Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 14873
26.06.17 17:28
Wiggum: Ingenting er tilfeldig. Kanskje Kjelle eller noen andre hadde fått spillerne til å unngå denne feigheten som alltid oppstår? Kanskje vi hadde utnyttet overgangene bedre med en annen trener? Jeg vet selvsagt ikke, men lov å stille spørsmålet.

Jeg stilte dette spørsmålet ganske tidlig denne sesongen, men det ble ikke tatt godt i mot. Står fortsatt på at det ikke bare er salg av spillere og økonomi som gjør at ting raste sammen etter Jonevret. Det virker som at Burnchall famler litt i blinde uten å motivere spillerene. Han bommet også på signeringene i vinter. 

Lala20
Lala20Innlegg: 1878
26.06.17 17:36
PerfectSense: 12. Sogndal - 16 p13. Kristiansund - 16 p14. Viking - 16 p15. Lillestrøm - 14 p16. Tromsø - 12 p

Arne E. og Lillestrøm har bevisst hentet inn løpsmaskiner fra lavere divisjoner som skal kverne motstanderen i senk. Individuelt er ikke spillerne spesielt bra. Da er det naturlig at sjanser og mål oppstår når motstanderen er som mørest. Så denne tabellen har nok lite med tilfeldigheter å gjøre hva Lillestrøm angår i hvert fall.

Når det gjelder Viking skal jeg ikke uttale meg utover at dette i beste fall er fattig trøst.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33379
26.06.17 18:32

Jeg er lite interessert i å høre at Burchnall prøvde å få guttene fram i 2.omgang. Dette var så forventet at det er blitt Burchnall sin måte å respondere når vi leder. Feige og alle mann i forsvar.  Det er hans jobb å få laget til å gjøre som han vil. En gang kan unnskyldes. Nå kan det ikke unnskyldes.  Det gikk som det måtte gå igår. Han sa også at det ikke kledde Viking å være defensive. Igår så vi forskjellen på de 2 stilene. Skal vi overleve så må stilen i 1.omgang igår gjennomføres hele kamper selv om vi leder.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4042
27.06.17 14:52

Fra Aftenbladet:

"Aksjonærene i Viking sa tirsdag formiddag ja til å opprette et spillerinvesteringselskap eller stille med penger til et usikret lån.

Viking stadion: De tilstedeværende på møtet representerte 55 prosent av aksjene i Viking Fotball AS og Viking stadion AS.

– I gode og onde dager, det er som med ekteskap. Jeg tror dette løser seg, Viking får midlene, sier Trond Jacobsen til Aftenbladet.

Han representerer bunnsolide Westco AS, et av selskapene som har bidratt for Viking i årevis, og gir uttrykk for den positive holdningen blant aksjonærene som stilte til møtet i Vikinglosjen.

– Spillerselskapet gir rom for flere enn dagens aksjonærer, det gir nye muligheter og er bare positivt, sier Jacobsen.

Styreleder i Viking Fotball AS, Stig H. Christiansen, forteller at det må til minimum tre millioner kroner for å danne spillerinvesteringsselskap. Samtidig er det satt et maksimumsbeløp på 12 millioner kroner.

– Avhengig av størrelsen på beløpet som bli investert, vil investorene få en prosentvis andel av netto overskudd ved kjøp og salg av spiller hvert regnskapsår, forklarer Christiansen.

– Vi vet at noen ønsker å delta i investeringsselskapet, mens andre vil bidra med penger til et usikret lån. Vi håper å ha på plass begge deler ganske kjapt, sier styrelederen.

Daglig leder Eirik W. Henningsen understreker at midlene, enten de blir tilgjengelige vi investeringsselskap eller lån, skal gå uavkortet til å styrke sport, det vil i klartekst si A-laget.

– Det handler om å styrke oss på kort og lang sikt, og vi må gjøre dette helt etter boken, for Viking er fortsatt i rød sone. Det betyr at vi hele tiden har handlet med godkjennelse fra Fotballforbundet, understreker Henningsen."

Altså: 3-12 millioner inn til forsterkning av det sportslige. Alt gjort i henhold til retningslinjer fra NFF i og med at man er i rød sone. Good news!

Fiffig
FiffigInnlegg: 429
27.06.17 15:42

I følge VG.no så snuser Viking på Kamer Qaka. Da begynner jeg å lure på hva Viking røyker fordi luktesansen må jo da være totalt fraværende. Jeg har vært mildt sagt skeptisk til Tommy Høiland, men han fremstår jo som en sjarmklump og en artig fargeklatt i forhold til hr. Qaka. Blitt sparket fra KBK fordi han tydeligvis ikke er en lagspiller, men Viking vil ha ham. Gi meg en flaske brændeviin.

HengeTrynet
HengeTrynetInnlegg: 23829
27.06.17 15:47

Galskap.

helvis
helvisInnlegg: 13301
27.06.17 16:07

Kanskje trenger vi litt galskap? Han er en relativt solid midtbanespiller. På en annen side så spørs det om å hente en spiller som åpenbart forpester garderober er noe for et lag som sliter som pokker i motvind. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33379
27.06.17 16:38

Spillere som tror de er bedre enn de egentlig er trenger vi ikke. Kaka har aldri vist noe i Eliteserien og virker å være alt annet enn intelligent. Vi trenger spillere som styrker oss nå

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 14873
27.06.17 16:59
TAdams6: Spillere som tror de er bedre enn de egentlig er trenger vi ikke. Kaka har aldri vist noe i Eliteserien og virker å være alt annet enn intelligent. Vi trenger spillere som styrker oss nå

Dere trenger spillere som går i krigen for dere utover høsten. Slik at dere berger plassen. Qaka er ikke en sånn spiller. Han setter seg selv foran klubben og er ikke en  man vil ta med seg i noen nedrykkskamp. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 19762
27.06.17 17:02
Fiffig: I følge VG.no så snuser Viking på Kamer Qaka. Da begynner jeg å lure på hva Viking røyker fordi luktesansen må jo da være totalt fraværende. Jeg har vært mildt sagt skeptisk til Tommy Høiland, men han fremstår jo som en sjarmklump og en artig fargeklatt i forhold til hr. Qaka. Blitt sparket fra KBK fordi han tydeligvis ikke er en lagspiller, men Viking vil ha ham. Gi meg en flaske brændeviin.

Var det ikke mye av dette som ble sagt om Zymer Bytyqi også? 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41355
27.06.17 17:07
Wiggum: Var det ikke mye av dette som ble sagt om Zymer Bytyqi også?

I en mildere utgave. Kamer Qaka er en meget spesiell type.

Huyton
HuytonInnlegg: 248
27.06.17 17:36

Kristiansund valgte å sparke sin beste ballspiller ut av klubben, på tross av at de lå/ligger i bunnen av tabellen. Det sier ganske mye om alvoret i saken rundt termineringen av kontrakten. Qaka er utvilsomt et god ballspiller, men det kreves vel noen andre ferdigheter i tillegg? I min bransje sjekker vi referanser ved ansettelser og kontraktsinngåelser. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3393
27.06.17 19:27

Ut sesongen kan vel ikke skade hvis han er så god?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33379
27.06.17 19:38
Winthrop15: Ut sesongen kan vel ikke skade hvis han er så god

Hvor god er han? Har kun vist at han duger i Obos. Har hodet på feil plass og setter seg selv foran laget. Det gjorde han i Vålerenga og det gjorde han i Kristiansund. Han presterte heller ikke i S08. Han er helt sikkert et talent, men et talent uten hodet på riktig plass.

Dette er prakteksemplaret på en spiller som ikke drar lasset og berger plassen vår.

Jeg mener at den personen som godkjenner ansettelsen av Kaka setter hodet på hoggestubben. Slår ikke Kaka til og leverer så bør den personen som ansetter han få sparken på dagen.

Viking er i rød sone. Viking er i akutt behov for forsterkninger som vi VET presterer fra dag 1. Vi har ikke tid å vente på at noen skal bli gode neste år eller året etterpå. Alle som kommer inn i sommer må levere og forsterke oss. Ikke bare sportslig men de må også ha hodet med seg og være med og heve resten av spillergruppa.

Det at Viking i det heletatt vurderer Kaka gjør meg utrolig urolig. Hvis det stemmer så ser jeg mørkt på resten av sesongen, for da har de som bestemmer mistet bakkekontakten før overgangsvinduet åpner.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33379
27.06.17 19:44
Wiggum: Var det ikke mye av dette som ble sagt om Zymer Bytyqi også?

Jo det var det og han har ennå ikke tatt Eliteserien med storm. Han sliter ennå med å bevise at han duger. Glimtvis strålende, men det er alt for sjelden.

Hørte på et foredrag av Arne Sandstø i går. Det gikk på rollemodeller. Hvem er rollemodeller og hvem er det ikke. Alt for ofte er det de som scorer som får overskriftene og blir sett på som rollemodeller uten at de er det. Han trakk også fram Vålerenga som skal selge alle til utlandet hver 4.uke for da har enkeltspillere hos de storspilt. Så går det 4 uker til neste gang de storspiller så skal de igjen selges til utlandet. Disse som stjeler overskrifter, men som er middels til dårlige imellom de gode kampene er ikke de som vinner mesterskap. Stabilitet på et høyt nivå så kan vi begynne å snakke om gode spillere. 

Kamer Qaka er alt annet enn en rollemodell selv om han ønsker å stjele alle overskrifter. Viking trenger rollemodeller, de som går i krigen, de som går foran og drar lasset. Foredraget ble avsluttet med en film om Puyol, kanskje den største rollemodellen i nyere tid. Slike spillere som setter "stjernene" på plass og går foran, det er det Viking trenger og det har vi ikke hatt på utrolig lang tid.

Viking må gå etter spillere som er gode, men som også har rutinen og hodet på riktig plass. Ellers kan vi bare begynne å forberede oss på Obos.

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 7221
27.06.17 20:12
Fiffig: I følge VG.no så snuser Viking på Kamer Qaka. Da begynner jeg å lure på hva Viking røyker fordi luktesansen må jo da være totalt fraværende.

Dette kan da ikke stemme? Må være agenten som er ute å lekker noe som ikke har substans, Viking er ikke i posisjonen der de trenger å hente inn en spiller som vil ødelegge alt av humør i garderoben. Dette tror jeg rett og slett ikke på

FUT-Man-Utd
FUT-Man-UtdInnlegg: 2820
27.06.17 20:13

1.Juli blir vel alle spillerene til Follo frigitt. Noen som vet om det er noen her som er aktuelle for Viking?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33379
27.06.17 20:35
FUT-Man-Utd: 1.Juli blir vel alle spillerene til Follo frigitt. Noen som vet om det er noen her som er aktuelle for Viking

Vanskelig å si da de ikke har en eneste kjent spiller. Har heller ikke sett noen kamper av de. De er 3.sist på nivå 3 i Norge, spørs om redningen finnes der.

zephyrus
zephyrusInnlegg: 2729
27.06.17 20:45
seriemester2013: Dette tror jeg rett og slett ikke på

Desperate klubber har lett for å signere avskum.

Wiggum
WiggumInnlegg: 19762
27.06.17 22:18
TAdams6: Jo det var det og han har ennå ikke tatt Eliteserien med storm. Han sliter ennå med å bevise at han duger. Glimtvis strålende, men det er alt for sjelden.

Jeg siktet mer til oppførselen. Har vært svært lite tull og tøys med Zymer etter at han kom til Viking. 

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 2505
28.06.17 13:16

Enig med Wiggum her. Bytyqi hadde også sine utfordringer hos Ulf. Kan godt være at Qaka kan få en annen opplevelse i Viking kontra kbk. 

Tenker heller på om ikke qaka er litt for lik Bytyqi i spillestil. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33379
29.06.17 09:16

Henningsen og Stig Christiansen jobber iherdig

Det virker som om Stig Christiansen er skikkelig på ballen. Han vil ha Viking gjeldsfritt

"Verdien av stadionanlegget er så stor at en transaksjon skal gjøre oss helt fri for rentebærende gjeld, sier Stig H. Christiansen."

Den rentebærende langsiktige gjelden er på 69,1 millioner. Greier Viking å få den bort så ser ting lysere ut.

3-12 millioner er tilgjengelig for å styrke laget i sommer. Svar om stadion, gjeld og hele økonomien kommer ikke før etter sommeren. Forhåpentligvis 4.september tar kommunestyret det opp. Det skal kunstgress på både hovedbane og treningsbanen, noe som er en forutsetning for at kommunen skal ta over. 

Spennende å se, men virker som om man er på ballen.

Christiansen sier også dette
" Alle tror på dette, alle er interesserte i å finne en god løsning for Viking og for byen, sier han."

Likte Kent Christansen veldig godt. Begynner å like broren og.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33379
29.06.17 09:18
SteffenKristensenVFK: Kan godt være at Qaka kan få en annen opplevelse i Viking kontra kbk.

Dette er jo ikke første klubben han gjør slik. 

Selvfølgelig kan alle endres, men det i Kristiansund er så ferskt at det er tvilsomt om han endrer seg over natta. Tar fort noen år å bli voksen. Zymer har absolutt blitt langt mer voksen de siste årene. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33379
29.06.17 09:19
Wiggum: Jeg siktet mer til oppførselen. Har vært svært lite tull og tøys med Zymer etter at han kom til Viking.

Det har gått veldig bra ja. Har forstått det slik at faren holdes borte, han har hatt sterke meninger og Zymer har stått mellom far og klubb. Ikke bra. Bra at man vil sine sønner det beste, men fotball er et lagspill og uten at man er på lag fungerer heller ikke individualisten.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4042
29.06.17 09:49
TAdams6: Dette er jo ikke første klubben han gjør slik.  Selvfølgelig kan alle endres, men det i Kristiansund er så ferskt at det er tvilsomt om han endrer seg over natta.

Det viktigste av alt er jo om fyren er god nok. Dersom han blir vurdert til å være en forsterkning kan det jo hende at han, i lys av situasjonen, godtar en avtale som gir Viking tilnærmet null risiko.

Selv om fyren tror han er på nivå med Messi skjønner han nok at det er lite penger å hente når man ikke har kontrakt med noen. En korttidskontrakt i Viking med klar beskjed om hans rolle/ posisjon i hierakiet og lovnader om at klubben ikke står i veien dersom det dukker opp noe "bedre" kan gjøre at han roer ned egoet akkurat nok til at det blir levelig for begge parter. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33379
29.06.17 10:04
PerfectSense: Det viktigste av alt er jo om fyren er god nok

Men er han det? Hadde han ikke vært svær i kjeften så hadde vi aldri hørt om han.

Status i år. 9 kamper, 8 fra start. byttet ut i 5. 0 mål og 0 assist
2015 i S08. 4 fra start, 8 som innbytter 
2012 i Vålerenga 2 fra start, 4 som innbytter

Har noen kamper i Eliteserien uten å imponere. Imponerte stort i OBOS, men det er et annet nivå. Liten tvil om at han var et stort talent i ungdommen, men som med Zymer tok han noen feil valg den gang.

Kanskje er han god nok, men for meg framstår han som et veldig usikkert kort. Sale har vel vist like mye i Eliteserien og er like gammel. Michaelsen er 2 år yngre enn Qaka. Aasheim og Zymer er 1 år yngre enn Qaka. Vi har mange talenter som kan bli gode nok. Nå må vi hente spillere som drar lasset.

Kan godt være vi henter Qaka, jeg synes det er russisk rulett å bruke noen av pengene på han.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4042
29.06.17 10:27
TAdams6: Nå må vi hente spillere som drar lasset.

Kunne ikke vært mer enig. Du pleier jo å ha god kontroll på spillere på utgående kontrakt rundt om, har du noen du tror kan være aktuelle? Med investeringsselskapet på plass kan man vel også betale for spillere?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33379
29.06.17 10:43
PerfectSense: Du pleier jo å ha god kontroll på spillere på utgående kontrakt rundt om, har du noen du tror kan være aktuelle? Med investeringsselskapet på plass kan man vel også betale for spillere?

Synes det er veldig vanskelig å forelså spillere når økonomien er som den er. Men vi jakter spiss, en annen type. Kanskje Thomas Mikkelsen kunne vært noe? Han vil bort. 17 kamper og 7 mål i Dundee United sist sesong på utlån. 1,88 høy. OB vil ha penger, men han har kun 1 år igjen, så tror ikke han blir veldig dyr.

Utlånt til Vejle året før Dundee, 28 kamper 11 mål

Ikke noen stor stjerne, men kanskje en slik type vi trenger inne i boksen for å utfylle de andre spillerne?
"Manager Ray McKinnon said, “He is a strong, aggressive player who is good in the air "

 

bjarsvei
bjarsveiInnlegg: 1044
29.06.17 11:11

viking rykker ned ..og da må de foreta seg noe med økonomien ellers kommer de ikke opp igjen..viking har ikke råd til å kjøpe gode spillere og det er et dårlig utgangspunkt for fremtiden...det er som å starte livet som gjeldsslave.

Wiggum
WiggumInnlegg: 19762
29.06.17 11:14
TAdams6: Michaelsen er 2 år yngre enn Qaka

Apropos Michaelsen. Ble av flere "eksperter" spådd som det store gjennombruddet denne sesongen. Må sies at han har vært en skuffelse så langt. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg