Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
clavin
clavinInnlegg: 32431
20.05.17 15:54
TAdams6: Gi de unge sjansen, ja helt enig. Bedre med en ung som vil enn en rutinert som ikke leverer.

Dette er for så vidt greit nok. Samtidig bør ikke spørsmålet gammel-ung være et stort tema her. De som er best spiller, og om klubben er tjent med at en ung spiller får tillitt så spiller denne. Samme for en gammel.

De unge får faktisk vise at de er klar for oppgaven, og ikke "gis" plass fordi de er unge. Nå får Viking bygge opp en prestasjonskultur, og dette gjøres ikke på den måten som her er beskrevet.

Hva man helst vil rykke ned med er meg bekjent ikke tema. Temaet er å UNNGÅ å rykke ned, og da får man som første bud stille med det beste laget.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
20.05.17 15:54
TAdams6: Jarstein var bra, men Waterman hadde vel vært betraktelig billigere og tilnærmet like god?

Nå vet vi nå heller ikke om en annen trener enn Hareide ville fått Waterman på treningsopphold og en vet ikke hva Myhre ville gjort på Marbella med annen trener enn Hareide. Tror det blir lettere å basere seg på at kutt burde blitt gjort i 2009, og at en da ikke helt vet hvem som ville stått i mål for Viking i 2010 om Myhre fremdeles hadde gått på sin smell.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37585
20.05.17 15:55
Kristwic7: Han arbeider hardt, men noe veldig stort talent er han ikke.

Han er en veldig god avslutter. Du skal absolutt ikke avskrive han. Han er begrenset på mange områder, men har noe ekstra inne i 16-meteren. Spisskompetanse er gull verdt selv om man er dårlig på mye annet. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37585
20.05.17 16:02
clavin: De unge får faktisk vise at de er klar for oppgaven, og ikke "gis" plass fordi de er unge. Nå får Viking bygge opp en prestasjonskultur, og dette gjøres ikke på den måten som her er beskrevet.

Kloke ord.

Det har vært et problem i Viking lenge. De unge forventer å få plass og spilletid. De tar ting for gitt og tåler dårlig motgang. 

Dette er litt av det jeg misliker med at Viking henter unge talenter. De kommer til Viking i 13-års alderen. De spiller på et dominerende lag i Rogaland og blant de beste lagene i Norge. De får alt lagt til rette og taper veldig sjelden. De får det for lettvint. Når da hverdagen kommer og de møter spillere som er både 5-10 og 15 år eldre så smeller det. De møter motstand og motgang omtrent for første gang i karrieren. 

Jeg tror det er viktig at man må jobbe hardt og lære at uten hardt arbeid så kommer man ikke noen vei.

Nå tar jeg alle under en kam, det er ikke tilfellet at dette gjelder alle. Men jeg tror det gjelder mange av de unge i Viking. Tidligere hentet Viking lokale spillere fra naboklubbene etter at de hadde debutert for A-lag og imponert der i ung alder. Det skjer ikke lenger. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37585
20.05.17 16:03
Fygaren: Nå vet vi nå heller ikke om en annen trener enn Hareide ville fått Waterman på treningsopphold og en vet ikke hva Myhre ville gjort på Marbella med annen trener enn Hareide. Tror det blir lettere å basere seg på at kutt burde blitt gjort i 2009, og at en da ikke helt vet hvem som ville stått i mål for Viking i 2010 om Myhre fremdeles hadde gått på sin smell

Blir mye hvis-om og men ja. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45399
20.05.17 16:16
TAdams6: Han er en veldig god avslutter. Du skal absolutt ikke avskrive han. Han er begrenset på mange områder, men har noe ekstra inne i 16-meteren. Spisskompetanse er gull verdt selv om man er dårlig på mye annet.

Veldig god avslutter er han ikke, men han er nok en bedre avslutter enn flere av de andre.
Når han kom opp på Staal var han faktisk høyrekant, men han hadde ikke særlig til fart,teknikk eller god 1 mot 1.
Likevel scoret han noen mål, så at han kan dukke opp på rette steder kan stemme. 

clavin
clavinInnlegg: 32431
20.05.17 16:21
TAdams6: Nå tar jeg alle under en kam, det er ikke tilfellet at dette gjelder alle. Men jeg tror det gjelder mange av de unge i Viking.

Det er ikke sikkert at problemet gjelder på aldersbestemte lag, all den tid jeg synes spillerne har grei utvikling individuelt sett. Det som derimot har vært et problem er at det har vært få ledertyper og rollemodeller til å viderutvikle tankesettet når de kommer på A-laget. Alle klubber trenger spillere som kan sette standarden og evt. slå i bordet ved useriøse tendenser. Slike typer tviler jeg på at Viking har hatt mange av de siste ti årene.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
20.05.17 16:48

For ett bra innlegg!!!

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
20.05.17 17:07

Mathias Bringaker er rask!

Nevi
NeviInnlegg: 9027
20.05.17 17:13
Winthrop15: Mathias Bringaker er rask!

Ikke noe mer enn gjennomsnittet.

Dritt visst RBK gir bort poeng.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37585
20.05.17 17:59
clavin: Det er ikke sikkert at problemet gjelder på aldersbestemte lag, all den tid jeg synes spillerne har grei utvikling individuelt sett. Det som derimot har vært et problem er at det har vært få ledertyper og rollemodeller til å viderutvikle tankesettet når de kommer på A-laget.

Ja, det mangler nok rollemodeller. Var nok flere før, tror ikke det er så mange nå. Men synes også det er flere som faller i fra før A-lags alder. Merkelig egentlig. Veen Uldal er vel en av de siste. U-landslag, var ventet å ta steget inn i A-gruppa og kjempe om plass på laget for så å legge opp/trappe ned. Har vært flere slike eksempler.

Det som er viktig er at det er konkurranse, jevne kamper og at man har noe å strebe etter. Til og med sønnen min sier etter en jevnspilt 5-5 kamp hvor begge lag spiller bra. I dag var det kjekt. Ja kjekkere enn når de vinner 6-0. Det er kjekt og motiverende å møte jevn og god motstand. Man lærer også å måtte yte litt ekstra for å vinne og man lærer at man ikke vinner hver eneste uke.

Nå er det mer enn 1 godt lag i Rogaland, så motstand møter de. Men jeg er usikker på om dagens modell er bedre enn den vi hadde når spillerne tok steget gjennom for eksempel Vidar sine aldersbestemte, via A-lag i 16-års alder og så videre.

Jeg tror jobben på aldersbestemt også kan bli mye bedre. Føler at ting svikter før de kommer til A-lagsnivå.

Fotball består ikke bare av det individuelle, det består også mye av det mentale.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37585
20.05.17 18:00
Winthrop15: Mathias Bringaker er rask!

Han er rask på de første 2-3 meterne, ellers er han middels i hurtighet.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45399
20.05.17 18:12
TAdams6: Nå er det mer enn 1 godt lag i Rogaland, så motstand møter de. Men jeg er usikker på om dagens modell er bedre enn den vi hadde når spillerne tok steget gjennom for eksempel Vidar sine aldersbestemte, via A-lag i 16-års alder og så videre. Jeg tror jobben på aldersbestemt også kan bli mye bedre. Føler at ting svikter før de kommer til A-lagsnivå. Fotball består ikke bare av det individuelle, det består også mye av det mentale.

Tror heller ikke det blir så mye bedre når Bård Wiggen har fått all makt ang dette. 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
20.05.17 18:34
Kristwic7: Tror heller ikke det blir så mye bedre når Bård Wiggen har fått all makt ang dette.

Jeg vil si Wiggen har gode tanker for hvordan ting skal gjøres i Viking. Utfordringen, som Adams har vært inne på, er at det samme arbeidet vedvarer også etter at Wiggen er borte. At en kjører samme linje på ungdomsarbeidet uavhengig av hvem sportsdirektør eller trener er.

Nå vet jeg jo også at du nå roser Goodchild for hans arbeid som spillerutvikler, når du under selve arbeidet ville gi ham sparken og ikke mente han hadde kompetanse. Så jeg tror kanskje du bør gi Wiggen litt mer tid når det gjelder dette, all den tid dette ALDRI har vært arbeid som gjøres over natten.

En ser ikke resultatene av arbeid som legges ned de første par årene. Det er ikke slikt som bare blir vedtatt, og dagen etterpå er alt som det skal være. Det kreves tålmodighet, og vissheten om at det er et langsiktig prosjekt. Og det kreves mer profesjonelle trenere, ikke bare foreldre. For spillere som ønsker det. I klubbenes regi. Og det skal ikke koste ekstra for foreldrene. Samtidig som vi for guds skyld ikke må få tilstander en begynner å se i Oslo-området, der foreldre henter inn private trenere og det hele blir et "nuclear arms race".

Viking må definitivt samarbeide med breddeklubbene. Det er alfa og omega. Wiggen nevnte det spesifikt i intervjuet med Vikings hjemmeside, men som han også sa det om spillere som gikk til toppklubber, de 140 beste spillerne i verden kom til en "skikkelig" klubb før fylte 13 år.

Det er noe å huske på når en snakker om at spillerne kom fra Vidar før de gikk til Viking i rette alderen. For noen er det riktig å komme når de er 12, for andre når de er 15. Det er ingen fasit her.

Samfunnet har helt endret seg, og spillerne likeså. Det er en annen mentalitet som ikke er lett å jobbe med. Folk har blitt komfortable, sulten mangler, og det er mye lettere å bare sitte inne og spille FIFA kontra det å stikke på en kunstgressbane i regn og sludd for å terpe på teknikk. Det er vanskelig å få gitt det siste pushet.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45399
20.05.17 19:21
Fygaren: Jeg vil si Wiggen har gode tanker for hvordan ting skal gjøres i Viking. Utfordringen, som Adams har vært inne på, er at det samme arbeidet vedvarer også etter at Wiggen er borte. At en kjører samme linje på ungdomsarbeidet uavhengig av hvem sportsdirektør eller trener er. Nå vet jeg jo også at du nå roser Goodchild for hans arbeid som spillerutvikler, når du under selve arbeidet ville gi ham sparken og ikke mente han hadde kompetanse. Så jeg tror kanskje du bør gi Wiggen litt mer tid når det gjelder dette, all den tid dette ALDRI har vært arbeid som gjøres over natten.

Speider... Ikke spillerutvikler, men speider. Kan du forresten nevne noen tiltak Wiggen har satt i gang som gjør at jeg skal få troen på talentarbeidet i Viking?

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
20.05.17 19:37
Kristwic7: Helt enig her, hvorfor har f.eks ikke Goodchild fått fyken ? Han får fanken meg nye roller istedet!! Slik jeg ser det er kompetanse høyst etterspurt i Viking i dag

Innlegg fra 2014. Det er ganske klart her at du ikke ser på ham som kompetent på noe. Inkl. spillerutvikling. At du senere har innsett at du tok feil på dette viser at du kanskje bør ha litt tålmodighet før du dømmer Wiggen nord og ned.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45399
20.05.17 19:41
Fygaren: Innlegg fra 2014. Det er ganske klart her at du ikke ser på ham som kompetent på noe. Inkl. spillerutvikling. At du senere har innsett at du tok feil på dette viser at du kanskje bør ha litt tålmodighet før du dømmer Wiggen nord og ned.

Og igjen bruker du samme svake eksempel som jeg har forklart deg om tidligere.. Kan du fortelle hvilken rolle Goodchild hadde i 2014? 
Og gjerne litt om hvilke tiltak Wiggen har startet på som skal jeg gi meg troen på talentarbeidet nå, det svarte du ikke på i forrige innlegg.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
20.05.17 19:49
Kristwic7: Og igjen bruker du samme svake eksempel som jeg har forklart deg om tidligere..

Det er ikke et svakt eksempel. Du etterlater ingen tvil om at du ikke mener at Goodchild er kompetent, og at du ikke kan forstå hvorfor han får nye roller i Viking. Hvilken rolle han hadde på daværende tidspunkt er sånn sett underordnet.

Eksempelet viser greit hvordan det å drive på med spillerutvikling ikke alltid viser igjen så bra, men at bastante påstander senere blir moderert og en ser hvor flink noen er til noe.

På samme måte som vi i all vår slakt av Tom Prahl i 2006 totalt glemte det at han faktisk hentet inn noen særdeles gode spillere i form av Stockholm, Berg og Ijeh.

Jeg regner med du har følgt med på det Wiggen har sagt i mediene, så om du ikke har troen på ham nå er det fånyttes å peke på ditt og datt. Det nytter ikke å snakke om at han og klubben har et konkret dokument de følger når det gjelder spillestil. Det nytter ikke å snakke om samarbeidet med breddeklubbene. Det nytter ikke å snakke om noe av dette. Det eneste som vil gi deg troen på Wiggen er at spillere kommer frem, og det skjer ikke i løpet av de neste par månedene.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
20.05.17 19:57
Kristwic7: Vi snakket nettopp om gutteklubben grei.. Hvor mange stillinger skal Kjell Inge Olsen ogGoodchild ha.

Det er andre innlegg der du ikke er spesielt positivt innstilt til hverken KIO eller Goodchild. Og det gjelder ikke bare speidingen. Du er ekstremt etterpåklok når det gjelder hvem som driver med spillerutvikling når du noen år etter skamroser de samme du ikke virket å ha noe som helst til overs for. Til overmål omtaler du det som gutteklubben grei at de hadde jobber.

Tenk litt over den før du omtaler det som svake eksempler. Og tenk litt over det før du mister all troen på Wiggens arbeid med talenter. Ellers kan det fort tenkes at jeg gjør akkurat det samme om to år med innlegg fra deg om Wiggen når du savner ham og synes det var så herlig når han fikk frem spillere :-)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45399
20.05.17 20:07
Fygaren: Det er andre innlegg der du ikke er spesielt positivt innstilt til hverken KIO eller Goodchild. Og det gjelder ikke bare speidingen. Du er ekstremt etterpåklok når det gjelder hvem som driver med spillerutvikling når du noen år etter skamroser de samme du ikke virket å ha noe som helst til overs for. Til overmål omtaler du det som gutteklubben grei at de hadde jobber. Tenk litt over den før du omtaler det som svake eksempler. Og tenk litt over det før du mister all troen på Wiggens arbeid med talenter. Ellers kan det fort tenkes at jeg gjør akkurat det samme om to år med innlegg fra deg om Wiggen når du savner ham og synes det var så herlig når han fikk frem spillere :-)

Feil, jeg skamroser ingen av de.. Men de fikk mange spillere ut på guttelandslag og yngres landslag. 
Spillere som Berisha x2 og de Lanlay skal ikke Viking ha veldig mye ære for, de var gode før de havnet i klubben.

Jeg har tenkt over Bård Wiggen og jeg har studert CV'en hans.
Vet ikke hva du mener om den, men for meg sier alle gangene han har fått sparken at de neppe kan ha vært veldig fornøyd med han.
Og enda en gang kan jeg spørre deg, hva tiltak har Wiggen satt i gang i Viking nå?
Svarer du på dette nå eller skal jeg vente 2 år før jeg spør? :-) 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
20.05.17 20:13

Om du ikke leste svarene jeg ga deg for to innlegg siden er det lite jeg kan gjøre.

Ellers er det forskjell på det å være assistenttrener og sportssjef. Så vet du det. Som assistent er det ikke spillerutvikling som er jobben din. Wiggen har litt mer år på baken enn bare Molde og RBK. 

(Innlegget ble redigert 20.05.17 20:14)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45399
20.05.17 20:15
Fygaren: Om du ikke leste svarene jeg ga deg for to innlegg siden er det lite jeg kan gjøre. Ellers er det forskjell på det å være assistenttrener og sportssjef. Så vet du det.

Fikk ikke med meg det. 

Fotballdirektør,sportssjef og sjef for talentutvikling i Viking. 
Om ikke Wikipedia lyver var han spillerutvikler og ass.trener i Start.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
20.05.17 20:24
Kristwic7: Om ikke Wikipedia lyver var han spillerutvikler og ass.trener i Start.

Wikipedia lyver ikke, jeg tenkte først og fremst på jobbene i Molde og RBK, som er der han har forlatt under mindre enn ideelle omstendigheter, i tillegg til hans mangeårige arbeid med Ståle Solbakken. Det gjorde jeg ekstremt dårlig klart, så jeg fortjener å bli arrestert på den. Sportssjef-rollen i Viking innebærer en god del mer enn dette, logisk nok.

I Start tror jeg dog egentlig den eneste rollen han ikke har hatt er å være vaktmester, men det kan ikke ha vært langt unna.

For å vise et konkret tiltak de gjør for å forberede spillerne, en har dette sammen med Hangeland.

(Innlegget ble redigert 20.05.17 20:25)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45399
20.05.17 20:27
Fygaren: Det er ikke et svakt eksempel. Du etterlater ingen tvil om at du ikke mener at Goodchild er kompetent, og at du ikke kan forstå hvorfor han får nye roller i Viking. Hvilken rolle han hadde på daværende tidspunkt er sånn sett underordnet. Eksempelet viser greit hvordan det å drive på med spillerutvikling ikke alltid viser igjen så bra, men at bastante påstander senere blir moderert og en ser hvor flink noen er til noe. På samme måte som vi i all vår slakt av Tom Prahl i 2006 totalt glemte det at han faktisk hentet inn noen særdeles gode spillere i form av Stockholm, Berg og Ijeh. Jeg regner med du har følgt med på det Wiggen har sagt i mediene, så om du ikke har troen på ham nå er det fånyttes å peke på ditt og datt. Det nytter ikke å snakke om at han og klubben har et konkret dokument de følger når det gjelder spillestil. Det nytter ikke å snakke om samarbeidet med breddeklubbene. Det nytter ikke å snakke om noe av dette. Det eneste som vil gi deg troen på Wiggen er at spillere kommer frem, og det skjer ikke i løpet av de neste par månedene.

Goodchild gjorde en grei jobb i Viking, ikke dårlig og ikke fantastisk.
Det er det synet jeg har på han og det er deg synet jeg har inntrykk om at andre har av han.

Ja, jeg følger med på hva Wiggen har sagt i mediene.
Selvsagt forventer jeg ikke at det skjer mirakler og at vi plutselig får frem 4-5 landslagsspillere i løpet av kort tid.
Men en ting du nevner som jeg biter meg fast i er spillestil. 
Jeg har sett snakk om at man skal spille på en bestemt måte, men foreløpig har jeg ikke sett noe i nærheten som skal ligne på nettopp dette da.. 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
20.05.17 20:30
Kristwic7: Goodchild gjorde en grei jobb i Viking, ikke dårlig og ikke fantastisk.
Det er det synet jeg har på han og det er deg synet jeg har inntrykk om at andre har av han.

Nå blir jeg litt varm om hjerterota. Et nyansert og fornuftig innspill. Ikke svart/hvitt. Du blir voksen du også. Det er godt å se :-)

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16551
20.05.17 20:36
TAdams6: Jarstein var bra, men Waterman hadde vel vært betraktelig billigere og tilnærmet like god?

2010, året der "medisinsk test" var av litt ymse betydning. Waterman fikk altså ikke kontrakt etter at han feilet den medisinske testen. Et halvt år senere signerer man fotballinvalide Kallio, som også feilet den medisinske testen. Nydelig stykke arbeid, Viking.

Waterman fikk også etterhvert en rimelig solid karriere. Klandrer ikke Viking for å ikke signere ham, men signeringen av Kallio er noe av det verste post Viking Stadion.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
20.05.17 23:49

Ser at denne Steiring som Viking ikke hadde mer behov for gjør det godt i Sogndal.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
21.05.17 00:02

De måtte sikkert betale RBK for ham? Pluss de hadde vel ikke råd til lønne andre nye enn Ernemann? Det var vel kanskje i vurderingen? Men han fikk ikke slippe så mye til heller.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
21.05.17 00:03

Får håpe Martinsen får ett par sjanser snart. Kan sikkert klare seg bra alle lovordene det går om han. 

odtj
odtjInnlegg: 3540
21.05.17 02:25
TAdams6: Jeg ser ikke på et nedrykk som krise. Viking har tatt et steg tilbake nå for å ta to steg fram. Betyr det nedrykk så vil det gå utover økonomien selvfølgelig. Men forhåpentligvis vil det også resultere i at man kommer ajour og kommer styrket tilbake. Jeg både håper og tror at de holder seg, men tror ikke eksistensen avhenger av å holde seg.
Vi var nede på slutten av 80-tallet. Viking gamblet den gang og lyktes. Håper vi slipper å gamble denne gang, men jeg håper vi kommer styrket ut av den slankekuren vi nå er i gang med.
Publikum må vinnes tilbake, da er førsteprioritet å vise innsats og offensiv guts på banen. De viste tendens og var bra i et par kamper. Det må bli normalen

Hvordan skal de kunne drive med de sterkt svekkede inntektene et nedrykk vil gi? Et nedrykk i denne situasjonen er selve definisjonen av en krise.

Å risikere eliteseristatusen for å gamble på å appellere til publikum ved bruk av unge spillere, eller spillestil er gambling på høyt nivå. Uansvarlig høyt nivå.

 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg