Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
odddds
oddddsInnlegg: 1039
23.10.17 00:29

Ian Burnchnall fremstår som en veldig fin person. Bør få muligheten neste sesong til å ta revansje å vise at han kan oppnå gode resultater med dette viking laget

sambasamba
sambasambaInnlegg: 18027
23.10.17 00:37
UnitedThom: Blir endel fine fotballstadioner i OBOS neste år, Viking,Ålesund og Fredrikstad(hvis dem beholder plassen)

Ham Kam kommer opp igjen også

De var vel en av de første som startet galskapen 

Var vel ingen lykkelig investering for Start heller

 

stc887
stc887Innlegg: 16169
23.10.17 01:15
Kristwic7: Jeg tror stadion er en årsak til at økonomien der ikke akkurat er rosenrød ja.

Utgifter opp mot 18 millioner kroner i året i stadionleie – og det på en stadion de eier 0.7 prosent av det var tallene Josimar hadde i 2012.

I 2013 var stadionleiepå 7-8 mill i året i følge lokalblekka og i slutten av 2013. Står litt om talla her etter kommunen kjøpte stadion

Kort svar på spørsmålet ditt er JA stadion er en årsak og det hjalp heller ikke med nerykk inkl godt betalte spillere og heistilværelse før de slo rot på nest øverste nivå.

 

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4429
23.10.17 06:55

Jeg og mange andre (blant annet en av landets fremste eksperter, Kjetil Rekdal) tippet Viking på nedrykksplass før sesongen. Nå er Viking i Obos, og stallen de rykker ned med er dårligere enn stallene Bodø/Glimt, Start, Brann og de andre har rykket ned med. Det kan kan bli lenge til vi ser Viking i Eliteserien igjen.

Og da kan man spørre seg: Hva kunne styret gjort annerledes?

Jo, de kunne gått for Inge André Olsen-modellen. Da Inge André Olsen, eller IA som han blir kalt blant de som holder med Stabæk, tok over styringen i 2011, skjønte han raskt hvilken oppgave han stod ovenfor. Tallene var blodrøde og Stabæk var på randen av konkurs, takket være at klubben i mange år hadde levd på kreditt. I og med at situasjonen var som den var valgte Olsen å si opp de spillerne som kostet klubben mest penger, samt at han lot trener Jörgen Lennartsson dra tilbake til Sverige og Allsvenskan-klubben Elfsborg. Man kan gjerne si at det var kynisk å si opp spillere som var under kontrakt, men i dette tilfellet var det nødvendig. Stabæks eksistens stod på spill.

Så kom 2012-sesongen, og Olsen skjønte det de fleste andre sportsdirektører i lignende situasjoner ikke forstår, nemlig at et nedrykk er nødvendig. Olsen valgte å gå for urutinerte Petter Belsvik som ny hovedtrener, noe som ble lunkent mottatt av Stabæk-tilhengerne - men mannen fra Søgne hadde en plan. Belsvik fikk en kontrakt som strakk seg over to år, noe som var nøye planlagt fra Olsens side. Når det kom til spillerlogistikken brukte han sitt gode nettverk og fikk hentet noen gode TL-spillere - gratis. Han hentet også spillere som akkurat ikke var gode nok på det øverste nivået, men som han visste ville gjøre det bra i Adeccoligaen i 2013. Nedrykket var planlagt og fokuset gjennom 2012-sesongen var å sette et lag som ville rykke opp igjen på første forsøk.

Som nevnt tidligere; det var ikke alle i Stabæk-miljøet som var så begeistret for Petter Belsvik, men på tidspunktet han ble ansatt tenkte Olsen at det var viktigere å bruke de små midlene de hadde til rådighet på spillerlønninger, så laget ville bli så bra (i Adecco-målestokk) at de ville komme seg tilbake til Tippeligaen umiddelbart, selv med en  høyst middelmådig trener. Det gikk akkurat, og Stabæk kom seg tilbake til Tippeligaen - på første forsøk. Hadde de hatt råd til å ansette en bedre trener enn Belsvik før sesongen, ville de antakelig kjempet med Bodø/Glimt om førsteplassen.

Da 2013-sesongen var over, og Stabæk var klare for å spise kirsebær med de store igjen, tok Olsen nok en kynisk, men genial beslutning (som dog var planlagt fra dag én da Belsvik ble ansatt - uten at Belsvik selv var klar over det). Planen var å bruke sesongen i Adeccoligaen til å delvis få orden på økonomien, samt å rykke opp. Noe Stabæk lykkes med. Olsen ga Belsvik en toårskontrakt, nettopp fordi han allerede i 2012 visste at Belsvik ikke er en mann som er egnet til å lede et lag i TL. Dermed valgte Olsen, kontroversielt nok, å ikke forlenge kontrakten med personen som hadde ført klubben tilbake til det gjeve selskap. Det var jo tross alt ikke Belsvik sin fortjeneste at Stabæk rykket opp. Han var jo i ferd med å rote det til med et mannskap som var mer enn gode nok til å rykke direkte opp. Selve laget, bestående av spillere som enten var for gode for Adecco, eller veldig gode Adecco-spillere, skal ha mye av æren for at Stabæk kom seg tilbake på første forsøk. Men den som skal ha mest ros er Trollmannen fra Søgne: Ingé André Olsen!

Alt gikk etter planen.

Olsen hadde brukt høsten 2013 godt, og gjennom sitt solide nettverk, et nettverk norsk fotball ikke har sett maken til - noengang, hadde han fått kontakt med den amerikanske trenerlegenden Bob Bradley. Olsen greide, med sin utrolige overbevisningsevne, å få Bradley til å undertegne en toårskontrakt. Dette var mildt sagt sensasjonelt. Verdenskjente Bob Bradley i  lille Norge, og attpåtil i vesle Stabæk - en nyopprykket klubb med et av ligaens laveste budsjetter! Olsen kunne heller ikke denne gangen tenke veldig langsiktig. Økonomien var på bedringens vei, men fortsatt langt fra god. Olsen brukte sitt nettverk, og Bradley brukte sitt, noe som resulterte i at den ene kvalitetsspilleren etter den andre tok turen til Bærum - og de kom gratis, på lave lønninger. Olsen og Bradley er to vinnertyper av dimensjoner, og målet var i første omgang å overleve, men duoen hadde skumle planer på gang. Etter en imponerende niendeplass i comebacksesongen klinte Stabæk til med en, mildt sagt, utrolig tredjeplass det påfølgende året! De hang også lenge med i gullkampen, men Rosenborg med sin brede stall ble for sterke da skadene kom og spillerne ble slitne. På tampen snek Strømsgodset seg forbi og tok andreplassen, men Stabæks prestasjon var rett og slett enormt solid. Dette hadde ikke vært mulig uten Ingé André Olsen.


Bob Bradleys kontrakt gikk ut etter 2015-sesongen og Olsen måtte igjen bruke nettverket sitt i jakten på ny trener. Økonomien i klubben var bedre og man kunne endelig begynne å tenke langsiktig. I første omgang skal Olsen ha sett for seg Antoni Ordinas, spanjolen som hadde gjort en fenomenal jobb med akademiet (som for øvrig er norges beste), og som Olsen så på som et stort trenertalent. Dessverre for Olsen og Stabæk var ikke Ordinas interessert i jobben på det tidspunktet, og Olsen måtte fortsette jakten. Etter en liten stund ble den tidligere skotske landslagsspilleren og David Moyes-assistenten i Real Sociedad, Billy McKinlay, ny hovedtrener i Stabæk. Også dette var noenlunde sensasjonelt, men her gjorde Olsen sin hittil eneste feil. McKinlay og Stabæk var ingen god match, og Stabæk lå an til å rykke ned. Men da sommeren nærmet seg slutten slo geniale, og litt kyniske Ingé André Olsen til igjen. Olsen hadde omsider greid å overtale Antoni Ordinas, og skotten fikk sparken. Ordinas fikk etterhvert sving på sakene og reddet Stabæk fra å rykke ned, riktignok etter to kamper mot Jerv. Olsen rettet elegant opp sin egen feil.

I år har Olsen og Ordinas' mannskap tatt ytterligere steg, og skal etter alt å dømme spille på øverste nivå også neste år. Økonomien er fortsatt ikke der at man kan punge ut millioner for spillere, men så fort Stabæk får på plass nye Nadderud stadion kan man begynne å tenke enda større. Inntil da vil Stabæk være en stabil ES-klubb som kan overraske i enkeltsesonger.

Viking har egentlig alle forutsetninger for å bli en stabil medaljekandidat, men styret har ødelagt klubben helt. Joda, treneren er udugelig han også, så det kan være greit å bytte ut både det ene og det andre.

Om det ikke er for sent (dere startet jo ikke å planlegge spill i Obos allerede et år i forveien, sånn som Stabæk - som dermed skaffet seg et bedre utgangspunkt), og dere ikke går konkurs, så se og lær av norges beste sportsdirektør:

Inge André Olsen!

odtj
odtjInnlegg: 3540
23.10.17 08:02

 Noen har god tid om morgenen 

Everenga
EverengaInnlegg: 4996
23.10.17 08:35
ObjektivtSett: Inntil da vil Stabæk være en stabil ES-klubb som kan overraske i enkeltsesonger.

Det er det da ingen garanti for. For et år siden var de minutter unna Obos tilværelse.

Kukostkake
KukostkakeInnlegg: 1400
23.10.17 09:36

En Inge Andre Olsen fanboy, den var ny.

travern
travernInnlegg: 1411
23.10.17 10:44
travern: Hvor lenge får Ian sitte trygt? Er det fortsatt enighet om at han er rett mann?

Blir det Ian i OBOS?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
23.10.17 11:11

kanskje mer sannsynlig enn ikke sannsynlig?

Wiggum
WiggumInnlegg: 20575
23.10.17 12:52

Selv om jeg hadde gitt opp for lenge siden var det tungt å stå opp i dag tidlig. Det som skjedde i går var så surrealistisk at det var vanskelig å ta inn over seg. 1-7! 1-7 mot laget midt på tabellen. Vanskelig å fatte. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
23.10.17 13:24

Det e uvirkelig på en måte. De sitter i TV 2 sporten og ler av Viking... 

clavin
clavinInnlegg: 32430
23.10.17 13:36
Winthrop15: Det e uvirkelig på en måte. De sitter i TV 2 sporten og ler av Viking...

En tolkning her er at Viking framkaller glede hos et bredt publikum.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
23.10.17 13:52

Tom for tomler men du fortjente en for den :-)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
storteple
stortepleInnlegg: 9208
23.10.17 14:22

Viking må bytte ut Burchnall nå. 

Han vil uansett få fyken om han taper de første kampene i OBOS. Er det da riktig å la han være den som skal bygge lag nå? Og så må en ny trener overta og endre spillestil litt inn i neste sesong?

Jeg vil ha en trener som spiller langt mer direkte. Jeg kan ikke fordra den spillerstilen Viking prøver på. Spillerne skjønner den åpenbart ikke, og de er heller ikke gode nok til å utføre den. 

helvis
helvisInnlegg: 14949
23.10.17 15:04
storteple: Han vil uansett få fyken om han taper de første kampene i OBOS. Er det da riktig å la han være den som skal bygge lag nå? Og så må en ny trener overta og endre spillestil litt inn i neste sesong?

Nei det er ikke det. Han må gå etter sesongen og da er det like så greit å sparke han i dag. 

Som du sier, Burchnall vil uansett ikke tåle en medioker start på neste sesong og da er det nok bedre at det kommer noen inn nå som kan bygge lag så godt som det lar seg gjøre. En som setter krav. 

Det er uansett langt ifra nok. Vi har ikke noe fundament å bygge på. Det eneste som kunne vært det var vår sportsdirektør men han har jeg absolutt null tillit til. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45399
23.10.17 15:56
ObjektivtSett: Inge André Olsen!

I en lovløs verden ville han vært interessant.. Men dessverer har vi lover og regler innenfor Norges grenser.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45399
23.10.17 15:56
helvis: Det er uansett langt ifra nok. Vi har ikke noe fundament å bygge på. Det eneste som kunne vært det var vår sportsdirektør men han har jeg absolutt null tillit til.

Alt rør må bort samtidig, nytter ikke å si opp 1-2 og spare den siste.
Absolutt alt elendighet må røskes opp fra roten.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45399
23.10.17 15:57
stc887: Utgifter opp mot 18 millioner kroner i året i stadionleie – og det på en stadion de eier 0.7 prosent av det var tallene Josimar hadde i 2012. I 2013 var stadionleiepå 7-8 mill i året i følge lokalblekka og i slutten av 2013. Står litt om talla her etter kommunen kjøpte stadion Kort svar på spørsmålet ditt er JA stadion er en årsak og det hjalp heller ikke med nerykk inkl godt betalte spillere og heistilværelse før de slo rot på nest øverste nivå.

At de henter dritdyre og dritdårlige spillere kan nok også legges på som en årsak, men stadion gir de neppe et godt utgangspunkt nei.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37585
23.10.17 19:00
helvis: Han ba jo om det. Ville tydeligvis av banen. Trist

Joda, men tenkte på det første gule som var en horribel dommeravgjørelse. 3 forseelser på rad av 3 ulike Vikingspillere. Dommer samler opp disse tre og gir Danielsen gult kort for det andre på laget har gjort. Greit hvis Danielsen hadde hatt 3 tvilsomme på rad, da er det greit å gi gult. Men det dommeren gjorde er egentlig grunn til å anke det røde kortet, for det var en dommertabbe.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37585
23.10.17 19:07

Greit at de evalueres etter sesongen, lite som kan gjøres nå uansett. 

Men konklusjonen er nødt til å bli at Wiggen, Burchnall og Lunde Aarsheim må gå. Det kan ikke vurderes på annen måte. Det de har prestert denne sesongen er hovedgrunnen til at det blir nedrykk. Det er hovedgrunnen til at vi opplever tidenes største tap på hjemmebane. Det er hovedgrunnen til at 2017 kommer til å stå i historiebøkene som sesongen vi må glemme og ikke kopiere noenting.

Hvis Henningsen og resten av styret kjører på videre med disse 3, ja da gidder ikke jeg å se kamper på stadion. 

Når vi nå rykker ned, så må vi starte jobben med å løfte Viking igjen slik at dette ikke gjentar seg. Da må det nye personer inn. De som er der nå greier ikke å løfte de til noenting som helst.

Og skal jeg være helt ærlig, den som har gjort en dårligst jobb er Wiggen. Det han presterte på overgangsmarkedet i sommer er så slett arbeid som det går an å bli. Å svekke laget i stedet for å styrke det når vi kjemper om å beholde plassen gjorde ikke akkurat arbeidsforholdene til Burchnall bedre.

eppaen
eppaenInnlegg: 27445
23.10.17 19:50

Det er uhyre enkelt for min del. Få tak i en fyr som vet hva det dreier seg om både med hensyn til ligaen og hente de riktige typene. Burchnall er ikke noe dette. 

helvis
helvisInnlegg: 14949
23.10.17 19:53
TAdams6: Å svekke laget i stedet for å styrke det når vi kjemper om å beholde plassen gjorde ikke akkurat arbeidsforholdene til Burchnall bedre.

Enig at Wiggen sin innsats står til stryk men:

1) Når Adegbenro forsvant var det tilnærmet umulig at laget ikke skulle bli svekket. I alle fall under de økonomiske forholdene. 

2) Wiggen hadde fått beskjed av styret at det var overgangsembargo. Før man plutselig åpnet kranene rett før vinduet åpnet. Det er vanskelig å forholde seg til. 

Så kan man si at det er absolutt uhørt at man ikke har utfordret styret/investorene mer ford i dagens nytter det ikke å innføre overgangsstopp. 

Vi var flere som forventet nedrykk før sesongen. I tillegg visste vi at vi måtte ta en del poeng i vårsesongen fordi det kom til å bli enda tøffere etter sommeren. 

Jeg sa flere ganger under overgangsvinduet at det å signere alt rasket som vi gjorde var å kaste penger ut av vinduet fordi vi ikke hadde gjort noe forarbeid. 

Avgjørelsen som førte til Viking-nedrykk var når det ble innført overgangsstopp. 

Nevi
NeviInnlegg: 9025
23.10.17 20:36

Er enig med dere at det kun finnes en løsning etter evalueringen. At trenerduoen på erstattes og at Wiggen må gå.
Dersom ikke dette blir utfallet er det like greit å slutte med all evalueringssnakk.

Nå har Ian vært her såpass lenge at han burde skjønt hva slag spill som er greit å spille. Og hva slags spill man ikke skal spille i Norge.
De snakte så pent før sesongen. Men ett slikt spill har vi vel kun sett ett par tre ganger i løpet av sesongen.

Nevi
NeviInnlegg: 9025
23.10.17 20:39
trminator: Forøvrig, hvor lenge er det siden Hordene ble flyttet til andre siden av Stadion?

Men Danielsen har enda ikke skjønt at hordene har byttet side. Kun en eneste gang, mot Tromsø, har Viking spilt mot hordene i andre omgang. Det blir helt feil spør du meg.

Nevi
NeviInnlegg: 9025
23.10.17 20:42
KingKongHalvor: Er bare nysgjerrig, vi har jo nettopp åpnet vår nye stadion, med drømmer om en solid og god økonomi fremover

Slik var det for oss og i starten. Vet ikke om andre klubber har betalt ut aksjonærene penger. Men Viking gjorde det to sesonger på rad i starten av denne epoke på Viking Stadion. Alt så rosenrødt ut.

Så fortsette resualtene å svikte. Publikum ble lei. Sponsormidlene er kraftig redusert. Og her er vi nå.
Ingen kunne i villeste fantasier sett føre seg at det skulle ende slik.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37585
23.10.17 21:04
helvis: Enig at Wiggen sin innsats står til stryk men:
1) Når Adegbenro forsvant var det tilnærmet umulig at laget ikke skulle bli svekket. I alle fall under de økonomiske forholdene.
2) Wiggen hadde fått beskjed av styret at det var overgangsembargo. Før man plutselig åpnet kranene rett før vinduet åpnet. Det er vanskelig å forholde seg til.

1. Vi hadde vært svekket også om Adegbenro var her.

2. 20.juni var denne artikkelen ute i SA
Man visste ikke helt rammene, men man visste at det kom midler. Burchnall hadde ønskeliste over hva han ønsket. 

2 midtstoppere (han fikk 3, men ingen med høyt nok nivå)
1 midtbanespiller (Jenkins kom, solid spiller, men det var vel en kreativ spiller vi først og fremst trengte
1 spiss til kom aldri

Vi hentet også Green og Torsteinbø. Green er et lite prosjekt, Torsteinbø ei potet som ikke er god nok. God å ha i troppen, men ikke en som styrker laget.

Det er det at vi ikke styrket laget som var den slette jobben. Han hentet mange, men ikke på høy nok hylle. Han hadde 2 måneder på seg og vel så det på å hente spillere. Viking fikk terningkast 1 av ekspertene, noe som er helt fortjent.

Eastbooh
EastboohInnlegg: 854
23.10.17 21:29
helvis: Jeg sa flere ganger under overgangsvinduet at det å signere alt rasket som vi gjorde var å kaste penger ut av vinduet fordi vi ikke hadde gjort noe forarbeid.

Det er dette jeg er mest kritisk til når det gjelder Wiggen. Å lokke spillere til å signere for et synkende skip er ingen lett oppgave, men jeg synes det er rart at man tilsynelatende blir tatt på sengen og mangler en plan når man får mulighet til å kjøpe spillere.

En sportssjef/speider bør ha tilstrekkelig oversikt til å noen navn på blokken. Nordvik og Høiland er greie kjøp, men det å hente ubrukelige midtstoppere fra utlandet ser jeg ikke noe poeng i. Det finnes garantert spillere i lavere divisjoner lokalt som hadde gjort mer nytte for seg enn disse. 

Jeg kan akseptere at man prøver et prosjekt a la Green eller franskmannen, unge og offensive forsterkninger har en potensiell oppside, men keepere, forsvarere og sentrale midtbanespillere må være rutinerte og trygge forsterkninger. Jeg har null tiltro til at de samme lederne skal lykkes bedre på overgangsmarkedet i vinter - det må nye kluter til.

Og hvis Viking skal satse på lokale talenter, som de hevder, så må de faktisk skaffe seg oversikt. Jeg synes fortsatt det er merkelig at Wiggen i et av nettmøtene åpent sa at Viking som klubb nok hadde en del å gå på når det gjaldt oversikt over spillere i lavere divisjoner. Viking som klubb kan ikke være bekjent av å være dårligere enn Ulf og FKH på dette.

molishani
molishaniInnlegg: 2863
23.10.17 21:32

Husker en kollega sa "de er ganske gode negrene våre, men de passer ikke her". Og så satser Viking på nyrike siddiser. Skal si dere, hadde det ikke vært for afrikanerne Viking har hatt de siste årene, så hadde Viking pendlet mellom Obos og 2. divisjon. Lokale gutter som har alt de kan drømme, som spiller der uten sult og drive, alt handler om lønningsposen, og å være Konger på Byen. Viking er en klubb med fullt av bortskjemte pappagutter, jeg tror det blir lenge til den klubben er med i norsktoppen igjen. Den er full av udugelige pappagutter uten bakkekontakt.

Klikk for å gå tilbake til toppen