Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
20.05.17 01:56

Absolutt ikke. Skal man ha spillere som underpresterer og sender oss ned en div fordi man kan få noen kroner for han. Fortell meg hvilken klubb som vil kjøpe en som koster mål i mot hver bidige runde?Martinsen bør nå få starte så kan kansje Mets reflektere litt på benken over va han kan forbedre. Fyren trenger tid å tenke.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 10:00
storteple: Mets har klippekort av samme grunn som Jensen har det i RBK. Han er (en av) vår(e) best(e) spiller(e).
At han har hatt skyld i mange av baklengsmålene så langt er det ikke til å legge skjul på, men husk at han fortsatt er ung og fortsatt trenger tillit. Det vil være idiotisk å benke ham, både for lagets skyld og hans verdi som salgsobjekt

Så enig så enig. Mets vil for mye nå og ruser. Men ingen tvil om at han er en av bærebjelkene i laget.

 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
20.05.17 10:30

Nå vil ikke Martinsen forlenge? Trodde han hadde forlenget? Men uansett helt enig med Martinsen. Rart at lånespillere skal være garantert spilletid. Ledger skal utvikles for ett annet lag og Viking risikere å miste sin egen spiller på grunn av det. Det er snart ikke ende på alt det triste som skjer med Viking.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 10:50
Winthrop15: Det er snart ikke ende på alt det triste som skjer med Viking.

Skjer det så mye trist i Viking?

Utenom poengfangsten er det vel ikke noe nytt som har kommet fram i år? 

Økonomi kjente vi til og vi vet veien for å komme ut av det
Tynn spillerstall kjente vi til, det er også veien for å komme ut av det økonomiske uføret
Lite publikum er ikke noe nytt

Vi har hentet 3 leiesoldater. Ledger har vært bra, de 2 andre ikke fullt så bra. Men disse 3 gjør også at treningene blir bedre og at det blir større kvalitet der. Man må ha folk på trening for å få kvalitet.

Synes det er mye svartmaling når vi alle burde vite utgangspunktet for denne sesongen.

Som Christiansen, nye lederen sa, målet for 2017 er å overleve. 

 

(Innlegget ble redigert 20.05.17 10:51)

odtj
odtjInnlegg: 3540
20.05.17 11:20

Der er vel trist selv om vi vet om det? 

Om Martinsen går er vel det kanskje lurt. Får han ikke spille er det like greit. Må nok sitte ut kontrakten, pga. liten stall. Sale derimot må de prøve å få lånt ut. Tror han bare kan lære gjennom å spille. 

Ledger er en bra signering, kan ikke være lett for Ledger når Mets har vært så utrolig svak. Jeg ville satt inn Haukås og flyttet Mets opp på midtbanen. 

(Innlegget ble redigert 20.05.17 11:21)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 11:29
odtj: Der er vel trist selv om vi vet om det?

Sant nok, men ting blir ikke bedre av å synes synd på seg selv. 

Jeg har ikke tenkt tanken at det er trist en eneste gang denne sesongen. Jeg har tenkt; endelig er de i gang med å få orden på økonomien. Det som har skjedd de siste årene har vært trist. I fjor var jeg veldig trist. Prøvd å spare, men i stedet har de holdt på å langpine oss. Endelig handling, endeling sparing, endelig en løsning på uføret. I forhold til i fjor, er jeg mer optimistisk og ser lys i tunellen, for nå er vi endelig i gang med å ordne opp.

Ja det er blytungt når vi er nede, men det må gjøre litt vondt for at det skal bli bedre.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 11:31
odtj: Ledger er en bra signering, kan ikke være lett for Ledger når Mets har vært så utrolig svak. Jeg ville satt inn Haukås og flyttet Mets opp på midtbanen.

Veldig enig her. Mets er bedre som midtbane enn som stopper. Som midtbane var han fantastisk første året hos oss. Han spiller midtbane på landslaget. Vi har få stopperalternataiver, men tror og vi går glipp en strålende midtbanespiller pga dette.

Haukås ned som stopper og Martinsen som backup er beste alternativ synes jeg og.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 11:53

Spissplass sliter vi voldsomt. Uventet mye.

Pedersen er helt ute, forståelig nok, men skuffende at han ikke har tatt nivået ennå

Bringaker jobber og sliter. Han er en god avslutter, men kommer til alt for få sjanser. Trenger å få spille mest mulig. Skulle veldig gjerne sett han utlånt til en OBOS klubb

Appiah viser at det bor mye i han, men det tar tid å få toppformen tilbake. Har bidratt alt for lite sålangt

Udoh trodde jeg før sesongen startet at ville få gjennombruddet. Er nå i OBOS og får spilleminutter. Får håpe han kommer tilbake fit for fight i sommer.

Bak disse er det lite som beveger seg. Har vi ingen up and coming spisser?

Isolert sett med unntak av noen personlige feil så synes jeg forsvaret har vært bra. Jeg synes Ryerson og Danielsen har løst oppgaven på midtbanen tidvis bra. Kantene har vært ustabile, men vist tendenser. Spissene derimot har ikke levert. Vi trenger noen "billige mål". Vi trenger en som gjør at resten av laget slipper seg mer løs.

Det er laget som må til for å score mål. Det må produseres og det må følges opp med folk i boksen. Det kan vi ennå bli bedre på. Men mye er på vei. På topp derimot lukter det ikke svidd dessverre. 

Håpet må være at Appiah finner formen, for slik jeg ser det er han eneste i troppen som kan løse dette på kort sikt.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 12:14

Vikings kamper fram mot sommerpausen

Stabæk (B)
Strømsgodset (B)
Kristiansund (H)
Lillestrøm (B)
Haugesund (H)
Molde (B)
Sogndal (H)
Odd (B)

Da er vi kommet til 16.juli. Sen sommerpause denne sesongen. Første kamp etter er:
6.august Lillestrøm (H)

Overgangsvinduet er slik jeg kan se 21.juli-18.august

Appiah sin kontrakt går vel ut til sommeren i England. Hva skjer der?
Shroot er her gratis og på eget initiativ. Forsvinner nok hvis han ikke blomstrer framover
Ledger sin skjebne ligger hos Sunderland. Vil de satse på han, eller ser de at det beste for han er å fullføre sesongen hos oss.

Vi kan miste spillere før sommerpausen da overgangsvinduet åpner 1.juli i Europa.

Mange kamper før sommer pausen og mye som kan endres fram til det.

En ting er sikkert, årets sesong er både uforutsigbar og spennende på mange forskjellige måter.

odtj
odtjInnlegg: 3540
20.05.17 12:25

Adams: Det er bra at de tar grep om økonomien, men hvis de rykker ned har de ikke bedret økonomien, da har de ødelagt den. Så katastrofalt at AS trolig ryker. Da er det lyset du ser i tunnelen et tog på vei rett mot oss. Dette er dilemmaet de har i forbindelse med dette overgangsvinduet.

Jeg er heller ikke trist, bare redd. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
20.05.17 12:57

Situasjonen i Viking er trist synes jeg. De ligger sist på tabellen og er i stor fare for å rykke ned. Det i seg selv er sørgelig trist. Men det er ikke meg det er synd på. Det var ikke det jeg mente.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
20.05.17 12:59

De er jo ikke gang med å få orden på økonomien ennå. Men hvis de selger ut noe av den stadioen så vil det jo muligens komme seg. Fortsatt i rød sone.

Nevi
NeviInnlegg: 9007
20.05.17 13:42
Winthrop15: Leser det er bare 8 kamper igjen når overgangsvinduet åpner. Det er litt i seneste laget om Viking fortsetter som nå.

8 kamper igjen før overgangsvinduet åpner. Ergo vil det være 13 kamper igjen.

helvis
helvisInnlegg: 14949
20.05.17 14:17
TAdams6: Pedersen er helt ute, forståelig nok, men skuffende at han ikke har tatt nivået ennå

Pedersen har vært skadet. Snakk om han skulle være tilbake til denne kampen, i så fall håper jeg han starter. Vi trenger han. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20575
20.05.17 14:20
TAdams6: Vikings kamper fram mot sommerpausen Stabæk (B)
Strømsgodset (B)
Kristiansund (H)
Lillestrøm (B)
Haugesund (H)
Molde (B)
Sogndal (H)
Odd (B)

Vi må i alle fall vinne de tre hjemmekampene her, i tillegg til å unngå tap på Åråsen og helst vinne minst en av de andre. Blir knalltøft.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 15:15
odtj: Det er bra at de tar grep om økonomien, men hvis de rykker ned har de ikke bedret økonomien, da har de ødelagt den

Løsningen på økonomien er publikum. De kan spare så mye de vil, men uten publikum kommer de aldri ovenpå igjen. Det er publikum som er løsningen både kortsiktig og langsiktig. Emisjon på emisjon nytter ikke i lengden. Det holder skuta flytende, men ikke mer enn det slik det er nå.

Jeg ser ikke på et nedrykk som krise. Viking har tatt et steg tilbake nå for å ta to steg fram. Betyr det nedrykk så vil det gå utover økonomien selvfølgelig. Men forhåpentligvis vil det også resultere i at man kommer ajour og kommer styrket tilbake. Jeg både håper og tror at de holder seg, men tror ikke eksistensen avhenger av å holde seg.

Vi var nede på slutten av 80-tallet. Viking gamblet den gang og lyktes. Håper vi slipper å gamble denne gang, men jeg håper vi kommer styrket ut av den slankekuren vi nå er i gang med.

Publikum må vinnes tilbake, da er førsteprioritet å vise innsats og offensiv guts på banen. De viste tendens og var bra i et par kamper. Det må bli normalen.

Nevi
NeviInnlegg: 9007
20.05.17 15:17

Ikke ofte jeg sier det. Men håper virkelig at Rosenborg gjør jobben sin i dag.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 15:17
helvis: Pedersen har vært skadet. Snakk om han skulle være tilbake til denne kampen, i så fall håper jeg han starter. Vi trenger han.

Foreløpig holder han ikke nivået, verken som møtende spiss eller som målscorer. Jeg tror vi trenger Appiah i form, Pedersen har jeg ingen tro på lenger.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 15:18
Wiggum: Vi må i alle fall vinne de tre hjemmekampene her, i tillegg til å unngå tap på Åråsen og helst vinne minst en av de andre. Blir knalltøft.

Blir knalltøft. Årets utgave har vist at de kan tape mot alle og spille godt mot alle. Helgardering og HUB i alle kamper.

Det er viktig å ta en del 3-poengere fram mot sommerpausen, slik at vi ikke havner på etterskudd.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 15:22
Winthrop15: De er jo ikke gang med å få orden på økonomien ennå. Men hvis de selger ut noe av den stadioen så vil det jo muligens komme seg. Fortsatt i rød sone

Det tar tid å snu. Det er ikke bare å knipse med fingrene.

Når publikum uteblir fra stadion så blir det enda tøffere å komme ovenpå igjen. De er i gang, men de kan ikke spare mer, de må levere og få publikum tilbake. Det sportslige kan ikke spares mer på. Det er inntektssida det må gjøres noe med. Salg av stadion er en løsning. Håper ikke det skjer, har mer sans for å selge stadionnavnet, men det spørs jo hvem som er villig til å betale og hvor mye.

Eventuelle salg kan også få oss ovenpå. Samuel, Haugen og Mets kan fort bli solgt i sommer.

Økonomi har et lengre perspektiv enn fra uke til uke, heldigvis. Men ja, Viking sliter med å komme ovenpå. Gammel moro er surt å betale tilbake på.

helvis
helvisInnlegg: 14949
20.05.17 15:29
TAdams6: Foreløpig holder han ikke nivået, verken som møtende spiss eller som målscorer. Jeg tror vi trenger Appiah i form, Pedersen har jeg ingen tro på lenger.

Han har ikke startet i serien i år. Enig at han så svak ut i oppkjøringen men han var ok i høst og ingen angripere har imponert til nå i år. Med Pedersen får vi også en førsteforsvarer - noe som ikke er tilfellet med hverken Bringaker eller Appiah. 

clavin
clavinInnlegg: 32422
20.05.17 15:36
TAdams6: Gammel moro er surt å betale tilbake på.

Hadde det enda vært gammel moro som det ble betalt for så hadde det ikke vært så ille. Å kaste penger rett i dass er ikke moro.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 15:38
helvis: Han har ikke startet i serien i år. Enig at han så svak ut i oppkjøringen men han var ok i høst og ingen angripere har imponert til nå i år. Med Pedersen får vi også en førsteforsvarer - noe som ikke er tilfellet med hverken Bringaker eller Appiah

Joda enig der. Han besitter kvaliteter de andre ikke har. 

Det jeg er mest spent på er om Burchnall fortsetter med 4-2-3-1 eller om han går over til 4-3-3. Sviktende prestasjoner i 10'er rollen har ødelagt mye synes jeg. Bedre å bruke spillerne på det de er gode til, i stedet for å prøve å gjøre en god jobb i en rolle man ikke behersker.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 15:39
clavin: Hadde det enda vært gammel moro som det ble betalt for så hadde det ikke vært så ille. Å kaste penger rett i dass er ikke moro.

Var ikke gammel moro for oss, men tipper de som bestemte hadde det veldig moro når de brukte penger som fulle sjømenn på alt annet enn kvalitet.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
20.05.17 15:45

Vel, det var gøy når de hentet spillerne og vi hadde store forhåpninger til dem. Så ærlige må vi være. Det var ikke mange kritiske røster på det tidspunktet.

Når det er sagt, og som jeg har sagt mer enn en gang, det er absurd at flinke personer som Forgaard og Rugland ikke satte foten rett ned i etterkant av 2008. Der og da burde en gått til store kostnadskutt allerede. Jeg forstår at vi gikk for det i 2008, men 2009 burde vært en eneste lang "damage limitation" der vi fikk kontroll på kostnadene.

Så får det heller være at Hareide ville gluppet og vi ikke hadde fått Ingelsten og Jarstein den påfølgende vinteren.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 15:48

Leserinnlegg i Aftenbladet

"I klartekst betyr dette ut med følgende spillere, Iven Austbø, Steffen Ernemann og Kwesi Appiah og inn med Amund Wichne, Stian Mikalsen og Mathias Bringaker. Disse tre unge spillerne har en langt større x-factor en de førstnevnte. Så får den eldre garde være støttespillere i treningshverdagen og være både moralsk og sportslig støtte, men la oss bygge laget rundt fremtiden ikke fortiden.

For å si det enkelt. Jeg vil mye heller rykke ned med et lag bestående av fremtidens spillere enn å ødelegge fremtiden med benkesliting og usikkerhet! Heia Viking!"

Debatten går og diskusjonene rundt Viking går. Lenge siden Viking har vært diskutert så mye rundt omkring. Må nesten 10 år tilbake siden sist. Det betyr at folk bryr seg, de har meninger og de ønsker at Viking skal greie seg.

Gi de unge sjansen, ja helt enig. Bedre med en ung som vil enn en rutinert som ikke leverer.

Bringaker får en del spilletid, Michaelsen bør få mer, helt enig. Austbø har ikke vært solid i år. Wichne inn, ja jeg er ikke fremmed for det.  Austbø skaper ikke trygghet for øyeblikket.

De eldre som må heve seg er Ernemann og Austbø i første rekke. Mets er ikke blant de eldre, men må også heve seg. 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
20.05.17 15:51

Begrepet X-faktor blir for diffust. Det bærer preg av en som egentlig ikke helt hva de står for, men ser alder og nasjonalitet og slår fast de bør spille på bakgrunn av det.

Jeg er ikke fremmed for at Wichne skal få sjansen, Michalsen kan også få prøve seg fra start mer, men jeg har ikke blitt veldig imponert av han så langt i sine innhopp. Kanskje ikke så rart, jeg forventer mye med tanke på hvor kraftig Brodds daglige leder har hypet ham på Twitter :-)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 15:51
Fygaren: Når det er sagt, og som jeg har sagt mer enn en gang, det er absurd at flinke personer som Forgaard og Rugland ikke satte foten rett ned i etterkant av 2008. Der og da burde en gått til store kostnadskutt allerede. Jeg forstår at vi gikk for det i 2008, men 2009 burde vært en eneste lang "damage limitation" der vi fikk kontroll på kostnadene.
Så får det heller være at Hareide ville gluppet og vi ikke hadde fått Ingelsten og Jarstein den påfølgende vinteren.

Enig her. Det ble tatt rare valg og man tenkte utelukkende kortsiktig i stedet for både kort og langsiktig samtidig.

Jarstein var bra, men Waterman hadde vel vært betraktelig billigere og tilnærmet like god?

Vi var høyt oppe som supportere når vi hentet profiler den gang. Men vi burde vært edruelige, da hadde ting sett langt lysere ut i dag. Derfor jeg også reagerer litt på de som mener vi må hente den ene "dyre" etter den andre nå for å berge plassen og klatre på tabellen. Vi må tenke langsiktig også, ikke bare kortsiktig. Gjør vi ikke det så forlenger vi bare "tragedien" vi er med på.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37577
20.05.17 15:53
Fygaren: Begrepet X-faktor blir for diffust. Det bærer preg av en som egentlig ikke helt hva de står for, men ser alder og nasjonalitet og slår fast de bør spille på bakgrunn av det.
Jeg er ikke fremmed for at Wichne skal få sjansen, Michalsen kan også få prøve seg fra start mer, men jeg har ikke blitt veldig imponert av han så langt i sine innhopp. Kanskje ikke så rart, jeg forventer mye med tanke på hvor kraftig Brodds daglige leder har hypet ham på Twitter :-)

Det er ofte lokalt og ungt som står i spissen for mange uten å se på kvalitet. Men Michaelsen har noe ekstra med seg. Han viste det i treningskampene, men har ennå ikke vist dette i Eliteserien. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45394
20.05.17 15:53
TAdams6: Mathias Bringaker

Jeg har sett Bringaker spille siden han var 16 år og han har aldri aldri hatt noe x-faktor.. Vi snakker om samme spiller som satt på benken for Staal Jørpeland og ikke var noe spesielt bedre enn de andre.
Han arbeider hardt, men noe veldig stort talent er han ikke.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg