Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
jesman2
jesman2Innlegg: 17508
17.09.17 19:07
Wiggum: Altså, vi klarer å rykke ned fint helt selv, men at Sarpsborg kjører et reservelag i Tromsø er direkte respektløst.

De skylder oss egentlig en tjeneste eller to, med tanke på alt det vrakgodset vi har hentet derfra de siste årene.

odtj
odtjInnlegg: 3540
17.09.17 19:11

FFK trakk 7800 i dag mot Start i dag hevdes det på Twitter. Det er mange ganger mer enn det som er her. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
17.09.17 19:11
odtj: FFK trakk 7800 i dag mot Start i dag hevdes det på Twitter. Det er mange ganger mer enn det som er her.

Jepp! Og de har ikke akkurat levert bra de heller.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16367
17.09.17 19:52

Vi må trolig ha 6 seire på de siste 8. Altså må vi gå fra å være landets desidert dårligste lag til å bli landets desidert beste lag over natten.

Det er greit at vi rykker ned, en restart, men jeg ser ikke at dette laget er kapabelt til å rykke opp igjen. Helt jævlig.

jesman2
jesman2Innlegg: 17508
17.09.17 19:54

Smertefulle greier i dag, vi er fullt på høyde med Molde, selv med en mann mindre i 80 minutter. Det vi skal hylle guttene for, er at i dag kjemper de som løver alle sammen. Dommeren er mildt talt forferdelig, men de avgjørende situasjonene treffer han på. Men kudos til de mørkeblå som prøver knallhardt i dag.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
17.09.17 19:57

Med noen nye spillere og ny trener ser jeg ingen grunn til at Viking ikke rykker opp igjen. Høiland har vi og han scorer jevnt og trutt. Det finnes mange spillere i Viking som har vist de kan mye bedre enn dette. Pluss 5-6 nye. Og Viking har mange talenter. Men klart skal de fortsette med IB så vil det nok dessverre ikke bli noe opprykk på en stund. 

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4147
17.09.17 20:10

Noen tanker om kampen:

1) Vi har uten tvil fått ny keeper. 
2) Vi spiller mye mer direkte enn stort sett alle andre kamper denne sesongen.
3) På tross av det mest idiotiske draktnummeret siden Samuelsen, også nr 99, virker Ghislain Guessan å være en forsterkning.
4) Høiland gjør jobben sin.
5) Jeg elsker taklingen til Jenkins som gir det gule kortet. Kanskje en tåpelig takling sånn isolert sett, men det oser vilje, innsats og desperasjon av den. Akkurat det vi trenger!

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
17.09.17 20:25
PerfectSense: Noen tanker om kampen:
1) Vi har uten tvil fått ny keeper. 2) Vi spiller mye mer direkte enn stort sett alle andre kamper denne sesongen.3) På tross av det mest idiotiske draktnummeret siden Samuelsen, også nr 99, virker Ghislain Guessan å være en forsterkning.4) Høiland gjør jobben sin.5) Jeg elsker taklingen til Jenkins som gir det gule kortet. Kanskje en tåpelig takling sånn isolert sett, men det oser vilje, innsats og desperasjon av den. Akkurat det vi trenger!

Dagens forestilling og innsats etter 1-2 er fantastisk synes jeg. De løp og løp, mange mann i boks. De ville i dag. Med 10 mann blir det vanskelig og nedrykk virker uungåelig. Men synes det var mye bra å jobbe videre med i dag.

Kjipt at det går mot nedrykk. Leste i går at forlenging av kontrakter er på trappene. Martinsen vil få nytt tilbud, noe som er bra. 

Av de med korte kontrakter synes jeg Jenkins må få kontrakt. Av stopperne er det Gregov som bør være nærmest ny kontrakt, men ingen av de nye i forsvar er uerstattelig eller så gode at vi er nødt til å signere de videre. Guessan virker spennende foreløpig. Green er i en annen kategori, den avgjørelsen blir ikke bare tatt på sportslig plan men også personlig plan. Håper han gjør så mye framskritt at han får ny kontrakt.

Wichne slipper inn 3 mål i dag, men jeg synes ellers han var bra. Gode utkast og utspark. Likte det jeg så av Wichne i dag, lovende.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
17.09.17 20:35
siggi76: Holmberg og Jonevret var etablerte spillere Benny kjente og hentet for å rykke opp. Magnus Svensson kom til viking etter å ha tatt seriegull med Halmstad i Sverige. Han var godt etablert før han kom til viking. Det var en litt annen kategori spillere Jonevret måtte hente...

Jonevret fikk Abdi, Jørgensen, Kronberg, AJ Soares, Magne Hoseth, Thioune, Steintor Thorsteinsson, Ørnskov og enda en del rutinerte spillere som spilte mindre roller. Jonevret fikk både etablerte og unge lovende. Ikke noe dårligere kategori enn tidligere i historien utenom glansdagene rundt 2006-2009 hvor pengene satt løst. Forgjengerene var bedre å få potensialet. Men akkurat dette med å få ut potensialet til spillere som kommer til Viking har vært en achilleshæl veldig lenge. Jonevret greide det i sitt første år her, da var det utvikling på enkeltspillere. Omtrent første gang på enormt lenge. Men så gikk det raka vegen feil vei der også dessverre. 

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
17.09.17 20:45

"Jonevret fikk Abdi, Jørgensen, Kronberg, AJ Soares, Magne Hoseth, Thioune, Steintor Thorsteinsson, Ørnskov og enda en del rutinerte spillere som spilte mindre roller."

ørnskov var Hareides siste storkjøp. Jonevret måtte nøye seg med Bosmanspillere, som de fleste andre du nevner her. Soares, kronberg og Jørgensen har vært solide spillere, men ikke toppspillere.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
17.09.17 20:47
siggi76: Jonevret fikk Abdi, Jørgensen, Kronberg, AJ Soares, Magne Hoseth, Thioune, Steintor Thorsteinsson, Ørnskov og enda en del rutinerte spillere som spilte mindre roller." ørnskov var Hareides siste storkjøp. Jonevret måtte nøye seg med Bosmanspillere, som de fleste andre du nevner her. Soares, kronberg og Jørgensen har vært solide spillere, men ikke toppspillere.

Har egentlig Burchnall så mye verre lag enn Jonevret? Ian må ta mye skylden for de svake resultatene, de verste siden 86.

(Innlegget ble redigert 17.09.17 20:57)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
17.09.17 20:48
Bilvrag: Vi må trolig ha 6 seire på de siste 8. Altså må vi gå fra å være landets desidert dårligste lag til å bli landets desidert beste lag over natten. Det er greit at vi rykker ned, en restart, men jeg ser ikke at dette laget er kapabelt til å rykke opp igjen. Helt jævlig.

Vi har en trener som ikke har taktiske evner.. 

clavin
clavinInnlegg: 31818
17.09.17 20:51
Kristwic7: Har egentlig Burchnall så mye verre lag enn Burchnall?

Jeg tror disse lagene er tilnærmingsvis like gode.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
17.09.17 20:54
siggi76: nøye seg med Bosmanspillere, som de fleste andre du nevner her. Soares, kronberg og Jørgensen har vært solide spillere, men ikke toppspillere.

Å nøye seg med bosmanspillere, er det ille så lenge de er gode. Er det merkelappen på spilleren som bestemmer om det er satsing eller ikke? Det er jo her Viking har bommet så utrolig mange ganger, de bruker penger på spillere som ikke er bedre enn de du kan hente mye billigere. Jeg etterlyste bosmanspillere når vi pøste ut med penger, listet opp spillere i hytt og pine. Mange av de ble toneangivende i Tippeligaen. Viking skulle på død og liv bruke penger og trodde det var det som var kvalitet.

Jonevret fikk hente både kvalitet og store talenter. Han fikk ikke hente på øverste hylle, men det betyr ikke at det ikke er kvalitet. Det er heller ingen garanti for at de på øverste hylle som koster mye mer hadde gjort det så veldig mye bedre. En spiller som Abdi er på øverste hylle, han fikk vi som bosmann. AJ Soares vil jeg og si er på øverste hylle av hva vi kan forvente.

I framtiden håper jeg vi henter lite spillere som er dyre og heller satser på å utvikle spillere. Det er slik Molde gjør, bare at de bruker pengene på talenter, en del mer penger enn vi kommer til å få mellom hendene.

Dette er et mellomår som jeg håper forblir med kun 1. Det vil tiden vise. Med nedrykk så må vi nok rykke enda et steg tilbake, men forhåpentligvis greier de som styrer og bestemmer i Viking å få på plass et talentfullt og spennende lag som vil utvikle seg i Obos og som gjør at vi kommer sterkt tilbake i Eliteserien. Vi må bruke det året som kommer særdeles klokt og godt. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
17.09.17 20:57

Registrerer at man jubler mer for at Viking taper på Bryne stadion enn når de selv scorer... Nitrist gjeng.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
17.09.17 20:57
Bilvrag: Det er greit at vi rykker ned, en restart, men jeg ser ikke at dette laget er kapabelt til å rykke opp igjen. Helt jævlig.

Vi har blitt så kjedelig at det ikke er spenning rundt oss når vi er i bunnstriden engang.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
17.09.17 20:57
clavin: Jeg tror disse lagene er tilnærmingsvis like gode.

Sånn går det når du er i dårlig humør.. Skulle stå Jonevret. Spark hele sulamitten.

clavin
clavinInnlegg: 31818
17.09.17 21:00

Det beste Viking har hentet de siste 20 årene har vært bosmanspillere, og jeg skjønner ikke hvorfor dette skal være negativt. Å hente slike spillere vitner om kløkt, noe som har vært fraværende i de årene vi faktisk hadde penger.

En middelmådig spiller blir ikke en toppspiller bare fordi man betaler overpris for ham.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
17.09.17 21:00
TAdams6: Jonevret fikk Abdi, Jørgensen, Kronberg, AJ Soares, Magne Hoseth, Thioune, Steintor Thorsteinsson, Ørnskov og enda en del rutinerte spillere som spilte mindre roller. Jonevret fikk både etablerte og unge lovende. Ikke noe dårligere kategori enn tidligere i historien utenom glansdagene rundt 2006-2009 hvor pengene satt løst. Forgjengerene var bedre å få potensialet. Men akkurat dette med å få ut potensialet til spillere som kommer til Viking har vært en achilleshæl veldig lenge. Jonevret greide det i sitt første år her, da var det utvikling på enkeltspillere. Omtrent første gang på enormt lenge. Men så gikk det raka vegen feil vei der også dessverre.

Skal sies at vi så ganske mørkt på tingenes tilstand foran 2015-sesongen, men plutselig slo Berisha og Bödvarsson til samtidig som Samuel og Abdullahi ble hentet. Det ga medaljestrid og nesten cupfinale. Så jeg synes det ikke bare var første året Jonevret fikk ut mye av potensiale, men også i 2015 frem til september.

jesman2
jesman2Innlegg: 17508
17.09.17 21:02
clavin: Det beste Viking har hentet de siste 20 årene har vært bosmanspillere, og jeg skjønner ikke hvorfor dette skal være negativt.

Er nok to nigerianere du glemmer her...

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
17.09.17 21:04
jesman2: Er nok to nigerianere du glemmer her...

Som vi hentet ved en tilfeldighet.

clavin
clavinInnlegg: 31818
17.09.17 21:04
Wiggum: Vi har blitt så kjedelig at det ikke er spenning rundt oss når vi er i bunnstriden engang.

Vi har gått fra å være en kronisk middelmådighet til å bli i vår egen klasse.

odin
odinInnlegg: 23478
17.09.17 21:04

Heroisk innsats. Det er i det minste godt å sjå. Det er berre å starte planlegging av opprykk neste sesong.

Håpar debuten til Amund Wichne er eit signal om at Viking satsar på han som førstekeeper i 2018. Så spørs et om han får med seg Iven Austbø som reservekeeper eller ikkje.

Forsvaret vårt kan bli tynt. Reknar i utgangspunktet ikkje med verken Kronberg, Gregov, Nordvik, Cruz eller Haugen. Då står me igjen med Rasmus Martinsen, Jens Husebø og Kristian Novak, samt nokre andre ungguttar. Her må me åpenbart forsterke laget før møtet med førstedivisjon.

Midtbane/angrep: Reknar eg med at Jenkins, Ernemann og Haukås reiser kvar til sitt. Det same med Guessan. Danielsen blir med vidare, og det same gjer Tor Andre Sørås, George Green og Harald Tangen. Kanskje også Herman Kleppa.

Tommy Høiland, Mathias Bringaker, Fredrik Thorsteinbø, Usman Sale, Zymer Bytyqi, Tor Andre Skimmeland Aasheim og Stian Stian Michalsen blir også med ned ein divisjon. Får me skikk på Aniekpeno Udoh også?

Kven frå juniorlaget må få sjansen i neste års stall? Bør nokon ut på lån? Finnes det nokon lokale spelarar i divisjonane under som bør inn? Ingvald Halgunset? Morten Bjørlo? Ørjan Bjørlo? Andre navn? Kjem ein eller begge nigerianerane som var på prøvespel tilbake?

odin
odinInnlegg: 23478
17.09.17 21:06
jesman2: Er nok to nigerianere du glemmer her...

Ville vel tatt med nokre islendingar også.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
17.09.17 21:06

Viking må få inn en trener som kan skape litt optimisme igjen, neste år. Benny var på tribunen i dag, men han er nok for gammel :-(. 

clavin
clavinInnlegg: 31818
17.09.17 21:08
jesman2: Er nok to nigerianere du glemmer her...

Jeg glemmer for så vidt ingen, all den tid mitt poeng er at Viking har lykkes langt mer med gratisspillere enn spillere som har kostet mye. At Ijeh og Abdullahi var gode kjøp er det ingen tvil om.

Det er dog også fiaskokjøp blant nigerianere som Udo og Adegbenro. Sale er fortsatt under vurdering.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
17.09.17 21:09

Vet ikke hvordan Erik Steen har gjort det i Vidar, men han er vel fortsatt Vikingspiller?

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
17.09.17 21:14
clavin: Det er dog også fiaskokjøp blant nigerianere som Udo og Adegbenro. Sale er fortsatt under vurdering.

Forsøk på en bitter morsomhet?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
17.09.17 21:15
odin: Heroisk innsats. Det er i det minste godt å sjå. Det er berre å starte planlegging av opprykk neste sesong. Håpar debuten til Amund Wichne er eit signal om at Viking satsar på han som førstekeeper i 2018. Så spørs et om han får med seg Iven Austbø som reservekeeper eller ikkje. Forsvaret vårt kan bli tynt. Reknar i utgangspunktet ikkje med verken Kronberg, Gregov, Nordvik, Cruz eller Haugen. Då står me igjen med Rasmus Martinsen, Jens Husebø og Kristian Novak, samt nokre andre ungguttar. Her må me åpenbart forsterke laget før møtet med førstedivisjon. Midtbane/angrep: Reknar eg med at Jenkins, Ernemann og Haukås reiser kvar til sitt. Det same med Guessan. Danielsen blir med vidare, og det same gjer Tor Andre Sørås, George Green og Harald Tangen. Kanskje også Herman Kleppa. Tommy Høiland, Mathias Bringaker, Fredrik Thorsteinbø, Usman Sale, Zymer Bytyqi, Tor Andre Skimmeland Aasheim og Stian Stian Michalsen blir også med ned ein divisjon. Får me skikk på Aniekpeno Udoh også? Kven frå juniorlaget må få sjansen i neste års stall? Bør nokon ut på lån? Finnes det nokon lokale spelarar i divisjonane under som bør inn? Ingvald Halgunset? Morten Bjørlo? Ørjan Bjørlo? Andre navn? Kjem ein eller begge nigerianerane som var på prøvespel tilbake?

Vi har et jr. lag og et g-16 lag i semifinalen i NM.. Det må da være noe brukbart her.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg