Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
27.05.17 21:56
Gorgi: Men det er spillere som Mets Viking må klare å resignere for og få betalt for at de har utviklet spilleren

Nå tror jeg ikke Viking har utviklet Mets. Han var ferdig vare når han kom, gikk rett inn og dominerte på midtbanen. Han burde egentlig vært enda bedre i mine øyne etter flere år hos oss. Men veldig få spillere utvikler seg hos oss, ivertfall godt nok til å bli skikkelig salgsvare hvor vi kan tjene masse penger.

Mets talent er der, jeg mener han bør reise bort for ikke å ødelegge det helt. Tragisk, men slik føler jeg utviklingsarenaen i Viking er nå. 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
27.05.17 22:34

TAdams6:"Han var ferdig vare når han kom, "

------------

Mets var god fra begynnelsen av. Men han utviklet seg mye andre halvdelen av første sesongen han var her. Utviklingen etter det har stagnert.

Landslagspillere bør kunne selges med god fortjeneste. Mets var vel en spiller det ble betalt ganske godt for i sin tid. Fra hukommelsen mener jeg å huske at prisen var rundt millionen.

clavin
clavinInnlegg: 32819
27.05.17 23:29
odtj: RA: cuptap gir millionsmell
Ganske selvfølgelig info selvsagt. Må bli noen millioner nå, med nedgangen i publikum.

Flott at vi holdes informert om alt som ikke går som planlagt. Jeg regner med at begivenheten blir behørig dekket den gangen den klubben lykkes med noe den forsøker seg på. Jeg er optimistisk og tipper dette skjer før 2030.

Jeg tror seriøst at dette må være klubben som er og har vært i besittelse av de mest ubrukelige aktører over lengst tidsrom. Passiv ledelse som gjennomgående foretar feil valg og oppskrytte spillere totalt blottet for vinnervilje. Dette ER Viking det siste tiåret.

NÅR skal egentlig klubben få orden på økonomien? Hva er planen egentlig? Er planen at publikum plutselig skal kommet tilbake til stadion? I så fall er det bare å belage seg på nye millionsmeller. 

odtj
odtjInnlegg: 3540
28.05.17 00:02

Ja, det og spillersalg 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
28.05.17 10:53
Gorgi: Mets var god fra begynnelsen av. Men han utviklet seg mye andre halvdelen av første sesongen han var her. Utviklingen etter det har stagnert.
Landslagspillere bør kunne selges med god fortjeneste. Mets var vel en spiller det ble betalt ganske godt for i sin tid. Fra hukommelsen mener jeg å huske at prisen var rundt millionen.

Han har stagnert ja, som med mange andre som kommer til oss. Vi må endre på den kulturen der. Jonevret greide i starten å utvikle enkeltspillere, men etter hvert stoppet også det opp hos Jonevret. Mye henger sammen med det sportslige, at vi ikke har et lag som gir de rammebetingelser og arbeidsvilkår som får fram det beste i spillerne både individuelt og som et kollektiv.

Mets er i dag en spiller som vi kan håpe på blir hos oss, for han har ikke utviklet seg så voldsomt. Men han gjør det bra på landslaget og det kan gjøre at større klubber og ligaer følger med. Det er derfor jeg skriver at han "bør" reiser videre for å utvikle seg, for jeg tror ikke det skjer hos oss, dessverre. Men jeg håper han blir.

Det å selge med god fortjeneste har vi vært dårlige til. Vi avventer til kontraktene omtrent går ut. Både for sene med å forlenge kontrakter og for sene med å selge. Vi tapte en del millioner på Bödvarsson hvis jeg ikke husker helt feil.

Det ble sagt, var vel Wiggen som sa det, at Viking skal være flinkere på akkurat dette. Selge med fortjeneste, ikke la spillere gå ut kontraktene men passe på at man får litt igjen for investeringen.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
28.05.17 10:59
clavin: NÅR skal egentlig klubben få orden på økonomien? Hva er planen egentlig? Er planen at publikum plutselig skal kommet tilbake til stadion? I så fall er det bare å belage seg på nye millionsmeller

Lurer jeg og på. Det budsjetteres med spillersalg, det budsjetteres med økning i publikumstallene selv om alle oppegående forventet nedgang. De lærer aldri. Å gamble i budsjetter på sportslige resultater er skremmende. Viser bare hvor langt ifra balanse vi er.

Det er visstnok Viking stadion som skal være løsningen. Selge hele?, selge seg ut av noe? Hvordan vet jeg ikke og hva som blir resultatet er jeg spent på.

En quick fix er penger fra aksjonærer øremerket til spillere slik at laget hever seg samtidig som fotballen de viser varmer i hjerterota. Men jeg forstår godt at man ikke ønsker å sprøyte inn masse penger, de har ikke blitt forvaltet godt i senere tid.

Publikum er løsningen på både inntekter og sponsorer. Dess mer publikum dess mer penger og også mer attraktivt for sponsorer å bli med igjen.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22203
28.05.17 11:21
TAdams6: Vi får se hva Burchnall står for, en utrolig vanskelig oppgave slit situasjonen blir nå.

Man kan lære veldig mye av motgang. Selv om denne sesongen kan bli blytung for dere så er det ikke umulig at dere i fremtiden ser på den som et nødvendig onde før bedre tider.

Et evt nedrykk er definitivt ikke kroken på døren for Viking, og nå som dere tar konsekvensene av tidligere sesongers dårlige drift så vil det ikke ta veldig mange sesonger før dere igjen vil/bør/kan være en av de bedre og største lagene i landet. 

 

 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
28.05.17 11:50

Ved ett eventuelt nedrykk kommer nok mange til å forsvinne. Spillere. Mets signerer neppe ny kontrakt slik situasjonen er nå.

clavin
clavinInnlegg: 32819
28.05.17 12:11
TAdams6: En quick fix er penger fra aksjonærer øremerket til spillere slik at laget hever seg samtidig som fotballen de viser varmer i hjerterota. Men jeg forstår godt at man ikke ønsker å sprøyte inn masse penger, de har ikke blitt forvaltet godt i senere tid.

Problemet med denne løsningen er at den ikke virker, rett og slett fordi rammebetingelsene ikke er tilstede. Jeg synes innlegget Storteple hadde forleden var svært interessant, og beskriver veldig klart hva som er problemet til Viking, nemlig en bedriten kultur hvor alt råtner på rot.

Det er ikke vits å hente nye spillere til klubben bare for at de skal trekkes ned på Vikings nivå i stedet for at de skal heve laget. Hvis spillergruppen i dag ikke gidder å kjempe like mye som andre lag så er det DETTE som er problemet, ikke at man ikke får inn nye spillere til et x antall millioner.

Problemet med Viking er at jeg rett og slett ikke aner hva løsningen er. Normalt kan man si at et lag trenger den og den spilleren for å bli styrket, men i Viking nytter absolutt ingenting. Har klubben penger så blir ikke disse anvendt fornuftig. Har man ikke penger så er fokuset mer på at man ikke har penger enn å gjøre noe fornuftig ut av det man har. Målsetninger er noe dritt i klubben, og dette har resultert i at man rett og slett ikke har målsetninger lenger. Fra å ha mål om medaljer og kanskje gull var man i flere år fornøyd med middelmådige prestasjoner som kvelte enhver interesse og tro. Nå er middelmådighet det man lengter etter, nå som klubben er fullstendig akterutseilt. Man klarte likevel å skape en viss positivitet selv etter fire strake tap, da spillerne faktisk viste antydning til å ville løpe etter ballen. I påfølgende hjemmekamp og ikke minst mot Sogndal var denne viljen totalt fraværende.

Hva er egentlig medisinen for Viking? Berge plassen er visstnok det man "går inn for nå", men hva skjer om man klarer denne "prestasjonen"? Er det nye underskudd og depresjoner som da venter oss de kommende å? Når har de tenkt å ordning på den suppen som er laget?

Jeg burde vært bekymret over at laget kan rykke ned, men helt ærlig er jeg ikke dette. Krisen er ikke at laget evt. spiller i Obos i 2018, men at de resultater som har vært tilfelle siden 2008 har blitt akseptert så inderlig vel uten at det store oppgjøret har kommet.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23228
28.05.17 12:28

Var nå for første gang inne her å leste etter cupfadesen. Orket rett å slett ikke å gå inn å lese all negativitet etter det tapet. Når det er sagt var tonen her inne bedre enn jeg fryktet.

Men skal Viking ha en reell mulighet til å overleve tror jeg vi må ha minimum 4 poeng på de 3 neste kampene. Klarer vi 7 så tror jeg ting kan snu, men frykter maks 2 poeng

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23228
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45604
28.05.17 14:12
fotballidiot2: Ser ut som Mets er ute i morgen  http://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/samholdet-skal-lofte-viking-ut-av-knipen-1.973165

Fullt fortjent, vært fryktelig svak i år.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
28.05.17 14:17
clavin: Jeg synes innlegget Storteple hadde forleden var svært interessant, og beskriver veldig klart hva som er problemet til Viking, nemlig en bedriten kultur hvor alt råtner på rot.
Det er ikke vits å hente nye spillere til klubben bare for at de skal trekkes ned på Vikings nivå i stedet for at de skal heve laget. Hvis spillergruppen i dag ikke gidder å kjempe like mye som andre lag så er det DETTE som er problemet, ikke at man ikke får inn nye spillere til et x antall millioner.

Det er noe fundamentalt galt i Viking. Virker som om både klubb og spillere tror de er bedre enn de egentlig er. Men sannheten er at de ikke er bedre enn at de kan bli kjempet i senk. Innsatsen må være like stor som hos motstander og aller helst større.

Hva kommer dette av? Er det mentaliteten innad i klubben, er det trenere som er for snille? 

Vi har hatt Hareide, Jonevret og nå Burchnall. De 2 førstnevnte er snille. Hareide greier å gjøre noe med klubber som har best forutsetninger men sliter når han må løfte laget med egeninnsats. Jonevret er veldig kjekk og likandes kar. Men for snill kan det virke som. Burchnall kjenner jeg lite til. I noen av kampene i år har vi sett innsats vi ikke har sett siden Rösler gjorde det bra her. Har han noe på gang?

Eggen eller Benny hadde aldri tillat så dårlig innsats uke etter uke. Her i Stavanger har vi hatt en klubb som har godtatt elendig innsats. Joda, spillerne sier de gir alt og vil mer enn oss på tribunen, men i tilfelle så bruker de kreftene feil, for det viser ikke, verken på banen eller på resultatlista. En sterk trener som ikke tillater at de koser seg i stedet for å svette er utrolig viktig. Når storteple sier at det er akkurat likt på G16 så forteller det hvorfor Viking sliter sånn med å få fram gode lag og spillere for tiden. Har jo nesten ikke aldersbestemte landslagsspillere nå, for 5-6 år siden hadde vi flest.

Det er utrolig vanskelig å si hva som er løsningen, men som storteple nevnte, det som er gratis er det første som må omfavnes. Uten innsats og da kollektiv innsats. Alle 11 utpå banen må ville like mye. Vil kun 6-7 av de så får vi et dårlig kollektiv, noe vi har vært vitne til mange ganger og som jeg mener er tilfellet når spillerne sier de gir alt.

Viking må gjøre det enklest mulig og få fundamentet på plass og bygge på nytt derfra. Jeg tror vi kan holde oss, men er like usikker som deg på hva status er økonomisk etter årets sesong.

(Innlegget ble redigert 28.05.17 14:19)

zetta
zettaInnlegg: 12903
28.05.17 14:19
clavin: Hvis spillergruppen i dag ikke gidder å kjempe

Det er vanskelig å tro på dette. Det er heller ryggekulturen som er problemet.

 Hvis Viking taper de neste kampene mener jeg de må gjøre noe på trenersiden. Burchnall kan gå tilbake som assistent. men hvem skal inn? dette er et spørsmål som bør vurderes grundig i tilfelle det går helt galt i nærmeste tiden.

 personlig synes jeg det hadde vært knall hvis de fikk til et kupp som bradley. hvis ikke det er mulig hva da? Brann fant lokale LAN. Han hadde et cupgull med Hødd som er en sterk prestasjon. Man har jo Pimente som gjorde noe lignende med Kongsvinger. Ellers vet jeg ikke hva som kan finnes av lokale trenerkrefter i Rogaland som har noe å vise til. Så er det Mjelde, men da trenger man en hjelpetrener som er god til å drille forsvar.

 Det man skal huske på er at Viking faktisk er meget attraktiv for trenere med sportslige ambisjoner. Lykkes de kan det fort bli topp, litt sånn som LAN opplever. og Viking bør helst ikke være en førsteklubb, men en klubb for trenere som har noe å vise til.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
28.05.17 14:22
Kristwic7: Fullt fortjent, vært fryktelig svak i år.

Er jo pga skade

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
28.05.17 14:23

Winthrop15:"Selvig sine tanker om hva som skal til for å lykkes."

-------------

For de som ikke har A+, har jeg limt inn én liten del av det han mener. Først og fremst sier han at spillerselskapet bør inneholde minst 20mill. Og at det må være høyt kompetente personer som styrer selskapet og kvalitetssjekker spillerne.

Her er essensen i bloggen:

 

"Viking tenker helt riktig i den fasen de er inne i nå med å danne en spillerpool, men de må være ekstremt nøye i hvem som skal hente spillere og hvilken profil disse spillerne skal ha. Samtidig må de tenke langsiktig og hente spillere som kan bidra i klubben over tid. Det nytter ikke å kjøpe spillere som er i klubben i to år, for så å gå videre gratis til en ny klubb.

De spillerne som hentes må være så grundig kartlagt at det ikke er noen stor risiko å gi dem fire/fem-årskontrakter. Det vil gi Viking kontinuitet både på spillersiden og med hensyn til utvikling. Men for at dette skal gå, må det være nok ressurser i spillerpoolen til at Viking kan tenke på denne måten. Det koster nemlig en del å hente spillere på fire/fem-årskontrakter, og den kostnaden må spillerpoolen kunne dekke."

(Innlegget ble redigert 28.05.17 14:25)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
28.05.17 14:28
Winthrop15: Selvig sine tanker om hva som skal til for å lykkes.

Veldig enig med han og egentlig litt det jeg mente med quick fix. Men kompetanse, kartlegging og kontinuitet må inn i spillerpoolen. 

Nytter ikke med en million nå. Joda det hjelper her og nå. Men for å løfte hele laget så må det inn betydelige beløp, ja oppimot 20 mill som kan forvaltes på en fornuftig måte. Men det skjer nok ikke...

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
28.05.17 14:30
KingAnderson: Man kan lære veldig mye av motgang. Selv om denne sesongen kan bli blytung for dere så er det ikke umulig at dere i fremtiden ser på den som et nødvendig onde før bedre tider.

Riktig det, det er en læresesong på alle mulige måter. Får bare håpe vi kommer styrket ut av det. 

Er nok av eksempler på trenere som har slitt, lært mye i motgang og kommet veldig sterkt tilbake. Burchnall har mange gode sider med seg, håper han kan være en kontinuitetsbærer og løfte laget fram i årene som kommer. Men da må han overleve denne sesongen

zetta
zettaInnlegg: 12903
28.05.17 14:35
TAdams6: Men sannheten er at de ikke er bedre enn at de kan bli kjempet i senk

Ha, ha det gjelder VIF også.

 Klubbene bør ha en grundig refleksjon om duellspill. Hvordan driver de styrketrening? Hva med lårmuskulatur? Sprinttrening?

 Hvis klubben er gjennomsyret nedover i aldersbestemte lag av at man skal rygge fremfor å takle, så har man et kjempeproblem.

 Så er det min mening at trenerne, også på aldersbestemt, må være aktive trenertalenter som stadig korrigerer og inspirerer spillerne. De må ikke være saltstøtter på trenerbenken.

clavin
clavinInnlegg: 32819
28.05.17 15:19
TAdams6: Hva kommer dette av? Er det mentaliteten innad i klubben

Jeg tror svaret er at det i Viking har vært litt for "behagelig", hvor man ikke har hatt de krav hengende over seg fra omgivelsene som andre steder har. I Trondheim forventes det suksess, i Bergen "koker" det om det ikke blir innfridd, mens andre steder klarer veldig ofte å overgå forventningene, med resultat av at man klarer å få en positiv energi som mobiliserer både lag og publikum. Viking derimot har ikke klart å levere på mange år, og hva har egentlig konsekvensen for spillerne vært? Svaret er omtrent ingenting. Spillerne har fått sin lønn og svært få kritiske spørsmål fra publikum og presse. Lå de rundt midten av tabellen var ting helt som det skulle.

Det er overhode ingen vits i å stille spørsmål ved om kulturen i Viking er dårligere enn de fleste andre klubber. Resultatene viser da dette veldig klart over veldig mange år. Dette kan rett og slett ikke diskuteres bort.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
28.05.17 15:33
clavin: Viking derimot har ikke klart å levere på mange år, og hva har egentlig konsekvensen for spillerne vært? Svaret er omtrent ingenting. Spillerne har fått sin lønn og svært få kritiske spørsmål fra publikum og presse. Lå de rundt midten av tabellen var ting helt som det skulle.

Det har vært kritiske røster helt fra 2008 når grever og baroner ble innført på stadion. Men ingen blir hørt, publikum har blitt oversett og hva gjør publikum når klubben er fornøyd med tilstanden mens publikum ikke er det, de uteblir. Færre og færre publikummere hvert eneste år. Dette er noe man burde tatt på alvor for 8-9 år siden. Men man hevet seg over publikum, man ble en lukket klubb der de visste best selv og holdt på med sin middelmådighet. Forferdelig at de har fått lov.

Pressen sin kritiske røst har uteblitt, ja vi har jo mistenkt at pressen i SA og RA er kjøpt og betalt av Viking til tider pga manglende kritiske røster når Viking fortjener det. 

Når Viking får lov å holde på så lenge med denne ukulturen så blir det et dypt hull man skal klatre opp av.

Likegyldighet er det verste som kan skje for en fotballklubb og det har Viking greid å drive fram hos selv de som har hatt sesongkort i flere tiår. Det er imponerende arbeid av en fotballklubb som i utgangspunktet sto så sterkt i regionen.

clavin
clavinInnlegg: 32819
28.05.17 15:48
TAdams6: Likegyldighet er det verste som kan skje for en fotballklubb og det har Viking greid å drive fram hos selv de som har hatt sesongkort i flere tiår.

Ingen tvil om dette. Jeg husker 1992 og 2006. Stemningen var svært spent, og folk var oppriktig bekymret. I dag derimot er holdningen mer at det får gå som det går.

Jeg mener at den evige middelmådigheten som klubben har representert har vært drepende, og således er jeg ikke enig i at utfallet av et nedrykk trenger å bli så mye verre enn å fortsette ørkenvandringen. Spørsmålet er om det skal fortsette å gå slakt nedover til vi når bunnen om noen år, eller om det er like greit å komme raskt og brutalt til denne bunnen, for så å gjenreise klubben?

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
28.05.17 16:42

clavin:" Spørsmålet er om det skal fortsette å gå slakt nedover til vi når bunnen om noen år, eller om det er like greit å komme raskt og brutalt til denne bunnen, for så å gjenreise klubben?"

------------

Det kjennskapet jeg har innad i klubben er at det jobbes knallhard av administrasjonen for å snu den negative spiralen. Når det gjelder økonomi finnes det ikke mange kortsiktige løsninger igjen. Det meste avhenger av publikum og aksjonærer.

Det sagt, så tror jeg løsningen med å skille ut stadion i eget selskap kan hjelpe. Men på sikt. Aksjonærene er delt i to fraksjoner. De som er interessert i fotball, og de som vil utvikle eiendom. Klarer man å få inn friske midler i eiendomsselskapet og utvikle sørsiden av stadion er det mulig å tjene penger på den biten. Nå er jeg ikke økonom, men det finnes et skattegode på over 100 mill fra tidligere taps-år som kan skrives av på eventuelle gevinster i selskapet i fremtiden. Bare det kan trigge eierne til å investere i stadion.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20812
28.05.17 17:28
Kristwic7: Fullt fortjent, vært fryktelig svak i år.

Uenig. Han har vært svakere enn forventet og involvert i noen baklengsmål i det siste, men hatt flere solide kamper også. Senest på Nadderud.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
28.05.17 17:43

Ser Even Hovland står uten klubb. Kunne ikke han vert noe man kunne fått hentet inn som en kortsiktig løsning nå?

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
28.05.17 17:45

Kortsiktige løsninger som koster én mill eller så, er nok ikke realistisk.

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11450
28.05.17 17:45
Ingebretsen: Ser Even Hovland står uten klubb. Kunne ikke han vert noe man kunne fått hentet inn som en kortsiktig løsning nå?

Tipper han blir alt for dyr for dere. Tror uansett han håper på å bli i utlandet. Sikkert en annen 2. Bundesliga-klubb som henter han. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45604
28.05.17 18:13
Wiggum: Uenig. Han har vært svakere enn forventet og involvert i noen baklengsmål i det siste, men hatt flere solide kamper også. Senest på Nadderud.

Direkte svak mot Sogndal f.eks. Og ga bort straffe til Aalesund. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45604
28.05.17 18:15
Gorgi: "Viking tenker helt riktig i den fasen de er inne i nå med å danne en spillerpool, men de må være ekstremt nøye i hvem som skal hente spillere og hvilken profil disse spillerne skal ha. Samtidig må de tenke langsiktig og hente spillere som kan bidra i klubben over tid. Det nytter ikke å kjøpe spillere som er i klubben i to år, for så å gå videre gratis til en ny klubb. De spillerne som hentes må være så grundig kartlagt at det ikke er noen stor risiko å gi dem fire/fem-årskontrakter. Det vil gi Viking kontinuitet både på spillersiden og med hensyn til utvikling. Men for at dette skal gå, må det være nok ressurser i spillerpoolen til at Viking kan tenke på denne måten. Det koster nemlig en del å hente spillere på fire/fem-årskontrakter, og den kostnaden må spillerpoolen kunne dekke."

Helt enig. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg