Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
clavin
clavinInnlegg: 31818
05.09.17 22:06
toao: Grunnen var antakelig til dels fordi Viking ville være snille med ham og gi ham sjansen i en annen klubb.

Hvis man er "snille" på dette nivået er det fordi man til syvende og sist anser vedkommende som overflødig. Som sagt disponerte Viking Heigre hele fjorårssesongen, og til tross for en svar Austbø var han tilsynelatende aldri aktuell. Hva skiller seg således fra fjorårssesongen (herunder hvorfor ville han vært mer aktuell i år? Har han blitt bedre siden i fjor?).

toao
toaoInnlegg: 4071
05.09.17 22:07
Nevi: Vi har vel knapt sett Heigre i år.

Han har vel spilt én kamp i år, hvor han fikk 8 på VG-børsen. Hvor mange ganger har Austbø fått 8 på børsen i år?

Uansett handler ikke dette så mye om Heigre som at Viking gikk inn i sesongen med bare en erfaren keeper, noe som har gjort at Austbø har beholdt plassen selv om han har underprestert gjennom hele sesongen.

zetta
zettaInnlegg: 11148
06.09.17 14:04

Har Viking faktisk klart å skaffe forsterkninger i Jenkins, Green og Guessan?

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
06.09.17 15:52

"Har Viking faktisk klart å skaffe forsterkninger i Jenkins, Green og Guessan?"

Ingen tvil om at Jenkins og Gregov er forsterkninger, og rapportene på de to andre nevnte er gode, men det er ikke det samme som at viking har styrket sine muligheter i overgangsvinduet. Eliteseriens beste spiller erstattes ikke så lett og det tar tid å spille inn de nye, og forsåvidt hele laget, i et helt nytt system. Mulighetene for overlevelse i eliteserien er nok relativt små.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
06.09.17 18:47
siggi76: Ingen tvil om at Jenkins og Gregov er forsterkninger, og rapportene på de to andre nevnte er gode, men det er ikke det samme som at viking har styrket sine muligheter i overgangsvinduet. Eliteseriens beste spiller erstattes ikke så lett og det tar tid å spille inn de nye, og forsåvidt hele laget, i et helt nytt system. Mulighetene for overlevelse i eliteserien er nok relativt små.

De store hullene i laget eksisterer enda synes jeg.. Når spillere som Danielsen og Austbø fortsatt er på laget, er det ikke håp.

den12mann
den12mannInnlegg: 10186
06.09.17 20:17
clavin: Påfallende ellers at klubben har fått fram unge keepere som Falch, Østbø, Kristiansen og Heigre

Viking har tapesert u-landslagene på keeperplass opp igjennom. På ett tidspunkt hadde dere vel førstekeeperen på alle u-landslag samtidig? Hva skjer når det blir tid for seniornivå?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
07.09.17 18:52
clavin: Som sagt disponerte Viking Heigre hele fjorårssesongen, og til tross for en svar Austbø var han tilsynelatende aldri aktuell. Hva skiller seg således fra fjorårssesongen (herunder hvorfor ville han vært mer aktuell i år? Har han blitt bedre siden i fjor?).

Austbø kom fra en ok sesong året før. Kurven var nedadgående i fjor, men Austbø var rutinert og hadde ok nivå kort tid i forveien. Vanskelig for unge keepere å spille seg inn når førstekeeperen ikke er helt ræva. Men i år hadde nok Heigre vært langt nærmere en startplass. Det Austbø har vist holder ikke nivået. 

Om Heigre er god nok vet jeg ikke, vet heller ikke om Wichne er god nok. Jeg er nokså sikker på at vi heller ikke hadde blitt fornøyd med Østbø eller Kristiansen. Ei heller Falch. Hvorfor vi ikke hadde blitt fornøyd med disse er fordi de alle holder maks middels Eliteserienivå. Vi trenger noen som er blant de beste i Eliteserien. Ser ingen grunn til å hente middelmådighet også til keeperplassen.

Skal vi satse på en ung keeper så må det være for at vi har troen på at han har det som skal til for å bli veldig god i norsk målestokk. Om Wichne kan bli det skal ikke jeg si.

En ting er sikkert. Viking som klubb kan ikke leve med å ha så dårlig førstekeeper som det vi nå har. Vi har alltid vært keeperklubben. Vi har alltid hatt veldig god førstekeeper. Det har ikke vært tilfellet siden Jarstein reiste med unntak av korte perioder hvor Austbø har vært bra.

Viking må på keeperjakt. Det er ikke keeperplassen vi bruker til å utvikle en keeper over 2-3 år før han er god nok. En keeper skal være god nok fra første dag. Vi har hatt flere unge keepere opp gjennom årene. Det som er at de alle var veldig gode i ung alder. De brukte ikke flere år på å bli gode, de var gode nok med engang. De som har det, har det i ung alder. Veldig sjelden at en keeper må bli 25 år før han er god nok. Noen eksempler er det, men normalt sett så er de som blir gode også gode når de er unge.

Viking må ha ny førstekeeper til neste år. Jeg tror vi må kikke til utlandet. Den jakten må starte nå uavhengig av om vi rykker ned eller ei. Skal vi løfte laget så må også keeperplassen heves. Det er en av de viktigste plassene på laget, stabilisatoren, han som skaper ro defensivt, han som redder jevne og tette kamper. 

clavin
clavinInnlegg: 31818
07.09.17 23:30
TAdams6: Vanskelig for unge keepere å spille seg inn når førstekeeperen ikke er helt ræva. Men i år hadde nok Heigre vært langt nærmere en startplass. Det Austbø har vist holder ikke nivået.

Austbø viste svakheter i fjor, og mange mente at det var tid for keeperbytte. Om Heigre var ansett som god nok kan jeg ikke se noe argument for at dette ikke skulle skje. Laget var den gangen trygt forankret, og kunne (som vanlig) verken blande seg inn i toppkampen eller rykke ned. Dette var med andre ord en situasjon hvor det var mulig å satse på en ung keeper i mål, om man hadde hatt tro på ham. At man likevel fortsatte med en gammel og usikker Austbø forteller at de som bestemte ikke hadde noe særlig tro på Heigre. 

Det er vanskelig for en ung keeper å danke ut Jarstein, Hansen eller Nyland. Å danke ut Austbø er i denne sammenheng ikke "vanskelig", forutsatt at man har et visst nivå inne.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
07.09.17 23:40
clavin: Det er vanskelig for en ung keeper å danke ut Jarstein, Hansen eller Nyland. Å danke ut Austbø er i denne sammenheng ikke "vanskelig", forutsatt at man har et visst nivå inne

Enig der og talentene som har vært i Viking har vist seg å ikke være gode nok, ivertfall foreløpig.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
08.09.17 11:05

Unødvendig å påpeke, men utrolig viktig helg foran oss. Hvis vi taper er det kun uavgjort mellom Kristiansund og Tromsø som kan redde et snev av håp, tror jeg. Med Viking-tap og en seierherre i det andre oppgjøret vil det være seks eller sju poeng opp til kvalik. Attpåtil med en kamp mer spilt enn Tromsø. 

FUT-Man-Utd
FUT-Man-UtdInnlegg: 2820
08.09.17 12:57

Hvordan tenker dere lagoppstillingen blir mot Sandefjord? :)

Gorgi
GorgiInnlegg: 6499
08.09.17 13:05

Utvilsomt en viktig helg.

Jeg kan ta en treningsrapport fra dagens trening før kampen på søndag.

Det var fulltallig mannskap på plass på dagens trening som foregikk inne på stadion.  Dvs. minus Aasheim som har et lite overtråkk i ankelen, men er klar igjen til neste kamp. Ellers var det med fire juniorer på første halvdel av treningen.

 Som vanlig ble de første 20 minuttene viet til oppvarming. Etter det ble det delt i to eleverer som spilte på liten bane. (Målene plassert på 16-meteren) Begge lagene spilte i 3-5-2 formasjon. Etter ca 20 minutter ble det spill på full bane.

Gult lag besto av: Wichne - Cruz-Novak-Haukås - Torsteinbø -Sørås-Ernemann-Green-Danielsen - Bringaker-Bytyqi

Blått lag: Austbø - Nordvik-Gregor-Martinsen - Haugen-Ryerson-Jenkins-Sale-Kronberg - Høiland-Guessan. 

Danielsen har tre gule kort, og er uaktuell på søndag. Green ble flyttet til blått lag på beskostning av Sale halveis. Også Ernemann byttet med Jenkins.

Formasjonen besto l 3-5-2 offensivt og 5-3-2 defensivt. Gult lag overrumplet blått lag og vant 3-0 i første del på liten bane. Siste 30 minutter på full bane endet 0-0. 

Defensivt virker det tryggere med den nye varianten 3-5-2 enn tidligere. Men det er ennå en vei og gå offensivt. Spesielt med samhandling og løp fra de offensive spillerne. For meg virker det trangt på kantene når backene kommer høyt og indreløperne ikke finner rom innover i banen. Det fører også til at spissene faller for lavt for å hente ball. 

Håper de finner utav noen av disse tingene innen søndag. Da er det kun tre poeng som gjelder. Noe også spillerne tydelig uttrykte.

Tipper lagoppstillingen blir tilnærmet blått lag på søndag.

(Innlegget ble redigert 08.09.17 13:15)

Gorgi
GorgiInnlegg: 6499
08.09.17 13:23

De øvet også på cornere på slutten av treningen. Arsheim tok seg av den biten. Ingenting revolusjoerende, men vi får kanskje se noe nytt på søndag.

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
08.09.17 16:53

Bekymringsverdig at gult lag vant, men samspill og ungt pågangsmot er nok undervurdert. Kan det stemme at Bringaker, Bytyqi, Green og Ernemann til sammen stod bak minst et par av målene?

hvordan vurderer du Green sett opp mot alternative x-faktorspillere som Sale, Bytyqi og Torsteinsbø?

Gorgi
GorgiInnlegg: 6499
08.09.17 17:04

Det stemmer nok at de fire var innvolvert i målene til gult lag.

Green er en typisk 10-er og ulik de tre nevnte spillerne. Han har en følsom venstrefot til å sende de smarte stikkerne gjennom forsvaret til motstanderen. Gjør seg spillbar og vil alltid ha ballen. Han er nok best offensivt

Han minner kanskje mest om Dawson som var hos oss i fjor.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6499
08.09.17 18:27

Med Danielsen ute betyr nok det at Haugen får bære kapteinsbindet for første gang i Eliteserien.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
08.09.17 18:59
Gorgi: Gult lag besto av: Wichne - Cruz-Novak-Haukås - Torsteinbø -Sørås-Ernemann-Green-Danielsen - Bringaker-Bytyqi
Blått lag: Austbø - Nordvik-Gregor-Martinsen - Haugen-Ryerson-Jenkins-Sale-Kronberg - Høiland-Guessan

Liten tvil om at blått lag var det som var nærmest 1.laget. Derfor overraskende at gult lag vinner 3-0. Men ser vi på spillerne så er det ikke like overraskende. Gult lag er solide defensivt, men de har også noen kreative spillere i Sørås, Green, Bytyqi og delvis Torsteinbø. Kreativitet og fremoverrettet fotball. Blått lag har kun Sale som er en slik spiller. Haugen og Kronberg er gode å løpe framover, men kreative er de ikke. Midtbanen er hardtarbeidende men ikke kreativ. Spissene må bli servert for at de skal score. Gult lag hadde langt mer kreative ferdigheter.

Dagens Vikinglag (de som pleier å spille) mangler offensiv spisskompetanse. Det er mye defensiv gamping og jobbing. Mange løp over alt på banen, men lite konstruktivt med ballen. Miksen av defensive, hardtarbeidende og kreative sammen på banen ser vi omtrent ingenting til.

Jeg ble veldig skuffet når Burchnall sa at han ikke skulle bruke mye krefter på det offensive etter treningskampen mot Sogndal. Grunnen er at det er der vi er skikkelig ræva. Viktig å holde tett bakover, men det å angripe og ha et eget angrepsspill er et godt forsvar det også. Angrep er det beste forsvar er det noe som heter.

Ellers spennende at Wichne holdt nullen mens Austbø slapp inn 3 mål.

Får virkelig håpe vi greier å krige oss til 3 poeng på søndag. Nå trenger vi alle poeng vi kan få og den flyten vi kan få. Vi må nok håpe på å holde nullen og få et heldig mål på en dødball.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
08.09.17 19:01
TAdams6: Liten tvil om at blått lag var det som var nærmest 1.laget. Derfor overraskende at gult lag vinner 3-0. Men ser vi på spillerne så er det ikke like overraskende. Gult lag er solide defensivt, men de har også noen kreative spillere i Sørås, Green, Bytyqi og delvis Torsteinbø. Kreativitet og fremoverrettet fotball. Blått lag har kun Sale som er en slik spiller. Haugen og Kronberg er gode å løpe framover, men kreative er de ikke. Midtbanen er hardtarbeidende men ikke kreativ. Spissene må bli servert for at de skal score. Gult lag hadde langt mer kreative ferdigheter. Dagens Vikinglag (de som pleier å spille) mangler offensiv spisskompetanse. Det er mye defensiv gamping og jobbing. Mange løp over alt på banen, men lite konstruktivt med ballen. Miksen av defensive, hardtarbeidende og kreative sammen på banen ser vi omtrent ingenting til. Jeg ble veldig skuffet når Burchnall sa at han ikke skulle bruke mye krefter på det offensive etter treningskampen mot Sogndal. Grunnen er at det er der vi er skikkelig ræva. Viktig å holde tett bakover, men det å angripe og ha et eget angrepsspill er et godt forsvar det også. Angrep er det beste forsvar er det noe som heter. Ellers spennende at Wichne holdt nullen mens Austbø slapp inn 3 mål. Får virkelig håpe vi greier å krige oss til 3 poeng på søndag. Nå trenger vi alle poeng vi kan få og den flyten vi kan få. Vi må nok håpe på å holde nullen og få et heldig mål på en dødball.

Jeg er spent på hvordan og hvem som skal score mål for oss. Det kommer til å bli fryktelig langt frem til mål.
Og vi mangler i stor grad kreativitet og kvalitet offensivt.

(Innlegget ble redigert 08.09.17 19:02)

storteple
stortepleInnlegg: 9010
08.09.17 22:24

Ser Burchnall sier i RA at han vil sette inn Green mot Sandefjord dersom vi trenger mål.

Vel, da burde han vel spille fra start. 

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
08.09.17 23:26
Gorgi: Med Danielsen ute betyr nok det at Haugen får bære kapteinsbindet for første gang i Eliteserien

Det er fortjent og et oppdrag han på sikt kanskje får på permanent basis

storteple
stortepleInnlegg: 9010
08.09.17 23:59

siggi: "Det er fortjent og et oppdrag han på sikt kanskje får på permanent basis"

Tviler på at Haugen blir her på sikt, dessverre. Rykker vi ned må han spille på et høyere nivå. 

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
09.09.17 00:02

Jeg er i utgangspunktet svært skeptisk til 3-5-2 med det mannskapet viking har nå, men det er mulig det bare skyldes mine begrensede kunnskaper om systemet. Kan ikke 3-5-2 bli for defensivt og baktungt? Er system i det hele tatt egnet for kontringsspill?

I utgangspunktet ville jeg tenkt at klassisk 4-4-2 passet laget godt. Løpssterke midtbanespillere som Ryerson, Jenkins og Danielsen passer inn i systemet og kan løpe fra boks til boks hele dagen. De har ikke allverdens kreative gener, men i 4-4-2 kan man overlate mye av det offensive til spisser og kanter og de sentrale på midten bør først og fremst kunne dekke store rom. Den som vrakes på midtbanen av Danielsen eller Ryerson kan dessuten trekke ned på back når Danielsen er tilbake fra karantenen. Det åpner for Kronberg på en av kantene. Den andre kanten bør bekles av Sale, som har potensiale til å bli en veldig bra toveisspiller når han klarer å kutte ut alt rotet med ball.

I angrepet er både Høyland og Bringaker typer som passer best med makkere, og han nye høres ut til å være både murbrekker og bakromstrussel. 

Jeg ville ha valgt følgende lag mot Sandefjord:

 

Austbø,

Kronberg - Gregov - Martinsen - Haugen,

Sale-Jenkins-Ryerson-Zymer/Green,

Høiland-Guessan/Bringaker

Og det skjærer meg i hjertet å si det, men laget bør spille primitivt. Kjapt fra forsvaret opp mot Høiland/Guessan som enten legger igjen til midtbanen og selv stikker i bakrom eller flikker igjennom til spissmakker. I et slikt system er stort ettertrykk fra midten og korte avstander mellom lagdelene nøkkelen til suksess. Det er ikke vakkert, men det er enkelt og krever ikke avansert samhandling. Det er Hogdsonfotball... 

(Innlegget ble redigert 09.09.17 00:03)

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
09.09.17 00:09
storteple: Tviler på at Haugen blir her på sikt, dessverre. Rykker vi ned må han spille på et høyere nivå

Ja, det har du helt rett i. Da går han kanskje til storebror i sør, nemlig start...

Må innrømme at jeg misunner satsingen i start nå, men de har måttet tåle enda mer elendighet enn oss og jeg håper derfor de lykkes med satsingen. Jeg har imidlertid enda ikke helt gitt opp håpet om et nytt mirakel i Jåttå.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
09.09.17 00:36
siggi76: Ja, det har du helt rett i. Da går han kanskje til storebror i sør, nemlig start...

Start er ikke i nærheten av å være noen storebror for oss. Haugen går neppe til en norsk klubb heller. Større sjanse for at sørlendingen Ryerson havner der kanskje?

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
09.09.17 00:39
Wiggum: Start er ikke i nærheten av å være noen storebror for oss. Haugen går neppe til en norsk klubb heller. Større sjanse for at sørlendingen Ryerson havner der kanskje?

Det var skrevet med et glimt i øyet, og jeg håper du har rett angående Haugen, men rykker viking ned så tviler jeg på at han blir med ned.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
09.09.17 10:07
siggi76: Jeg ville ha valgt følgende lag mot Sandefjord:

Austbø,
Kronberg - Gregov - Martinsen - Haugen,
Sale-Jenkins-Ryerson-Zymer/Green,
Høiland-Guessan/Bringaker
Og det skjærer meg i hjertet å si det, men laget bør spille primitivt. Kjapt fra forsvaret opp mot Høiland/Guessan som enten legger igjen til midtbanen og selv stikker i bakrom eller flikker igjennom til spissmakker. I et slikt system er stort ettertrykk fra midten og korte avstander mellom lagdelene nøkkelen til suksess. Det er ikke vakkert, men det er enkelt og krever ikke avansert samhandling.

Enig. God jobbing på midtbanen, kjapt i lengderetning (ikke nødvendigvis høyt) og trykke på med mange spillere når vi angriper. Defensivt tett og trygt.

3-5-2 formasjonen virker alt for defensiv hos meg. Det hele avhenger av hvordan Haugen og Kronberg løser backene sine. De må være tilbake og demme opp, samtidig som de må opptre som vinger offensivt. De må skape overtall når vi angriper. Jukser backene og blir for defensive så har vi ingenting å angripe med. Før hadde vi Samuel Adegbenro som skapte ting på egenhånd, Burchnall har blitt reddet mange ganger av han. Nå må laget framstå, nå må langt flere bidra offensivt når vi angriper.

Med den oppstilling vi legger opp til så synes jeg det ser baktungt ut. Vi får se hvordan de løser det.

En ting er sikkert, 0-0 holder ikke mot Sandefjord, dette er et av laga vi må greie å slå hvis vi skal overleve.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
09.09.17 10:13

Burchnall sier i SA at defensiv struktur og trygghet skal være nøkkelen til at vi overlever

Sannsynlig lag ifølge SA
Sannsynlig Viking-lag (3-5-2): Iven Austbø - Rasmus Martinsen, Sime Gregov, Andreas Nordvik - Claes Kronberg, Julian Ryerson, Ross Jenkins, Usman Sale, Kristoffer Haugen - Tommy Høiland, Ghislain Guessan.

Vi bør vinne 5 av de siste 10 for å overleve sier statistikken. Vi må ta igjen luken, men de over kommer også til å ta poeng. Så 5 seire er nok noe vi må greie.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
10.09.17 16:38

Jeg drømte i natt at Viking vant 3-0. Men dette var borte mot Haugesund. At Viking etter den kampen var helt forbi ett par lag og hakk i hel på flere andre lag. Med 22 poeng på tabellen. D betyr at Viking må ha fire poeng på de to neste kampene.

Var skikkelig kjedelig når jeg våknet opp og skjønte at det hele var en drøm. En drøm jeg ikke har veldig store forhåpninger vil bli en realitet.

 

Men nå gjelder det Viking. Er kun seier som gjelder i en tøff kamp. Er redd at det fort kan bli sju poeng opp til kvalik når klokka er 19.52 i kveld 

VAVAVOOM
VAVAVOOMInnlegg: 2562
10.09.17 18:01

Austbø kaptein? Blåskalle ville vært et bedre valg.

NahDawg
NahDawgInnlegg: 3073
10.09.17 18:16

Har vi funnet en ny Ijeh? 

Klikk for å gå tilbake til toppen