Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
aIseboy
aIseboyInnlegg: 8075
14.11.17 12:49
Kristwic7: Alt. Men når du ser hva klubben har prestert og hva ledelsen har gjort både gjennom kunnskap og grep for å bedre ting vil jeg ikke si at man fortjener fullstappede tribuner.  Hva betyr Viking for deg?

Det er personer som har gjort disse feilene. De personene som tilfeldigvis har jobbet der de siste årene. Du vil altså straffe klubben med sin 118 år gamle historie og mange meritter, og som betyr "alt" for deg, for hva tilfeldige ansatte som Bård Wiggen eller Egil Østenstad har rotet til de siste årene?

Viking for meg er den største rivalen for min klubb. Jeg har stor respekt for den historie og rolle. Så stor respekt at jeg reagerer på hva du skriver. 

Nevi
NeviInnlegg: 9011
14.11.17 12:54

Adams. 

Vet du noe mer enn som har kommet frem angående stadionsaken? Jeg følte og det var en formalitet gor en måneds tid siden. Må innrømme at je blir mer og mer usikker for hver uke så går. Virket som det var litt mer motbør enn jeg trodde.

clavin
clavinInnlegg: 32427
14.11.17 13:08

Vedrørende stadionsaken kan dette umulig være en formalitet. Det finnes såpass mange aspekter som selv mange av de "vikingste" finner tvilsomme. Et spørsmål er selvsagt om det er riktig av kommunen å gå inn og overta et stadion, og hvorfor skal de gjøre dette (på hvilken måte kommer eierskap av stadion kommunen til gode?).

Nå håper jeg at kommunen faktisk overtar stadion, rett og slett fordi jeg ønsker Viking det beste. Hadde det derimot vært en klubb jeg ikke likte så er jeg ikke sikker på om jeg hadde ment dette. Det er likevel aspekter i saken som kan gå i favør av kommunal overtakelse. Et er at det tross alt er vanlig at idrettsanlegg drives av kommuner rundt omkring, enten det er snakk om fotball eller andre idretter. Om eksempelvis Oslo kommune bygger en ny ishall som først og fremst kommer Vålerenga til gode, hvorfor kan da ikke Stavanger eie en stadion slik at byens "stolthet" kan få levelige kår? Tilsvarende bygges dyre konserthus for fiffen, så hva er forskjellen her egentlig? Det som er hevet over enhver tvil er at et godt og friskt Viking betyr mye både for byen selv og innbyggerne (for mange er fotballklubber det man først og fremst identifiserer med en by/sted).

For øvrig har jeg tidligere tatt eierne i forsvar, da jeg har ment at disse har vært "snille" som har spyttet inn penger flere ganger. Jeg vil moderere meg litt her, da de samme eierne tross alt er de som har styrt klubben mot stupet gjennom mange år. Man kan derfor med rette stille spørsmål om de også burde følt seg kallet til å rydde opp.

Summa sumarum håper jeg at kommunen overtar, men ser også faktorer som taler imot.

helvis
helvisInnlegg: 14949
14.11.17 13:16
clavin: Nå håper jeg at kommunen faktisk overtar stadion, rett og slett fordi jeg ønsker Viking det beste.

Men er vi sikre på at det er det beste for klubben? Og da mener jeg fotballklubben Viking, hva det nå enn det er, ikke eierne eller de ansatte. 

clavin
clavinInnlegg: 32427
14.11.17 13:25
helvis: Men er vi sikre på at det er det beste for klubben? Og da mener jeg fotballklubben Viking, hva det nå enn det er, ikke eierne eller de ansatte.

Hvis Viking ikke klarer å betale de løpende utgiftene, hva er alternativet?

helvis
helvisInnlegg: 14949
14.11.17 13:26
clavin: Hvis Viking ikke klarer å betale de løpende utgiftene, hva er alternativet?

Aksjeselskapet går konkurs. 

(Innlegget ble redigert 14.11.17 13:27)

storteple
stortepleInnlegg: 9208
14.11.17 14:31
Nanping: Henningsen fremstår som komiske-Ali for tiden. Det er kjempetrist. Han fremsto som en stødig mann, helt frem til de altså sparket Ian for å starte planleggingen, som allikevel ikke kan starte før de har solgt stadion.

Dette var da veldig svart-hvitt.

Man kan ikke legge de økonomiske rammene for 2018 før man har avklart stadionsaken, men man kan selvsagt starte planleggingen.

- Hvordan fotball skal Viking spille?
- Hvilke spillertyper har vi og hva mangler vi for å spille slik?
- Hva slags / hvilken trener skal man ha?

Dette kan man mene noe om uten å ha de økonomiske rammene på plass.

Jeg forstår virkelig ikke de som mener man burde ventet å sparke Ian. Mener man da at det ville vært bedre å starte arbeidet med å finne ny trener mens Burchnall fortsatt var i klubben? Eller hva ville vært en god løsning her (utover å bytte trener allerede i sommer)?

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
14.11.17 14:34
helvis: Aksjeselskapet går konkurs.

Så får kommunen stadion gratis. Og alle kontrakter opphører, dvs spilleren fristilles. Er ikke sikker på om det er en så veldig god ide. 
Jeg vet rett og slett ikke. Men en konkurs har noen store ulemper og. 

Nevi
NeviInnlegg: 9011
14.11.17 15:20

Forstår med ikke helt på dette med konkurs elle ikke. Men var ikke spillerne under kontrakt med Viking FK? Dvs at om ASA går konkurs så opprettholdes alle kontraktene i Viking FK?

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
14.11.17 16:11
TAdams6: Det er vel bare en formalitet som gjenstår før kommunen tar over. Man går vel bare og venter på at det blir bekreftet?

Slik jeg har forstått det er det forhandlinger. Det vil si at det fortsatt gjenstår å bli enig om pris og vilkår. Her antar jeg man skal forhandle om både salgspris og hva Viking skal betale i leie for å bruke stadion framover. Samt mulig noe om ansvarsfordeling i forhold til drift. Har også forstått at dette kan bli mer langdrygt enn en skulle ønske. Så da er det neppe kun formaliteter.

Nå er fokuset i media og fra politikere ofte ensidig som om kommunen skal overta stadion for en sum uten at de får noe tilbake.

Men her er det flere aspekter.

For det første antar jeg at Viking og muligens noen andre aktører skal betale leie.

For det andre får kommunen tilgang til flere baner som det vel ofte er knapphet på. Det gjør muligens at man kan slippe andre investeringer og bruke nødvendig land til andre ting som er inntektsbringende.

For det tredje det også muligheter rundt anlegget i Jåttåvågen som kommunen kan benytte til å tjene penger eller redusere investeringer på andre fronter. Det er tidligere sett på muligheter for å bygge mer næringsbygg og/eller bolig. Samtidig finnes det sikkert også muligheter for å gi flere tilbud til den videregående skolen.

Så det er i mine øyne ikke så enkelt som at kommunen gir Viking en gave lik det de betaler for stadion.

Og ja i mine øyne vil det bety mye for Stavanger å få et Viking opp i toppen igjen. Stavanger kommune har ikke råd å la klubben gå til bunns.

 

(Innlegget ble redigert 14.11.17 16:12)

Nevi
NeviInnlegg: 9011
14.11.17 16:15

Det siste er ikke minst viktigfotballidiot. Viking har våre viktig for kommunen / byen i flere ti-år. Så klart de må/ bør være interresserte i å få til en løsning.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
14.11.17 16:20
Jimmy_Stein: Så får kommunen stadion gratis.

Ja får de nå det? Det er vel kreditorer som har pant i stadion som nok ikke vil gå med på dette.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
14.11.17 17:11
fotballidiot2: Slik jeg har forstått det er det forhandlinger

Fra 24.oktober

"Mot stemmene fra Ap og SV besluttet kommunalutvalget i Stavanger tirsdag å be rådmannen fortsette forhandlingene om overtakelse av Viking stadion."

"Med de føringer og det mandat vi nå har gitt rådmannen for de videre forhandlinger, mener vi at vi kan oppnå et gunstig resultat for Stavanger kommune. "

Det er fortsatt forhandlinger, men det er vel gått videre til rådmannen. Hvordan rekkefølgen er videre er jeg usikker på, men trodde at rådmann og Viking nå forhandler om en best mulig avtale for begge parter.

Er det noe innimellom her som kan stikke kjepper i hulene?

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 502
14.11.17 17:20

Viking har nå satt «hykkas» på seg selv flere ganger allerede, så det går nok an her og. 

Og så lenge det kun er forhandlinger, er det vel også en mulighet for begge parter å trekke seg om en ikke blir fornøyde.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
14.11.17 17:29

RA skal kåre årets Viking. Det har vel sjelden vært så vanskelig å finne gode kandidater.

Kandidatene til RA er

Julian Ryerson, Kristoffer Haugen, Tommy Høiland, Andre Danielsen, Iven Austbø.

Fantastisk dårlig liste. Høiland, Danielsen og Austbø har ingenting på en slik liste å gjøre. Ulempen er jo at de som har reist videre ikke kan kåres, noe som er rart synes jeg. For det er liten tvil om at Samuel Adegbenro er årets Viking uansett om han er i klubben eller ei. Ingen andre når han til knærne denne sesongen.

Cobi
CobiInnlegg: 58243
14.11.17 17:32
TAdams6: Er det noe innimellom her som kan stikke kjepper i hulene?

Ja, det er jo det. I hvert fall i teorien. I praksis blir nok saken løst sånn som saker stort sett løses i Stavanger, ved at Høyres toppfolk i praksis styrer alt utenom de formelle prosessene…

Men politikerne har nå bedt administrasjonen (at det er rådmannen er bare en standardformulering for alt politikerne sender tilbake til administrasjonen for gjennomføring) om å gjennomføre forhandlinger på vegne av Stavanger kommune. Når disse forhandlingene er unnagjort og administrasjonen mener de kan presentere de beste resultatene de har klart å komme frem til, skal saken til ny politisk behandling. Om politikerne så vedtar den fremforhandlede avtalen (og det er her jeg sier at dette i praksis nok er avklart for lengst, og i hvert fall lenge før selve avstemningen. Når Hernes uttaler seg som han har gjort, har han nok Høyre bak seg, og det Høyre vil, det vil som regel Stavanger), så er ting i boks. Men i teorien kan jo politikerne vedta at avtalen ikke gagner kommunen og at de dermed trekker seg ut (eller sender administrasjonen tilbake til forhandlingsbordet).

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
14.11.17 17:38
Cobi: og det er her jeg sier at dette i praksis nok er avklart for lengst, og i hvert fall lenge før selve avstemningen

Viking og ordfører Sagen ønsket å ha ting avklart før sommeren som var, men tidsfristene ble for korte. Det er det som er med kommunen, mister man en tidsfrist så går tiden så vanvittig fort og ting blir langdryge. Det at de blir enige er jeg ikke i tvil om. Det som er spørsmålet er hva avtalen sier for både kommune og Viking. Begge må bli fornøyde og Viking har store forhåpninger.

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 502
14.11.17 17:46

Er langt ifra noen ekspert på politiske prosesser. Men var det ikke noe av dette som skjedde ift OL i Oslo? At det egentlig var flertall for søknad før det begynte å blåse en kritisk vind over det hele. Så falt hele prosessen sammen.

Kan det skje noe av det samme med Viking i denne stadionsaken? At det som ser ut som en formalitet ikke blir det allikevel?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
14.11.17 17:54
soren_plystre: OL i Oslo?

Det var vel en uryddig prosess der Oslo skviset Tromsø og Trondheim i kampen om OL

"Tror du det er distriktsmotstand mot Oslo som gjør at de siste 200 millionene med søkerkroner nå kan være brukt forgjeves?

For noen er det kanskje det, men jeg tror nok grasrotas skepsis til IOC er viktigere."

IOC motstand og motstand fra resten av Norge mot Oslo var det som slo ut mest

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
14.11.17 18:08
Nevi: Men var ikke spillerne under kontrakt med Viking FK? Dvs at om ASA går konkurs så opprettholdes alle kontraktene i Viking FK?

Mulig jeg har misforstått dette. Klubben har kontrakt med spillerne, det må de ha. Men AS-et garanterer for lønnen deres, for det er AS-et som sitter på største delen av inntektene. Dermed kan klubben, som er uten nevneverdige inntekter,  ikke betale lønn og spillerne fristilles. Så mulig vi har rett begge to. Jeg synes det er vanskelig å se alle sammenhenger.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6866
14.11.17 18:12

Jimmy_Stein:"Klubben har kontrakt med spillerne, det må de ha. Men AS-et garanterer for lønnen deres, for det er AS-et som sitter på største delen av inntektene. Dermed kan klubben, som er uten nevneverdige inntekter,  ikke betale lønn og spillerne fristilles. "

---------

Dette er riktig.

 

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
14.11.17 18:22
Gorgi: Dette er riktig.

Puste letta ut. Takk

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45397
14.11.17 18:36
aIseboy: Det er personer som har gjort disse feilene. De personene som tilfeldigvis har jobbet der de siste årene. Du vil altså straffe klubben med sin 118 år gamle historie og mange meritter, og som betyr "alt" for deg, for hva tilfeldige ansatte som Bård Wiggen eller Egil Østenstad har rotet til de siste årene? Viking for meg er den største rivalen for min klubb. Jeg har stor respekt for den historie og rolle. Så stor respekt at jeg reagerer på hva du skriver.

Du reagerer på at jeg skriver det, men ikke at noen andre skriver nesten det samme? I see.. 

Forøvrig regner jeg med at du både skjønner og vet at både Egil Østenstad og Bård Wiggen neppe har ansatt seg selv. Dermed er det også flere enn de 2 som har gjort en mildt sagt svak jobb.

(Innlegget ble redigert 14.11.17 18:36)

siggi76
siggi76Innlegg: 3143
14.11.17 18:42

Ved en konkurs må det melde seg nye investorer. Kan ikke skjønne annet, men samtidig er neppe noen investorer så dumme at de er villige til å gå inn uten en kraftig opprenskning i administrasjonen. Antar wiggen i så fall blir første mann ut, men Henningsen er nok også i en utsatt posisjon. Som sølvpilen ville ha sagt: «den mannen taler med kløvet tunge»

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2815
14.11.17 18:53
siggi76: kraftig opprenskning i administrasjonen.

Kraftig? Det er vel 4 personer igjen å ta av. Noen må faktisk kunne klubbdrift. Skal Henningsen ut (noe som jeg mener må være en gigantisk tabbe nå) så må det inn noen som faktisk kan drive en topp-klubb. Topp-klubb definert som klubb i de 2 øverste divisjonene. Med tanke på at en fotballklubb ikke er en vanlig bedrift, krav fra NFF, sponsorer, supportere, media og mannen i gata. Jobbe døgnet rundt i store perioder for en meget moderat lønn innen fotballverdenen. Jeg tviler sterkt på at den personen med rette kunnskaper finnes i dagens fotballnorge som vil ta over jobben til Henningsen i dagens situasjon.  

Nevi
NeviInnlegg: 9011
14.11.17 19:12
siggi76: Ved en konkurs må det melde seg nye investorer

Er det helt sikkert at det må være en nødvendighet?
Hva gjør andre klubber som har en rundt 60 mill i omsetning? Som hevder seg bra.
Er selvsagt avhengig at Viking skal få slette gjeld. Og driftsutgifter i forhold til stadion. Dette er vel to ting som kommer til gode dersom kommunen overtar som eiger av stadion.

I dag har vi vel 40-50 mill i sposorpenger. Så får vi håpe at vi kommer oss snart over 50 mill igjen.

Nevi
NeviInnlegg: 9011
14.11.17 20:07
Jimmy_Stein: Mulig jeg har misforstått dette. Klubben har kontrakt med spillerne, det må de ha. Men AS-et garanterer for lønnen deres, for det er AS-et som sitter på største delen av inntektene. Dermed kan klubben, som er uten nevneverdige inntekter, ikke betale lønn og spillerne fristilles. Så mulig vi har rett begge to. Jeg synes det er vanskelig å se alle sammenhenger

Hørtes litt riktig ut slik du skriver det.

Ut i fra det som Maaseide skrev om å slå AS`et konkurs hørtes det ikke ut som det var så negativt.
Men er ikke sikkert det er Så mye minus med å frigi kontraktene. Er nok de færreste som er klar for å fortsette i klubber i eliteserien uansett. Da får Viking gi nye kontrakter til de som ønsker å spille Viking opp igjen. Til ett par hakk lavere lønn enn de har i dag.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
14.11.17 20:19
Nevi: Er nok de færreste som er klar for å fortsette i klubber i eliteserien uansett

Er vel en del der som hører til i Eliteserien. Selv om det har blitt nedrykk så betyr ikke det at spillerne har blitt dårlige over natta. Det er elendig ledelse som først og fremst har ført til nedrykket.

Nevi
NeviInnlegg: 9011
14.11.17 20:28
TAdams6: Er vel en del der som hører til i Eliteserien

Ryerson og Haugen regnet jeg egentlig ikke med. De forsvinner vel muligens, enten om de er under kontrakt eller ikke.

Ellers er det vel Zymer og Sale som kanskje vekker mest interresse. Og det ville vært synd å miste disse to. De bør ligge i toppen av kvalitet når det gjelder kvalitet i Obos. 
Høiland skrev en lengre kontrakt med Viking selv om de var meget utsatt til. Har tror jeg ønsker å gi jernet for Viking neste år.

Ellers er det stort sett spillerer som kan velge å spille i Viking. Med rett trener kanskje få inn litt selvtillit med å vinne en del kamper. 
Eller kan de velge å spille annen eller tredjefiolin i eliteserieklubber.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
14.11.17 20:32
Nevi: Ellers er det stort sett spillerer som kan velge å spille i Viking

Selv om vi er i OBOS så er Viking en attraktiv klubb i utgangspunktet. Det hele avhenger av økonomi og kortsiktig ambisjoner. Men regner med at Viking kommer til å gå for opprykk og da vil Viking være attraktiv for mange. 

Klikk for å gå tilbake til toppen