Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
10.11.17 12:56

Veldig rett sagt Clavin!

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 501
10.11.17 13:01

Jeg tror vi deler grunnsynet Winthorp. Fortid og framtid, Viking for alltid osv. I dette synet ligger det også til grunn at vi håper alle som er involvert i klubben skal lykkes. Det vil selvsagt gagne Viking. Det er lov å være saklig og uenig. Men nå er det nå en gang sånn at Viking er i den situasjonen at klubben nesten bare må ta til takke med all oppmerksomhet den kan få. 1700 tilskuere sist kamp bekrefter dette.

Det ligger heller ikke i en fotballsupporters natur å lage en saklig debatt. Det få supportersanger om ballbesittelse, lengderetning og soneforsvar. Supporteres tilbakemelding på stadion er klapping eller buing. Steinbra, skamdrid, svart, hvitt. Dette i tillegg til vår tid om sosiale medier gjør ofte at ting sporer fullstendig av. Jeg ønsker også at Wiggen skal lykkes, like så mye som jeg regner med at du håpte Burchnall skulle lykkes. Men Wiggen i sammarbeid med flere, har gjort dette vanskelig for seg selv og klubben.

Sparkingen av treneren gjør at man bryter med det som skulle ligge til grunn for Vikings fremtidige suksess. Kontinuitet, ærlighet, åpenhet og satsing på nytt og friskt blod. Jeg hadde håpet at Viking kunne stå for dette valget og gitt ham en reel sjanse. 

Jeg tror ikke man snakker dritt om IB på tur, men om jeg var sponsor, ville jeg dratt på den turen med en stor rynke i pannen. Skeptisk, meget skeptisk

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
10.11.17 13:05

Det er sikkert mye av det samme Kaffe Orginal, nå fulgte ikke jeg denne debatten med Brann, men dette tar jo helt av. Det går ann å si fine ting om ett menneske selv om han er medansvarlig for ett nedrykk. Det er jo en fin ting. Men i enkelte debatter( ikke her) er det viktigere at IB lykkes enn Viking fordi han er en sånn kjernekar. Voldsomt emosjonelt. Hele Stavanger har fått ett «nært» forhold til IB mer eller mindre. Han må ha hatt det travelt med alle disse vennskapene. Kjekt for han at han er karismatisk og elsket, men det gir ingen bonuspoeng på banen.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
10.11.17 13:13

Sant Søren plystre :-). Jeg hadde aldri helt troen på IB, syntes han virket for ung. Han har aldri appelert til meg. Jeg ønsket ikke en engelsk trener heller ærlig sagt. Men dette? Nedrykk og Viking raukjørt ned i OBOS har jeg aldri ønsket. Grusomt. Så jo jeg skulle ønske han hadde lykkes. Ikke fordi han er IB men for Viking. Jeg tror det aldri hadde skjedd med en erfaren trener. Naivt sikkert men jeg tro på det. Mener han burde vært fjernet i sommer, og at nedrykket kunne vært unngått. Men jeg kjenner ikke noe hat mot IB som enkelte gjør mot Wiggen. Der går grensen. 

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 501
10.11.17 13:25

Vi får bare krysse fingrene for at det kommer fram etter sponsorturen noe i denne duren: "Vi sparket IB fordi denne planen er veldig god, vi valgte bare å fortelle sponsorene om dette først siden vi skulle på tur".

Både knallhardt og speil bør være nevnt for siste gang nå. Da skal jeg begynne å tro igjen. Personlig trenger jeg noe konkret ASAP fra denne kanten. En plan.

F.eks.

Opp fra OBOS innen ....

Etablert i ES innen ...

Toppen av ES innen ...

Europacup innen ...

Og hvordan. Og hvorfor på denne måten.

 

Så kan vi diskutere tidsaspekt, rammer og slikt, men dette må konkretiseres for allmennheten.

odtj
odtjInnlegg: 3540
10.11.17 13:42
soren_plystre: Så skal man sparke treneren fordi treneren har ansvar for "det som skjer på banen". Dette etter å ha presset treneren til å bryte med sin filosofi. Hadde dette vært IB sin idé så javel. Trist uansett å sparke fordi jeg tror ikke vi klarer å hoste opp noe bedre nå.
Men dytte IB foran seg på den måten, med begrunnelser og avgjørelser som han umulig kan lastes for? Det kan ikke få stå i fred. Dette er ikke ment som personangrep. Beklager hvis det oppfattes slik, men jeg prøver å få frem mine synspunkter basert på de "fakta" som kommer frem i media. Jeg kjenner ikke så mange i Viking, men jeg leser aviser og går på stadion og får min oppfattelse derfra.

??? Hva mener du. Hans måte å spille på funket jo åpenbart ikke. Han har noen hårreisende uttalelser om hvordan de skulle spille. Hva ordentlig fotball var. Virket ikke helt realitetsorientert.

Så fikk han åpenbart beskjed om at her må det konsentreres om å holde seg, finspillet ut. Greit, spør du meg. Så legger han om uten at det heller funker. De gav neppe så spesifikke instrukser som du antyder? Så omleggingen er jo også "hans ansvar". At andre også må gå er åpenbart, men du gjør det samme som det du anklager Wiggen/ledelsen for å gjøre. Du bare bytter på hvem som skyver hvem foran seg.

Avgjørelser han umulig kan lastes for? Tvunget til å bryte med sin filosofi? Altså, hvis han ikke har noe med hvordan vi spiller så er det det beste argumentet for sparken jeg noen gang har sett. Så ille tror jeg ikke om IB. Han gjorde sitt beste. Fin fyr håper han lykkes. Men tror vi trengte dette. Folk vil se blod nå og pressekonferanser med folk som griner. Det er trist, men det må nok til. De 1700 som satt på stadion sist er fine folk, men det er ikke et grunnfjell engang, det er en knaus. Nå må styret ta fram kniven, nå må det amputeres.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
10.11.17 13:53

Jeg tror Viking har en trener på gang, og at de er komt langt med dette. 

storteple
stortepleInnlegg: 9208
10.11.17 14:00
soren_plystre: IB går ut og forklarer at man skal forandre taktikk og formasjon. Midt i sesong, etter å ha stått last og brast med egen filosofi gjennom året.

Godt innlegg, men føler for å ta ut og kommentere denne delen.

Er det noen som tenker at Viking ville ha lykkes om de sto ved Burchnalls filosofi?

I mine øyne har man bommet fullstendig med trenervalget i utgangspunktet, da Burchnall ble ansatt. Denne forkjærligheten for at ballbesittelse er "den nye vinen" klarer jeg rett og slett ikke å dele. Viking hadde ikke, og har heller ikke nå, spillermateriale til å blir gode på hurtig pasningsspill i bakre firer for å skape rom og muligheter. Vi har heller ikke sentrale midtbanespillere som kan motta ballen fra forsvaret og samtidig ha god nok oversikt over løpene fremover på banen.

Jeg tror ikke det var omlegging av spillestilen som gjorde at ting begynte å rakne, det var nok heller spillerne vi mistet. Mets og Adegbenro var to av de beste spillerne vi hadde i stallen (men selv de virket elendige i Burchnalls system).

Jeg mener det er åpenbart at Wiggen også må gå, men han skal ha for at han var uenig med Burchnall i måten man skal spille fotball på. Samtidig var vel Wiggen selv med på å ansette Burchnall, noe som er komplett uforståelig dersom uenigheten var så stor.

Viking har snakket store ord om en blå tråd tidligere, men de har virkelig ikke gjort noen ting med det.

Hvordan vil Viking spille fotball? Start med det!!!!!!!!

Så henter man trener og spillere utfra dette.

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 501
10.11.17 14:18

Er det noen som tenker at Viking ville ha lykkes om de sto ved Burchnalls filosofi?

Ikke i det hele tatt. Men man kunne hatt en mer vanntett forklaring på sparkingen. Og jeg mener vi vær nærmere flere poeng før omleggingen enn etter. 

Og hvis en sportsdirektør skal inn og overstyre treneren, bør han jo bare sparke treneren sin med en gang. Da er det jo null tillit. Det er så til de grader dømt til å mislykkes.

zetta
zettaInnlegg: 11678
10.11.17 14:22

Rekdal ser jeg på som en spennende sportssjef. Det er ikke på treningsfeltet han har sitt talent. Kanskje hvis han fikk med seg IB?

 Spennende trenere for Viking hadde vært Pimenta, Grindhaug, Dempsey, Fagermo

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
10.11.17 14:33

Det var uansett mulig å gjøre det bedre enn IB gjorde. Overbevist om det. Men klart det vil jo bli lettere for IB om det blir stående for all ettertid. At oppgaven han påtok seg var umulig. Masse dritt om Viking overalt. IB er en helt. Resten er bare dritt, og Wiggen er en ond jævel. Triste greier :-(

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
10.11.17 14:36

Men fasinerende og. Media fyrer opp. På 1-2-3 snur det. Hadde ikke Viking gjort noe var det og galt. Ingen tvil om det. Nå var det timingen som var så galt. Ondskapsfulle og grusomme Viking gjengen. Rart hvordan helter og syndebukker blir valgt på bakgrunn av hvordan vi ser på folk. De kjenner vel hverken IB eller Wiggen personlig.

(Innlegget ble redigert 10.11.17 14:42)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
10.11.17 14:52

Tror det er bra Viking kvittet seg IB. Noe usunt over slik tiibedelse av en trener uten resultater. Ikke godt å si hvor det hadde endt dette? Gjerne like ned i post nord med krav om at han var ret mann å få de opp derfra og. For meg er slik tilbedelse bekymringsfullt. Synes Viking handlet helt rett, og er glad det skjedde. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
10.11.17 15:27

Ser på twitter at John Arne Riise har lyst å bli trener sammen med IB. Her har Viking gjort en tabbe. Dream team!

clavin
clavinInnlegg: 32409
10.11.17 15:38
Winthrop15: Ser på twitter at John Arne Riise har lyst å bli trener sammen med IB. Her har Viking gjort en tabbe. Dream team!

Hvis EN klubb i Norge på noenlunde høyt nivå kunne finne på å ansette John Arne som hovedtrener, så bare MÅTTE det være Viking.

Når de først skulle gjøre ca tusen feilvurderinger så merker jo sannsynligvis ikke folk om de gjør enda en.

sibba76
sibba76Innlegg: 1170
10.11.17 15:39
Winthrop15: Tror det er bra Viking kvittet seg IB. Noe usunt over slik tiibedelse av en trener uten resultater.

En god trener hadde vel i den situasjonen de var i fått til en vi mot verden holdning som har hjulpet mange tidligere.

I tillegg skal vel en dyktig trener få maks ut av de spillerne han har tilgjengelig. Her er det vel flere i Eliteserien som har gjort mirakler sammenlignet med IB.

clavin
clavinInnlegg: 32409
10.11.17 15:45

Forskjellen på IB og Jesus er at mens Jesus kunne gå på vannet kan Burchnall dykke helt til bunns.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
10.11.17 16:06

Jeg har aldri nok tommler igjen til deg Clavin. Du fortjener en god del :-))). Gode kommentarer!

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37564
10.11.17 18:12

Jeg synes man overdramatiserer uttalelsene til Burchnall. Dette sier han til VG

"Jeg fikk beskjed om at «enten gjør du endringer eller så bytter vi deg ut». Det fikk oss i trenerteamet til å prøve et annet system, men det ga ikke suksess. Sett i ettertid, var det en stor feil. Vi burde heller stolt på det vi holdt på med, forteller han."

Det var reell fare for å rykke ned. På den tiden var det evalueringstid for å finne løsningen på å overleve. At styret sier at man må gjøre endringer eller sagt på en annen måte, det man må for å overleve så blir Burchnall skiftet ut er jo en selvfølge. Egentlig er det jo mange som mener han burde blitt skiftet ut i august.

Trenerteamet prøvde annet system og ny formasjon, men det var jo en idiotisk formasjon som gjorde at de få offensive spillerne våre ikke passet inn lenger. Selvfølgelig ble det reagert etter Brann kampen, skulle bare mangle. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37564
10.11.17 18:16

Vi må smøre oss med tålmodighet

"Styreleder Stig Christiansen i Viking sier at både ny trener, neste års budsjett og byggingen av spillerstallen blir satt på vent for å rydde opp i økonomien."

Kommunen må komme i boks før vi kan begynne å tenke sport igjen. Noen som vet når kommunen skal gi endelig svar?

odtj
odtjInnlegg: 3540
10.11.17 18:18

styreleder: I år har vi gitt Ian rom til å lede laget slik han har ønsket, uten å tre «den blåe tråden» ned halsen på han. Jeg vet ikke om resultatet hadde blitt annerledes hvis vi hadde insistert på å bruke vår spillestil, men når vi skal ansette ny trener må vi ta stilling til det igjen. Skal vi ha inn en trener som gjør ting på sin måte, eller skal vi finne en trener som spiller fotball på Vikings måte?, sier han.

Hva er dette? Blir vanskelig å finne trener som ikke får penger og som må la en gjeng blåruss og ex spillere bestemme hvordan laget skal spille.

 

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
10.11.17 18:22

Hva er egentlig Vikings måte å spille fotball på?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45392
10.11.17 18:24
odtj: styreleder: I år har vi gitt Ian rom til å lede laget slik han har ønsket, uten å tre «den blåe tråden» ned halsen på han. Jeg vet ikke om resultatet hadde blitt annerledes hvis vi hadde insistert på å bruke vår spillestil, men når vi skal ansette ny trener må vi ta stilling til det igjen. Skal vi ha inn en trener som gjør ting på sin måte, eller skal vi finne en trener som spiller fotball på Vikings måte?, sier han. Hva er dette? Blir vanskelig å finne trener som ikke får penger og som må la en gjeng blåruss og ex spillere bestemme hvordan laget skal spille.

Hva i alle dager? Hvor står dette?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37564
10.11.17 18:29
odtj: Skal vi ha inn en trener som gjør ting på sin måte, eller skal vi finne en trener som spiller fotball på Vikings måte?, sier han.
Hva er dette? Blir vanskelig å finne trener som ikke får penger og som må la en gjeng blåruss og ex spillere bestemme hvordan laget skal spille.

Jeg synes spillestil er ekstremt viktig når ny trener skal hentes. Viking bør hente en trener som står for den fotballen man ønsker å spille. 

Burchnall fotballen er ikke noe jeg ønsker på permanent basis. Når vi også skal rekruttere mange spillere fra egne rekker så må spillestil harmonere i hele klubben. Er en grunn til at de klubbene som er gode på egentuvikling har en spillestil som gjennomsyrer klubben.

Nå vet jeg ikke helt hva Vikings måte er. Hadde vært greit å fått høre det. Det er vel ikke Wiggen sine planer som ble lansert for en stund siden, den blåe tråden?

soneforsvar
stram struktur i forsvar med lite strekk i laget
skal ikke være mer enn 20-25 meter fra forsvar til spiss selv om presshøyde vil kunne variere utifra situasjon
offensivt handler det om å angripe bakrom, framrom og mellomrom samtidig
det skal innøves relasjoner og innøvde bevegelser, men det skal også være frihet
midtbanespillerne skal være sittende
backene skal være involvert både i oppspillsfase og i dobling på kant
kantspillere vil få større ansvar defensivt for å stoppe motstanders backer
man ønsker at den ene spissen alltid truer bakrom for å strekke motstanders forsvar
når mostander er i ubalanse er det først og fremst bakrom som skal angripes
mellomrom er alternativ 2
det skal i hovedsak angripes i lengderetning og inn i banen
formasjon skal være 4-4-2 eller 4-4-1-1 alt etter tilgjengelig type på topp
kun mot etablert forsvar man skal kunne se hvilken formasjon de spiller

Slik ønsker Viking å spille og slik ønsker de at klubben skal framstå. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37564
10.11.17 18:40

Her er Vikings krav til ny trener

Her er Vikings krav til ny trener:

Lederegenskaper

Treneren skal være klar over at Viking forventer resultater uansett forutsetninger. Det er fire klubber i Norge det gjelder for, RBK, Vålerenga, Brann og Viking. Treneren må tåle å jobbe under stress, press og ha høy arbeidskapasitet. Evne til å lede tropp og støtteapparat i et toppidrettsmiljø. Kunne jobbe tett med utvikling av enkeltspillere og laget som helhet.

 

Faglig kompetanse

UEFA Pro-lisens, høyeste trenerutdannelse. Referanse fra skandinavisk toppnivå. Inngående kjennskap til organisering av laget defensivt (soneforsvar).

Henning Berg blir lansert av både Arne Larsen Økland og Drillo her

Henning Berg er ikke noe dårlig tips. 

Lyn ledet han til 3.plass
Lillestrøm reddet han først fra nedrykk før han fikk sparken 3 år etter pga dårlige resultater
Blackburn var han i 2 måneder
Legia Warszawa trente han i 1 1/2 år

Ok trenerkarriere. Men har helt glemt hva slags fotball han står for.

(Innlegget ble redigert 10.11.17 18:46)

alkatraxxx
alkatraxxxInnlegg: 730
10.11.17 19:12

Tviler på at Grindhaug er mannen dere bør satse på ivertfall. Det var Trioen Grindhein, Horneland, Helgeland som var suksess i FKH, ikke bare Grindhaug alene. Grindhaug er en topp motivator men heller fotballfaglig svak...det tok Horneland seg av. Spillerlogistikk tok Helgeland seg av.

Var liksom en perfekt storm.....Horneland som ikke ønsket alt mediastyret med å være hovedtrener og altså fornøyd med å være hjelpetrener...en veldig dyktig Helgeland og en Grindhaug mediatekke og en litt "annerledes" trener enn resten av Norge.

Tviler på at det fungerer igjen....samt det blir liksom helt feil med han som Viking trener :-)

Gorgi
GorgiInnlegg: 6865
10.11.17 19:27

TAdams6:"Men har helt glemt hva slags fotball han står for."

---------

Han sverger vel til 4-4-2. Litt samme ballbesittende stilen som Burchnall der ballen spilles fra midtstopperne via midtbanen. Men kjent for velorganisert forsvarsspill.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37564
10.11.17 19:56
Gorgi: Han sverger vel til 4-4-2. Litt samme ballbesittende stilen som Burchnall der ballen spilles fra midtstopperne via midtbanen. Men kjent for velorganisert forsvarsspill.

Å spille seg ut bakfra har jeg ingenting imot. Det er nesten en selvfølge. Det viktige er hva som skjer når midtbanen får ballen. 10-15-20 pasninger på tvers og bakover før ballen etter hvert blir slått framover eller orientere seg framover så kjapt som mulig. 

4-4-2 er noe jeg håper vi holder på, men da må vi ha kantspill og spisser som utfyller hverandre.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
10.11.17 20:15

Glad for de vil ha inn en kapasitet, og vil vente til de har økonomi til det, selv om Christensen sier det haster. Håper det er Fagermo!

Klikk for å gå tilbake til toppen