Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4176
24.09.17 23:57
clavin: Jeg for min del bryr meg ikke hvilken kamp som sender oss ned.

Nesten enig. Ryke i kvalikk mot Ulf hadde blitt for mye. Den gleden må de faen ikke få. Alt annet er greit.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8252
25.09.17 00:03
PerfectSense: Ryke i kvalikk mot Ulf hadde blitt for mye. Den gleden må de faen ikke få. Alt annet er greit.

Tipper at dere styrer unna det ganske greitt.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
25.09.17 00:28
aIseboy: Schultze er blant de toneangivende på Sogndal, og Kiefer Moore er vel toppscorer i League 1? Og Nisja e Jesus fra Hå.

Schultze kunne vi hatt bruk for. Seks mål er allikevel ikke fantastisk. Moore er rett og slett en dårlig fotballspiller og Nisja har vel ikke vært noen superhit i Sandens Ulf.

 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8252
25.09.17 00:37
Wiggum: Schultze kunne vi hatt bruk for. Seks mål er allikevel ikke fantastisk. Moore er rett og slett en dårlig fotballspiller og Nisja har vel ikke vært noen superhit i Sandens Ulf.

Ikke for å være frekk, men vi snakker om det desiderte bunnlaget i eliteserien. Man trenger ikke være en fantastisk for å styrke den stallen. 

Det ble ikke støy da noen av de nevnte spillerne forsvant, enten fordi de var for unge til å etablere seg, eller fordi de floppet. Men det er jo en gjenganger at man må bort fra Viking for å slå gjennom, eller at etablerte spillere ikke får det til eller stagnerer i Viking.

Er det mangel på tålmodighet, kultur, feil type spillere til spillesystem, dårlig coaching..? 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
25.09.17 00:40
aIseboy: Ikke for å være frekk, men vi snakker om det desiderte bunnlaget i eliteserien. Man trenger ikke være en fantastisk for å styrke den stallen. Det ble ikke støy da noen av de nevnte spillerne forsvant, enten fordi de var for unge til å etablere seg, eller fordi de floppet. Men det er jo en gjenganger at man må bort fra Viking for å slå gjennom, eller at etablerte spillere ikke får det til eller stagnerer i Viking. Er det mangel på tålmodighet, kultur, feil type spillere til spillesystem, dårlig coaching..?

Det siste du spør om er et godt spørsmål, men ikke i denne sammhenhengen. Disse tre spillerne har ikke per definisjon slått igjennom etter å ha forlatt Viking.

Du mener vel heller ikke i fullt alvor at Kieffer Moore, kanskje den dårligste Viking-spissen gjennom tidene, hadde tatt plassen til Tommy Høiland nå?

odtj
odtjInnlegg: 3540
25.09.17 00:59

Moore var elendig, ikke spesielt bra i Ipswich heller. Men tviler på at Høiland kunne laget mer mål i L1 enn det Moore kommer til å gjøre i år. Når det er sagt så vil jeg heller ha Høiland. Men spør du folk i UK om hvem som er best av Moore eller for eksempel Appiah vil svaret være Moore. 

(Innlegget ble redigert 25.09.17 01:00)

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 18826
25.09.17 07:55

 Jeg flyttet fra Stavanger ved den siste oljekrisen og har ikke vært i Rogaland på en god stund, men hvordan er stemningen i byen nå? Snakkes det om Viking rundt lunsjbordene lenger? Kastes billige bruksgjenstander i veggen av frustrasjon?

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 509
25.09.17 08:01

Jeg kan bare snakke for meg selv. Viking nevnes her på jobb, men ikke like ofte som før. Bruksgjenstander er jeg tom for, men skal gå til innkjøp av nye før neste sesong.

Det skal dog nevnes at enkelte kamerater som inntil for et par år siden hadde sesongkort, ser ut som spørsmålstegn hvis jeg nevner Jenkins og Gregov.

(Innlegget ble redigert 25.09.17 08:06)

toao
toaoInnlegg: 4071
25.09.17 09:47

Tom Nordlie fikk spørsmål helt i starten av Radiosportens fotballsending i går om hva som var galt med Viking. Han pekte på to ting:

1. Burchnall har et underlig fokus i mediene. Han snakker om uflaks, dommere, Sarpsborg som stiller svekket, og andre ting som Viking ikke kan gjøre noe med. Nordlie ville heller fokusert på å se fremover.

2. Viking har hentet altfor mange spillere i sommer som ikke holder nivået.

Dette er en helt riktig analyse i mine øyne. 

Viking har snart gått gjennom en sesong uten å klare å holde på en ledelse. Vi har bare vunnet kamper der vi har ledet med to mål til pause, eller scoret i siste minutt. Da er det åpenbart behov for en god pedagog og psykolog. Man kan ikke bare skylde på en svak stall når mye av årsaken tydelig ligger i hodene. At nåværende sportlig ledelse ikke har klart å ta tak i dette i løpet av en hel sesong, er direkte svakt. Når vi er så nær å vinne i så mange kamper, er det åpenbart at forholdsvis små grep på ledersiden kunne ha snudd dette riktig vei. Men nå er det for sent.

toao
toaoInnlegg: 4071
25.09.17 09:48
odin: Start rykka ned med 16 poeng. Dei hadde 9 poeng på denne tida i fjor. Dei rykka ned med trenar Steinar Pedersen. Start har også vore i konstant økonomisk krise i mange år. Dei starta årets sesong med Steinar Pedersen som trenar, nokre nye spelarar før sesongen og nokre nye i sommar. Har hatt bra flyt heile sesongen og ligg an til opprykk.

Synes ikke Start er et veldig betryggende eksempel. Det er fremdeles langt fra sikkert at de rykker opp. Og hvis de gjør det, vil det være nye eiere og ny sportslig ledelse i Tor Kristian Karlsen som gjør klubben konkurransedyktig i Tippeligaen.

clavin
clavinInnlegg: 32656
25.09.17 10:03
odin: Nå må dei stille opp for å bringe klubben vår tilbake til eliteserien på første forsøk. Eller la andre slippe til.

Står folk i kø for å brenne av millioner på Viking? I så fall vil jeg tro at disse er mer enn velkomne på laget.

Hvis folk mot formodning ikke står i kø bør man nesten behandle de som har holdt liv i klubben de siste årene med midler fra egen lommebok med ørlite respekt. Det er ikke lurt å bite hånden som mater en.

Når det gjelder Burchnall er jeg i sterk tvil om han er rette mann til å lede laget i Obos. Det er noe med at slike trender vanskelig kan snus med samme trener ved roret (det er få eksempler hvor dette har skjedd), og ingen skal fortelle meg at det ikke var potensiale i laget til langt mer enn det poengfangsten har vist.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8252
25.09.17 10:14
Wiggum: Du mener vel heller ikke i fullt alvor at Kieffer Moore, kanskje den dårligste Viking-spissen gjennom tidene, hadde tatt plassen til Tommy Høiland nå?

Helt umulig å si, da det som kjent er umulig å spå om en spiller vil lykkes i Viking, fin CV eller ei. 

Men vil påstå at "toppscorer i League 1" høres litt heftigere ut enn bakgrunnen til de andre offensive spillerne som ble hentet inn i år. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
25.09.17 10:37
soren_plystre: Det skal dog nevnes at enkelte kamerater som inntil for et par år siden hadde sesongkort, ser ut som spørsmålstegn hvis jeg nevner Jenkins og Gregov.

Viking-quiz om noen år om troppen 2017 kan bli tung å få full pott på selv for den mest hardbarkede Viking-supporter. 

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 509
25.09.17 10:38

1. Burchnall har et underlig fokus i mediene. Han snakker om uflaks, dommere, Sarpsborg som stiller svekket, og andre ting som Viking ikke kan gjøre noe med. Nordlie ville heller fokusert på å se fremover.

Enig med Nordlie selvom noen av de post-kampuntervjuene hvor laget ditt har tapt for ørtende gang kan gjør den mest garvede treneren irrasjonell. Og hvis en ser og leser litt lenger enn overskriften i avisene, er det ikke vanskelig å se at mer blir sagt enn akkurat disse bortforklaringene. Og at pressen har en tabloid tilnærming, noe Burchall burde skjønt etterhvert. Alternativet er jo nesten å skjelle ut egne spillere foran åpen mikrofon. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
25.09.17 10:39
toao: Og hvis de gjør det, vil det være nye eiere og ny sportslig ledelse i Tor Kristian Karlsen som gjør klubben konkurransedyktig i Tippeligaen.

Start lå da på opprykksplass lenge før Karlsen og nye eiere kom inn i bildet. Når sant skal sies, så har det vel faktisk gått dårligere enn at disse gjorde sin inntreden. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
25.09.17 10:41
soren_plystre: 1. Burchnall har et underlig fokus i mediene. Han snakker om uflaks, dommere, Sarpsborg som stiller svekket, og andre ting som Viking ikke kan gjøre noe med. Nordlie ville heller fokusert på å se fremover.

Også interessant at Tom Nordlie av alle peker på dette. Det er vel få trenere i Norge som har brukt mer tid på slike ting enn han utad, selv om jeg er enig i poenget hans. 

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 509
25.09.17 10:41

2. Viking har hentet altfor mange spillere i sommer som ikke holder nivået.

En realitet. Selvskapt dårlig tid, dårlig planlegging, dårlig selvinnsikt, dårlig rykte og dårlig økonomi mm. er hovedårsakene. 

 

toao
toaoInnlegg: 4071
25.09.17 10:44
Wiggum: Start lå da på opprykksplass lenge før Karlsen og nye eiere kom inn i bildet. Når sant skal sies, så har det vel faktisk gått dårligere enn at disse gjorde sin inntreden.

Det er sant, men ikke med et lag som så særlig godt rustet ut for Tippeligaen. Nå har de i hvert fall mulighet til å hente inn forsterkninger.

helvis
helvisInnlegg: 14958
25.09.17 12:39
Windsor: Viking kommer til å rykke rett opp igjen. Nivået i Obos er elendig.

Bør treneren deres gå da? Siden dere er i ferd med å rote bort opprykk fra en elendig liga. 

Windsor
WindsorInnlegg: 7279
25.09.17 12:59
helvis: Bør treneren deres gå da? Siden dere er i ferd med å rote bort opprykk fra en elendig liga.

Det ville ikke vært meg i mot. Ikke at spillermaterialet er så mye å skryte av heller. Start presterer rett og slett ikke på et nivå som burde tilsi opprykk.

clavin
clavinInnlegg: 32656
25.09.17 14:17

Viking møter bunnlag i de fire neste kampene. Er det en klubb som klarer å gå i undervurderingsfella i den situasjonen som de er i nå så må det være Viking.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
25.09.17 15:17
toao: Tom Nordlie fikk spørsmål helt i starten av Radiosportens fotballsending i går om hva som var galt med Viking. Han pekte på to ting: 1. Burchnall har et underlig fokus i mediene. Han snakker om uflaks, dommere, Sarpsborg som stiller svekket, og andre ting som Viking ikke kan gjøre noe med. Nordlie ville heller fokusert på å se fremover.

La oss ta en kikk på intervjuet med Tom Nordlies etter Skeids siste kamp da. Interessant det han sier fra 26 sekunder i klippet. 

https://twitter.com/skeidfotball/status/912304359337230337

 

helvis
helvisInnlegg: 14958
25.09.17 15:45
Wiggum: La oss ta en kikk på intervjuet med Tom Nordlies etter Skeids siste kamp da. Interessant det han sier fra 26 sekunder i klippet.  https://twitter.com/skeidfotball/status/912304359337230337

Tom Nordlie er både hykler og en skrytepave. 

At Skeid skulle slite å holde følge med HamKam er greit nok hvis man ser på spillerbudsjett og diverse men at de heller ikke har sjans på kvalikkplassen og ligger langt bak Alta, Raufoss og Asker er nok et signal om at Nordlie i 2017 er overvurdert blant mange. 

SnorreSolano
SnorreSolanoInnlegg: 4289
25.09.17 15:53
helvis: Tom Nordlie er både hykler og en skrytepave.

Nordlie snakker fortsatt om hvordan offsideavblåsningen i 2005 (som var helt korrekt, med god støtte i billedbevis) kostet Start seriegullet, så hvordan han er den rette til å snakke om ting FREMOVER er jeg veldig usikker på.  Nordlie er en vandrende unnskyldning. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45447
25.09.17 18:01

Tips til spillere vi kan se etter/på: Håper Viking-ledelsen krysser ut alle navn på u-21 laget til Island.. Tipper så og si de fleste der kommer til å spille i enten Sverige,Norge eller Danmark snart.
Og mange der har enormt potensiale. 

HNilsen
HNilsenInnlegg: 11383
25.09.17 18:04
clavin: Hvis folk mot formodning ikke står i kø bør man nesten behandle de som har holdt liv i klubben de siste årene med midler fra egen lommebok med ørlite respekt.

Svakt argument! Selvsagt bør disse stilles til ansvar. Disse har det reelle ansvaret for situasjonen Viking er i nå, mye grunnet politisk spill og maktkamp i kulissene.

HNilsen
HNilsenInnlegg: 11383
25.09.17 18:10
SnorreSolano: så hvordan han er den rette til å snakke om ting FREMOVER er jeg veldig usikker på.

Han fikk i alle fall vikingspillerne til å se framover i 2006. Noe som var en stor prestasjon.

odin
odinInnlegg: 23478
25.09.17 19:00
clavin: Når det gjelder Burchnall er jeg i sterk tvil om han er rette mann til å lede laget i Obos. Det er noe med at slike trender vanskelig kan snus med samme trener ved roret (det er få eksempler hvor dette har skjedd), og ingen skal fortelle meg at det ikke var potensiale i laget til langt mer enn det poengfangsten har vist.

Det er på tie å innsjå at me hadde den svakaste stallen. Og det einaste eigarane var villige til å forsterke med var Steffen Ernemann. Resten ville dei berre betale kost og losji for.

Tromsø og Vålerenga har underprestert. Sandefjord og Stabæk har overprestert, men hadde likevel eit betre utgangspunkt enn Viking.

odin
odinInnlegg: 23478
25.09.17 19:11
clavin: Står folk i kø for å brenne av millioner på Viking? I så fall vil jeg tro at disse er mer enn velkomne på laget. Hvis folk mot formodning ikke står i kø bør man nesten behandle de som har holdt liv i klubben de siste årene med midler fra egen lommebok med ørlite respekt. Det er ikke lurt å bite hånden som mater en.

Spelarane er udugelege. Trenarane er udugelege. Administrasjonen er udugeleg. Styret er udugelege.

Eigarane er dei einaste som ikkje fortener kritikk.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37747
25.09.17 19:19
odin: Eigarane er dei einaste som ikkje fortener kritikk.

Det er vanskelig å peke ut hvem som er mer ansvarlig enn andre. Jeg liker ikke å ta alle, for tviler på at alle fortjener like mye kritikk.

Maktkamp eller uenigheter har ført til mye rot for oss dessverre. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg