Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
toao
toaoInnlegg: 4071
11.09.17 09:24
TAdams6: De har hatt 3 ukers pause til å terpe og trene foran de siste 10 viktige kampene. Så etter en kamp, 9 igjen kommer Tommy Høiland med dette. Jeg er helt enig med han, men lurer jo på hva Viking har holdt på med i 3 uker.

Ryerson sier "jeg vet ikke hva som er greia", mens Austbø sier "hva pokker det er, om det er konsentrasjonssvikt eller om vi ikke er gode nok, vet jeg ikke". Når spillerne ikke vet hvorfor de slipper inn mål, er det også vanskelig å gjøre noe med det. Det er åpenbart trenerens ansvar å forklare spillerne hvorfor baklengsmålene kommer.

Burchnalls eneste forklaring i går var personlige feil. For meg tyder det på ansvarsfraskrivelse. Personlige feil vil det alltid være i fotball, særlig på dette nivået. Her handler det blant annet om en trener som ikke har klart å gjøre spillerne trygge på seg selv og hverandre. Da kommer feilene oftere, og man rammes også hardere av dem.

Dessuten: Selvsagt er det en personlig feil når Austbø spiller ballen til en motstander 20 meter fra eget mål. Men det er også en del av spillestilen når han gjennom hele sesongen har forsøkt å sette i gang kort, samme hvor tett motstanderne har presset stopperne våre.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 21100
11.09.17 10:13
travern: Nå ser de ut til å ha en god sportslig plan og penga renner ikke ut lenger.

La oss nå vente og se, før vi friskmelder Brann helt. Har noen venner i Bergen som påstår at bl.a lønningene er litt høyere enn budsjettert.
Men de har uansett klart å komme bra tilbake etter smellen de fikk da. Så får vi bare vente og se hvor mye de faktisk lærte av den, og om de klarer å unngå de største fellene denne gangen.

clavin
clavinInnlegg: 31818
11.09.17 10:29

Gårsdagens kamp viste ikke bare personlige feil bakover som fikk katastrofale følger. Kampen var i tillegg en lidelse å gjennomgå med tanke på de utallige feilvalgene som ble gjort ellers. Når man ligger under 1-2, og det er folk framover på banen som har både rom og plass, så velges det likevel konsekvent å spille ballen enten til siden eller bakover. Hvordan kan man klare å utnytte en ubalanse hos motstanderen når det er denne fremdriften man legger opp til? Til og med en snegle hadde jo klart å løpe tilbake i forsvar på den tida Viking trenger til å bygge opp et angrep. Vanligvis blir jo "angrepet" også brutt før man i det hele tatt kommer til midtstreken.

Jeg har ikke vært den som har ropt på trenerens avgang, all den tid jeg trodde og tror at det er mange andre faktorer som svikter. Nå er jeg imidlertid sterkt tvilende til om han er kapabel til rollen.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
11.09.17 10:44

Støtter deg der Clavin.

Er heller ikke den som har ropt høyest mot Ian. Men nå som feila skjer om og om igjen. Spiller på samme kjedelige någe som fører til feil før eller siden. Er tross alt Ian som tillater Austbø og de andre spille som kanskje Barcelona mestrer.

Stilen er vel langt borte er det de snakket om før sesongen.

 

Så her må det en kraftig opprydning til. Der og Wiggen er en av de som bør gå.

 

clavin
clavinInnlegg: 31818
11.09.17 11:01
Nevi: Er tross alt Ian som tillater Austbø og de andre spille som kanskje Barcelona mestrer.

Med tanke på at man forsvarer seg elendig skulle man jo tro at noen hadde forstått at nøkkelen hadde vært å sørge for at ballen i minst mulig grad befinner seg i dette området. Slik det er nå kan jo motstander bare presse litt høyt, og med dette vaklende forsvaret vet man at det vil oppstå sjanser.

Oppstår sjanser mot Viking trenger motstanderlagene kun å treffe innenfor de tre stengene. Kan ikke regne med at noen redder skuddene i hvert fall.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9256
11.09.17 11:02

Kanskje Viking ikke har spillere til å gjennomføre den gjennombruddshissige stilen som etterlyses? Ikke etter at dere har offloaded de 3-4 beste offensive spillerne deres de to siste årene. Hva dere nå gjorde det for?

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 3101
11.09.17 11:12

Viking rykker ned og etter all sannsynlighet har dere godt av det. Men jeg tror det kan være lurt å begynne gjenoppbyggingsarbeidet allerede nå og få inn nye koster på treningsfronten, om enn det bare er en midlertidig, før en ny mann kommer inn til vinteren. For det kan ikke bli annet en OBOS, Viking er rett og slett Norges desidert dårligste lag, det fins null håp. 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
11.09.17 11:19
Hepp1971: For det kan ikke bli annet en OBOS, Viking er rett og slett Norges desidert dårligste lag, det fins null håp

På bakgrunn av din track record, bør det nå være mulig å øyne et ørlite håp.

travern
travernInnlegg: 1410
11.09.17 16:13
Winthrop15: http://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/det-gar-ubonnhorlig-mot-nedrykk-1.1023922. Og sånn har det gått.

Etter å gjort litt hardere reasearch på ståa i Stavanger så er det jo bare å gratulere hele Stavanger og Rogaland. Alt er jo feil.

Daglig leder, Henningsen, hvis eneeste erfaring med fotball er i innisdehandelsponsa Randaberg. Har ingen meritter, kompetanse eller erfaring.

Sportsjef Bård Wiggen som har vært assistent hele livet, merkelig at en finner på at han skal bli sportssjef.

Ian Burchnall. Engelsk.

Hvorfor har dissa tre fortsatt jobb i Viking?

helvis
helvisInnlegg: 14813
11.09.17 16:48
travern: Hvorfor har dissa tre fortsatt jobb i Viking?

Fordi vi har hverken penger eller alternativ? 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
11.09.17 17:01
clavin: Jeg har ikke vært den som har ropt på trenerens avgang, all den tid jeg trodde og tror at det er mange andre faktorer som svikter. Nå er jeg imidlertid sterkt tvilende til om han er kapabel til rollen.

Jeg har heller ikke skreket høyt før intervjuene for en 3 ukers tid siden. Det som han sa da ga meg null håp om overlevelse. Har jo håpet at han ikke greide å få fram budskapet og at Viking ville framstå bedre enn jeg fryktet når han forklarte hvordan de skulle redde plassen. Dessverre virker det som om Burchnall ikke er sterk nok taktisk. Det viser uttalelsene den gang og måten vi framstår nå.

Spillestilen er ikke underholdene, den er baktung. Han har ikke greid å sette et godt forsvar og heller ikke eget angrepsspill. Samuel Adegbenro har "reddet" mye for Burchnall.

Nå skal det sies at det er flere spillere som har sviktet formidabelt denne sesongen. Spillere man burde forvente langt mer av. Men det er også trenerens oppgave å få fram det beste i hver spiller.

Burchnall er ung og fersk som hovedtrener, han fikk en utakknemlig oppgave uten penger i vinter. Vi havnet bakpå fra start og har aldri hentet oss inn igjen. Det er tungt og ekstra tungt for en ung trener. Men det hjelper ikke, en hovedtrener i Viking skal være mann for oppgaven. Viking skal ikke være en arena der unge trenere skal bruke flere år før de er gode nok. Det kan de gjøre andre steder. Viking som klubb bør hente disse talentene når de har bevist i andre klubber at de er gode nok.

Det er alt for mye snakk om kontinuitet innad i Viking i stedet for prestasjoner og resultater. Kontinuiteten går på bekostning av det sportslige og resulterer nå i nedrykk virker det som.

zetta
zettaInnlegg: 11148
11.09.17 17:51

Viking og VIF sliter vel med noen av de samme problemene?

 Kanskje veien å gå er å få på plass gode evalueringsprosesser. De ansatte må stadig evalueres. Hvis noen viser svakheter må det enten hentes inn støtte eller utskiftning av personer.

 Også evalueringene må evalueres. Blir de gjort godt nok? Så stanser vi der før vi kommer inn i en uendelig rekke

 spionasje bør være en selvfølge. Etterretningsavdelingen må innhente så mye informasjon om fiendene som mulig. Kanskje vi gjør noe dårligere enn dem? Treningsmetoder? SpillerMarkedsorientering?

 Det er klart at folk bør ikke sparkes for tidlig, men ikke for sent heller da dette er toppidrett. Dette er litt vanskelig det er derfor evalueringen må være god.

 Et nedrykk er i den store sammenhengen ikke så farlig. Hovedsaken er å komme på rett spor. Av en eller annen grunn ser Brann og Start ut til å ha styrket seg ved nedrykket. Situasjonen i de to klubbene ser MYE bedre ut etter enn før. Glimt lider vel heller ikke nød.

 Men altså hovedsaken er å komme på rett spor. Reelt, ikke bare si det, ville det, tro det..

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 18:26

Ja, la oss evaluere og konkludere. Alt var greit men vi rykket ned. Allle har tro på prosjektet og det vil løsne snart. Vips det var det. Evaluering Viking -style i boks så fort Hangeland eller noen andre ex spillere har skrevet under nederst på evalueringsarket. Viking går videre til nye triumfer. 

 

eppaen
eppaenInnlegg: 26353
11.09.17 18:28

Burde man hente noen som kjenner hva som skal til i OBOS? På trener- og ledersiden mener jeg. 

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 18:30

Zetta, Start og Brann fikk store pengeoverføringer. Brann fikk vel 20 mill? Du kan jo kalle det et spor, men realiteten er at Brann fikk ny trener og en som tok mesteparten av underskuddet OBOS genererte. Om det er et nytt spor? 

zetta
zettaInnlegg: 11148
11.09.17 19:16

Nå snakker jeg om GODE evalueringsprosesser. Og stadige, eller hyppige. Ikke sånn liksom proformaevaluering. Og alle i klubben må evalueres strengt og ærlig.

 F eks hvordan er IB på drilling av defensiv organisering? Noen i klubben bør ha et grunnlag for å gjøre slike vurderinger.

 At IB og Wiggen fremdeles sitter betyr jo at styret har tro på dem. Men har de god grunn til å tro på dem? Vet ikke om evalueringsprosessene i Viking eller VIF er gode. Tror ikke det.

 Og er IB en lovende trener i utvikling, eller en ferdig topptrener? Han burde vel ha trent andrelaget en stund først? Eller en mindre klubb i regionen. Vel, Viking tok en sjanse, men uten en PlanB.

 Og har Viking en klar plan for sportsdirektørstillingen? Det har i hvert fall ikke VIF. Først måtte de ha sportsdirektør, så slutta Rekdal, så trengte de plutselig ikke en likevel.

zetta
zettaInnlegg: 11148
11.09.17 19:19

Må jeg få minne om at Viking vant serien ganske kort etter siste nedrykk?

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 19:22

Jeg kjenner veldig godt til den historien. Kjenner folk som satt sentralt i Viking da. Takk Gud for at dommeren godkjente målet til Alf Kåre Tveit. Hårsbredde fra konkurs i de årene nede. 

Nevi
NeviInnlegg: 8294
11.09.17 19:22
zetta: Må jeg få minne om at Viking vant serien ganske kort etter siste nedrykk?

Og da var de vel enda nærmere konkurs. I hvert fall når Viking satset over evne økonomisk i den andre sesongen på nest øverste divisjon.
Så dersom Viking skulle klare noe lignende med å vinne cupen på direkten og vinne serien tre år etter opprykket tar jeg gjerne ett nedrykk.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
11.09.17 19:24
odtj: Hårsbredde fra konkurs i de årene nede.

De sier så.

Men var det virkelig ingen sterke pengemenn på den tiden?

Klarer liksom ikke helt se for meg at Rugland og co med flere hundre millioner skulle latt Viking gå konkurs.

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 19:25

Selvsagt snakker du om gode prosesser. Eventuell ironi var ikke rettet mot deg. Heller mot Vikings evige evalueringer, som aldri finner noen grunn til å endre kurs, eller skifte mannskap. De er som Nord -Koreanske valg, en smule forutsigbare 

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 19:28

Benny spurte en gang om han kunne ringe og avtale en treningskamp mot Randaberg. Svar nei, de har koblet ut telefonen. 

 PS, nei de hadde ikke mobil. 

(Innlegget ble redigert 11.09.17 19:29)

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 19:36

20 til 30 mill i underskudd i tillegg til de strukturelle problemene vi har fra før. Ai,ai. Må håpe på stadion salg, direkte opprykk og minst 20 mill fra aksjonærene. Kan være kroken på døra om vi ikke går rett opp igjen. Her må det ikke tenkes utvikling, eller unge spillere. Bare opprykk til enhver pris. 

clavin
clavinInnlegg: 31818
11.09.17 19:38
odtj: Takk Gud for at dommeren godkjente målet til Alf Kåre Tveit.

Fygaren scoret strengt tatt ikke i Haugesund den gangen.

Rett skal være rett.

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 19:40

Ja, Ravdal puttet straffen. 9 av 10 dommere ville ikke gitt den straffen. 

clavin
clavinInnlegg: 31818
11.09.17 19:43
Nevi: Klarer liksom ikke helt se for meg at Rugland og co med flere hundre millioner skulle latt Viking gå konkurs.

På den tiden var det ikke så vanlig at investorer kom inn med midler. Om klubber kom i slik trøbbel var det mer snakk om å komme fram til en enighet med kreditorene om en dividende på noen få prosent av kravene. Kreditorene fikk med andre ord valget mellom å godta å få litt av kravet, eller slå klubbene konkurs, og få lite/ingenting.

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 19:44

Broren laget dikt om målet

Det var året nitten åttiåtte
Viking bare måtte
Rykke opp
Der de hører hjemme på topp
Og på overtid i Haugesund
Skjer et mirakel i siste sekund
Jeg sitter klistret i min bil til radio'n
Og hører det utrolige fra stadion
Viking får straffe når Alf Kåre blir felt
Og nå kan min bror bli den store helt
Jeg holder pusten når han tar fart
Han setter den kontant og hardt
Helt oppe i krysset
Og nå kan alle Vikingfans klemme og kysse
Stemningen er ekstatisk
Man kan ikke få det mer dramatisk
Jeg går ut av min bil rett inn på en bryllupsfest
Et magisk øyeblikk jeg aldri vil glemme for the rest
Of my life
That's for sure
One can not ask for more!!!
Så mirakelet i Haugesund
Er uten tvil min største fotballstund!!!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg