Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
GMartino
GMartinoInnlegg: 2455
09.11.17 13:12
fotballidiot2: tenkt meg Rekdal. En

Uten spillestil

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4147
09.11.17 13:12
fotballidiot2: Synes dette er en litt trist dag, men nok en korrekt avgjørelse. Kunne også tenkt meg Rekdal. En som vil stille krav til både spillere og omgivelser. Når Henningsen sier at de tar selvkritikk for at de satset på en urutinert trener så har han nok rett i det. Men hvem kunne de fått med de rammene de hadde å tilby? En erfaren trener med meritter ville aldri tatt over et lag med de rammene. Etter som jeg husker var vel hovedgrunnen til at Nordlie ikke ble trener for SULF at de ikke ble enige om rammene for satsing. Og der var utgangspunktet langt bedre enn i Viking foran 2017 sesongen. En "god" meritert trener ønsker selvsagt å vinne noe. I alle fall ikke å måtte kjempe mot nedrykk. De har også en CV å hensynta hvor de ikke ønsker et nedrykk på papiret. Samtidig har nok Ian vært langt unna lønnstoppen blant trenere. De må nok grave dypere i pungen for å få en rutinert ringrev. Forutsetningen Ian gikk til var at Viking kvittet seg med de beste spillerne i løpet av 2016. Det var ikke penger til å hente spillere og alle var til salgs for rett pris. Ja en annen kunne muligens fått mer ut av de spillerne som var tilgjengelig. Men her må legges til at Ian hadde maks uflaks i starten av sesongen. Og om styret bare hadde innvilget penger til å hente en skikkelig goalgetter kunne ting sett veldig annerledes ut. I de 4 første kampene hadde vi vel fortjent 3 poeng mot både VIF, TIL og RBK. Så spillemessig startet vi ikke veldig dårlig med unntak av S08 kampen. Når en isteden står med 0 poeng etter 4 kamper tror jeg det definerte mye av sesongen. En goalgetter kunne utgjort forskjellen. Og med en flying start hadde Viking vært tippeligalag i 2018 og Ian fortsatt trener.  Det at det skjer nå var for å gi klubben bedre tid, men å begynne å lete etter en trener før rammene for 2018 er avklart tror jeg er vanskelig. Enhver vil ønske å vite under hvilke rammer en skal jobbe under.

Kanskje litt tidlig å konkludere, men dette tror jeg er dagens innlegg i Vikingtråden.

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
09.11.17 13:15
fotballidiot2: Og om styret bare hadde innvilget penger til å hente en skikkelig goalgetter kunne ting sett veldig annerledes ut.

Styret hadde rett og slett ikke disse pengene. Hadde en lånt de hadde det medført poengtrekk pga rød sone. De var og er under sterk overvåkning. Det største feilen (økonomisk) i år var at pengene som kom inn i juli skulle kommet i desember 2016. Det hadde medført mindre utskiftninger og større ro tror jeg. 

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
09.11.17 13:18
fotballidiot2: å begynne å lete etter en trener før rammene for 2018 er avklart tror jeg er vanskelig. Enhver vil ønske å vite under hvilke rammer en skal jobbe under.

Det er nok den største utfordringen vi står ovenfor nå ja. Hva pokker kan en ny trener forholde seg til? Mulig klubben vet mer enn oss, men dette er et stort spørsmåltegn og åpent sår. Alt kan ikke vente på avklaring på stadion. Da venter vi på politikere og dermed vet ingen når ting blir avgjort. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
09.11.17 13:18

Wiggen har fått skylden for alle spillerene som er hentet inn, men IB og Aarsheim var også med dette. Dette sier Henningsen. Og Høiland og Torsteinbø er gode spillere etter mitt syn. En spiller som Green vil de fleste ha med videre. Og mange har sansen for Gregov. Jenkins mener og mange er god og bør være med videre. Så da burde IB fått mer ut av dette. Nordvik kom også inn. Wiggen blir lastet for dette alene, samtidig som hovedgrunnen er de elendige spillerene han hentet, og mange av disse vil jo folk ha med videre? IB fikk hente Ernemann. Fikk ingentinh ut av ham heller. Heller ikke Ledger og Appiah leverte noe særlig. Og Viking var ett bunnlag selv med Samuel og Mets. 

MadPepp
MadPeppInnlegg: 1390
09.11.17 13:37

Hvem som helst, bortsett fra Rekdal...

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
09.11.17 13:50

Nå går det endelig ann å se framover igjen. 

bulmerson
bulmersonInnlegg: 2086
09.11.17 13:51

Det blir interessant å se hva Viking velger. Om det er opprykk for enhver pris hvor man jager en trener som kan piske til opprykk, sammen med å raske med endel spillere som kan føre laget opp. 

Store spørsmålet er hva som skjer når laget ev. er oppe

Eller så kan man ha is i magen og hvor opprykk ikke er hovedprioritet, men heller det å etablere et fundament både når det gjelder lag, administrasjon, økonomi. En trener som kunne vært fornuftig i den forbindelse er denne karen

Jeg håper virkelig at dere kommer tilbake kjapt, men også at dere kommer tilbake i tilfredstillende stand. Det der Viking mønstret mot oss var særdeles trist

odin
odinInnlegg: 23478
09.11.17 13:57
Svartbaken: Er timingen egentlig så dårlig da? Jo før jo heller  tenker jeg for Viking sin del, hvis de først er kommet der at man tenker det er riktig med ny trener neste sesong. I forhold til det som skjer på banen nå er det jo egentlig uvesentlig hvem som er trener, men i forhold til planlegging og spillerlogistikk inn mot neste år så er det jo ekstremt viktig, der teller all den tid en kan få tenker jeg. Ergo er det også riktig å ta grep med en gang. Hvis ikke det er slik at Wiggen uansett har full veto på dette området da.

Forstår ikkje poenget med å sparke han nå, når dei tydelegvis ikkje har tenkt gjennom kva type trenar dei vil ha ein gong. Wiggen svarte at han skulle begynne å tenke på det nå.

frigga
friggaInnlegg: 34
09.11.17 14:09
odin: Forstår ikkje poenget med å sparke han nå, når dei tydelegvis ikkje har tenkt gjennom kva type trenar dei vil ha ein gong. Wiggen svarte at han skulle begynne å tenke på det nå.

De har nok kommet lenger i den prosessen enn de kan si utad.

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 9020
09.11.17 14:23
bulmerson: En trener som kunne vært fornuftig i den forbindelse er denne karen

Ironisk nå eller? Smerud? 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
09.11.17 15:34
fotballidiot2: Men hvem kunne de fått med de rammene de hadde å tilby? En erfaren trener med meritter ville aldri tatt over et lag med de rammene

Riktig det. Nå er situasjonen en annen. Nå er vi i OBOS. En merittert trener som tar over nå vil få en god opplevelse med opprykk og framgang. Så utgangspunktet for å hente en dyktig og god trener nå er langt bedre enn for 1 år siden.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
09.11.17 15:45
Winthrop15: Wiggen har fått skylden for alle spillerene som er hentet inn, men IB og Aarsheim var også med dette. Dette sier Henningsen. Og Høiland og Torsteinbø er gode spillere etter mitt syn. En spiller som Green vil de fleste ha med videre. Og mange har sansen for Gregov. Jenkins mener og mange er god og bør være med videre. Så da burde IB fått mer ut av dette. Nordvik kom også inn. Wiggen blir lastet for dette alene, samtidig som hovedgrunnen er de elendige spillerene han hentet, og mange av disse vil jo folk ha med videre? IB fikk hente Ernemann. Fikk ingentinh ut av ham heller. Heller ikke Ledger og Appiah leverte noe særlig. Og Viking var ett bunnlag selv med Samuel og Mets.

Ingen tvil om at Burchnall fikk utrolig lite ut av spillerne. Til og med Mets lignet ikke på seg selv i år. 

Når det gjelder spiller inn så er Høiland en god kar å ha med videre, men vi trenger en på siden, han er ikke en spiss som drar oss fram alene.

Torsteinbø har utrolig mye å bevise, han har vært veldig dårlig sålangt synes jeg. Både Høiland og Torsteinbø er lokale og i så måte helt greit at vi hentet.

Green, Nordvik, Ernemann, Ledger, Appiah var vel alle Burchnall sine spillere. Jenkins også muligens. Variabelt blant disse, men ikke de verste kjøpene i år.

Gregov er i mine øyne beste stopper som ble hentet inn i år. Men det betyr ikke at han er god nok. Vi bør legge lista enda høyere. Men jeg rangerer han glatt foran Nordvik. Jeg håper alle våre stoppere forsvinner. Egentlig er det Ledger som har gitt meg best inntrykk av de som er hentet i år. Ung, yngre enn Martinsen og god fysikk, veldig lovende.

Regner med at alle utlendingene som kom i sommer forsvinner, noe som er helt greit. Jenkins kan være noe å bygge laget rundt, men han blir nok ikke. Green har jeg liten tro på blir når Burchnall reiser. Blir egentlig spennende å se om han fortsetter de 2 siste kampene nå når Ian er ute.

Ser i intervju på SA at Wiggen uttaler seg om diverse. Synes det blir lagt for lite imellom når det gjelder spillerlogistikken i sommer. For selv om planen til Burchnall var veldig dårlig, så var Wiggen og spillerlogistikken også direkte skyldig i den dårlige høsten.

Men til syvende og sist er det trenerne som ikke har fått ut i nærheten av det de burde av lag og spillere.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
09.11.17 15:47
odin: Forstår ikkje poenget med å sparke han nå, når dei tydelegvis ikkje har tenkt gjennom kva type trenar dei vil ha ein gong. Wiggen svarte at han skulle begynne å tenke på det nå

Han sier vel at de ønsker en rutinert trener med ryggrad som tåler det ekstra presset det er i Viking.

Jeg håper de vektlegger spillestil også. Viktig å benytte anledningen til å vinne publikum tilbake med optimisme, en trener vi tror på og som ønsker å score mål og vinne kamper.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
09.11.17 15:48
bulmerson: En trener som kunne vært fornuftig i den forbindelse er denne karen

Han er nok for ung og "uerfaren" på dette nivået. Jeg har sansen for Smerud og hadde valgt han foran Lunde Aarsheim som en del av trenerteamet, men tror vi går for en trener med mer erfaring.

Alkjeks
AlkjeksInnlegg: 487
09.11.17 16:10
Lala20: Bikkjeslagsmål? Bodø/Glimt har surfet lett igjennom OBOS i år, Start som var krisedårlige i eliteserien året før har også greid seg helt fint. Blir litt mye floskel å hevde at OBOS krever en helt spesiell mentalitet for å komme seg ut av (litt som man omtaler Championship). Lag som Florø, Strømmen o.l. er for amatører å regne ift Viking og evt Aalesund. Burde være lett match.

Av lagene på nederste halvdel av tabellen er det kun Kristiansund vi har vunnet mot. Og vi røk ut (fortjent) mot Egersund i cupen. Med andre ord forventer vi ikke at det bare er å kjøre med cruisekontroll igjennom OBOS.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36836
09.11.17 16:24

Ser at Jostein Grindhaug leder avstemningen på SA om hvem man ønsker som ny Viking trener. Hva sier dere om han? Kan det være aktuelt? Å peisa på er ivertfall ikke feil.

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 459
09.11.17 16:29

20 mill i tapte inntekter. Halv stall etter sesongen. Rød sone. Etterlønn til Ian. Også skal man ha en erfaren (og forhåpentligvis dyktig) trener inn. Er det signaler fra eierene om mer penger på gang?

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5049
09.11.17 16:31

Kan faktisk godt se for meg at Jos vil væra interessert i å ta over Viking. Ikke godt å si hvordan det vil gå, han var svært avhengig av Horneland i den tiden han var i FKH, og han blir neppe med over fjorden, så han vil nok i så fall være svært avhengig av å få rette folkene med seg. Kan bli både himmel og helvete en slik ansettelse.

tendy
tendyInnlegg: 3609
09.11.17 16:32

Rart at verken Bjarne Berntsen eller Kjell Inge Bråtveit er nevnt som mulige kandidater.

(Innlegget ble redigert 09.11.17 16:32)

tendy
tendyInnlegg: 3609
09.11.17 16:36
Svartbaken: Kan faktisk godt se for meg at Jos vil væra interessert i å ta over Viking.

Absolutt.Han vokste tross alt opp som Viking-tilhenger på Åkra.Grindhaug og  Bråtveit bør stå høyt på listen over aktuelle kandidater.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7316
09.11.17 16:36

Når Bård Wiggen forklarer sparkingen med: "Det er en bransje hvor du må levere resultater", så setter han seg vel lagelig til for hogg selv...? 

(Innlegget ble redigert 09.11.17 16:37)

stc887
stc887Innlegg: 15652
09.11.17 16:43
aIseboy: Når Bård Wiggen forklarer sparkingen med: "Det er en bransje hvor du må levere resultater", så setter han seg vel lagelig til for hogg selv...?

Og sist Wiggen leverte var 2005 som assistenten til Nordlie? Er helt natta at en mann som er en omvendt midas som gjør "gull" til gråstein har fått seg jobb for n'te gang.

troll-1917
troll-1917Innlegg: 749
09.11.17 17:45

Burchnall trenger i hvertfall ikke lete altfor lenge etter ny jobb. 

Powell har nettopp sluttet i Levanger. Burchnall er nok annonsert der før året er omme, skal dere se. 

Fiffig
FiffigInnlegg: 429
09.11.17 18:01
seriemester2013: Nils Johan eller Harald Aabrekk i tospann med Wiggen?

Når jeg leser en slik setning får jeg lyst til å rive ut mine egne øyne. Huttetu. 

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3205
09.11.17 18:05

Min påstand er at denne sparkingen gjør det vanskeligere for Viking å komme tilbake til ES. Det må være lov til å spekulere i om årsaken bak ligger i å fjerne fokus fra andre deler av klubben som kanskje heller burde vært fjernet.

Viking har blitt en relativt "uinteressant" klubb, og medietrykket er lite nok til at sparkingen av en trener som fikk en håpløs oppgave, men var motivert til å brette opp ermene og ta klubben tilbake, er nok til at ledelsen i klubben har gjort "nok" til at søkelyset forsvinner.

Og så kan de ikke engang takke han for innsatsen ved å la han sitte ut sesongen... Hvorfor dette umiddelbare behovet for å sende han ut av klubben? Hvorfor ble da ikke denne avgjørelsen tatt ved halvspilt sesong, da Viking fortsatt hadde tid nok på seg til å kunne berge plassen?

Amatørmessige greier, og hadde jeg vært Viking-supporter så hadde jeg blitt skremt...

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3205
09.11.17 18:08

Og midt i det hele sitter Bård Wiggen... Etter det han har prestert sportslig de siste årene, er det et under at et sittende styre for en seriøs klubb i Norge ansetter han... Han er for meg selve definisjonen av en som har snakket seg selv inn i sentrale posisjoner, men som oppfører seg som en sleip ål når kompetansen hans blitt testet... Han ender nok opp i en NFF-rolle om et par år...

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4331
09.11.17 18:13

Avgjørelsen er tatt og det var nok alt for sent, men så må det gå ann å se fremover å tro på bedre tider. Hadde IB lykkes i Viking hadde ledelsen blitt geniforklart for valget av han som trener, og diskusjonen om den elendige ledelsen, styret osv hadde ikke vært. Så det er lite som skiller helter og synderbukker. Jeg hadde vært mer skremt om de ikke hadde gjort noe i det hele tatt. Jeg tror Viking kan få en god sesong i OBOS og rykker opp igjen. 

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3205
09.11.17 18:22

Tenker du at IB alene var årsaken til at det gikk som det gikk? Og at når han nå er røsket vekk så ligger alt til rette for at pila skal peke oppover igjen?

Hva konkret var egentlig galt med IB? Hadde han ikke spillernes tillit? Har han innført kontroversielle grep på treningsfeltet? Er det noe galt med filosofien eller spillerstilen har forsøkte å få Viking til å spille? Har han kommet på kant med noen over seg i klubben?

Klikk for å gå tilbake til toppen