Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
GGzahid
GGzahidInnlegg: 289
18.09.17 13:06

Hvem tenker dere vi bør beholde til neste års tropp? Vi må ta til takke med at det blir Obos, og da må det kuttes enda mer i utgiftene til klubben. Vil tro dagens tropp blir kuttet ned litt i antall, og en del av utlendingene forsvinner. 

Vi kan begynne me de som har kontrakt kun ut sessongen : Nordvik, Gregov, Martinsen, Jenkins, Haukås, Bytyqi, Green og Ghislan.

Ut 2018: Austbø, Cruz (31.7-2017), Haugen, Kronberg, Ryerson, Danielsen, Ernemann, Skimmeland Aasheim, Michalsen og Bringaker.

Ut 2019 eller lenger : Wichne, Sørås, Torsteibø , Høiland, Udoh og Sale. 

Av de med kontrakt ut denne sesongen kunne jeg tenkt meg å beholde Martinsen og Jenkins, muligens et par av de andre hvis det ikke koster for mye. Green kan fort bli veldig god i Obos, men mye er opp til han selv.

De som ikke er på utgående kontrakt er jo i utganspunktet med videre ned i Obos, men husk at det må kuttes i utgiftene og troppen skal slankes - noen må ut. Det er ikke sikkert alle vil ned i Obos pga sportslig utvikling, tenker da mest på Haugen og Ryerson. Resten av gjengen har ikke prestert så veldig bra at jeg tror de er aktuelle for mange ES - klubber. 

Vi må satse på Wichne nå eller aldri, hvis ikke må det hentes inn ny keeper i Januar. Er Iven villig til å bli andrekeeper ? Nå er han såpass oppi alderen, og virker som han har slått seg til ro tilbake i Stavanger igjen. De han har prestert denne sesongen har rett og slett ikke vært godt nokk. 

Mange spørsmål fremover nå styret må ta stilling til. 

GGzahid
GGzahidInnlegg: 289
18.09.17 13:11

Verken Michalsen eller Udoh har gjort det bra på nivå 3 i svensk fotball, ingen målpoeng på noen av de etter 4 kamper.De har gått fra en startplass i laget deres til å bli henvist til benken under sist kamp, og kom innpå med 10 minutter igjen. Satser vi videre på disse to karene neste år mon tro ? 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
18.09.17 15:21

Mer spent på hvem som trener Viking neste år! Har ikke Udoh og Michaelsen kontrakt videre?

clavin
clavinInnlegg: 31818
18.09.17 15:39
Winthrop15: Mer spent på hvem som trener Viking neste år! Har ikke Udoh og Michaelsen kontrakt videre?

Burchalls har også kontrakt videre.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
18.09.17 16:52

2 år til?

GGzahid
GGzahidInnlegg: 289
18.09.17 18:08
Winthrop15: 2 år til?

Stemmer det, han signerte en 3års kontrakt 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6499
18.09.17 18:15

Bytyqi har kontrakt ut 2018

 

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.09.17 20:08

Regner med at Haugen og Ryerson blir solgt. IB sier i RA at ham vil ha med Jenkins og Nordvik. 

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.09.17 20:31

Meget bra Stig Nilsen artikkel ute nå. Konstaterer nedrykket og sier at det ser stygt ut bådexsportslig og økonomisk. 

De tre siste årene har Viking redusert lønnskostnadene i administrasjonen fra 15 til 7 millioner kroner. Totalt har de redusert utgiftene med 20 millioner de siste to sesongene. Men inntektene har falt mer. 

Derfor vil et nedrykk bli ekstremt smertefullt og få store konsekvenser. Slik situasjonen er i dag, vil høyst trolig også sport bli rammet av harde kutt i 2018.

Bruk noen kroner på den. Slikt vi vil de skal dekke. 

(Innlegget ble redigert 18.09.17 20:32)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
18.09.17 20:32
odtj: IB sier i RA at ham vil ha med Jenkins og Nordvik.

Jenkins kan jeg forstå. Nordvik har vel ikke vist all verden foreløpig. Mulig han imponerer i garderobe og på trening. Men han må prestere for A-laget også. Tenker da på høyt nivå, ikke bare at han er helt grei. Jeg synes han har vært helt grei til nå, men ikke noe mer. Da har Gregov vist bedre igjen foreløpig.

Ellers enig med Burchnall i at man må ha et elitelag uansett om man beholder plassen eller rykker ned. Det må tenkes og handles riktig framover.

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.09.17 20:34

Økonomi og eventuelt AS konkurs vil avgjøre mye hvor fokus er. Vi må rett opp igjen. Må satse kortsiktig for å oppnå det. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
18.09.17 20:35
GGzahid: Hvem tenker dere vi bør beholde til neste års tropp? Vi må ta til takke med at det blir Obos, og da må det kuttes enda mer i utgiftene til klubben. Vil tro dagens tropp blir kuttet ned litt i antall, og en del av utlendingene forsvinner

Viking har ikke så mange høyt lønnede spillere med kontrakt videre. Håper vi beholder både Ryerson og Haugen, de blir egentlig de vi bør bygge laget rundt. Av de med kontrakt bør nok Ernemann bli frigitt hvis det lar seg gjøre.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
18.09.17 20:36
odtj: Økonomi og eventuelt AS konkurs vil avgjøre mye hvor fokus er. Vi må rett opp igjen. Må satse kortsiktig for å oppnå det

Hva som skjer med stadion er også viktig her. Økonomien spiller inn. Vi må rett opp, samtidig må vi bruke tiden fornuftig og bygge opp laget slik at vi har noe å gjøre i Eliteserien når vi rykker opp. 

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.09.17 20:39

Stadionsalg vil ikke rette opp økonomien skriver Nilsen. Vil ikke ha penger til å være 2-3.år i Adecco. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
18.09.17 20:46
odtj: Stadionsalg vil ikke rette opp økonomien skriver Nilsen. Vil ikke ha penger til å være 2-3.år i Adecco

Det vil ikke rette opp, men forutsetningene blir langt bedre.

La merke til denne

"Derfor er det lov å håpe at Vikings omstillingsevne og den påfølgende sportslige nedturen har utløst viljen som skal til for å hjelpe. Nå trengs en skikkelig plan og et godt fundament for å få klubben tilbake, ikke flere kortsiktige redningsplaner.

Det medfører også at femårsplanen settes i pausemodus. Det er ikke unge og regionale talenter som får Viking tilbake til Eliteserien neste år."

og denne

"Derfor blir fredagens møte med aksjonærene særdeles viktig. I stor grad er det de som nå bestemmer hvilke forutsetninger Viking får for å komme seg raskest mulig tilbake. "

Aksjonærene sitter med fasiten hvor bratt oppoverbakke det blir. Men de 2 avsnittene jeg viste til her har en fellesnevner. Wiggen. 5-års planen bør bli satt på vent og prestasjoner på overgangsvinduet står til stryk. Burchnall og Wiggen fikk penger til forsterkninger. De hadde en slagplan for å beholde plassen. Wiggen la ekstremt dårlige arbeidsforhold til Burchnall med sine kjøp i sommer. Vi fikk en spiss til slutt, noe som er bra. Men det redder ikke helhetsinntrykket.

Som Stig Nilssen også påpeker, det er en haug med spillere som ikke har et forhold til Viking og som reiser videre uten å bry seg. Årets sesong har blitt en farse. Viking og Burchnall må lære og de må lære fort. 

Skal redningsplanen evalueres, noe den bør, så er det noen som bør være redde for jobbene sine når sesongen er over.

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.09.17 21:00

Ja. Men hele grunnpoenget i artikkelen er at vi ikke har råd til å bli værende i OBOS. De rykker ned uten en klar stamme laget, uten klarhet i om AS overlever (gjør det ikke det stopper alt opp mens en ny struktur etableres), uten mulighet til å kutte slik at de ytterligere 20 mill (minst) vi pådrar oss hvert år i OBOS kan håndteres. 

Det er ganske skremmende. Alt ligger i hendene på eiere, sportslig - og administrativ ledelse som ikke akkurat har imponert. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
18.09.17 21:03
odtj: Det er ganske skremmende. Alt ligger i hendene på eiere, sportslig - og administrativ ledelse som ikke akkurat har imponert

Uten aksjonærene og mer pengehjelp tror jeg det går nedenom og hjem. Men jeg tror ikke aksjonærene ønsker å se klubben forfalle og gå konk. Jeg tror de vil hjelpe.

Men godt mulig de vil ha mer påvirkningskraft. Noe jeg faktisk synes er helt naturlig når vi ser hva de som styrer i dag greier å gjøre med pengene.

Det er skremmende ja, vi må fort opp. Jeg føler meg trygg på at de sterke herrer med pengene og byen vil stå opp for Viking når det trengs.

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.09.17 21:12

Vi snakker nok rundt 40 millioner som må på bordet. Dette nedrykket er katastrofalt, setter omstruktureringen kraftig tilbake. Dette kunne de ha unngått med en mindre investering i spillerfond før sesongen. Det tyder på at ikke alle  aksjonærene vil spytte inn så mye mer, det vil komplisere saken. Kanskje konkurs, eller helst avvikling  er best, så etablere nytt selskap med de som er villige. Men mye vil stoppe opp ved slike prosesser, vil påvirke neste sesong. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
18.09.17 21:20
odtj: Vi snakker nok rundt 40 millioner som må på bordet. Dette nedrykket er katastrofalt, setter omstruktureringen kraftig tilbake. Dette kunne de ha unngått med en mindre investering i spillerfond før sesongen. Det tyder på at ikke alle aksjonærene vil spytte inn så mye mer, det vil komplisere saken. Kanskje konkurs, eller helst avvikling er best, så etablere nytt selskap med de som er villige. Men mye vil stoppe opp ved slike prosesser, vil påvirke neste sesong.

Jeg synes Henningsen har vist at han er en kar å ha med videre
Burchnall kan fort bli en god trener hvis han lærer av feilene sine. Noe han egentlig innrømmer i RA i dag
Spillerlogistikk derimot holder ikke mål. Det er ikke noe fundament. Det er ikke spillere som utfyller hverandre. Det er ikke en tropp som er godt sammensatt. Ja det er lite penger, men desto viktigere å ha en skikkelig dyktig mann til denne jobben.

Fundamentet i laget er fraværende. Vi har ikke noe sentrallinje, men vi kan få det med enkle grep. Få med Jenkins videre. Tommy Høiland kan fort bli veldig viktig og en bærebjelke. Vi bør også få en spiss med Guessan sine egenskaper. I forsvar trenger vi også en sjef. Ingen av de Wiggen har hentet er den sjefen. Vi må også få en førstekeeper som holder mål. Vi må få ei god sentrallinje. Jeg håper på Lædre Bjørdal tilbake. Wichne-Lædre Bjørdal-Jenkins-Høiland. Ei sentrallinje som holder høyt Obos nivå og også greit i Eliteserien.

Vi må bygge videre på den lokale profilen vi har startet, men vi må hente kvalitet utenfra til å supplere og heve laget.

Penger ligger i bunn av alt dette. Hvordan dette skal løses vet jeg ikke. Det får tiden bestemme. Det er en del faktorer som må avgjøres først, derfor vil jeg ikke ta sorgene på forskudd, heller tenke konstruktivt hvordan Viking kan komme styrket sportslig ut av dette.

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.09.17 21:25

Tipper Bjørdal ender i Start. Ryerson også. Haugen til Molde. 

De kan ikke gjøre noe sportslig  før det økonomiske er avklart. Ingen kan signeres før det er avklart. Neste aksjonærmøte blir spennende. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
18.09.17 21:26
odtj: Neste aksjonærmøte blir spennende

Ja og det var vel allerede på fredag?

Nevi
NeviInnlegg: 8294
18.09.17 21:33

Når skulle neste møte mellom Viking og kommunen finne sted?

Har jeg forstått det riktig kommer det meste av gjelda forsvinne da. Dersom kommunen overtar stadion altså. Pluss at vi sparer ca 20 mill i drifstkostnader. Så må man naturlig nok betale litt leie. Men er sikkert ikke snakk om mange mill.

Bare med dette er vi vel ett godt stykke på veg for å komme ned til ett edruelig nivå på utgiftsiden.

helvis
helvisInnlegg: 14813
19.09.17 16:24
odtj: Det tyder på at ikke alle  aksjonærene vil spytte inn så mye mer, det vil komplisere saken. Kanskje konkurs, eller helst avvikling  er best, så etablere nytt selskap med de som er villige. Men mye vil stoppe opp ved slike prosesser, vil påvirke neste sesong.

Vi beholder vel ikke plassen vår i OBOS hvis ASet går konkurs? 

Det er synd fordi sånn Vikings eierskap er nå er det relativt håpløst. For mange småkonger med mange meninger men lite kunnskap når det gjelder det å drive fotballklubb på elitenivå. Et par rike eiere eller fullstendig meldemstyrt hadde vært fint. Sånn som det er nå er eneste stor smørje. Jeg har null tiltro til Rugland og co. 

Og for hver eneste emisjon som blir gjort blir det bare verre. 

(Innlegget ble redigert 19.09.17 16:25)

toao
toaoInnlegg: 4071
19.09.17 17:04
helvis: Vi beholder vel ikke plassen vår i OBOS hvis ASet går konkurs?

Tror vi beholder plassen så lenge ikke FK går konkurs. Men konkurs i AS vil normalt føre til konkurs i FK.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
19.09.17 17:15

Iversen i RA lister opp 6 punkter som kan være med og redde plassen

1. Steng igjen bakover
2. Tren på dødballer
3. Forby balltap på egen banehalvdel, slå langt
4. Slå den første pasningen framover
5. Vinn andreballer offensivt
6. Utnytt motstanders feil

Mer utfyllende må dere lese i artikkelen.

I utgangspunktet høres dette både enkelt og riktig ut. Egentlig er det slik jeg ønsker Viking skal framstå. Fremoverrettet, rett i angrep. Problemet er at Ian Burchnall ikke er god til noen av disse 6 punktene. 

Jeg trodde det som RA her kommer med var noe av oppskriften når man evaluerte og la slagplan for å overleve i Eliteserien. Dessverre har ikke Viking gjort noe av dette, de har egentlig bare skiftet formasjon og fortsatt å spille på akkurat samme måte.

Hadde Viking spilt som det blir forespeilet av RA så hadde vi hatt mye større håp om seire og poeng, men jeg tror ikke det skjer. Vi må nok fortsette å se balltrilling, lite framdrift, pasninger som blir slått bak spillere i stedet for foran (noe som stopper opp all fart som finnes i angrepene) og elendige dødballer. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
19.09.17 17:17
toao: konkurs

Vil de rike herrer godta en konkurs? Da vil alt de har investert være bortkastet. De har tross alt gikk Viking mye penger i flere år nå for å overleve. Er det stopp nå eller vil de nok engang komme inn og bruke de pengene som trengs? Jeg tror det.

zetta
zettaInnlegg: 11148
19.09.17 17:27

Viking rykker ned. Det kan man ta for sikkert nå. Så gjelder det å få en skikkelig plattform for å bygge seg opp igjen.

 Man må jo si at både IB og Wiggen står til stryk. Det er synd, men Viking gjorde en ganske god sesong i fjor og når det er små endringer i troppen så skulle ikke laget være så svake i år. Treneren burde vært skiftet ut etter ca ti kamper.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
19.09.17 17:56

Kan aldri fatte og begripe at de med penger lar Viking synke helt til bunn. I tillegg er det vel ett par pengesterke folk som satt i styret for åtte - ti år siden. Som ikke er helt uten skyld av dette sløseriet vi har sett.  Så jeg håper spesielt de kan ta enda mer ansvar, selv om de har bidratt tidligere.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
19.09.17 17:56
zetta: ganske god sesong i fjor

Viking vant kun 4 av de siste 16 kampene i fjor. Starten på sesongen var bra, avslutningen var ikke bra. Det gikk nedover og det har fortsatt denne sesongen.

Men ja, det må gjøres smarte trekk nå. Fundamentet må på plass og så må det bygges både for kortsiktig å rykke opp, samtidig som det man bygger på er noe å bygge videre på i årene som kommer.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
19.09.17 18:00

Og laget er enda ett par hakk dårligere i år enn på høsten i fjor. I tillegg byttet vi ut halve laget i sommer somhar gjort Viking enda dårligere.

Og når ikke trenerteamet er i nærheten av å få til se seks punktene som RA skal ha listet opp. Ting som er veldig ABC i norsk fotball.

Klikk for å gå tilbake til toppen