Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
27.10.17 23:24
VAVAVOOM: Han nevnte forøvrig at han hadde planer om å la et par av de unge spillerne som har gjort seg fortjent til det få prøve seg de neste kampene.

Det er vel det han også har gjort i det siste? Jenkins og andre har blitt benket til fordel for "dårligere alternativ" selv om vi jakter overlevelse i Eliteserien.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6499
27.10.17 23:26

TAdams6:"Men her er det vel og sign-on-fee?"

---------

Her kan også være betaling fra den greske klubben han var tilknyttet før Viking. Også eventuelle kappitalinntekter kommer frem i ligningen.

 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
27.10.17 23:38
TAdams6: Tom Prahl gjorde allikevel enormt mye bra for Viking med sine kjøp. Han skulle vi hatt videre i klubben i en sportslig stilling. Han likte seg også så godt i Stavanger at han bodde videre på Våland i mange måneder etter at han fikk sparken. Hvem som var villig til å ta jobben er vanskelig å si all den tid de ikke gikk ut og lette. De tok assistenten og det lå i kortene den dagen Jonevret måtte reise.

Det er mulig Tom Prahl har fått en "renessanse" noen år etterpå (det er ikke så veldig uvanlig). Men i 2006 ble han betegnet som en svenskevits, flopp, ubrukelig, apatisk, men hyggelig person. (leste Viking-trådene da også)

Burchnall har hatt 5 år i norsk toppfotball før han overtok hovedansvaret. Med seg har han en assistenttrener som har rundt 15 års erfaring fra norsk toppfotball. 

Enten har de vært totalt evneløse til å ta til seg kunnskap gjennom alle disse årene, eller så er jeg tilbøyelig til å konkludere med at problemet ligger en annen plass enn at det skyldes manglende forståelse for norsk fotball. 

(Innlegget ble redigert 27.10.17 23:39)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
27.10.17 23:41
aIseboy: Men i 2006 ble han betegnet som en svenskevits, flopp, ubrukelig, apatisk, men hyggelig person. (leste Viking-trådene da også)

Det var tragisk den gang. Han bygde opp lag på en annerledes måte og han hentet fantastiske spillere til Viking for å bygge laget rundt. Men resultater og måten vi framsto på i kampene var forferdelig kjedelig og dårlig. Kanskje hadde ting sett annerledes ut hvis han fikk et helt år på seg. Jeg ønsket å beholde Prahl i Viking systemet for å bruke ferdighetene hans, dessverre var det aldri aktuelt.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
27.10.17 23:43
aIseboy: Burchnall har hatt 5 år i norsk toppfotball før han overtok hovedansvaret. Med seg har han en assistenttrener som har rundt 15 års erfaring fra norsk toppfotball. Enten har de vært totalt evneløse til å ta til seg kunnskap gjennom alle disse årene, eller så er jeg tilbøyelig til å konkludere med at problemet ligger en annen plass enn at det skyldes manglende forståelse for norsk fotball.

Hva de har av bakgrunn betyr lite, det er hva som vises på banen som betyr noe. Taktisk inngang til kamper, måte å spille på, hva som duger og ikke duger når man "må" vinne kamper. Det er en mye mer Engelsk enn Norsk inngang til kampene. Det virker ikke alltid. Drillo, Solskjær, Solbakken osv fikk det ikke helt til i England de heller. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
27.10.17 23:43
Gorgi: Her kan også være betaling fra den greske klubben han var tilknyttet før Viking. Også eventuelle kappitalinntekter kommer frem i ligningen

Absolutt. Skattelistene er aldri noen fasit, det er bare en indikator.

stc887
stc887Innlegg: 15652
27.10.17 23:52
odhie: brahim tjente 2.2 millioner i viking ifølge aftenbladet. Det er sykt.

— Det er litt sånn at vi må klype oss i armen. Det er ikke ofte du kan hente spillere av denne kvaliteten gratis, sier daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen.

En lurer jo på hva faen som gikk igjennom hodene på Henningsen & co for de MÅ ha sett at dette var Russisk rulett men de håpte på at det skulle gå bra ellers er det tjenesteforsømmelse nesten.

 
PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4147
27.10.17 23:52
DonW: https://www.vg.no/sport/fotball/eliteserien/ronny-deila-etter-aa-ha-snudd-vif-trenden-det-har-vaert-en-ukultur/a/24171989/ Alle og onkelen deres er nå enige om at Burchnall må gå sin vei. Jeg har tvilt meg frem til det motsatte. De forholdene han har jobbet under er så kaotiske og omskiftelige at å få laget til å stå i eliteserien er noe som bare svært erfarne og kyniske trenere kanskje kunne fått til. Jeg argumenterte i fjor vinter, i andre fora, for at om Viking ansatte Burchnall så var det nødvendig å få på plass en assistent som hadde vært i krigen i åresvis, en gammel semipensjonert hannkatt som visste om tjuvtriksene og krokføttene når det gjaldt. Verken det eller en balansert spillergruppe var på plass da opptreningen startet og strengt tatt har det ikke vært en balansert tropp på plass noen gang i år. Burchnall får en midt på treet karakter av meg og jeg ville anmerket i margen at her er masse spennende og stort potensialet om forholdene ble lagt bedre til rette i klubben. Klubb og spilleutvikling er avhengig av folk som utfyller hverandre, av gode team.  Jeg er mye mer skeptisk til eierne, les Viking FK som har sittet med vetorett på alle viktige avgjørelser siden urtiden og som har beholdt denne rettigheten inn i en tid da konkurrentene våre har organisert seg mye mer strømlinjeformet. Jeg er også skeptisk til Wiggen, bl.a. fordi han for ett år siden valgte spilleformasjonen 4-4-2 med begrunnelse i at da kunne Viking selge dobbelt så mange spisser. Jeg synes at han heller burde startet med å beskrive en spillestil og filosofi.  For meg er det i selve grunnmuren til Viking at problemene ligger fast og innemuret. All evaluering som ikke starter der vil bare være å male over råttent treverk, sette en midlertidig støttebjelke under stuegulvet og så satse på å gå forsiktig over gulvet slik at ikke huset skal ramle overende. Les intervjuet med Deila over, der beskriver han mange av de samme problemstillingene som jeg ser hos Viking i 2017. Forskjellene er at VIF har en mye bredere og bedre balansert tropp, mer penger og er i fremgang med ny stadion og entusiastisk  hovestadspresse, samt at Deila har den erfaringen som bl.a.  Strømsgodset lot ham opparbeide under atskillig bedre rammebetingelser enn Burchnall har hatt i Viking. Heia Viking

Et meget godt innlegg som peker på det virkelige problemet i Viking. Om Ian er riktig mann eller ikke kan sikkert diskuteres i det vide og brede, men han er ikke hovedproblemet. Faktisk ikke på topp 3 over problemene vi har, en gang.

Kunne et annet trenerteam gjort en bedre jobb? - Sikkert. Burde dette laget holdt seg i årets Eliteserie? - Kanskje.

Det jeg derimot sliter med er hvorfor trenerteamet skal tas og spillerne frikjennes. Er vi virkelig der at det er trenerens jobb å fortelle spillerne at de må markere motstanderne i egen 16-meter? Er vi der at treneren må lære spillere i Norges øverste divisjon at man ikke lar en back bli utfordret uten å ha en mann i sikring? Skal vi virkelig ikke kreve at spillerne i øverste divisjon tar ansvar for egen prestasjon?

At vi taper poeng/ kamper i sluttminuttene i 25% av sesongens kamper skyldes like mye personlige feil som dårlig taktikk. Jeg forventer faktisk at spillere på dette nivået er såpass selvstendige og oppegående nok til at de klarer å tenke selv, ta egne fornuftige valg og ikke minst lære av egne feil uten at de må ha hver sin trener som holder dem i hånda til enhver tid. Det er voksne folk, for pokker! Såkalte toppidrettsutøvere.

Likevel skal treneren fjernes - som om det fikser noe som helst.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
27.10.17 23:56
TAdams6: Hva de har av bakgrunn betyr lite, det er hva som vises på banen som betyr noe. Taktisk inngang til kamper, måte å spille på, hva som duger og ikke duger når man "må" vinne kamper. Det er en mye mer Engelsk enn Norsk inngang til kampene.

Kan du konkretisere dette, og hva som spesifikt beviser manglende forståelse for det unike med norsk fotball? 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
27.10.17 23:57
PerfectSense: Det jeg derimot sliter med er hvorfor trenerteamet skal tas og spillerne frikjennes. Er vi virkelig der at det er trenerens jobb å fortelle spillerne at de må markere motstanderne i egen 16-meter? Er vi der at treneren må lære spillere i Norges øverste divisjon at man ikke lar en back bli utfordret uten å ha en mann i sikring? Skal vi virkelig ikke kreve at spillerne i øverste divisjon tar ansvar for egen prestasjon? At vi taper poeng/ kamper i sluttminuttene i 25% av sesongens kamper skyldes like mye personlige feil som dårlig taktikk. Jeg forventer faktisk at spillere på dette nivået er såpass selvstendige og oppegående nok til at de klarer å tenke selv, ta egne fornuftige valg og ikke minst lære av egne feil uten at de må ha hver sin trener som holder dem i hånda til enhver tid. Det er voksne folk, for pokker! Såkalte toppidrettsutøvere. Likevel skal treneren fjernes - som om det fikser noe som helst.

Spillertroppen nå og den vi startet med i vinter har på ingen måte vært god nok. Og at de skal fritas for skyld, det blir helt feil.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
27.10.17 23:58
odhie: Ibrahim tjente 2.2 millioner i viking ifølge aftenbladet. Det er sykt.

Sykt... Men det er bonuser og diverse inni der og.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
27.10.17 23:59
PerfectSense: Er vi der at treneren må lære spillere i Norges øverste divisjon at man ikke lar en back bli utfordret uten å ha en mann i sikring? Skal vi virkelig ikke kreve at spillerne i øverste divisjon tar ansvar for egen prestasjon?
At vi taper poeng/ kamper i sluttminuttene i 25% av sesongens kamper skyldes like mye personlige feil som dårlig taktikk

Jeg er der at det er trenerens jobb å samkjøre og sette et forsvar og defensiv struktur. Det er ikke noe de skal føle seg fram til og finne ut på egenhånd. Det er en firer bak som skal samkjøres som hånd i hanske sammen med keeper og defensiv midtbane. Defensiv struktur er trenerens oppgave og kanskje den viktigste oppgave. 

Ja de er voksne folk, men også voksne folk må fortelles og læres opp. 

Personlige feil og taktikk henger sammen synes jeg. Dette er hovedtreners jobb og der er han eneansvarlig i mine øyne.

Men enig i at ting stikker dypere enn hovedtrener. Det er mange problemer i klubber. Men akkurat resultatene og måten laget har framstått på i år må Burchnall ta største delen av skylden for uavhengig av problemene til styret og de som har drevet klubben tidligere.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
28.10.17 00:03
PerfectSense: Det jeg derimot sliter med er hvorfor trenerteamet skal tas og spillerne frikjennes. Er vi virkelig der at det er trenerens jobb å fortelle spillerne at de må markere motstanderne i egen 16-meter? Er vi der at treneren må lære spillere i Norges øverste divisjon at man ikke lar en back bli utfordret uten å ha en mann i sikring? Skal vi virkelig ikke kreve at spillerne i øverste divisjon tar ansvar for egen prestasjon?

Og hvorfor er den eneste som fikk godkjent innsats siste kamp en ungutt fra England, med sitt å stri med?

På korttidskontrakt og knapt noe forhold til Viking, Norge eller norsk fotball. 

Jeg håper en ikke bruker ressurser på å lete etter syndebukker. For dette er et så sammensatt problem - over mange år - og handler om folk som har ofret mye og i beste hensikt. Men likefullt sviktet i oppgaven. Styre, direktører, eiere, trenere, spillere..og ta gjerne med sponsorer og publikum også. 

(Innlegget ble redigert 28.10.17 00:04)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
28.10.17 00:06
aIseboy: hva som spesifikt beviser manglende forståelse for det unike med norsk fotball?

Det som satte strek under dette svaret for min del var i august når Burchnall ble spurt om de ville gå over til en mer direkte spillemåte når de nå skulle jakte overlevelse og flere poeng.

Da svarte Burchnall at han ikke var for direkte fotball, for lange baller var ikke hans greie. Det er vel direkte fotball som er "sjelen" i den gode norske modellen. Rosenborg, Viking i sin tid. Drillo sto også for en direkte fotball selv om han også slo langt til tider. Direkte fotball er noe jeg savner i Viking og er kanskje den mest underholdende fotballen år det fungerer. 

Han holder på med støttepasninger, pasninger på tvers, holde ball i lag, slik de ønsker å spille i England. Selv når Viking hadde kniven på strupen så fortsatte han med denne fotballen. Direkte fotball forstår han ikke (på norske premisser) virker det som.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
28.10.17 00:08
aIseboy: Og hvorfor er den eneste som fikk godkjent innsats siste kamp en ungutt fra England, med sitt å stri med?

Jeg sleit litt med å forstå det etter kampen. Ja han viste vilje, men han brukte jo ikke medspillere. Nytter ikke med en ilder utpå der som tror han skal gjøre alt alene. Fotball er et lagspill og inntil Green forstår dette, så er det bedre å ha han på benken synes jeg.

Enormt mye fotball i den gutten. Mye vilje, men han må roe seg ned, bruke medspillerne og ballen mye mer fornuftig.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
28.10.17 00:10
aIseboy: Jeg håper en ikke bruker ressurser på å lete etter syndebukker. For dette er et så sammensatt problem - over mange år - og handler om folk som har ofret mye og i beste hensikt. Men likefullt sviktet i oppgaven. Styre, direktører, eiere, trenere, spillere..og ta gjerne med sponsorer og publikum også.

Helt enig. Enormt mye galt er gjort. Det må læres av dette, men det må også glemmes.

Det må settes en troverdig plan som alle i og rundt Viking kan stå for og kjøre på. Det må ses framover, ikke bakover.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6499
28.10.17 00:11

TAdams6:"Jeg er der at det er trenerens jobb å samkjøre og sette et forsvar og defensiv struktur. Det er ikke noe de skal føle seg fram til og finne ut på egenhånd."

-------------

Sålenge det spilles soneforsvar må spillerne "føle" seg frem på hvordan de skal opptre. Det er soneforsvars ABC å vite hvem de skal dekke rom for i gitte situasjoner. Det gjelder både forsvarere og midtbane. Der det må samkjøres på er å ha en spesifikk plan på faste situasjoner.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
28.10.17 00:18
Gorgi: Sålenge det spilles soneforsvar må spillerne "føle" seg frem på hvordan de skal opptre. Det er soneforsvars ABC å vite hvem de skal dekke rom for i gitte situasjoner. Det gjelder både forsvarere og midtbane. Der det må samkjøres på er å ha en spesifikk plan på faste situasjoner

Det må også øves på soneforsvar og samhandling. De må bli kjente med hverandre og stole på hverandre. Hvis Viking ikke øver på dette så forstår jeg hvorfor vi er så utrolig dårlige. 

Samme med angrep. Selv om du har spilt spiss hele livet, så må du øve samhandlingsmønstre og samhandling hver eneste dag og uke for å få til et godt kollektiv.

Viking har et veldig dårlig kollektiv både defensivt og offensivt. Hadde de en trener som fokuserte på dette så hadde laget sett langt tryggere og mer solid ut med engang.

Det jeg savner hos Viking er struktur og samhandling over hele linja og det burde faktisk være det første en hovedtrener satte i system.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6499
28.10.17 00:27

TAdams6:"Det må også øves på soneforsvar og samhandling. "

-----------

Egentlig ikke. Teorien ligger egentlig veldig fast i soneforsvar. Ihvertfall de nordiske spillerne bør ha det i blodet. 

I tillegg er det den enkleste form for forsvarsspill. Forutsatt at kommunikasjonen blant spillerne fungerer.

UnitedThom
UnitedThomInnlegg: 585
28.10.17 00:27
TAdams6: Samme med angrep. Selv om du har spilt spiss hele livet, så må du øve samhandlingsmønstre og samhandling hver eneste dag og uke for å få til et godt kollektiv.

Kanskje du kan trene både Viking og Oilers? :-)

Du virker å være en oppegående type.. noe nytt trenger dem begge uansett

Gorgi
GorgiInnlegg: 6499
28.10.17 00:56

Faen heller!!

Nedrykket er et faktum!

Hva er jeg? Trist eller fandeninnvoldsk?

Tristheten gjorde jeg meg ferdig med etter Fkh-kampen. Den siste olje var mot Vif. Men klubben er fortsatt min. Jeg hater spillerne for å besudle klubben min. Det har vært min klubb i over 40 år! Jeg fortjener bedre! År ut, år inn. Uke etter uke. Det er MIN klubb!!

Vi har fosøkt alt. Hodgson, Hareide, Phral. Alle nært topptrenere i skandinavia. 

Ian er en kjempeperson. Jeg har et usedvanlig godt forhold til ham. Jeg ønsker av hele mitt hjerte at han skal lykkes med Viking. Det jeg vet er at det er vanskelig å snu trenden etter et nedrykk.

Uansett. Jeg kommer til å ha sesongkort neste år også. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
28.10.17 02:34

Han har jo ikke lykkes, om han er aldri så mye en kjempeperson? For noen argumenter. Og det går jo igjen. Håper Ian fortsetter for han er sånn fin person og alle tiders. Jeg personlig håper Viking satser hardt på Skimmeland neste år for han er så pen og virker så snill og god. Og at han får spille fast på grunn på det. Jeg føler meg veldig knyttet til ham...

jesman2
jesman2Innlegg: 17508
28.10.17 02:54
TAdams6: Da svarte Burchnall at han ikke var for direkte fotball, for lange baller var ikke hans greie. Det er vel direkte fotball som er "sjelen" i den gode norske modellen. Rosenborg, Viking i sin tid. Drillo sto også for en direkte fotball selv om han også slo langt til tider. Direkte fotball er noe jeg savner i Viking og er kanskje den mest underholdende fotballen år det fungerer.

Amen. Desto oftere man får ballen inn i motstanders sekstenmeter, desto oftere scorer man. Alle vet det, bortsett fra Viking, som ironisk fant opp hele læresetningen, i alle fall i norsk fotball.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
28.10.17 10:24
Gorgi: Egentlig ikke. Teorien ligger egentlig veldig fast i soneforsvar. Ihvertfall de nordiske spillerne bør ha det i blodet.
I tillegg er det den enkleste form for forsvarsspill. Forutsatt at kommunikasjonen blant spillerne fungerer.

Jeg håper ikke det er slik. Soneforsvar kan de fleste, selv om vi har hatt en del utlendinger på stopperplass i år og utlendinger på sentral midtbane (der nok en del av de er vant med mannsoppdekning og ikke soneforsvar). Men det er ikke bare å sende en spiller utpå og "tro" at dette fikser han selv. Ronny Deila slet i Viking som stopper fordi han var vant til 4-3-3 og ikke 4-4-2. Så enkle forskjeller skaper usikkerhet. Forsvarsspill må terpes selv om det er soneforsvar. Det er enkelt å se at Viking ikke har hatt fokus på dette.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
28.10.17 10:33
UnitedThom: Kanskje du kan trene både Viking og Oilers? :-)
Du virker å være en oppegående type.. noe nytt trenger dem begge uansett

Vet ikke om du er ironisk eller seriøs.

Oilers og hockey har jeg aldri spilt. Kun vært tilskuer i veldig mange år, først  i Siddishallen og så i DNB Arena pluss en del haller på Østlandet.

Viking er en storklubb og med en storklubb følger det mye press. Pressen er tett på, det stilles krav til alt du gjør og ikke gjør. Presset er helt annerledes enn i en mindre klubb. Ekstremt få lokale trenere er rustet for en oppgave å lede Viking.

Det er langt enklere å trene Sandnes Ulf enn Viking. Det er nok trenere som prøvde seg i Rosenborg uten å få det til. Presset er helt annerledes, man må ha noe spesielt for å trene et slikt lag. Burchnall har vært eksemplarisk i forhold til å opptre fattet og virke å ha beina godt plantet på jorda. Han er ung og vil vokse på erfaringene han har hatt i år. Men en klubb som Viking har ikke tid å vente på at en trener skal bli god nok etter 4-5 år. Mindre klubber som Odd, S08 og Sandefjord kan bruke lang tid på dette, men i de større klubbene ventes det resultater med engang. Man lever i nuet, sponsorene gir penger i nuet. Publikum her forventer mer enn publikum mange andre steder. Derfor må det presteres.

Burchnall har hatt tidenes dårligste forutsetning for å få til noe. Han har ikke klagd mye, Jonevret som hadde mye mer klagde hele tiden over det han ikke hadde i stedet for å konsentrere seg om det han hadde. Så Burchnall har ryggrad, det liker jeg.

Det er forferdelig vanskelig pga situasjonen Viking er i. Hadde økonomien vært helt ok så hadde Burchnall fått sparken for lenge siden. Men pga forutsetningene så er det vanskelig å gi en endelig dom over hans prestasjoner. Jeg var lenge troende og hadde håp om at han kunne bli vår trener i lang lang tid. Det er hans taktikk eller mangel på taktikk som har fått meg til å bli både negativ og skeptisk til Burchnall. Dette gjør det vanskelig for han, for det er ikke lett å omvende noen som er negative i utgangspunktet.

Min trenergjerning er som hos de aller fleste andre fedre, trener ungene, har trenerkurs og er veldig fornøyd med det. Utrolig givende. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
28.10.17 11:09

Hvem kan vi forvente slipper til av de unge i morgen? Jonas Pereira som nylig fikk proffkontrakt bør vel være en. Harald Nilsen Tangen hadde jeg likt å få sett. Liban Abdi som scorer mye mål hadde jeg også likt fikk siste 15 minuttene på topp. Men vi får se. Håper vi får se noen av de unge håpefulle som kanskje får være med mye allerede neste år.

rockz
rockzInnlegg: 6183
28.10.17 11:20
TAdams6: Liban Abdi som scorer mye mål hadde jeg også likt fikk siste 15 minuttene på topp.

Men spiller ikke han for Haugesund?
Eller er det to Liban Abdi'er?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
28.10.17 11:24

Sørås kanskje?

Nevi
NeviInnlegg: 8294
28.10.17 12:03

Viking sine aksjonærer sitter med nesten tre milliarder i formue.

Hva tenker dere om dette? Litt vanskelig å forlange noe som helst. Kanskje blir de ekstra sparsomme da. Men noen av dem har gjort en god jobb for Viking. Men jammen satt vel ett par av de  styret når denne hinsides pengebruken var på det verste. 

Men blir vel med en drøm om jeg hadde våknet opp og lest i avisene at de pengesterke folka vil gå inn å betale ned gjelda. Så blir det en bonus dette med stadionsalget. Som uansett bør skje pga de årlige driftskostnadene.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
28.10.17 12:04
rockz: Eller er det to Liban Abdi'er?

Heter vel det han som spilte i Bodø/Glimt i fjor?!?

Klikk for å gå tilbake til toppen