Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22008
31.10.17 18:38
Nevi: Fremfor å begynne på toppen. Men de verner nok om sine egne plasser er jeg redd.

Nå er det stillinger de reduserer og ikke personer. Hadde de kuttet "daglig leder" så hadde vel selskapet blitt tvangs avviklet.

Denne vurderingen er nok mest gjort ut fra hvilke stillinger de kan klare seg uten og ikke fordi disse personene ikke har gjort en god jobb.

Men at både Henningsen, Wiggen, trenerne og muligens styret blir skikkelig evaluert på bakgrunn av det som har skjedd i år det forutsetter jeg. Så får man se hva som kommer utav det, men en daglig leder må de ha.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22008
31.10.17 18:41
Winthrop15: Nordvik, Green og Jenkins

Dette var vel faktisk OK signeringer også? Green null kostnad, men potensial. Nordvik dessverre litt skadet, men ok signering og Jenkins er isolert sett også god nok.

Men det ble uansett for mange på kort tid til å bygge et slagkraftig lag. Til og med når Viking hentet spillere som Ijeh, Stokholm, Gaarde, Berg etc trengte en tid for å få laget til å fungere.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
31.10.17 18:41

Jeg har vertfall lest at det er et ett utvalg som sammen blir enig om hvem de skal hente. Og der er både IB, Aarsheim og Henningsen. Så de har ansvar alle sammen da for at dette ikke blei bra nok. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
31.10.17 18:44

Jeg har ikke sagt at noen av disse var dårlig. Ingen av spillerene i Viking har fungert godt i år. Mye mulig at alle disse er gode spillere om de hadde komt i en annen setting. Angående de engelske ser jeg det er delte meninger om de og på sosiale medier. Noen liker Green andre synes om Gregov osv. Spesielt Green har jeg sett mye positivt om her inne, mens andre som feks Fisketjøn mfl mener det er helt forkastelig om Viking skulle finne på å signere han.

(Innlegget ble redigert 31.10.17 18:46)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22008
31.10.17 18:46
Winthrop15: Jeg har vertfall lest at det er et ett utvalg som sammen blir enig om hvem de skal hente. Og der er både IB, Aarsheim og Henningsen. Så de har ansvar alle sammen da for at dette ikke blei bra nok.

Ja jeg håper nå i alle fall det er slik det fungerer. For er det et enmannsshow så er det ikke rart ting svikter. Men hvordan det faktisk har fungert er jeg usikker på. Denne saken fra SA gjorde meg ekstra i tvil

https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/KOMMENTAR-Et-varslet-Viking-nedrykk-som-ma-fa-konsekvenser-for-interne-maktforhold-244633b.html

Med dette i bakhodet fremstår det underlig at dagens ledelse skapte nye muligheter for pulverisering av ansvar ved å endre maktforholdet mellom sportssjef og hovedtrener.

Hvem er egentlig ansvarlig for hvilke spillere Viking henter? Hvem er egentlig ansvarlig for hvilket system/hvilken spillemåte Viking opptrer med? Hvem er egentlig ansvarlig for seier og tap?
Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
31.10.17 18:53

Det ville værr merkelig om IB ikke selv bestemte noe. Da er han bare en nyttig idiot for Vikingledelsen, og ennå mer merkelig at han ønsker å fortsette. Men vi vet jo ikke om dette er spekulasjoner fra Aftenbladet eller om de faktisk vet det. En ting er sikkert Wiggen er fryktelig upopulær over alt tydeligvis. 

(Innlegget ble redigert 31.10.17 18:54)

odtj
odtjInnlegg: 3540
31.10.17 18:56

Speiding er jo ikke å finne en spiller ingen har sett før; det er jo mer snakk om å følge opp tips og kartlegge om spillerne passer/ vurdere potensiale. Stig Torbjørnsen sa at den viktigste jobben han gjorde for RBK var å si nei til folk. Vi har ingen nei folk nå, så nå er det fritt frem for agenter å dumpe sine folk på oss. 

Mener tallene viser at speidingen har vært vårt minste problem med god margin. 

Når de nå ikke har noen modell for hvordan de skal generere nye spillersalg, vil det i realiteten si et kutt på flere millioner i året i drift (rundt 6,7 har vi solgt for i året) Det er det økland reagerte på. Det er det som er en åpenbart like - levedyktig modell. Det de presenterte på infomøtet før sesongen, få solgt noen 16-19 åringer for 20-30 millioner pr spiller i ny og ne, er bare et luftslott. De vi selger er stort sett utlendinger mellom 20 og 26. Slik vil det alltid være. Vi er en mellomstasjon for nigerianere, islendinger og estere, en farmerklubb. 

Så kan du stille spørsmål med hvorfor vi får så lite ut av for eksempel Moore. Vi møter svakere lag enn det du finner i L1, men han så helt lost ut. I mitt lag Ipswich var han ikke kjempegod, men funket fint som innbytter murbrekker i 14-15 kamper, på et nivå som er langt over Tippeligaen. Nå er han hot i UK. Men så er det jo det med å flytte til et annet land. Bødvarson var jo helt krise i starten, knapt 3 div nivå. På tolaget var han direkte provoserende å se. Men det ble folk av han. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
31.10.17 19:02

Ingen har vært særlig gode i Viking år. Tenk på Ernemann? Han blei nå henta av IB og hadde vært veldig god i Sarpsborg 08. Det er vel ikke en spiller i Viking i år som har vært veldig god? Alle har framstått som elendige. Ikke sikkert alle disse spillerene er så elendige de heller. 

(Innlegget ble redigert 31.10.17 19:03)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
31.10.17 19:06

http://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/tar-vi-oss-ikke-rad-til-a-bygge-klubben-kan-vi-bli-verende-i-obos-ligaen-1.1048813. Her kommer det en del krav å missnøye fram. Kanskje på vei ut likevel da? For dette kan vel ikke Viking oppfylle?

FUT-Man-Utd
FUT-Man-UtdInnlegg: 2820
31.10.17 19:16

Siste frist for å endre på russekort i dag. Noen som har en ironisk vits jeg kan ha om Viking FK? :)

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
31.10.17 19:30
odtj: Alseboy har du gitt opp ULF opprykk? Blir jo kvalikk. Bør kunne gå opp der.

Intenst anti-jinxing.. :-) 

vår cuphistorie tilsier dessverre at vi ryker på første forsøk. Play off er cup. 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
31.10.17 19:33
FUT-Man-Utd: Siste frist for å endre på russekort i dag. Noen som har en ironisk vits jeg kan ha om Viking FK? :)

Krisesenteret skal flytte inn i de tomme kontorlokalene på Viking stadion, for der blir ingen gjester slått.

au, dårlig. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 19:36
odtj: Fra RA: Tall fra prospektet til Vikings spillerinvesteringsselskap, Støttespilleren AS, viser at de mørkeblå gikk 33,5 millioner i overskudd på kjøp og salg av spillere fra 2010 til 2015.

Hvem er disse spillerne?

Av de jeg kommer på som Goodchild har hentet er det Ingason, Mets og Bödvarsson kunne vi fått 4 millioner for, som er de vi fikk mest for.

Abdullahi og Samuel kom i hans tid, men skal vel ikke ha æren. Sverrison husker jeg ikke om vi tjente på. Det var også noen andre småsalg i hans periode. Men de store summene ble det ikke.

Ja vi solgte bra, men det var først og fremst arbeidet Østenstad gjorde. Østenstad kjøpte mye og brukte mye, men han var faktisk god å selge også.

Tror ikke Goodchild er det store savnet, men en speider er noe vi trenger og som vil forsvare lønna. Også Goodchild tjente inn lønna si og vel så det for Viking.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 19:42
odtj: Det de presenterte på infomøtet før sesongen, få solgt noen 16-19 åringer for 20-30 millioner pr spiller i ny og ne, er bare et luftslott. De vi selger er stort sett utlendinger mellom 20 og 26. Slik vil det alltid være. Vi er en mellomstasjon for nigerianere, islendinger og estere, en farmerklubb.

Ikke noe galt i å være mellomstasjon for spillere som Tihinen, Magnus Svensson, Samuel, Abdullahi, Ingason osv osv osv. Vi er en plass i hierarkiet at de som er veldig gode reiser videre. Disse kan vi tjene penger på. Så kan vi være så heldige å få spillere som holder høyt nivå i Norge men som ikke reiser videre. Indridi Sigurdsson er et godt eksempel der.

Denne strategien de har om å ha sykt mange lokale spillere høres bra ut, men det må være kvalitet som bestemmer om man skal spille for Viking, ikke hvor man er født og oppvokst. Blir helt feil hvis vi velger en lokal spiller foran en fra en annen plass i landet som er bedre. Bjørn Helge Riise ble vraket i sin tid fordi vi hadde gode nok unge spillere selv. Samme tabben gjorde vi den gang. Vi må se etter kvalitet. Benny hentet kvalitet og talenter fra hele landet. Nord-Norge, Bergen, Østlandet, Sørlandet. 

Selvfølgelig må vi ha en god ungdomsavdeling, men vi må kunne ha 2 tanker i hodet samtidig. God ungdomsavdeling og samtidig hente store talenter fra hele Norge og utlandet.

storteple
stortepleInnlegg: 9010
31.10.17 19:59

Hvis det er bestemt at vi skal ha inn en midtbanespiller. Er da virkelig Landu-Landu den kreative boksåpneren vi ser etter? Eller er det Danielsen som skal ta denne rollen?

Jeg er ikke motstander av å hente inn Landu, men da trenger vi en midtbanespiller til. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 20:00

Oppsigelsen av Svein Fjælberg er ikke godt mottatt leser jeg i kommentarene i SA. Jeg er enig med de. I RBK henter man hjem sine egne og bruker de. I Viking gjør vi motsatt. Nå kan det være han får en jobb i akademiet, håper det. Men han burde jo vært brukt opp mot A-laget. Mye mer der å gjøre han enn de fleste som er der nå.

Hadde Henningsen plutselig kommet med at Svein Fjælberg var ny hovedtrener så hadde jeg tenkt, javel. Latt tankene vandre litt og funnet ut at det kanskje ikke er så dumt. Det skjer jo ikke, men synes det er trist, spesielt når Wiggen sitter i en stilling i klubben.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 20:02
storteple: Hvis det er bestemt at vi skal ha inn en midtbanespiller. Er da virkelig Landu-Landu den kreative boksåpneren vi ser etter? Eller er det Danielsen som skal ta denne rollen?
Jeg er ikke motstander av å hente inn Landu, men da trenger vi en midtbanespiller til

Sørås kan kanskje bli boksåpneren? Gjort det bra i OBOS før, har visstnok begynt å imponere for Viking2. 

Jeg regner med det blir flere nye spillere. Halgunset kommer nok også, han er vel også en boksåpner?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
31.10.17 20:45
TAdams6: Oppsigelsen av Svein Fjælberg er ikke godt mottatt leser jeg i kommentarene i SA. Jeg er enig med de. I RBK henter man hjem sine egne og bruker de. I Viking gjør vi motsatt. Nå kan det være han får en jobb i akademiet, håper det. Men han burde jo vært brukt opp mot A-laget. Mye mer der å gjøre han enn de fleste som er der nå. Hadde Henningsen plutselig kommet med at Svein Fjælberg var ny hovedtrener så hadde jeg tenkt, javel. Latt tankene vandre litt og funnet ut at det kanskje ikke er så dumt. Det skjer jo ikke, men synes det er trist, spesielt når Wiggen sitter i en stilling i klubben.

Står det ikke at han skal få en annen jobb? 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 20:48
Kristwic7: Står det ikke at han skal få en annen jobb?

De jobber med å få han inn blant de unge.

storteple
stortepleInnlegg: 9010
31.10.17 21:41
TAdams6: Sørås kan kanskje bli boksåpneren? Gjort det bra i OBOS før, har visstnok begynt å imponere for Viking2.

Ikke umulig. Kjenner ikke til ham overhodet. I så fall er det jo ok.

helvis
helvisInnlegg: 14813
31.10.17 21:42
TAdams6: Sørås kan kanskje bli boksåpneren? Gjort det bra i OBOS før, har visstnok begynt å imponere for Viking2.

Sørås har ikke spilt OBOS.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
31.10.17 22:03
helvis: Sørås har ikke spilt OBOS

Jeg var overbevist om at han spilte også når Follo rykket ned. Ser at han debuterte året etter, i 2.divisjon. Ble sitt lags beste spiller, men 2.divisjon er ikke det samme som OBOS, veldig enig der.

Får håpe han tar steg. 1,89 høy, liker det.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
31.10.17 22:16
TAdams6: De jobber med å få han inn blant de unge.

Ja.. Der har han jobbet før. Dog mer uforståelig hvordan Wiggen har overlevd første runde med kutt, da regner jeg med at han sliter mer etter evalueringen har tatt sted.

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 18127
31.10.17 22:51
FUT-Man-Utd: Noen som har en ironisk vits jeg kan ha om Viking FK? :)

 Hva med å ramse opp den mest brukte lagoppstillingen?

Nevi
NeviInnlegg: 8294
31.10.17 23:03

Nå er de altså fem igjen i kontorlandskapet på stadion.
På det meste har de våre 25 stk. Står det å lese i SA. 25 stk. Det hørest alldeles vilt ut.

Planen er jo å rykke opp. Det tror jeg de etter hvert vil klare. Men er usikker på om det skjer allerede neste år. Da skal mye gjørest riktig.

Men om (når) vi rykker opp igjen. Så håper jeg for alldel Viking er mer edruelige når de skal ansette folk igjen. En noe sterkere stab må til. Men selv om det skulle bli litt oppgangstider igjen så hørest det unødvendig å overbefolke kontorfløyen så til de grader som det har vært.


aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
31.10.17 23:17
Nevi: Men om (når) vi rykker opp igjen. Så håper jeg for alldel Viking er mer edruelige når de skal ansette folk igjen. En noe sterkere stab må til. Men selv om det skulle bli litt oppgangstider igjen så hørest det unødvendig å overbefolke kontorfløyen så til de grader som det har vært.

Det høres jo mye ut, men det er jo noen faktorer som er verdt å ha i mente.

Mange av de som har forsvunnet bidro til skaffe inntekter, f.eks på kurs/konferanse, marked, publikum etc.

Og selv om det ikke er folk fast ansatt til å gjøre (deler av) de samme oppgavene i dag, så er jobben satt ut til eksterne. Som f.eks lønn, regnskap,  kurs/konferanse, banemester, medisinsk etc. 

Nevi
NeviInnlegg: 8294
31.10.17 23:22

Ellers fikk jeg nå lest Arne Larsen Økland sine ord i RA.

Utrulig mange og klare tanker om hva som må gjørest. At Viking aldri vil klare å bli ett topplag igjen med dagens modell med to styrer. Ett ASA og ett i Viking FK.

Dette er vel kanskje noe av det som står på tapeten utover høsten / vinteren?

Hvor mange klubber i dagens eliteserie er ett AS?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
31.10.17 23:24
Nevi: Nå er de altså fem igjen i kontorlandskapet på stadion.
På det meste har de våre 25 stk. Står det å lese i SA. 25 stk. Det hørest alldeles vilt ut. Planen er jo å rykke opp. Det tror jeg de etter hvert vil klare. Men er usikker på om det skjer allerede neste år. Da skal mye gjørest riktig. Men om (når) vi rykker opp igjen. Så håper jeg for alldel Viking er mer edruelige når de skal ansette folk igjen. En noe sterkere stab må til. Men selv om det skulle bli litt oppgangstider igjen så hørest det unødvendig å overbefolke kontorfløyen så til de grader som det har vært.

En skal ikke klage på plassmangel i det minste.

siggi76
siggi76Innlegg: 3064
31.10.17 23:55

«Er da virkelig Landu-Landu den kreative boksåpneren vi ser etter? Eller er det Danielsen som skal ta denne rollen?«

Green?

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
01.11.17 09:25
siggi76: «Er da virkelig Landu-Landu den kreative boksåpneren vi ser etter? Eller er det Danielsen som skal ta denne rollen?«

Får dere tilbud om å få tilbake CLL så mener jeg han bør møtes med palmeblader på Sola flyplass. For meg så fremstår han nærmest perfekt for Viking i OBOSligaen.

OBOSligaen er krig, og Viking behøver spillere med muskler. I tillegg er han lokal og i en overkommelig lønnsklasse. 

På tide å legge vekk holdninger som "Han har ikke noe å bidra med på et lag som skal kjempe på øvre halvdel av Eliteserien" (sikter ikke til deg altså) 

Klikk for å gå tilbake til toppen