Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
02.11.17 13:11

Du må lese artikkelen da. Du vet det vil alltid være ulike meninger. Og det er satt i en sammenheng her. Det koster kr 1 ut mnd med RA, det er ingen binding. Vel verd det.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
02.11.17 13:14

Det er jo begrunnet med tanker og følelser folk rundt Viking har. Det er ingen av disse som sier de har rett, men de tenker på en måte høyt om hva de tror har gått galt. Ingenting å bli kvalm av Helvis. Begge poengterer at det er deres subjektive meninger. Sevland er ikke enig med de, men mer der du er. Hvorfor så sint?

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 3839
02.11.17 13:16

Har klubben fortsatt råd til å holde liv i varmelampene på Viking Stadion?

helvis
helvisInnlegg: 14813
02.11.17 13:33
Winthrop15: Du må lese artikkelen da. Du vet det vil alltid være ulike meninger. Og det er satt i en sammenheng her. Det koster kr 1 ut mnd med RA, det er ingen binding. Vel verd det.

Bra markedsføring av RA Winthrop, ble abonnent av meg. :)

Som regel best å vente med å uttale seg til en har lest artikkelen. Først, det er klart jeg er sint. Viking har rykket ned, vi er patetiske, klubben står i stampe, er nær konkurs og jeg ser ingen lys i enden av tunellen. Jeg er også sint fordi vi hadde så mange muligheter, vi kunne i beste fall kastet Rosenborg av tronen og vært Norges beste og største fotballklubb. Faktisk, så godt var utgangspunktet. Men samtidig kunne vi nok aldri ha gjort det fordi kompetansen aldri var der.

Etter å ha lest artikkelen så kan jeg moderere meg noe - fordi det er ikke veldig sterke meninger og Fjælberg innrømmer han er "gammeldags". Og det er mulig at flyttingen til Jåttå og den økonomiske og tilskuermessige suksessen direkte etterpå gikk til hodet på de involverte. 

Men, en kan ikke legge skylden på Viking stadion for det. Et fremragende bygg i en ny bydel med eksemplarisk kollektiv forbindelse. Utgangspunktet var fantastisk. Stavanger Stadion ligger midt i et boligområde hvor nimbyismen står sterkere enn noen annen plass i Stavanger. Jåttå var og fremdeles er en perfekt plassering for det som skal være Nord-Jærens stolthet. Og det kommer fra en Tasta-gutt. 

(Innlegget ble redigert 02.11.17 13:40)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
02.11.17 13:40

Det var bra Helvis :-). RA er bra på Viking stoff. 

helvis
helvisInnlegg: 14813
02.11.17 13:57
helvis: Så definitivt. Rugland er jo ganske klart største aksjonær og vil tape både betydelige eierinteresser og ansikt ved konkurs.

Da har jeg fått lest intervjuet med Rugland. Hva er det beste norske ordet for oblivious? 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
02.11.17 15:20

Registrerer at spissen  Holmbert Fridjonsson som vi ønsket å hente for 2-3 millioner nå trener med Sandefjord..

DonW
DonWInnlegg: 43
02.11.17 18:07

Som svar på Jørn Brekke og Winthrops foretrukne valg for beliggenheten til det stadionet vi fikk i Jåttå. Det var protester fra beboerne i områdene rundt stadion på Eiganes som gjorde det svært vanskelig å gjennomføre Vikings førstevalg. Etter første høringsrunde, der klubben hadde planer for en begrenset oppgradering av det anlegget som stod, blant annet med fulle løpebaner, ble planene endret til å grave ned gressmatten med 6-7 m og fornye tribunene. Ny høyde hadde på den måten bare blitt marginalt mer ruvende enn det anlegget som allerede stod der. Allikevel var protestene så høylytte at alternativene med Jåttå, Siriskjær og Forus ble de mulige. 

(Innlegget ble redigert 02.11.17 18:10)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
02.11.17 18:37

Men jeg forstår ikke hvorfor Viking på død å liv skulle eie egen stadion? Hvorfor ikke bare ha ett kommunalt anlegg? Om det så lå på Jåttå? 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
02.11.17 18:55
Winthrop15: Men jeg forstår ikke hvorfor Viking på død å liv skulle eie egen stadion? Hvorfor ikke bare ha ett kommunalt anlegg?

Det er vel liten tvil om at det å eie et eget stadion er det beste. Men da må inntekter stå i stil med utgifter. Viking har ikke fått ut potensialet økonomisk og lekt nyrike når de fikk litt penger mellom hendene. Da kan selv den mest velstående gå nedenom og hjem. Det er mulighet for større gevinst og større tap med å eie. 

Det er på leder/aksjonær/eier siden Viking virkelig har vært elendige de siste 12-13 årene. Jeg tar med meg årene Forgaard også var her, for pengebruken da harmonerte selv om vi betalte utbytte til aksjonærene. 

Jeg synes det er utrolig kjipt at Viking må selge stadion, det er en falitt erklæring og 2 streker under elendigheten som har kommet til oss.

jesman2
jesman2Innlegg: 17508
02.11.17 18:55
Winthrop15: Men jeg forstår ikke hvorfor Viking på død å liv skulle eie egen stadion? Hvorfor ikke bare ha ett kommunalt anlegg? Om det så lå på Jåttå?

Det har vel først og fremst med inntektspotensiale å gjøre? Om Viking Stadion virkelig hadde blitt den konsertarenaen eller arena for andre typer store eventer alle drømte om, er jo det penger rett i kassa til Viking i stedet for kommunen.

I tillegg var det vel få mennesker som så for seg at oljeindustrien skulle kollapse nesten like fatalt som Viking selv? Viking var på vei opp og frem økonomisk og sportslig, og da tror jeg rett og slett at ingen tenkte på at man kanskje kunne ha en plan for hva man skulle gjøre om alt gikk i dass.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
02.11.17 18:57
DonW: Allikevel var protestene så høylytte at alternativene med Jåttå, Siriskjær og Forus ble de mulige.

Ja, husker dette. Det hadde vært utrolig kult å hatt det på Eiganes ennå, men tør ikke tenke på parkeringsproblemene som hadde kommet med 6-7000 flere tilskuere enn det vanlige var på Eiganes.

Viking burde valgt Forus med tanke på transport og parkering. Det er en flaskehals nede i Jåttå som aldri kommer til å bli god. 

Nevi
NeviInnlegg: 8294
02.11.17 20:52

Jeg har lest at det er en del byfolk som klager over at stadion ligger på Jåttå fremfor Eiganes.
Men dersom du bur midt i kjernen i sentrum må det vel være minst like greit å komme seg ned til bystasjonen for så å ta toget til kamp. Fremfor å gå til Eiganes. 

For min del som bor lengre sørpå ligger prisen på over kr 250 tur / retur. Så dersom det skulle etter hvert blitt mer folk på kampene skulle jeg ønske at Viking / NSB kunne gjort en avtale om billigere togbilletter.  F.eks at man betaler vanlig pris inn til kamp. Så er det gratis reise fra stadion etter kamp. 
For å kanskje få enda flere folk til å velge kollektivt fremfor egen bil.

storteple
stortepleInnlegg: 9010
02.11.17 21:03

Født og oppvokst i Oslo, men har vært både på Stavanger stadion og Viking stadion mange ganger gjennom årene. Liten tvil om at sistnevnte gir den soleklart beste opplevelsen (om en ser bort fra det som skjer på banen...).

Det ville vel aldri vært mulig å bygge noe slikt ut av det gamle stadion, så i mine øyne hadde egentlig ikke Viking noe valg. Tror Viking hadde fått høre det greit under tilskuerboomen dersom de ikke hadde hatt større kapasitet enn det de hadde på Eiganes.

Jeg har ingen tro på at vi hadde vært bedre stilt i dag om vi ble på Eiganes.

clavin
clavinInnlegg: 31818
03.11.17 02:06
helvis: Jeg blir rett og slett forbanna av slikt tull, med forbehold om at det stemmer.

Hundre prosent enig her. Mye har gått galt i Viking, men å mene at årsaken til klubbens fall skal være en "gave" i form av ny stadion som ga klubben et handlingsrom som ble utnyttet på verst mulig måte er skivebom. 

Viking får lete etter årsaken til fiaskoen der den faktisk befinner seg. Slå opp i alfabetet under bokstaven U, og let opp ordet "udugelighet", så er man nær løsningen. 

De bør også reflektere litt over begrepene "på grunn av" og "på tross av". Viking har underprestert på TROSS AV at de hadde en fin og inntektsgivende stadion. De har derimot underprestert PÅ GRUNN AV at de hadde en udugelig ledelse.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
03.11.17 11:41

Det Leif Johan Sevland og Svein Fjælberg dog er helt enige om, er at nedrykket og krisen i Viking er blytung.

– Det er mange ting som har gått galt, og jeg vil ikke gå inn på enkeltelementer. Nå tror jeg dagens ledelse skal få analysere dette på sin måte. Så vil jeg advare mot å bruke enkeltpersoner som en base. Der er lett å peke på individer og historie, men det er mer enn én grunn som ligger i bunn for nedrykket over et tiår. Det er lenge siden Viking vant noe, og grunnleggende ting som må gripes fatt i, sier Sevland – som har hatt tunge dager selv om han har sett dette komme.     Dette har de nå helt rett i. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
03.11.17 12:15

En fotball forsker som nettopp var på lokalen sa at Viking og andre klubber som sliter, kun har sett på mulighetene med ny stadion. Og ikke risikoen. Han sa videre det ikke bare er kommunen sitt ansvar om å overta men også SR- bank som sitter med pant i stadioen. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
03.11.17 12:38

Uten at det er foretatt en skikkelig riskoanalyse over å låne og bruke så mye penger på prosjektet.

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
03.11.17 12:52
Winthrop15: Han sa videre det ikke bare er kommunen sitt ansvar om å overta men også SR- bank som sitter med pant i stadioen.

Litt usikker på hvorfor SR-Bank har ansvar for å overta stadion. Har de pant i mitt hus så forsøker de å selge og tar salgsprisen til dekning av lånet så langt det går. De har ingen ansvar for plutselig begynne å leie ut huset eller annet. Litt søkt, men det er litt likt her og. De har lån penger til Viking med pant i stadion. De kan kreve pantet, og deretter selge stadion til høystbydende. 

Jeg er mer opptatt av at kommunen husker hvor mye de tjente på at Viking flyttet fra Eiganes til Jåttå. Det er mer enn det Viking krever for stadion i dag. Og at de dermed og har ett idrettsanlegg/konsertarena de kan bruke til flere i kommunen enn Viking. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
03.11.17 13:00

ikke ansvar for å overta den akkurat. Men ansvar for å være med å finne gode løsninger, siden Viking har fått ett lån de ikke kan betjene, og at SR bank heller ikke tok en grundig nok analyse av risikoen før de lånte Viking så mye. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
03.11.17 13:09

Det som fotball forsker Kvinen poengterte var at det ikke var Kommunen alene som skal sitte med ansvaret men også banken. Eller ansvar for å løse Vikings problemer. Innslaget kan høres på nyhetene NRK lokalen. 

(Innlegget ble redigert 03.11.17 13:13)

frigga
friggaInnlegg: 34
03.11.17 13:57
Winthrop15: ikke ansvar for å overta den akkurat. Men ansvar for å være med å finne gode løsninger, siden Viking har fått ett lån de ikke kan betjene, og at SR bank heller ikke tok en grundig nok analyse av risikoen før de lånte Viking så mye.

Det er alltid risiko med å låne ut penger.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20370
03.11.17 14:49

Kjelle sin tur til å fyre løs

Hvis det stemmer at enkelte styremedlemmer fablet om medalje foran denne sesongen så er innsikten skremmende lav.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
03.11.17 16:05

Det diskuteres i det brede lag om alle feilene som har blitt gjort i årenes løp (og at det er begått feil er det liten tvil om).

Noen som har oversikt over hvilke strategier og konkrete valg som kritiseres i dag, som ble kritisert heftig den gang de ble gjort - av "folket", media, "eksperter" etc som dømmer i kraft av etterpåklokskapens styrke?  

zetta
zettaInnlegg: 11148
03.11.17 16:07

Har nevnt det før, men om de kunne få til Fagermo til Viking kunne det vært bra for Viking og norsk fotball. Fager og Odd har vært lenge sammen og kunne nok begge trenge nye impulser og utfordringer.

 Jeg mener det virker tryggere for Viking å satse på noen som har gjort noe i norsk fotball fremfor noen som ikke har gjort noe.

helvis
helvisInnlegg: 14813
03.11.17 16:23
aIseboy: Noen som har oversikt over hvilke strategier og konkrete valg som kritiseres i dag, som ble kritisert heftig den gang de ble gjort - av "folket", media, "eksperter" etc som dømmer i kraft av etterpåklokskapens styrke?

Bare i den senere tiden:

1. Signeringen av Abdi, og lønnen han ble gitt. 
2. Sparkingen av speideren vår - som så mange har nevnt genererte penger. 
3. Den selvpålagte overgangsembargoen.
4. Bruken av penger i sommervinduet uten forberedelser.

zetta
zettaInnlegg: 11148
03.11.17 16:34

Selv synes jeg den voldsomme tilliten til en trener uten erfaring er besynderlig. Det er rart at man ikke hadde en kriseplan på lur ganske tidlig i sesongen

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44740
03.11.17 17:23
Wiggum: Hvis det stemmer at enkelte styremedlemmer fablet om medalje foran denne sesongen så er innsikten skremmende lav.

Få vedkommende mentalsjekket så fort som mulig. Hvordan kan slike med så lite peiling sitte i styret egentlig...

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
03.11.17 17:24

De trodde jo på medaljer? 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
03.11.17 17:30
helvis: Bare i den senere tiden:
1. Signeringen av Abdi, og lønnen han ble gitt. 2. Sparkingen av speideren vår - som så mange har nevnt genererte penger. 3. Den selvpålagte overgangsembargoen.4. Bruken av penger i sommervinduet uten forberedelser.

Jeg har ikke fått med meg hva som diskuteres i dag. Men mine bidrag er disse:

De sparket Roger Nilsen og ga Kallio kontrakt.
Spillestil, eller mangel på spillestil. Kun i 2007 har Viking framstått som det Viking laget vi ønsker å se. 

En liten oppsumering fra meg er at de som styrer har virket nyrike og tenkt en og en dag i stedet for å legge en strategi som bygger klubben. Man har skiftet mening og strategi hver gang noen nye kommer til klubben i stedet for at man har forankret en langsiktig modell som nye personer må forholde seg til å bygge på.

Klikk for å gå tilbake til toppen