Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Bilvrag
BilvragInnlegg: 16367
03.10.17 01:11
Jimmy_Stein: Forsvinner eierne så er klubben konkurs. Så jeg synes nå det er et vel sterkt ønske. Resten er er ikke spesifikk til deg B.

Forsvinner spillerne, så går også klubben konkurs. Om man ikke erstatter disse med nye spillere.

Noen må selvsagt overta eierskapet.

Det er klart at man ikke kan skylde elendigheten på alle som er involverte i klubben. Jeg ønsker allikevel en restart velkommen. Nye eiere, styre, administrasjon, ledere, spillere. Får man inn kompetanse på toppen, så sprer det seg forhåpentligvis nedover.

Mindfulness13
Mindfulness13Innlegg: 20496
03.10.17 08:37
EinTe: For 15 år siden på denne dag...

Da var jeg på en pub i Sandnes og jublet hemningsløst da vi klarte bragden. Mye gode minner med Benny som sjef. Det var tider det.  Ranieri har opplevd to ekstremiteter i fotball. Utslått av Viking i e-cupen som Chelsea-sjef og vinne PL med Leicester!

toao
toaoInnlegg: 4071
03.10.17 09:22
EinTe: For 15 år siden på denne dag...

For 15 år siden var ikke dette godt nok til at Benny fikk beholde trenerjobben i Viking...

EinTe
EinTeInnlegg: 77
03.10.17 10:31
toao: For 15 år siden var ikke dette godt nok til at Benny fikk beholde trenerjobben i Viking...

Nja, jeg vet ikke hvor god økonomistyring det er å bryte en inngått kontrakt og dermed garantere at du må betale personen ut hele avtaleperioden.

Alle kan si at det var feil å ikke fornye kontrakten med Benny, men det blir feil å si at en bare burde snudd på tiøringen i oktober fordi en har en historisk triumf i Europacupen. Burde en fortsatt med Poul Erik Andreassen fordi Viking slo ut Sporting Lisboa?

clavin
clavinInnlegg: 31808
03.10.17 10:41
toao: For 15 år siden var ikke dette godt nok til at Benny fikk beholde trenerjobben i Viking...

Jeg husker jeg var enig i at Benny ikke fikk fortsette, da jeg mente at 4. plass i serien og det at han slet på omgivelsene var tegn på at han var oppbrukt i Viking-sammenheng. I ettertid innser jeg at det var Benny som burde beholdes og omgivelsene som burde fått reisepass.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7314
03.10.17 10:44
EinTe: For 15 år siden på denne dag...

Flott artikkel Fygaren (selv om datoen var noe rar)

Er ikke veldig mye annet enn drittværet den dagen som er sammenlignbart i dag. 

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 21096
03.10.17 13:27
Mindfulness13: Ranieri har opplevd to ekstremiteter i fotball. Utslått av Viking i e-cupen som Chelsea-sjef og vinne PL med Leicester!

Nja.. Var ikke han trener for Hellas når de tapte mot San Marino og lignende?

DonW
DonWInnlegg: 43
03.10.17 14:02
clavin: I ettertid innser jeg at det var Benny som burde beholdes og omgivelsene som burde fått reisepass.

Benny gav til slutt uttrykk for, privat, at omgivelsene i Viking slet ganske bra på ham. Det var bl.a. en liten klikk av lokale spillere som gikk utenom tjenestevei og direkte til Direktør Berntsen. Han lyttet mens han la planer som gikk ut på å lage en rent lokalt basert klubb med Kjell Inge Olsen som ung trener og lokale spillere på laget. Der startet en lang nedtur som minner om en skihopper som kommer skjeivt ut fra hoppkanten og siden må foreta alle slags flaksende bevegelser for å prøve å justere svevet, fra den ene ytterlighet til den andre. Veldig ofte ender det med fall i nedslaget. Pengene fra den entusiastiske åpningen av Viking Stadion og rekordinteressen fra glade givere og oss publikummere kamuflerte at vi hadde litt for dårlige eiere og forlenget "svevet" til nå. 

(Innlegget ble redigert 03.10.17 14:02)

Mindfulness13
Mindfulness13Innlegg: 20496
03.10.17 14:09
KingAnderson: Nja.. Var ikke han trener for Hellas når de tapte mot San Marino og lignende?

Tap mot Færøyene. Ja, da har han nådd enda lavere bunnmål. 

(Innlegget ble redigert 03.10.17 14:09)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36833
03.10.17 14:46
EinTe: For 15 år siden på denne dag...

Det er slike øyeblikk som skaper klubben. Historie man ikke går lei av å snakke om. Beviset på at det er mulig å slå selv de beste. Herlig kveld.

Dette var kvelden da jeg så kampen 2 ganger på rappen, først på TV Vest, så på TV2. Like engasjert når jeg så den for 2.gang samme kveld. Herlig.

Europacup er viktig for oss supportere men også for historien til Viking. Det er den som er med og gjør klubben til en av de store i Norge. Historien er det mange av de "nye klubbene" ikke har og ikke vil få på veldig mange år.

Har mange gode Europacup kamper på minnet. Vi har vært gode der

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36833
03.10.17 15:17
Winthrop15: Da håper jeg Green ikke blir...

De som var og så kampen i går er klare i sin tale. Førstemann som bør signeres av de med korte kontrakter er Green. Viser at han har voldsomt mye fotball i seg og soleklart banens beste mot et Brodd som vel var favoritt før kampen.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
03.10.17 16:04

Selvfølgelig ønsker jeg Green skal bli i Viking og lykkes. Bare historien hans er nok til at det er ett menneske en virkelig vil skal få det til, men jeg skrev det i sammenheng med du skrev..hva du trodde måtte til for at Greeen skulle fortsette i Viking. Men jeg tror personlig Viking ikke kommer til å bytte trener og da blir nok Green!

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
03.10.17 18:26

Hva står? Har ikke ab så skal uansett lese i avisen i morgen

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7314
03.10.17 18:36

Arbeidet med å sette neste års Viking-tropp i 1. divisjon er godt i gang. Skjebnen til mange er avklart, fire-fem nye skal hentes inn.

– Vi skal ha en tropp på 18 utespillere neste sesong, 16 av dem skal ha vært på nivået i 1. divisjon eller bedre. Dersom Rasmus Martinsen signerer en ny avtale, betyr det at vi mangler fire spillere, forklarer Bård Wiggen overfor Aftenbladet.

Hvis Vikings tabellposisjon og beseglede skjebne på noen måte kan ses på som positivt, må det være at klubben og sportssjef Wiggen allerede nå kan planlegge med visshet om hvor de spiller neste sesong. 14 utespillere er allerede under kontrakt, da er det medregnet at Stian Michalsen og Aniekpeno Udo kommer tilbake fra sine utlånsopphold i svenske Ljungskile.

Viking tenker langsiktig - vil prioritere unggutter i serieinnspurten Tre kategorier

De fleste av leiesoldatene som ble hentet inn i sommer, forsvinner ut dørene når siste serierunde er spilt hjemme mot Stabæk 26. november (se faktaboks). Det finnes en åpning for Andreas Nordvik og George Green, begge vil bli vurdert og snakket med etter sesongen.

En spiller som Michael Haukås er også ferdig i klubben. Aftenbladet vet at han allerede i sommer fikk beskjed om at han kunne forlate Viking vederlagsfritt dersom han fant en ny arbeidsgiver.

Blir værende/har kontrakt

Amund Wichne

Iven Austbø

Claes Kronberg

Julian Ryerson

Kristoffer Haugen

Usman Sale

Tor Andre Skimmeland Aasheim

André Danielsen

Steffen Ernemann

Tore André Sørås

Zymer Bytyqi

Fredrik Torsteinbø

Stian Michalsen

Tommy Høiland

Aniekpeno Udo

Mathias Bringaker

Uten kontrakt

Sime Gregov (forsvinner)

José Cruz (forsvinner)

Ghislain Guessan (forsvinner)

Michael Haukås (forsvinner)

Ross Jenkins (forsvinner)

Rasmus Martinsen (ønskes med videre)

Andreas Nordvik (skal i dialog)

George Green (vurderes etter sesongen)

(Innlegget ble redigert 03.10.17 18:37)

jesman2
jesman2Innlegg: 17508
03.10.17 18:37
Kristwic7: Hva står? Har ikke ab så skal uansett lese i avisen i morgen

Viking prøver på at alle spillere under kontrakt blir i klubben neste sesong. Alle de nye som kom i sommer, skal ut, med unntak av Nordvik, som er ønsket videre, og Green, som skal vurderes etter sesongen. Haukås har også fått beskjed om at han kan få gå når som helst. Så vil man videre veldig gjerne signere nye avtaler med Martinsen og Haugen.

helvis
helvisInnlegg: 14812
03.10.17 18:37
Kristwic7: Hva står? Har ikke ab så skal uansett lese i avisen i morgen

Blir værende/har kontrakt

Amund Wichne

Iven Austbø

Claes Kronberg

Julian Ryerson

Kristoffer Haugen

Usman Sale

Tor Andre Skimmeland Aasheim

André Danielsen

Steffen Ernemann

Tore André Sørås

Zymer Bytyqi

Fredrik Torsteinbø

Stian Michalsen

Tommy Høiland

Aniekpeno Udo

Mathias Bringaker

 

Uten kontrakt:

Sime Gregov (forsvinner)

José Cruz (forsvinner)

Ghislain Guessan (forsvinner)

Michael Haukås (forsvinner)

Ross Jenkins (forsvinner)

Rasmus Martinsen (ønskes med videre)

Andreas Nordvik (skal i dialog)

George Green (vurderes etter sesongen)

(Innlegget ble redigert 03.10.17 18:38)

odtj
odtjInnlegg: 3540
03.10.17 18:45

At alle de nye spillerne utenom muligens Green og Nordvik skal ut. At de vil forlenge med Haugen (enormt lite realistisk), at vi skal ha en tropp på 18 utespillere, 16 av disse skal holde OBOS eller høyre nivå. Tilbake til sporet om lokal satsing.Vi har nå 14 utespillere på kontrakt. Ryerson og Haugen går vel (står ikke noe om det). Wiggen skal da hente inn 4 bra spillere i tillegg til de 2 vi har fra før, slik at vi kommer opp i 6 bra spillere og 10 middelmådigheter eller usikre kort. Blir spennende. 

toao
toaoInnlegg: 4071
03.10.17 18:52

Wiggen skal hente fire bra spillere? Det tror jeg når jeg får se det.

odin
odinInnlegg: 23478
03.10.17 18:54
odtj: At alle de nye spillerne utenom muligens Green og Nordvik skal ut. At de vil forlenge med Haugen (enormt lite realistisk), at vi skal ha en tropp på 18 utespillere, 16 av disse skal holde OBOS eller høyre nivå. Tilbake til sporet om lokal satsing.Vi har nå 14 utespillere på kontrakt. Ryerson og Haugen går vel (står ikke noe om det). Wiggen skal da hente inn 4 bra spillere i tillegg til de 2 vi har fra før, slik at vi kommer opp i 6 bra spillere og 10 middelmådigheter eller usikre kort. Blir spennende.

Reknar med at du gløymde at Høiland og Torsteinbø er blant dei nye. Dei skal ikkje ut.

Trur også at Viking vil kvitte seg med Ernemann og Kronberg. Ellers er lista til Aftenbladet grei. Trur Martinsen er bankers i neste års tropp. Han vil ha godt av eitt år i førstedivisjon. Nordvik trur eg kan vere ein ok spelar å ha med, og viss Burchnall får bli har eg også tru på at Green kan bli bra.

odtj
odtjInnlegg: 3540
03.10.17 18:55

2 av dem er jo rett foran nesa hans (Nordvik og Green). Det bør han klare. Hvis Landu - Landu vil hjem er jo det en åpenbar signering. Ellers deler jeg din frykt. Haugen og Ryerson vil forsvinne. Det det legges opp til her ser veldig tynt ut. 

odin
odinInnlegg: 23478
03.10.17 18:58
toao: Wiggen skal hente fire bra spillere? Det tror jeg når jeg får se det.

Det er eg også meget skeptisk til.

Ein spelar Viking bør vurdere er John Helge Tveita. Han er ikkje fast på Sarpsborg. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen om ein skal tru transfermarkt. Vår nye høgreback?

odtj
odtjInnlegg: 3540
03.10.17 19:01

Høiland er en av de 2 bra spillerne (sikre kort) vi vil sitte igjen med når Ryerson og Haugen drar. De andre er ustabile, uerfarne/uprøvde, middelmådige eller  direkte svake etter min mening. Kronberg tror jeg blir. De trenger anvendeligheten hans. Håper de signerer Green og Nordvik. 

clavin
clavinInnlegg: 31808
03.10.17 19:04
odin: Ein spelar Viking bør vurdere er John Helge Tveita. Han er ikkje fast på Sarpsborg. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen om ein skal tru transfermarkt. Vår nye høgreback?

Viking trenger sårt spillere som ikke bare er "flinke", men som kan "slåss", og gjerne dra med seg medspillerne. Hva tilsier egentlig at Tveita har slike egenskaper? Tvert i mot virker han som en spiller som er typisk både for de som er der i dag og de som har vært der tidligere, nemlig at han aldri får ut potensialet, og ei heller har snev av lederegenskaper.

Viking trenger mest av alt vinnerskaller. Det er faktisk en grunn til at det har gått som det har gjort.

odtj
odtjInnlegg: 3540
03.10.17 19:10

Tveita var  meget bra i Bryne. Han kan brukes i flere posisjoner, vil gjerne se han sentralt. Han er bedre enn de fleste vi har i dag. Det vi trenger mest er spiss, stopper og en som fylle tomrommet etter Jenkins på midtbanen. Vikings midtbane er for lett, og vil ikke fungere i OBOS. At de ikke kan tror jeg er et større problem enn hvor mye de vil. 

storteple
stortepleInnlegg: 9008
03.10.17 19:27

Tveita er veik. Jeg vil ha krigere. Jeg vil ha fart og hodestyrke. Vinnerskaller. Og en som virkelig kan slå gode dødballer.

Jeg kan ikke se hva Tveita vil tilføre i Viking. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36833
03.10.17 19:42
storteple: Tveita er veik. Jeg vil ha krigere. Jeg vil ha fart og hodestyrke. Vinnerskaller. Og en som virkelig kan slå gode dødballer.
Jeg kan ikke se hva Tveita vil tilføre i Viking.

Nå skal jeg ikke si om Tveita er god nok for Viking (så god som vi ønsker), men han er både rask og sterk/robust. Jeg rangerer Tveita foran Torsteinbø, uten at det betyr all verden så svak som han har vært i det siste.

Jeg tar gjerne både Tveita og Landu Landu som 2 av de 4 nye som kommer inn.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36833
03.10.17 19:46

Ellers interessant at Jenkins ikke blir med videre. Antakelig er det Jenkins som ikke har lyst å ta steget ned, noe som er helt naturlig. Jeg blir ikke overrasket om en annen Eliteserieklubb henter Jenkins til neste sesong.

En annerledes spiss, robust og fysisk er ønsket. Håper virkelig de greier å hente en slik spiss, det trenger vi. Ser at Udo ikke nevnes blant spissene. Men Udo kan vel fort få det til i OBOS. Greier ha ikke det, så greier han det aldri.

Ellers synes jeg det er veldig merkelig at Haukås sin skjebne ikke har kommet ut før nå. Det har gått noen måneder uten spilletid. Jeg synes det er fornuftig å la han gå, selv om han har vært ok i noen kamper så har han aldri greid å prestere som Nisja som ble veid og funnet for lett når Haukås kom. 

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9256
03.10.17 19:46
helvis: Blir værende/har kontrakt Amund Wichne Iven Austbø Claes Kronberg Julian Ryerson Kristoffer Haugen Usman Sale Tor Andre Skimmeland Aasheim André Danielsen Steffen Ernemann Tore André Sørås Zymer Bytyqi Fredrik Torsteinbø Stian Michalsen Tommy Høiland Aniekpeno Udo Mathias Bringaker

Et brukbart utgangspunkt, det der.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg