Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Nevi
NeviInnlegg: 8166
04.10.17 17:32

Er enig i at Wiggen står til stryk. Egentlig gjelder det Ian og. Laget i vår var ikke SÅ svakt at mankunskulle klare å vinne tre kamper.

Jeg tror ikke det bedrer seg med disse to i de posisjonenede har. Spesielt virker det ikke som IB evner til å få inn en litt mer direkte stil i laget. Så her MÅ det forandringer til dersom ikke neste sesong og vil bli en stor skuffelse er jeg redd.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4283
04.10.17 17:33

Unnskylder ikke Wiggen, han må gjerne få terningkast 1 sammen med IB. De er like annsvarlige begge to. Men ingen av de andre klubbene er like bankerott som Viking. Kanskje de kunne betale mer? Kanskje noe mer attraktivt på andre områder? Viking må for øyeblikket ver en av de minst attraktive klubbene i Norge. En kan like godt anklage Viking ledelsen for å ikke prøve ny trener. Tromsø lykktes med det og har dratt fra med 10 poeng. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
04.10.17 17:35

Jeg vet ikke helt hva Selvig mener.

Han skriver at å lage en rutinert og solid sentrallinje bør være hovedfokus for Viking i vinter. Samtidig lister han opp Halgunset, Bjørlo, Herrem, Ramsland, Geertsen og Vevatne som spillere Viking bør gå etter.

Vi har ei elendig sentrallinje i dag. Keeperen er fraværende i så måte. I midtforsvaret har vi ingen og selv om Selvig mener Nordvik er mannen å bygge forsvaret rundt så er jeg ikke enig. Han holder ikke høyt nok nivå selv om innstillingen er der. På midtbanen har vi ingen når Jenkins reiser. Framme har vi Høiland, men om han er mannen å bære fram ei sentrallinje er jeg usikker på.

Veldig kjekt å hente lokale og unge spillere. Men slik jeg ser det når vi skal hente 4 spillere, så må vi hente 4 som går rett inn på laget. Vi trenger forsterkninger i alle lagdeler. Det er en forferdelig vanskelig jobb siden det er så skjevt fordelt med spillere i de ulike posisjonene. Det er også Selvig inne på. Det at stallen er så skjevt bygd opp er også en av grunnene til at ting har gått som de har gått. Vi har mange jevngode, men veldig få som er soleklare på laget. Vi mangler toppene og det er toppene som skal skape ei sentrallinje å bygge laget rundt i mitt hode.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
04.10.17 17:39
Nevi: Laget i vår var ikke SÅ svakt at mankunskulle klare å vinne tre kamper.
Jeg tror ikke det bedrer seg med disse to i de posisjonenede har. Spesielt virker det ikke som IB evner til å få inn en litt mer direkte stil i laget. Så her MÅ det forandringer til dersom ikke neste sesong og vil bli en stor skuffelse er jeg redd

Laget var ikke så dårlig og det er ikke så dårlig. Vi burde absolutt ligget an til å ennå overleve. 

Jeg tror ikke Burchnall ønsker en direkte spillestil. Leste intervju etter evalueringe når planen videre ble lagt. Da ønsket han ikke mer direkte spill, for det å slå langt var ikke veien å gå. I hans hode virket det som om direkte spill er det samme som å slå langt. Han har ikke samme bakgrunnen som vi har i Norge med Eggen og andre dyktige trenere som har hatt fantastiske lag hvor ting har gått på direkten og på skinner, langs bakken. Å slå direkte er ikke å slå høyt og langt, det er å få fart på kula i lengderetning. Kjappest mulig i angrep med flest mulig spillere. Jeg tror ærlig talt ikke Burchnall kjenner til slik fotball. I England er det vel ingen som spiller slik. Enten slik Burchnall ønsker eller Pulis fotball.

Det må forandringer til enkelt og greit. Det vil ikke bli noe entusiasme mot neste sesong hvis det ikke skiftes ut viktige personer i vinter.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
04.10.17 18:25
TAdams6: Vi har ei elendig sentrallinje i dag. Keeperen er fraværende i så måte. I midtforsvaret har vi ingen og selv om Selvig mener Nordvik er mannen å bygge forsvaret rundt så er jeg ikke enig. Han holder ikke høyt nok nivå selv om innstillingen er der. På midtbanen har vi ingen når Jenkins reiser. Framme har vi Høiland, men om han er mannen å bære fram ei sentrallinje er jeg usikker på.

Kanskje litt for ambisiøst, men jeg mener den som hadde vært perfekt å bygge forsvaret rundt er Lædre Bjørdal.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
04.10.17 18:26
Kristwic7: Kanskje litt for ambisiøst, men jeg mener den som hadde vært perfekt å bygge forsvaret rundt er Lædre Bjørdal.

Helt enig. Langt bedre enn Nordvik og en mann å bygge opp forsvaret rundt. 

Han har utgående kontrakt, spørs nok om han ønsker OBOS.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
04.10.17 18:39

Beholde Haugen og Ryerson, få inn Lædre Bjørdal, Nordvik, Green og en spiss med robust tilstedeværelse så hadde jeg vært fornøyd. Da hadde vi hatt et lag å bygge for. Henter vi masse lokale unggutter som skal løfte laget fram så vil vi stå veldig dårlig stilt når vi rykker opp. 

Formålet med OBOS er jo å rykke opp, men man må også legge til rette for framtiden og bygge et lag. Derfor er det så viktig å få inn de riktige spillerne til vinteren. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
04.10.17 18:42
TAdams6: Helt enig. Langt bedre enn Nordvik og en mann å bygge opp forsvaret rundt.  Han har utgående kontrakt, spørs nok om han ønsker OBOS.

Sant nok, men en må hvertfall prøve. Perfekt mann å bygge laget rundt, har rutine og spilt i divisjonen før.
I tillegg til at han er en lederskikkelse og lokal.

Nevi
NeviInnlegg: 8166
04.10.17 19:10
TAdams6: Jeg tror ikke Burchnall ønsker en direkte spillestil. Leste intervju etter evalueringe når planen videre ble lagt. Da ønsket han ikke mer direkte spill, for det å slå langt var ikke veien å gå. I hans hode virket det som om direkte spill er det samme som å slå langt.

Det er dette som skremmer meg.
Som har gjort at jeg har intet tro på prosjekt IB. At ikke en trener kan skjønne at direkte fotball er noe annet enn bare å slå langt. 
Det er så gale. Så når IB uttaler seg som han gjør forteller det en hel del om han. Så her MÅ styret i Viking ta den rette beslutningen.


Mange som mener at Drillo kun består av den lange. Men den lange kom ofte når laget ikke fungerer.
Ellers spilte Norge de desidert beste kampene under Drillo med gjennonvinning på midtbanen og hurtig langs bakken fremover.
De beste eksemplene som jeg kommer på må være Italia i 91 og England i 93. Nydelig direkte fotball med masse gjenvinninger på midtbanen.

den12mann
den12mannInnlegg: 10080
04.10.17 19:12
Wiggum: Nå har jeg ikke snakket med Ian om dette, men innbiller meg at han føler seg mer kritisert enn undertegnende.

Haha. Freudian slip :D

Tommel på vei

Alkjeks
AlkjeksInnlegg: 482
04.10.17 21:26
TAdams6: Han har utgående kontrakt, spørs nok om han ønsker OBOS.

Nå var jo Aarhus, som Lædre Bjørdal rykket ned med, et steg opp i karrieren, så ikke godt å vite hva han ønsker.

Alkjeks
AlkjeksInnlegg: 482
04.10.17 22:01

Men ja, kanskje dette er tiden til å prøve å få hjem noen bortkomne sønner på dugnad. Landu Landu, Tveita og Lædre Bjørdal er nevnt. Alle på utgående kontrakt. Kan også legge til at Alexander Gabrielsen, Aslak Falch og Pål Fjelde også er på utgående.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20260
04.10.17 22:07
Gorgi: INGENTING!!!! Kanskje han burde tredd drakten over hodet og hjulpet til?

Hva det hadde hjulpet er jeg tvilende til. Selv om hadde vist passion i det minste.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4283
04.10.17 22:33

Og Viljar Vevatne!

GGzahid
GGzahidInnlegg: 289
05.10.17 01:09

Sigurd Haugen (1997 modell/Spiss) i Odd kunne vært en mulig spiller for neste år. Er fra Haugesund og tidligere vært innom Ulf før han gikk til Odd før 2016 sesongen.
Bøttet inn for Ulf 2 i 2015 sesongen med 22 mål på 21 kamper, og er nå oppe i 16 mål på 15 kamper for Odd 2 i PostNord-Ligaen. Har blitt 11 kamper på han i Eliteserien i år fordelt på 467 minutter.

Har dog kontrakt ut 2018 sesongen, men kunne sikkert ordnet en rimelig avtale. 

 

helvis
helvisInnlegg: 14649
05.10.17 08:18

Tviler på at Odd har noen som helst interesse i å slippe. Mulig vi kan få han på lån hvis de henter en spiss i vinter. 

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5013
05.10.17 09:52
helvis: Tviler på at Odd har noen som helst interesse i å slippe. Mulig vi kan få han på lån hvis de henter en spiss i vinter.

Hvis han blir tilgjengelig, og selv ønsker et skifte i Norge, så er jeg rimelig sikker på at vi står klare til å hente han (Horneland har trent han gjennom hele barndommen og er uttalt begeistret). Sjansen for at han skal havne i Viking anser jeg for å være lik null. Dog tror jeg nok ikke han kommer hjem heller i denne omgang, han blir nok i Odd.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4283
05.10.17 10:13

Hvorfor havnet han i Sandnes Ulf og Odd? Ble han ikke satset på i FKH?

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
05.10.17 10:53

Viljar Vevatne og Sigurd Haugen (sistnevnte flyttet til sørfylket for å gå på toppidrettslinje, gikk videre til Odd pga deres suksess med unge spillere) er så godt som utelukket. Vevatne vil bli tilbudt ny kontrakt, og jeg tror ikke Viking har så mye mer å tilby i lønn enn Ulf. Eneste må være dersom han tilbys dårligere kontrakt enn inneværende, da er det ofte lettere å akseptere lavere lønn i en annen klubb.

Så fremt det ikke dukker opp noen like gode lokale, så synes jeg Viking burde sjekket opp Jørgen Olsen. Han bor nå i det minste i distriktet. Solid back, startet samtlige kamper og var blant våre beste og mest stabile spillere i 2016, men har vært ute i kulden i hele 2017. Ukjent hvorfor, men ett eller annet skjedde rundt kvallikkampen mot Kongsvinger i fjor høst, sier ryktet.  

Oddbjørn Skartun avventer å signere ny kontrakt pga for lite spilletid. Kan vel muligens passe til ønsket om en litt annen spisstype enn Bringsaker/Høiland. 

Ingen navn som vil bidra til kø i Viking-butikken i februar, men Viking bør se seg om etter voksne spillere som kjenner OBOS-ligaen. For mange talentfulle lokale 20-21 åringer uten erfaring fra nivået vil fort slå feil. 

Så blir det spennende å se hvor Ingvald Halgunset spiller neste sesong. Er overbevist om at det ikke blir i Vidar. 

eppaen
eppaenInnlegg: 25944
05.10.17 11:12
aIseboy: men Viking bør se seg om etter voksne spillere som kjenner OBOS-ligaen.

Dette tror jeg også er nøkkelen. Jeg ville i utgangspunktet også hentet en trener med kjennskap til OBOS-ligaen (hvertfall assistent) som vet hva det går i og kjenner klubbene godt. 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
05.10.17 11:18
eppaen: Dette tror jeg også er nøkkelen. Jeg ville i utgangspunktet også hentet en trener med kjennskap til OBOS-ligaen (hvertfall assistent) som vet hva det går i og kjenner klubbene godt.
Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4283
05.10.17 11:19

Tviler jo og på Viljar Vevatne skulle velge Viking, men ser han blir lansert rundt forbi. Tror ikke de trenger å lete i Sandnes Ulf akkurat. Eneste må jo være at Viljar Vevatne har en fortid i Viking. Hvor spiller Jørgen Olsen i dag?

GGzahid
GGzahidInnlegg: 289
05.10.17 11:33
aIseboy: voksne spillere som kjenner OBOS-ligaen
Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5013
05.10.17 11:39
Winthrop15: Hvorfor havnet han i Sandnes Ulf og Odd? Ble han ikke satset på i FKH?

alseboy svarer vel delvis på dette, men det handlet vel ikke bare om skolegang, det kunne han jo fått ved HTG også (hvor de fleste andre unge FKH'ere går). Han gikk vel sammen med Skimmeland-Aasheim (den yngre) og det handlet vel om litt utålmodighet og misnøye med hvordan de da ble satset på i FKH der og da.

Før han gikk til FKH spilte han i Djerv1919 med Horneland som trener.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
05.10.17 11:42
GGzahid: Anel Rashka

Tviler på at han har planer om å flytte tilbake til Skandinavia.. 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
05.10.17 11:44
Winthrop15: Hvor spiller Jørgen Olsen i dag?

Stort sett på 2-laget til Ulf. Men startet 30 av 30 kamper i 2016. Solid back, som også bidro offentsivt. Gjorde en tabbe i kvallikampen i fjor, og etter det har han knapt vært på banen. Mulig det er en mental greie. I såfall bør han nok kanskje vurdere toppfotballkarrieren.  

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4283
05.10.17 11:44

Alseboy? Vil du si at Viljar Vevatne er god nok for tippeligaen? Tenke på det som skjedde i Brann? 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
05.10.17 12:21
Winthrop15: Viljar Vevatne er god nok for tippeligaen?

Jeg kan ihvertfall si at han er en god OBOS-spiller for oss. Om han lyktes eller mislyktes i Brann ble påvirket av veldig mange faktorer enn om han er god nok for Eliteserien.

Brann tabbet seg ut i den overgangen. Etter planen skulle han komme etter sesongslutt, men plutselig fikk de hastverk etter en back. Så fort han var signert, så fikk de tilbud om en langt mer profilert back i Ruben Kristiansen. Uavhengig av kvalitet, så er det nok enklere å sette en uprofilert unggutt på benken enn en fast Eliteseriespiller som de har betalt atskillig mer for. 

(Innlegget ble redigert 05.10.17 12:22)

toao
toaoInnlegg: 4071
05.10.17 13:07

Synes det er litt skremmende når de forsterkninger som lanseres er lokale 2. og 3. divisjonsspillere, eller benkeslitere i Ulf. Det kan bli mange år på nivå 2 om Viking legger seg på dette nivået i spillerrekrutteringen.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4283
05.10.17 13:16

Det er vel fordi det er blitt sagt at en ikke må forvente de store signeringene? At de skal satse igjen lokalt? Og en del av disse er vel gratis? De henter nok aldri alle disse som blir ramsa opp. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg