Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
clavin
clavinInnlegg: 31818
26.09.17 10:26
odin: Spelarane er udugelege. Trenarane er udugelege. Administrasjonen er udugeleg. Styret er udugelege.
Eigarane er dei einaste som ikkje fortener kritikk.

Man kan kritisere eierne i egenskap av det de gjør som medlemmer av styrene, og de transaksjoner de her gjør. Jeg finner det imidlertid meningsløst å kritisere dem for å ikke pøse inn mer midler. For det første er tigging i denne form respektløst, all den tid folk (inkludert disse eierne) selv bestemmer hva de ønsker å bruke sine egne penger på. For det andre er det uansett ingen varig løsning å pøse på med eksterne midler. Dette har nå vært tilfelle i mange å allerede, og til hvilken nytte?

Viking må få på plass en varig løsning for drift, samt at de må lære å bruke tilmålte midler effektivt. Dagens stall er eksempelvis ikke dårligere enn eksempelvis den Sandefjord og Kristiansund har til rådighet. Hvorfor ligger så Viking og svømmer et hav med poeng bak nevnte lag? Er virkelig løsningen at eierne skal gå inn med midler og hente noen storfisker, som selvsagt også kommer til å floppe, med påfølgende krav om at eierne må bla opp ytterligere da spillerne som allerede er der ikke er gode nok?

Nå får man brette opp ermene og KJEMPE med det man har, og ikke hele tiden snakke om det man ikke har. Vikings problemer skyldes en rekke feilvalg foretatt av styre og administrasjon. De skyldes at spillere som er hentet ikke har vært så gode som forutsatt, og ikke har hatt tilstrekkelig mentalitet. Alt dette har resultert i at prestasjonskulturen i klubben er på et veldig lavt nivå, noe som medfører utfordringer for enhver trener som måtte overta. Når dette er sagt burde Burchnall definitivt fått mer ut av laget.

At eierne ikke har bladd opp mer midler enn de har er derimot ikke en del av Vikings kjerneproblem. Hvis du derimot kjenner noen som er interessert i å brenne noen millioner til dette formålet er jeg sikker på at det er plass til disse. Jeg tror imidlertid ikke at de står i kø som du nærmest indikerer. Inntil disse dukker opp får man uansett håpe at man beholder de som har finansielle muskler til å hjelpe Viking ut av en knipe. Uten disse ser det meget mørkt ut.

clavin
clavinInnlegg: 31818
26.09.17 10:28
toao: Det er vel også eiernes ansvar å få på plass en skikkelig ledelse? Eierne står ikke helt på utsiden av dette som donorer. Handlekraftige eiere ville ha tatt tak i de økonomiske problemene mye tidligere.

Dette er jeg enig i at eierne kan kritiseres for.

storteple
stortepleInnlegg: 9011
26.09.17 10:41
clavin: Dagens stall er eksempelvis ikke dårligere enn eksempelvis den Sandefjord og Kristiansund har til rådighet. Hvorfor ligger så Viking og svømmer et hav med poeng bak nevnte lag? Er virkelig løsningen at eierne skal gå inn med midler og hente noen storfisker, som selvsagt også kommer til å floppe, med påfølgende krav om at eierne må bla opp ytterligere da spillerne som allerede er der ikke er gode nok?

Dette er så sant.

Burchnall får absolutt ingenting ut av dagens stall, og fikk ingenting ut av stallen han startet sesongen med. At vi har i særklasse den dårligste stallen i Eliteserien er jeg ikke med på. Vi presterer godt under pari, og det handler om det mentale.

Spørsmålet er hvorvidt det er Burchnall som mislykkes totalt, eller om det er faktorer i klubben generelt som gjør at det ikke er mulig å lykkes. At langt mer meritterte trenere har mislykkes i Viking taler for det siste. Men vi ser ikke ut til å ha den fjerneste anelse om hva disse faktorene er.

Roedgata
RoedgataInnlegg: 1516
26.09.17 12:20
storteple: Burchnall får absolutt ingenting ut av dagens stall, og fikk ingenting ut av stallen han startet sesongen med. At vi har i særklasse den dårligste stallen i Eliteserien er jeg ikke med på. Vi presterer godt under pari, og det handler om det mentale.

Som utenforstående stusser jeg veldig på hvorfor Viking ligger der de ligger. Spiller for spiller så har dere jo en helt OK tropp som greit burde kunne forsvare en plass rundt midten av tabellen.

clavin
clavinInnlegg: 31818
26.09.17 13:21

Forskjellen på Titanics krasj mot et isfjell i 1912 og Vikings mange krasjlandinger de siste 10-15 årene?

Titanic kom raskt til bunns i problemet.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 21104
26.09.17 15:50
Winthrop15: http://merkevare.toppfotball.no/rbk/artikler/3264/midtstopper-gigantene-m%C3%B8tes-til-duell. Bekrefter vel det her? Ikke noe han ønsker men tror neppe det er noe han nekter!

Ja, det var som forventet fra Haukås, og ryktet om at han nektet å spille midtstopper kan vel da kanskje bare legges dødt.
Kan forresten noen si hvor det ryktet kommer fra? Har i hvert fall ikke lest et eneste ord om det her inne, før TAdams6 skrev det her i går kveld.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
26.09.17 17:04
KingAnderson: Ja, det var som forventet fra Haukås, og ryktet om at han nektet å spille midtstopper kan vel da kanskje bare legges dødt

Han er ute i kulden i Viking. Hadde innhopp mot Molde, ellers har han ikke vært på banen siden før sommerpausen. Merkelig når stallen er så tynn. 

Vet at troverdige kilder ikke duger her inne, spekulasjoner er ikke bra uten fakta på bordet. Derfor legger jeg den død.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
26.09.17 17:29

Synes og det er merkelig med Haukås. I tillegg så jeg Ernemann og hadde erfaring som midstopper. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
26.09.17 21:05

Ble vel ikke så mye klokere av dette intervjuet med Wiggen.

Det er ikke overraskende det han kommer med. Samtidig synes jeg denne lokale satsingen får alt for mye fokus. Ja, Viking må være en klubb som satser på talenter og legger til rette for utvikling. Men det må ikke gå utover det sportslige. Dette er noe Wiggen og Viking bestemte seg for siste året, vi kan ikke forvente at det kommer frukter av dette arbeidet på mange år ennå. Derfor blir det helt feil å bruke tid og krefter på å diskutere dette nå. 

Selv når man driver godt med talentarbeid så kan man maks håpe på 1 ny spiller til A-laget som er med og presterer hvert år. Slik det snakkes, virker det som om det skal skje en revolusjon.

Mange løse tråder, mange ubesvarte spørsmål. Mye spekulasjoner. Vi må bare vente og se. Det er litt dominoeffekt vi venter på. Stadionsalg, hva som skjer med dual-modellen, nedrykk-eller ikke, hva herrene med penger bestemmer seg for å gjøre. Alt dette må på plass før Wiggen kan begynne å spikre stallen for neste sesong. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
26.09.17 21:08
Winthrop15: Synes og det er merkelig med Haukås. I tillegg så jeg Ernemann og hadde erfaring som midstopper

At Haukås plutselig er uaktuell for A-laget er veldig merkelig. Ernemann har også havnet på sidelinja. Ikke kamp på over 1 måned og kun vært med i 2 kamper siden juni. Dette er spilleren Burchnall har hentet selv. Det er noe som foregår innad, når 2 så rutinerte spillere som absolutt burde vært med og bidratt har havnet i skyggen og utenfor laget.

Nå har verken Ernemann eller Haukås levert veldig godt spill, men det er veldig mange som har spilt siste månedene som ikke har levert spill som er godt nok. 

Tipper de forsvinner begge to etter sesongen uansett om vi rykker ned eller ei.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9256
26.09.17 21:10
TAdams6: Tipper de forsvinner begge to etter sesongen uansett om vi rykker ned eller ei.

De har vel muligens sagt klart ifra om at de skal bort. Så derfor får andre spille, som det er større sjans for blir.

clavin
clavinInnlegg: 31818
26.09.17 21:22
Kurtkanon2: De har vel muligens sagt klart ifra om at de skal bort. Så derfor får andre spille, som det er større sjans for blir.

Innen fotballens verden er situasjonen generelt sett slik at om man har kontrakt så forholder man seg til denne, enten man vil eller ikke. Om derimot disse to hadde hatt kontrakt (jeg vet ikke om de har) og hadde sagt at det var uaktuelt å fortsette i klubben, så ville Viking takket sin skaper for akkurat dette.

Det er ingen mystikk i at ingen av disse spiller for tida. Årsaken er i all hovedsak at de begge har vært dritt dårlige, ja nærmest en skandale spør man meg.

For øvrig har Viking inntil nylig kjempet en kamp mot nedrykk, og da lurer jeg på om du virkelig tror selv at klubben ville vrake spillere man hadde hatt behov for fordi at de "ville bort".

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9256
26.09.17 21:24
clavin: For øvrig har Viking inntil nylig kjempet en kamp mot nedrykk, og da lurer jeg på om du virkelig tror selv at klubben ville vrake spillere man hadde hatt behov for fordi at de "ville bort".

Det er ikke meg, men klubben du må spørre. Jeg kan tenke og mene hva jeg vil.

sibba76
sibba76Innlegg: 1170
26.09.17 21:26

Med tanke på at de har hentet inn folk som bare skal være her ut sesongen er det rart å tenke at da benker man de som vil videre. 

clavin
clavinInnlegg: 31818
26.09.17 21:27
Kurtkanon2: Jeg kan tenke og mene hva jeg vil.

Alltid godt å se gode, dokumenterte og reflekterte synspunkter om saker og ting.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9256
26.09.17 21:29
clavin: Alltid godt å se gode, dokumenterte og reflekterte synspunkter om saker og ting.

Du veit ikke mer enn jeg vet, så bare jekk deg ned.

clavin
clavinInnlegg: 31818
26.09.17 21:30
Kurtkanon2: Du veit ikke mer enn jeg vet, så bare jekk deg ned.

Jo, betydelig mer.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9256
26.09.17 21:32
clavin: Jo, betydelig mer.

Sa ikke jeg at du skulle jekke deg ned?

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16367
Bilvrag
BilvragInnlegg: 16367
26.09.17 22:57

Er Wiggen moderator? Skrev et kritisk innlegg, men det endte opp blankt.

-Nå jobber folk seg halvt i hel her og vi har ingen muligheter til å få det beste ut av folk eller bygge en kultur, sier han åpenhjertig.

Sitat Wiggen. Gi meg styrke. Det er selve fasiten på hvordan Viking må bygge kultur! Knallhard jobbing og ingen penger. Steinhard jobbing og en vilje til å få ting til å skje, skaper også vinnere over tid. Vinnere skrives med 2 n'er Viking, sånn i tilfelle dere aldri har hørt eller opplevd dette begrepet.

Ingen muligheter til å bygge kultur... På grensen til oppsigelsesgrunn det sitatet der.

(Innlegget ble redigert 26.09.17 23:02)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
27.09.17 09:25

Føler Wiggen i det minste er realistisk, i motsettning til andre. Feks Henningsen. Så gang på gang har sagt " me ska ikkje te Obos, me ska ikkje der" og som er nokså ullen i forhold til det meste. Wiggen skaper ikke forhåpninger om klassesigneringer og snarlig opprykk.Er det ikke like greit å vite hvor landet ligger?

arkles
arklesInnlegg: 7414
27.09.17 09:31

Uforståelig utsagn av Wiggen..  

Du bygger kultur og karakter når du jobber deg halvt i hjel sammen med folk som bryr seg..

Forutsetningen er at du har folk som har peiling, kjærlighet til byen/klubben og setter den høyere enn eget ego og goder.. 

travern
travernInnlegg: 1410
27.09.17 10:30

"Frykter lengre tid på nivå to"

Hva tilsier at Viking ikke skal lenger ned? Klubben har OK spillere, men hele apparatet rundt er jo en studie i middelåmdighet og vanstyre.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
27.09.17 11:04

De kan fort havne lengre ned og ja! Det er jo fullt mulig, men det vil jo fort vise seg om taps trenden fortsetter i obos. Sikkert mange spillere som forsvinner og vansker med å få tak i nye. En trener som skal øve seg og ingen penger. 

(Innlegget ble redigert 27.09.17 11:05)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
27.09.17 11:20

De var jo der omtrent sist Viking var nede. Men så kom Benny...

den12mann
den12mannInnlegg: 10187
27.09.17 11:40

Nå som pilene i oljå ikke lenger peker ned, så tror jeg at Viking vil ha støttespillere nok til å ikke gå under OBOS. Jeg har vanskelig for å se at de ikke skal være i opprykkskampen neste år. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
27.09.17 13:19

FFK har jo støttespillere uten at det har hjulpet? Vet ikke hva årsaken er der?

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 3840
27.09.17 13:34

Om Viking ansetter Inge André Olsen som sportsdirektør, kommer de til å rykke opp igjen på første forsøk. De ville også vært en medaljekandidat i ES etter opprykket.

Forresten lenge siden jeg har sett noe til Fygaren her inne. VGDs mest breiale type. Manken ble vel tynn ganske tidlig, men nå er det vel ikke ett eneste hårstrå igjen, tenker jeg.

dPdP
dPdPInnlegg: 1154
27.09.17 13:36
Winthrop15: FFK har jo støttespillere uten at det har hjulpet? Vet ikke hva årsaken er der
georgioss
georgiossInnlegg: 2558
27.09.17 13:56
ObjektivtSett: Forresten lenge siden jeg har sett noe til Fygaren her inne. VGDs mest breiale type.

Husker ikke om det var før sesongen eller rett etter sesongstart, men han annonserte i ale fall sin avgang. Tror han var lei av vgd. Må legge til at jeg, som RBKer, ikke har oppfattet han som breial, selv om jeg har vært uenig med han flere ganger.

Klikk for å gå tilbake til toppen