Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
helvis
helvisInnlegg: 14813
31.10.17 16:20
aIseboy: Men nå er jeg vel ikke alene om å kommentere vedkommendes etterpåklokskap og smått urealistiske forventninger og krav? Ligger irritasjonen utelukkende på at jeg støtter et annet lag?

Nei ikke utelukkende, har irritert meg tidligere over debattanter som har Viking som favorittlag, og som ikke bidrar stort mer i tråden enn å rakke ned på debattanter som bidrar langt mer, i alle fall kvantitetsmessig. 

Men det hjelper ikke på, vi er en gjeng med sårede dyr her inne. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
31.10.17 16:25
Nevi: Wiggen ja. Hehe. Dessverre. Så får vi se om de klarer å ta de riktige beslutningene etterhvert.

Overlevde første kutt ja.. Da har ikke evalueringen begynt med andre ord.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
31.10.17 16:39
aIseboy: Jeg har den unike evnen at jeg klarer både å følge laget mitt og bruke 5 minutter på deg i en enkeltuke. Men takk for bekymringen.

Takk! Hvem skal du holde med neste år da? Begge 2 ?

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
31.10.17 17:04
helvis: Men det hjelper ikke på, vi er en gjeng med sårede dyr her inne.

Jeg føler med dere, og krysser fingrene for at vi begge blir å finne på øvre halvdel neste sesong, og får to engasjerende lokaloppgjør.

Og så lover jeg å ha sagt mitt siste ord med nevnte debattant. Utelukkende min feil at jeg av og til lar meg provosere av animerte debattanter. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 17:12

Landu Landu til Viking hadde jeg likt veldig godt. En robust og tøff dype som vi ikke har i dag. Ikke meg imot om vi får inn litt mer muskler og duellkraft.

3 forsvarsspillere, en midtbane og en spiss. Lurer på hva fasiten blir når de er ferdige. De greide ikke å forholde seg til sine målsettinger i sommer, så de greier nok ikke det nå heller. Skal jeg tippe på 4 forsvarer, en midtbane og null angripere? Hadde ikke blitt overrasket.

Jeg kunne tenkt meg en spiss som også har styrke og duellkraft, samt god på hodet. En som utfyller Tommy Høiland. Får vi mer duellkraft på midtbane og angrep så begynner det å se bra ut. Vi har også stoppere uten skikkelig duellkraft i mine øyne. Håper vi får en sjef i forsvar.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 17:15
storteple: Jeg husker ikke om Tihinen og Kuivasto var spesielt pasningssterke, men jøjemeg for en fryd å se dem i duellene. Både defensivt og offensivt.

De 2 var perfekte sammen. Tihinen var god med ball i beina, Koivasto ikke like god med ball, men fantastisk i dueller. Utfyllende stopperpar av meget høy klasse. Tihinen kom lengst og var vanvittig god, men min favoritt var Koivasto pga den oppofrende spillestilen og hvor god han var å vinne dueller. Herlig å se på.

BalleKlorin
BalleKlorinInnlegg: 104
31.10.17 17:16

Selv om jeg ikke er Viking tilhenger så vet jeg at nedrykk svir.

Viktigste for Viking fremover tror jeg er å ta tak i modellen klubben er styrt på. Mine tanker er at det kanskje hadde vært like greit å la AS gå konkurs å så starte byggingen som en klubb men en retning, finansmenn uten kunnskap med aksjer og sprikende ambisjoner er sjelden en oppskrift på fremgang og kontinuitet, de er i utgangspunktet maktmenn og går gjerne over lik for å få viljen sin, det er en grunn til at de har store ressurser. Hvis en får fjernet alle slike muligheter til maktkamp, vingling, skjulte agendaer så kan en klubbadministrasjon jobbe med det de skal, bygge klubben. Nå er klubben ett gissel av finansmenn.

Det snakkes om trenere og folk i administrasjonen som er ubrukelige, jeg tipper de fleste blir ubrukelige med slike rammebetingelser som Viking har hatt i år. Alle blir påvirket ned til spillerene.

Ofte er det slike hendelser som ett nedrykk, konkurs osv som faktisk endrer mentaliteten og rydder opp i ukulturer. Slik sett ender organisasjoner med potensiale ofte opp med å prestere bedre etter att toalettet har blitt skyllt.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 17:18
siggi76: Med Adegbenro og forsterkningene som kom (Jenkins, Nordvik og Høiland) kunne viking kanskje hatt en liten mulighet for overlevelse hvis de ikke hadde begynt å rote med ny spillestil. En slik satsing hadde krevet mer aksjonærstøtte og en ny emisjon.

De var vel villige til å ta banklån for å beholde Adegbenro. Noe som ville resultert i mer gjeld og poengtrekk neste sesong. Hadde vi hatt penger til å beholde han så er det en ting, men å ta opp lån for å beholde en spiller når økonomien er som den er.

Adegbenro var et angrep alene, vanvittig god. Men etter handlingen til Wiggen i sommer hadde vi allikevel vært svekket sportslig foran høstsesongen selv om Adegbenro hadde blitt.

Men klart, håpet om å klare seg hadde vært langt større. Men tror nok vi uansett hadde rykket ned. Da hadde vi vært i en posisjon nå der vi fikk poengtrekk, større gjeld og markedsprisen på Samuel hadde stupt. Pengene for han var nødvendige for å ha nok til lønn fra september og ut sesongen. Så tom var kassen.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 17:21
BalleKlorin: Ofte er det slike hendelser som ett nedrykk, konkurs osv som faktisk endrer mentaliteten og rydder opp i ukulturer. Slik sett ender organisasjoner med potensiale ofte opp med å prestere bedre etter att toalettet har blitt skyllt.

Du har rett her. Men det er veldig viktig at de finansmennene som du skriver om enten forsvinner, eller blir enige om å samarbeide og gå videre på den samme stien. 

Håpet er at vi kommer styrket ut av dette, for det har vært en ukultur lenge. Men jeg er ikke overbevist. Vi får se når evalueringen er ferdig. Frykter da at lite skjer og at de fortsetter i samme spor. Skjer det så blir det nok lenge til vi er i Eliteserien igjen. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 17:28

Veldig trist at Einar Grøttum og Svein Fjælberg må gå. Grøttum har vært med lenge, veldig lenge. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 17:35
Nevi: Jeg vil påstå
at de fleste her inne som er Vikinger er langt over gjennomsnittlig interssert i Viking. Likevel virker det som de fleste velger å holde seg hjemme når det er Vikingkamp. Ikke merkelig da at Viking sliter med å få folk på kampene.
Ett lite hjertesukk fra meg som skulle ønske det hadde vært litt mer kø inn mot stadion timen før en hjemmekamp.

Det er ufattelig mange som har Viking på maden. De som skriver her inne er nok godt over gjennomsnittet ja.

Merker selv at det er veldig lett å være hjemme når det er kamp. Har sett flere kamper i år enn de 2 siste årene, så framskritt er det. Men det er langt fram. Savner å glede meg til å gå på kamp, kjenne på atmosfæren, se et lag du vet vil gi alt og gå for seier. Et lag du støtter 100% og er stolt av. Dagens Viking lag er jeg ikke stolt av og ikke gir de alt heller. De spiller en kjedelig fotball som gjør at intensiteten i kampene er veldig lav. Det blir vanskelig å bli engasjert fordi tempoet er så svakt og det skjer så lite.

Det må gires opp, det må skje mer, fotballen må endres slik at det igjen blir kjekt og spennende å gå på kamp. Denne balltrillingen Viking ønsker fører bare til færre og færre tilskuere. Aner ikke hvem som er pådriver for dette, men dette er ikke veien å gå. 

Enkelt og greit, det må skje mer og da må ballen framover og inn i motstanders 16-meter. Enkelt egentlig, men utrolig vanskelig for Burchnall og laget hans.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
31.10.17 17:56

Var det Henningsen som sparket Goodchild? Og disse her to?

odtj
odtjInnlegg: 3540
31.10.17 17:57

– Vi er i dialog med Svein om å overføre han til sportsavdelingen. Han er kvalifisert for å gjøre en jobb der, så vi håper å komme til enighet om en ny rolle for han der, opplyser Henningsen.

Ser ut som om han blir. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 17:59
odtj: Vi er i dialog med Svein om å overføre han til sportsavdelingen. Han er kvalifisert for å gjøre en jobb der, så vi håper å komme til enighet om en ny rolle for han der, opplyser Henningsen.
Ser ut som om han blir.

Det synes jeg er bra. Svein har mye å komme med, har vært assistent. Var ikke han Bennys håndplukkede assistent?

odtj
odtjInnlegg: 3540
31.10.17 17:59

Alseboy har du gitt opp ULF opprykk? Blir jo kvalikk. Bør kunne gå opp der. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 18:00
Winthrop15: Var det Henningsen som sparket Goodchild? Og disse her to?

Henningsen har kommet inn på et tidspunkt der han får all drittjobben. Han skal rydde opp, han skal kutte, han må sparke folk. En utakknemlig jobb hvor han får kritikk nesten uansett hva han gjør.

odtj
odtjInnlegg: 3540
31.10.17 18:05

Det kan du si, men speider burde være det siste vi kvittet oss med. Det viser jo inntektene fra salg og ikke minst det katastrofale overgangsvinduet vi nå hadde. Like viktig å ha en som kan si nei. Ingen Cruz så hadde han dekket lønna si. Galskap å kutte der først. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 18:08
odtj: Det kan du si, men speider burde være det siste vi kvittet oss med. Det viser jo inntektene fra salg og ikke minst det katastrofale overgangsvinduet vi nå hadde. Like viktig å ha en som kan si nei. Ingen Cruz så hadde han dekket lønna si. Galskap å kutte der først.

Enig. Det som skjedde i sommer må aldri skje igjen. En sportsdirektør helt uten oversikt og teft. Aksjonærer som stiller mange millioner til rådighet og måten man skuslet de bort er forferdelig. Det viser bare at vi er like dårlige å hente spillere nå som vi har vært i alt for mange år.

Goodchild har hentet mye dårlig, men også en del bra. Totalt sett går vi i pluss, selv om jeg synes han bommet litt for mye. Men viktigheten av å ha en som holder seg oppdatert og har oversikten er uvurderlig. Det er lett å tjene inn lønna til denne personen med riktige kjøp og smarte kjøp.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
31.10.17 18:08

Også leste jeg at det var Henningsen som hentet Ibrahim på kredittkort... det var vel ikke akkurat å kutte...

odtj
odtjInnlegg: 3540
31.10.17 18:13

Vi har inntekter på 30 millioner på de spillerne Gary var med å hente de siste årene. Viking har truffet veldig bra når det gjelder videresalgspotensial. 

 

Fra RA: Tall fra prospektet til Vikings spillerinvesteringsselskap, Støttespilleren AS, viser at de mørkeblå gikk 33,5 millioner i overskudd på kjøp og salg av spillere fra 2010 til 2015.

(Innlegget ble redigert 31.10.17 18:15)

odtj
odtjInnlegg: 3540
31.10.17 18:18

Gary om dette vinduet: 

– Det er lett å være etterpåklok, men du ser jo at det ikke er godt nok. Med ressursene som ble gjort tilgjengelig må man ta et valg på om man skal hente unge talenter eller etablerte spillere som kan gå rett inn. De gikk verken for A eller B. I situasjonen de var i ville jeg heller brukt alle pengene på to eller tre etablerte – som de faktisk har sett i aksjon.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22008
31.10.17 18:20
odtj: Vi har inntekter på 30 millioner på de spillerne Gary var med å hente de siste årene. Viking har truffet veldig bra når det gjelder videresalgspotensial.

Jeg er i stor tvil om Viking har tjent noe på det Goodchild har hentet.

Han var ikke ansvarlig for Samuel, Valon og Abdullahi sine overganger. Det er vel disse som er de store salgene i perioden? Fillo ligger vel også inne som salg der og for han fikk vi også greit betalt. Samt Yann Erik de Lanlay.

Så faktisk har antagelig Østenstad æren for flere av de millionene enn Gary.

Det eneste store salget av spillerne Goodchild har hentet er vel Ingasson? Samt at de burde fått noe for Bøddi.

Men han hindret ikke at vi fikk inn spillere som. Edmundsson, Anier, Jørgensen, Moore, Pedersen, Udoh, Sale og Ibraham.

I mine øyne er det veldig få av Goodchild sine signeringer som har slått til.

(Innlegget ble redigert 31.10.17 18:24)

Nevi
NeviInnlegg: 8294
31.10.17 18:22
odtj: situasjonen de var i ville jeg heller brukt alle pengene på to eller tre etablerte – som de faktisk har sett i aksjon.

Ingen tvil om at dette måtte være den eneste veien å gå. Vitner om veldig mye uvitenhet av Wiggen. Så tilfeldige kjøp som ble gjort skal man lete lenge etter for å finne noe lignende.

Nevi
NeviInnlegg: 8294
31.10.17 18:25
fotballidiot2: Han var ikke ansvarlig for Samuel, Valon og Abdullahi sine overganger. Det er vel disse som er de store salgene i perioden?

Det var vel Gary som opprettet en god kontakt med denne agenten fra Nigeria. Ikke sikkert noen andre hadde reist ned dit for å sjekke ut Samuel, Abdullahi og de andre spillerne de så på.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22008
31.10.17 18:27
Nevi: Det var vel Gary som opprettet en god kontakt med denne agenten fra Nigeria. Ikke sikkert noen andre hadde reist ned dit for å sjekke ut Samuel, Abdullahi og de andre spillerne de så på.

Samuel og Abdullahi ble tilbudt Viking på prøvespill uten at Gary var involvert. Det var på de neste at relasjonene var bygget og Gary var med Aneke på tur. Ingen fra Viking hadde sett dem før de kom til Stavanger.

Men ja Gary var involvert gjennom at han hentet dem på flyplassen og var med å ta vare på dem. Men relasjonene var nok ikke tette mellom Gary og Aneke på det tidspunktet.

(Innlegget ble redigert 31.10.17 18:28)

Nevi
NeviInnlegg: 8294
31.10.17 18:31
fotballidiot2: Det var på de neste at relasjonene var bygget og Gary var med Aneke på tur. Ingen fra Viking hadde sett dem før de kom til Stavanger.

Ååå. Jeg var sikker på at han tok turen ned dit. På samme måte som han tok turen for å sjekke forholdene når Sale og Udoh ble hentet. Men du har sikkert rett :)

odtj
odtjInnlegg: 3540
31.10.17 18:31

Må anta at han stod bak vurderingene på spillerne selv om agentene også pusher spillere. 

Det vi vet er at viking jevnt over har tjent godt på spillersalg. Klubben hadde ikke eksistert i dag uten. Vi så hva som skjedde nå uten Gary,

Kieffer Moore er toppscorer på nivå 3 i UK og trolig verd mer enn hele Vikingstallen. Så noen kvaliteter må han inneha. Sale blir trolig viktig for oss neste år. Eneste i stallen med videresalgspotensiale  når Ryerson og Haugen nå blir solgt. Det eneste vi vet helt sikkert er at han trolig hadde spart oss for ganske mye penger i dette vinduet. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22008
31.10.17 18:33
Nevi: Ååå. Jeg var sikker på at han tok turen ned dit. På samme måte som han tok turen for å sjekke forholdene når Sale og Udoh ble hentet. Men du har sikkert rett :)

Faktisk Jim Solbakken vi kan takke for det

I november i fjor fikk daværende klubbdirektør Arne Larsen Økland en telefon fra Jim Solbakken. Agenten visste at Viking var på jakt etter en spiss, og ba Økland ringe Atta Aneke – en annen agent med solid oversikt over det nigerianske markedet. Aneke hadde to spillere han gjerne ville presentere for Viking.

https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Viking-glade-for-at-de-ombestemte-seg-200828b.html

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22008
31.10.17 18:35
odtj: Det vi vet er at viking jevnt over har tjent godt på spillersalg. Klubben hadde ikke eksistert i dag uten. Vi så hva som skjedde nå uten Gary,

Ja, men både med og uten Gary.

Synes ikke kvalitetssikringen hans har vært mye å rope hurra for på en del andre spillere vi har hentet. Så hva han kunne fått til i sommervinduet vet vi ikke. Men det kunne nok ikke blitt verre.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
31.10.17 18:36

Det var vel ikke bare Wiggen som hentet spillere? En del av de som ble hentet var bekjente av IB. Nordvik, Green og Jenkins? Wiggen hentet Gregov, Høiland, Torsteinbø, Sørås og denne spanjolen. Torsteinbø tror jeg kan mye bedre enn han har vist, og Sørås er en muligens spennede. Høiland er jo bra og Gregov er det mange som synes er god. Forsvarer ikke Wiggen, men de er jo flere om å hente spillere i det sportslige utvalget. Og denne franskmannen da, men han har knapt spilt.

(Innlegget ble redigert 31.10.17 18:37)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg