Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Nevi
NeviInnlegg: 8294
23.10.17 21:38
molishani: Husker en kollega sa "de er ganske gode negrene våre, men de passer ikke her".

Den kollegaen din kan ikke ha mye greie.
Dersom han mener Samuel og Abullahi.

Av dagens nigerianerne begynte Sale å bli en av de viktigste på laget.  Kjipt at han ble skadet. Mens Udoh har en lang vei å gå.

molishani
molishaniInnlegg: 2615
23.10.17 21:48

Jeg håper dere klarer det, for all del. Viking hører til i eliten. Det kan være bra å lande litt, og å starte på blanke ark. Det kan være bra å satse lokalt, men ikke bare satse lokalt, for å si det sånn. Og bytt ut Wiggen, han pleier å bringe ulykke der han befinner seg.

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 18127
23.10.17 21:54
Kristwic7: Absolutt alt elendighet må røskes opp fra roten.

 Se på Start. Kvitter seg med Pedersen og sønn. Kontroversielt, men antagelig nødvendig.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
23.10.17 21:54
molishani: Jeg håper dere klarer det, for all del. Viking hører til i eliten. Det kan være bra å lande litt, og å starte på blanke ark. Det kan være bra å satse lokalt, men ikke bare satse lokalt, for å si det sånn. Og bytt ut Wiggen, han pleier å bringe ulykke der han befinner seg.

Tror du er inne på en del her.

Viking må ha inn ny trenerduo, samt å bytte ut Wiggen.

Ellers må Viking få solgt stadion til kommunen for å slippe en del driftsutgifter. Samt å få slettet all gjeld.
Først da kan vi ser oppover igjen. Men er slettes ikke sikker på at det kun blir med den ene sesongen i Obos. For øyeblikket er laget langt i fra godt nok til å rykke opp.
Men det vil hjelpe litt med en trener som forstår seg litt mer på norsk fotball.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
23.10.17 21:56
Nødutgang: Se på Start. Kvitter seg med Pedersen og sønn. Kontroversielt, men antagelig nødvendig.

Merkelig nok, jeg synes han har gjort en brukbar jobb jeg. I en klubb som har vært enda verre stilt enn Viking. Men Start kommer til å bli bra etterhvert, de har spennende ting på gang. 

trminator
trminatorInnlegg: 2961
24.10.17 01:07
Nevi: Men Danielsen har enda ikke skjønt at hordene har byttet side. Kun en eneste gang, mot Tromsø, har Viking spilt mot hordene i andre omgang. Det blir helt feil spør du meg.

Enig, syns det var rart at laget skulle angripe mot bortesupporterne i andre omgang. 

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 18127
24.10.17 08:13
Kristwic7: Merkelig nok, jeg synes han har gjort en brukbar jobb jeg.

Brukbar er ordet her. Ikke noe ekstraordinært og ikke typen til å begeistre noen. 

Poenget er at Start restarter seg selv nå og tar noen vanskelige valg som innebærer at en del klubblegender blir tråkket på tærne.

StueRehn
StueRehnInnlegg: 6525
24.10.17 09:48
KingKongHalvor: Hmm, du er så skarp, sikkert noe jeg misser her. Forklar.

Takk skal du ha men du synes fremdeles den må forklares?

helvis
helvisInnlegg: 14813
24.10.17 11:02

https://www.aftenbladet.no/100Sport/meninger/Jeg-har-fulgt-Viking-hver-dag-i-21-ar_-men-aldri-opplevd-en-slik-resignasjon-244242b.html

God artikkel fra Stig Nilssen. Han har vært for snill i hele år og denne artikkelen er også skrevet med silkehanskene på men den peker på mye fornuftig og viser elendigheten ganske godt. 

Vil ellers peke til den første kommentaren etter kronikken: 
Før var Viking en klubb. Nå er Viking et selskap. Styrer. Aksjer. Eiere. Eiendom. Ligger det noe her?
Dag Svihus

Jeg tror det ligger en del her faktisk. Det er åpenbart at hverken sportsdirektør eller trener fungerer men det er selvsagt mye mer som er problemet. Og et stort et er at det ikke er et fundament. Vi har mange forskjellige småkonger med forskjellige prosenter og forskjellige interesser. Viking er nærmest ikke en klubb lenger, det er et forbanna aksjeselskap. Og det gjør vondt. Det er hverken fugl eller fisk. Ikke er det medlemsstyrt og ikke har vi en majoritetseier som kan ta de vanskelige valgene. Da ender vi opp med den tynne suppen som kaller seg for Viking. 

storteple
stortepleInnlegg: 9010
24.10.17 11:17

Gi meg styrke!

Gi meg Tom Nordlie, Arne Erlandsen, Dag-Eilev Fagermo eller Kjetil Rekdal.

Gi meg en type som Benny Lennartson. Nils Arne Eggen.  

Gi meg en kynisk jævel.

Gi meg noen som virkelig kan bli forbanna, og som krever blod, svette og tårer allerede på turen hjemmefra og til trening.

Jeg vil ikke ha en pedagogisk dyktig trener. Jeg vil ha en som klikker i vinkel og stiller knallharde krav. 

Det må være slutt på silkehanskene i Viking snart. Klubben dør.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9256
24.10.17 15:17

For et par år siden skrev jeg et par smått ironiske og humoristiske linjer om at Viking hadde funnet løsningen på talentutviklingen i Rogaland. Gjennom å hente et par afrikanske unggutter i villska annenhver sesong.

Det var seff bare for å kødde litt med vikingfansen, men også litt alvor. Adegbenroer gror ikke på trær.

Talenter fra fjerne himmelstrøk er greit det. Men for et kapitalfattig lag på feil ende av ES-tabellen, må spillerutvikling og lokal tilhørighet prioriteres. Kort sagt: Alle må bli bedre av å satse i Viking-trøya, ikke dårligere.

Jeg håper derfor for Vikings del at de klarer å "gro noen sterkere røtter" i den jobben klubben skal gjøre de neste årene.

helvis
helvisInnlegg: 14813
24.10.17 16:33

Kanskje Viking AS konkurs ikke er så ille?

Dramatisk vil det selvsagt være men klubben hadde i alle fall kvittet seg med alle disse eierne. Kunne fint tatt noen sesonger i OBOS jeg hvis det ville betydd at vi enten ble en medlemsklubb eller fikk inn skikkelig eier(e) som har peiling på fotball og klubbdrift. 

odtj
odtjInnlegg: 3540
24.10.17 17:27

(Innlegget ble redigert 24.10.17 17:28)

helvis
helvisInnlegg: 14813
24.10.17 17:56
odtj: https://www.nrk.no/rogaland/na-seier-bade-ap-og-sv-nei-til-stadionkjop-1.13746807Ap og sv sier nei til stadionkjøp.

Det forstår jeg godt at de gjør. Også helt enig at saken skal være åpen. 

Cobi
CobiInnlegg: 58192
24.10.17 18:06

Det er greit at Hernes vil hjelpe Viking. Det er for så vidt mulig å argumentere for at det for Stavanger et riktig også, fordi Viking setter byen på kartet, bidrar til eksponering, er regionens viktigste kulturtilbud, osv, osv. Men vær så snill da; dette her er oppkonstruert pisspreik:

«– Det at me eventuelt overtar stadion kan bety at me kjem billegare til kapasitet enn kva det ville kosta å byggje det ut på eiga hand. Men det må vera gunstig for skattebetalarane og for kommune»

Det finnes mildt sagt billigere måter å skaffe seg kapasitet til breddefotballen i byen enn å kjøpe en stadion til mange titalls millioner kroner. Om argumentene i Høyre er SÅ tynne, bør de seriøst vurdere saken en gang til. 

Fiffig
FiffigInnlegg: 429
24.10.17 18:33
odtj: https://www.nrk.no/rogaland/na-seier-bade-ap-og-sv-nei-til-stadionkjop-1.13746807Ap og sv sier nei til stadionkjøp.

Jeg er enig i dette. Det er jo helt meningsløst at kommunen skal kjøpe Viking stadion. Er Viking supporter men skattebetaleren i meg sier at dette er galskap og kriminelt idiotisk. 

helvis
helvisInnlegg: 14813
24.10.17 18:48
Fiffig: Jeg er enig i dette. Det er jo helt meningsløst at kommunen skal kjøpe Viking stadion. Er Viking supporter men skattebetaleren i meg sier at dette er galskap og kriminelt idiotisk.

Hovedproblemet mitt er at dette først og fremst betaler ut eierne. Og eiersituasjonen forblir status quo. Hadde Viking vært medlems-styrt eller en institusjon som tok vare på og samlet folket i regionen så hadde jeg akseptert det. Men Viking har for lengst skjøvet folket bort fra dem. 

BalleKlorin
BalleKlorinInnlegg: 104
24.10.17 18:49

Blir helt feil at skattebetalerene sine penger skal dekke galskapen noen av byens rikeste har satt igang. Eierne kunne dekket inn gjelden på dagen hadde de ønsket. Det ønsker de ikke å da går selskapet komkurs. At kommunen med skal redde ett AS som tilfeldigvis driver med toppfotball, med regionens rikeste som eiere blir bare helt feil. De får betale for sin egen fest. Det er en trist situasjon for Viking som klubb, men ett konkurs av ASene er gjerne like greit, da kan kommunen/Viking FK kjøpe ut stadion fra boet sannsynligvis billigere. Og Viking kan begynne jobben med å reise seg som en medlemsklubb med ett stort potensiale uten innblandinger fra eiere som rir flere hester.

Det er en hestekur men er kanskje det eneste som vil gi Viking som klubb tilbake kontrollen og eierskap til seg selv, i stedet er de nå gissel i spillet til disse eierne år etter år. Publikum vil fortsatt være der, og jeg er sikker på at klubben i ett 10års perspektiv kommer styrket ut, med en større entusiasme.

Fiffig
FiffigInnlegg: 429
24.10.17 18:50
helvis: Hovedproblemet mitt er at dette først og fremst betaler ut eierne. Og eiersituasjonen forblir status quo. Hadde Viking vært medlems-styrt eller en institusjon som tok vare på og samlet folket i regionen så hadde jeg akseptert det. Men Viking har for lengst skjøvet folket bort fra dem.

Ja, det kan jeg være i enig i. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
24.10.17 19:24

Skattepenger blir brukt til så mye å mangt vi ikke er enige i alltid. Personlig håper jeg Viking får hjelp av Stavanger kommune, og har tenkt at kommunen kan få mer ut av den stadioen enn Viking. Men hvor mange klubber i elitserien eier sin egen stadio? Er det noen oversikt over det?

Windsor
WindsorInnlegg: 7105
24.10.17 19:38

Er Stavanger kommune långiver til stadion? Og hvordan er egentlig økonomien i Viking FK? 

Dersom fotballklubben ikke har mye gjeld bør jo en konkurs i Viking AS være høyaktuelt?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
24.10.17 19:39
odtj: Ap og sv sier nei til stadionkjøp.

Får håpe de blir nedstemt og at ting går Vikings vei. Vi har hatt nok motgang i alt for mange år, på tide med litt vind i seilene igjen.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
24.10.17 19:50

SV sier dette

"Vi er positivt innstilt på å hjelpe Viking, men ikke med et kjøp av stadion. Vi foreslår heller å senke eiendomsavgiften og vann og avløpsavgiften. I tillegg vil vi hjelpe til med midler for kunstgress på begge banene for så å kjøpe treningstid fra Viking, forteller SVs gruppeleder Eirik Faret Sakariassen."

Hva vil Viking spare på dette? Det er det store spørsmålet. For tiltak må jo gjøre at Viking går i pluss, ellers er det lite hjelp i tiltakene.

Jeg synes og det beste hadde vært om Viking greide å sitte med stadion, men de har drevet så elendig at det nå virker umulig.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9256
24.10.17 20:02

Hvem vet hvem som kjøper stadion ut av et potensielt konkursbo. Kan ende med at en utbygger kjøper området, river stadion i biter, selger bitene og bygger boligblokker der stadion står i dag.

You never know

Windsor
WindsorInnlegg: 7105
24.10.17 20:18
Kurtkanon2: Hvem vet hvem som kjøper stadion ut av et potensielt konkursbo. Kan ende med at en utbygger kjøper området, river stadion i biter, selger bitene og bygger boligblokker der stadion står i dag.

Vil aldri lykkes med å få omregulert området. Vil ikke få rivningstillatelse engang.

(Innlegget ble redigert 24.10.17 20:19)

helvis
helvisInnlegg: 14813
24.10.17 20:46
TAdams6: Får håpe de blir nedstemt og at ting går Vikings vei. Vi har hatt nok motgang i alt for mange år, på tide med litt vind i seilene igjen.

Vi får som fortjent. Mer enn nok penger blant eierne til å betale for dette. Ser færre og færre grunner til at kommunen skal ta regningen. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
24.10.17 21:07

Sånn jeg forstår det kan Viking velge konkurs og da er de jo kvitt stadioen, den blir overtatt av kommunen? Er det en bedre løsning? Den blodrøde Aftenbladet velger jo vinkle det veldig provoserende. Med mat fra Renå osv strødd til byen rikeste. Har vært servert den maten selv samme sted i forbindelse med ett opplegg i kommunen. Så ja det gjelder å fyre opp opp motviljen. De bruker «våre» skattepenger til å mette Ole Rugland å co. Så grusomt!!!

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
24.10.17 21:10

Åse Kleveland? Ja det var nok fryktelig kostbar underholdning. Noe så gale :-(((

helvis
helvisInnlegg: 14813
24.10.17 21:17
Winthrop15: Den blodrøde Aftenbladet

Den var ny. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg