Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44504
29.11.17 18:52
helvis: Ser forøvrig ut som om Høgmo ikke havner i Viking.

Takk gud for det.

odtj
odtjInnlegg: 3540
29.11.17 18:54

Høgmo til Fredrikstad. Må bli Hamren da:)

(Innlegget ble redigert 29.11.17 18:55)

HNilsen
HNilsenInnlegg: 10119
29.11.17 18:56
TAdams6: Iversen avslutter med at man ikke må gå over bekken etter vann, Bjarte viste veldig lovende takter i går.

Viking skal ikke ansette trener for å få "likes" av sportskommentatorer. Viking skal ansette trener for å inspirere investorer, begeistre publikum og tiltrekke seg gode spillere fra hele landet. Viking skal ansette en trener som gir folk i regionen, spillere og investorer tro på prosjektet opprykk. Til det må det en trener som har erfaring, har et navn og en CV å vise til. Denne personen er ikke Bjarte Lunde Aarsheim.

MacanT
MacanTInnlegg: 12260
29.11.17 19:02
helvis: Jeg er enig med en del politikere her. Jo mer jeg tenker på det jo mindre er jeg enig i at kommunen bør ta regningen og eierskap i stadion. Jeg er Viking-supporter på min hals - men dette er ikke kommunens oppgave å rydde opp i.

Helt enig, dette rotet må kommunen holde seg langt unna.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
29.11.17 19:04
helvis: Jeg er enig med en del politikere her. Jo mer jeg tenker på det jo mindre er jeg enig i at kommunen bør ta regningen og eierskap i stadion. Jeg er Viking-supporter på min hals - men dette er ikke kommunens oppgave å rydde opp i.

Jeg er litt todelt i dette. Disse politikerne har noen gode argumenter. Samtidig er Viking en institusjon i både Stavanger og regionen rundt. Viking bidrar på mange mulige måter med "gratis" reklame, oppmerksomhet både innland og utland. Det er også noe byen normalt sett er stolt av. Alle byer som er noe, har eget øl og eget fotball lag.

Selv om det ikke kan måles i kroner, så tror jeg kommunen tjener på å ta over stadion.

Samtidig har RBK gått andre veien, de eier nå stadion selv etter at de kjøpte opp mer andeler for noen år siden.

Det er absolutt mest gunstig for Viking å eie stadion selv når økonomien er i orden og det sportslige er på plass. Problemet er når dette ikke skjer.

Han ene politikeren sier at det er bedre å legge godt til rette for Viking. Da lurer jeg på hvordan, for det er absolutt en god ide. Men da må det ikke komme tomme ord, da må det konkretiseres hva han mener. For realiteten er at klubben er svært nær å gå konkurs.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
29.11.17 19:05
HNilsen: Viking skal ikke ansette trener for å få "likes" av sportskommentatorer. Viking skal ansette trener for å inspirere investorer, begeistre publikum og tiltrekke seg gode spillere fra hele landet. Viking skal ansette en trener som gir folk i regionen, spillere og investorer tro på prosjektet opprykk. Til det må det en trener som har erfaring, har et navn og en CV å vise til. Denne personen er ikke Bjarte Lunde Aarsheim.

Jeg er for så vidt enig her. Men jeg er utrolig redd for at Viking går i fella og henter et navn i stedet for den treneretypen de trenger.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6441
29.11.17 19:31

Denne spilleren var Viking interessert i for et år siden. Nå er han ledig, men det spørs om norsk Obos-liga frister.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
29.11.17 19:38
Gorgi: Nå er han ledig, men det spørs om norsk Obos-liga frister.

Du har litt innsikt i Viking. Wiggen er borte og Burchnall er borte. Hvem er det som har oppsyn med spillere nå? 

Hvem blir beslutningstaker for spillere neste sesong?

clavin
clavinInnlegg: 31611
29.11.17 19:45

Jeg har vanskelig for å se at Batty er riktig person for Viking på nåværende tidspunkt, og skjønner i hvert fall ikke argumentet om at laget visstnok spilte bra i den betydningsløse siste kampen på søndag (jeg så den ikke, og driter for så vidt i hvordan denne forløp). Viking skal ansette en trener hvor formålet er å ta dem videre, og opp fra Obos. Hvilken relevans har det så at man visstnok spilte bra i siste kamp? En skulle tro at enkelte hadde lært av historen, eksempelvis at et "høstseriemesterskap" ikke betyr at man fortsetter trenden når neste sesong starter, og langt mindre at siste kamp en sesong forteller noe som helst.

Jeg er heller ikke enig i at messingen om ballbesittelse er veien å gå akkurat nå. Viking er i Obos, enkelt og greit fordi de er et taperlag, og da hadde det vært en ide å lære å vinne etter hvert. Om dette skal skje ved hjelp av såkalt "rævafotball" (hva nå dette måtte være) eller på annen måte er for meg underordnet. I denne situasjonen får man tilstrebe å få resultater, uansett virkemiddel. 

Hvis det er en lokal som muligens kunne klart det er det Asle Andersen. Batty synes jeg virker litt for "svak" til å ha rollen. Jeg kjenner ham ikke, men dette er inntrykket mitt av ham. Han har heller ingenting å vise til av betydning som trener, og har også sin soleklare "andel" i nedrykket. Hvordan kan han da være den rette personen nå?

Gorgi
GorgiInnlegg: 6441
29.11.17 19:47

TAdams6:"Hvem blir beslutningstaker for spillere neste sesong?"

-----------

Sportslig utvalg er de som er mest kompetente pdd.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
29.11.17 19:49
clavin: En skulle tro at enkelte hadde lært av historen

Er vel ikke så mange som lanserer Batty som hovedtrener. Er vel først og fremst RA og Iversen.

Men han har framstått langt bedre etter at Burchnall reiste. Laguttak, taktikk, måten vi har framstått på. Har langt større tro på det han har gjort enn det Burchnall gjorde med disse punktene. Derfor må vi finne en trener som kan utnytte Aarsheim. For jeg synes Bjarte har vært usedvanlig anonym i år. Virker ikke som om man har utnyttet hans kompetanse. Eventuelt så har Burchnall og Aarsheim sin fotball vært for langt fra hverandre til å klaffe som et samarbeid.

odtj
odtjInnlegg: 3540
29.11.17 20:34

Synes det er for for kamper til å konkludere slik du gjør Adams. Laguttakene har de siste kampene gitt seg selv grunnet skader og suspensjoner. Taktikken også egentlig. Finner det meget usannsynlig at Batty ikke hadde innflytelse på laget. Det virker jo som om han og IB var nærmest alene om det meste, inkludert draktvask. De virket samkjørte de gangene de pratet i media. Hadde det vært en større uenighet dem i mellom tror jeg de hadde gitt han jobben etter Brann kampen, da var de åpenbart desperate og redde. 

(Innlegget ble redigert 29.11.17 20:35)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36606
29.11.17 20:58
odtj: Det virker jo som om han og IB var nærmest alene om det meste, inkludert draktvask. De virket samkjørte de gangene de pratet i media. Hadde det vært en større uenighet dem i mellom tror jeg de hadde gitt han jobben etter Brann kampen, da var de åpenbart desperate og redde.

Det trenger ikke være uenighet. Er man assistent, så gjør man det man får beskjed om på best mulig måte.

Når det gjelder vasking av drakter, leste og Burchnall sa det. Men er ikke dette Refvik sin jobb?

stc887
stc887Innlegg: 15454
29.11.17 21:17
helvis: Det er mulig dette er noe "populistisk" men bør en ikke kunne forvente at eierne ordner opp i dette selv?

I en ideel verden jo. Men hvor mye penger har ikke blitt kastet i et sort hulL i Jåttåvågen? Blir vanskelig om ikke umulig at eierne skal sprøyte inn penger på daglig drift/dekke gammel morro, en habil sportslig satsning og annlegsdrift av egen lomme.

Så kan man spørre seg om det er riktig at kommuner skal ta over deler eller hele stadionannlegg som i Fredrikstad, Hamar, Tromsø, Bodø osv framfor bruke de kronene fra som regel en ikke kommunekasse som renner over av penger når Viking fikk tomten for smuler i sin tid.

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 447
29.11.17 21:19

Viking hadde vel materialforvalter i 10% stilling fram til sommeren. Tror det dekket hjemmekampene. Han var heller ikke med til La Manga. Så IB har nok tatt sine runder.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
29.11.17 22:06
HNilsen: Viking skal ansette trener for å inspirere investorer, begeistre publikum og tiltrekke seg gode spillere fra hele landet.

Det er vel i bunn og grunn slike storslåtte tanker som har ført Viking inn i et gjeldshelvete.

Kanskje få en stadionløsning i det minste, før man igjen kjører på som man alltid har gjort? 

Hva vet Vikingsupportere egentlig om Bjartes kapasitet som trener? Han har tross alt ikke så elendig CV, og var blant annet ønsket med videre da Andersen fikk sparken i Sandnes Ulf. Man vil ha større lokal profil, men når det gjelder trener så teller det tydeligvis ingenting. 

Til sammenligning så var jo Kåre Ingebrigtsen mer enn god nok som hovedtrener for Rosenborg, med sparken i Adeccoliga, bilsalg og ass. trener jobb i Viking på CV'en de siste fem årene.. 

(Innlegget ble redigert 29.11.17 22:12)

clavin
clavinInnlegg: 31611
29.11.17 22:09
aIseboy: Det er vel i bunn og grunn slike storslåtte tanker som har ført Viking inn i et gjeldshelvete.

Feil. Det som har fått Viking i uføret er ikke at man har satset, men at man har satset på feil kort.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
29.11.17 22:14
clavin: Det som har fått Viking i uføret er ikke at man har satset, men at man har satset på feil kort.

Man har ihvertfall brukt uhorvelig med penger man ikke har hatt. Selv med nesten fulle tribuner i 2008 gikk klubben med underskudd.

clavin
clavinInnlegg: 31611
29.11.17 22:16
aIseboy: Selv med nesten fulle tribuner i 2008 gikk klubben med underskudd.

Gjorde de det? Jeg trodde vitterlig at de gikk med overskudd i 2008?

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
29.11.17 22:45
clavin: Gjorde de det? Jeg trodde vitterlig at de gikk med overskudd i 2008?

Nope, 4 millioner i underskudd. 15.366 i snitt på hjemmekampene. 

Nevi
NeviInnlegg: 8166
29.11.17 22:49
aIseboy: Nope, 4 millioner i underskudd. 15.366 i snitt på hjemmekampene.

I år hadde vi kun åtte mill i billettinntekter. Noe som gjør at det er gjennomsnitt på kr. 72 pr billett. Helt hårreisende tall. 
Med full stadion vil det si ca 15 mill i billettinntekter. Burde vært 30 mill.

clavin
clavinInnlegg: 31611
29.11.17 22:59
aIseboy: Nope, 4 millioner i underskudd. 15.366 i snitt på hjemmekampene.

OK, da husker jeg feil. Det var uansett ikke at man satset den gangen som var problemet, da det var grunnlag for dette den gangen, men man brukte midlene feil.

Å kjøpe feil spillere har en dobbeltkostnad. Den ene er kostnaden man bruker på spillerne i seg selv, og den andre er manglende inntekter som følge av manglende resultater. 

Viking hadde ambisjoner den gangen, og det var helt riktig å ha dette. Klubben hadde ikke klart å selve ut stadion om målsetningen var en plass blant de 6 beste. Nå mislyktes de, men man får være såpass realitetsorientert at man kan si at problemet var at de ikke lyktes med satsingen, ikke at de satset i seg selv. Det er ingen suksessformel å bruke penger som fulle sjømenn som de gjorde, men det er heller ingen som oppnår suksess ved å spare seg til fant. 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
29.11.17 23:12
clavin: Viking hadde ambisjoner den gangen, og det var helt riktig å ha dette. Klubben hadde ikke klart å selve ut stadion om målsetningen var en plass blant de 6 beste. Nå mislyktes de, men man får være såpass realitetsorientert at man kan si at problemet var at de ikke lyktes med satsingen, ikke at de satset i seg selv. Det er ingen suksessformel å bruke penger som fulle sjømenn som de gjorde, men det er heller ingen som oppnår suksess ved å spare seg til fant.

Det finnes en del nyanser mellom å spare seg til fant og å gå med underskudd på tross av fulle tribuner, oljebonanza og den tetteste andelen Porcher i hele Europa..

Siden en ikke satser på 6. plasser - hva er egentlig en 1.-2. plass verdt kontra enn 6. plass økonomisk? Jeg vet ikke om det er verdt å bruke så mange millioner kroner på. 

 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6441
29.11.17 23:38

alseboy:"hva er egentlig en 1.-2. plass verdt kontra enn 6. plass økonomisk?"

----------

I 2012 var forskjellen 10mill.

Utregningsmodellen var noe annerledes i 2008, så eksakte tall for det året vet jeg ikke.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
29.11.17 23:48
Gorgi: I 2012 var forskjellen 10mill.

Da kan det diskuteres om det er fornuftig å bruke 10-15 millioner av egenkapitalen hvert år i et forsøk på å få has på de 10 ekstra millionene. 

Jeg vet jo at det er vm i etterpåklokskap å snakke om måtehold 5-10 år tilbake. Likefullt kan det være verdt å nevne siden enkelte applauderer denne enorme pengebruken og synes tydeligvis at slik burde det fortsette. 

clavin
clavinInnlegg: 31611
30.11.17 07:08
aIseboy: Siden en ikke satser på 6. plasser - hva er egentlig en 1.-2. plass verdt kontra enn 6. plass økonomisk? Jeg vet ikke om det er verdt å bruke så mange millioner kroner på.

Jeg har ikke sagt at det var riktig å bruke så mye penger, kun sagt at hovedproblemet var at de uansett brukte midlene feil, ikke at de faktisk brukte pengene.

Å få et gull en sesong vil også skape inntekter kommende sesonger i form av eksempelvis europaspill og økt interesse blant publikum og sponsorer. Å komme på en middelmådig plassering år etter år har vi forsåvidt sett konsekvensen av nå, både sportslig og økonomisk. Folk har rett og slett glemt at klubben eksisterer.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 21864
30.11.17 08:53
clavin: Å få et gull en sesong vil også skape inntekter kommende sesonger i form av eksempelvis europaspill og økt interesse blant publikum og sponsorer

Normalt sett også den sesongen de vinner gullet vil det være langt mer publikumsinntekter og bonuser fra sponsorer.

Så ja i en sesong med gull kontra 6 plass tror jeg nok inntektsforskjellen er langt mer enn 10 mill, og ikke minst påvirker det påfølgende sesong.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6953
30.11.17 10:52
fotballidiot2: Normalt sett også den sesongen de vinner gullet vil det være langt mer publikumsinntekter og bonuser fra sponsorer. Så ja i en sesong med gull kontra 6 plass tror jeg nok inntektsforskjellen er langt mer enn 10 mill, og ikke minst påvirker det påfølgende sesong.

Får litt assosisjoner til Leeds rundt årstusenskiftet. 

clavin
clavinInnlegg: 31611
30.11.17 12:19
aIseboy: Får litt assosisjoner til Leeds rundt årstusenskiftet.

Jeg for min del får mest assosiasjoner til Viking de siste ti årene.

For øvrig er likheten mellom Viking og Leeds at de har opptrådt som idioter innen økonomi, og betalt overpris for og til spillere.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg