Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
DonW
DonWInnlegg: 46
28.10.17 12:16
TAdams6: Da svarte Burchnall at han ikke var for direkte fotball, for lange baller var ikke hans greie. Det er vel direkte fotball som er "sjelen" i den gode norske modellen. Rosenborg, Viking i sin tid. Drillo sto også for en direkte fotball selv om han også slo langt til tider. Direkte fotball er noe jeg savner i Viking og er kanskje den mest underholdende fotballen år det fungerer

Burchnall har gjentatte ganger fra han ble ansatt beskrevet "sin" spillestil som direkte. Han har i den anledning og presisert at direkte ikke betyr langballer over midtbanen. Hans foretrukne stil er å flytte ballen raskt og kontrollert fremover til fremste tredjedel av banen, via OG gjennom midtbanen. Etter kampen mot Kristiansund gjentok han det igjen og uttrykte glede over at spillerne i den kampen forsøkte, utførte og mestret akkurat det. 

Lag som spiller slik er alltid utsatt for brudd imot når ballen skal spilles slik og i England har for eksempel Liverpool opplevd akkurat det under både Klopp og forgjengeren.

Etter VIF-kampen uttalte samme Burchnall at han ikke forstod hvorfor spillerne ikke gjorde det samme fra start. Jeg satt på tribunen og forstyrret ( :-) )  alle rundt meg med å påpeke at laget , fra det øyeblikk Tommy stemplet en forsvarspiller hos motstanderen etter noen få minutter, så helt annerledes ut enn mot KBK. Spillerne begynte å nøle, slå på tvers, løpe hver for seg, unnlate å kaste seg inn i situasjonene, oppføre seg avventende og dermed for sent agerende. 

En av mine anklager mot Burchnall når jeg brekker ned hovedinntrykket, er at Danielsen IKKE er det tyskerne kaller spielführer. Han er en klegg med ganske gode dribleferdigheter og han er en god mann å ha. Han burde fått lov til å holde på med det han er god på, press og løping i lengderetningen. Han er ikke trygg i valgene og pasningene.  Når rytme og tempo skal settes av ham, gjennom midtbanen, har jeg sett i hele år at han blir usikker, nølende og for sen i tankegangen..

At Viking ikke har en klart mer passende kaptein og spille-nav i troppen er en av de faktorene som er med på å forklare hvorfor stilen til Burchnall raskt har forfalt, i enkeltkamper og i i strekk over flere kamper, til balltrilling bakover , på tvers og rett inn i frustrasjon, middagslur og tap. 

 

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
28.10.17 12:20
Nevi: Viking sine aksjonærer sitter med nesten tre milliarder i formue.Hva tenker dere om dette? Litt vanskelig å forlange noe som helst. Kanskje blir de ekstra sparsomme da. Men noen av dem har gjort en god jobb for Viking. Men jammen satt vel ett par av de styret når denne hinsides pengebruken var på det verste.

Formue er vel ikke det samme som penger på bok. Var vel en som drev med kjettinger til oljevirksomheter som betalte formueskatten sin i kjetting for han ikke hadde penger på bok.

Men klart, de kan gjøre Viking konkurransedyktig og kjemp om gull over natta hvis de går inn for det. Det er en liten drøm jeg har, at de stiller en betydelig pengesum til disposisjon når alt er ordnet med stadion. Da kunne Viking sett mot toppen med engang.

Utfordringen er at de som har hatt penger før i Viking har trodd det er det samme som kvalitet. Det har gått rett ned til der vi er i dag.

Nevi
NeviInnlegg: 9091
28.10.17 12:24
TAdams6: Formue er vel ikke det samme som penger på bok.

Det har du nok rett i ja.  Men drømmer om litt mer hjelp. Er som regel lange drøftinger om aksjeemisjon. Og en liten, men viktig brannslukkning der og da.
Men skulle ønske det kunne vært litt sånn "versegod". Her kommer midlene til å fjerne all gammel "moro". Nå kan vi starte på nytt.

Virker som det er slik det har vært i IK Start nå.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
28.10.17 12:24
rockz: Eller er det to Liban Abdi'er?

Dette er en unggutt som spiller for Viking2 og aldersbestemt

Her en artikkel fra Rogalands Avis

De sier han ikke er klar fysisk, men hadde uansett vært kjekt å sett han og gitt han en vitamininnsprøytning mot neste sesong.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
28.10.17 12:57
DonW: Burchnall har gjentatte ganger fra han ble ansatt beskrevet "sin" spillestil som direkte.

Det har stått mye om hans filosofi. Spille seg ut bakfra, innoverkanter, backer som går oppover sidelinja er vel hovedtrekkene fra da han kom til Viking. Jonevret måtte endre på dette underveis fordi det ble for kjedelig. Da ble det litt hybrid av 2 stiler.

Derfor håpte jeg at Burchnall skulle få rendyrke sin stil, men det er viktigere for han å spille seg ut bakfra og ha ballen i laget enn å angripe. Viking skulle legge bort finspillet sa han i august, hvilket finspill spør jeg da.

Dette har han sagt til RA
"Kvalitet uten seier er meningsløst. Seier uten kvalitet er kjedelig, sier Burchnall filosoferende til RA"

Her litt mer om hans filosofi
"Så vil vi vinne med å spille attraktiv fotball. Det betyr å dominere, ha et godt pasningsspill og være kreative i angrep. Alt med et høyt tempo.

– Er det ikke enorm risiko her?

– Jo. Å spille seg ut bakfra kan være farlig. Det er kort vei til vårt mål om vi får brudd mot oss. Men jeg synes spillerne bak der er gode nok til det. Nøkkelen er likevel bevegelsen foran. De må ha alternativer å spille ballen på."

Viking har ikke vært i nærheten av å få til noe av det Burchnall ønsker. Kanskje i et par enkeltkamper, men ikke mer. 

Dette er vel hovedproblemet, han får ikke lag og spillere til å fungere slik han tenkte når han kom. I dag framstår hans spillestil som sidrumpa, defensiv og kjedelig.

Du er inne på Danielsen og helt enig. Han er ikke ledertypen, han som skal styre spillet. Han har ikke kreativitet og overblikk til å gjøre den jobben. Han er en som ødelegger for motstander som sin største styrke. Jenkins er kommet inn, litt lik Danielsen men litt bedre. Det har vært formasjonendringer i høst, man har brukt spillere utenfor posisjon. Det har vært mye fram og tilbake i stedet for å sette et lag. 

Sentrallinja er den store svakheten, for det er mange gode spillere i Viking. Men vi har ingen sjef i forsvar, vi har ingen som styrer spillet på midtbanen og vi har ingen ruvende spiss på topp. Sentrallinja er utrolig svak og det hadde nok hjulpet en ung trener veldig å ha noen bærebjelker i laget som tok ansvar ute på matta. 

Det blir interessant foran neste sesong. Hva som skjer med trenere, spillere og spillestil. Det må legges grunnmur nå og så må det bygges sten for sten. 

siggi76
siggi76Innlegg: 3152
28.10.17 13:08

«Hvem kan vi forvente slipper til av de unge i morgen? Jonas Pereira som nylig fikk proffkontrakt bør vel være en. Harald Nilsen Tangen hadde jeg likt å få sett. Liban Abdi som scorer mye mål hadde jeg også likt fikk siste 15 minuttene på topp. «

ååEr redd vi må vente noen år før Tangen er klar. Har sett han på juniorlaget en gang, og det nivået passer han best på nå. Samme kan sies om Liban Abdi, men dette er en spiller som ser ut til å kunne bli virkelig målfarlig. Han har blikk for mål og er nok en som kan score fra mange forskjellige posisjoner og på mange forskjellige måter. Jeg må understreke at jeg kun har sett ham i til sammen 120 minutter, så grunnlaget for vurderingen er ikke stort.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
28.10.17 13:48

Sørås bør og ver aktuell, han er i a-stallen. 

helvis
helvisInnlegg: 14954
28.10.17 15:38
DonW: En av mine anklager mot Burchnall når jeg brekker ned hovedinntrykket, er at Danielsen IKKE er det tyskerne kaller spielführer. Han er en klegg med ganske gode dribleferdigheter og han er en god mann å ha. Han burde fått lov til å holde på med det han er god på, press og løping i lengderetningen. Han er ikke trygg i valgene og pasningene.  Når rytme og tempo skal settes av ham, gjennom midtbanen, har jeg sett i hele år at han blir usikker, nølende og for sen i tankegangen..

Andre Danielsen er vel på mange måter en erketypisk norsk indreløper? Men hvor mange av de 500 kampene han har for Viking har Viking egentlig spilt 451/433 og hvor mange av de kampene har Danielsen spilt indreløper?

Han burde gjort som Samuelsen gjorde for 8 år siden.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20619
29.10.17 11:29

I dag rykker vi ned, folkens. 

Nevi
NeviInnlegg: 9091
29.10.17 11:32

Full vinter i Tromsø leser jeg i Obos-tråden. Er redd for ett nytt stygt resultat mot ett kjempene Tromsø-lag, mot Viking-spillerne som helt sikkert vil synes synd på seg selv. Danielsen visste vel hva det gjekk i når han pådro seg det røde kortet sist.

Kent
KentInnlegg: 126089
29.10.17 11:40
Nevi: Full vinter i Tromsø leser jeg i Obos-tråden

Jepp, Kong Vinter har akommet.

Lagt seg et par cm i løpet av natten, men er opphold nå.

Nevi
NeviInnlegg: 9091
29.10.17 11:43
Kent: Jepp, Kong Vinter har akommet.
Lagt seg et par cm i løpet av natten, men er opphold nå

Så mot ett veldig resignert Viking-lag kunne det ikke vært en klarere hjemmeseier.

odddds
oddddsInnlegg: 1039
29.10.17 11:48

Dette er en stor dag

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 18664
29.10.17 11:54

Har lagt ut en kamptråd for dagens kamp.

helvis
helvisInnlegg: 14954
29.10.17 13:59
Nevi: Full vinter i Tromsø leser jeg i Obos-tråden.

Du øver deg til neste år?

Nevi
NeviInnlegg: 9091
29.10.17 14:04

Jepp. Bare å bli vant med diverse ting. Tre uker senere seriestart i forhold til eliteserien. Så blir det vel tidlig kickoff på de avsluttene rundene. Får i det minste følge med fra fjernsynet når det drar seg til i toppdivisjonen. Og ikke minst kommer det til å bli en del tirsdagskamper på oss neste sesong.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
29.10.17 14:24

Vidar å Viking kunne nesten vært i samme divisjon med litt flaks... for Vidar..kanskje om ikke lenge er Vidar det førende lag i Stavanger. Om dette sporet med at sympatisk betyr mest.  

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
29.10.17 14:25

Sandnes Ulf taper 0-3 hjemme, kvalik neste for de. De viser store svakhetstegn. Stor sannsynlighet for at det blir en kamp om å bli best i regionen neste sesong.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
29.10.17 14:27

Og i den forbindelse? Om Vidar ble Stavangers beste lag? Vil folk da støtte Vidar eller Viking? Vidar i obos og Viking i post nord feks?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
29.10.17 14:28

Da har Viking gjerne sjangse på Viljar Vevatne som erstatter for Kris Haugen.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
29.10.17 14:30
Winthrop15: Og i den forbindelse? Om Vidar ble Stavangers beste lag? Vil folk da støtte Vidar eller Viking? Vidar i obos og Viking i post nord feks?

Vi skal ikke veldig langt tilbake i tid da Vidar utfordret Viking. Vidar var den gang veldig gode, Viking litt svake. 

Men hvem man støtter er ikke noe spørsmål. De rundt Lassa vil støtte Vidar, de som holder med Viking holder med Viking. Man bytter ikke lag bare fordi det er litt motgang. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
29.10.17 14:31
Winthrop15: Da har Viking gjerne sjangse på Viljar Vevatne som erstatter for Kris Haugen

Jeg ser for meg Torsteinbø som ny venstreback. Han må jo brukes og framover virker han ikke å være god nok pr dags dato.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
29.10.17 14:37

jeg tror Viking er interesserte i Vevatne. Hørt noe om det. Han er jo en Viking gutt, men vi får se.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45442
29.10.17 14:48

Er dere ladd for OBOS,folkens? Flagget er allerede heist.

odtj
odtjInnlegg: 3540
29.10.17 18:46

Kan vi ha denne keeperduoen neste sesong? Er litt redd for om dette holder. 

storteple
stortepleInnlegg: 9222
29.10.17 18:47

Hvis man først har bestemt seg for å satse på Martinsen, så må det være på backen. Ikke god som midtstopper. Har ingen av de kvalitetene som er viktigst på den plassen. Typisk Viking å satse på ham der da. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
29.10.17 18:54

Austbø er mye bedre enn Wichne. 

siggi76
siggi76Innlegg: 3152
29.10.17 18:56

At spillere som Torsteinbø, gregovb og Ernemann starter for viking sier alt om nivået i troppen, men hvor er kronberg? 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45442
29.10.17 18:59

Hvem holder egentlig nivået i Viking pdd? Spør for en venn.

siggi76
siggi76Innlegg: 3152
29.10.17 18:59

Martinsen skulle nok hatt frispark på wangbergs mål, men hvorfor  hadde man ikke en større spiller til å passe på wangberg? Hva med gregov?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg