Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
26.11.17 19:15
TAdams6: Han har ikke nivået i Eliteserien. Men skal bli spennende å se hva 1 år i OBOS kan gjøre. Der må utviklingen komme, ellers er det ikke håp.  Tror spillere som Zymer og Sale også kan få flott utvikling i OBOS. Ellers oppløftende 1.omgang. Cruz har vært voldsomt bra. Imponerende at han går inn i sin siste kamp på den måten. Kanskje er dette en mann vi burde satset videre på? Han vokser ivertfall kamp for kamp.

Ting du sier her som jeg har tenkt litt på.. Spillere som Zymer og Sale blir veldig viktige neste år, de bør også ta flere steg.

Er det egentlig rart at spillere som Cruz,Jenkins og Green slet når de kom inn i sommer?
De hadde trolig ikke spilt fotballkamper på lang lang tid og så blir du kastet inn i en klubb som slet stort fra før... 
Ingen spiller ville prestert godt for Viking da.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
26.11.17 19:16
TAdams6: Dempsey trolig Start trener. Er dette en mann dere kunne ønsket til Viking? Jeg synes han er veldig usikker og glad vi ikke satser på han.

Høgmo gjorde en mye bedre jobb enn Dempsey i Sverige. 
Messias > Dempsey.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
26.11.17 20:11

En veldig herlig avslutning på sesongen.

Bjarte sendte utpå et lag i 4-4-2 og langt mer direkte. Baller i bakrom og knallhard jobbing av alle utpå der. Herlig, et Viking vi kan være stolte av.

Synes Cruz var bra bak. Men en spiller som må nevnes er jo Adrian Pereira. Hvor gammel er han? Herlig å se en back som er god defensivt. Hadde flere veldig gode involveringer.

Herlig å høre intervjuet av Jenkins etter kampen. Han ønsker å bli i Viking. Det er en stor klubb og liker seg. Hadde vært veldig greit å beholde han.

Synes Høiland har vært litt av i det siste, også i dag. Ikke samme spruten over han som når han er på sitt beste. Men 2 flotte mål av Bringaker selv om han ellers gjør mye rart. Han er en avslutter, resten er han ikke veldig god til. Men i dag la Bjarte opp spillet slik at Bringaker kom langt mer til sin rett.

Synes Bjarte gjorde mer rette valg i forhold til spillerne han disponerer i dag enn Burchnall greide i omtrent alle sine kamper. Vi har ikke verdensstjerner, da gjelder det å få ut spisskompetansen og bruke den best mulig. Et godt steg i riktig retning i dag.

God avslutning, nå er det bare å vente på alle svarene som kommer de neste ukene.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
26.11.17 20:17
TAdams6: En veldig herlig avslutning på sesongen. Bjarte sendte utpå et lag i 4-4-2 og langt mer direkte. Baller i bakrom og knallhard jobbing av alle utpå der. Herlig, et Viking vi kan være stolte av. Synes Cruz var bra bak. Men en spiller som må nevnes er jo Adrian Pereira. Hvor gammel er han? Herlig å se en back som er god defensivt. Hadde flere veldig gode involveringer. Herlig å høre intervjuet av Jenkins etter kampen. Han ønsker å bli i Viking. Det er en stor klubb og liker seg. Hadde vært veldig greit å beholde han. Synes Høiland har vært litt av i det siste, også i dag. Ikke samme spruten over han som når han er på sitt beste. Men 2 flotte mål av Bringaker selv om han ellers gjør mye rart. Han er en avslutter, resten er han ikke veldig god til. Men i dag la Bjarte opp spillet slik at Bringaker kom langt mer til sin rett. Synes Bjarte gjorde mer rette valg i forhold til spillerne han disponerer i dag enn Burchnall greide i omtrent alle sine kamper. Vi har ikke verdensstjerner, da gjelder det å få ut spisskompetansen og bruke den best mulig. Et godt steg i riktig retning i dag. God avslutning, nå er det bare å vente på alle svarene som kommer de neste ukene.

Med så mange spillere ut har Kristwic bestemt seg for følgende: Behold Cruz og Jenkins. Ja, jeg vet at Cruz egentlig er ferdig. 
Men jeg tror at han først nå begynner å komme i noe som ligner på form, det var han ikke tidligere i høst.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
26.11.17 20:22
Kristwic7: Cruz egentlig er ferdig. Men jeg tror at han først nå begynner å komme i noe som ligner på form, det var han ikke tidligere i høst.

Det kommer også av tillit. Etter at Burchnall reiste har Bjarte brukt han i begge kampene. Samtidig har Haugen vært ute. Men kan virke som om Bjarte har mer sansen for Cruz enn Burchnall hadde. Cruz er nok ferdig. Så han sto og snakket med Stabæk treneren etter kampslutt. Er han spansk? Mulig Cruz la inn et godt ord om seg selv?

GGzahid
GGzahidInnlegg: 289
26.11.17 20:22

Har ikke registrert dette tiltaket av Viking før, så det på hjemmesiden nå hvor man kan kjøpe sesongkort. 

Folkesponsor

Vi vet at der er mange der ute som er veldig glad i Viking, og som ønsker å bidra litt mer for at vi igjen skal komme oss tilbake til toppen av Norsk Fotball. Vi lanserer derfor et helt nytt konsept: Viking Folkesponsor. 

Blir du Folkesponsor så får du: 
- Navnet godt synlig på en helt egen Folkesponsorvegg bak Hovedtribunen
- 1stk GRATIS cupfinalebillett om Viking når Cupfinalen i 2018.

Pris: 1299,- pr år.

*Inntektene fra folkesponsorene skal uavkortet gå til å forsterke spillerstallen.*

 

 

helvis
helvisInnlegg: 14649
26.11.17 20:24
TAdams6: Herlig å høre intervjuet av Jenkins etter kampen. Han ønsker å bli i Viking. Det er en stor klubb og liker seg. Hadde vært veldig greit å beholde han.

De har aldri fått noen sjanse noen av dem som ble hentet i sommer dessverre. Kastet ut i det og man har vært veldig klar på at de forsvinner etter sesongen nesten i det de ble signert. Cruz, Gregov og Jenkins er alle helt ok spillere som fort kan fungere bra i OBOS. Men jeg aner ikke hvor mye lønn de har osv. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4283
26.11.17 20:28

http://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/nok-en-spiller-ferdig-i-viking-1.1061768. Han hadde jo og kontraktfestet at han kunne gå ved nedrykk. 

helvis
helvisInnlegg: 14649
26.11.17 20:36

Fikk ikke sett særlig til kampen men det var da to flotte scoringer av selveste Bringaker. 

NahDawg
NahDawgInnlegg: 3051
26.11.17 20:40
TAdams6: Men en spiller som må nevnes er jo Adrian Pereira. Hvor gammel er han? Herlig å se en back som er god defensivt. Hadde flere veldig gode involveringer. Herlig å høre intervjuet av Jenkins etter kampen. Han ønsker å bli i Viking. Det er en stor klubb og liker seg. Hadde vært veldig greit å beholde han.

Pereira er 99-modell, så 18 år. Han var overraskende god ja. Om Haugen forsvinner hadde det vært veldig gøy om Pereira ble satses på.

Spennende at Jenkins liker seg her, absolutt en spiller jeg vil ha med videre. Trenger slike krigere i Obos.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
26.11.17 21:19
TAdams6: Det kommer også av tillit. Etter at Burchnall reiste har Bjarte brukt han i begge kampene. Samtidig har Haugen vært ute. Men kan virke som om Bjarte har mer sansen for Cruz enn Burchnall hadde. Cruz er nok ferdig. Så han sto og snakket med Stabæk treneren etter kampslutt. Er han spansk? Mulig Cruz la inn et godt ord om seg selv?

Stabæk treneren er spansk ja.  Vet ikke hva Bjarte har gjort med laget, men det virker som man jobber mer som et lag nå. 
Selv om Stabæk er tynn suppe, så er det solid å slå både Sarpsborg og Stabæk.

storteple
stortepleInnlegg: 8907
26.11.17 21:26

TAdams6: «Herlig å høre intervjuet av Jenkins etter kampen. Han ønsker å bli i Viking. Det er en stor klubb og liker seg. Hadde vært veldig greit å beholde han.»

 

Håper du har rett, men selv tolket jeg intervjuet av ham som svært diplomatisk. Han var nok ærlig på at han trives i klubben, men OBOS frister neppe. Har liten tro på at han blir med videre, dessverre. Han vet nok at han er ønsket videre i Viking, så om ønsket hans var så klart hadde det vært enkelt å oppfylle. Hvis vi er heldige så får han ingen gode alternativer. 

Bringaker viser forøvrig skikkelig takter ved de to målene i dag. Svært gode avslutninger begge to. 

Synd vi ikke har fremstått som dette tidligere denne sesongen. Det bekymrer meg at spillerne selv gir uttrykk for at de «endelig kan senke skuldrene». Kan de ikke også si noe om hvorfor de ikke har kunnet gjøre det tidligere?

storteple
stortepleInnlegg: 8907
26.11.17 21:26

Pereira la forøvrig gode cornere. Det er nok til at han bør spille fast allerede neste år. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
26.11.17 23:31

Hvor kan en se målene fra kampen i dag i reprise? Tv2 fant ikke plass til Viking hverken i sportsnyhetene eller fotballXtra.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6441
Gorgi
GorgiInnlegg: 6441
27.11.17 12:01

Stem på rundens spiller. Årets siste avstemming. Oppdatering kommer i slutten av uken.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
27.11.17 15:51

I OBOS kan de unge i større grad få tillit og utvikle seg. Stallen ser slik ut nå

Keeper: Austbø og Wichne
(skjer nok ikke noe her)

Forsvar: Ryerson, Kronberg, Haugen, Novak, A.Pereira
(Ryerson og Haugen forsvinner nok. Kronberg aner jeg ikke, men tror han forsvinner. Martinsen får nok kontrakt. Novak aner jeg ikke. Pereira viste i går at han absolutt kan satses på. Her må det inn mye, samtidig kan fort Martinsen og Pereira ta hver sin back. Regner ikke med at noen av de stopperne som kom i sommer fortsetter)

Midtbane: Danielsen, Ernemann, Sørås, Harald Tangen og Jonas Pereira.
(Haukås og Jenkins vet jeg ikke om fortsetter. Har vel vært snakk om Landu Landu. Ernemann, hva skjer med han?)

Kanter: Aasheim, Zymer, Sale, Torsteinbø, Michaelsen
(I utgangspunktet greie kanter dette til OBOS, tror ikke det skjer så mye i denne posisjonen. Ungt og fremadstormende)

Spiss: Bringaker, Høiland, Udoh, 
(disse blir nok med videre, så tror jeg det kommer en stor og sterk spiss i tillegg)

Noen som vet hvorfor Ernemann og Kronberg har spilt så lite i det siste?

Det er snakk om 6 spillere inn. Det vil vel være minst 3 stoppere, en midtbane og en spiss. Det blir nok en forsvarsspiller til.

Laget med denne troppen

--------------------------Austbø----------------------
Martinsen----------???------???-----------A.Pereira
Sale---Danielsen---Sørås (Jenkins/CLL?)----Zymer
-------------------Høiland---Bringaker---------------

Har et ok utgangspunkt. Noen viktige roller må inn. Samtidig håper jeg det kommer noen unge bakfra som også melder seg på

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
27.11.17 16:24
TAdams6: --------------------------Austbø----------------------
Martinsen----------???------???-----------A.Pereira
Sale---Danielsen---Sørås (Jenkins/CLL?)----Zymer
-------------------Høiland---Bringaker---------------

Stiller vi med Martinsen og Austbø neste år, rykker vi ned enda en divisjon.. Ingen av de holder nivået.Midtbanen ser grei ut, dog ikke veldig lekker. Sørås i 11'er har jeg ikke helt tro på, samt at Sale har et stykke før han bør starte. Det samme gjelder Bringaker.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
27.11.17 16:34
Kristwic7: Stiller vi med Martinsen og Austbø neste år, rykker vi ned enda en divisjon.. Ingen av de holder nivået.Midtbanen ser grei ut, dog ikke veldig lekker. Sørås i 11'er har jeg ikke helt tro på, samt at Sale har et stykke før han bør starte. Det samme gjelder Bringaker

Om Austbø og Martinsen ikke holder nivået vet vi ikke, de har ikke spilt i OBOS før. Jeg vil tro at begge holder bra OBOS nivå.

Sørås i 11'eren av de som har kontrakt. Det er jo ikke så mange andre alternativ når jeg regner med at Ernemann ikke er med videre.

Sale er bankers på laget, både i Eliteserien og OBOS. Bringaker kan forhåpentligvis blomstre i OBOS, det hadde vært kjekt.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
27.11.17 16:48

Iversen i RA er kritisk til lista over mulige trenerkandidater som kom fram før helga. Viking går i samme gamle fella og er ikke bevisst på hva slags fotball de ønsker å spille. Det går mer etter navn og erfaring uten å ta innover seg hvor klubben skal gå. Ballbesittelse, på tvers og bakover. Eller mer direkte og fremoverrettet?

Iversen mener at alle kandidatene til SA er ballbesittende. Kun Per Joar Hansen som til en viss grad er direkte i stilen. 

Jeg synes det er godt han tar det opp, for dette er faktisk det viktigste med en treneransettelse. Ikke hva slags navn han har eller hvor han har vært, men hva slags fotball han står for. Det er det viktige og jeg håper virkelig vi går for mer direkte fotball. Det er noen i Viking som har en forkjærlighet for ballbesittelse, tversover og bakoverpasninger. Jeg håper den eller de som har denne forkjærligheten holder seg langt unna prosessen med å finne ny trener. Det siste vi trenger er sidrumpa, defensive, kjedelige fotballen vi har blitt servert i alt for mange år. 

Gi oss direkte fotball, gi oss angrepsfotball. Får vi det så er sjansen for at jeg kommer tilbake på stadion langt større enn hvis vi skal holde på å trille ball på egen banehalvdel.

Iversen avslutter med at man ikke må gå over bekken etter vann, Bjarte viste veldig lovende takter i går.

Jeg er enig. Den fotballen vi spilte i går er langt mer tiltalende for min del. Det er et lag jeg kan stå bak og støtte. De gir alt, prøver, går i angrep. 

Vi får se hva vi ender opp med, men jeg håper virkelig de som har ansvaret for å ansette ikke ser på navn og hvor de har vært, men på hva vi vil ha, hvordan vi ønsker å spille fotball og få en trener som kan utføre dette og som samtidig er flink med unge spillere.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
27.11.17 17:15
TAdams6: Om Austbø og Martinsen ikke holder nivået vet vi ikke, de har ikke spilt i OBOS før. Jeg vil tro at begge holder bra OBOS nivå. Sørås i 11'eren av de som har kontrakt. Det er jo ikke så mange andre alternativ når jeg regner med at Ernemann ikke er med videre. Sale er bankers på laget, både i Eliteserien og OBOS. Bringaker kan forhåpentligvis blomstre i OBOS, det hadde vært kjekt.

Men når disse 2 har vært involvert i mange baklengs i TL, er det lite som tilsier de skal være veldig bra i OBOS. Martinsen har vært involvert i fryktelig mye rart, i går var han blant de verste.

gNeville2
gNeville2Innlegg: 90
27.11.17 17:49

Håper Viking går for Christian Eggen Rismark som har vært bunnsolid for Ranheim denne sesongen. Kan vi drømme om et stopperpar med han og Bjørdal neste år?

En annen jeg håper Viking klarer å hente er Niklas Sandberg. 

Sikter kanskje høyt her, men klarer vi få inn en solid trener med en bra langsiktig plan, samt at det skaffes midler til spillersigneringer tror jeg det kan være mulig.

odtj
odtjInnlegg: 3540
27.11.17 17:53

Nei,nei,nei nå har de lovet en rutinert topptrener nå må de levere. Ser at RA og det lokale fotballtwittoratet er ute og lufter dette, forhåpentligvis for egen regning. Hvis innavla Viking igjen går for en kompisløsning (på bakgrunn av en seier mot det svakeste laget jeg noengang har sett på stadion) så klikker jeg. Nå må det inn en sterk mann utenfra. En ubehagelig jævel som røsker opp i ting. 

Vi må passe oss nå. Sønnene til trener kommer inn på a- laget, ex spillere overalt i styre og stell, Røsslers uttalelse om at vi er en klubb der treneren utenfra alltid blir syndebukk, den innavla inkompetansen som sitter i veggene, alt vi tar i blir til dritt. Nå må det hentes folk utenfra. 

(Innlegget ble redigert 27.11.17 17:54)

Nevi
NeviInnlegg: 8166
27.11.17 18:22

Ingen tvil at Viking spilte en enklere, og kjekkere form for fotball i går. Kor ofte har vi sett de siste årene at Viking bevisst slått ballen i bakrom. Kan omtrent telle de gangene på en hand.

Var nok ikke noe stort Stabæk-lag vi så i går. Men Viking gjorde det ihvertfall litt vanskeligere for de med en mer fremoverrettet stil.

Er godt at RA gjør sin jobb her. At Iversen stiller det viktigste spørsmålet.

odtj
odtjInnlegg: 3540
27.11.17 18:33

Men kan vi la en relativt brukbar kamp telle i en slik vurdering. Han har vært en del av trenerteamet hele sesongen. Vi kunne fort ha fått noen mål imot i går, selv mot dette ursvake Stabæk, det blir litt for spinkelt grunnlag å legge hele klubbens fremtid på. Hvis klubben kommer med navn som Høgmo og Hamren, for så å gå for intern løsning vil de fremstå som klovner. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4283
27.11.17 18:37

Bjarte har da vært en del av trenerteamet som medvirket til dette nedrykket. Nå er han plutselig god nok til å overta treneransvaret alene grunnet 2 seire helt på tampen? Han har med andre ikke hatt påvirkningskraft i det hele tatt tidligere? Og heller ikke kunnet påvirke i noen i rettning før nå? En spillergruppe uten selvtillit har han med andre ord ikke kunne gjort noe med heller. Jeg synes det er ett rart forslag at han nå skulle bli hovedtrener. Viking har gått ut å sagt han ikke er aktuell som hovedtrener. Det får de neste holde.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4283
27.11.17 18:39

Ja du hadde alt svart på det Odtj. Så det litt sent. Helt enig med deg!

storteple
stortepleInnlegg: 8907
27.11.17 18:47

Hvis man går for Aarsheim, etter de uttalelse som har kommet fra klubben i det siste, kan man ikke lenger ta Viking seriøst på noen områder. 

To seire i kamper med absolutt null betydning kan ikke ha noe å si. 

Aarsheim må gjerne bli, men ikke som hovedtrener. 

helvis
helvisInnlegg: 14649
27.11.17 18:55

Aarsheim er jo eneste igjen med sportslig kompetanse så man får spørre han ... Det er i alle fall ingen andre ansatte i klubben som bør ta noen sportslige avgjørelser.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 21864
27.11.17 19:14
storteple: Hvis man går for Aarsheim, etter de uttalelse som har kommet fra klubben i det siste, kan man ikke lenger ta Viking seriøst på noen områder.
To seire i kamper med absolutt null betydning kan ikke ha noe å si.

Aarsheim var vel kun hovedtrener i 2 kamper? Og da 1 seier og 1 tap.

Dog har han hjemmestatistikk på 100 % som hovedtrener.

I mine øyne for tidlige med Aarsheim, men tenk gjerne langsiktig slik at han kan være klar til å overta når en mer meritert trener har ført oss tilbake i norgestoppen.

Klikk for å gå tilbake til toppen