Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
helvis
helvisInnlegg: 14980
30.05.17 15:37
fotballidiot2: Det tror jeg også ville vært tilfellet med Ledger. Mets har ikke ost av autoritet og trygghet. Men ja uavhengig av hvem som er ved siden hadde vi hatt behov for en Brede Hangeland i midten, faen at ikke kroppen tålte mer

Mulig. Jeg synes han har gjort en ok jobb med tanke på hva en kan forvente (i motsetning til Mets). Men jeg ser også en veldig ung og enn så lenge begrenset midtstopper. 

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
30.05.17 15:41

Er Viking-folket helt avvisende til at det beste for klubben kanskje er å ta veien ned, bygge opp et nytt lag og skape entusiasme og vinnerkultur gjennom å vinne kamper igjen heller enn å nødflikke på et produkt som uansett ikke har ressursene som kreves for å gjenreise fordums storhet?  Selvsagt et sjansespill iom at Branns reise de siste årene langt i fra er den åpenbare.  

VAVAVOOM
VAVAVOOMInnlegg: 2665
30.05.17 15:47
aaleby: Er Viking-folket helt avvisende til at det beste for klubben kanskje er å ta veien ned, bygge opp et nytt lag og skape entusiasme og vinnerkultur gjennom å vinne kamper igjen heller enn å nødflikke på et produkt som uansett ikke har ressursene som kreves for å gjenreise fordums storhet?  Selvsagt et sjansespill iom at Branns reise de siste årene langt i fra er den åpenbare.

Har vi råd til å ta veien ned?

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
30.05.17 15:48
VAVAVOOM: Har vi råd til å ta veien ned?

Dere har råd dersom man antar at det finnes krefter i stavanger-regionen som aldri vil la Viking bli et nytt Lyn.  Mao; man tvinger frem løsninger ved å rykke ned heller enn å holde seg kunstig i live slik ståda virker å være pdd.

odtj
odtjInnlegg: 3540
30.05.17 15:57
aaleby: Dere har råd dersom man antar at det finnes krefter i stavanger-regionen som aldri vil la Viking bli et nytt Lyn. Mao; man tvinger frem løsninger ved å rykke ned heller enn å holde seg kunstig i live slik ståda virker å være pdd.

Da bør disse handle nå. Blir ekstremt dyrt å gå ned. Brann gikk vel 22-23 millioner i underskudd. Vi tåler ikke et slikt underskudd. Brann rykket også rett opp. Hva om vi må bruke lenger tid? Det billigste er å holde seg.

aaleby
aalebyInnlegg: 6484
30.05.17 16:07
odtj: Det billigste er å holde seg.

Det billigste i et lengre perspektiv er ikke å holde seg dersom tilværelsen i seg selv forhindrer at man går virkelig i dypdykk på problemene til klubben.  Et nedrykk vil tvinge gjennom en fullstendig nedvask.  Spørsmålet er om det samme skjer dersom denne sesongen skulle ende med at to klubber viser seg enda dårligere enn Viking etter 30 spilte serierunder.  Men ja, ingen tvil om at et nedrykk har en potensiell oppside OG en nedside der man nesten bare må gamble på at det finnes nok pengefolk med hjertet i Viking til at klubben aldri vil bli et nytt Fredrikstad eller Lyn.

(Innlegget ble redigert 30.05.17 16:08)

helvis
helvisInnlegg: 14980
30.05.17 16:20
aaleby: Er Viking-folket helt avvisende til at det beste for klubben kanskje er å ta veien ned, bygge opp et nytt lag og skape entusiasme og vinnerkultur gjennom å vinne kamper igjen heller enn å nødflikke på et produkt som uansett ikke har ressursene som kreves for å gjenreise fordums storhet?

Nei. 

Mener ikke at vi skal ta et kalkulert nedrykk (selvsagt) men at vi skal jobbe med det vi har startet på. Hvis vi ikke tåler et nedrykk så vil jeg si at klubben ikke er levedyktig. Tar gjerne i mot all finansiell hjelp vi kan få men ikke på kortsiktige løsninger som settes i gang kun for å holde plassen. Ser liten grunn til å bytte trener med en type som Nordlie og såvidt holde oss. Da står vi i samme posisjon til neste år.

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
30.05.17 18:16

Sommervinduet blir helt avgjørende -, Ian

Det virker som det kommer forsterkninger i sommer, vi vet bare ikke hvilke rammer v har å forholde oss til. Regner med et par spillere fort ryker ut (Samuel,Haugen,Mets,Rasmussen, Legder, Appiah), så hvor mange kan vi regne med å få inn ? Ian sier han har mange i kikkerten, går utifra at dette hovedsakelig er spillere fra enten Norge, Skandinavia, Island, Finland, Estland og Storbrittania. 

Hvilke posisjoner kommer Ian og Bjarte prioritere å forsterke ? Jeg mener ihvertfall vi må få inn en til stopper - helst en rutinert sjefstype. 

Hvilke bosman spillere fins i disse landene, og hvem kunne forsterket oss på direkten ? Her en noen forslag på hvem som kunne vært aktuelle. 

James Holland 28 år, def midtbane, spilt 15 A kamper for Australia. Tidligere bakgrunn fra nederlandsk, tysk, og sveitsisk fotball. Kommer nå fra et mislykked opphold i Kina, og står nå uten kontrakt. 

Michael Cain

Norichio Nieveld, slitt med spilletid i en klubb som rykket ned fra Eresdivision. Kan være fristende med fast spilletid i TL. Kontrakt utløper ved sommeren, har ikke fått forlenget.

Simon Richard Church, 38 landskamper for Wales. Spiss, 28 år. Regner med Ian vet hvem dette er og hva han står for. Er skadet og er forventet å bli spilleklar igjen rundt Juli, da går også kontrakten hans ut. Hat fått beskjed om å finne seg ny klubb i sommer av Roda.

Jordan Larsson, sønn av Henke, er kun 20 år og har ikke spilt lenger enn 6 måneder i NEC, men han har ikke  fått særlig mye spilletid for bunnklubben denne sesongen. Kanskje vi kunne fått til en lignende avtale som det vi har med Sunderland angående Lengder ? 

Tiago Leonco,24 år gammel brasilianer på Vendsyssel FF som ble klare for Superligaen i år. Der ble han topscorer i klubben med 13 mål på 32 kamper, verdt å nevne at han hadde 6 mål på 6 kamperi cupen også. Virker som en spennende type med sine 1,85 og gode fysikk -har vært mange år i Brasil og Portugal og jort det tålig greit i bakgårdsklubber det virker det som. Kontrakten utløper i juli, tipper Vendsyssel er keen på å ha han med når de skal opp til Superligaen - men kanskje vi kan lokke han til Stavanger. Skrøytevideo

 
Julian KristoffersenDen norske unggutten forlater FC København i sommer. 195 centimeter høy tankspiss. Tatt ut på U21 idag bla, sammen med Ryerson. Vært i København siden 2013, var ikke Wiggen der da ? Kanskje vi kan håpe at Wiggen kan spille inn her. 

Scorte bla. 3 mål og hadde 1 assist på 7 kamper i årets UEFA Youth League. Puttet mot Leicester, Porto og Club Brügge. Hadde vært utrolig spennende, men vet ikke om det er denne typen spiller ( ung, lite erfaring) vi ser etter nå, dessverre... Tror han kunne vært et kupp med nokk spilletid. Viking vil og bør jo være aktuelle for unge spillere som vil ha en fair sjangse om  spille fast fotball, nettop pga. den anspente situasjonen rundt økonomien nå. 

Cocor O¨Brien

Andreas Albers

Elmar Bjarnason

Alexander Juel Andersen

Jannis Nikolaou, virker som en spennende midtstopper som kommer fra akademiet til Köln. Spilt så og si fast virker det som i 3 Budesliga som er nokså lik TL i kvalitet. Kan bleke flere posisjoner, fin alder og har fått beskjed om at han kan finne seg ny klubb til juli. 

Marcus Hoffman, Rutinert type som spiller i Hansa Rockstock. Fått seg beskjed om å finne seg ny klubb til juli han også, virker å ha spilt noenlunde fast. 

Steffen Puttkammer, rutinert fysisk sterk og stor spiller som kan bleke stopper og hengende midtbane. Ikke veldig ulik islendingen vi nesten signerte før sesongen. Kan signeres gratis fom. 1 juli 

Rodnei , bosmanspiller pdd. Spilte med Berisha på Salzburg fra 2012 tom. 2015, var solid der. Begynner å drar på årene nå(31, snart 32) , men er sikker påat han her kunne gått inn fra dag en å forsterket oss. Kanskje Valon kunne lagt inn eg godt ord. 

Ante Vukisic, 25 år gammel spiss fra Kroatia som er bosman. Spilt sammen med Veton helt frem til nylig da kontrakten hans ble terminert/ikke forlenget. Kanskje Veton kunne lagt inn eg godt ord. 

 

 

 

Cedric Kipre, slitt med spilletid denne sessongen virker det som. Kontrakten utløper til sommeren - virker ikke til å få forlenget

 

 

 

 

 

Verdt å minne på at Udoh også etter planen kommer tilbake til oss fra Levanger i sommer. Han har fått spilt jevnt og trutt og spilt helt greit, men ikke overbevist noe veldig. 

zetta
zettaInnlegg: 13204
30.05.17 18:16
fotballidiot2: Da kan han heller ikke "selge" seg på samme måte gjennom å forsøke å takle.

Man kan ikke holde for stor avstand når motspiller er på skuddhold

Sulfat
SulfatInnlegg: 15019
30.05.17 18:23
GGzahid: Vært i København siden 2013, var ikke Wiggen der da ?

Da var Wiggen i RBK. Og før det var han i LSK. Og før det var han i Köln. Men før det var han i FCK.

FCK
Köln-Fiasko
LSK-Fiasko
RBK-Fiasko
Molde-Fiasko
Viking-Fiasko

zetta
zettaInnlegg: 13204
30.05.17 18:24
GGzahid: Her en noen forslag på hvem som kunne vært aktuelle.

Du verden. Ser ut som det kan være noen muligheter. Som sagt, det hadde vært bra med god dekning med kraft og rutine på stopperplass. Hva med finsk midtstopper? De er ganske gode på akkurat den plassen

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
30.05.17 19:39
zetta: Hva med finsk midtstopper? De er ganske gode på akkurat den plassen

Da er han her karen absolutt en solid kandidat. Nylig vært innom det Finske A landslaget. Spennede klubber han har vært i tross sin unge alder (22 år) Spilt så og si fast i League Two, og har lest flere gode ting om han på twitter og ulike forum. Aldersbestemte landslagskamper på så og si alle nivå for landet sitt,  pluss vært innom Midtjylland så vet nokk hvor nivået skal ligge. Det er slike spillere som dette vi bør være på utkikk etter. Han er på utgående kontrakt nå i sommer, og vil tro at muligheten til fast spill i Tippeligaen er minst like lokkende som muligheten for fast spill i League Two for Cheltenham Town på en arena som tar 7.000 tilskuere. 

siggi76
siggi76Innlegg: 3340
30.05.17 20:13
helvis: Mulig. Jeg synes han har gjort en ok jobb med tanke på hva en kan forvente (i motsetning til Mets). Men jeg ser også en veldig ung og enn så lenge begrenset midtstopper.

Jeg synes Ledger vokser for hver kamp. Ja, han har noen tekniske mangler, men en ikke alle midtstoppere behøver å være virtuoser med ballen.

siggi76
siggi76Innlegg: 3340
30.05.17 20:17

Får vi inn en ny midtstopper og beholder Ledger bør Mets brukes på midtbanen, der han er best. Han er ingen kreativ kraft, men en pasningssikker grovarbeider som kan gjøre viking til et bedre lag i det defensive spillet. 

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
30.05.17 20:18

Disse finske spillerne står fritt frem til å signeres i sommer. 

Joel Mero bør absolutt være en kandidat. 
Glen Kamara er spennende. 
Kimmo Hovi virer litt som en Søderlund type når det kommer til klubbvalg. 

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
30.05.17 20:19
siggi76: Får vi inn en ny midtstopper og beholder Ledger bør Mets brukes på midtbanen

Enig, brukes jo der på Estland også. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38404
30.05.17 21:40
siggi76: Jeg synes Ledger vokser for hver kamp. Ja, han har noen tekniske mangler, men en ikke alle midtstoppere behøver å være virtuoser med ballen

Ledger har vært god og vokser og vokser som du sier. Var iveien for veldig mye fra Godset i går, uten han hadde det sett styggere ut. 

Men å være god som stopper individuelt betyr ikke at man går godt sammen som stopperpar. Det at stopperne utfyller hverandre, hjelper hverandre og gjør hverandre trygge er vel så viktig som at en stopper er god individuelt sett. 

Vet ikke om Mets og Ledger er de som utfyller hverandre optimalt. Men jeg har egentlig ikke så mye negativt å si om årets stoppere utenom et par personlige feil. Har mer negativt å si om Austbøs sesong sålangt enn Mets og Ledger.

(Innlegget ble redigert 30.05.17 21:41)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38404
30.05.17 21:46

Joey lanserer Brede Hangeland og Rade Prica som reddende engler.

Ikke dumt. Hangeland hadde vært gull verdt å få på banen, om så bare ut sesongen. Rade Prica er blitt 36 år, men scoret 4 mål på 9 kamper for Landskrona i fjor høst. 

Rutine til langt over skuldrene på de fleste i Eliteserien og spillere som kan gå foran og vise vei. Ikke dumme forslag dette. 

odtj
odtjInnlegg: 3540
30.05.17 21:58

Nå forsvinner jo Ledger snart. 5 mann skal inn melder SA

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45936
30.05.17 22:02
odtj: Nå forsvinner jo Ledger snart. 5 mann skal inn melder SA

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Ikke om Ledger,men at spillere skal inn. Nå freaker jeg ut snart. 

odtj
odtjInnlegg: 3540
30.05.17 22:03

Fra SA intervju med Styreleder

– Ikke greit med 1. divisjon

49-åringen, som også har nok av utfordringer i sin daglige topplederjobb i boligriggselskapet Prosafe, rister på hodet når han hører folk si Viking like greit kan ta seg en tur ned i 1. divisjon.

– Det er ikke greit i det hele tatt. De som sier det ser verken betydningen av det sportslige, økonomiske eller hva det vil bety for supporterne. Selv om det brenner et blått lys i begge ender, skal vi gjøre alt som står i vår makt for å hindre nedrykk. Vi vil ordne opp mens vi er i Eliteserien, understreker han.

Burchnalls oppsummering: - Smertefullt å se på

Vikings situasjon minner veldig om det som har skjedd med Start i Kristiansand de siste sesongene. Der endte klubben opp med å selge stadionet til kommunen. I fjor lå laget fortapt i bunn av tabellen gjennom hele sesongen og tok bare 16 poeng på 30 kamper. Der ble det anslått at nedrykket ville koste klubben 15-20 millioner kroner. Etter det Aftenbladet får opplyst fra klubbledelsen, ble tallet til slutt noe mindre.

odtj
odtjInnlegg: 3540
30.05.17 22:05

Ian i SA:  Det er vanskelig å si hva vi trenger av penger, men sportslig trenger vi fem kvalitetsspillere som går rett inn på laget og forsterker det. De neste fire ukene blir viktige når vi skal skaffe nye spillere, vi er allerede godt i gang, sier Burchnall.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38404
30.05.17 22:06
odtj: Nå forsvinner jo Ledger snart. 5 mann skal inn melder SA

3 ut, 5 inn hvis Burchnall får det som han vil.

Må si jeg er spent på dette. Vi slipper 3 spillere vi "ikke betaler lønn for" og skal ha inn 5 stk. Vi er ute av cupen, budsjettet sprakk der. Vi er langt bak budsjettmessig og går mot nok et underskudd. Vi er i rød sone og skal antakelig lønne en del nye spillere. 

Gambling, kan vi kalle det det? Vinn eller forsvinn?

Vi må vente og se hvem som kommer og hvordan de løser det økonomisk. Viktig å få tilbake godfølelsen, men jeg ønsker absolutt ikke at vi bruker penger vi ikke har nå, rykker ned allikevel og forlenger det økonomiske uføret med flere år. Verste scenario, håper ikke det skjer.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4391
30.05.17 22:07

Får håpe Tommy Høiland er blant disse 5!

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38404
30.05.17 22:11
odtj: sportslig trenger vi fem kvalitetsspillere som går rett inn på laget og forsterker det. De neste fire ukene blir viktige når vi skal skaffe nye spillere, vi er allerede godt i gang, sier Burchnall.

Jeg har et lite spørsmål her. Viking må selge, det er vedtatt og budsjettert. Vet Burchnall at for eksempel Samuel og/eller Haugen og Mets forsvinner i sommer når han sier vi trenger 5 nye. 

Blir det 5 nye for 5 som reiser? 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38404
30.05.17 22:14

Vet ikke om denne har vært oppe, men enig med supporterlederen

Spillere som sier at vi er for gode til å rykke ned er ikke mentalt med i hverdagen. Det er ingen i Eliteserien som er for gode til å rykke ned, det har historien vist mange ganger.

Austbø må virkelig gå i seg selv, innse realiteten og heve sitt eget spill.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4391
30.05.17 22:18

Shroot er med i regnestykket vel? Tilbake til Hødd i sommer

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38404
30.05.17 22:19
Winthrop15: Shroot er med i regnestykket vel? Tilbake til Hødd i sommer

Ja, Appiah, Shroot og Ledger pluss Samuel og kanskje en til (Haugen/Mets)?

odtj
odtjInnlegg: 3540
30.05.17 22:22

De tenker vel at det er dyrere å rykke ned? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg