsette eit times langt overtak i mål var Sandefjord kyniske, dyktige og heldige. Viking gjekk på trynet akkurat då laget hadde sin store sjanse til å bygge på medgangen.

Så var det Sogndal, og ein stjernesmell som blåste vekk siste rest av optimisme etter kampane mot Vålerenga, Tromsø, Rosenborg og Odd. Der står me altså nå. Blotta for sjølvtillit og optimisme - tilsynelatande. Me skal møte eit Aalesund som har vore betre enn venta, men som også gjekk på ein smell sist.

Det verste er at den goodwillen me hadde trass tap dei første kampane ser ut til å vere vekke. Dessverre ser det ut til at Viking-spelarane må snu trenden åleine, utan særleg hjelp frå publikum akkurat nå som me treng publikum som mest. 

Ris te eigå rau.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6866
16.05.17 11:38

hadde vært greit hvis flere stemmer på rundens spiller mot Sogndal. Ellers står runden i fare for å bli diskvalifisert.

 

Nevi
NeviInnlegg: 9012
16.05.17 11:58
Fygaren: Noen av dem fant ut at det var et lag i Sandnes de aldri hadde brydd seg stort om tidligere.

Likevel var det ikke mer enn tre år siden stadion var utsolgt noen timer før kampstart. Riktignok mot Sandnes Ulf. Men tviler på at det var noe mer enn maks 1000-2000 som holdt med bortelaget da.
Så grunnlaget er der absolutt.

Så istedenfor å være med i motgang; hjelpe klubben i økonomiske problemer sitter de der hjemme å håper at de ordner seg av seg selv. Så kommer de tilbake dersom alt det negative snur og Viking begynner å klatre mot toppen igjen.

Thpe
ThpeInnlegg: 34693
16.05.17 13:50

Spiller Adegbenro i dag?

zetta
zettaInnlegg: 11790
16.05.17 14:06

Søren heller, selv jeg som er vifmann har litt vondt av at Viking ligger på siste.

 Savner at Burchnall og Wiggen står frem og analyserer situasjonen og ser på grep de kan gjøre 

 en sportssjef bør i grunn stå mer frem så ikke treneren blir helt alene, diskutere, komme med innspill.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
16.05.17 14:34
zetta: Savner at Burchnall og Wiggen står frem og analyserer situasjonen og ser på grep de kan gjøre   en sportssjef bør i grunn stå mer frem så ikke treneren blir helt alene, diskutere, komme med innspill.

All den tid det sportslige teamet i Viking er samlet i et åpent kontorlandskap på fremdeles klubbeide Viking Stadion og Wiggen stadig vekk er på treningsfeltet vil jeg tro akkurat de diskusjonene skjer ganske kontinuerlig. Selv om de ikke foregår på kamera. 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
16.05.17 14:39

Roger, dette er lat analyse...

Jeg har utrolig stor sans for Roger Nilsen, men kan vi ikke snart komme forbi den late analysen om at Viking må satse lokalt. En kan ikke seriøst påstå at det ikke satses lokalt denne sesongen. Eller forrige for den saks skyld. Det er ikke der skoen trykker. 

Mathiesen er egentlig inne på det mest essensielle, selv om det er kjekt med lokale er det enda kjekkere å vinne. Så lenge en gjør det bra vil flere på kamp. Det en dog også desverre får bevist, så langt, er at om et lag domineres av lokale så hjelper det lite når de uansett ikke presteres rent sportslig. 

Ellers er artikkelen ganske "lat" i sin tilnærming uansett. Det er ikke først i år en rømmer fra Viking Stadion. Det har skjedd over en periode på flere år, og blitt mer markant de to siste årene. 

Navarone73
Navarone73Innlegg: 5198
16.05.17 15:07

De fleste lag har medgangssupportere. Har Viking mer enn de fleste? Kanskje, kanskje ikke. Må nok innrømme at jeg nok har blitt det selv også. Gikk mye mer på kamp på gamle Stavanger Stadion. Da hadde Viking også spillere som nesten var verdt inngangsbilletten alene. Gunnar Aase, Fygaren, Erik Pedersen og ikke minst min favoritt Kenneth Storvik. Mange flere før og etter. 

Det er i motgang man virkelig trenger støtte. Jeg og mange andre bør nok skjerpe oss og gå på kamp. Dette var lett å skrive. Blir det stadion i kveld? Usikker....

Nevi
NeviInnlegg: 9012
16.05.17 15:11
Navarone73: Blir det stadion i kveld? Usikker....

Så klart det må bli :)

Satser på at tendensene fra kampene mot RBK og Odd er tilbake.

zetta
zettaInnlegg: 11790
16.05.17 15:17

Ok, likevel savner jeg en mer offentlig profil. Noen velvalgte ord offentlig til rett tid kan skape litt positivitet. En stund. 

 Generelt synes jeg sportssjefene i klubbene kan være litt mer aktive og synlige. Vise litt hvordan de tenker og jobber. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45398
16.05.17 15:25
zetta: Søren heller, selv jeg som er vifmann har litt vondt av at Viking ligger på siste.  Savner at Burchnall og Wiggen står frem og analyserer situasjonen og ser på grep de kan gjøre   en sportssjef bør i grunn stå mer frem så ikke treneren blir helt alene, diskutere, komme med innspill.

Er virkelig alt på stell i VIF? Slik jeg husker det var det Trøim som reddet klubben økonomisk.

zetta
zettaInnlegg: 11790
16.05.17 15:29

Slett ikke. Mye kaos og en sportssjef som plutselig slutter.

 Som tilhenger sitter man på nåler. Kanskje er det en bedring på gang, kanskje..

odtj
odtjInnlegg: 3540
16.05.17 16:55

Usman fra start. Så ikke den komme, overraskende 

odin
odinInnlegg: 23478
16.05.17 17:01
Fygaren: Jeg har utrolig stor sans for Roger Nilsen, men kan vi ikke snart komme forbi den late analysen om at Viking må satse lokalt.

Har ein mistanke om at TV2 har forenkla analysen for å tilpasse den eit publikum langt utanfor Stavanger. Totalt uinteressant som ei analyse av Viking.

odin
odinInnlegg: 23478
16.05.17 17:11

Ut med Appiah, Shroot og Ernemann. Inn med Bringaker, Bytyqi og Sale.

Interessant. Ian innrømte at taktikken mot Sogndal var heilbom, så ikkje så overraskande med Appiah og Shroot ut. At han også kastar ut Ernemann er både bra og bekymringsfullt. Bra fordi det viser at ingen er hellige. Synd fordi det viser at Ian famlar mens han leitar etter ei lagoppstilling som fungerer.

Men Adeg bak spissen er jo spennande.

helvis
helvisInnlegg: 14949
16.05.17 17:16
odin: Interessant. Ian innrømte at taktikken mot Sogndal var heilbom, så ikkje så overraskande med Appiah og Shroot ut. At han også kastar ut Ernemann er både bra og bekymringsfullt. Bra fordi det viser at ingen er hellige. Synd fordi det viser at Ian famlar mens han leitar etter ei lagoppstilling som fungerer.

Appiah ikke i tropp pga han ikke er fit. Ernemann hangler og. Går nok mest på det. Men begge to fortjener benken.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
16.05.17 17:20

Jeg er spent på å se Samuel i rollen bak Bringaker, men jeg er usikker på hvor bra det vil funke. Det er vel derfor jeg er spent, hadde jeg visst hvordan det ville fungert hadde jeg ikke vært det, men det er nå en annen sak.

Jeg må innrømme at skepsisen min ligger i at jeg tidvis er usikker på Samuels taktiske valg. Det er flere ganger jeg har rivd meg i det håret jeg ikke har hatt siden Viking spilte på Stavanger Stadion på grunn av hans valg. Føler egentlig han fungerer bedre på vingen. 

Jeg håper virkelig jeg tar feil i dette. Det skal jo sies at det ikke kan gå stort verre uansett, så det er selvsagt verd forsøket. 

helvis
helvisInnlegg: 14949
16.05.17 17:21
Fygaren: Føler egentlig han fungerer bedre på vingen.

Passer utvilsomt bedre på vingen. Men kan funke i dag. AaFK og svekket både sentralt på midt og på stopperplass. Håper Samuel har en helt fri rolle og ikke skal plutselig være Barrantes/Zahid. 

helvis
helvisInnlegg: 14949
16.05.17 17:40

Hvorfor i alle dager er ikke 2017-drakten i webshoppen? 

http://www.vikingbutikken.no/Vikinghjemmedrakt2015

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15382
16.05.17 18:29

Mets. Startar heile AaFK-angrepet med ein særs svak inntreden ved midtbana, lagar straffe tjue sekund seinare. Mon om me ikkje overvurderer han her inne.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20575
16.05.17 18:30

Mets skal liksom være spilleren som skal dra lasset på dette laget. Nå gir han vekk mål i hytt og pine. Håpløst.

helvis
helvisInnlegg: 14949
16.05.17 18:35
happydeathsuite: Mets. Startar heile AaFK-angrepet med ein særs svak inntreden ved midtbana, lagar straffe tjue sekund seinare. Mon om me ikkje overvurderer han her inne.

Har vært fryktelig i det siste. Den taklingen er hårreisende. 

storteple
stortepleInnlegg: 9208
16.05.17 19:41

...

eppaen
eppaenInnlegg: 27439
16.05.17 19:43

...

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
16.05.17 19:43

Briten må gå!

helvis
helvisInnlegg: 14949
16.05.17 19:44

...

Wiggum
WiggumInnlegg: 20575
16.05.17 19:45

Om noen var i tvil om nedrykk før, så er det i alle fall ingen tvil nå. Dette blir OBOS-liga 2018. Spørsmålet er om vi tar en Start eller faktisk klarer å ha kontakt med laget som havner nest sist.

storteple
stortepleInnlegg: 9208
16.05.17 19:52

Faen så passive vi er. Er det bevisst at ingen går ut og presser? Vi slipper jo inn mål etter mål på at motspiller får stå og skyte uforstyrret. Ball etter ball blir spilt i bakrommet vårt, med oss halsende etter  

Men vi? Bare spill mot etablert forsvar, uten å få til noe som helst. 

En ting er bedre enn i fjor da. Backene våre slår bedre innlegg. 

Herregud. Det er så vondt å heie på Viking. For et mareritt. Skjønner snart ikke hvorfor jeg gidder å se kampene engang. Mindre smertefullt å bare sjekke resultatet i ettertid. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
16.05.17 19:57

Det går ann å snu det med en ny trener. 

Klikk for å gå tilbake til toppen