Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
19.09.17 18:01
Nevi: Kan aldri fatte og begripe at de med penger lar Viking synke helt til bunn

Jeg tror heller ikke det. Det blir nok en slags redningsaksjon. Spørsmålet er bare hvor ille ting blir og hva de er villige til å bidra med.

Hadde jo vært veldig kjekt å fått en kickstart som det Start har fått der man kan starte med skikkelig satsing med engang. Langpining er ikke kjekt, men dessverre er det det som ligger foran oss akkurat nå.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
19.09.17 18:53

Se der ja. Nå kan det være endring i måten å drifte klubben.

Jeg er veldig for at det skal være enklere å drifte klubben og færre kokker. Det er egentlig alle kokkene som lager trøbbel i Viking. Man får aldri skikkelig gjennomslag for noe fordi alle skal være med og lage litt fartshumper. Det er for mye prestige og maktkamp i stedet for å tenke Vikings beste. 

Det er godt dette luftes nå, så får vi håpe at man kommer fram til en måte å drifte klubben på som gjør den konkurransedyktig både sportslig og økonomisk.

GGzahid
GGzahidInnlegg: 289
19.09.17 21:57

Viking er vist ute etter Markus Solbakken(17), sønn av FCK trener Ståle, ifølge Hamar ArbeiderBlad. Kjekt  vi er ute å scouter unge gode norske spillere, liker det. Ser dog artikkelen avsluttes slik ; 

Men selv om målene er høye og interessen blant flere Eliteserie-klubber er til stede, tyder mye på at Solbakken vil ta minst en sesong til i HamKam-drakta.

– HamKam er et soleklart førstevalg for meg. Jeg må fremdeles tenke litt over saken, men det meste tilsier at jeg blir i klubben i ett år til, sier 17-åringen til

 

(Innlegget ble redigert 19.09.17 21:58)

zetta
zettaInnlegg: 11148
19.09.17 22:30
TAdams6: Se der ja. Nå kan det være endring i måten å drifte klubben

Det er nok veien å gå ja

Nevi
NeviInnlegg: 8294
19.09.17 23:08
TAdams6: Hadde jo vært veldig kjekt å fått en kickstart som det Start har fått der man kan starte med skikkelig satsing med engang

Kjenner faktisk at jeg misunner Start litt der. Virker som det har kommet en skikkelig ny giv i den klubben nå.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
20.09.17 00:02
GGzahid: Viking er vist ute etter Markus Solbakken(17), sønn av FCK trener Ståle, i

Viking og HamKam spiller høyst sannsynlig i samme divisjon neste sesong. Da skjønner jeg godt hvis han velger å bli i klubben sin.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 21104
20.09.17 12:18
toao: Det kunne vanskelig gått dårligere, i alle fall.

Så, så.

Uansett hvor galt det er så kan det alltid bli verre :)

clavin
clavinInnlegg: 31818
20.09.17 13:38

Forstår ikke at ikke flere spillere ønsker seg til Viking. Det finnes da ingen større utfordringer i norsk fotball.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
21.09.17 12:22

Viking rykker ned, alt annet vil være overraskende.

Hva med OBOS, hvordan vil det fungere for oss og hva vil det gjøre med spillerne våre?

Amund Wichne eller ny keeper vil ha godt av å modnes 1 år i OBOS. Austbø kan være med som backup

I forsvar har vi Martinsen som bør spille fast og utvikle seg godt i OBOS. Om vi har andre unge bak som er gode nok vet jeg ikke. Novak? Men ser ikke for meg at vi starter med 2 unge stoppere når vi jakter opprykk. Kronberg, Haugen, Ryerson må beholdes. Ser for meg at Nordvik får kontrakt om han vil, han er god i OBOS, men noe å bygge framtiden på? Usikker.

På midtbanen ser det egentlig bra ut. Mange som bør gjøre en veldig god jobb i OBOS og som kan utvikle seg. Green håper jeg blir og får 1 år i OBOS. Tore Andre Sørås var årets spiller i Follo når de var i OBOS, 1 år der kan gjøre underverker. Harald Tangen Nilsen bør bli en del av de som spiller kamper i OBOS. Bak disse framtidsprospektene har vi Torsteinbø, Danielsen, Sale og så må vi greie å beholde Jenkins. Rutine og talent om hverandre. Uten å gjøre noen kjøp.

Høiland blir toppscorer i OBOS. Bak han har vi Zymer og Aasheim som begge må bli toneangivende. Bringaker, Michaelsen og Udoh er jeg mer usikker på. Det blir nok enten eller der. Enten vokser de eller så forsvinner de.

Egentlig trenger vi ikke mange kjøp, vi har en god miks av talent og rutine. Mangler spisskompetanse, men med enkle grep bør det la seg gjøre å bygge et godt lag for framtiden uten store investeringer.

Jeg kunne tenkt meg en klassekeeper. En som holder høyt Eliteserienivå og som er med og skaper defensiv trygghet.

Jeg ønsker at Jenkins og Green blir med videre

Jeg ønsker meg en veldig god stopper, gjerne Lædre Bjørdal som hadde blitt kaptein hos oss fra første dag.

Framme så må vi ha en spiss som både utfyller Høiland og som kan bidra hvis Høiland ikke er med. Bringaker og Udoh holder foreløpig ikke mål. Guessan virker veldig bra, men tviler på at han blir med oss videre.

Ut bør Ernemann, Haukås, Cruz, Nordvik, Gregov (skal vi beholde en av stopperne foretrekker jeg Gregov) og kanskje Austbø forsvinne.

Vet at Burchnall og Viking ikke deler alle disse ønskene, så blir interessant å se.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
21.09.17 14:17

Sikkert flere som ikke vil spille i Obos. Så må nok ha en del inn. Herman Kleppa er ønsket videre. Tipper at Haugen, Kronberg og Ryersen forsvinner. Cruz har vel kontraktfestet at han ikke blir med ned. Spennede å se om det finnes noe lokale og som kan hentes. Ørjan Bjørlo er nevnt. Kanskje Morten Bjørlo kan få sjangsen nå? Og så har vel Ingvald Halgunset trent med Viking en stund.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
21.09.17 18:45
Winthrop15: Sikkert flere som ikke vil spille i Obos

Akkurat der er jeg usikker. Ryerson og Haugen er nok de som kan få beilere fra større klubber etter seg, men tror det er god sjanse for at de blir med ned

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9256
21.09.17 23:42

Det er en masse oying og akking over hvor tøff OBOS er. Faktum er at både Glimt og Start ser ut til å styre trygt tilbake til eliteserien etter bare ett år i sumpen. Tromsø og Brann gjorde også oppholdet så kort som mulig, mens Sogndal stort sett har kommet raskt tilbake de gangene de har tatt veien ned.

Viking kommer til å rykke rett opp igjen. På denne tiden om ett år kan dere være så godt som klar for ES igjen. Det er kort tid.

Spørsmålet er heller det organisatoriske og økonomiske. Det er der trøkken kommer.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
22.09.17 00:00
Kurtkanon2: Viking kommer til å rykke rett opp igjen. På denne tiden om ett år kan dere være så godt som klar for ES igjen. Det er kort tid.

Håper du har rett.

Men akkurat nå er jeg redd at Viking er ett par hakk svakere enn Start var på samme tid i fjor. 
Så det er ingen tvil at trenerteamet og Viking som klubb har en stor jobb å gjøre i vinter. 
En av tingene er at Viking trenger ett mye bedre kollektivt. Ikke alltid like lett å finne hverandre ute på banen når man ikke har ett spill som går på skinner.

Og om det blir ett opprykk på direkten. Så håper jeg vi kan få inn litt mer entuiasme rundt klubben. At vi kan få en publikumsoppgang igjen.

(Innlegget ble redigert 22.09.17 00:01)

sarpingen_1
sarpingen_1Innlegg: 1442
22.09.17 12:54
Kurtkanon2: Viking kommer til å rykke rett opp igjen. På denne tiden om ett år kan dere være så godt som klar for ES igjen. Det er kort tid.

Ingen automatikk i det. Ta en titt på FFK 

Nevi
NeviInnlegg: 8294
22.09.17 12:56

Det er uten salget av Samuel, som kommer på det regnskapsåret vi er inne i år. Så vi får håpe at dette salget gjør at vi er i nærheten av null i år.

Men er selvsagt ikke godt nok i fremtiden at Viking er avhengig av salg. Men regner / håper med at vi er kommet der innen ett par år.

Er vel ca 20 mill i tapte billettinntekter siden toppårene.  Er ikke dagens ledelse som sløste når vi hadde penger. Så jeg skulle ønske at folket hadde mobilisert igjen. Så får vi håpe at de fleste sponsorerne står bak Viking selv når nedrykket evt blir ett faktum.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
22.09.17 13:11

De virket jo optimistiske, så virker som det går rett vei. Men den stadioen må de få orden på. 

toao
toaoInnlegg: 4071
22.09.17 13:38
TAdams6: Ryerson og Haugen er nok de som kan få beilere fra større klubber etter seg, men tror det er god sjanse for at de blir med ned

Haugen blir aldri med ned i Obos. Håper Ryerson blir med videre. Han har vært god, men ikke så god at han ikke kan spille et år i Obos.

odtj
odtjInnlegg: 3540
22.09.17 13:43
Nevi: Er vel ca 20 mill i tapte billettinntekter siden toppårene. Er ikke dagens ledelse som sløste når vi hadde penger. Så jeg skulle ønske at folket hadde mobilisert igjen. Så får vi håpe at de fleste sponsorerne står bak Viking selv når nedrykket evt blir ett faktum.

Blir vel heller en skarp nedgang? De regner vel med nedgang på et par millioner til, mener det var rundt 4 de nevnte i SA artikkelen.

Det hele er ganske på felgen nå publikumsmessig. 6700 offisielt mot Molde. Det var neppe mer enn 2500 som faktisk møtte opp.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
22.09.17 13:44

Tror ikke heller Haugen blir med, og Viking trenger jo og hele tiden salg. Så får bare håpe det ikke blir til noen norsk klubb.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
22.09.17 13:55

Nå mistet jeg kampen mot Molde. Føeste for sesongen. Men dersom foskjellen fra betalte til realitet varså stor var det kun en av fem med sesongkort som kom møtte opp. Det hørtes veldig lite ut.

odtj
odtjInnlegg: 3540
22.09.17 16:37

Det var ekstremt lite folk. Føltes som en treningskamp. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
22.09.17 17:18
Nevi: Så jeg skulle ønske at folket hadde mobilisert igjen

Det er vanskelig å få til mobilisering når Viking framstår som de gjør.

Når man mobiliserer, da er det et prosjekt som det er tro på. Da slår vi litt underifra og skal vise at det bor noe i oss. For å mobilisere folket så må det sportslige framstå mye mer solid. Jeg holdt på å skrive forutsigbart, men akkurat nå er vel Viking landets mest forutsigbare lag. De leverer akkurat som forventet hver eneste uke. 

Hadde vært veldig kjekt med mobilisering. Faktisk syntes jeg det var tendens tidlig august, før overgangsvinduet stengte. Nye spillere, Viking hadde fått penger, nå skulle vi gjøre alt for å overleve. Hva skjer, Viking og Wiggen driter seg ut på overgangsmarkedet. I stedet for å få tak i en spiss før vinduet stengte så ble det i stedet et negativt vindu. Det ble som det alltid blir med Viking, de skuffer når man virkelig trenger en opptur. Der er Viking eksperter og akkurat dette er noe de må luke bort rimelig kjapt. Det er dette som er helhetsinntrykket av Viking om dagen, de skuffer alltid skikkelig når man trenger en opptur og har sjangs å få bedre tider.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
22.09.17 20:38

Da kan spekulasjonene om trenerteamets skjebne avsluttes. De har full tillit og er trenere også i 2018.

Ennå ingenting konkret om planene videre, men stadion skal selges og et økonomisk fundament må på plass. For meg virker det som om Viking vil få penger pluss bli kvitt mye gjeld ved salg av stadion. Usikker om jeg tolker det riktig.

Når det gjelder trenerteamet så kan jeg til en viss grad forstå de som styrer. Burchnall har hatt elendige arbeidsforhold. Han er ung og unge trenere prøver og feiler uansett. Det viktige er at man lærer av feilene og kommer styrket ut av det. Det gjenstår å se med Burchnall. 

Mitt store spørsmålstegn med Burchnall er om han greier å skape engasjement foran neste sesong. Vil supporterne tro på hans prosjekt. Nytter ikke å si alle de riktige ordene, ordene må ut i handling. Burchnall må virkelig vise hva som bor i han. For til syvende og sist er det supporterne som bestemmer om han får fortsette eller ei. Blir trøkket for stort fra publikum så kan han ikke fortsette. 

Dette blir bare nok et stort spørsmålstegn foran OBOS tilværelsen neste år.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6499
22.09.17 21:13

Hvis noen flere har tenkt å stemme på rundens spiller sist mot Molde. Gjør det fort. Tråden blir oppdatert i kveld pga. at jeg drar til Haugesund i morgen formiddag.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
22.09.17 21:23

Han får vel ennå verre arbeidsforhold neste sesong?

Nevi
NeviInnlegg: 8294
22.09.17 21:47
TAdams6: For meg virker det som om Viking vil få penger pluss bli kvitt mye gjeld ved salg av stadion. Usikker om jeg tolker det riktig.

Det er slik jeg og har tolket dette. Ut fra det som har stått tidligere. Men har sagt opp abonnementet på Aftenbladet for øyeblikket så jeg får ikke lese mer av dagens artikkel.


En annen ting. Om han Espedal i Sandnes Ulf styrer hele showet alene? I såfall har han en veldig kapasitet. Mitt inntrykk er at den klubben omtrent ikke har andre personalutgifter enn sin egen lønn. På administrative siden altså.
Men ikke sikkert det er slik, men det føles sånn ut sett utenfra. 
Tenker litt i motsetning fra Viking som har over mange år hatt en haug med folk som tar seg av diverse oppgaver. Selv om det har blitt litt færre folk i Viking de siste par åra.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
22.09.17 21:49

Jeg mener Abdi har karantene til kampen i morgen står det å lese i RA. Dette er altså ett sitat fra Ian. Håper Ian har bedre kontroll enn som så. Siden han bare antar at Abdi har karantene.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4147
22.09.17 22:22
TAdams6: men stadion skal selges og et økonomisk fundament må på plass

Kan ikke se for meg at kjøperne står i kø, akkurat...Mistenker den prosessen kommer til å ta lang tid, dessverre. Tid man ikke har.

Står det noe om når man må ha solgt stadion og evt noe om pris?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg