Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
LarsFisk
LarsFiskInnlegg: 7
11.11.17 19:57

Jeg tenker at Halgunset og Bjørlo er de lokale guttene som er nærmest å heve Viking. Østensen kanskje.

stc887
stc887Innlegg: 15454
11.11.17 20:06
LarsFisk: Du skriver at jeg ofte hyper lokale spillere. Det er delvis riktig. Her er mitt svar: Jeg har vel fryktet at enkelte skulle få den oppfatningen. Bare for å oppklare; jeg mener det er ytterst få spillere i lokale klubber fra 2. divisjon og nedover som er gode nok til å heve Viking mot å bli et opprykkslag neste år. To kanskje tre spillere. Bak dem finnes det en større gruppe spillere som enkeltvis og hver for seg kunne vært del av nåværende Viking-tropp som såkalte squadplayers - uten å gjøre seg bort.

Jeg stilte vel spørsmålet ja ettersom verken Viking eller flere andre klubber 0-2 div. ikke har hentet de men kudos for å svare utfyllende det liker jeg. Grunnen til jeg spurte er rett og slett pga Rogaland er ikke mitt fylke mtp lokalfotballen.

(Innlegget ble redigert 11.11.17 20:07)

GGzahid
GGzahidInnlegg: 289
11.11.17 21:13
LarsFisk: Jeg tenker at Halgunset og Bjørlo er de lokale guttene som er nærmest å heve Viking. Østensen kanskje.

Hva med Hummervoll ?

16 mål på 24 seriekamper i år er ikke gale i det hele tatt - og  hvis jeg ikke husker helt feil har han vell litt høyde iforhold til spissene i dagens viking tropp ?
På utgående kontrakt, og kjenner klubben inn og ut fra før. Han er også lysten på en viking-retur, alltid godt med spillere som virkelig vill spille for klubben. 

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4129
12.11.17 13:28
Winthrop15: Det er vel ikke uvanlig at en sportdirektør kommer med råd når laget spilte så elendig som de gjorde?

Kommer med råd? Det var en fin omskriving av historien, må jeg si.

"Jeg fikk beskjed om at «enten gjør du endringer eller så bytter vi deg ut»."

I min verden er det en direkte trussel fra nærmeste leder om at enten gjør du som jeg vil eller så er det rett ut. Nå er det ikke noe nytt at ledere kan kreve at arbeid blir utført på en gitt måte, men når man da følger ordre og ting går til helvete så forventer i hvert fall jeg at lederen viser en viss fom for ryggrad og tar sin del av ansvaret for resultatet.

Folk er kanskje uenige, men for meg stinker dette av dårlig ledelse. Og er det en ting man ikke har råd til i Viking om dagen, så er det dårlig ledelse.

#wiggenout 

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 447
12.11.17 14:39

I følge RA er ikke Berg interessert. Men Asle Andersen og Powell er det. Kan virkelig ikke se at verken Andersen eller Powell har det som skal til for å styre dette laget mot opprykk.

odtj
odtjInnlegg: 3540
12.11.17 15:33

Burde IB stilt med Dag Steinfeldt på alle fremtidige møter med Wiggen etter det ultimatumet? Tror trenere må akseptere at hvis spillestilen ikke fungerer og laget er på full fart ned så kan overordnede si at her må du legge om, ellers må vi gjøre noe. 

 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4283
12.11.17 15:42

Jeg regner med det ikke er bare Wiggen som stod bak alt dette mange mener blei gjort mot IB. Men uansett ser det ut til å roe seg nå. Blir fort glemt og man ser med spenning mot den nye treneren.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
12.11.17 15:59
odtj: Tror trenere må akseptere at hvis spillestilen ikke fungerer og laget er på full fart ned så kan overordnede si at her må du legge om, ellers må vi gjøre noe.

Det var full evaluering og Burchnall la fram en redningsplan. Klart han har fått knallharde krav og press på seg, noe som er helt naturlig slik situasjonen var. Hadde Burchnall sagt at ting vil snu av seg selv bare vi gir det litt tid og fortsetter som før så hadde han blitt byttet ut i august.

Blir for dumt av Burchnall å kritisere dette nå. Han hadde kniven mot strupen og måtte gjøre endringer for å beholde jobben og plassen i Eliteserien. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
12.11.17 16:00

Ser på Ranheim-Sandnes Ulf for å se hva vi møter neste sesong. 0-0 til pause, veldig dårlig nivå, men mye innsats og dueller. Begge lag burde hatt mål til pause.

clavin
clavinInnlegg: 31611
12.11.17 16:36
odtj: Tror trenere må akseptere at hvis spillestilen ikke fungerer og laget er på full fart ned så kan overordnede si at her må du legge om, ellers må vi gjøre noe.

Det er noe som heter at enten har en trener tillitt eller så har han det ikke. Om såkalte overordnede forteller at vedkommende må legge om så vil jeg si at vedkommende ikke har tillitt. Det blir da noe ullent når man likevel gir vedkommende "tillitt" til å fortsette i trenergjerningen.

Hvis denne overordnede mener seg kompetent nok til å instruere treneren så burde kanskje han ta over laget da?

odtj
odtjInnlegg: 3540
12.11.17 16:44

Det er sikker noe som heter det. Mener du at styret burde overtatt trenerjobben siden de krevde tiltak for å redde plassen? De burde ha byttet han ut da, jeg mener også det. Er uenig med deg i at Wiggen  burde ha tatt over. For det er vel det du hinter om? 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
12.11.17 16:53

Da blir det lokalderby mot Sandnes Ulf i OBOS neste sesong.

Tapte etter mitt skjønn fortjent 0-1 mot Ranheim i en kamp som minnet om kick and run fra 80-tallet.

Det er lov å håpe at Sæternes blir i Ulf, men tviler på at han får lov å fortsette. Med det mannskapet han har hatt i år burde de rykket direkte opp.

Av spillere som har blitt ønsket til Viking var det vel ingen som imponerte i dag. Eriksen på venstrekant skapte absolutt ingenting, så egentlig ikke at han var på banen. Stopperne til Ulf greide seg ok, men tror ikke de har nok til å heve Viking. Vevatne spilte høyreback. Gjorde det ok, fikk fortjent gult kort.

clavin
clavinInnlegg: 31611
12.11.17 17:13
odtj: Er uenig med deg i at Wiggen burde ha tatt over. For det er vel det du hinter om?

Det er overhode ikke det jeg hinter om. Spørsmålet er likevel hva som tilsier at Wiggen sitter på slik kompetanse at han er i posisjon til å fortelle treneren at man bør spille på en bestemt måte? Det er treneren som er ansvarlig for resultatene, og da må også han bestemme hvordan laget skal spille, med mindre det er styrevedtak på at en bestemt spillestil skal praktiseres (noe som ville vært en ærlig sak da treneren da ville visst hva han hadde å forholde seg til).

odtj
odtjInnlegg: 3540
12.11.17 17:25

Må ikke trener rapportere til Wiggen? Forstod det slik at det var slik de organiserte det da han ble trukket inn mot a- laget? De burde ha fjernet IB der og da, er enig i det. Klarer bare ikke å hisse meg opp over at de sa at det du holder på med funker ikke, du må legge om. Det er faktisk pluss i boka fra meg, men når heller ikke det funket burde de ha tatt grep. 

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4129
12.11.17 17:40
odtj: De burde ha fjernet IB der og da, er enig i det. Klarer bare ikke å hisse meg opp over at de sa at det du holder på med funker ikke, du må legge om.

Som arbeidstaker forventer jeg en viss lojalitet fra min overordnede. Med det mener jeg at folk står for det de har sagt. I denne saken fikk treneren klar beskjed om hvordan jobben skulle gjøres. Det er selvsagt helt greit, og Burchnall hadde tydeligvis ikke noe stort problem med det heller.

Når vi nå vet hvordan det hele endte er det ekstremt provoserende å se at denne lederen ikke har ryggrad nok til å ta ansvar for det han har gjort. Hadde jeg vært Vikingtrener ville jeg sett på Wiggens oppførsel som illojal.

Kanskje er jeg for kravstor, men jeg forventer faktisk at min overordnede tar ansvar for det han gjør og sier, og ikke bare kaster meg utfor stupet når ting ikke går slik man ønsker.

En person som opererer på denne måten er IKKE personen som klarer å samle folkene under seg, ei heller personen som skaper den positiviteten som trengs for å reise klubben.

 

odtj
odtjInnlegg: 3540
12.11.17 23:50

Han kan ha handlet på vegne av styret? I RA sier styreleder at de vurderer å legge sterke føringer på hvordan laget skal spille (blå tråd) på ny trener, og han sier at de lot IB bryte med denne tenkningen. Virker som om de tenker at de kan styre en del av det sportslige. 

Nevi
NeviInnlegg: 8166
13.11.17 00:05

De burde da vite hva Ian sto for. Kan nå ikke ansette en trener som kræsjer med måten Viking bør spille fotball på.

DonW
DonWInnlegg: 40
13.11.17 13:53
odtj: I RA sier styreleder at de vurderer å legge sterke føringer på hvordan laget skal spille (blå tråd) på ny trener, og han sier at de lot IB bryte med denne tenkningen. Virker som om de tenker at de kan styre en del av det sportslige.

Jeg har sittet med hovedforfatteren og fått "Den Blåe Tråden" forklart. Det er en beskrivelse av formasjon, oppspilltrasèer og soneforsvar som for meg fremstod som både for detaljstyrende og for generelt til i seg selv, og alene, få lov til å være absolutt oppskrift på hvordan et lag skal bli et topp trelag i Norge. Den fremstod allerede den gang som passè. Jeg har sett lignende på en del konsulentstyrte bedriftsseminarer og de har det felles at det er skrivet som er hovedsaken, ikke virkelig fremgang og kulturforbedring. 

Da Wiggen allerede for ett år siden kalte en formasjon for spillestil og begrunnet formasjonsvalget med at Viking da kunne tjene dobbelt på å utdanne to spisser samtidig, datt entusiasmen min radikalt for hans evne til å ha brukbare visjoner og konkretiserende tanker som kunne gjøre klubben min til en offensivt spillende og vinnende klubb.

Tidlig på våren gikk samme mann ut og gav uttrykk for at det i hundreårsperspektiv kanskje var bra og i hvert fall ikke spesielt ødeleggende at Viking rykket ned til Obos.

Han minner meg for mye om de over nevnte "ekspertene" som lager vakre papirtigre som de fleste ansatte vet er helt på siden av saken, men som sjefene er såre fornøyde med for de kan fortsette med samme makt som før. 

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5013
13.11.17 14:05

Da er dere offisielt blitt farmerklubb for oss også ;)

 

Vår unge nigerianske stopper Anthony går antakelig på utlån til dere neste sesong og er allerede på plass i Stavanger for å vise seg frem. En solid og spennende spiller som det satses på i FKH, men som stiller litt bak i køen i øyeblikket (har vært ute store deler av sesongen pga. korsbåndskade) og trenger bedre matching enn spill for FKH2 i 4. divisjon. Bør være en meget solid spiller i OBOS.

helvis
helvisInnlegg: 14649
13.11.17 14:08
Svartbaken: Vår unge nigerianske stopper Anthony går antakelig på utlån til dere neste sesong og er allerede på plass i Stavanger for å vise seg frem. En solid og spennende spiller som det satses på i FKH, men som stiller litt bak i køen i øyeblikket (har vært ute store deler av sesongen pga. korsbåndskade) og trenger bedre matching enn spill for FKH2 i 4. divisjon. Bør være en meget solid spiller i OBOS.

Enig, bør være solid. Vi tar gjerne Kovacevic også. 

clavin
clavinInnlegg: 31611
13.11.17 14:09
Svartbaken: Da er dere offisielt blitt farmerklubb for oss også ;)

Faktisk er helt forferdelig tanke. Håper Viking tar til vettet og snur.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
13.11.17 14:19
Svartbaken: Da er dere offisielt blitt farmerklubb for oss også ;)   Vår unge nigerianske stopper Anthony går antakelig på utlån til dere neste sesong og er allerede på plass i Stavanger for å vise seg frem. En solid og spennende spiller som det satses på i FKH, men som stiller litt bak i køen i øyeblikket (har vært ute store deler av sesongen pga. korsbåndskade) og trenger bedre matching enn spill for FKH2 i 4. divisjon. Bør være en meget solid spiller i OBOS.

Skyt meg. 

VestreStaa
VestreStaaInnlegg: 2825
13.11.17 14:20

Hvis det er en posisjon Haugesund har godt utvalg for tiden så er det på midtstopper plass. Jeg vil tro at det ikke er så usannsynlig at Haugesund kan finne på å slippe ham til Viking også.

Han spilte jo fast i forsvaret til Haugesund i fjor før skaden. 
Og han kan bekle både høyre back og midtstopper plass. God duellspiller. Og veldig god 1 mot 1 defensivt. Har også ok fart.

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5013
13.11.17 14:20
clavin: Faktisk er helt forferdelig tanke. Håper Viking tar til vettet og snur.

Nei er til å leve med dette synes jeg. Dere kan få et par til også, så kan vi ta i mot Ryerson ;)

Men for å være litt alvorlig. Å låne spillere er jo ikke alltid det kjekkeste og jeg hadde faktisk hatet å utvikle spillere for dere, men samtidig så er Anthony en bra spiller som absolutt kan bidra til å spille dere opp igjen, og det er vel det viktigste (for dere) i denne omgang vil jeg tro.

(Innlegget ble redigert 13.11.17 14:21)

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5013
13.11.17 14:23
VestreStaa: Jeg vil tro at det ikke er så usannsynlig at Haugesund kan finne på å slippe ham til Viking også.

Det tviler jeg på. De ser nok i hvert fall Cosic an lit før de gjør noe slikt. Pr nå så har jo Anthony fremstått vel så bra som Cosic og i tillegg går Skjerve inn i sitt siste år, det kan jo tenkes at han vil prøve noe nytt også??

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
13.11.17 14:38
VestreStaa: Hvis det er en posisjon Haugesund har godt utvalg for tiden så er det på midtstopper plass. Jeg vil tro at det ikke er så usannsynlig at Haugesund kan finne på å slippe ham til Viking også. Han spilte jo fast i forsvaret til Haugesund i fjor før skaden. 
Og han kan bekle både høyre back og midtstopper plass. God duellspiller. Og veldig god 1 mot 1 defensivt. Har også ok fart.

Få med kjøpsklausul da.. ellers er det jo tullball. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
13.11.17 14:44
Svartbaken: Det tviler jeg på. De ser nok i hvert fall Cosic an lit før de gjør noe slikt. Pr nå så har jo Anthony fremstått vel så bra som Cosic og i tillegg går Skjerve inn i sitt siste år, det kan jo tenkes at han vil prøve noe nytt også??

Er han langt dårligere enn de som starter for FKH? Eller snakker vi om en som kunne spilt kamp og klart seg like bra?

Cobi
CobiInnlegg: 58188
13.11.17 14:53
Svartbaken: Det tviler jeg på. De ser nok i hvert fall Cosic an lit før de gjør noe slikt. Pr nå så har jo Anthony fremstått vel så bra som Cosic og i tillegg går Skjerve inn i sitt siste år, det kan jo tenkes at han vil prøve noe nytt også??

Og derfor er det egentlig litt rart at de signaliserer utlån så tidlig som nå i november. Om ikke Cosic bruker vinteren til å fremstå som en helt annen spiller, burde Anthony i pre-skade-form være foran han i køen.

Men Horneland er krystallklar i Aftenbladet (har ikke fått lest saken i h-avis) på at dette ikke innebærer at Anthony ikke skal satses på videre (og følgelig er nok kjøpsopsjon helt uaktuelt). Og klart, får han spilletid i Viking, kan dette være vinn-vinn for alle parter. Med unntak av selvrespekten for Vikings supportere da. Og med unntak av bredden i FKH, om Cosic forblir like svak som til nå.

Til Vikings supportere: Kvaliteten hans bør holde mer enn godt nok i OBOS, hvis nivået hans nå minner om det han hadde før skaden. Det vet man jo aldri, men før skaden så han ganske så bra ut; umulig å passere en mot en og bra i duellspillet. Og egentlig helt ok i pasningsspillet også. Bedre individuelt enn kollektivt, kanskje. Men hvilket nivå han har nå etter korsbåndsskaden, vet man jo ikke.

Henvendelsen fra Viking («hei, har dere noen dere kan låne til oss?») høres jo ellers ikke akkurat ut som en klubb som har helt kontroll. Det er ikke særlig målrettet å spørre om man har noen å låne ut. Det er litt som sjekking ti på tre om natta; alt med pupper og puls er bedre enn ingenting. Wiggen rider igjen, får man vel si.

(Innlegget ble redigert 13.11.17 14:55)

Svartbaken
SvartbakenInnlegg: 5013
13.11.17 15:02

Enig i at det hadde vært gunstigere om vi kunne se dette an til mars, men samtidig så skjønner jeg at Viking har behov for å få på plass brikkene nå og da var kanskje dette en mulighet som var så pass fristende at vi tar sjansen? Ikke vet jeg.

Og for dere fra Stavanger så er det bare å slutte seg til det Cobi skriver. Gitt at skaden ikke har satt han altfor mye tilbake så holder han godt i OBOS. Som Horneland sier så hadde han fint kunnet spille Eliteserie også, og jeg hadde ikke sett mørkt på om han stilte til start for oss, selv om han nok står litt bak Pallesen og Skjerve i utgangspunktet. Han er ung og uferdig, på godt og vondt, men med spilletid så tror jeg han kan utvikle seg meget bra og bli en riktig så solid spiller for deres del. Jeg hadde i hvert fall lett valgt Anthony foran f.eks. Nordvik.

Nevi
NeviInnlegg: 8166
13.11.17 15:19

Obs. Der fikk du visst en tommel Cobi.Sikkert fortjent i det lange løp

 

Og resten av innlegget forsvant visst og.

 

Men stemmer det virkelig at Viking har spurt om dere har en eller annen spiller til låns? Uten å være mer konkret. Grøss.

(Innlegget ble redigert 13.11.17 15:22)

Klikk for å gå tilbake til toppen