Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
helvis
helvisInnlegg: 14387
18.08.17 15:38
odtj: Nedrykk vil vel gi ny gjeld? Vil akkumulere gjeldsbyrde ganske raskt i OBOS.

Det er vel liten tvil om at økonomisk sett så er det null fordeler med å rykke ned. Sportslig derimot, kan man argumentere for at det finnes noen fordeler. Men for å si det veldig flåsete, et nedrykk i år kommer vel tidlig. Vi har en del purunge spennende spillere som trolig ikke er gode nok for OBOS per i dag. 

Fiffig
FiffigInnlegg: 429
18.08.17 15:50
Winthrop15: Stavanger Kommune tar over stadioen.

Er Viking-supporter, men som skattebetaler vil jeg bli mektig irritert hvis kommunen skal gå inn med uhørt mange millioner for å redde Viking fra et selvpåført uføre. Det er ikke det min skatt som jeg forøvrig betaler med glede skal gå til. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4192
18.08.17 15:53

Det vil bli kunstgress til nytte for mange. Barn og ungdom og ikke bare Viking. Flere kan bruke stadioen. Det er udelt positivt for alle. Konserter og lignende uten at gresset blir ødelagt. Som skattebetaler vil jeg med glede at kommunen skal hjelpe Viking.

(Innlegget ble redigert 18.08.17 15:56)

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2793
18.08.17 17:25

Mulig kommunen  tjente noen ti - talls millioner på Eiganes når Viking flytter...

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3762
18.08.17 18:05

Ironisk at Aslak Sira Myre sier blodet hans er mørkeblått.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36320
18.08.17 18:42
Winthrop15: Det vil bli kunstgress til nytte for mange. Barn og ungdom og ikke bare Viking. Flere kan bruke stadioen. Det er udelt positivt for alle. Konserter og lignende uten at gresset blir ødelagt. Som skattebetaler vil jeg med glede at kommunen skal hjelpe Viking

Det jeg er spent på er det å ha noe å se opp til. Når vi var unge så håpet vi å få spille på Stavanger Stadion. Det var drømmen. Hvis det blir allemannseie så blir det fort ikke så gjevt å spille på Viking stadion. Vet ikke hva dette vil si, men synes ikke det er veldig positivt for talenter at det blir allemannseie. Noe må man ha å se opp til som fotballspiller. Spille for Viking og få spille på Viking stadion.

Men det at de kan flytte elitegruppa si til stadion er positivt.

Jeg er nå negativ til kunstgress ennå jeg, fotball på høyt nivå skal spilles på gress, men nå er ikke Viking på så høyt nivå lenger så nå gjør det liksom ikke så mye.

clavin
clavinInnlegg: 31441
18.08.17 18:56
Fiffig: Er Viking-supporter, men som skattebetaler vil jeg bli mektig irritert hvis kommunen skal gå inn med uhørt mange millioner for å redde Viking fra et selvpåført uføre.

Kommunen dekker da kulturtilbud i form av kino, teater og konserthall. I tillegg drifter de diverse idrettsanlegg rundt omkring. jeg forstår da ikke hvorfor det er så forferdelig om de også skal drive en stadion.

Viking og Stavanger går hånd i hånd, og uten Viking så blør Stavanger. Det å ha et lag i TL, og som helst gjør det bra, er noe som gir en by en god merkevare og god reklame. Det er med andre ord i Stavangers interesse at Viking kommer ut av de problemene de har. 

Når det gjelder skattepenger så finnes det tusenvis av ting jeg gjerne vil avstå å være med å betale for, men meg bekjent har jeg intet valg her. Å redde Viking er overhode ikke det verste man kan gjøre.

eppaen
eppaenInnlegg: 25520
18.08.17 19:16
SlimWhitman: Ironisk

Min humor.

odtj
odtjInnlegg: 3537
18.08.17 21:39
Fiffig: Er Viking-supporter, men som skattebetaler vil jeg bli mektig irritert hvis kommunen skal gå inn med uhørt mange millioner for å redde Viking fra et selvpåført uføre. Det er ikke det min skatt som jeg forøvrig betaler med glede skal gå til.

Skal kommunen betale for stadion? Skal de ikke bare overta gjelden som ligger der?

Cobi
CobiInnlegg: 58154
18.08.17 21:46

Stadion er et gigantisk pengesluk for Viking. Om kommunen overtar den vederlagsfritt, er det lite som tilsier annet enn at den forblir en økonomisk byrde, mer enn noe de tjener penger på. Ellers kunne jo Viking like gjerne beholdt den og tjent pengene selv.

En må gjerne mene at kommunen bør overta den begrunnet med at Viking er viktig for Stavanger, ikke minst fordi det å ha et eliteserielag er viktig for en bys eksponering og fordi det tross alt er få - om noen - kulturtilbud som fenger flere innbyggere i løpet av et år enn eliteseriefotball.

Men at dette er noe som vil koste Stavanger kommune penger, og at en sånn sett kan sette denne utgiften opp mot andre gode formål, synes ganske åpenbart. Så en sånn overdragelse er neppe positivt fot alle.

At det blir kunstgress er også negativt i veldig manges øyne, inklusive mine.

odtj
odtjInnlegg: 3537
18.08.17 21:51
TAdams6: Hvem som blir stopperpar etterpå er jeg veldig spent på. Storspiller Gregov og Cruz sammen så blir det tungt for Martinsen å komme inn på laget igjen. Det var egentlig veldig ubeleilig for han å få karantene nå, kan fort miste plassen på laget pga det.

Eller beleilig. Spanjolen har jo kontrakt neste sesong også hvis vi holder oss. Greit å få testet han uten at det blir drama av det.

odtj
odtjInnlegg: 3537
18.08.17 21:56
Cobi: er et gigantisk pengesluk for Viking. Om kommunen overtar den vederlagsfritt, er det lite som tilsier annet enn at den forblir en økonomisk byrde, mer enn noe de tjener penger på. Ellers kunne jo Viking like gjerne beholdt den og tjent pengene selv.
En må gjerne mene at kommunen bør overta den begrunnet med at Viking er viktig for Stavanger, ikke minst fordi det å ha et eliteserielag er viktig for en bys eksponering og fordi det tross alt er få - om noen - kulturtilbud som fenger flere innbyggere i løpet av et år enn eliteseriefotball.
Men at dette er noe som vil koste Stavanger kommune penger, og at en sånn sett kan sette denne utgiften opp mot andre gode formål, synes ganske åpenbart. Så en sånn overdragelse er neppe positivt fot alle.
At det blir kunstgress er også negativt i veldig manges øyne, inklusive mine.

Stadion koster viking 16 millioner i året sa de på infomøtet før sesongen. Slik jeg forstod det var det både finanskostnader og drift. Det er lite bruk av lokalet utenom kamp. Det trenger ikke bli så dyrt for kommunen, som kan strukturere gjelden på en annen måte og dermed få ned kostnadene, samt lettere bruke lokalene mer. Men ja det vil koste og ja det er noe som ikke bør gjøres uten debatt.

 

 

odtj
odtjInnlegg: 3537
18.08.17 21:58

Kommunen vil nok legge kunstgress. De vil tenke volum i forhold til bruk. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4192
18.08.17 22:06

https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Stavanger-kommune-kan-overta-Viking-stadion-237220b.html Debatten har pågått en stund den, og de er positive til dette. Det kommer til å bli sånn. I ett nettmøte tidligere sa Henningsen og at det var høyst sannsynlig kommunen overtok stadioen.

(Innlegget ble redigert 18.08.17 22:15)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36320
18.08.17 22:29
odtj: Eller beleilig. Spanjolen har jo kontrakt neste sesong også hvis vi holder oss. Greit å få testet han uten at det blir drama av det.

Jeg synes det er beleilig. Når vi har hentet spillere så må de få lov å prøve seg og vise seg fram. Spesielt når Martinsen ikke har vært voldsomt god

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36320
18.08.17 22:31
odtj: Stadion koster viking 16 millioner i året sa de på infomøtet før sesongen

Tar kommunen over så må nok Viking betale leie. Men det blir nok vesentlig billigere enn nå.

Mener jeg leste at Viking ville bli gjeldfrie og det var det viktigste for Viking. Da kan man se mye lysere på økonomien både kortsiktig og langsiktig.

Nevi
NeviInnlegg: 7980
18.08.17 23:27
TAdams6: Det jeg er spent på er det å ha noe å se opp til. Når vi var unge så håpet vi å få spille på Stavanger Stadion. Det var drømmen. Hvis det blir allemannseie så blir det fort ikke så gjevt å spille på Viking stadion. Vet ikke hva dette vil si, men synes ikke det er veldig positivt for talenter at det blir allemannseie. Noe må man ha å se opp til som fotballspiller. Spille for Viking og få spille på Viking stadion.

Dette er jeg 100 % enig i. Skjønner ikke hvorfor det skal være en god grunn for å legge til kunstgress fordi at hele barneavdelingen skal kunne få trene på stadion.

Men skjønner at det er god grunn dersom det er billigere å drifte. Og at det er lettere å øke antallet arrangementer på stadion.

Nevi
NeviInnlegg: 7980
18.08.17 23:48
PerfectSense: Fortid og fremtid - Viking for alltid!

For ett innlegg du hadde i dag PerfectSence.
Alldeles nydelig lesning.

Drømmen leve...

siggi76
siggi76Innlegg: 3006
19.08.17 10:31

Ser ut som hverken Nordvik eller Cruz er klare for å bidra fra start i Martinsens fravær. Hva skal man med disse på 6-månederskontrak hvis de ikke kan bidra fra dag en? Vi bør nok være veldig glade for den fantastiske utviklingen Martinsen har hatt i år. Sett i ettertid kan det se ut som Ledger fikk for mye spilletid i vår.

Wiggen skal ha for at han har hentet inn flere store og robuste defensive spillere i laget, men det hjelper ikke om de ikke er klare for nivået enda. Det er lett å tenke at status hadde sett mye bedre ut nå hvis Goodchild fremdeles var i klubben som speider og altmuligsmann eller om f.eks. Tor Kristian Karlsen hadde Wiggens rolle. Dog skal man være forsiktig med å kritisere når man ikke vet hva som har skjedd bak gardinene i Jåttå, men status akkurat nå ser langt mindre lovende ut enn for bare en uke siden.

(Innlegget ble redigert 19.08.17 10:32)

siggi76
siggi76Innlegg: 3006
19.08.17 10:44

Selv om håpet om spill i eliteserien neste år ble kraftig svekket med Samuelsalget, så er der fremdeles muligheter. I så fall må:

* Sale, Zymer eller Aasheim erstatte noe av den x-faktoren som forsvant med Samuel. Alle tre har spennende latente ferdigheter, men de har foreløpig også ganske store mangler som spillere.

* Jenkins fortsette å vise at han er raskere i balldistribusjonen enn de andre sentrale midtbanespillerne i klubben, og han må heve prestasjonene fra Ålesundkampen kapitalt.

* Tommy Høiland vise at innsatsen fra de to første kampene er hans normalnivå og fortsette å plassere seg lurt og score minst ett mål pr kamp.

* Fredrik Torsteinsbø vise at han fortjener plassen på laget med gode avslutningsferdigheter og bedre samspillet med de øvrige offensive spillerne. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36320
19.08.17 11:09
siggi76: Ser ut som hverken Nordvik eller Cruz er klare for å bidra fra start i Martinsens fravær. Hva skal man med disse på 6-månederskontrak hvis de ikke kan bidra fra dag en?

Rett og slett latterlig synes jeg.

Cruz signerte 28.juli på en 1 års kontrakt, lenger enn Nordvik og Gregov, allikevel virker han å være bakerst i køen. Kanskje aktuell på backen???

Jeg forstår ingenting jeg. Hvem skal spille venstreback mot Brann?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4192
19.08.17 11:18

Kan det være muligheter for at de ikke fikk tak i andre? Om Viking hadde Goodchild ennå og fortsatt lå på bunn i ES med sine økonomiske vansker? Ville det vært sannsynlig han fikk tak i bedre og mer klare spillere?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4192
19.08.17 11:27

Cruz er nå inne på laget som midstopper i papirutgaven, og Zymer for Samuel.

(Innlegget ble redigert 19.08.17 11:28)

siggi76
siggi76Innlegg: 3006
19.08.17 11:36
Winthrop15: Cruz er nå inne på laget som midstopper i papirutgaven, og Zymer for Samuel

Har du sett RA-nett? Er vel nyere oppdatering?

siggi76
siggi76Innlegg: 3006
19.08.17 11:40
Winthrop15: Kan det være muligheter for at de ikke fikk tak i andre? Om Viking hadde Goodchild ennå og fortsatt lå på bunn i ES med sine økonomiske vansker? Ville det vært sannsynlig han fikk tak i bedre og mer klare spillere?

Det tror jeg, men jeg vet ikke. Det undrer meg mest at man har hentet to midtstoppere som enda ikke er klare for nivået, og begge har blitt hentet uten at de har vært på prøvespill. Jeg husker jo at man begikk samme feil med han finnen for noen år siden, men jeg vil nesten tro at dette ikke hadde skjedd om igjen dersom Goodchild eller Økland hadde vært i klubben. At Nordvik enda ikke har "fotballmuskulatur" er direkte skremmende. Hva skal han da i viking på korttidskontrakt?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4192
19.08.17 11:40

Ja så det, men trodde det man betalte for var mer troverdig :-).... men det er ivertfall ikke Wiggen som tar ut laget da...og jeg forstår ikke selv med mine begrensede fotball kunnskaper og uten at jeg følger treninger og studerer IB sin kampledelse hvorfor Haukås ikke blir brukt som midstopper??? Han er jo helt ute av bildet.

(Innlegget ble redigert 19.08.17 11:43)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36320
19.08.17 12:09

Speiding ja. Gary Goodchild var ansatt som sjefsspeider fra 2012 ifølge Vikings hjemmeside og han ble "sparket" august 2016.

Her er bevegelsen i Viking jeg har funnet under Goodchild.

2012
Anier, Ørnskov, Thioune, Edmundsson

2013
Ekunde, Bödvarsson, Chikere, Sulimani

2014
Austbø, Ingason, Jørgensen, Sverrison, Thorsteinsson

2015
Soares, Mets, Hoseth, Moore, Abdullahi, Adegbenro, Bytyqi, Solli

2016
Steiring, Kronberg, Dawson, Ibrahim, Haukås, Sale, Pedersen, Udoh, Aasheim

Nå er ikke alle disse hans verk. Vil vel tro at ivertfall Thioune, Austbø, Thorstiensson, Hoseth, Bytyqi, Kronberg, Ibrahim og Haukås har vært trenerens valg.

Men liten tvil om at en speider har noe for seg. Drar en liten Oilers, men Oilers slet lenge med spillerene de hentet. Passet ikke inn sosialt eller spillemåte. Etter hvert har han bygd seg opp masse kunnskap og masse kontakter. Nå kjenner han til alle spillerne som hentes. Goodchild oppdaget Mets når han speidet og hentet Anier. Man bygger opp en portefølje og man er dermed bedre forberedt. På Island gjorde vi etter hvert en ok jobb med Bödvarsson, Ingason, Sverrison. Ingen storspilte her over tid, men når de spilte bra så ble alle solgt videre.

Når det gjelder Goodchild som speider så tror jeg ikke han er blant det ypperste som finnes. Han har bommet kraftig for mange ganger. Men han er absolutt mye bedre enn å ikke ha noen.

Dette sier Burchnall til Eurosport

"Viking-trener Ian Burchnall er helt enig med Jonsson og Torbjørnsen på at norske klubber bør bli bedre på å studere spillere før de hentes til klubben. Han mener speiderrollen må prioriteres høyere.

– Det er kanskje en av de mest undervurderte rollene i klubbene i norsk fotball. I England er speidere veldig vanlig og du har mange av de, spesielt i toppklubbene. I måten de rekrutterer er det en fundementalt i måten de bygger klubb på. Det er et veldig undervurdert aspekt i norsk fotball, sier Burchnall.

Viking hadde Gary Goodchild som speider, men måtte forlate jobben i fjor høst. Klubben har slitt med økonomien i det siste. Nå er det Viking-treneren selv som må gjøre den jobben. Selv om han bruker flere programmer for å se spillere, påpeker han at det aldri vil kunne erstatte en speider.

– Du har fordelen i å ha speiderprogrammer som WyScout slik at du har muligheten til å se spillere over store deler av verden, men samtidig er det ikke noe som er bedre å se en spiller live og se de i miljøet, forteller Burchnall. "

Om Goodchild hadde funnet bedre spillere enn Wiggen vet jeg ikke, men sjansen er absolutt til stede. Men å ansette en dyktig speider hadde nok vært enda bedre. Har på følelsen av at Goodchild ble flyttet rundt i ulike roller for å ha han i Viking for tro og fast tjeneste. Han gjorde det han kunne, men vi kunne nok fått bedre.

siggi76
siggi76Innlegg: 3006
19.08.17 12:10
Winthrop15: Ja så det, men trodde det man betalte for var mer troverdig :-).... men det er ivertfall ikke Wiggen som tar ut laget da...og jeg forstår ikke selv med mine begrensede fotball kunnskaper og uten at jeg følger treninger og studerer IB sin kampledelse hvorfor Haukås ikke blir brukt som midstopper??? Han er jo helt ute av bildet

Han har vist seg god i enkeltkamper tidligere, men for et vikinglag som ønsker å stå høyt antar jeg at han vurderes som litt for "seig" for den rollen. Nå er kanskje ikke Gregov heller mer eksplosiv, men han virker å være veldig plasseringssterk og defensivt trygg.

hsiverts1
hsiverts1Innlegg: 417
19.08.17 12:13

Bjørnebye om Adegbenro

Var det vanskelig å få ham til Rosenborg? 


- Ja, det var vanskelig for begge parter. Det går på prinsippet om at klubbene i Norge som har spillere som er interessante for oss, også er interessante for klubber i utlandet. Viking hadde forhåpninger om at de skulle få 1,5 til 2 millioner euro (13-18 millioner kroner). Det kan ikke vi betale, til tross for at mediene tror det er det vi har betalt. Vår sjanse var å komme inn i sluttfasen. Dialogen var god. Og vi liker å spille med åpne kort.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg