Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 33344
05.07.17 20:56
Kristwic7: Poenget mitt var ikke at de skulle satse lokalt for tilskuere sin del, men jeg tror vi kunne hatt det samme utbytte av å hente en ung stopper i Norge med potensiale.

Det med for tilskuernes del var fra facebook i går og alle som skrev der som tror at stadion blir fullt opp hvis vi henter en lokal spiller. Vi har over halve laget med lokale spillere uten at det gjør susen på publikumsbiten.

Det å hente en ng stopper med potensiale har vi jo gjort. Novak fra Ålgård. Vi har Rasmussen med potensiale i troppen nå. Slike spillere er kjekke, men slike spillere tar tid. 

Å hente en ung spiller som går rett inn på laget er derimot noe annet, det koster mer, men er også mer givende.

Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg litt defensiv trygghet de neste 5-6 årene. Så jeg ønsker meg stoppere som kommer, er veldig gode og blir her. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33344
05.07.17 21:00
Kristwic7: Du tok poenget ikke sant? Hvor mange har vi hatt suksess med fra lavere divisjoner i England kontra Island?

Jeg tok poenget, men synes det å dømme en spiller utifra hvor han kommer fra blir helt feil. En gang må en ukjent spiller ta det neste steget. Da kan det være hos oss. Du har jo flere ganger vært etterpåklok og spurt hvorfor Viking ikke hentet spillere som kom fra lavere divisjoner. Men når Viking da tar sjansen så er du like skeptisk som oss andre. 

Når det gjelder England så forstår jeg ikke hvorfor vi ser den veien. Skal spillerne styrke oss så må de holde godt Championship nivå. Unntak finnes nedover, men nivået i Eliteserien er ikke veldig langt fra Championship og skal vi hente spillere som styrker oss så må vi legge lista der. Skal vi hente spillere som glir rett inn i massen så kan vi hente fra mange rare plasser, men målet må jo være å styrke oss hver gang vi kjøper en spiller.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3374
05.07.17 21:00

Novak lurer jeg på hvor er blitt av? Spiller ikke på 2 laget heller. Noen som vet? Jeg tror ikke lokale spillere i seg selv trekker flere tilskuere, det må være noe ekstra "med" dem. Feks Tommy Høiland. Tidligere når Bringaker spilte mye og det blei hauset litt omkring han trakk han faktisk en del unger til stadioen. Hans drakt var den mest solgte etter Samuel sin leste jeg. Det betyr nok en del med lokale unge spillere som slår gjennom. Men det miste jo fort interesse når de ikke lengre spiller eller er gode nok.

(Innlegget ble redigert 05.07.17 21:06)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41306
05.07.17 21:01
TAdams6: Det med for tilskuernes del var fra facebook i går og alle som skrev der som tror at stadion blir fullt opp hvis vi henter en lokal spiller. Vi har over halve laget med lokale spillere uten at det gjør susen på publikumsbiten. Det å hente en ng stopper med potensiale har vi jo gjort. Novak fra Ålgård. Vi har Rasmussen med potensiale i troppen nå. Slike spillere er kjekke, men slike spillere tar tid.  Å hente en ung spiller som går rett inn på laget er derimot noe annet, det koster mer, men er også mer givende. Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg litt defensiv trygghet de neste 5-6 årene. Så jeg ønsker meg stoppere som kommer, er veldig gode og blir her.

Mener jeg skrev det i forrige innlegg, men kan si det igjen.
Poenget mitt var ikke at man skulle satse på en lokal bare for å satse på en lokal.
Kristian Novak har man ikke sett eller hørt noe fra siden han signerte for Viking. 

Det finnes gode og unge stoppere i OBOSligaen f.eks som kan hentes inn og utvikle videre. 
Rosted i Sarpsborg ble funnet i Kjelsås i 2.div.

Diskusjonen er uansett verdiløs enn så lenge han her fra England kun er på prøvespill.
Men jeg håper ikke at spillere fra nivå 6 i England,Tyskland,Spania eller hvor som helst er veien videre for Viking.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41306
05.07.17 21:03
TAdams6: Jeg tok poenget, men synes det å dømme en spiller utifra hvor han kommer fra blir helt feil. En gang må en ukjent spiller ta det neste steget. Da kan det være hos oss. Du har jo flere ganger vært etterpåklok og spurt hvorfor Viking ikke hentet spillere som kom fra lavere divisjoner. Men når Viking da tar sjansen så er du like skeptisk som oss andre.  Når det gjelder England så forstår jeg ikke hvorfor vi ser den veien. Skal spillerne styrke oss så må de holde godt Championship nivå. Unntak finnes nedover, men nivået i Eliteserien er ikke veldig langt fra Championship og skal vi hente spillere som styrker oss så må vi legge lista der. Skal vi hente spillere som glir rett inn i massen så kan vi hente fra mange rare plasser, men målet må jo være å styrke oss hver gang vi kjøper en spiller.

Jeg snakker ikke om nasjonen hans, men ligaen han spiller i.
Viking kan se etter spillere som har spilt mye i League Two eller One i England.
Jeg vet ikke om noen fra så langt i divisjonene som har hatt suksess i Norge eller Norden generelt.. Kanskje en i Østersund som har britisk trener med suksess? 

(Innlegget ble redigert 05.07.17 21:04)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33344
05.07.17 21:26
Kristwic7: Jeg snakker ikke om nasjonen hans, men ligaen han spiller i.

Ja og det var akkurat det jeg skrev. Liganivå. Nevnte ikke nasjonalitet på spilleren. Skal vi hente spillere derfra så må vi hente fra minimum Championship eller reservelagene til Premier League klubbene.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33344
05.07.17 21:31
Kristwic7: Poenget mitt var ikke at man skulle satse på en lokal bare for å satse på en lokal.Kristian Novak har man ikke sett eller hørt noe fra siden han signerte for Viking

Når man henter unge spillere med potensial som du ønsker, så tar det tid. Har man potensial, så har man ikke nådd nivået ennå. Man kan bli god nok.

Det samme med Obos stoppere. De kan også nå nivået, men det kan gå både 1 og 2 år før det skjer. Det er unntaket med Rostad i S08 ikke regelen.

Da må man gjøre som i Molde, hente store talenter som også trenger tid å utvikle seg, men de er allerede så gode at de holder Eliteserienivå. Problemet med disse er at de ofte koster mye penger eller så er det andre klubber som vil ha de, klubber med mer penger. Som Aursnes som valgte Molde foran Viking.

Akkurat nå må vi bygge oss opp til å bli en attraktiv klubb igjen og veien dit er mer med rutinerte og gode spillere enn unge spillere med potensial. Skal vi heve oss kjapt så må det inn noen som leverer fra dag en og som er med på å heve de andre.

Nevi
NeviInnlegg: 6932
05.07.17 21:56

Noen som tenker seg inn for å få med seg en trening?
Nå som det er noen nye fjes å ta en titt på.

Ingenting som slår en VGD-oppsummering av en trening :)

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2679
05.07.17 22:03

Man kan kritisere Viking for mye opp gjennom historien og sikkert og siste året. Og det skal vi fortsette med. Men jeg synes likevel at vi må ha noen ting i  bakhodet her så det blir noenlunde. 

Viking har en sykt steam økonomikonsulent har redusert administrasjon fra 15 til 7 mann. Da blir det mange som har 2 og 3 roller. Klubben har åpnet for eksterne investorer i lang tid og kan lite klandres for at de bruker lang (for lang?) Tid med å bestemme seg for å inn med penger. Trenere og sport har I lang tid kartlagt muligheter, prater med agenter og spillere. Men det er jo først siste uken at en har fått indikasjoner på mulige midler. Og det har vært kortsiktige og langsiktige planer  

På lang sikt er det ingen tvil om strategi, mål og midler. Utvikling av spillere, kjøp og salg og sammensetting. Men nå gjelder det oh viktigste på kort sikt. Å beholde plassen. Det forpurrer muligens de litt lengte planene i år. 

Så gjenstår det viktigste. Er de flinke nok til å hente de rette? Beøholde plassen og ikke forverre den økonomiske situasjonen til neste år. Jeg er bekymret. 

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2679
05.07.17 22:19

Akkurat dette med mangel på lokale spillere forstår jeg ikke helt. Vi starter vel med 4-6 lokale hver kamp.  Mer en det kan en ikke forvente synes jeg. Poenget er vel å få opp en ny lokal spiller når en forsvinner. 

clavin
clavinInnlegg: 29861
05.07.17 22:25

Jeg skulle gjerne gitt avkall på noen lokale spillere om vi i stedet kunne fått noen utenomjordiske.

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2679
05.07.17 22:30

Beklager alle håpløse skrivefeil i tidligere innlegg som ikke kan redigeres. Jeg fraskriver meg alt ansvar og skylder umiddelbart på autokorrektur,  pølsefingrer, svakt syn og alt for liten telefon 

Gorgi
GorgiInnlegg: 5615
05.07.17 22:33

Jimmy_Stein:"Jeg fraskriver meg alt ansvar og skylder umiddelbart på autokorrektur,  pølsefingrer, svakt syn og alt for liten telefon "

--------

Ja det finnes mange huker og haker i livet gitt :)

clavin
clavinInnlegg: 29861
05.07.17 22:33
Jimmy_Stein: Jeg fraskriver meg alt ansvar og skylder umiddelbart på autokorrektur, pølsefingrer, svakt syn og alt for liten telefon

Er det ikke like enkelt å si at man var sinnssyk i skriveøyeblikket?

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2679
05.07.17 22:40

Problemet Clavin er om det er konstant eller bare i øyeblikket 

(Innlegget ble redigert 05.07.17 22:41)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41306
05.07.17 22:53
Sampi: Hvem du mener burde sjekkes bryr ingen seg om. Du har null peiling.

What?

Pugachev
PugachevInnlegg: 13037
05.07.17 23:03

Jimmy er stein. Neida. Lykke til Viking. Sitter med en følelse at dere klarer det, sånn akkurat. 

 

(Innlegget ble redigert 05.07.17 23:03)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41306
05.07.17 23:12
TAdams6: Når man henter unge spillere med potensial som du ønsker, så tar det tid. Har man potensial, så har man ikke nådd nivået ennå. Man kan bli god nok. Det samme med Obos stoppere. De kan også nå nivået, men det kan gå både 1 og 2 år før det skjer. Det er unntaket med Rostad i S08 ikke regelen. Da må man gjøre som i Molde, hente store talenter som også trenger tid å utvikle seg, men de er allerede så gode at de holder Eliteserienivå. Problemet med disse er at de ofte koster mye penger eller så er det andre klubber som vil ha de, klubber med mer penger. Som Aursnes som valgte Molde foran Viking. Akkurat nå må vi bygge oss opp til å bli en attraktiv klubb igjen og veien dit er mer med rutinerte og gode spillere enn unge spillere med potensial. Skal vi heve oss kjapt så må det inn noen som leverer fra dag en og som er med på å heve de andre.

Klart dette burde vært gjort i vinter isteden, ikke nå i sommer. 
Da trengs det spillere som er gode nok nå og har rutine.
Det er jeg absolutt helt enig med deg i.
Når man ikke har råd til å hente spillere fra samme hylle som VIF og Brann ville jeg studert spillere nøye i OBOS. 
Hente spillere som er gode nok, men som kanskje ikke har slått helt til enda.
Fredrik Gulbrandsen var god i Molde, han hadde vel ikke slått heeeelt til i LSK. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41306
05.07.17 23:17
Jimmy_Stein: Akkurat dette med mangel på lokale spillere forstår jeg ikke helt. Vi starter vel med 4-6 lokale hver kamp.  Mer en det kan en ikke forvente synes jeg. Poenget er vel å få opp en ny lokal spiller når en forsvinner.

De trenger ikke å være lokale.. Men unge og norske. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3374
05.07.17 23:19

Spillere i Obos koster jo litt de og. Viking hadde ikke råd til Marius Lode som kostet 500 000. Han gjør det vist veldig bra i Bodø Glimt. Spiller fast i vertfall. Sånne ting er litt synd. Sikker på han hadde vært god nok for Viking.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41306
06.07.17 00:53
Winthrop15: Spillere i Obos koster jo litt de og. Viking hadde ikke råd til Marius Lode som kostet 500 000. Han gjør det vist veldig bra i Bodø Glimt. Spiller fast i vertfall. Sånne ting er litt synd. Sikker på han hadde vært god nok for Viking.

Bra og bra, tror Viking burde satse høyere enn det. Husk at det er enkelt å se god på Glimt også, de er soleklare favoritter til å rykke opp og har et ganske bra mannskap. Men de har andre interessante spillere som Normann og Hauge som man kunne sett på.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3374
06.07.17 01:07

Det tror jeg er spillere Viking kan se langt etter. Normann i det minste. Hauge kjenner jeg ikke til, men Normann er en spiller RBK jakter og andre topp klubber. Viking er ikke blant de.

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 2496
06.07.17 02:20

Viking hadde blitt styrket av gode spillere i OBOS. Ikke stor forskjell på bunn av ES og topp av OBOS. 

Hva med Sumareh som herjet med Viking i cupen. Kanskje han kunne vært interessant? Burchnall er lusten på en til spiss og hvem som er best av Sumareh og Bringaker, Høiland og Udoh er for meg usikkert. 

Håper vi klarer å holde oss. Ikke veldig ivrig på å dra til Jessheim og Strømmen neste år, men vi får se

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
06.07.17 02:31
SteffenKristensenVFK: Håper vi klarer å holde oss. Ikke veldig ivrig på å dra til Jessheim og Strømmen neste år, men vi får se

Kanskje dere har godt av et år i OBOS. Se hva som skjedde med Brann etter nedrykket. Det er selvsagt ikke sikkert jeg har rett men jeg tror at hadde Brann slått Mjøndalen i kvalik den gangen så tror jeg ikke vi hadde vert like gode og lagt like høyt som i dag.

Sået år i OBOS kan hjelpe til å bygge et nytt lag som kan klare seg godt i eliteserien, bare ikke oppholdet blir for langt selvsagt

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41306
06.07.17 03:19
fireman56: Sået år i OBOS kan hjelpe til å bygge et nytt lag som kan klare seg godt i eliteserien, bare ikke oppholdet blir for langt selvsagt

Kan vi låne Trond Mohn da? Brann er ikke der de i dag bare pga hardt arbeid..

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
06.07.17 03:42
Kristwic7: Kan vi låne Trond Mohn da? Brann er ikke der de i dag bare pga hardt arbeid..

Det må du nesten ta med Trond Mohn da. :)  Men at det ligger mye hardt arbeid bak, samt riktig trener og spillere som er villige til å blø for drakten hersker det ingen tvil om. 

Viking er vel der nå som Brann var for noen år siden. Dårlig økonomi setter alltid sine spor i en klubb slik den gjorde i Brann. Brann har nå "avansert" fra rød til gul gruppe og det er ikke bare takket være Trond Mohn men hardt arbeid og harde økonomiske prioriteringer spiller nok inn. Det var også en av Mohns betingelser for åhjelpe, at de ikke brukte penger som fulle sjøfolk men satte tæring etter næring. 

Nå kjenner jeg ikke like godt til Vikings indre liv som jeg gjør med Branns, men det er bare å stå på.Det verste som kan skje er at supporterne forsvinner når resultatene uteblir. Så om dere supportere står bak klubben enten det blir EL eller OBO

GGzahid
GGzahidInnlegg: 154
06.07.17 08:44

Hvor er det Viking trener ? Noen som har tenkt seg bort å se idag ? Flere grunner til å se på idag :

Han fra Follo

Engelskmannen

Sime Gregov

Tommy

Den unge australeren

+Flere hospitanter fra juniorlaget. 

 

Gorgi
GorgiInnlegg: 5615
06.07.17 08:52

De trener på treningsbanen kl 10

GaTr
GaTrInnlegg: 3161
06.07.17 10:17
Kristwic7: de har andre interessante spillere som Normann

Har dere 8-10 mill til å kjøpe han ut da?

helvis
helvisInnlegg: 13293
06.07.17 10:53
GaTr: Har dere 8-10 mill til å kjøpe han ut da?

Tviler på at Glimt selger for åtte millioner. 

Tror heller ikke vi skal bruke for mye tid på spillere som følges av Premier League-klubber. 

(Innlegget ble redigert 06.07.17 11:00)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg