Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
helvis
helvisInnlegg: 14958
30.10.17 10:15

Det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig. 

Burchnall sin innsats som hovedtrener har stått til stryk og det kan ikke være noe spørsmål en gang om at han må fjernes fra sin stilling. Helt naturlig at han ikke går av selv, det vil ha stor økonomisk betydning for han selv at han sikrer seg en sluttpakke. 

Samtidig er det selvsagt ikke Burchnall som er hovedfeilen. Det er så mye som må gjøres for å rydde opp. Klubben er ikke levedyktig uten innsprutning av kapital. Det kan gjøres sånn som det har  blitt gjort, med desperate emisjoner og planløshet rett før et overgangsvindu eller det kan gjøres med riktig langsiktig planlegging. Viking har styrtrike eiere. Det må da også være i deres interesse at pengene blir forvaltet på best mulig måte? Det er jo et økonomisk tapsprosjekt uansett, men de er der vel for å få suksess? 

(Innlegget ble redigert 30.10.17 10:15)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.10.17 10:19

Tror du han blir fjernet Helvid? 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.10.17 10:24

En på twitter som mente å vite at Tore Christensen(Oilers) hadde vært frampå med ønske om å kjøpe Viking. Fått blankt avslag, sikkert bare ett rykte men det hadde vel vært festlig.

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
30.10.17 10:26
helvis: Det er jo et økonomisk tapsprosjekt uansett

Spørsmålet er vel hvor mye de er villige til å tape. Siden 2012 er det vel kommet inn ca  50  MNOK fra disse. Jeg har respekt for de som faktisk bruker så mye penger til "hobbyen" sin. Ja de har store formuer, men alt er ikke penger. 
Men det må inn kapital med langsiktig tenking for å få snudd dette. Det må ikke være minimum for å få til et OK overgangvindu i januar, det er ikke bærekraftig. 
Skjer ikke dette er jeg redd vi virkelig må belage oss på flere år i OBOS for å bygge oss opp veldig veldig sakte. Har mer tro på at vi vi klare det på noen år enn at vi blir et nytt Fredrikstad. Men kommer det ikke løsning på stadionsalget (med likvidtilskudd) og nye midler inn i klubben langsiktig så er jeg redd for at stadion blir veldig stor for oss som stiller opp de neste sesongen. 


Men jeg ikke av de som mener at hele administrasjonen og styre og gud og hvermann må gå til enhver tid. For et første er det få av de som foreslår dette som samtidig kommer opp med reelle  alternativer. I tillegg er både styre og ledelse forholdsvis ny. Og når en sier at aksjonærene skal kaste inn flere titalls millioner i Viking så skal en huske på at det faktisk er de samme aksjonærene som velger styret i Viking Fotball AS. De velger altså de villige styremedlemmene de mener er best skikket til dette. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.10.17 10:54

Henningsen har jo sagt målet ikke nødvendigvis er å rykke fort opp, men å få orden på økonomi og bygge ett «sunt» fundament. Trenerene sier det motsatt, fort opp å satse som ett elitserielag og hele organisasjonen må tro på dette. Da har du mottsetninger med en gang. 

helvis
helvisInnlegg: 14958
30.10.17 10:55

Ja, jeg blir overrasket om han er der når obos starter neste år. Sesongen har vært for patetisk.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
30.10.17 11:22
EinTe: Ingen ønsker en trener som stadig vekk bruker mediene i et spill mot ledelsen. Det går rett og slett ikke i lengden. Det visste Jonevret meget godt selv også, han så etter en utvei og dette var måten å gjøre det på. At han hadde rett er faktisk ikke poenget sånn sett.

Det er selvfølgelig enklest for en ledelse at den som stiller krav og spørsmålstegn forsvinner og at man får inn en som er dønn lojal istedet. 

Noe av klagingen til Jonevret var unødvendig, men det er han som trener som får skylden når resultatene ikke går som ønsket og må stå der for å forklare hvorfor Viking ikke er i toppen. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
30.10.17 11:25
Winthrop15: Henningsen har jo sagt målet ikke nødvendigvis er å rykke fort opp, men å få orden på økonomi og bygge ett «sunt» fundament.

Spørsmålet er om man klarer å få orden på økonomien og bygge et sunt fundament hvis man blir værende flere sesonger i OBOS-ligaen. Jeg tviler. 

storteple
stortepleInnlegg: 9227
30.10.17 12:16
Wiggum: Noe av klagingen til Jonevret var unødvendig, men det er han som trener som får skylden når resultatene ikke går som ønsket og må stå der for å forklare hvorfor Viking ikke er i toppen.

Man kan si at Jonevret hadde grunn til å klage på rammene han var forespeilet for framtiden. Jeg synes derimot ikke han hadde grunn til å klage på rammene han selv hadde til disposisjon. Jonevret var en halvtårstrener. Vi kunne være helt forferdelige å se på før sommerpausen, og så levere en god høstsesong. Så kunne vi være gode neste vår igjen, men håpløse etter sommerpausen. Jonevret klarte aldri å gjøre Viking stabilt gode, og han klarte heller ikke å hindre at spillergruppen falt sammen som et korthus så fort vi hadde mulighet til faktisk å oppnå noe.

Viking er og blir et mysterie. Det virker som noen i klubben (med enorm påvirkningskraft) er fullstendig over seg av begeistring for en pasningsorientert spillerstil med innspill av tiki-taka. Dette fører igjen til at vi fyller hele stallen med "tekniske" lettvektere og "spillende" midtstoppere. Såkalte luksusspillere. Gud forby at vi skulle få inn en jordfreser på midten som knuste til i duellene. Gud forby at vi får inn duellsterke midtstoppere. Neida, de skal kunne delta i det oppbyggende spillet. Jeg husker ikke om Tihinen og Kuivasto var spesielt pasningssterke, men jøjemeg for en fryd å se dem i duellene. Både defensivt og offensivt.

Hareide var jo så frustrert over manglende duellkraft og markeringsevne i forsvaret at han gikk over til mannsmarkering i forsvar. Med absolutt null hell. Spillerne taklet det rett og slett ikke.

Jeg vet ikke hvorfor Viking sliter så enormt med markeringene, men tipper det er fordi de posisjonerer seg i forhold til hva som er planen dersom vi skulle finne på å vinne ballen. Med andre ord - det er helt høl i hue.

Jeg nekter å tro at IB står på treningsfeltet og messer om viktigheten av å unngå "ballwatching". Der syndes det igjen og igjen.

 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.10.17 16:38

http://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/forbereder-obos-tilverelsen-dette-er-fryktelig-tungt-1.1047838. For tidlig å si noe om hva man bør gjøre i trenerspørsmålet, og Viking har spillere på blokken som kjenner norsk fotball i følge Wiggen. Dvs sentrallinjen med spillere som kjenner norsk fotball kultur.

(Innlegget ble redigert 30.10.17 16:39)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
30.10.17 16:58
travern: Ryerson, hvor god er han? Han er vel på utgående kontrakt? Virker som en midtbanespiller som Norge trenger, kvikk og hissig

Ryerson er bra og allsidig. Har kontrakt videre heldigvis. Håper han blir med ned, men han er god nok for Eliteserien, det er det liten tvil om.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
30.10.17 17:02
Winthrop15: Noe av dette som ble gjennomført?

Han ramser opp følgende liste til RA:
Endringer i klientellet på banen.
Endring i spillestilen.
Endring i formasjon.
Klarere roller.
Kun konsentrere seg om det en selv kan påvirke.
Forenkle ting.
Krig og kynisme.

Han endret klientellet på banen, men ikke til det bedre
Han endret vel egentlig ikke spillestil. Samme sirupfotballen med pasninger på tvers bak.
Han endret formasjon flere ganger, men ikke til det bedre
Klarere roller, kan ikke se resultat av det
Forenkle ting, synes egentlig ikke det. Samme suppa
Krig og kynisme. Skal vi telle røde kort så har vi gjort vårt. Men vi er ikke gode til verken å krige eller være kyniske.

Hos meg så ser jeg ikke de store endringene fra tidligere i sesongen. Vi har endret formasjon, noe som resulterte i verre resultater og prestasjoner.  Men utenom det og at vi har hatt mange nye på banen så har det vært veldig likt resten av sesongen.

Planen var dårlig og gjennomføringen var enda dårligere.

Siden Brann kampen og evalueringen har vi 1-1-6 og 7-19 i målforskjell. Man evaluerer vel planen etter resultater og dette er resultatet. 

(Innlegget ble redigert 30.10.17 17:04)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
30.10.17 17:11
aIseboy: Noen tanker angående din sammenligning av Asle og Bengt

Du har rett i at tiden har endret seg siden Asle var trener. Jeg var sterkt uenig i at Asle måtte gå når han gikk. Han var i mine øyne hovedgrunnen til at Sandnes leverte de resultatene de hadde greid. Jeg tror og de hadde hatt større sjanse å overleve den sesongen hvis han hadde fått sittet ut sesongen. Men dette blir spekulasjoner.

Jeg er ikke imponert over jobben Sæternes har gjort, tror Sandnes Ulf hadde vært langt bedre stilt hvis Asle Andersen var trener. Men det blir min mening. Vet ikke hvem som henter spillere, men det ble også hentet veldig gode spillere under Asle, var han med på dette?

odtj
odtjInnlegg: 3540
30.10.17 17:58

Dere må lese RA. Flott serie med artikler om viking. 

Økland: En av grunnene til at Økland sa opp var at modellen for spillerlogistikk sto for fall i 2015. Planen var hele tiden å hente inn nye spillere som kunne gå rett inn da de eksisterende ble solgt. Da styrene stengte kranen den vinteren, skjønte Økland at modellen ville miste sin bærekraft. Viking sparte seg fattige. Du kan til slutt ikke selge det du ikke har.

– Er det en ting jeg har lært, så er det at du må ha en varebeholdning når du skal drive butikk.

 

ikke noe håp slik vi driver nå sier Økland. Enig, klubben er dødssyk. 

Diego71
Diego71Innlegg: 1462
30.10.17 18:27

Hva er grunnen til at Viking ikke skiftet hovedtrener når man så hvor dette bar? Merkelig at styret er så passive. Hadde kanskje ikke hatt noen effekt med et skifte, men i en slik situasjon bør alt prøves. Trist at Viking gikk ned. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.10.17 18:55

Antakelig det som Henningsen sa på NRK lokalen nettopp. Viking har levd på kreditkort. Så de har vel ikke råd til å bytte noen trener. Egentlig rart de hadde råd til å sparke Jonevret.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
30.10.17 19:14
Winthrop15: Antakelig det som Henningsen sa på NRK lokalen nettopp. Viking har levd på kreditkort. Så de har vel ikke råd til å bytte noen trener. Egentlig rart de hadde råd til å sparke Jonevret.

De brukte jo ikke alle pengene fra aksjonærene som skulle gå til spillere. De kunne brukt et par millioner på sluttpakke og ny trener. Muligheter var det.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37745
30.10.17 19:19
odtj: En av grunnene til at Økland sa opp var at modellen for spillerlogistikk sto for fall i 2015. Planen var hele tiden å hente inn nye spillere som kunne gå rett inn da de eksisterende ble solgt. Da styrene stengte kranen den vinteren, skjønte Økland at modellen ville miste sin bærekraft. Viking sparte seg fattige. Du kan til slutt ikke selge det du ikke har.

Har lurt på hvorfor han sluttet, for han startet vel en del prosjekter for å redde Viking. 3-års plan var vel inne i bildet, alt ble skrinlagt. 

Hvis 3-års planer og langtidsplaner i klubben blir torpedert av styre så er det ikke rart at det går som det går. For mange kokker. Det må være kortere avstand fra sportslig til de som bestemmer. De må være enige om veien videre og støtte hverandre, ikke legge kjepper i hjulene for hverandre.

Skal Viking noen gang starte på scratch, bygge for framtiden og komme utrolig sterkt tilbake så er det nå. Bunnen er nådd og uten handlekraft og dyktige menn og kvinner som tar riktige beslutninger så blir vi nede lenge.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.10.17 19:21

Føler ikke det ligger i kortene at det kommer til å skje noe der. 

Obban
ObbanInnlegg: 540
30.10.17 19:36
TAdams6: Jeg er ikke imponert over jobben Sæternes har gjort, tror Sandnes Ulf hadde vært langt bedre stilt hvis Asle Andersen var trener.

Ja. der er jeg faktisk enig. Dere kan overta Bengt Sæternes så kan vi heller hente tilbake Asle Andersen :-)

EinTe
EinTeInnlegg: 87
30.10.17 20:11
TAdams6: Har lurt på hvorfor han sluttet, for han startet vel en del prosjekter for å redde Viking.

Som f.eks...

"16,9 millioner kroner er investert i Connected Stadium, en investering som i stor grad er finansiert av utstyrsleverandør, økt langsiktig gjeld og kassakredit. Den langsiktige gjelden er økt med 5 millioner kroner, mens kassakreditten er økt med 5,9 millioner kroner. Kassakreditten har en trekkramme på 28.250.000 millioner kroner og er per 31.12.14 trukket opp med 24 millioner kroner.

— Gjennom investeringen i Connected Stadium har vi økt inntektene våre, slik at prosjektet allerede er lønnsomt."

Mye bra han kommer med i dagens RA-artikkel, men dette er en del av pakken Økland etterlot Viking med.

flourhouse
flourhouseInnlegg: 37292
30.10.17 20:31
clavin: Men for all del, mine dype kondolanser til Trondheim for det dere nå gjennomgår. Alt må føles helt meningsløst akkurat nå, men etter hvert som tiden går vil dere nok igjen finne meningen med livet.

Slenger du alltid slike idiotiske kommentarer når noen prøver å være litt ålreit?

HarryH
HarryHInnlegg: 31028
30.10.17 20:35

(Innlegget ble redigert 30.10.17 20:35)

thohla1
thohla1Innlegg: 682
30.10.17 20:38

Hei Vikinger!

Føler med dere i år, en skikkelig drøy sesong dere har hatt.

Når det er sagt, hvordan er omdømme til I B i byen?

Blir han skyldt ut med badevannet eller får han sjansen til og ta dere opp igjen?

Sett utenfra virker det som om han slåss mot vindmøller og ikke egentlig hatt en reell sjanse med dette mannskapet. 

What say you?

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
30.10.17 20:41

Vi er altså åtte poeng bak det Aafk-laget som lunter rundt på Åråsen nå. Det forteller mye om sesongen vår.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.10.17 20:44

https://www.nrk.no/rogaland/situasjonen-er-dramatisk-for-viking-etter-nedrykk-1.13755994 Wiggen regner med at Ryerson forsvinner sammen med Haugen. Dette er spillere Viking kan få penger for. Samtidig står flere klar til å signere for Viking ser det ut til. Den ene er nok Vidar spilleren Halsgunset.

(Innlegget ble redigert 30.10.17 20:45)

helvis
helvisInnlegg: 14958
30.10.17 20:46
Winthrop15: Wiggen regner med at Ryerson forsvinner sammen med Haugen. Dette er spillere Viking kan få penger for. Samtidig står flere klar til å signere for Viking ser det ut til.

Wiggen har allerede SMS-kontakt med Kirkevold og Berget hører jeg. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.10.17 20:51

Regner med det er IKKE er den i klassen. Kanskje Bjørlo og Halsgunset :-) 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
30.10.17 20:52

Det blir nok ikke de store utskiftningene. En tropp som kan hevde seg i divisjonen. 

(Innlegget ble redigert 30.10.17 20:53)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg