Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
siggi76
siggi76Innlegg: 3064
10.09.17 22:02

Må si at Ryerson har utviklet seg og blitt en av de beste spillerne i viking. Han kan spille nesten hvor som helst, gjør alltid manns jobb og har blitt flinkere med ballen selv om han fremdeles noen ganger kunne spilt den fortere fra seg. Hvor lang kontrakt har han? Dette er en spiller viking bør bygge laget rundt i OBOS...

Nevi
NeviInnlegg: 8294
10.09.17 22:03

Ryerson sitt gule kort ble gitt pga at han tok corneren for tidlig. Denne uttalelsen er vanskelig med å skjønne. Kan ikke være mulig, av en ellers svak dommer.
Jeg har ikke sett hjørnesparket om igjen. Men mener å huske at han først slo ballen. Så hørte jeg fløyta sekundet etterpå, for at han skulle ordne opp i noe inne i feltet.
Skjønner at Ryerson ble forbannet og frustert.

Men dette er bare en liten greie i forhold til alle problemene vi har.

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
10.09.17 22:06

En annen positiv overraskelse i kveld var Andreas Nordvik. Han var den eneste som fortjener godkjent i trebacks-linjen. 

Franskivorianeren var også overraskende bra så lenge kreftene holdt, men det var ikke veldig lenge. Siste halvtimen virket han svært negativ i kroppsspråket. Den unge briten lignet veldig på den unge briten som var i klubben i fjor, men så ut til å være et lite knepp opp i kvalitet. Han kan også bli en veldig bra OBOSspiller neste år.

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
10.09.17 22:08
Nevi: Ryerson sitt gule kort ble gitt pga at han tok corneren for tidlig. Denne uttalelsen er vanskelig med å skjønne. Kan ikke være mulig, av en ellers svak dommer.Jeg har ikke sett hjørnesparket om igjen. Men mener å huske at han først slo ballen. Så hørte jeg fløyta sekundet etterpå, for at han skulle ordne opp i noe inne i feltet.Skjønner at Ryerson ble forbannet og frustert.Men dette er bare en liten greie i forhold til alle problemene vi har

Det er likevel et kort man kanskje kan protestere mot. Å beholde Ryerson på banen i resten av kampene er svært kritisk i forhold til sjansene for overlevelse i ES.

helvis
helvisInnlegg: 14813
10.09.17 22:12
siggi76: Det er likevel et kort man kanskje kan protestere mot. Å beholde Ryerson på banen i resten av kampene er svært kritisk i forhold til sjansene for overlevelse i ES.

Jeg vil si at det er under 5% sjanse for å overleve. Sesongen har vært tragisk generelt og vi er betydelig svekket etter overgangsvinduet. Når vi ser hva som må til av seire for å holde seg så ser det håpløst ut. I tillegg famler treneren(e) i blinde. Om Ryerson er suspendert eller ikke vil jeg si har lite å si. 

Nevi
NeviInnlegg: 8294
10.09.17 22:16
siggi76: Det er likevel et kort man kanskje kan protestere mot. Å beholde Ryerson på banen i resten av kampene er svært kritisk i forhold til sjansene for overlevelse i ES.

Dersom det virkelig er slik det står i SA bør en evt protest kunne tas til følge.
Hadde dommeren dømt pga at han prøvde med ett skudd kan det diskuterest. Men det og ville vært veldig strengt etter mitt syn.
Er tross alt ikke oppstått en episode Ryerson har sett. Altså grunnen til at dommeren skulle blåse. Så da er han nok såpass fokusert på det han skulle gjøre at han ikke tenkte på å holde skuddet tilbake.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
10.09.17 22:20

https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Oppgitt-Viking-trener-etter-marerittkveld--Det-ma-snu_-og-det-ma-starte-na-241770b.html

 

Hvor lenge har vi ikke hørt dette. At det må snus. Og det må starte nå.
Finnes kun ett håp er jeg redd. At en ny mann kommer inn. Men tviler på at noen skal klare å trylle dette laget til en kvalikkplass når vi ligger sju poeng bak. En ting som er helst sikkert. Vi må i hvert fall vinne i Kr.sund. Og helst mot Tromsø og. Men er redd vi er enda mer bak når vi kommer til de oppgjørene.

Beklager at jeg ikke klarer å legge inn en direkte link. Har ikke helt greia på dette.

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
10.09.17 22:20
helvis: Jeg vil si at det er under 5% sjanse for å overleve.

Ja, 2-3% sjanse kanskje. Men mange spiller jo lotto...

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
10.09.17 22:21
Nevi: Er tross alt ikke oppstått en episode Ryerson har sett. Altså grunnen til at dommeren skulle blåse. Så da er han nok såpass fokusert på det han skulle gjøre at han ikke tenkte på å holde skuddet tilbake.

Han hadde jo begynt skuddbevegelsen før pipet kom. Et helt håpløst kort, men Iversen i RA mener det var helt etter boken...

Nevi
NeviInnlegg: 8294
10.09.17 22:30
siggi76: Han hadde jo begynt skuddbevegelsen før pipet kom. Et helt håpløst kort, men Iversen i RA mener det var helt etter boken...

Dersom pipet kom så sent er det nå helt håpløst. 
Både om det gjelder den forklaringen som dommeren skal ha gitt. Eller om Ryerson skal holde igjen skuddet.

Iversen får ta seg ei pæra. Sammen med domemren.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
10.09.17 22:42
Nevi: Ryerson sitt gule kort ble gitt pga at han tok corneren for tidlig. Denne uttalelsen er vanskelig med å skjønne. Kan ikke være mulig, av en ellers svak dommer.Jeg har ikke sett hjørnesparket om igjen. Men mener å huske at han først slo ballen. Så hørte jeg fløyta sekundet etterpå, for at han skulle ordne opp i noe inne i feltet.Skjønner at Ryerson ble forbannet og frustert.

Slik jeg tolket situasjonen så blåste dommeren etter at corneren var slått, like før Ryerson skulle legge inn. Ryerson hørte nok fløyta men velger å skyte. Virket som om han fikk gult for å skyte bort ballen etter at dommeren har blåst. Grossmuller skjøt mot mål i 2.omgang etter at dommeren hadde blåst uten at det ble gitt gult kort. Latterlig gult til Ryerson og utrolig lite konsekvent i dømmingen sin.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
10.09.17 22:44

http://www.vg.no/sport/fotball/stroemsgodset/naa-scorer-adegbenro-ogsaa-i-eliteserien-rbk-slo-stroemsgodset/a/24138060/

 

Har ikke direkte med Viking å gjøre lengre. Men hærligheten så snålig artikkel av VG.
Nå skårer også Samuel i eliteserien. Akkurat som han ikke har gjort det tidligere i år.
Hadde vel omtrent like mange mål for Viking som Bendter hadde for RBK frem til overgangen fant sted.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
10.09.17 22:47
Kristwic7: Sånn skjer vel om en ikke har spilt fotballkamper på en god stund.Dog er han hvertfall i godt selskap når resten av spillerne også tar mange feil valg.

Green forventer jeg ingenting av. Det viktigste der er at han koser seg med fotballen og kommer sterkt tilbake. At han blir sluppet innpå allerede nå er overraskende. Viser nok at nivået er bra på trening, men trodde han slet med andre ting som måtte komme i vater først. 

Kan bli en fin tilvekst dette hvis han holder seg i skinnet og tenker fotball framover. Han sa i intervju at han hadde signert langtidskontrakt med Viking på flekken om han fikk tilbud. Selv om de rykker ned, dette er en skikkelig klubb sa han. Så Green kan bli en fin tilvekst hvis ting går som vi håper på.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
10.09.17 22:49
TAdams6: Kan bli en fin tilvekst dette hvis han holder seg i skinnet og tenker fotball framover. Han sa i intervju at han hadde signert langtidskontrakt med Viking på flekken om han fikk tilbud. Selv om de rykker ned, dette er en skikkelig klubb sa han. Så Green kan bli en fin tilvekst hvis ting går som vi håper på.

Får håpe det blir som det sto i dette intervjuet.
Tror dette kan bli en fin tilvekst videre for oss.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
10.09.17 22:54

Tommy Høiland i SA

"Tommy Høiland etterlyser i hvert fall en endring før de ni avgjørende kampene.

– Vi må bli mer kyniske. Vi må ønske å spille fotball, men i den situasjonen vi er i nå, er det kanskje enklere å bare slå ballen langt i pressede situasjoner, sier han"

De har hatt 3 ukers pause til å terpe og trene foran de siste 10 viktige kampene. Så etter en kamp, 9 igjen kommer Tommy Høiland med dette. Jeg er helt enig med han, men lurer jo på hva Viking har holdt på med i 3 uker.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
10.09.17 22:57

Godt spørsmål Adams.

Og er bare ett av flere spørsmål som kan stilles direkte til Ian og Batty.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
10.09.17 23:35
Nevi: Finnes kun ett håp er jeg redd. At en ny mann kommer inn.

Tromsø prøvde dette, uten å ha særlig hell med det så langt. Men jeg er enig. Det eneste som kan redde det lille av håp nå er å prøve en ny trener, men det er antakelig også bortkastet uansett. Dette er kjørt.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
10.09.17 23:38
TAdams6: Tommy Høiland i SA "Tommy Høiland etterlyser i hvert fall en endring før de ni avgjørende kampene. – Vi må bli mer kyniske. Vi må ønske å spille fotball, men i den situasjonen vi er i nå, er det kanskje enklere å bare slå ballen langt i pressede situasjoner, sier han" De har hatt 3 ukers pause til å terpe og trene foran de siste 10 viktige kampene. Så etter en kamp, 9 igjen kommer Tommy Høiland med dette. Jeg er helt enig med han, men lurer jo på hva Viking har holdt på med i 3 uker.

Tenker man egentlig i Viking? Og diskuterer man ikke innad i klubben? Vanskelig å si hva som egentlig pågår der.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
10.09.17 23:39

Jeg har vel egentlig gitt opp for lenge siden, men da straffen ble dømt, Gregov ruslet av etter to gule samtidig som jeg kikket opp på de mørke regnskyene som lå over stadion tenkte jeg at "thats it". Etter 27 år som Viking-supporter er jeg nødt til å oppleve noe av det aller verste, noe jeg faktisk trodde jeg skulle få slippe, nemlig et nedrykk. Nå er det tungt.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
10.09.17 23:41
TAdams6: Green forventer jeg ingenting av. Det viktigste der er at han koser seg med fotballen og kommer sterkt tilbake. At han blir sluppet innpå allerede nå er overraskende. Viser nok at nivået er bra på trening, men trodde han slet med andre ting som måtte komme i vater først.  Kan bli en fin tilvekst dette hvis han holder seg i skinnet og tenker fotball framover. Han sa i intervju at han hadde signert langtidskontrakt med Viking på flekken om han fikk tilbud. Selv om de rykker ned, dette er en skikkelig klubb sa han. Så Green kan bli en fin tilvekst hvis ting går som vi håper på.

Tror nok vi først kan regne med han fra neste år av, det er vanskelig å vente for mye av spillere som ikke har kamptrening midt i sesongen og tro at de skal klare noe. 
Men nå viser det seg jo at Viking har så få og dårlige alternativer at de bare må kaste utpå folk uten kamptrening.

Dog er Green en av få i klubben som har evne å gjøre noe uforutsigbart.
Ser på twitter at han fortsatt sikker på at klubben klarer seg... 
Vel vel, han er optimist hvertfall.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
10.09.17 23:43

Iven om 3-1:

"– Det er et uheldig valg av meg. De bryter, legger inn foran mål, så klarer ikke jeg å se om Sime er først på ballen eller hva som skjer. Men dommeren stopper opp og blåser straffe, forklarer Austbø."

Et uheldig valg er mildt sagt. Dritdårlig er vel et mer passende ord å bruke. Eventuelt hårreisende.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
10.09.17 23:44
Wiggum: Jeg har vel egentlig gitt opp for lenge siden, men da straffen ble dømt, Gregov ruslet av etter to gule samtidig som jeg kikket opp på de mørke regnskyene som lå over stadion tenkte jeg at "thats it". Etter 27 år som Viking-supporter er jeg nødt til å oppleve noe av det aller verste, noe jeg faktisk trodde jeg skulle få slippe, nemlig et nedrykk. Nå er det tungt.

Ser den så absolutt.. Føler med dere som faktisk har fulgt klubben i en mannsalder, det er så vanvittig blytungt. Og en ting skal Burchnall og Wiggen ha på seg, de har oppnådd de verste resultatene på lang lang lang tid. 
Man kan skylde på alle andre, på lite penger og alt mulig.
Men det var trenerne og Wiggen som nektet å hente ny keeper i sommer, man burde begynt der. 
For med Austbø har jeg vært ganske sikker på nedrykk lenge, fyren redder ikke et eneste skudd.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
10.09.17 23:45
Wiggum: Iven om 3-1: "– Det er et uheldig valg av meg. De bryter, legger inn foran mål, så klarer ikke jeg å se om Sime er først på ballen eller hva som skjer. Men dommeren stopper opp og blåser straffe, forklarer Austbø." Et uheldig valg er mildt sagt. Dritdårlig er vel et mer passende ord å bruke. Eventuelt hårreisende.

Nekter å innse det idiotiske han gjør.. Få han til benken der han hører hjemme. Han setter jo for faen Sime i en veldig vanskelig situasjon og koster laget både en spiller og et mål der.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
10.09.17 23:47
Kristwic7: Men det var trenerne og Wiggen som nektet å hente ny keeper i sommer, man burde begynt der.
For med Austbø har jeg vært ganske sikker på nedrykk lenge, fyren redder ikke et eneste skudd.

Viking har også kjempet om medalje med Austbø. Han har selvfølgelig ikke vært bra nok i år, men problemene sitter langt dypere enn en slepphendt keeper.

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 00:24

En ting jeg ikke vil savne nå som vi går ned er Fotballrunden på Eurosport. Kampinnslag  i 1-2 minutt, så 10 sekund med mening fra eksperter, så videre. Ikke noe innsikt, ingenting. Neste år blir det ett kamera fra OBOS. Blir litt befriende å ta pause fra eliteserien. 

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4147
11.09.17 00:51

Vi kan bytte trener, vi kan bytte keeper, vi kan bytte kaptein og vi kan bytte spillestil. Vil det redde plassen? -Kanskje, men det vil ikke fikse problemet.

Vårt kortsiktige problem er selvsagt overlevelse i øverste divisjon og generell katastrofal økonomi, men det er egentlig bare midlertidig støy. Problemene i Viking handler ikke om disse tingene. Dagens situasjon er et resultat av årevis med dårlige vurderinger og lite fokus på det aller viktigste for en fotballklubb på øverste nivå:

Profesjonalitet.

Vi har i årevis prøvd å kjøpe oss til suksess. Siden 2003 har dagens kaptein spilt med over 150 forskjellige spillere. I samme tidsrom har vi hatt 8 trenere. Alt fra de uerfarne i Kjell Inge Olsen og Ian Burchnall til store navn (i norsk sammenheng) som Åge Hareide og Roy Hodgson. Det er også spyttet inn flere ti-talls millioner fra investorer. Likevel har vi ikke hatt suksess. 

Min påstand er at i Viking har man godtatt middelmådighet. Man har ikke krevd 100% profesjonalitet og man har ikke krevd at spillerne lever som de toppidrettsutøverne de er. Jeg er overbevist om at det ikke er en kjeft i Viking som, med hånden på hjertet, kan si at de er like seriøse når det kommer til trening, kosthold og restitusjon som f.eks alpinlandslaget. At en bedrift som bokstavelig talt lever av sportslige resultater kan godta noe lavere enn den standarden er utenfor min forståelse.

Det trengs en kulturendring i Viking. Ikke nye spillere eller ny trener. Løsningen på problemene i Viking handler om innstilling, holdninger og krav. I alle ledd. Selv ned på juniornivå.

Man blir ikke tilfeldigvis best. Det er noe man oppnår gjennom målbevisst jobbing over lang tid. Dersom man ikke innser det innad i Viking kommer vi til å sose rundt i ingenmannsland til evig tid - forutsatt at vi kommer opp fra Obos igjen.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
11.09.17 01:16
Wiggum: Viking har også kjempet om medalje med Austbø. Han har selvfølgelig ikke vært bra nok i år, men problemene sitter langt dypere enn en slepphendt keeper.

Joda, men heller ikke da var han spesielt bra.. Noen synes kanskje han var ok da, men jeg har aldri vært særlig fan av han.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
11.09.17 01:17
PerfectSense: Vi kan bytte trener, vi kan bytte keeper, vi kan bytte kaptein og vi kan bytte spillestil. Vil det redde plassen? -Kanskje, men det vil ikke fikse problemet. Vårt kortsiktige problem er selvsagt overlevelse i øverste divisjon og generell katastrofal økonomi, men det er egentlig bare midlertidig støy. Problemene i Viking handler ikke om disse tingene. Dagens situasjon er et resultat av årevis med dårlige vurderinger og lite fokus på det aller viktigste for en fotballklubb på øverste nivå: Profesjonalitet. Vi har i årevis prøvd å kjøpe oss til suksess. Siden 2003 har dagens kaptein spilt med over 150 forskjellige spillere. I samme tidsrom har vi hatt 8 trenere. Alt fra de uerfarne i Kjell Inge Olsen og Ian Burchnall til store navn (i norsk sammenheng) som Åge Hareide og Roy Hodgson. Det er også spyttet inn flere ti-talls millioner fra investorer. Likevel har vi ikke hatt suksess.  Min påstand er at i Viking har man godtatt middelmådighet. Man har ikke krevd 100% profesjonalitet og man har ikke krevd at spillerne lever som de toppidrettsutøverne de er. Jeg er overbevist om at det ikke er en kjeft i Viking som, med hånden på hjertet, kan si at de er like seriøse når det kommer til trening, kosthold og restitusjon som f.eks alpinlandslaget. At en bedrift som bokstavelig talt lever av sportslige resultater kan godta noe lavere enn den standarden er utenfor min forståelse. Det trengs en kulturendring i Viking. Ikke nye spillere eller ny trener. Løsningen på problemene i Viking handler om innstilling, holdninger og krav. I alle ledd. Selv ned på juniornivå. Man blir ikke tilfeldigvis best. Det er noe man oppnår gjennom målbevisst jobbing over lang tid. Dersom man ikke innser det innad i Viking kommer vi til å sose rundt i ingenmannsland til evig tid - forutsatt at vi kommer opp fra Obos igjen.

Fantastisk innlegg. Og helt enig med deg, man kan begynne med å fjerne enkelte folk i gutteklubben som fortsatt eksisterer. 

travern
travernInnlegg: 1410
11.09.17 08:40
PerfectSense: Det trengs en kulturendring i Viking. Ikke nye spillere eller ny trener. Løsningen på problemene i Viking handler om innstilling, holdninger og krav. I alle ledd. Selv ned på juniornivå.

Spørsmål: hvordan skal man få til en kulturendring i en klubb? Veldig fort gjort at det ender opp i noe som detta hvor de høye herrer prater med "kommunikasjonsrådgivere" og skriver masse fancy ord.

Av klubber som faktisk har fått til en kulturendring i nyere har man feks. Brann, som de siste ti åra holdt på med mye av det samma som Viking, bare med litt mer suksess og litt mer penger. Nå ser de ut til å ha en god sportslig plan og penga renner ikke ut lenger.

Dere som kjenner klubben godt, hvordan skal Viking klare det samma uten penger?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg