Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
19.08.17 12:15
hsiverts1: Det kan ikke vi betale, til tross for at mediene tror det er det vi har betalt. Vår sjanse var å komme inn i sluttfasen

Merkelig når Viking sier at man fikk 1,5 mill euro og at man hadde forhandlet med RBK i over 1 måned.

Dessuten betalte de det for Trondsen dagene før , så den må han lenger ut på landet med.

(Innlegget ble redigert 19.08.17 12:18)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4188
19.08.17 12:19

Jeg kan si hva jeg FØLER med IB. Trykk på føler(ja det blir nok for kvinnelig å føle noe i fotball..,.klar over det) men jeg føler altså :-) at IB skal gå sine egne veier. Han skal eksprimentere med laget og for all del ikke gjøre noe Jonvret gjorde, Ryerson skal ikke spille back, og Haukås må ikke være midstopper. Han skal snu på posisjonene og skape noe eget, uten at han har suksess med dette i det hele tatt. Men det er viktigere for han å lykkes med sitt eget enn å prøve noe Viking har greid seg bra med før. Tar gjerne slakten for føleriet..

makki1899
makki1899Innlegg: 176
19.08.17 12:20

Noen som har vært i Vikingbutikken og vet hvor mange billetter som er solgt til morgendagens kamp? Ut ifra det jeg kan se på ticketmaster ser det ut til å bli årsbeste. Skal sies at en stor andel av disse ser ut til å være billetter som er delt ut, og man vet jo aldri hvor mange som benytter seg av disse. Hadde uansett vært kjekt med opp i mot 10000, selv om det neppe skjer. 

siggi76
siggi76Innlegg: 3005
19.08.17 12:20
hsiverts1: - Ja, det var vanskelig for begge parter. Det går på prinsippet om at klubbene i Norge som har spillere som er interessante for oss, også er interessante for klubber i utlandet. Viking hadde forhåpninger om at de skulle få 1,5 til 2 millioner euro (13-18 millioner kroner). Det kan ikke vi betale, til tross for at mediene tror det er det vi har betalt. Vår sjanse var å komme inn i sluttfasen. Dialogen var god. Og vi liker å spille med åpne kort.

Ingen i vikings ledelse har sagt at de har fått 1.5 millioner euro for Samuel. De har bare latt være å avkrefte dette når det har blitt hevdet av lokale sportsjournalister.

Sannheten er nok heller at viking har fått 11-12 millioner direkte, og så har det blitt lagt til 20% av videresalg (+utdanningskompensasjon) og 3-5 millioner ekstra i potten ved oppfyllelse av diverse klausuler. Noen av disse klausulene er nok sannsynlige, som f.eks. at Adegbenro spiller et visst antall kamper for rosenborg, mens noen er mindre sannsynlige. F.eks. bekreftet Henningsen at rbk-avansement i europaligen var gunstig for viking økonomisk. Dermed håper jeg for første gang at rosenborg skal gjøre det godt i Europa, men gudene skal vite at det er mye ambivalens knyttet til det håpet. 

(Innlegget ble redigert 19.08.17 12:24)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
19.08.17 12:26
Winthrop15: Men det er viktigere for han å lykkes med sitt eget enn å prøve noe Viking har greid seg bra med før

Når hadde Viking en trener som lykkes med spillestil? 2007 med Uwe Rösler. Kjell Jonevret sto for en ræva kjedelig fotball. Bra første året, deretter bratt nedoverbakke.

En trener skal ha tro på egne ideer. Jeg lurer egentlig på om de trenerne som kommer hit har gode egne ideer, men som blir påvirket av alle de gamle traverne på stadion. For alle blir mer og mer defensive. Alle blir reddere for å tape enn villige til å vinne. Alle dropper offensiv tilnærming til fotballen etter at de har vært hos oss en stund. Hvorfor???

Burchnall sin fotball er underholdningsmessig bedre enn Jonevret sin. Vi kan si det har vært mye stang ut, mange sene baklengsmål, men når det gjentas så mange ganger så er det udyktighet ikke uflaks. Aarsheim sa i intervju i sommer at de hadde blitt for feige utover i sesongen og at de ville endre på det. Synes ennå det er for feig fotball, men forhåpentligvis kan Jenkins gjøre noe med det, for liten tvil om at dirigenten for hvordan vi spiller er kapteinen vår på midtbanen.

Jeg savner ikke Jonevret, Burchnall er her minst ut sesongen uansett hvordan det går. Det begynner å bli for sent å skifte trener. Dessuten synes jeg det er ufortjent at når han først får noen nye spillere inn i troppen så får han sparken. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
19.08.17 12:29
siggi76: Ingen i vikings ledelse har sagt at de har fått 1.5 millioner euro for Samuel. De har bare latt være å avkrefte dette når det har blitt hevdet av lokale sportsjournalister.
Sannheten er nok heller at viking har fått 11-12 millioner direkte, og så har det blitt lagt til 20% av videresalg

I facebook intervjuet sa Henningsen at 10 millioner som går i media er feil og at han ønsket å si summen, men at han ikke kunne. Han sa videre at prisen hele tiden har vært 1,5 mill euro. Han sa videre at det var viktig å få penger inn med en gang, ikke i flere rater.

Lokalavisene har regnet seg fram til at Viking får 10-12 millioner, da har Kwara United fått sine millioner og agenten til Adegbenro fått sitt.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
19.08.17 12:30
makki1899: Skal sies at en stor andel av disse ser ut til å være billetter som er delt ut, og man vet jo aldri hvor mange som benytter seg av disse. Hadde uansett vært kjekt med opp i mot 10000, selv om det neppe skjer.

Tror det er mange billige/gratis billetter på markedet denne uka. Hadde vært veldig kjekt hvis det kom 10000

siggi76
siggi76Innlegg: 3005
19.08.17 12:35
TAdams6: En trener skal ha tro på egne ideer. Jeg lurer egentlig på om de trenerne som kommer hit har gode egne ideer, men som blir påvirket av alle de gamle traverne på stadion. For alle blir mer og mer defensive. Alle blir reddere for å tape enn villige til å vinne. Alle dropper offensiv tilnærming til fotballen etter at de har vært hos oss en stund. Hvorfor??? Burchnall sin fotball er underholdningsmessig bedre enn Jonevret sin. Vi kan si det har vært mye stang ut, mange sene baklengsmål, men når det gjentas så mange ganger så er det udyktighet ikke uflaks. Aarsheim sa i intervju i sommer at de hadde blitt for feige utover i sesongen og at de ville endre på det. Synes ennå det er for feig fotball, men forhåpentligvis kan Jenkins gjøre noe med det, for liten tvil om at dirigenten for hvordan vi spiller er kapteinen vår på midtbanen.

Du stiller spørsmålet og gir vel nærmest også svaret selv. De siste årene har viking manglet midtbanespillere som er gode mot etablert forsvar og de har hatt en overvekt av angrepsspillere som er best i kontringsfasen. Danielsen på midten og Abdullahi (selv om han har forlatt viking nå) i angrepet eksemplifiserer dette. Danielsen, som stort sett jobber ekstremt bra defensivt og til og med er veldig flink offensivt når der er store rom svikter totalt når viking møter defensive lag. Abdullahi (Skimmeland Aasheim, Sale, til dels Adegbenro m.fl.) er klart best når det er mye rom og springe i og de får utnyttet farten sin.

Dette begynner å endre seg litt i laget man nå har. Tommy er flink også mot defensive lag. Det samme kan sies om Zymer og Jenkins, men man har mistet en boksåpner i Samuel.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
19.08.17 12:35

"Han har smilt siden han kom, sier Stig Inge Bjørnebye"

Dette om Adegbenro. Samuel har alltid smilt. Under kamper, på trening, uansett så har han smilt siden han kom. Herlig fargeklatt, godt han ikke har sluttet å smile, for da måtte vi hentet han hjem raskt. Hjem er selvfølgelig Stavanger.

siggi76
siggi76Innlegg: 3005
19.08.17 12:40
TAdams6: I facebook intervjuet sa Henningsen at 10 millioner som går i media er feil og at han ønsket å si summen, men at han ikke kunne. Han sa videre at prisen hele tiden har vært 1,5 mill euro. Han sa videre at det var viktig å få penger inn med en gang, ikke i flere rater. Lokalavisene har regnet seg fram til at Viking får 10-12 millioner, da har Kwara United fått sine millioner og agenten til Adegbenro fått sitt.

Ja, jeg hørte dette og tolket det som en bekreftelse på at første utbetaling er på over ti millioner, som viking må dele med Kwara. Jeg tror imidlertid ikke Bjørneby og Rosenborgleiren lyver til media, og tror derfor at lokalavisene tar feil og at Henningsen ikke lyver men likevel lar være å korrigere på lokalavisene fordi de ikke er helt på jordet ettersom nok summen til slutt kan komme opp i over 1.5 millioner euro dersom alle klausuler slår til. Når det gjelder eventuell videresalgsprosenten som skal gå til viking så er jeg veldig usikker på om denne er på over 15%. Jeg tviler, men kanskje når man legger til utdanningskompensasjon.

siggi76
siggi76Innlegg: 3005
19.08.17 12:42
TAdams6: "Han har smilt siden han kom, sier Stig Inge Bjørnebye" Dette om Adegbenro. Samuel har alltid smilt. Under kamper, på trening, uansett så har han smilt siden han kom. Herlig fargeklatt, godt han ikke har sluttet å smile, for da måtte vi hentet han hjem raskt. Hjem er selvfølgelig Stavanger.

Samuel har vært en helt fantastisk spiller for viking. Humøret, publikumstekken og kvaliteten har vært helt unik, og jeg håper virkelig han lykkes også i rosenborg.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4188
19.08.17 12:43

Jeg tror han blir ut perioden sin, tror ikke heller han får sparken. Til det er han for populær og sympatisk. Men jeg er ueing at han skal få prøve å feile i det uendelig med sin egen stil når resultatene er så elendige. Alle kan si at en annen trener ikke hadde gjort bedre, men vi vet jo ikke det. Svaret er like sannsynlig ja som nei. Men jeg håper jo inderlig IB klarer dette og som du sier det er uansett for seint nå med noe bytte. Men laget ikke er så dårlig at det ikke burde klart seg.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44163
19.08.17 12:53
TAdams6: Dette om Adegbenro. Samuel har alltid smilt. Under kamper, på trening, uansett så har han smilt siden han kom. Herlig fargeklatt, godt han ikke har sluttet å smile, for da måtte vi hentet han hjem raskt. Hjem er selvfølgelig Stavanger.

Smilte han også når han gikk opp på kontoret til Henningsen og ba om å bli solgt?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
19.08.17 12:55
Kristwic7: Smilte han også når han gikk opp på kontoret til Henningsen og ba om å bli solgt?

Garantert, Samuel smiler uansett

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
19.08.17 13:06
siggi76: De siste årene har viking manglet midtbanespillere som er gode mot etablert forsvar og de har hatt en overvekt av angrepsspillere som er best i kontringsfasen. Danielsen på midten og Abdullahi (selv om han har forlatt viking nå) i angrepet eksemplifiserer dette. Danielsen, som stort sett jobber ekstremt bra defensivt og til og med er veldig flink offensivt når der er store rom svikter totalt når viking møter defensive lag. Abdullahi (Skimmeland Aasheim, Sale, til dels Adegbenro m.fl.) er klart best når det er mye rom og springe i og de får utnyttet farten sin.
Dette begynner å endre seg litt i laget man nå har. Tommy er flink også mot defensive lag. Det samme kan sies om Zymer og Jenkins, men man har mistet en boksåpner i Samuel.

Jeg har troen på å sette opp et lag og spille en fotball som passer spillerne man har for å utnytte styrkene til hver enkelt spiller og samtidig bygge et kollektiv.

Spillerne du nevner. Abdullahi var rask, men han var også veldig god med ryggen mot mål. Potensielt en klassespiss som var god til det meste og en spiss man kunne slå opp på og flytte laget etter.

Synes spesielt Samuel, Aasheim og Sale er gode også mot etablert forsvar. De er flinke å utfordre en mot en og komme rundt. Zymer sliter når han får mann oppi seg, han trenger mer rom. 

Vi har egentlig hatt spillere som er gode både i rom og til å utfordre mot etablert forsvar. Men vi har ikke hatt noen inne i boksen til å gjøre noe. Vi har også hatt for få midtbanespillere som har fulgt etter og laget trøkk.

Danielsen er veldig god defensivt, holder ikke mål offensivt. Alle kan gjøre en god pasning hvis man får rom, men det er ikke normalt på midtbaneplass. Jonevret sendte Danielsen ned på høyrebacken i 2014 og der var han til litt uti 2016 sesongen. Det var en velsignelse for midtbanen. Nå er situasjonen den at han er kaptein og fast på laget. Han evner ikke å åpne noe forsvar i Eliteserien. Han ser ikke mulighetene. Vi trenger andre på midtbanen. Håper virkelig Jenkins kan være den mannen.

Samme hvor godt lag du har, har du ikke strålende midtbane så sliter du bigtime. Slutten på 90 og starten på 2000 tallet var RBK suverende. Viking var eneste lag som greide å slå de til tider. Grunnen var at vi hadde en vel så god midtbane som de. Midtbanen er motoren i laget, den legger til rette for det defensive men ikke minst til rette for det offensive. Uten spillere som gjør jobben der begge veier så er vi dømt til å slite. Da er det bedre å slå lange baller og spille 4-2-4 som i gode gamle dager.

Viking har ikke vært et kontringslag på utrolig lenge. Pasninger i bakrom har omtrent vært fraværende. Det er mye pga spillestil, men også pga spillere som ikke slår ballen tidlig nok.

Vi har hatt gode forsvarere og et godt defensiv. Det har vi overlevd lenge på. Men vi har ikke hatt noe godt offensivt spille på mange år. Det går ikke i lengden.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44163
19.08.17 13:16
TAdams6: Viking har ikke vært et kontringslag på utrolig lenge. Pasninger i bakrom har omtrent vært fraværende. Det er mye pga spillestil, men også pga spillere som ikke slår ballen tidlig nok.

Har jo ikke hatt noen som kan slå disse pasningene heller.. Danielsen som playmaker lukter det ikke fugl av.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4125
19.08.17 13:29
Winthrop15: Tar gjerne slakten for føleriet..

Pøh! Fotball ER følelser ;-)

Ellers er det jo lov å håpe:

"Norsk Tipping vil ikke informere hvor i landet mannen bor.

– Sa han noe om hva han skulle bruke pengene til?

– Ja, han sa han kanskje skulle kjøpe en fotballspiller til favorittlaget sitt. Han ville ikke si hva favorittlaget var, men vi har en storvinner som har gjort det ved en tidligere anledning. Så det kan hende det er en heldig fotballklubb som kan vente seg litt sponsorpenger."

siggi76
siggi76Innlegg: 3005
19.08.17 13:36
Kristwic7: Har jo ikke hatt noen som kan slå disse pasningene heller.. Danielsen som playmaker lukter det ikke fugl av.

Pasningene hans er gode når han bare ser mulighetene tidlig nok. Danielsen har faktisk noen assists i år. Problemet er alle de angrepsmulighetene som lukkes fordi han bruker for lang tid med ballen eller velger feige løsninger. 

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4125
19.08.17 13:36
Nevi: For ett innlegg du hadde i dag PerfectSence.
Alldeles nydelig lesning. Drømmen leve...

Takk! Forhåpentligvis var det noen som kjente litt på hva som gjør oss til supportere, og kanskje bidro det til å gjøre fortvilelsen og skuffelsen litt mindre for noen og enhver.

:-)

Wiggum
WiggumInnlegg: 20219
19.08.17 14:32
PerfectSense: Ellers er det jo lov å håpe: "Norsk Tipping vil ikke informere hvor i landet mannen bor. – Sa han noe om hva han skulle bruke pengene til? – Ja, han sa han kanskje skulle kjøpe en fotballspiller til favorittlaget sitt. Han ville ikke si hva favorittlaget var, men vi har en storvinner som har gjort det ved en tidligere anledning. Så det kan hende det er en heldig fotballklubb som kan vente seg litt sponsorpenger."

I så fall typisk Viking-flyt at han vant den to dager etter at overgangsvinduet ble stengt:)

siggi76
siggi76Innlegg: 3005
19.08.17 15:03
Wiggum: I så fall typisk Viking-flyt at han vant den to dager etter at overgangsvinduet ble stengt:

La oss satse på at han kan hente en kontraktsløs stjernespiller til oss, gjerne noe tilsvarende som Oilers gjorde da det var streik i NHL.

siggi76
siggi76Innlegg: 3005
19.08.17 15:09

Ønsket lag mot brann:

Austbø,

Kronberg - Gregov - Cruz - Haugen,

          Ryerson-Jenkins,

Sale-Torsteinsbø-Zymer,

Høiland

Eventuelt Zymer på benken, Ryerson ut på kant og Danielsen inn sentralt, men jeg tror brann legger seg lavt og da kan det svare seg med laget jeg har satt opp.

 

(Innlegget ble redigert 19.08.17 15:10)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44163
19.08.17 15:30
siggi76: Pasningene hans er gode når han bare ser mulighetene tidlig nok. Danielsen har faktisk noen assists i år. Problemet er alle de angrepsmulighetene som lukkes fordi han bruker for lang tid med ballen eller velger feige løsninger.

Fin assist mot aalesund og.. Men sliter med å slå enkle pasninger.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6393
19.08.17 15:37

siggi76:"Ønsket lag mot brann:"

-----------

Jeg er enig i ditt ønske. Men jeg tror laget blir sånn som dette fra start:

                      Austbø

Ryerson  Gregov  Haugen  Kronberg

          Danielsen Jenkins

      Sale  Torsteinbø  Bytyqi

                   Høiland

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
19.08.17 16:50
siggi76: Ønsket lag mot brann:
Austbø,
Kronberg - Gregov - Cruz - Haugen,
Ryerson-Jenkins,
Sale-Torsteinsbø-Zymer,
Høiland

Jeg vil ha Aasheim i stedet fro Zymer, ellers helt likt.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44163
19.08.17 18:25
TAdams6: Jeg vil ha Aasheim i stedet fro Zymer, ellers helt likt.

Må ha Zymer som er langt bedre offensivt, Zym zym har spisskompetanse som vi får behov for.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
19.08.17 18:32
Kristwic7: Må ha Zymer som er langt bedre offensivt

Tja, det kan diskuteres. Zymer har enorme basisferdigheter, men viser det ikke i kamp annet enn kanskje hver 5.kamp.

Men ingen av de 2 har produsert sålangt denne sesongen. Zymer har 1 mål 0 assist på 14 kamper. Aasheim står med 0 på begge deler, men kun på 8 kamper.

Min personlige mening er at Aasheim har sett langt friskere ut denne sesongen enn Zymer. De er også akkurat like gamle.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44163
19.08.17 19:11
TAdams6: Tja, det kan diskuteres. Zymer har enorme basisferdigheter, men viser det ikke i kamp annet enn kanskje hver 5.kamp. Men ingen av de 2 har produsert sålangt denne sesongen. Zymer har 1 mål 0 assist på 14 kamper. Aasheim står med 0 på begge deler, men kun på 8 kamper. Min personlige mening er at Aasheim har sett langt friskere ut denne sesongen enn Zymer. De er også akkurat like gamle.

Aasheim har kanskje vært litt jevnere i prestasjonene uten at han på noen måte har overbevist, mens Zymer har gått fra å være ok/brukbar til veldig svak.

Det er på tide at en av de begynner å levere nå.

siggi76
siggi76Innlegg: 3005
19.08.17 19:22

Grunnen til at jeg vil ha Zymer er at så mye kreativt forsvant med Samuel. Zymer har litt av dette, og han er en som kan slå den siste avgjørende pasningen. Aasheim er bedre defensivt og veldig bra en-mot-en, men han er likevel lite skapende.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4188
19.08.17 19:45

https://www.dagbladet.no/sport/adegbenro-har-tatt-rosenborg-miljoet-med-storm/68606183. Her benekter RBK å ha betalt så mye som Viking påstår. Viking forventet 1,5-2 milloner euro(13-18 milloner). Det kan vi ikke betale selv om mediene tror vi har betalt dette sier Bjørneby.

(Innlegget ble redigert 19.08.17 19:47)

Klikk for å gå tilbake til toppen