Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
storteple
stortepleInnlegg: 9227
31.08.17 14:15
Nevi: Nykommer lyskeskadet etter 20 min i dagens kamp mot Sogndal står det i SÅ. Noen som vet mer? Franskmannen?

Han var ikke spilleklar til i dag såvidt jeg skjønte, så da er det vel Nordvik.

helvis
helvisInnlegg: 14958
31.08.17 14:24

Det er Nordvik ja. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
31.08.17 15:25

Noen som så kampen?

Vitsen med omleggingen av formasjon og taktikk må jo være at vi blir bedre offensivt og vinner kamper. For uavgjort holder ikke framover, vi må ha mange 3-poengere hvis vi skal overleve i Eliteserien.

Var det lovende takter, kan vi håpe på seire framover?

S08
S08Innlegg: 7876
31.08.17 15:31
helvis: Det er Nordvik ja.

Nå ble jeg overrasket.

Mannen er jo på 40% av treningene i løpet av året og spilleklar 1/3 av kampene. En kjeks, hypokonder og en pingle uten like.

Trist men sant

 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45446
31.08.17 16:02

0-0 og knapt skapt en sjanse mot et annet bunnlag.. Jo, det lukter suksess av dette rasket Viking har blandet sammen. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
31.08.17 17:14

Fra SA

"Dere skaper kun én sjanse hjemme mot Sogndal. Blir det mer fokus på det offensive fram mot Sandefjord-kampen 10. september?

– Nja, egentlig ikke. Jeg mener Sogndal er et av de vanskeligste lagene å spille mot når de spiller på bortebane, fordi de spiller veldig kompakt og lavt"

Dette er helt fantastisk. Er det bare meg som ikke forstår dette?

Vi skaper ikke sjanser hjemme mot Sogndal, et lag vi bør ha ambisjoner om å ta igjen. Vi skal ikke ha mer fokus på det offensive framover. Vi skal forsvare oss til poeng. Dette lukter nedrykk lang, lang vei. 

Hvis dette er planen som styret har gått god for så forstår jeg ingenting. Vi må ha 2 seire mer enn Kristiansund og Tromsø for å greie kvalik. Begge disse vil garantert vinne en kamp eller to før sesongslutt. Vi har 3 seire sålangt denne sesongen, vi må greie flere enn det de siste 10 kampene for å overleve. Vi er laget som har scoret 3.minst mål.

For meg er det framover problemet ligger, ikke bakover. Selvfølgelig var det stygt mot Brann. Men det var individuelle feil på alle 4 målene. Det kom som en konsekvens av at Burchnall spilte med spillere i posisjoner de ikke spiller i daglig. Hovedproblemet ligger der, ikke i måten vi framstår defensivt. Jeg synes vi var bra defensivt mot Brann fram til vi tok ledelsen. Noen blemmer der var ikke bra, men samkjør en 4'er i stedet for å rokkere på spillerne hver eneste uke så vil tryggheten og godspillet komme. Det er framover vi framstår som 2.divisjonslag.

Nei, jeg ble skuffet nå. Hadde troen på bedre tider offensivt, men Burchnall viser her at han ikke er god taktisk offensivt. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
31.08.17 18:04

Statistikken viser følgende for Viking når det er spilt 20 kamper og det gjenstår 10 kamper.

Viking er på sisteplass
Viking er det laget som har vunnet færrest kamper
Viking er det laget som har scoret 3.minst (Odd og Tromsø er verre)
Viking er det laget som har sluppet inn 3.mest (Stabæk og Kristiansund er verre)
Viking er det laget som har tapt flest kamper (11 stk, neste lag har 9 tap)
Viking er Eliteseriens dårligste hjemmelag

Hjemmekamper som gjenstår
Molde, Godset, Vålerenga, Sarpsborg 08, Stabæk

Bortekamper som gjenstår
Sandefjord, Haugesund, Kristiansund, Tromsø, Rosenborg

Hos meg virker det som om sjansen for poeng er større borte enn hjemme. 

Dette blir tøft, veldig tøft.

Jeg tror 2017 sesongen i ettertid vil være sesongen til skrekk og advarsel for hvordan det ikke skal gjøres og hvordan det ikke skal bli. Økonomien er elendig. Vi bytter halve troppen på sommeren. Vi spiller kjedelig fotball. Null kontinuitet og de som skal dra lasset holder maks middels Eliteserienivå. Vi henter et lass med spillere vi normalt sett ikke ville vurdert. Nei, håper vi ikke får oppleve en slik sesong igjen. 2017, sesongen og året som vi vil glemme fortest mulig.

Jalla80
Jalla80Innlegg: 99
31.08.17 18:11

Veton Berisha til Rapid Wien.

Håper vi får inn en liten slant på dette.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
31.08.17 18:13
Jalla80: Veton Berisha til Rapid Wien.
Håper vi får inn en liten slant på dette

Ikke dum overgang det. Må da være mye kjekkere å spille i en liga der man kjemper om gull og Europacup i stedet for Bundesliga 2

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
31.08.17 19:09
Jalla80: Veton Berisha til Rapid Wien. Håper vi får inn en liten slant på dette.
PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4176
31.08.17 20:53
TAdams6: Hjemmekamper som gjenstår
Molde, Godset, Vålerenga, Sarpsborg 08, Stabæk Bortekamper som gjenstår
Sandefjord, Haugesund, Kristiansund, Tromsø, Rosenborg

Dette går i dass. Enkelt og greit.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
31.08.17 21:00
PerfectSense: Dette går i dass. Enkelt og greit.

Det tror jeg og. Når vi skal forsvare oss til poeng, ja da mister jeg troen. Ikke enkle kamper igjen hjemme og borte er borte, veldig vanskelig.

siggi76
siggi76Innlegg: 3157
31.08.17 21:51
TAdams6: Det tror jeg og. Når vi skal forsvare oss til poeng, ja da mister jeg troen. Ikke enkle kamper igjen hjemme og borte er borte, veldig vanskelig.

Vi visste alle at sannsynligheten for overlevelse ville falle dramatisk hvis klubben måtte selge Adegbenro. Ved å miste ham mistet man ikke bare toppscoreren, men også en av få potensielle "boksåpnere" i laget.

Med de spillerne viking nå sitter igjen med og den korte tiden det er til å sette laget, så var man nødt for å gå over til et mer primitivt spill. Det å utvikle angrepsspillet vil ta tid, og derfor er det naturlig at man satser mye på å holde tett bakover i de første kampene. Jeg vil imidlertid håpe at man også har fokus på å kontre skikkelig og utnytte hurtige angrepsspillere. Med Ernemann og Danielsen sentralt mot et defensivt Sogndal kunne vi nok ikke forvente all verden hva angår hurtige omstillinger og spill i lengderetning, men jeg er trygg på at dette blir bedre når Jenkins kommer inn og de nye får enda noen kamper under beltet. Treffer man like bra på franskmannen som på Jenkins, Gregov og Høiland tror jeg faktisk viking kan ha en mulighet til å overleve. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45446
01.09.17 10:02

Veton Berisha til rapid Wien for 1,2 mill euro. Dermed vanker det noen slanter på Viking igjen.

DonW
DonWInnlegg: 47
02.09.17 15:28

Det er foketomt her inne. Enten har en spesialisert pest brutt ut, en som kun rammer Vikingsupportere på VGD, eller så har de temmelig dystre rapportene og betraktningene rundt treningskampen mot Sogndal slått all meddelelsestrang til jorden.

Om det er det siste så kan jeg bidra litt. Jeg var på kampen. Vikinger fra fjerne tider og nåtid satt rundt meg. De fleste mumlet eller stønnet hver gang Danielsen eller Ernemann valgte en trygg og treig løsning etter å ha brukt 4-5 berøringer. Noen viktige personer sa til og med at dette er jo det samme som før og jøss og ai ai. 

Jeg akket også en del.

Allikevel sitter jeg nå etterpå med en bedre følelse enn før kampen.

Laget hang rett og slett bedre sammen. Gregov holdt midtforsvaret i formasjon. Nordvik og Martinsen løp opp det meste. Midtbanen jobbet innenfor rammene av formasjonen og de tre angriperne (3-4-3 i første omgang) falt ned og jobbet i sine soner. 

Tilomed Cruz, som jeg stønnet av etter Brannkampen, så ut som en midtstopper da han kom inn.

At Ernemann og Danielsen ikke har blitt til hurtigtenkende, fremoverrettete lyn via sort/hvit magi, er dessverre slik det er, men laget så ut som et lag og med Ryerson og Jenkins tilbake, pluss Kronberg og Gisle Ghussain, så tror jeg på raskere overgangsspill og  mer trykk på den øverste tredjedelen. 

Første bud for et lag som har slitt så grufullt med plutselig og periodevis vidåpne låvedører er å få tettet igjen og låst av. Jeg sitter altså med en følelse av at vi holder på å ta noen skritt i slik retning og at laget lignet på et fotballlag hele kampen. De siste minuttene presset vi på for å få mål og holdt Sogndal fastlåst på egen halvdel. Bare det gjorde at jeg fikk klump i halsen av lettelse etter traumatiske opplevelser i fleng denne sesongen. Måtte spillernervene holde også når poengene står på spill !

Uansett tror jeg nå at sjansene for å klare seg er litt større enn jeg følte etter kampen mot Brann. Litt. Ihvertfall nok til at jeg satser på elitedivisjon i 2018 til det eventuelt er matematisk umulig. Spennende er det. God kampfri helg. :-) 

 

 

Nevi
NeviInnlegg: 9104
02.09.17 15:50

Fint å lese ett innlegg som er av den litt mer optimistiske sorten her inne. Ikke så ofte det skjer for tiden.

(Innlegget ble redigert 02.09.17 15:51)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45446
03.09.17 16:22

Kanskje Skålevik hadde vært noe likevel.. Ser han dunker inn mål etter mål for Start. Imponert meg i dag mot Jerv. 
Ikke veldig involvert spillemessig, men scorer jo i bøtter.

Eastbooh
EastboohInnlegg: 857
03.09.17 17:13

Endre Kupen fortsetter også å score. Blir spennende å se hvem som tar sjansen på ham neste år.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
03.09.17 17:46
Kristwic7: Kanskje Skålevik hadde vært noe likevel.. Ser han dunker inn mål etter mål for Start. Imponert meg i dag mot Jerv.

Kanskje, kanskje ikke. Å score mot Ull/Kisa og Jerv betyr ikke at han hadde bøttet inn for oss i Eliteserien, men vi hadde nok fått god bruk for han ja. Så sant ikke vår nye franskmann slår til da.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45446
03.09.17 19:32
Wiggum: Kanskje, kanskje ikke. Å score mot Ull/Kisa og Jerv betyr ikke at han hadde bøttet inn for oss i Eliteserien, men vi hadde nok fått god bruk for han ja. Så sant ikke vår nye franskmann slår til da.

Hadde vært perfekt om vi signerte han for en lengre tid.. Han herjer jo i OBOS og dit er jo vi på vei.

Nevi
NeviInnlegg: 9104
04.09.17 19:50

http://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/guessan-lot-beina-snakke-1.1020299

Er greit å få med litt positive ting. Har ikke akkurat vært for mye av det i det siste.
Men kanskje vi kan bli positivt overrasket over denne franskmannen?

Gorgi
GorgiInnlegg: 6875
04.09.17 19:54

Nevi:"Men kanskje vi kan bli positivt overrasket over denne franskmannen?"

----------

Det er i hvertfall spillertypen som er blitt etterlyst. Oppspillspunkt og bakromsspiss i samme person, virker spennende.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
04.09.17 19:57
Nevi: kanskje vi kan bli positivt overrasket

Jeg håper vi blir positivt overrasket over både han, nye formasjonen og måten vi kommer til å framstå.

Må innrømme at jeg har gravd meg langt ned nå, Viking må bevise at de vil overleve. Hemmelig trening mot Vidar gir meg heller ikke de store forventninger. 

Kampen mot Sandefjord blir viktig. Der må vi ta 3 poeng. Problemet er bare at Sandefjord er bra hjemme, har seier i 3 av de 4 siste og kun 1 tap de siste 8 hjemmekampene. Viking på sin side har 1 seier på 10 kamper borte. 

Det er egentlig mest Burchnall og liten tiltro til han som gjør at jeg er så pessimistisk. For Brann kampen var jo faktisk veldig bra fram til vi ledet 2-1. Det var personlige feil og taktiske disposisjoner som gjorde at det ble stygt.

Nå får de vise seg fram til helga. Vi får se hva de har øvd på. Vise hva som skal til for å overleve. Vise at de nye har noe å bidra med. Vise at de blør for drakten. Viking og Burchnall har mye å bevise nå.

Nevi
NeviInnlegg: 9104
04.09.17 20:01

Har også null tro på poeng i kampen på søndag. Skal jeg være ærlig. Men er likevel noe i meg som gjør at det finnes ett lite håp i at Viking kan stå opp fra de døde.

storteple
stortepleInnlegg: 9227
04.09.17 20:40

Som mange andre utenlandsproffer sier Jarstein i intervju før landskampen at hovedforskjellen fra tiden i Norge er kravene som stilles til deg som spiller - herunder "oppførsel og innstilling til trening og kamp". 

Dette har jeg ikke vanskelig for å tro på. Som nevnt tidligere her inne er det ofte mye tull og fjas når Viking varmer opp før kamp. Sikkert enda verre på trening. 

Er mye å hente her om Viking kan bli best på dette. Skulle gjerne hatt en kompromissløs tysk trener i Viking. En skikkelig sinna jævel. 

Nevi
NeviInnlegg: 9104
04.09.17 20:55

Jeg skjønner bare ikke at trenerne i Norge kan tillate dette.

Når du er kommet opp på dette nivået Og har dette som ett levebrød burde det vært en selvfølge at det skulle vært hundre prosent disiplin i alt man foreta seg.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45446
05.09.17 00:00

Hva tenker folk om at Viking stenger dørene for en treningsøkt/kamp mot Vidar i morgen?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45446
05.09.17 00:01
storteple: Er mye å hente her om Viking kan bli best på dette. Skulle gjerne hatt en kompromissløs tysk trener i Viking. En skikkelig sinna jævel.

Tom Nordlie?

frigga
friggaInnlegg: 37
05.09.17 08:42
Kristwic7: Hva tenker folk om at Viking stenger dørene for en treningsøkt/kamp mot Vidar i morgen?

Har ikke sterke følelser rundt dette, men tenker at ingenting burde være uprøvd i Vikings nåværende situasjon.

clavin
clavinInnlegg: 32656
05.09.17 08:54

For de som etterlyser mer positivitet i Viking-tråden kan jeg spille inn at ingen Viking-spillere har blitt stemplet som syndebukker etter gårsdagens massakre mot tyskerne.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg