Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
25.10.17 23:38
odtj: Dette overgangsvinduet er jo helt legendarisk. Alle feil som kan gjøres har blitt gjort. Skal disse få ansvaret for å bygge klubben opp igjen?

Håper vi en dag, tilbake i toppen, kan sitte og se tilbake på denne tråden og le av hvor håpløst ting var i 2017. Selv om dette egentlig ikke finnes morsomt. 

Når det er sagt, Guessan var åpenbart et skudd i blinde etter at overgangsvinduet var stengt. 

(Innlegget ble redigert 25.10.17 23:39)

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
25.10.17 23:40
Nevi: Samtidig er det nok ingen av de som har vært dårligere stelt enn det Viking er for øyeblikket.

Var det så mye bedre for Start i fjor? De endte på 16 poeng. Reddet seg med 21 poeng og kvalik året før. Nesten ikke tilskuere og trøbbel økonomisk. 

Nevi
NeviInnlegg: 9104
26.10.17 00:02

Neida. Start hadde store vansker de og. Men sportslig føler vi er enda verre nå enn de var islutten av fjoråret. Start har hatt en anstrengt økonomi, men her og er vi enda dårligere stilt. 

Så har vi røsket med oss en haug med spillere i sommer der de fleste forsvinner. Med god grunn. Men vi har en tropp som er milevis fra komplett. Og dersom Wiggen fortsetter føler jeg meg ikke trygg her.

Men dersom vi erstatter trenerduoen og Wiggen er ihvertfall dette en begynnelse. I tillegg til å kunne bli gjeldfri ved ett evt stadionsalg.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
26.10.17 09:49

Det neste året kommer vi til å få små drypp som hele tiden minner oss på at vi ikke lenger spiller på øverste nivå. 

Som nå: Det er bestemt at Eliteserien starter 11.mars. I noen små sekunder tenkte jeg at det kan bli kaldt, før jeg innså at OBOS-ligaen ikke starter før 2.april. 

odtj
odtjInnlegg: 3540
26.10.17 11:23
Nevi: Men dersom vi erstatter trenerduoen og Wiggen er ihvertfall dette en begynnelse. I tillegg til å kunne bli gjeldfri ved ett evt stadionsalg

Problemet er vel at vi  eventuelt er gjeldfrie i 20 minutter, så kommer obos - regningene og obos - kuttene. Vi drar fort på oss gjeld igjen i obos.

Nevi
NeviInnlegg: 9104
26.10.17 11:26

Men vi er så edruelige på flere poster på utgiftssiden. Så når driftskostnadene evt forsvinner pluss gjelda burde vel det hjelpe ganske godt på? Skulle ihvertfall tro det.

bulmerson
bulmersonInnlegg: 2086
26.10.17 11:33

Det blir interessant å se hvilken filosofi som Viking legger for neste sesong. Om det er forsøk på å rykke opp for enhver pris, eller om man vil forsøke å få på plass en stamme og etablere et fundament å bygge videre på. Og hvis opprykk likevel skjer så er det en bonus. 

For jeg må nok si at for en utenforstående så har Viking i år fremstått "rotete"

helvis
helvisInnlegg: 14958
26.10.17 12:25

Rotete er en stor underdrivelse. Det et dyrt å være fattig men det er enda dyrere å være fattig og inkompetent. Den dødelige komboen har vi nå på Jåttå. 

(Innlegget ble redigert 26.10.17 12:25)

bulmerson
bulmersonInnlegg: 2086
26.10.17 12:33
helvis: Rotete er en stor underdrivelse. Det et dyrt å være fattig men det er enda dyrere å være fattig og inkompetent. Den dødelige komboen har vi nå på Jåttå

Men denne treneren fremstår jo sympatisk. Lurer sannelig på hvor i all verden dere fikk tak på han.

Men han har vel kanskje ikke hatt de beste arbeidsforhold. 

I tillegg vil jeg si at dere var ekstremt uheldig/inkompetent ved signeringen av Ernemann. For det er helt utrolig hvilket fall han har hatt fra en sesong til neste. I fjor var han en av S08's beste

DonW
DonWInnlegg: 47
26.10.17 12:35

https://www.vg.no/sport/fotball/eliteserien/ronny-deila-etter-aa-ha-snudd-vif-trenden-det-har-vaert-en-ukultur/a/24171989/

Alle og onkelen deres er nå enige om at Burchnall må gå sin vei. Jeg har tvilt meg frem til det motsatte.

De forholdene han har jobbet under er så kaotiske og omskiftelige at å få laget til å stå i eliteserien er noe som bare svært erfarne og kyniske trenere kanskje kunne fått til. Jeg argumenterte i fjor vinter, i andre fora, for at om Viking ansatte Burchnall så var det nødvendig å få på plass en assistent som hadde vært i krigen i åresvis, en gammel semipensjonert hannkatt som visste om tjuvtriksene og krokføttene når det gjaldt. Verken det eller en balansert spillergruppe var på plass da opptreningen startet og strengt tatt har det ikke vært en balansert tropp på plass noen gang i år. Burchnall får en midt på treet karakter av meg og jeg ville anmerket i margen at her er masse spennende og stort potensialet om forholdene ble lagt bedre til rette i klubben.

Klubb og spilleutvikling er avhengig av folk som utfyller hverandre, av gode team. 

Jeg er mye mer skeptisk til eierne, les Viking FK som har sittet med vetorett på alle viktige avgjørelser siden urtiden og som har beholdt denne rettigheten inn i en tid da konkurrentene våre har organisert seg mye mer strømlinjeformet. Jeg er også skeptisk til Wiggen, bl.a. fordi han for ett år siden valgte spilleformasjonen 4-4-2 med begrunnelse i at da kunne Viking selge dobbelt så mange spisser. Jeg synes at han heller burde startet med å beskrive en spillestil og filosofi. 

For meg er det i selve grunnmuren til Viking at problemene ligger fast og innemuret. All evaluering som ikke starter der vil bare være å male over råttent treverk, sette en midlertidig støttebjelke under stuegulvet og så satse på å gå forsiktig over gulvet slik at ikke huset skal ramle overende.

Les intervjuet med Deila over, der beskriver han mange av de samme problemstillingene som jeg ser hos Viking i 2017. Forskjellene er at VIF har en mye bredere og bedre balansert tropp, mer penger og er i fremgang med ny stadion og entusiastisk  hovestadspresse, samt at Deila har den erfaringen som bl.a.  Strømsgodset lot ham opparbeide under atskillig bedre rammebetingelser enn Burchnall har hatt i Viking.

Heia Viking

(Innlegget ble redigert 26.10.17 12:37)

helvis
helvisInnlegg: 14958
26.10.17 15:21
bulmerson: Men denne treneren fremstår jo sympatisk. Lurer sannelig på hvor i all verden dere fikk tak på han. Men han har vel kanskje ikke hatt de beste arbeidsforhold.  I tillegg vil jeg si at dere var ekstremt uheldig/inkompetent ved signeringen av Ernemann. For det er helt utrolig hvilket fall han har hatt fra en sesong til neste. I fjor var han en av S08's beste

Men har var bedre i forfjor. Ingen kunne ane at Ernemann skulle bli en såpass stor flopp men Sarp hadde ingen problemer med å sleppe han fordi de mente han var klart på hell. 

Treneren fremstår absolutt sympatisk og kunne vært en spennende mann hvis vi hadde et skikkelig sportslig fundament. Men det eksisterer ikke. Og lederegenskapene han har vist denne sesongen har vel vist seg å være verre en de største skeptikerne kunne ane. 

*Jeg trodde at det at Jonevret forsvant og Burchnall ble hovedtrener skulle bli en suksess. Hadde selvfølgelig ikke tatt med rammebetingelsene i beregningene da, men trodde at Jonevret var en bremsekloss for utviklingen av Vikings spill under Burchnall ledelse. I ettertid så kan det se ut som han fungerte som en fornuftig "korrigerer". 

(Innlegget ble redigert 26.10.17 15:25)

clavin
clavinInnlegg: 32656
26.10.17 15:38
DonW: De forholdene han har jobbet under er så kaotiske og omskiftelige at å få laget til å stå i eliteserien er noe som bare svært erfarne og kyniske trenere kanskje kunne fått til.

Jeg er ikke enig her. Det er greit at ting ikke har vært ideelle, men har det vært SÅ ille at det ikke har vært mulig å få til langt mer enn det Burchalls har klart? Vi snakker her om et soleklart nedrykk hvor man er et hav med poeng bak både nest siste lag og kvalifiseringsplass, og hvor vi aldri egentlig har hatt flyt gjennom hele sesongen. Er det virkelig ikke mulig å få til bedre resultater enn dette med basis i at stallen består av flere erfarne spillere, samt flere spillere som er å anse som "lovende"?

Som sagt, stallen er ikke god nok til å kjempe om gull eller medaljer, men burde vært mer enn god nok til å konkurrere med Kristiansund, Sandefjord, Aalesund, Sogndal osv.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37748
26.10.17 16:20
clavin: Som sagt, stallen er ikke god nok til å kjempe om gull eller medaljer, men burde vært mer enn god nok til å konkurrere med Kristiansund, Sandefjord, Aalesund, Sogndal osv.

Enig her. Det som skuffer mest er hans åpenbare taktiske mangler. Han har ennå ikke greid å sette et bra forsvar. Han kan skylde på personlige feil og spillere som ikke presterer. Men som et lag har vi framstått veldig dårlig defensivt. 

Tankene hans hvordan vi skulle overleve Eliteserien i august var også hårreisende. Det har gått som det måtte gå slik han uttalte seg. Han virker å ha null peiling på hva som skal til for å overleve i Norge.

Han har ennå ikke greid å sette et kollektivt angrep, han har levd på prestasjonene til Samuel.

Wiggen svekket laget for han i sommer, det er jeg enig i. Men allikevel, hvordan han valgte å sette opp taktikk og laguttak var dømt til å mislykkes.

Måten vi framstår på, slik Burchnall ønsker vi skal spille, er en måte å spille på som er utrolig kjedelig å se på. Så hans filosofi synes jeg ikke harmonerer med fotballen man ønsker i Stavanger. Han er ung og må prøve seg fram, greit nok det. Men han burde vært langt lenger framme taktisk. 

I mine øyne rykker vi ned pga dårlig prestasjon av lederteamet. Rammebetingelsene har ikke vært gode, men han har allikevel ikke fått mer ut av dette laget enn både jeg og helt sikkert dere også kunne greid.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
26.10.17 16:25
clavin: Som sagt, stallen er ikke god nok til å kjempe om gull eller medaljer, men burde vært mer enn god nok til å konkurrere med Kristiansund, Sandefjord, Aalesund, Sogndal osv.

Jeg fikk flere imot her inne da jeg mente at Kjelle ut ville bety at vi ble svekket. Nå er det ikke sikkert vi hadde berget oss med han heller, men jeg overbevist om at han som trener og Ian i samme rolle som tidligere hadde klart mer enn 18 poeng med dette laget. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37748
26.10.17 16:28
Wiggum: Faren med en slik tankegang er at de "gjemmer seg bak" dette hvis det ikke blir opprykk igjen neste år

Det har du helt rett i. Viking er eksperter i å ha 3-års planer eller 5-års planer. Det ser fint ut på papiret, men hjelper lite når det forblir på papiret og ikke blir brukt. Motstandere utvikler seg og fra år til år, derfor må man prestere i nuet.

Viking kan godt bruke dette som noe å gjemme seg bak, det hadde faktisk vært helt likt de.

Jalla80
Jalla80Innlegg: 99
26.10.17 17:15

Fotballklubben (Schau og Aune) har livepodcast på Stavangeren i dag kl 19. Sikkert billetter igjen fremdeles. Det blir visst anledning til å stille spørsmål, og en av gjestene er Ian Burchnall. Jeg skal dit, selv om jeg nok ikke kommer til å tørre å stille spørsmål. De andre gjestene er Erik Thorstvedt og Brede Hangeland.

helvis
helvisInnlegg: 14958
26.10.17 17:19
Wiggum: Jeg fikk flere imot her inne da jeg mente at Kjelle ut ville bety at vi ble svekket. Nå er det ikke sikkert vi hadde berget oss med han heller, men jeg overbevist om at han som trener og Ian i samme rolle som tidligere hadde klart mer enn 18 poeng med dette laget.

Jepp. Husker dette, vi var ganske uenig når det gjaldt Kjelle. Som sagt tidligere, vanskelig med fasit siden rammebetingelsene har blitt svekket ytterlige men det har vist seg at du fikk mer rett enn meg i alle fall. 

zetta
zettaInnlegg: 12674
26.10.17 17:20
Wiggum: Jeg fikk flere imot her inne da jeg mente at Kjelle ut ville bety at vi ble svekket. Nå er det ikke sikkert vi hadde berget oss med han heller, men jeg overbevist om at han som trener og Ian i samme rolle som tidligere hadde klart mer enn 18 poeng med dette laget.

Dette har du nok rett i.

 Når man ansetter en helt fersk trener tar man en sjanse. Da bør klubben også ha en kriseplan etter la si ti kamper. Det hadde vært best for begge parter om de skiltes da. For Burchnalls rykte hadde det vært greit å kunne si at han ikke fikk så mye tid.

eppaen
eppaenInnlegg: 27530
26.10.17 17:25
TAdams6: forsvar

Samme som Klopp uten sammenligning forøvrig. Poenget er at det er så fundamentalt å få en defensiv struktur på plass, og at selv med gode spillere så ser det lite vakkert ut å neglisjere dette. 

jackblack
jackblackInnlegg: 13632
26.10.17 17:37

Hvor trygt sitter styret i Viking? 

Det er vel de som er skyld i uføret dere er i per dags dato? Jeg antar at de sparker Burchnall etter nedrykket, men sitter de trygt selv? Hadde Vålerenga vært i samme situasjon hadde jeg nesten håpet på et supporter opprør. 

Nevi
NeviInnlegg: 9104
26.10.17 19:06

Først og fremst er det styret som var i Viking for endel år siden som har fått Viking i det økonomiske uføret. De var så lite edruelige i pengebruken at det var galskap.

 

odtj
odtjInnlegg: 3540
26.10.17 21:36

Styret er i stor grad lik eierne, eller en refleksjon av hvem de vil skal styre klubben. Slik blir det fremover også. Andre posisjoner det er mer viktig å få fikset. Vi må få på plass kompetente personer som kan ta seg av kortsiktig spillerlogistikk, det må skje raskt. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37748
26.10.17 21:47
odtj: Styret er i stor grad lik eierne, eller en refleksjon av hvem de vil skal styre klubben. Slik blir det fremover også. Andre posisjoner det er mer viktig å få fikset. Vi må få på plass kompetente personer som kan ta seg av kortsiktig spillerlogistikk, det må skje raskt

Synes Christiansen og Henningsen virker å ha noe spennende på gang. Men de må gjennomføre, nytter ikke å bare ha noe på gang.

Det må bli slutt på maktkamp og krangling over ting som går utover det sportslige både kortsiktig og langsiktig. De må gå i takt også på styrerommet.

Vi må heve kompetansen rundt det sportslige med ny sportsdirektør med peiling og et trenerteam vi supportere kan gå god for.

Det må forbedringer til i alle ledd hos Viking

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
26.10.17 22:23
Jalla80: Fotballklubben (Schau og Aune) har livepodcast på Stavangeren i dag kl 19. Sikkert billetter igjen fremdeles. Det blir visst anledning til å stille spørsmål, og en av gjestene er Ian Burchnall. Jeg skal dit, selv om jeg nok ikke kommer til å tørre å stille spørsmål. De andre gjestene er Erik Thorstvedt og Brede Hangeland.

Noe nytt å melde ? 

VAVAVOOM
VAVAVOOMInnlegg: 2622
26.10.17 23:14

Ian hadde lite nytt å melde på fotballklubben live i dag. Men han virket i hvertfall i greit humør samtidig som han framstod som trist og lei seg over situasjonen vi er i. Man kan si mye om Ian og hva han har oppnådd som trener, men han virker i hvertfall som er reflektert og hyggelig type. Han hadde til og med et par morsomme historier og litt Glimt i øyet tross alt.

Han nevnte forøvrig at han hadde planer om å la et par av de unge spillerne som har gjort seg fortjent til det få prøve seg de neste kampene.

storteple
stortepleInnlegg: 9229
27.10.17 22:50

Er det mulig... 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8252
27.10.17 23:05

Gitt de arbeidsforholdene årets trener har hatt, så er det vel begrenset hvem som egentlig hadde tatt på seg oppgaven. Realiteten er vel at Viking knapt kunne fått noe annet enn en fersk hovedtrener som var villig til å ta til takke med det lille han fikk. 

Realistiske alternativer kunne kanskje vært Asle Andersen eller årets Aftenblad-blogger Joey. Men jeg er ikke overbevist om at tabellsituasjonen hadde vært anderledes av den grunn.

Suksesstreneren Tom Prahl, med 3 relativt kjappe ligagull i Sverige, så også ut som huset hans hadde brent ned en dag etter han sa opp forsikringen, etter kun 8 måneder i Viking. Just sayin'. Og det med en mye sterkere stall enn dagens trener har til rådighet.

(Innlegget ble redigert 27.10.17 23:06)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37748
27.10.17 23:20
odhie: Ibrahim tjente 2.2 millioner i viking ifølge aftenbladet.
Det er sykt.

Men her er det vel og sign-on-fee? Ble klar januar 2016, så lønna isolert sett var nok ikke så høy. Men ikke uten grunn at de valgte å gi han bort gratis, de sparte kanskje 1,5 mill på å slippe han.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37748
27.10.17 23:23
aIseboy: Realistiske alternativer kunne kanskje vært Asle Andersen eller årets Aftenblad-blogger Joey. Men jeg er ikke overbevist om at tabellsituasjonen hadde vært anderledes av den grunn.
Suksesstreneren Tom Prahl, med 3 relativt kjappe ligagull i Sverige, så også ut som huset hans hadde brent ned en dag etter han sa opp forsikringen, etter kun 8 måneder i Viking. Just sayin'. Og det med en mye sterkere stall enn dagens trener har til rådighet

Det å forstå den norske fotballen er viktig. Det greide ikke Tom Prahl og det greier heller ikke Ian Burchnall.

Tom Prahl gjorde allikevel enormt mye bra for Viking med sine kjøp. Han skulle vi hatt videre i klubben i en sportslig stilling. Han likte seg også så godt i Stavanger at han bodde videre på Våland i mange måneder etter at han fikk sparken.

Hvem som var villig til å ta jobben er vanskelig å si all den tid de ikke gikk ut og lette. De tok assistenten og det lå i kortene den dagen Jonevret måtte reise.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg