Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 19:52

Stig Nilsen melder på Twitter at kontraktene i Viking er uten klausuler om lønnskutt ved nedrykk. 

– Hva synes du om at det ikke er med?

– Dersom det blir nedrykk, hadde det jo hjulpet på hvis det allerede sto i kontraktene, svarer Henningsen.

(Innlegget ble redigert 11.09.17 20:02)

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22192
11.09.17 19:52
odtj: Ja, Ravdal puttet straffen. 9 av 10 dommere ville ikke gitt den straffen.

Mer 79 av 80, og dommer nummer 80 ville gjort en gedigen dommertabbe.

Ingen tvil om at dere ble reddet av en inkompetent dommer i den kampen, men han ble tross alt en del bedre etter den tid.

Var det ikke så at han kunne velge hvilket lag han skulle få dømme i sin siste kamp som toppdommer, og at han da valgte Viking?
Håper i så tilfelle at dere ga ham en skikkelig applaus og verdig avskjed, for dere står i stor skyld til ham.

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 20:02

Ja, han fikk applaus. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
11.09.17 20:03

"Stig Nilsen melder på Twitter at kontraktene i Viking er uten klausuler om lønnskutt ved nedrykk. "

Henningsen bekrefter dette i Aftenbladet. Men sier de har snakket om at det nok er lurt å få inn for fremtiden...

Det er nok mange som skal ha skyld om det nå går ned med Viking. Burchnall får sitt, tidligere styreledere får sitt, men de jeg synes går overraskende mye fri er dagens aksjonærer.

Jeg snakket med Burchnall i vinter. Da hadde han jobbet med Eggert Jonsson i flere måneder, og til slutt klart å overbevise han. Han og kona var i Stavanger, formelt sett for å se seg om, men i realiteten for å signere. Samme dag som kontrakten skulle signeres fikk Burchnall beskjed av styret om at de hadde ombestemt seg; stopperen Burchnall var lovet hele tiden kunne ikke lenger hentes, det var nå kjøpestopp. Burchnall var lovet flere spillere, men fikk plutselig nei. Styret/aksjonærene mente troppen var god nok til å holde seg.

Så gikk det jo ikke. Plutselig kom investeringsvilje i sommer, men da i den situasjonen at "ingen" ville til Viking, og det vinduet som skulle styrke Viking endte som et vindu hvor de ble kraftig svekka. Så dårlig var markedet at Viking ikke engang klarte å bruke pengene som aksjonærene hadde bedt de bruke.

Hadde aksjonærene stilt de samme midlene til disp før sesongen, hadde kanskje Viking holdt seg. Den gamblingen der står for meg mer enn noe annet som hovedårsak til at sesongen har blitt som den har blitt. Joda, Burchnall kunne nok gjort mer, Wiggen har sikkert gjort en dårlig jobb, klubben har vært drevet fullstendig rævva i årevis. Men å spare pengene  før sesongen fordi troppen sikkert var god nok til å holde seg greit uansett? Utilgivelig. En blind mann kunne se at Vikings stall var syltynn og svak.

Nevi
NeviInnlegg: 9280
11.09.17 20:08

Skulle vel tro at Viking vil sette seg ned med de spillerne de ønsker med videre. Og at de klarer å komme til enighet om litt endringer rundt kontraktene. Er tross alt spillerne som hr vært med på å sende Viking ned.

 

odtj
odtjInnlegg: 3540
11.09.17 20:13

20% lønnskutt frivillig. Det kan de nok glemme. 

Nevi
NeviInnlegg: 9280
11.09.17 20:20

Jeg vet ikke.

Noen grupper er egoistiske. Andre grupperinger går med på ett felles kutt.

helvis
helvisInnlegg: 14968
11.09.17 20:20
Cobi: Det er nok mange som skal ha skyld om det nå går ned med Viking. Burchnall får sitt, tidligere styreledere får sitt, men de jeg synes går overraskende mye fri er dagens aksjonærer.

Så definitivt. De har gjort så mye dumt igjennom årene at ingenting overrasker meg. Vinterens kjøpestopp var fullstendig krise, og det å åpne lommebokene i sommer uten noen form for forarbeid var om mulig enda dummere. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20806
12.09.17 00:57
odtj: Jeg kjenner veldig godt til den historien. Kjenner folk som satt sentralt i Viking da. Takk Gud for at dommeren godkjente målet til Alf Kåre Tveit. Hårsbredde fra konkurs i de årene nede.

Edit: Ser poenget mitt allerede er tatt.

(Innlegget ble redigert 12.09.17 01:00)

Wiggum
WiggumInnlegg: 20806
12.09.17 01:03
Cobi: Men å spare pengene før sesongen fordi troppen sikkert var god nok til å holde seg greit uansett? Utilgivelig. En blind mann kunne se at Vikings stall var syltynn og svak.

Det har blitt gjort så mye galt at det er vanskelig å finne ord. Jeg fryktet nedrykk siden i fjor høst. Da Abdi ble gitt vekk tre dager før seriestart var det bare starten på all elendighet.

Spelaren
SpelarenInnlegg: 9931
12.09.17 01:14
zetta: Av en eller annen grunn ser Brann og Start ut til å ha styrket seg ved nedrykket.

Én viktig ting å huske på når en vurderer Brann som rykket ned og Brann som tok sølv; den største forskjellen lå i hvem som styrte tingene frå sidelinjen.

Leciejewski, Demidov, Huseklepp, Haugen, Demir, Pedersen... det var nok av kvalitetsspillere i den troppen til at en trener med hodet i vater kunne ha gjort det bedre enn 14. plass. Norling spilte kort og godt idiotfotball, du kan sammenligne det med en kokk som til daglig styrer en michelin-stjernesjappe som prøver å lage tomatsuppe med egg, melk, skinke og paprika. Han kan lage en god omelett, men i forsøket på å lage tomatsuppe går det helt på trynet.

Nilsen kom inn, kikket over ingrediensene og visket vekk menyen Norling hadde satt opp.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20806
12.09.17 10:01
Spelaren: Én viktig ting å huske på når en vurderer Brann som rykket ned og Brann som tok sølv; den største forskjellen lå i hvem som styrte tingene frå sidelinjen.

Ikke helt ulikt Viking under Tom Prahl i 2006. Var svært nære nedrykk og tok bronse med festfotball året etter. 

zetta
zettaInnlegg: 12903
12.09.17 13:53

Det som preger LAN i Brann er i hvert fall grundighet i disiplin og forsvarsspill. Så er det veldig sterk fysikk bakover på banen.

 I tillegg er det oppfølging av spillernes fysiske tilstand med målinger og tester. Dette kom vel som et resultat av Norlingtiden?

Spelaren
SpelarenInnlegg: 9931
12.09.17 14:03
Wiggum: Ikke helt ulikt Viking under Tom Prahl i 2006. Var svært nære nedrykk og tok bronse med festfotball året etter.

Godt poeng. Har mystisk nok helt glemt sesongavslutningen Viking hadde i 2006. Poff - gone.

Men Ijeh hjalp godt på 22.okt, mot Stabæk.

Spelaren
SpelarenInnlegg: 9931
12.09.17 14:07
zetta: I tillegg er det oppfølging av spillernes fysiske tilstand med målinger og tester. Dette kom vel som et resultat av Norlingtiden?

Ja, den biten kom på plass etterhvert! Nilsen serverte ikkje akkurat festfotball i begynnelsen. Selveste Follo gjorde banespillet surt for oss i hans første kamp, uten å skape mange sjanser riktignok. Men det tegnet et bilde av et mer defensivt Brann som ville stikke fram spydet for et stikk når anledningen bød seg, og heller stille skjoldveggen opp. Tidvis veldig usexy, men alle visste at han ville begynne bakfra og forbedre det offensive etterhvert som teamet ble mer trygge på de fysiske forutsetningene; hva vi var i stand til.

Nevi
NeviInnlegg: 9280
12.09.17 15:46

Fysiske testinger/ målinger er på plass i Viking, og sikkert de fleste elitesrieklubbene.

Ingen tvil at Nilsen begynte fornuftig i Brann der han fikk strammet opp den defensive biten. Så har nå det offensive kommet etterhvert.

 

Ellers må jeg bare si at jeg ikke klarer å slutte å bli forundret over de økonomiske greiene i Viking. Viking har vel vært oppe i ca 110 mill i omsetning på det høyeste. Og tar jeg ikke helt feil er vi vel nede i ca 80 mill nå. Langt over det flere klubber i eliteserien har. I lønn mener jeg at Viking skal ligge på rundt 20 mill. Jeg tipper at man kommer ganske langt ned på listen over klubbene som bruker mest lønn til spillerne. Så har Viking kuttet ganske kraftig i administrasjonen.                

Til tross for alt dette bruker man altså mye ner penger enn de fleste andre klubber.

Når stadion ble bygget skulle det genere mye penger inn. Slik var det og de første fire - fem årene. Viking er en av få klubber som har betalt ut utbytte til aksjonærene. To år på rad.    

Hvorfor har Viking så hinsides mye mer utgifter på stadion enn andre klubber? Og med dette (sansynligvis) salget av stadion til kommunen. Da blir gjelden slettet. Slik jeg har forstått det. I tillegg sparer vi fort nærmere 20 mill av driftskostnader   av stadion. Minus leiekostnader for å leie stadion tilbake. Dette er vel eneste muligheten for å redde klubben vår. Dersom ikke alle de 15.000 som var faste på stadion finner ut at man kan bidra med å komme på kamp igjen.  

 

      

(Innlegget ble redigert 12.09.17 15:46)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45603
12.09.17 15:54
Nevi: Dette er vel eneste muligheten for å redde klubben vår. Dersom ikke alle de 15.000 som var faste på stadion finner ut at man kan bidra med å komme på kamp igjen.

Folk gidder ikke å se oppsopet man startet sesongen med og det oppsopet som har kommet inn i sommer. 
Så ærlig må en dessverre være, laget som startet sesongen var syltynt og flere av spillerne kan man ha følelsen av at kom kun for å fylle opp en 11'er.

Nevi
NeviInnlegg: 9280
12.09.17 16:21

Neida. Skjønner det Kristwic.

 

Men kanskje det hjelper med en total oppreisning. Endel jo and coming spiller er. Pluss noen robuste / erfarne. Kanskje det då blir en ny giv og optimisme om det skulle bli ett opprykk. Som Viking forhåpentligvis kan flyte på.

Men det viktigste er vel å la kommunen overta stadion slik at Viking kan få kontroll på egen økonomi.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22192
12.09.17 16:25

Huff. Ser virkelig stygt ut for Viking nå, men det er da fortsatt muligheter..
På tide å legge fra seg alle negative tanker, og se på hver kamp som en cupfinale nå. Gå i krig, rett og slett. Alle tanker om finspill må legges igjen på treningsfeltet, nå må det klareres med første mulighet når dere er i forsvar, og hver duell må møtes med dødsforakt. Kick and run v2.0 om dere vil.
Gjør dere dette så er Høiland en god ledestjerne. En spiller som jobber til han stuper, og som ikke er redd for å få grønske på shortsen. En spiller som Haukås ville også vært nyttig for dere i dette scenarioet.

helvis
helvisInnlegg: 14968
12.09.17 17:13
Nevi: Når stadion ble bygget skulle det genere mye penger inn. Slik var det og de første fire - fem årene. Viking er en av få klubber som har betalt ut utbytte til aksjonærene. To år på rad.

Ganske drøyt sånn i ettertid. Dette kan jeg ikke særlig om men de lot stadions langside være et skall mens de betalte ut aksjonærer og planla å utvide kapasiteten på stadion. Det er så mye som kunne vært unngått hvis man på den tiden klarte å tenke litt lenger frem i tid, både sportslig og hvordan man kunne utnytte stadion bedre. 

Stavanger generelt trenger et kurs i hvordan håndtere bobler og hype. Lærer tydeligvis aldri. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45603
12.09.17 17:51
Nevi: Men kanskje det hjelper med en total oppreisning. Endel jo and coming spiller er. Pluss noen robuste / erfarne. Kanskje det då blir en ny giv og optimisme om det skulle bli ett opprykk. Som Viking forhåpentligvis kan flyte på. Men det viktigste er vel å la kommunen overta stadion slik at Viking kan få kontroll på egen økonomi.

Viking må hente mange nye spillere inn til neste år når de fleste trolig forsvinner. Da bør man ha en miks mellom rutinerte spillere som holder høyt nivå og unge spillere. 
Akkurat nå hadde spillere som Niklas Sandberg vært gull, men jeg skal innrømme at jeg var skeptisk til han når han trente med laget i vinter i fjor.

Men dette her skremmer meg litt, hvorfor har spillerne gitt totalt opp? Klarer ikke treneren å få det inn i hodet på dem at det fortsatt er håp? 

stc887
stc887Innlegg: 16400
12.09.17 19:37
Kristwic7: Men dette her skremmer meg litt, hvorfor har spillerne gitt totalt opp? Klarer ikke treneren å få det inn i hodet på dem at det fortsatt er håp?
TAdams6
TAdams6Innlegg: 37920
12.09.17 19:50

Vi må gi jernet, ta nok poeng til å overleve slik at økonomien kan komme i orden fortest mulig. Med den økonomien vi har blir det blytungt å rykke opp igjen.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45603
12.09.17 20:11
stc887: VG med koker suppe på spiker skal vi tro Høiland.

Typisk aviser å vri på ting ja.. Men om ikke folk har troen på det de driver med er det dødfødt.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20806
12.09.17 23:05
Spelaren: Men Ijeh hjalp godt på 22.okt, mot Stabæk.

Det var i 2007. Han hjalp godt mot Brann året før også.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20806
12.09.17 23:10
Kristwic7: Folk gidder ikke å se oppsopet man startet sesongen med og det oppsopet som har kommet inn i sommer.

Jeg husker man diskuterte her inne om en nedrykksstrid i alle fall ville vekke interessen hos folk, slik som i 2006. Jeg påpekte da at jeg ikke trodde folk ville mobilisere i samme grad som den gangen.

For det første fordi produktet norsk fotball var større da enn nå, men også fordi folk er lei av Viking. Lei av motgang. Lei av å bli skuffet gang på gang. Jeg tror langt flere tenker "jaja, det måtte jo skje" om et nedrykk nå istedet for "dette kan ikke skje, vi må gjøre alt i vår makt for å støtte laget slik at det unngås".

Og jeg skjønner det. Jeg merker det på meg selv. I 2006 fikk jeg knapt sove de siste ukene av sesongen. I år er jeg også dypt fortvilet, for all del, men nå har jeg resignert i langt større grad. Det er bare trist.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45603
12.09.17 23:16
Wiggum: Jeg husker man diskuterte her inne om en nedrykksstrid i alle fall ville vekke interessen hos folk, slik som i 2006. Jeg påpekte da at jeg ikke trodde folk ville mobilisere i samme grad som den gangen. For det første fordi produktet norsk fotball var større da enn nå, men også fordi folk er lei av Viking. Lei av motgang. Lei av å bli skuffet gang på gang. Jeg tror langt flere tenker "jaja, det måtte jo skje" om et nedrykk nå istedet for "dette kan ikke skje, vi må gjøre alt i vår makt for å støtte laget slik at det unngås". Og jeg skjønner det. Jeg merker det på meg selv. I 2006 fikk jeg knapt sove de siste ukene av sesongen. I år er jeg også dypt fortvilet, for all del, men nå har jeg resignert i langt større grad. Det er bare trist.

Totalt enig med det du skriver, det gjelder å skape engasjement og det gjør du gjerne gjennom gode resultater. 

Aalesund og FKH hadde mye folk på kampene for kort tid siden, det har de ikke så mye av nå lenger.
Det er vel egentlig bare RBK som har mye fans i disse dager.

Nevi
NeviInnlegg: 9280
12.09.17 23:16
Wiggum: år er jeg også dypt fortvilet, for all del, men nå har jeg resignert i langt større grad. Det er bare trist.

Egentlig ikke så merkelig.

I 2006 hadde vi egentlig ett ganske så bra lag. I hvert fall fra sommeren av. Da ville laget tapt seg voldsomt med nedrykk.
Nå er det så mye skrot i laget at det er like greit å få vekk en del spillerer. Trenger rett og slett en opprydning. Så får vi håpe det er at den lokale satsingen var egen yngre avdeling vil bære frukter etter hvert.

Forhåpentligvis kommer dette engasjementet igjen om vi snuser på opprykk igjen. Og om man til og med greier det. Skal ikke se bort fra at Viking kan få en oppsving da rent publimumsmessig. I hvert fall lov å håpe.

(Innlegget ble redigert 12.09.17 23:18)

glady
gladyInnlegg: 1162
13.09.17 07:14

Noen her som kjenner til den tidligere rekruttspilleren Matteo Vallotto? Han meldte nettopp overgang til Branns andrelag.

toao
toaoInnlegg: 4072
13.09.17 08:31
Nevi: Til tross for alt dette bruker man altså mye ner penger enn de fleste andre klubber.

Jeg har også ofte lurt på dette. Skulle ønske en av lokalavisene kunne grave litt i det, sammenligne ulike utgiftsposter, etc. Ser man på spillerstallen, både i antall og kvalitet, er det vel neppe noen tvil om at Viking har lavere lønnsutgifter på spillere enn klubber som Strømsgodset, Odd og Sarpsborg. Men Viking har langt større inntekter enn alle disse klubbene. Likevel går vi altså i dundrende underskudd. Hva er det Viking bruker mer enn andre klubber på?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg