Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
sambasamba
sambasambaInnlegg: 18322
25.05.17 23:44

Hvorfor spiller Viking 4231, når det har så få spillere å putte på midtbanen, og så mange dere kunne brukt i Angrep?

Dessuten tror jeg alltid enkle 433/451 formasjoner med løpere og kanter som beveger seg mye er enklere å lykkes med, enn med en formasjon som har mye spillere i sentrallinja.

Nevi
NeviInnlegg: 9272
25.05.17 23:51

Mange, inkludert meg som ønsker å se 4-3-3. Først og fremst av to grunner. Vi har ingen typisk nr ti i laget. I tillegg hjelper det både forsvarsleddet og duoen på midtbanen at vi kunne hatt ett anker på midtbanen. Gjerne en Mets som har en ok fysikk og en bra luftstyrke.

odtj
odtjInnlegg: 3540
25.05.17 23:52
clavin: Forøvrig var Sale åpenbart helt feilplassert da han som bakerste mann jaget EIK-spissen før utvisningen. Hvem ga ham tillatelse til å forlate sin vante offside-posisjon?

Han var vel lagt igjen i defensiv rolle ved vikings hjørnespark.

den12mann
den12mannInnlegg: 10443
26.05.17 00:04

Jeg var ute og fløy på mandag denne uken og da satt hele Vikinglaget på Sola og ventet på flyet østover. Sålangt, intet overraskende. Det som var overraskende var at jeg så Burchnall i utenlandsavdelingen på vei mot utgangen. Dét stusset jeg på for da blir det enten 

a) Han gikk feil og trodde han enten skulle på hjemreise eller Viking spille europacup. Begge deler virker usannsynlig 

b) Han kom med fly fra utlandet (antageligvis hjemme i England) og dermed ikke har vært tilstede midt i en kritisk periode for klubben. Dette virker meget rart.

Noen som kan opplyse om hvorfor treneren først dukker opp når klubben skal reise avgårde til viktig kamp? 

Minnet meg om Norling og Brann som tok en uke ferie midt i krisesesongen 2014. 

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
26.05.17 00:55

Takk til Rugland og hans fullmakter til Østenstad som spydde ut penger på sjit. Dette er verket de har skapt. Begge er fremdeles involvert i klubben som aldri lærer.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20775
26.05.17 01:03
den12mann: a) Han gikk feil og trodde han enten skulle på hjemreise eller Viking spille europacup. Begge deler virker usannsynlig b) Han kom med fly fra utlandet (antageligvis hjemme i England) og dermed ikke har vært tilstede midt i en kritisk periode for klubben. Dette virker meget rart.

Eventuelt:

c) Han har vært og kikket på en aktuell spiller nå som det har blitt gitt muligheter til å forsterke

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45586
26.05.17 02:11

Se på målene, de 2 første målene er jo rett og slett keepertabber.
1. Her skal Wichne ut og være først på ballen, isteden for Sumareh score enkel fra skrått hold. 
2. Ut og gjør en svak inngripen på et innlegg han bør holde, så scorer EIK igjen på et svak skudd som det bør være mulig å ta.

Er virkelig ikke rart Austbø er fast i målet til Viking, for dette var svakt keeperspill av Wichne.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
26.05.17 08:03
den12mann: Minnet meg om Norling og Brann som tok en uke ferie midt i krisesesongen 2014.

Ja, om en ønsker å tolke det i det vide og det brede gjør det sikkert det. Dette blir for konspiratorisk i mine øyne.

Så kan en ta med at det så ut til å fungere med tanke på at vi faktisk fikk et sterkt bortepoeng. Merkelig greie å henge seg opp i.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
26.05.17 08:07
Ingebretsen: Begge er fremdeles involvert i klubben som aldri lærer.

Rugland har brukt millioner av egne penger på klubben. Det er noe å tenke på før en slakter i det vide og det breie.Jeg har et delt syn når det gjelder Ole Rugland, men han er faktisk essensiell når det gjelder å skape bred støtte blant de aksjonærene som er pengesterke. Tenk litt over den biten. Har også et godt inntrykk av den nye styrelederen, selv om han aldri lærte seg stavangersk.

I tilfellet Østenstad er han kun styremedlem. Jeg har ingen problemer med at hverken han eller Hangeland er med på dette. Det trengs personer med reell sportslig erfaring i styret, ikke bare finans.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
26.05.17 08:08
Nevi: Mange, inkludert meg som ønsker å se 4-3-3. Først og fremst av to grunner. Vi har ingen typisk nr ti i laget. I tillegg hjelper det både forsvarsleddet og duoen på midtbanen at vi kunne hatt ett anker på midtbanen. Gjerne en Mets som har en ok fysikk og en bra luftstyrke.

Jeg synes ikke vi har god nok spiss til å operere uten bindeledd rett bak eller uten makker. Vil heller ha 4-4-2 enn 4-3-3.

(Innlegget ble redigert 26.05.17 08:08)

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
26.05.17 08:19

Mye av dette man ser i klubben er et styre/ledelsesproblem som har pågått over lang tid. Viking har mista sjela si og blitt et selskapsklubb der man har mere styrer og as en fotballspillere. Rugland er nok glad i Viking han men fotball forstår han seg lite på. Østenstad var den han lente seg til og stolte på når kontoen var full. Alle så hvor det gikk. Viking må finne tilbake til seg selv slik at Vikingsjelen kommer tilbake. Akkurat nå er den sjelen snart død.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
26.05.17 08:29
Ingebretsen: . Rugland er nok glad i Viking han men fotball forstår han seg lite på. Østenstad var den han lente seg til og stolte på når kontoen var full. Alle så hvor det gikk.

Du glemmer merkelig nok en person her. Hvor nevner du Forgaard? Når en snakker om person som får fripass.

Du kan si at uten Rugland ville vi ikke vært i denne situasjonen, på samme måte kan jeg påpeke at uten Rugland ville vi ikke vært på Viking Stadion og vi ville sannsynligvis gått dunken av helt andre årsaker. Han har skutt inn flere millioner av egne penger i dette.

Opprettelsen av stadion-styret bidrar til å redde klubben. Det er tre styrer, to for AS og et for Viking FK. Jeg ser ikke problemet. Spesielt ikke nå som jeg er hellig overbevist om at Viking FK alltid vil spille sine kamper på stadion, uavhengig av hva som skjer.

Definer hva Vikingsjelen er og hvordan en skal finne tilbake til den. Å bare snakke om død sjel og alt det der er så ufattelig svadabaser og basert på egne parametere, som illustrert av mitt følgende avsnitt. 

Egil Østenstad, uavhengig av hva han gjorde som sportsdirektør, er fremdeles en f'ings kontinuitetsbærer fra Eiganes til Jåttå og en av de som faktisk har vunnet noe med klubben. Å kutte alle bånd til ham er noe som skader Vikingsjelen, ikke styrker den. Historieløshet dreper sjelen. Slik jeg ser det.

storteple
stortepleInnlegg: 9338
26.05.17 09:00
Fygaren: Send en mail til Wiggen med din rapport. Det mener jeg fullstendig seriøst.

Utført.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
26.05.17 10:38

De fleste ønsker Viking skulle spilt på en måte, en annen formasjon osv. Brukt spillerene annerledes. Men mener likevel IB er rett mann å satse videre på. Kan jeg spør hvorfor han er det?

odtj
odtjInnlegg: 3540
26.05.17 10:38
Fygaren: Du kan si at uten Rugland ville vi ikke vært i denne situasjonen, på samme måte kan jeg påpeke at uten Rugland ville vi ikke vært på Viking Stadion og vi ville sannsynligvis gått dunken av helt andre årsaker. Han har skutt inn flere millioner av egne penger i dette.

Ser at jeg har sitert feil. Dette jeg skulle sitere: "Opprettelsen av stadion-styret bidrar til å redde klubben. Det er tre styrer, to for AS og et for Viking FK. Jeg ser ikke problemet. Spesielt ikke nå som jeg er hellig overbevist om at Viking FK alltid vil spille sine kamper på stadion, uavhengig av hva som skjer."

 

 

Dette kan jo være asset stripping? Jeg vet ikke men det sikrer verdier for aksjonærene også.

(Innlegget ble redigert 26.05.17 10:41)

odtj
odtjInnlegg: 3540
26.05.17 10:39
Fygaren: Du kan si at uten Rugland ville vi ikke vært i denne situasjonen, på samme måte kan jeg påpeke at uten Rugland ville vi ikke vært på Viking Stadion og vi ville sannsynligvis gått dunken av helt andre årsaker. Han har skutt inn flere millioner av egne penger i dette.

Hvilke årsaker?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
26.05.17 10:44

Kommentarene på Aftenbladet av ca 20 blir IB kanskje nevnt ønsket vekk av 2. De fleste vil ha vekk hele laget. Det går jo ikke. Danielsen som kaptein vil ingen ha. Mange ønsker de skulle spilt på en annen måte, men det er vel IB som bestemmer hvordan de skal spille? Og også hvem som er kaptein. Vanskelig å hvorfor det da er ønskelig at han fortsetter. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20775
26.05.17 10:52
Winthrop15: Men mener likevel IB er rett mann å satse videre på. Kan jeg spør hvorfor han er det?

Du har spurt cirka 120 ganger, så tydeligvis. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
26.05.17 10:58

Men aldri fått ett svar som var velbegrunnet

clavin
clavinInnlegg: 32780
26.05.17 11:05
odtj: Hvilke årsaker?

Dette er et berettiget spørsmål. Jeg er enig med Fygaren i mye, men ikke her.

1) Det er ikke grunnlag for å si at uten Rugland ville ikke stadion vært bygget. Han skal selvsagt tilskrives mye ære for denne, men jeg tror at denne hadde vært reist også med andre "koster". Hvorfor skulle den egentlig ikke dette, all den tid det var en trend at nye stadioner ble bygget, og jeg har vanskelig for å se for meg at Viking skulle stå igjen på gamle Stavanger stadion.

2) Med fasit i hånd kan man nok si at Viking hadde hatt alt å tjene på å ha et annet lederskap enn man hadde etter tusenårsskiftet. Klubben holder på å gå dukken nå etter at ALT har gått galt de siste ti årene, så potensialet for at andre KUNNE gjort det bedre er skyhøyt. Jeg personlig er overbevist om at det ikke trengte å ha vært SÅ mye som skulle til for at det fortsatt ville vært fyr i teltet. Hadde man opplevd at klubben hadde oppnådd noe som folk mente var "stort" ville man både holdt massene "varme" ved at man hadde delt store øyeblikk, samt bevart håpet om at dette kunne gjentas. I dag er det mange fra Stavanger som ikke husker at den klubben har levert noe som helst, samt at man ikke har håp om at de i det hele tatt er i stand til det.

Folk forhold til Viking er blitt kaldt etter mange magre år, og ansvaret for dette får faktisk ledelsen ta. Ledelsen i dette tilfellet er i første rekke Rugland.

storteple
stortepleInnlegg: 9338
26.05.17 11:15
storteple: Utført.

Sendte denne mailen til Wiggen:

"Hei!

Aller først, takk for den jobben som legges ned hver eneste dag fra dere i Viking. Det er en beintøff periode vi står i nå, men med hardt arbeid vil dette løse seg. Også om det skulle ende med nedrykk og samling helt i bånn. Som trofast supporter vil jeg alltid være der. Jeg bidrar også med det lille jeg kan økonomisk - både gjennom aksjonen "Me e Viking" og som andelseier i "Vikings Venner."  

Grunnen til at jeg sender denne mailen er at jeg var til stede på Vikings G16-kamp mot Lillestrøm i går. Viking tapte 6-0. Spiller for spiller, eller i banespillet forøvrig, kan jeg ikke se at Viking står noe tilbake for Lillestrøms guttelag. Men det var en svært markant forskjell - Lillestrøm var utrolig mye bedre på alt som er gratis.   Det er første gang jeg ser Vikings guttelag, og jeg må si jeg er oppriktig bekymret for fremtiden etter å ha sett denne kampen. Det er mye som gikk igjen i den kampen som jeg kjenner igjen fra A-laget (med unntak av når vi møter topplagene).  

Jeg vet ikke hvorfor det blir slik, men den aller største forskjellen i går var trenerne. Lillestrøms guttelagstrener var personlig engasjert i hver eneste duell. Han dirigerte spillerne aktivt under kampen, og lot høre fra seg i klare ordelag om spillerne foretok valg med ballen som brøt med det som var hans kampplan. Han var aldri ufin, men han var svært tydelig på hva han forventet. Jeg er rimelig sikker på at uønsket adferd - på eller utenfor banen - får konsekvenser under denne treneren. Spillerne hans jobbet som om de hadde fanden i hælene.   

I sterk kontrast til dette fremsto Vikings trener lavmælt og lite engasjert. Den første som resignerte i LSK-hallen virket å være ham. Det er helt utrolig hva spillerne på Vikings guttelag kunne slippe unna med uten at de fikk tydelig beskjed. Det var ingen sprut i duellene, ingen vilje til å ta duellene og føle litt på smerten det koster å være best. Ved flere situasjoner ropte også treneren til Viking "hold deg på beina", underforstått at her måtte ikke Vikingspillerne takle. Dette førte til et passivt og ryggende Viking som flere ganger lot upressede Lillestrømspillere fyre løs fra +/- 20 meters hold. Minst 4 av målene Viking slapp inn i går var resultat av spillere med gode pasningsalternativer som dribler seg inn i situasjoner, mister ballen, og påfølgende kontring etter balltap med fraværende returløp. Generelt var det lite eller ingen bevegelse, og Vikings 2 spisser (Honore og Keven?) sto med hoftefeste og forventet ballen på fot.

Den eneste Vikingspilleren jeg merket meg som hadde gode bevegelser og duellkraft var en ung back (Elias Dale?). Laget som helhet fremsto som umotivert, udisiplinert og uten stolthet. Akkurat som A-laget fremsto mot EIK i cupen senere på kvelden. Jeg støtter Burchnall sin slakt av spillerne etter kampen 100%.  

Ønsker disse spillerne å spille for Viking? Har de utfordringer med å motivere seg til kampene? Er det ikke motivasjon nok å kle på seg den herlige blå drakten?  

Får med meg de aller fleste kampene til Viking i Østlandsområdet, og jeg synes ofte jeg ser allerede under oppvarmingen før kampen hvorvidt Viking kommer til å gjøre det bra eller ikke. Der motstanderlaget har intensitet under oppvarmingen, så står Vikingspillerne og hæpper med ballen og fleiper og tuller seg imellom. Det er et useriøst preg over det hele.  

Da jeg selv var fotballspiller på gutte- og juniornivå i den gamle storheten Frigg hadde vi en trener ved navn Tor Wæhler (faren til Kjetil). Han hadde bra greie på fotball, men om det var EN ting han var tydelig på så var det at vi skulle være best på alt som er gratis. Stolthet, innsats, duellkraft, konsentrasjon, vilje, sult. De som trodde det var nok å yte 95% fikk høre det i klare ordelag. Ikke i et videorom etter kampen, men der og da mens hendelsen pågikk. Under kampen, knalltydelig. Ikke ulikt guttetreneren til Lillestrøm i går, men i sterk kontrast til Vikingtreneren.  

Du får bruke denne informasjonen som du vil. Kanskje er det ikke noe å gjøre med, men det føyer seg inn i rekken av observasjoner jeg har gjort gjennom årene som tyder på at man i Viking ikke tenker at ting er så farlig - det får gå som det går. Det mangler utvilsomt en "sult" i Viking.  

Jeg husker med stor glede en kamp Viking vant mot Rosenborg på 90-tallet. Eggen var illsint etter kampen (som han ofte var/er), og hans sitat etter kampen oppsummerer tilstanden i Viking om dagen svært godt:  

"Sløvsekka vinn itj fotballkamper"  

Samtlige spillere i Viking burde tvinges til å lese "godfoten".  

Stå på videre, Bård! Vi trenger noen som kan røske ordentlig tak i (u)kulturen i Viking, og det passer godt i disse tider å starte med alt som er gratis."

 

Fikk svar ganske så umiddelbart:

"Hei!  

Takker for konstruktive innspill og gode observasjoner. 

Jeg har jo ikke sett kampen du refererer til så den skal vi la ligge. Det som derimot er interessant og riktig er at vi har en del å jobbe med når det gjelder kultur og identitet.   Den jobben er i gang og det må bli noen tøffe runder framover. 

Vi skal jobbe som f... for å bygge en kultur hvor det som er gratis alltid må være fundamentet.   

Håper du fortsetter å støtte oss. Det trenger vi.   

God helg:)

Med vennlig hilsen Baard Wiggen, leder Sport og Utvikling Viking FK"    

 

Husker ikke hvem det var som sa at det skal bli verre før det blir bedre, men vedkommende hadde i alle fall helt rett.

(Innlegget ble redigert 26.05.17 11:16)

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4177
26.05.17 11:45
storteple: "Hei!   Takker for konstruktive innspill og gode observasjoner.  Jeg har jo ikke sett kampen du refererer til så den skal vi la ligge. Det som derimot er interessant og riktig er at vi har en del å jobbe med når det gjelder kultur og identitet.   Den jobben er i gang og det må bli noen tøffe runder framover.  Vi skal jobbe som f... for å bygge en kultur hvor det som er gratis alltid må være fundamentet.    Håper du fortsetter å støtte oss. Det trenger vi.    God helg:) Med vennlig hilsen Baard Wiggen, leder Sport og Utvikling Viking FK"

Burde gitt deg to tomler for dette innlegget. En for mailen du sendte og en for svaret fra Wiggen.

En innrømmelse på at man har en ukultur må være første steget på veien til endring. Endelig setter man fingeren på det virkelige problemet. Klarer man å følge det opp også, så kan dette bli bra (om 3-5 år).

 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
26.05.17 14:35
storteple: Sendte denne mailen til Wiggen:

Veldig bra storteple, og god respons fra Wiggen. For tingen er at de ofte får innspill på hvordan a-laget fremstår, både i media og av supportere, men direkte innspill på hvordan de aldersbestemte nivåene fremstår ser en lite av. Nå gjelder det bare at en følger opp ordene med handling.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45586
26.05.17 14:38
PerfectSense: En innrømmelse på at man har en ukultur må være første steget på veien til endring. Endelig setter man fingeren på det virkelige problemet. Klarer man å følge det opp også, så kan dette bli bra (om 3-5 år).

Lever klubben om 3-5 år så er det hvertfall en mulighet for det.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
26.05.17 14:41
clavin: Jeg er enig med Fygaren i mye, men ikke her.

Jeg ville gi deg en tommel, selv om vi som du sier er uenige på flere aspekter. God saklig uenighet er kjekt, og skaper bra diskusjoner. Det er vi ikke alltid bortskjemt med.

Jeg er delt i synet på Ole Rugland, og jeg utelukker ikke at andre kunne fått bygget Viking Stadion, men nå er det en gang slik at han var styreformannen og jobbet iherdig med å få dette til.

På samme måte som han kan kritiseres for jobben med å forvalte tingene etter første mai 2004 skal han roses for arbeidet han gjorde på akkurat den biten i forkant. Han var den hovedansvarlige på Viking-hold.

Samtidig skal han, i et tveegget sverd, få ros for sin vilje til at Viking skulle investere og skulle bli best. Og tilsvarende kritikk for å ikke ha sett hvor det gikk og ikke holdt Forgaard/Østenstad bedre i tøylene. Han har brukt flerfoldige millioner av egne kroner på klubben, noe som også står ham til ære.

Helhetsbildet med Rugland er komplisert. Jeg forstår at en ikke akkurat ønsker å tilbe bakken han går på, men jeg synes ikke at en skal underslå de bidragene han faktisk har gjort til klubben. Det blir historieløst det også. Jeg er ikke like sikker på om en ikke ville gjort de samme feilene under en annen styreformann.

Det tok en del år før Tore Christiansen lærte av sine feil på Tjensvoll, for å si det sånn, selv om han aldri så mye hadde en langsiktig plan på det som skulle gjøres. Nå hedres han, velfortjent, for å være en av de beste styreformennene i norsk toppidrett.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
26.05.17 14:48
Winthrop15: Kan jeg spør hvorfor han er det?

Jeg og Ian Burchnall deler ikke samme fotballfilosofi. Det vet jeg. Han står for langt mer ballbesittelse enn jeg ønsker. Likevel er jeg fremdeles sikker på at han er rett mann for Viking.

Det er faktisk fullstendig mulig og absolutt ikke motsigende å være uenig med en trener på et rent spillestilsmessig grunnlag, samtidig som en tror at han er rett mann for klubben. Dessuten er Burchnall pragmatiker, ikke romantiker. Det respekterer jeg.

Alle mine inntrykk tilsier at spillerne tror på det Burchnall driver på med, selv om de sliter med å omsette det i kampsituasjon. Burchnall gjemmer seg ikke. Han står fjellstøtt i det som nå er en særdeles kraftig storm. Han tar ansvaret for de feilene han gjør, om du aldri så mye er uenig i akkurat det.

Jeg tror at Burchnalls pågangsmot vil betale seg for Viking. Jeg tror hans holdninger vil betale seg. Jeg tror spillerne vil respondere bedre og bedre dess bedre tid han får på seg. Jeg registrerer at Stig Nilssen er enig med meg i det, uten at det nødvendigvis er en fasit, men Stig Nilssen har en god finger på pulsen i hva som foregår.

Burchnall har fått de absolutt verste arbeidsvilkårene en Viking-trener har hatt de siste 30 årene. Akkurat det kan det ikke være noen som helst tvil om.

Jeg vil ellers ikke at Viking lar seg diktere av hva kommentarfeltene sier. Noe en nesten kan mistenke at de har gjort i tidligere år.

Hvor mange Viking-kamper har du sett i år, og hvor mye kjenner du til Burchnalls metoder og taktikk?

clavin
clavinInnlegg: 32780
26.05.17 14:53
Fygaren: Det tok en del år før Tore Christiansen lærte av sine feil på Tjensvoll, for å si det sånn, selv om han aldri så mye hadde en langsiktig plan på det som skulle gjøres. Nå hedres han, velfortjent, for å være en av de beste styreformennene i norsk toppidrett.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 16:53)

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
26.05.17 14:56
clavin: Oilers hadde Petter Thoresen som visste hva som krevdes, og gjorde endringer. Det er feil at Viking ikke har hatt sin "Thoresen", all den tid de hadde dette i Hareide. Problemet var at Hreide ikke "virket" i Viking, som han har gjort i alle klubber han har vært i ellers. Dette sier mer om Viking enn det gjør om Hareide.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 16:53)

arkles
arklesInnlegg: 7872
26.05.17 15:02
Fygaren: Veldig bra storteple, og god respons fra Wiggen. For tingen er at de ofte får innspill på hvordan a-laget fremstår, både i media og av supportere, men direkte innspill på hvordan de aldersbestemte nivåene fremstår ser en lite av. Nå gjelder det bare at en følger opp ordene med handling.

Så vidt jeg har forstått det, så er en variant av moderne coaching at de unge spillerne skal utvikles til å tenke selv/ta egne valg på banen.

Således så skal man si lite/ingenting fra siden og evaluere i pause/etter match. Nå er det fortsatt forskjell på barbering kontra hodekutting, men skal ikke se bort fra at dette er føringene som er lagt..

En dinosaur som meg syns det er noe forbasket jåleri, men jeg blir nok avvist av en fin power point plansje og intensiv forskning,

clavin
clavinInnlegg: 32780
26.05.17 15:19
Fygaren: Problemet er da også at Hareide ikke gjorde de endringene en kunne forvente av ham.

Selvsagt har du rett i dette, og det er trenerens ansvar og bla bla. Hareide ble likevel mer og mer i villrede jo lenger tid det gikk, og jeg stiller spørsmål hvorfor til og med han, som har vært en garanti for suksess i alle klubber han har vært, ikke lyktes i Viking? At han ble "daff" og tilsynelatende ikke tok grep er greit nok (han tok for så vidt grep, da han forsøkte seg på veldig mye), men  dette forandrer likevel ikke på at det er Hareide som beviselig vet hvordan man skal vinne, mens Viking er selve symbolet på tapere.

Det er for så vidt en myte at Viking skifter trener ofte, da de fleste for flust med sjanser til å "sette" laget. Man må likevel stille spørsmål hvorfor INGEN lykkes i Viking, til og med de som lykkes alle andre steder (med unntak av det norske landslaget). Jeg er derfor ikke villig til å kjøpe at Hareide i utgangspunktet var umotivert. At han etter hvert var en slagen mann er greit nok, og skulle bare mangle. Det er slik man blir etter å ha vært i Viking i noen år.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg