Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45396
16.05.17 21:33
Laban: Er det dere vi må kjempe med i år?? To tradisjonsrike klubber...

Molde har også lyst å melde seg på i dette trivelige selskapet.

odtj
odtjInnlegg: 3540
16.05.17 22:07

Herre, nå ber de om spillere. Nå rakner det skikkelig. 

Det positive med en slik start er at alle illusjonene rives bort. Nå må de pengefolkene som har finansiert dette, men som også har tillatt dette vanstyret, ta et valg. Hoste opp enda mer penger og forhåpentligvis ta sterkere grep om driften, eller gå for styrt avvikling av AS og tap av verdiene. 

På en måte greit at det blir satt på spissen nå, så slipper vi denne seigpiningen. Som de gamle vikinger sa "drep meg herre konge men ikkje med graut" 

 

(Innlegget ble redigert 16.05.17 22:07)

skattesjefen
skattesjefenInnlegg: 1657
16.05.17 22:14

Bilvraket bringer jaggu fortsatt dårlig karma..

Nevi
NeviInnlegg: 9008
16.05.17 22:51

Ett fryktelig skuffende utfall av kampen i kveld.

Spørs om ikke veien videre må få inn en ekstra man på midtbanen. Blir til tider enormt stort rom. Både forran og bak forsvaret. Så kanskje løsningen kan være å sette Haukås inn som ett anker der. Evt Haukås bak, og som noen har nevnt Mets i den posisjonen.

Nå bør Viking vinne en av de to neste bortekampene. I tillegg til Kr.sund hjemme for å få sånn noenlunde kontakt igjen. Er redd for at det kan bli tøfft.

 

Sto litt om at det bør inn nye spillerer i sommer. Så spørs det de som har penger. Som tross alt har vært med på å kaste bort egenkapitalen gidder å bidra. Er redd at det er eneste lille mulighet vi har. 

 

 

 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45396
16.05.17 22:54
Nevi: Ett fryktelig skuffende utfall av kampen i kveld. Spørs om ikke veien videre må få inn en ekstra man på midtbanen. Blir til tider enormt stort rom. Både forran og bak forsvaret. Så kanskje løsningen kan være å sette Haukås inn som ett anker der. Evt Haukås bak, og som noen har nevnt Mets i den posisjonen. Nå bør Viking vinne en av de to neste bortekampene. I tillegg til Kr.sund hjemme for å få sånn noenlunde kontakt igjen. Er redd for at det kan bli tøfft.   Sto litt om at det bør inn nye spillerer i sommer. Så spørs det de som har penger. Som tross alt har vært med på å kaste bort egenkapitalen gidder å bidra. Er redd at det er eneste lille mulighet vi har.

Kan vi stille med 14 mann? Blir hvertfall jevnt da.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
16.05.17 23:03

Og treneren er det fortsatt ikke noe feil med kun spillerene som ikke er gode nok? Viking har ikke så elendig lag/tropp som dette? Ingen andre her som tror en annen trener kanskje kunne fått mer ut av dette?

Gorgi
GorgiInnlegg: 6866
16.05.17 23:04

Nevi:"Ett fryktelig skuffende utfall av kampen i kveld."

-----------

Forferdelig.

Sitter på tribunen og jubler for at vi tar en tidlig ledelse og kan styre kampen. Men så er det dét å være gode i og rundt begge 16-metere.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20575
16.05.17 23:19
Winthrop15: Og treneren er det fortsatt ikke noe feil med kun spillerene som ikke er gode nok? Viking har ikke så elendig lag/tropp som dette? Ingen andre her som tror en annen trener kanskje kunne fått mer ut av dette?

Ingen kan frikjennes for denne starten, ei heller Ian.

Justice 96
Justice 96Innlegg: 44035
16.05.17 23:26

Jeg sliter med å fatte hvordan Viking har havnet i denne knipa. Når og hva var starten på denne elendigheten? 


For meg som er oppvokst med et Viking som nærmest vant mesterskap på bestilling, er dette som skjer nå knapt til å tro, selv om det har vært nedturer før. Før jeg flyttet utenlands var jeg fast på (Stsvanger) stadion og har opplevd så utrolig mye fint med denne klubben. Seriemesterskap, cupfinaler og DET opprykket i Haugesund. Det som er i ferd med å skje er bare trist. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
16.05.17 23:27

Innen det norske overgangsmarkedet åpner er sesongen så godt som  over...og hvem vil han hente? Merr søppel fra Sarpsborg 08 eller låne spillere fra England? Viking har godt nok lag til å overleve, men det kommer ikke til å nytte om de ikke har en trener som greier å få ut det beste. Jeg er overbevist om at han må vekk ellers går Viking rett ned.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
16.05.17 23:29

1 seier på 9 kamper, aldri i verden om Viking er så elendige!!!

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
16.05.17 23:54

For de som ikke bruker Facebook, her er sak på nettsiden med videointervjuene gjort etter kampen. Det var ikke akkurat lystig stemning der nede, det kan ikke legges skjul på. Hverken av intervjuer eller intervjuobjekter. Spesielt Kristoffer Haugen fikk jeg vondt av. Dette gikk virkelig inn på han.

storteple
stortepleInnlegg: 9208
17.05.17 00:18

Takk for intervjuer. 

Får jaggu vondt av guttene også, de har det ikke bedre enn oss. Jeg er enig med både Danielsen og Haugen i at vi blir utrolig hardt straffet for de aller fleste feilene vi gjør, samtidig som vi ikke klarer å utnytte de samme feilene hos motstander. 

Har Burchnall et poeng i forhold til at vi får mindre hvile enn motstander før hver kamp? Er ikke første gangen det er tema i år. Klart at det gjør utslag på en så liten tropp. 

Dette blir en blytung sesong, men som Danielsen sier så snur det fort om man finner flyten, eller de berømte marginene. Jeg har ikke gitt opp Viking, selv om det ser stygt ut. I dag hadde vi i alle fall ordentlig innsats igjen. Om vi fortsetter med det vil vi jo til slutt få noen poeng. Spørsmålet er om det er nok. 

En ting er i alle fall sikkert. Adegbenro har vært en skygge av seg selv etter kanonkampen mot Odd. Han MÅ tilbake på kanten. Vi må få gang på ham om vi skal klare dette. 

Nevi
NeviInnlegg: 9008
17.05.17 00:30

Ingen tvil at Samuel må tilbake til venste. Helst i ett 4-3-3 for å dekke litt mer rom på midtbanen. Selv om jeg tidligere har sagt at det hørtes spennende ut med Samuel sentralt. Men det er på venstre han bør få boltre seg.

den12mann
den12mannInnlegg: 10323
17.05.17 00:31

"Når og hva var starten på denne elendigheten? "

Det er nok de mange mange årene med pengeødsling uten antydning til endringslyst. Luksusfellen FK. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45396
17.05.17 00:36

Dårlig stemning der nede? De må begynne å prestere da visst det er så dårlig stemning.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20575
17.05.17 02:24
Kristwic7: Noen som husker hvor Eirik Schulze og Martin Ramsland har vært innom? Ikke det?

For halvannet år siden kjempet Viking om medalje og cupfinale mens Schulze spilte på Strømmen. Ting kan forandre seg og jeg slakter ikke Viking for at disse forsvant en gang i tiden. 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6866
17.05.17 02:29

Husker Schulze i Viking. Én spiller som vel ikke var god nok da han var der. Men utvikling kommer som regel med spilletid på høyt nivå.

Ramsland derimot. Kjenner ikke karrieren hans. Men er vel sørlending og kunne vært aktuell for Viking. Vel, Viking vurderte ham på et tidspunkt, men ble vurdert for som ikke god nok.

Det er som det er. Utrolig vanskelig å sortere klinten fra hveten. Spesielt i begynnelsen av 20-årene. Noen ser talentet i tidlig alder, andre ikke. Du er blant de beste.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45396
17.05.17 02:33
Wiggum: For halvannet år siden kjempet Viking om medalje og cupfinale mens Schulze spilte på Strømmen. Ting kan forandre seg og jeg slakter ikke Viking for at disse forsvant en gang i tiden

Kjempet om medalje gjorde vi..Men det er slike spillere man burde satset på og gitt en mulighet.
Fikk han egentlig en skikkelig sjanse? 
Like mange sjanser som Karol Mets og Patrick Pedersen?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45396
17.05.17 02:38
Gorgi: Husker Schulze i Viking. Én spiller som vel ikke var god nok da han var der. Men utvikling kommer som regel med spilletid på høyt nivå. Ramsland derimot. Kjenner ikke karrieren hans. Men er vel sørlending og kunne vært aktuell for Viking. Vel, Viking vurderte ham på et tidspunkt, men ble vurdert for som ikke god nok. Det er som det er. Utrolig vanskelig å sortere klinten fra hveten. Spesielt i begynnelsen av 20-årene. Noen ser talentet i tidlig alder, andre ikke. Du er blant de beste.

Fikk han egentlig prøve seg skikkelig da? Husker han heller ikke var kjempegod i Ulf..
Kan være at det er noe med lufta her i Rogaland som gjør at spillere ikke kan prestere.....
I Sogndal så er hvertfall både han og Ramsland meget gode.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er god på å se hvem som har talent eller ikke.. 
Men jeg har truffet på ganske mange etterhvert, Chikere var den letteste av de alle. 
Av personlige erfaringer kan jeg nevne Kristoffer Haugen, han så jeg som venstreving på Jr.laget til Viking. 
Da var han ikke i nærheten av nivået som kreves i Eliteserien..
Et par år senere så er han altså fast på venstrebacken og en av de beste spillerne på laget. 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6866
17.05.17 02:52

Kristwic 7:"Da var han ikke i nærheten av nivået som kreves i Eliteserien..

Et par år senere så er han altså fast på venstrebacken og en av de beste spillerne på laget. "

----------

Som nevnt. Du har peiling.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
17.05.17 06:35
Kristwic7: Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er god på å se hvem som har talent eller ikke.. 
Men jeg har truffet på ganske mange etterhvert,

Om du ikke skal skryte på deg noe så er det en god idé å ikke gjøre det. Du ville f.eks at Viking helt skulle gi opp afrikanske spillere etter Chikere. Mets er inne i en dårlig periode etter å ha vært blant våre bedre de siste årene, men du mente at en estisk midtstopper slett ikke kunne være noe. En treffer og en bommer.

Treffprosenten er som oftest ikke spesielt høy. De fleste her inne, undertegnede inkludert, har vansker med å spå hvem som faktisk kommer til å ende opp som bra. Enkelte spillere kan fremstå som no-brainere , og de ender opp som middelmådige. Andre blomstrer først senere. Det er vanskelig nok for de som faktisk jobber med det fulltid, og logisk nok enda vanskeligere for de som ikke jobber med det fulltid. 

(Innlegget ble redigert 17.05.17 06:41)

odtj
odtjInnlegg: 3540
17.05.17 07:07

Mets må frem på midten. Inn med Haukås. En dårlig periode kan alle ha men 4 mål på 2 kamper må han ta ansvaret for. Det er ganske ekstremt. Må bygges opp igjen. 

 

 

helvis
helvisInnlegg: 14949
17.05.17 09:32

Samtidig er det ganske klart at Viking har truffet dårlig på dette i forhold til klubber som Stabæk, Sarpsborg og Sogndal. Det går vært mange dårlige signeringer. Mer enn det burde.

Ernemann ser ut som en fryktelig dårlig signering. Vi la alle eggene i en kurv på en 34 åring som Birchball hadde vært veldig imponert over men som han strengt talt ikke hadde sett stort av på to år. Alt tyder på at han var på vei ned og Sarp var mer enn happy på å på han gå. 

helvis
helvisInnlegg: 14949
17.05.17 09:37

Ellers trengs det defensiv trygghet. Pedersen savnes. Hans press og jobb som førsteforsvarer savnes sårt og konkurrenten på topp har vist seg å være like lite giftige som dansken. 

I tillegg trenger Mest og Ledger hjelp. Enten ved en 3. forsvarer i Haukås/Martinsen, eventuelt ved at en av de kommer inn og Nets flytter opp som dyp midtstopper. Backene våre er offensive og midtstopperne vår sliter fælt. Mets er helt ute av det mens Ledger er svært begrenset. 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
17.05.17 09:48
helvis: Samtidig er det ganske klart at Viking har truffet dårlig på dette i forhold til klubber som Stabæk, Sarpsborg og Sogndal. Det går vært mange dårlige signeringer. Mer enn det burde.

Nå ble det vel her først og fremst diskutert talentevaluering av unge spillere? Siden det er Schulze og Ramsland en snakket om. Jeg trakk frem hvor vanskelig det er å være sikker på noe når det gjelder talent, siden det er vanskelig for noen og enhver å klappe seg selv altfor mye på skulderen for egen evaluering her inne.

Jeg er selvsagt enig i at Viking har truffet for dårlig på altfor mange signeringer de siste årene. Det er likevel merkelig hvor trått det har gått for Ernemann. Han hadde en veldig bra oppkjøring, og virket å kunne gå inn som en Gaarde-type. Både spillemessig og ledermessig. Desverre har det ikke på noen måte fungert for ham i Viking, men er bare noen måneder siden Aftenbladets blogger brukte ordet "klassesignering" om dansken. Jeg vil ikke avskrive ham enda.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
17.05.17 10:22

Kanskje Ledger har det i avtalen han skal spille fast? Noen nevnte der her tror jeg? Men først var jo alle så imponerte. Nå ser jeg for det meste på twitter at det ikke er så imponerende med han. Begrenset osv. Da bør jo Martinsen kanskje få sjansen og. Noe som er adskillig smartere for Vikings del. 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
17.05.17 12:39
Winthrop15: Men først var jo alle så imponerte. Nå ser jeg for det meste på twitter at det ikke er så imponerende med han. Begrenset osv.

Uten at det er en fasit, Ledger er på tredjeplass bak Haugen og Ryerson i kåringen Gorgi har av "årets Viking" her inne. Har vært rundens spiller to ganger.

Har du selv en mening om Ledgers spill? Jeg synes han har vært helt på det jevne. Ikke noe spektakulært, men definitivt vært den beste midtstopperen i år. Mye fordi Mets ikke har vært i nærheten av det nivået han pleier å ligge på.

storteple
stortepleInnlegg: 9208
17.05.17 12:57

Noe Viking generelt synes dårlige på er å utnytte spillernes sterke sider. Det nytter ikke å spille lange baller opp mot Bringaker eller Pedersen, eller slå i bakrom mot Appiah. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg