Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Navarone73
Navarone73Innlegg: 5094
21.08.17 12:40
hsiverts1: Det er litt synd for han virker som en utrolig fin fyr, og det er litt vanskelig å ikke like ham. Men han får ikke nok ut av laget så det spørs om et bytte ikke er nødvendig. Synd for Ian, men han har jo veldig lite materiale å jobbe med også

En likandes kar, uten tvil, men kanskje best som assistent og ikke hovedtrener foreløpig? 

Nå er det noen uker til neste kamp. Skal en ny trener få prøve seg, så bør det skje nå. Da vil han få god tid til å bli kjent med spillerne. Kjøre noen treningskamper osv.

hsiverts1
hsiverts1Innlegg: 417
21.08.17 12:41

Dere får høre om Wiggen kan tenke seg å ta frem kjeglene igjen;P

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 20301
21.08.17 12:57

Enig med dere som vil ha inn en ny hovedtrener nå. Ingen tvil om at IB famler i blinde, og han gjør mange merkelige valg.
Denne Cruz var for øvrig grusom, og hans debut må da komme høyt på listen over dårlige debuter i Vikings historie?

Jeg tror dere trenger en som er en god motivator. En som kan få glede og latter inn i laget igjen, og som kan få spillerne til å tro på egne ferdigheter. En som kan få spillerne til å gå i krigen, og gjøre alt for å ta poeng i de resterende kampene. Det er ikke for sent, men jeg klarer ikke å se hvordan dere skal klare det med IB som hovedtrener.

Navarone73
Navarone73Innlegg: 5094
21.08.17 13:09
KingAnderson: Jeg tror dere trenger en som er en god motivator

Benny Lennartson skulle vært noen år yngre. Tom Nordlie ser jeg på som en god motivator. Hvilke andre kunne vært aktuelle?

odin
odinInnlegg: 23477
21.08.17 13:24

Administrasjonen og styret i Viking har fått så hatten har passa frå oss supporterar i mange år. Ikkje det at det ikkje har vore fortent, men det er nokon som av ein eller annan grunn har gått frie for kritikk. Truleg fordi dei har stilt opp med nokre millionar kroner i kapital og til emisjonar opp gjennom dei siste 15-20 åra.

Men det er eigentleg ingen grunn til at eigarane våre skal sleppe unna kritikk, for dei har forvalta millionane sine på ein særs slett måte i mange år. Det svir økonomisk for dei, men det er vår felles klubb dei sakte men sikkert har øydelagt gjennom slett forvaltning. Dei har rett og slett vore dårlege eigarar.

Dei siste åra har intern krangel lamma klubben. Det må eigarane våre ta alt ansvar for. Det byrja å toppe seg med hyringa og fyringa av Charlie Granfeldt, og toppa seg med alle generalforsamlingane som måtte til for å få på plass eit styre som kunne få til fred i klubben. Men det fekk ikkje slutt på handlingslamminga. Eigarane våre toa sine hender og forventa at assistenttrenaren vår skulle berge Viking gjennom 2017 utan å kjøpe ein einaste spelar. Det gjekk som det måtte gå. Så kom optimismen i sommar: Me skulle lage eit spelarinvesteringsfond. Nokon prøvde å selje 7,9 millionar kroner inn som ein kjempesuksess. Det var sjølvsagt ikkje det. Det var alt for lite pengar og dei kom alt for seint. Det er ei gruppe som må ta meir ansvar for årets fiasko enn nokon andre og det er guttane med pengesekken.

Skal me sitte og berre bukke og takke for det dei har bidratt med fordi dei har brukt og tapt nokre millionar kroner på klubben vår? Nei, det skal me ikkje når dei har gjort ein så elendig jobb.

odin
odinInnlegg: 23477
21.08.17 13:26
KingAnderson: Denne Cruz var for øvrig grusom, og hans debut må da komme høyt på listen over dårlige debuter i Vikings historie?

Synes Rekdal oppsummerte ganske greitt: Ein heilt gjennomsnittleg innsats. Han hadde ikkje før sagt det så dumma Cruz seg ut på Brann sitt fjerde mål.

odin
odinInnlegg: 23477
21.08.17 13:29
KingAnderson: Enig med dere som vil ha inn en ny hovedtrener nå. Ingen tvil om at IB famler i blinde, og han gjør mange merkelige valg.

Eg er ikkje einig. Eg vil ha med Ian Burchnall også neste sesong, og eventuelt gi han ansvaret for å ta oss opp til eliten igjen. Steinar Pedersen sanka 16 poeng med Start i fjor. Han fekk ikkje lov til å gjere all verdens med stallen i vinter, men har likevel gjort det bra. Eg trur Burchnall vil ha eit mykje betre utgangspunkt i 2018 enn Pedersen har hatt i 2017.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 20301
21.08.17 13:43
odin: Eg er ikkje einig. Eg vil ha med Ian Burchnall også neste sesong, og eventuelt gi han ansvaret for å ta oss opp til eliten igjen. Steinar Pedersen sanka 16 poeng med Start i fjor. Han fekk ikkje lov til å gjere all verdens med stallen i vinter, men har likevel gjort det bra. Eg trur Burchnall vil ha eit mykje betre utgangspunkt i 2018 enn Pedersen har hatt i 2017.

Behold ham som assistent ut sesongen da, og gi ham en ny mulighet som hovedtrener fra Januar 2018, uansett hvor dere ender.
Altså trenger dere en kortsiktig løsning, kun ut sesongen...
Jostein Grindhaug kanskje? Kunne kanskje blitt overtalt til å ta et slikt vikariat, hvis han kunne fått permisjon fra sin nåværende jobb i noen måneder.

Drillo er et annet alternativ som kunne kommet inn på en kortsiktig løsning. Nils Arne Eggen kanskje? Koster ingenting å ta en telefon..

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 20301
21.08.17 13:45
Navarone73: Benny Lennartson skulle vært noen år yngre. Tom Nordlie ser jeg på som en god motivator. Hvilke andre kunne vært aktuelle?

Har nevnt noen navn i svar til odin nå. Vet ikke om de er aktuelle, men er jo ikke ulovlig å forhøre seg.
Finnes helt sikkert andre muligheter og.

odin
odinInnlegg: 23477
21.08.17 13:50
KingAnderson: Behold ham som assistent ut sesongen da, og gi ham en ny mulighet som hovedtrener fra Januar 2018, uansett hvor dere ender.

Først vise han mistillit, og så når redningsmannen heller ikkje lykkast, så skal me vise han tillit på ny. Det meiner eg er eit håplaust opplegg. Då tar eg heller Start-metoden.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4186
21.08.17 13:52

Steinar Pedersen hadde vel også gode resultater med Jerv i OBOS før Start ville ha han. Tror du Start med ny satsing kommer til å beholde Pedersen om de rykker opp? Pedersen hadde i det minste erfaring med å være hovedtrener, og OBOS var noe kjent for han.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 13:55)

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 20301
21.08.17 13:57
odin: Først vise han mistillit, og så når redningsmannen heller ikkje lykkast, så skal me vise han tillit på ny. Det meiner eg er eit håplaust opplegg. Då tar eg heller Start-metoden.

Trenger ikke være mistillit. Bare akseptere at IB er ny og uprøvd som trener, og at han kan lære en god del av å være assistenttrener for en meritert og erfaren trener i noen måneder. Av og til er det fornuftig å ta et skritt tilbake og se på situasjonen før man prøver å gå to skritt fremover.

clavin
clavinInnlegg: 31378
21.08.17 14:05
odin: Skal me sitte og berre bukke og takke for det dei har bidratt med fordi dei har brukt og tapt nokre millionar kroner på klubben vår? Nei, det skal me ikkje når dei har gjort ein så elendig jobb.

Jeg har tatt opp i innlegg flere ganger at Vikings problemer kan relateres til dårlig ledelse gjennom flere år, og da mener jeg at Rugland i egenskap av sin mangeårige funksjon som klubbens toppmann, og Østenstad i egenskap av sin mangeårige funksjon som forvalter av midlene, er de som kan kritiseres veldig sterkt. Dette var imidlertid en tid hvor klubben selv hadde midler, og hvor det ikke var nødvendig av eiere å skyte inn kapital.

Det Viking har gjort de senere årene er brannslukking i et kjør, og disse brannene har oppstått som følge av et råttent byggverk som nevnte personer har ansvar for. At eierne har måtte trå til med egne midler på et tidspunkt hvor det har vært veldig vanskelig å snu negativt til positivt, med tanke på at mye tillitt har forsvunnet, publikum er leie og INGENTING har fungert, synes jeg ikke automatisk at de senere års styrer skal lastes for.

Det som er det "kriminelle" er hvorfor noen over tid har tillatt en naturlig medaljekandidat å bli en kronisk middelmådighet, som nå ikke engang er dette lenger. Jeg tror årsaken til dette er litt dypere enn at dagens eiere ikke har spyttet inn nok midler, evt. at også disse har gjort feil. Problemet er bare at INGENTING nytter jo, uansett hva man forsøker seg på i den klubben. Således er det fornuftig at eierne ikke bare pøser på med midler uten at man klarer å finne ut hva som er galt med klubben.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20215
21.08.17 14:24
odtj: Men ting forandrer seg jo. Nå er et trenerskifte det eneste grepet klubben kan ta. Bør jo være noe av det mer interessante å diskutere her nå.

Jeg har ikke ment at vi ikke skal diskutere det, men Winhtrop15 har skrevet 20-30 innlegg med omtrent nøyaktig samme innhold i et par måneder nå. Så lenge det ikke kommer nye argumenter, så har vi skjønt hva vedkommende mener om saken.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20215
21.08.17 14:32
odin: Synes Rekdal oppsummerte ganske greitt: Ein heilt gjennomsnittleg innsats. Han hadde ikkje før sagt det så dumma Cruz seg ut på Brann sitt fjerde mål.

Han mente han ikke hadde gjort noen store feil før 2-4-målet, men glemte nok det som skjedde i forkant av 2-2. Grusomt backspill.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36268
21.08.17 14:32

Merker at jeg dagen derpå ennå er like fortvilet over Burchnall.

"Det er godt mulig det var for tidlig å starte med José, men jeg hadde egentlig ikke så mye valg"

Han var usikker på Cruz, men hadde ikke noe valg. Da velger han å sette 3 spillere i forsvar ut av posisjon. Noe som resulterte i svære tabber av Cruz og Haugen som igjen førte til 4 baklengsmål. Hadde spillerne spilt der de hører hjemme så hadde vi kanskje halvvert de tabbene?

Burchnall har mange gode ideer om fotball, men han famler i blinde på en del også. Håper virkelig han lærer av sine feil og innser hva han gjorde i går. Gjør han ikke det så blir han ikke noen framtidig stor trener. Nå er det 3.gang han gjør dette i år som jeg husker, så han har ikke lært foreløpig.

Synes Høiland svarer godt på intervju på facebook. Vi må ikke synes synd på oss selv. Vi må gå i krigen og vi må tørre å slå en feilpasning. 

Jeg er helt enig med Høiland. Det er lov å slå en feilpasning så lenge man viser vilje og ikke blir feig. 

Vi har hentet 3 forsvarsspillere. Gregov er pr dags dato vår beste stopper. Vi har Cruz, Martinsen og Nordvik i bakhånd. Vi har Kronberg og Ryerson som kan spille høyreback og vi har Haugen på venstreback. Jeg kan ikke i min villeste fantasi forstå at ikke Bruchnall kan greie å sette et godt forsvar med de spillerne. Det er ikke noe hokus Pokus.

Jeg synes synd på Cruz, nytt land, ny klubb, ny måte å spille på, blir satt innpå i feil posisjon i sin første kamp

storteple
stortepleInnlegg: 8748
21.08.17 14:36
Wiggum: Winhtrop15 har skrevet 20-30 innlegg med omtrent nøyaktig samme innhold i et par måneder nå. Så lenge det ikke kommer nye argumenter, så har vi skjønt hva vedkommende mener om saken.

Det som er mest "slitsomt" å lese er messingen om hvorfor ingen andre mener det samme, og at innlegg som kritiserer andre ting i klubben blir møtt med "og hva med Burchnall? Er han verdens beste trener?".

storteple
stortepleInnlegg: 8748
21.08.17 14:40
TAdams6: Gregov er pr dags dato vår beste stopper.

Likevel har han i 2 kamper på rad gjort store tabber som har ført til mål imot. Ballwatching begge gangene, der han sto alene og så på ballen fremfor å dekke opp motspilleren noen meter unna som fikk stå helt alene.

Verste eksempelet i går var et frispark helt i starten der hele tre (3!) Brannspillere fikk stå helt umarkert på bakre stolpe.

Vi er forferdelig dårlige på markeringer i forsvaret. Dette var jo bakgrunnen til at Pep og Hareide la om til mannsmarkering også, uten at det kan sies å ha blitt noen umiddelbar suksess.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20215
21.08.17 14:49
TAdams6: Vi har Kronberg og Ryerson som kan spille høyreback

Danielsen også, for den saks skyld.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36268
21.08.17 15:12
storteple: Likevel har han i 2 kamper på rad gjort store tabber som har ført til mål imot. Ballwatching begge gangene, der han sto alene og så på ballen fremfor å dekke opp motspilleren noen meter unna som fikk stå helt alene.
Verste eksempelet i går var et frispark helt i starten der hele tre (3!) Brannspillere fikk stå helt umarkert på bakre stolpe.

Og allikevel er han vår beste stopper. 

Martinsen har flere mål på samvittigheten
Haugen hadde 2 i går
Cruz har ennå ikke spilt der.

Når 3 mann står ledige så er det også 2 andre Vikingspillere som ikke gjør jobben.

Nordvik har fart, kan fort bli Nordvik-Gregov som stopperpar ut sesongen. Vi trenger duellstyrken og blokkeringene til Gregov, han reddet flere baklengs i går.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36268
21.08.17 15:14
storteple: Vi er forferdelig dårlige på markeringer i forsvaret. Dette var jo bakgrunnen til at Pep og Hareide la om til mannsmarkering også, uten at det kan sies å ha blitt noen umiddelbar suksess.

Å få til et godt soneforsvar bør de greie. Pep som sto for måten å spille på under Hareide, det gikk som det gikk. Pep hadde mange gode ideer og under andre forhold kunne det blitt veldig bra. Men den måten å spille på har aldri vært det store for Stavanger publikummet. Dessuten er det andre spillere nå enn under Hareide, så den sammenligningen passer ikke helt.

For meg er ikke det viktigste om det er sone eller manns markering. Bare det fungerer og spillerne samarbeider. For i sone må man samarbeide og vite hvor man har hverandre. 

(Innlegget ble redigert 21.08.17 15:15)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36268
21.08.17 15:18
Wiggum: Han mente han ikke hadde gjort noen store feil før 2-4-målet, men glemte nok det som skjedde i forkant av 2-2. Grusomt backspill.

Jeg satt ikke langt ifra. Først gjør han en veldig god jobb og vinner ballen, så tror han ballen skal gå utover sidelinja, slapper av et lite sekund og vips så er han grunnlurt. Var absolutt skyld i at det ble innlegg der. Når da Haugen velger å legge fint til rette for skudd så har vi 2 store tabber under samme målet.

Egentlig fantastisk at vi slipper inn 4 slike pissemål.

Haugen har 2 headinger som fungerer når du er back, for da er det helt naturlig. Men som stopper så gir du ballen til motstander i farlig posisjon.

Cruz blir rundet 2 ganger

Nybegynner feil, og headinger fra Haugen som en stopper ikke hadde gjort.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36268
21.08.17 15:19
Wiggum: Danielsen også, for den saks skyld

Absolutt, ja Martinsen også. 

Vi har mange alternativer i forsvar, Burchnall må bare sette et forsvar og kjøre det sammen. Et forsvar driver man ikke eksperimentering og rokkeringer i. Det skal være bunnsolid og fast fra første til siste kamp i sesongen. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4186
21.08.17 15:24

Jeg har ikke skrevet innlegg med nøyaktig likt innhold bestandig. Det var ikke rett å urettferdig sagt. Ikke for det jeg kan skrive akkurat hva det passer meg, men det er ikke sant det du kommer med der. I så tilfelle har det vært tilsvar til de 20-30 innleggene om den fryktelige Danielsen som tydeligvis ikke påføre deg samme irritasjon.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 15:33)

storteple
stortepleInnlegg: 8748
21.08.17 15:45
TAdams6: Og allikevel er han vår beste stopper.
Martinsen har flere mål på samvittighetenHaugen hadde 2 i gårCruz har ennå ikke spilt der.
Når 3 mann står ledige så er det også 2 andre Vikingspillere som ikke gjør jobben.

Jeg er helt enig med deg.

Det er urovekkende at vi sliter så fælt i forsvar.

Drømmer tilbake til tiden da vi hadde Tihinen og Kuivasto. Det var tider det.

Navarone73
Navarone73Innlegg: 5094
21.08.17 15:55
storteple: Drømmer tilbake til tiden da vi hadde Tihinen og Kuivasto. Det var tider det.

Frode Hansen, Brede, Indridi osv osv. Hadde spist dagens midtstoppere til frokost.

Fiffig
FiffigInnlegg: 429
21.08.17 17:45
Navarone73: Frode Hanse

Hadde desverre på slutten spenst som en tepose ifølge enkelte fotballeksperter. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44127
21.08.17 17:51
Fiffig: Hadde desverre på slutten spenst som en tepose ifølge enkelte fotballeksperter.

var fortsatt en meget god stopper og ga seg ganske tidlig.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44127
21.08.17 17:52
TAdams6: Absolutt, ja Martinsen også.  Vi har mange alternativer i forsvar, Burchnall må bare sette et forsvar og kjøre det sammen. Et forsvar driver man ikke eksperimentering og rokkeringer i. Det skal være bunnsolid og fast fra første til siste kamp i sesongen.

Drill det forsvaret hver eneste dag i 3 uker uten å skifte. Om en så må jobbe med det kl.2 på natta.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6387
21.08.17 18:52

Danielsen fikk vel sitt 3. gule kort i går, og må stå over neste kamp mot Sandefjord?

Klikk for å gå tilbake til toppen