Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
09.11.17 18:31
TexMurphy: Tenker du at IB alene var årsaken til at det gikk som det gikk? Og at når han nå er røsket vekk så ligger alt til rette for at pila skal peke oppover igjen?
Hva konkret var egentlig galt med IB? Hadde han ikke spillernes tillit? Har han innført kontroversielle grep på treningsfeltet? Er det noe galt med filosofien eller spillerstilen har forsøkte å få Viking til å spille? Har han kommet på kant med noen over seg i klubben?

Burchnall har hatt mye stang ut, noe som nok kunne blitt stang inn hvis han hadde vært mer rutinert.

Det er mer som må røskes opp i. Burchnall måtte byttes ut, så enkelt er det. Han har ikke greid å få i nærheten nok ut av spillerne og taktisk har han vist seg fra en svak side. Han burde fått langt mer ut av dette laget.

Men som sagt, det må røskes mer. Wiggen er du inne på, han burde gått før Burchnall, men hos meg bør begge gå. Wiggen og Burchnall har underprestert dette året. Samtidig tok styret og ledelsen en evaluering og valg i sommer hvor de ga full tillit til Burchnall, så skyld/inkompetanse er også der. Det blir brukt for mye følelser og for lite fornuft virker det som.

Men dette var nødvendig for at Viking skal komme sterkere tilbake.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
09.11.17 18:48

Konkret hva er galt? Viking rykket ned etter å til nå ha vunnet 5 kamper. Det tenker jeg er galt. Hva tenker du? God nok bare styre å resten forsvant?

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 506
09.11.17 18:58

Noe annet jeg stusser på her er, om jeg har forstått det riktig, det man sier om Aarsheim. Skal han fortsette som assistent? Er det et premiss for ny hovedtrener? Mannen som åpenbart (sammen med styret) hadde klokkertro på Burchnall. Dette er ikke kritikk mot Batty. Han virker som en sterk fotballmann og folk har ikke noe negativt å si om han. Det er mer en kritikk mot sparkingen av Burchnall. Alt er på stell i Viking. Bare den siste brikken med en skikkelig hovedtrener som mangler her gitt. Man sitter der med et kjempeproblem og skyver folk foran seg og utfor kanten. Det er ikke å ta grep. Det er å drite seg ut.

Og finnes det egentlig opprykkspesialister i Norge? Noen som har flere opprykk enn nedrykk på samvittigheten? Som også kan ta klubben et steg videre etterpå? Som er tilgjengelige? Hvem? Jeg vil heller være to år i OBOS og i toppen av ES innen fem år enn å være ett år i OBOS for så å rykke ned igjen.

Ser at Rekdal ikke kategorisk avviser Viking. Men etter å ha hørt podcast fra VG før helgen, virker han ikke akkurat sugen på jobb der han må gjenreise og snu et synkende skip.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
09.11.17 19:00

Mye er galt i Viking

Styret har maktkamp og dermed enes de ikke om veien videre, noe som gjør at man ikke går i takt og dermed er det vanskeligere å få en målrettet satsing.

Økonomien har vært sett på som en bagatell i mange, mange år. Flere har prøvd å rydde opp uten å være i nærheten. Sist var det Henningsen og co som ville ta opp banklån for å drifte Samuel ut året, selv om vi ikke hadde penger til lønn lenger enn til September hvis vi ikke solgte han. Økonomien er jeg langt fra trygg på nå heller

Det ligger en kultur eller ukultur i Viking om at man skal spille og trille ball. Samme hvem som kommer til Viking ender opp med å trille ball på tvers og bakover i stedet for å gå i angrep og spille fotball publikum liker. Absolutt alle trenere siste 10 år har endt opp med å spille ræva kjedelig sirup fotball. Burchnall sin fotball skulle være noe annet, men kun unntaksvis har det vært ok, resten har vært ræva sirup fotball i mine øyne.

Viking som klubb er elendig på å selge. De legger alle kort på bordet før klubber er interessert. Det gjør at vi aldri får så mye for spillere som vi burde og kunne fått. Samuel er et eksempel, Valon et enda verre eksempel. Det er noen i Viking som må lære å holde kortene til brystet.

Litt av grunnen til punktet ovenfor er at Viking alltid setter seg i en posisjon der de må selge enten pga økonomi, eller pga kontrakter som holder på å gå ut. Igjen slett arbeid i Viking som ikke legger til rette for salg til rett tid eller forlenger kontrakter tidsnok.

Det virker som om Viking alltid er på etterskudd og dermed setter klubben i en dårlig posisjon. Man har ikke langsiktige planer og man har ikke dyktige nok folk rundt sportslige apparatet som ser langsiktighet og kortsiktighet samtidig.

Det starter med styret som ikke greier å legge en kurs, det fortsetter med sportslig ledelse som ikke evner å bruke ressursene i form av penger og spillere godt nok og det ender med et sluttprodukt som publikum for lenge har snudd ryggen til og som nå har endt i nedrykk.

Dårlig plan og ledelse over mange år fra A-Å. 

 

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3234
09.11.17 19:03

Du skjønner sikkert at jeg sikter litt smalere enn "Viking rykket ned", men for retorikken sin del så kan jeg omformulere: 

Hvorfor er ikke Burchnall den riktige personen til å lede Viking tilbake, og hvorfor måtte han sparkes nå 2 runder før slutt istedet for enten i sommer eller etter sesongslutt?

Du svarte forsåvidt på dette i det forrige innlegget med "Han har ikke greid å få i nærheten nok ut av spillerne og taktisk har han vist seg fra en svak side. Han burde fått langt mer ut av dette laget." (før du repliserte litt sarkastisk i neste innlegg)...

Jeg synes Viking imponerte spillemessig i starten av sesongen, og man måtte gni seg i øynene over at poengfangsten ikke var betydelig større etter 1/3 spilt sesong. Hadde fotball vært 80 minutter istedet for 90 minutter, hadde Viking neppe vært i nedrykksstriden engang. Jeg kan derfor være enig om at hans del av skylden ligger i å være kynisk nok til å holde på en ledelse i slutten av kamper (dvs taktisk uerfaren/svak)...

Argumentet med å ikke være i nærheten av å få nok ut av spillerne er jeg ikke enig i, han har stort sett hatt gråstein til disposisjon. Alle var enige om at Viking var i en håpløs situasjon på dette området allerede før sesongstart. Den eneste som skinte ble i tillegg "tvangssolgt" i sommervinduet.

Noe må selvsagt gjøres, men jeg synes det er blitt startet i feil ende. Eventuelle utskiftninger i styre og ledelse burde blitt foretatt *først*, og deretter kunne gjengen som skal ta Viking tilbake avgjort om IB er riktig eller ikke. Min spådom er at klubben som overtar IBs kontraktsignatur vil bevise at dette ikke nødvendigvis var den riktige avgjørelsen av Viking (og jeg blir ikke overrasket om det er AaFK som blir hans neste klubb).

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
09.11.17 19:21

Har de andre lagene i bunnstriden og rett ovenfor mindre gråstein enn Viking. Flere skinnende stjerner? 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
09.11.17 19:22
TexMurphy: Hvorfor er ikke Burchnall den riktige personen til å lede Viking tilbake, og hvorfor måtte han sparkes nå 2 runder før slutt istedet for enten i sommer eller etter sesongslutt?

Grunnen til at han måtte sparkes nå (burde vært sparket tidligere) er fordi man må begynne å planlegge neste sesong. Burchnall har i flere intervjuer snakket om hvordan han skal bygge neste sesong. Dette blir helt feil når omtrent ingen Viking supportere ønsker at han skal fortsette. Det var helt riktig, men Wiggen burde fulgt med, han er like skyldig i elendigheten dette året. Sesongen varer ut november, så man får noen ekstra uker på planlegging for neste år. 

Hvorfor jeg ikke ønsker Burchnall videre, for jeg kan bare snakke for meg selv, er hans spillestil og manglende taktiske egenskaper. Da han fortalte planen for å overleve så la jeg inn årene med engang. Jeg mistet håpet i august når han fortalte planen for å overleve. Det gikk som jeg trodde, elendigheten var et faktum. Han har klare ideer om hvordan han ønsker å spille fotball, men hos meg er det utrolig kjedelig å se på et lag uten samhandling som står og triller på tvers og bakover fordi de er redde for å få brudd imot og slippe inn mål.

Burchnall er ung og vil vokse på dette, men jeg er allikevel ekstremt usikker på om han er karen som kan løfte Viking og få fram entusiasmen hos publikum igjen. Til det står han for en i mine øyne alt for kjedelig og treig fotball.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8234
TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
09.11.17 19:24
TexMurphy: Jeg synes Viking imponerte spillemessig i starten av sesongen, og man måtte gni seg i øynene over at poengfangsten ikke var betydelig større etter 1/3 spilt sesong. Hadde fotball vært 80 minutter istedet for 90 minutter, hadde Viking neppe vært i nedrykksstriden engang. Jeg kan derfor være enig om at hans del av skylden ligger i å være kynisk nok til å holde på en ledelse i slutten av kamper (dvs taktisk uerfaren/svak)...

Må ta avsnitt for avsnitt her.

Vi fikk ikke som fortjent tidlig i sesongen og med fortjent uttelling i de kampene hadde ting garantert sett annerledes ut nå. Men en fotballkamp varer i 90 minutter og kampene blir avgjort inne i begge 16-metre. Der har vi vært svakest (Odd har scoret færre må) av alle. Nest minst mål og desidert flest i sekken. Nytter ikke å trille ball på midten, det er framme og bak på banen kampene avgjøres.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
09.11.17 19:27
TexMurphy: Argumentet med å ikke være i nærheten av å få nok ut av spillerne er jeg ikke enig i, han har stort sett hatt gråstein til disposisjon. Alle var enige om at Viking var i en håpløs situasjon på dette området allerede før sesongstart. Den eneste som skinte ble i tillegg "tvangssolgt" i sommervinduet.

Her er du litt ovenfra og ned. Samuel var heller ikke høyt nok ansett i fotball Norge når han var i Viking, selv om vi mente han var beste spiller i Eliteserien. Viking har mye bra spillere som ikke har levert i nærheten av det de burde. Sammensetning av lag er ikke bra og det å utnytte spisskompetanse har trenerteamet vært veldig dårlige til.

Laget Burchnall hadde til rådighet når sesongen startet burde klart seg med god margin. Burde vært nærmere midten av tabellen. Mange sier at vi ikke har fått det vi fortjener, det er riktig, men det betyr også at vi har hatt kvalitet som ikke har innfridd.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
09.11.17 19:33
TexMurphy: Noe må selvsagt gjøres, men jeg synes det er blitt startet i feil ende. Eventuelle utskiftninger i styre og ledelse burde blitt foretatt *først*, og deretter kunne gjengen som skal ta Viking tilbake avgjort om IB er riktig eller ikke. Min spådom er at klubben som overtar IBs kontraktsignatur vil bevise at dette ikke nødvendigvis var den riktige avgjørelsen av Viking (og jeg blir ikke overrasket om det er AaFK som blir hans neste klubb).

Selv om en trener mislykkes i en klubb så kan han lykkes i neste. Også omvendt, ingen garanti for at en trener som lykkes i en klubb skal lykkes i neste. Vi trodde vi hadde skutt gullfuglen med Hareide. Vunnet gull i  Norge, Sverige, Danmark, gode resultater og gjør det nå godt for Danmark. Han mislykkes også. Han er kun god når han har best mannskap, ikke når han skal skvise ut det lille ekstra i hver enkelt spiller. Dermed lykkes han ikke i Viking, han heller.

Styret i Viking er en komplisert sak og hovedårsaken til grumset i Viking. Forhåpentligvis greier man å ordne opp også der. Men det er på et nivå som ikke kan endres med en sparking. Der må det renskes opp skikkelig og det skjer ikke. For mange mektige pengesterke menn som vil ha viljen sin.

De er nødt til å endre seg og legge til rette for framtidige trenere ellers vil vi bli lenge i OBOS. Nå sier Viking at de vil ha en trener med erfaring og ryggrad for Viking som klubb er tøff å trene med alt presset som er, noe som er helt riktig. Viking skal ikke være en klubb hvor man blir opplært til å bli en god trener, Viking skal være en klubb som henter treneren når han har fått den nødvendige treningen andre steder og bevist at man er noe å satse på.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
09.11.17 19:46
TexMurphy: Eventuelle utskiftninger i styre og ledelse burde blitt foretatt *først*, og deretter kunne gjengen som skal ta Viking tilbake avgjort om IB er riktig eller ikke.

Her er Burchnall sin mening om dette

"Viking må lage en klar plan på hva de vil, hvordan de skal få det til og samle hele klubben bak. Nå er det for mange styrer, mennesker og for komplekst på toppen. Viking må bruke nedrykket til å være helt ærlige med seg selv og ikke feie noe under teppet. De må bygge en solid struktur, sier Burchnall "

Som om jeg skulle sagt det selv.

Cobi
CobiInnlegg: 58250
09.11.17 20:03

«Vi fikk ikke som fortjent tidlig i sesongen og med fortjent uttelling i de kampene hadde ting garantert sett annerledes ut nå. Men en fotballkamp varer i 90 minutter og kampene blir avgjort inne i begge 16-metre. Der har vi vært svakest (Odd har scoret færre må) av alle. Nest minst mål og desidert flest i sekken. Nytter ikke å trille ball på midten, det er framme og bak på banen kampene avgjøres.»

Dette stemmer sikkert, men samtidig har jo Viking skapt nok til å kunne holde seg. Hadde Viking, og alle andre lag i ligaen, scoret på det de «skulle» og sluppet inn det de «skulle» ut fra expected goals-vurderingene som etterhvert har blitt så populære, hadde Viking holdt seg. Eller, de hadde i hvert fall ligget på plassen over kvalik nå. Viking er helt enestående langt unna trendlinja som sier hva de statistisk skulle hatt av scoringer og baklengs. Viking «skulle» hatt fem minusmål, men har 25 (tallene er fra 3.november, så forrige runde er ikke med).

Det er vel ikke helt urimelig å mene at trenerens jobb er å få laget til å skape sjanser og å ikke slippe sjanser til bakover. Og så er det spissenes jobb å score på de sjansene som faktisk kommer, og keeperens jobb å redde en normal andel av det som kommer imot. Og sjansemessig, altså vektet for hvor store sjansene er, har Viking gjort det fryktelig mye bedre enn tabellen viser.

https://mobile.twitter.com/KroneBall/status/926476850305667073/photo/1

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37725
09.11.17 20:19
Cobi: Viking er helt enestående langt unna trendlinja som sier hva de statistisk skulle hatt av scoringer og baklengs. Viking «skulle» hatt fem minusmål, men har 25 (tallene er fra 3.november, så forrige runde er ikke med).
Det er vel ikke helt urimelig å mene at trenerens jobb er å få laget til å skape sjanser og å ikke slippe sjanser til bakover. Og så er det spissenes jobb å score på de sjansene som faktisk kommer, og keeperens jobb å redde en normal andel av det som kommer imot. Og sjansemessig, altså vektet for hvor store sjansene er, har Viking gjort det fryktelig mye bedre enn tabellen viser

Jeg får ikke opp linken din.

Viking burde holdt seg og det er også hovedankepunktet mot Burchnall. Det er inne i begge 16-metrene det har skortet.

Statistikk viser noe men ikke alt. Den forteller ikke det som er mellom linjene.

Men ja, Viking burde holdt seg. Viking hadde spillere til å holde seg, men de hadde ikke lag til å holde seg hvis du forstår hva jeg mener. Hvordan man angriper som lag og forsvarer seg som lag viser igjen på tabellen og målforskjellen.

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 506
09.11.17 21:37

Man kan ikke skylde dette nedrykket på uflaks. Ian må selvsagt stilles til ansvar for mye. Men pokker heller. Det både sportslig leder, administrativ leder og styreleder nå skal dra opp av hatten må være noe genialt. Presset er på dem. Håper ikke de har tenkt å stå der så se seg selv så lenge i speilet for tiden er knapp.

Lurer på hvem det er som skal inn her å skape begeistring. Denne personen får litt av en jobb. Er det noen realistiske forslag som faktisk kan klare jobben? Nå er det ikke leserne av aftenbladet som bestemmer, men den pollen der gjør meg deprimert. Grindhaug er urealistisk. Han hører til FKH. Enkelt og greit. Kunne kanskje gått inn som en redningsmann om han var arbeidsledig som Benny i Start, men han sier nei garantert. Kjetil Rekdal: Dyktig trener, men vil ta over en klubb på vei oppover. Så kommer det på løpende bånd: Nordlie: Neinei! Hangeland: Skårer null poeng på rutine. Rösler: Det ville vel vært å gå baklengs inn i fremtiden? Smerud: Gjort mye rart på U-21. Typisk NFF nikkedukke. Ser sikkert for seg en karriere i det systemet. Asle Andersen: Fy faen! Da er det bare for Refvik å ta ut luften av ballene og finne fram joggeskoene. Dempsey: Hadde vært fantastisk, men er det realistisk? Luis Pimenta: Er vel akkurat ikke rutinert han heller? Selvom han er kul. Skal sies at kandidaten «Ingen av disse» ligger på en overbevisende 3. plass.

Nei, Wiggen her må det jobbes, men han er jo kongen av «knallhard jobbing». Så vi er i gode hender. Det tikker nok inn en YouTube-video eller noe snart.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4175
09.11.17 21:38
aIseboy: Semb kan bli topptrener igjen
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45442
09.11.17 21:39

Burchnall avslører intern feide i Viking

D
ette er på grensen til latterlig..

arkles
arklesInnlegg: 7706
09.11.17 21:41

Interessant artikkel i VG.no - burchnall har gjort sine feil men fremstår som hel ved. Wiggen fremstår skremmende svak og en ål

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 506
09.11.17 21:43

Skal også sies at jeg har en gutt oppe på barnerommet som har gått gjennom sin faste vikingspilleliste på YouTube før legging og ligger der uvitende i sin kjære vikingdrakt. Han har vært på alle de siste kampene og er fullstendig bitt av basillen. 3 år og komt så skeivt ut i livet stakkars. Neida, jeg håper hinder går bra for viking og jeg vil nok fortsette å gå på stadion med min sønn som min far gjorde med hans sønn. Det er bare litt kaotisk for øyeblikket.

BalleKlorin
BalleKlorinInnlegg: 104
09.11.17 21:49

Viking har fått sin Bruun Hansen,

bulmerson
bulmersonInnlegg: 2086
09.11.17 21:49
seriemester2013: Ironisk nå eller? Smerud?

Hvorfor skal det være ironi? U-21-treneren

clavin
clavinInnlegg: 32634
09.11.17 21:51

"Bård sitt ansvar er å overse alt som har med sport og spillerlogistikk å gjøre."

Har ikke Wiggen lykkes ganske godt her?

https://www.vg.no/sport/eliteserien/burchnall-avsloerer-intern-viking-feide-folk-passer-sin-egen-rygg/a/24183400/

odddds
oddddsInnlegg: 1039
09.11.17 22:06

Nei dette var en trist dag. Hadde et lite håp om at burnchnall skulle  få fortsette neste sesong

den12mann
den12mannInnlegg: 10346
09.11.17 22:19
siggi76: Med den dårlige poengfangsten i starten følte Burchnall seg tvunget til å endre på system og formasjon.

"– Det som skjedde etter Brann-kampen, var kritisk. Folk i klubben, definitivt dem på toppen, fikk panikk. De tok innover seg at det var en realitet at vi kunne gå ned. Jeg fikk beskjed om at «enten gjør du endringer eller så bytter vi deg ut». Det fikk oss i trenerteamet til å prøve et annet system, men det ga ikke suksess. "

(Innlegget ble redigert 09.11.17 22:19)

Cobi
CobiInnlegg: 58250
09.11.17 22:26

Ser Burchnall sier flere steder i dag at en mer rutinert trener ikke ville gjort det noe bedre, rett og slett fordi en mer rutinert ville gått av lenge før. Det høres kanskje ut som en dårlig unnskyldning, og kanskje er det nettopp dét, men akkurat dette her sa Ian til meg allerede før sesongen startet. At rammebetingelsene ble så dårlige, og mye dårligere enn forespeilet bare uker tidligere, at han tvilte på at noen andre mer rutinerte trenere hadde giddet å bli med på dette. Jonevret var jo en som i realiteten sa opp pga rammebetingelsene (men som var smart nok til å gjøre seg såpass uspiselig at han fikk fyken i stedet for å si opp). Men Burchnall ville ikke være en quitter, han ville prøve, og akkurat dét er jo prisverdig. Man kan sikkert ta han på mye, men ikke på integritet. Ikke på det å være hel ved.

Wiggen har vel ikke gjort annet enn å snakke seg bort fra ansvar i hele dag. Påfallende hvordan han distanserer seg fra spillerkjøpsansvaret og heller formulerer seg som at han ikke har vært flink nok til å få treneren til å fungere. 

odddds
oddddsInnlegg: 1039
09.11.17 22:29
Cobi: At rammebetingelsene ble så dårlige, og mye dårligere enn forespeilet bare uker tidligere, at han tvilte på at noen andre mer rutinerte trenere hadde giddet å bli med på dette.

Viking har riktignok ikke like stort budsjett som tidligere, men har vel et budsjett/lønnsbudsjett som er betydelig større en andre klubber i eliteserien?

Cobi
CobiInnlegg: 58250
09.11.17 22:36

Tilgjengelige midler er viktigere enn totalbudsjett. 

Viking hadde spillene på omvisning i byen for å signere kontrakt og finne seg leilighet, bare for å måtte gi de beskjed om at pengene trenerne var lovet var trukket tilbake og tilbudet derfor ikke gjaldt lenger. Sånne historier sier mer om rammebetingelsene i vinter enn totalbudsjettet. Selv en blind mann kunne se hullene i Vikings stall og ellever. Men det var plutselig ikke midler til å tette de.

toao
toaoInnlegg: 4071
09.11.17 22:49

Det er helt ellevilt at trener og sportssjef har hatt så ulike meninger om spillestil og fotballfilosofi som det som fremkommer i VG-intervjuet. Ikke rart at man bommer med spillerkjøp når den som henter spillere, har et helt annet syn på fotball enn den som leder laget. Dette vitner om utrolig lite gjennomtenkt ledelse og organisering av det sportslige arbeidet.

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 9449
09.11.17 23:03
Cobi: Wiggen har vel ikke gjort annet enn å snakke seg bort fra ansvar i hele dag. Påfallende hvordan han distanserer seg fra spillerkjøpsansvaret og heller formulerer seg som at han ikke har vært flink nok til å få treneren til å fungere.

Er vel ikke noe nytt, den mannen er en fare for alle klubber han er i og får possisjon, og har han en dårlig possisjon, så er ormetunga snarlig ute og eter seg oppover i systemet.

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 9449
09.11.17 23:06
bulmerson: Hvorfor skal det være ironi? U-21-treneren

Nettopp, den handlingslammelsen han har vist med U-21 burde utelukke han som attraktiv hovedtrener for de fleste klubber

Klikk for å gå tilbake til toppen