Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4293
30.11.17 13:04

Men det som disse partiene som er i mot kjøp av stadioen blander inn? Flere hender på sykehjem osv. Det er bare renspikka tøv. Det blir det ikke stadionkjøp eller ei. Det er sikkert å visst. Sånn trenger de ikke komme med. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 21873
30.11.17 13:10
TAdams6: Jeg er litt todelt i dette. Disse politikerne har noen gode argumenter. Samtidig er Viking en institusjon i både Stavanger og regionen rundt. Viking bidrar på mange mulige måter med "gratis" reklame, oppmerksomhet både innland og utland. Det er også noe byen normalt sett er stolt av. Alle byer som er noe, har eget øl og eget fotball lag.

Ja jeg vil gjerne snu det spørsmålet mange stiller. Er det kommunens ansvar? Jeg vil spør er det egentlig privat personers ansvar?

Hvem har egentlig et "ansvar" for at Stavanger har et tippeligalag i fotball? Er det i første rekke et offentlig anliggende eller skal en forvente at private personer bruker sin formue for at Stavangers befolkning skal ha gleden av et lag i toppen? Hvem er det egentlig som har størst utbytte av det? Hva tjener egentlig eierne på å skape et topplag? Hvilken form for reklame får egentlig de?

Grunnen til at disse er eiere er at de viste et ansvar for at klubben skulle få et stadion en kunne være stolt over. Og har i etterkant spyttet inn utallige kroner for å redde klubben. Ikke for å bli rike selv, men for å gi befolkningen et fotball lag vi skulle være stolt over. Skal vi forvente at disse skal fortsette med dette eller er det mulig at kommunen nå bør bidra mer?

Hvem tok beslutningen om at et Stadion skulle bygges i Jåttå og at en ikke skulle bygge ut Stavanger stadion? Det var politikerne og ikke Viking.

Hvem er Viking et lag for? Er det et lag for eierne eller er det et lag for befolkningen? Hvem får glede, eller de senere år magesår, av Vikings prestasjoner?

Kan kommunen som en del av forhandlingene om pris også stille krav til aksjonærene i Viking AS ? Om alternativet er konkurs bør jo aksjonærene være villig til å se på ulike muligheter. Herunder også gi fra seg makt?

I mine øyne er det en stor del av skattebetalerne som får glede av at Viking reiser seg igjen. Og det er regionen som får omtale og reklame dersom Viking gjør det godt. Det er også politikere som får sole seg i glansen når Viking igjen tar gullet hjem :-)

 

(Innlegget ble redigert 30.11.17 13:13)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44508
30.11.17 13:14
Gorgi: Denne spilleren var Viking interessert i for et år siden. Nå er han ledig, men det spørs om norsk Obos-liga friste

Har ikke lest om han før.. Noe du har hørt?

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 21873
odtj
odtjInnlegg: 3540
30.11.17 16:13

Jo fint det, men så er det heller ingen penger å betale dem med. I januar kan ikke klubben betale sine regninger. 

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9249
30.11.17 18:03
fotballidiot2: Hvem har egentlig et "ansvar" for at Stavanger har et tippeligalag i fotball? Er det i første rekke et offentlig anliggende eller skal en forvente at private personer bruker sin formue for at Stavangers befolkning skal ha gleden av et lag i toppen

Det er hverken kommunens eller privatpersoners ansvar. Så brutalt enkelt er det.

Men hvis man ønsker et topplag - virkelig intenst ønsker det - så kan det ikke skapes uten at alle drar i samme retning. Da må også byen stille seg bak. Inkludert pengesterke folk, vanlige klubbmedlemmer og det offentlige.

odtj
odtjInnlegg: 3540
30.11.17 18:05

Ser ut som om Ross Jenkins er ferdig. Virker slik på Twitter - kontoen hans. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4293
30.11.17 18:18

Ja det har du rett i. Det virket som ett farvel. Men i disse tider når en ikke vet om klubben består eller ei.. betyr det lite. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36617
30.11.17 21:11
fotballidiot2: Ja jeg vil gjerne snu det spørsmålet mange stiller. Er det kommunens ansvar? Jeg vil spør er det egentlig privat personers ansvar?

Veldig bra innlegg.

Viking er ikke en vanlig klubb. Viking er en institusjon. Viking er en kulturbegivenhet i regionen. Viking er historie som går gjennom generasjoner. Viking får vi inn intravenøst når vi er små, klubben forsvinner ikke, den er en del av oss.

Det er mange kulturtilbud i regionen og Viking er et av de største og viktigste. Derfor er det også de folkevalgte sin jobb å passe på at de beholder en av de viktigste kulturtilbuda som er.

FRP og Wedler kommer mye bedre fra det enn SV og AP gjorde i går. Der jeg stilte spørsmål til de åpne forslaga til de i går, setter også Wedler fingeren på mye av dette.

Jeg synes det er skremmende at SV og AP går ut på denne måten før forslaget har blitt gjennomgått og diskutert med rådmann. Her har man en agenda. Her har man bestemt seg på forhånd. SV og AP framstår utrolig lite smigrende. FRP lover ingenting, men de er mer åpne og venter på politisk behandling før de bestemmer seg. Dette er det riktige. SV og AP driver en valgkamp på siden. 

Det viktige for både folket og kommunen er at Viking består som en toppklubb. Så må de komme fram til enighet som begge parter kan leve med og som gjør begge fornøyde både nå og i framtiden.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36617
30.11.17 21:13
odtj: Ser ut som om Ross Jenkins er ferdig. Virker slik på Twitter - kontoen hans.

Ja, det virker som han reiser videre. Synd, men forventet. Da håper jeg vi får inn CLL. 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6441
30.11.17 21:20

Som beboer i Sandnes synes jeg det er helt greit at Stavanger kommune overtar stadion.:)

Jeg er mer skeptisk til Sandnes kommune sitt bidrag til SULF....:)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36617
30.11.17 21:25
Gorgi: Som beboer i Sandnes synes jeg det er helt greit at Stavanger kommune overtar stadion.:)

Som Wedler sier. Stavanger kommune eier 60% av Randaberg Arena. De er med i Sørmarka Arena. Dette er anlegg som brukes av flere kommuner og Viking er for flere kommuner enn Stavanger selv om klubben hører til i Stavanger. Jeg er også for at kommunen overtar. 

Nå vet jeg ikke alternativene hvis kommunen sier nei. De alternativene har nok ikke kommet ut og kommer nok ikke ut før et eventuelt nei. For regner med at man har en plan B, C eller D hos Viking. Men at det er til alles beste å beholde Viking som en toppklubb er jeg ikke i tvil om.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36617
30.11.17 21:32

Leser i RA, der FRP uttaler seg litt annerledes. De er åpne for å ta over stadion, men de vil bruke den til alt slags. Så er det opp til Viking å forhandle fram en avtale som gjør at de kan bli der.

Viking står igjen med svarteper her. Slik det ser ut så er Viking som toppklubb nærmest over. kanskje svartmaling av meg, men hvis ingen av rådmannens forslag får flertall så er det vel kroken på døra og akkurat nå så er også FRP imot rådmannens forslag til løsning.

Suppeballet, men det er vel det vi har folkevalgte til. Vi må bare vente og se hva de finner på den 11.desember.

I morgen skal det vel være nytt aksjonærmøte?

Gorgi
GorgiInnlegg: 6441
30.11.17 21:34

TAdams6:"I morgen skal det vel være nytt aksjonærmøte?"

----------

Stemmer det.

clavin
clavinInnlegg: 31617
30.11.17 21:38
TAdams6: Leser i RA, der FRP uttaler seg litt annerledes. De er åpne for å ta over stadion, men de vil bruke den til alt slags. Så er det opp til Viking å forhandle fram en avtale som gjør at de kan bli der.
Viking står igjen med svarteper her.

Jeg vet ikke om forslaget om at kommunen tar over stadion går gjennom, og jeg ser argumenter både for og i mot her. Hvis svaret likevel blir ja, så er jeg sikker på at man vil legge forholdene for Viking til rette på en så god måte som man har anledning til. Det sier seg selv at kommunen i en slik sak ikke ønsker å stikke kjepper i hjulene for Viking, så langt dette er innenfor de regler og normer som gjelder.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44508
30.11.17 21:41
TAdams6: Leser i RA, der FRP uttaler seg litt annerledes. De er åpne for å ta over stadion, men de vil bruke den til alt slags. Så er det opp til Viking å forhandle fram en avtale som gjør at de kan bli der. Viking står igjen med svarteper her. Slik det ser ut så er Viking som toppklubb nærmest over. kanskje svartmaling av meg, men hvis ingen av rådmannens forslag får flertall så er det vel kroken på døra og akkurat nå så er også FRP imot rådmannens forslag til løsning. Suppeballet, men det er vel det vi har folkevalgte til. Vi må bare vente og se hva de finner på den 11.desember. I morgen skal det vel være nytt aksjonærmøte?

Mer bekymret over klovnene i SV, MDG og AP.. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36617
30.11.17 21:45
clavin: Hvis svaret likevel blir ja, så er jeg sikker på at man vil legge forholdene for Viking til rette på en så god måte som man har anledning til.

All fornuft tilsier det.

Wedler sier dette i intervjuet i RA

"Vi er villig til å gå med på en løsning hvor vi kan diskutere en overtakelse av stadion, for å fylle den opp med breddeidrett, konserter og lignende. Videre kan Viking eventuelt forhandle fram en avtale med kommunen for at de skal kunne fortsette å være her, sier Wedler"

Spørsmålet mitt er jo hva kommunen har tenkt å gjøre hvis Viking ikke får det som de vil sportslig. Som jeg leste før i dag, alternativet er å flytte Viking tilbake til Stavanger stadion. Men den må oppgraderes, det vil koste mye for kommunen. Blir det opprykk til Eliteserien så er det ennå flere krav og kommunen må oppjustere stadion på Eiganes enda mer.

De må bruke fornuft og kommer forhåpentligvis til å gjøre det selv om jeg synes det ser mørkere ut nå enn jeg hadde forventet av de folkevalgte.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6979
30.11.17 21:53
TAdams6: Som Wedler sier. Stavanger kommune eier 60% av Randaberg Arena. De er med i Sørmarka Arena. Dette er anlegg som brukes av flere kommuner og Viking er for flere kommuner enn Stavanger selv om klubben hører til i Stavanger. Jeg er også for at kommunen overtar.

Helt greitt at du ikke dro den analogien videre... :-) 

siggi76
siggi76Innlegg: 3022
30.11.17 22:22

Mens vi venter på en avgjørelse om kommunal overtakelse av viking stadion ødelegges nok en vikingsesong. Toget for å beholde de beste spillerne i klubben er i ferd med å forlate perrongen. Investorene vil ikke tape mer penger og prøver derfor å skvise noe ut av kommunen , mens kommunepolitikerne driver tidlig valgkamp. I det fjerne øyner vi spill på Stavanger stadion i postnord ligaen med lokaloppgjør mot Vidar og Bryne.

siggi76
siggi76Innlegg: 3022
30.11.17 22:38

investorer har nå alle muligheter til å skaffe seg evig heltestatus i sør-Rogaland. Smedvig, Hermansen, Maaseide, Rugland, Espedal, steensrud, eller hvem det måtte være; hvor er dere?

aleksander Kjelland har stått lenge nok alene på torget, så det er plass til flere hedersmenn og kvinner. Dere vet hva som skal til...

EinTe
EinTeInnlegg: 77
30.11.17 22:46
siggi76: Hermansen,

Vi skal bare være glade for at Folke var med på Viking Stadion. Han brydde seg ikke om fotball.

odtj
odtjInnlegg: 3540
01.12.17 01:35

Aftenbladet 2003:

Det er til sammen tolv nye aksjonærer, i tillegg til at en del av de gamle eierne er med videre. Av de nye aksjonærene er Folke Hermansen og Knut Øgreid de største. Blant de gamle som er med videre, finner vi Rudolf Hodne, Ole Rugland, SR-bank og Viking FK som de største.

— Dette er blitt et meget robust prosjekt, fullfinansiert med en gjeld på bare 30 millioner kroner, sier en fornøyd styreformann Ole Rugland.

— Dette betyr at vi vil kunne tilby investorene avkastning, for de er primært med for å tjene penger, sier han.

 

https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Vikings-nye-stadion-er-fullfinansiert-104459b.html

ja,ja

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6979
01.12.17 11:04
siggi76: investorer har nå alle muligheter til å skaffe seg evig heltestatus i sør-Rogaland. Smedvig, Hermansen, Maaseide, Rugland, Espedal, steensrud, eller hvem det måtte være; hvor er dere?

Folket har ikke akkurat viftet med palmeblader til Vikings investorer de 4-5 gangene de har reddet Viking fra konkurs hittil..snarere det motsatte... 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 21873
01.12.17 11:15
odtj: Aftenbladet 2003:

Han fikk vel rett til og med 2007 ?

Men at en så oppegående finansmann kunne bomme så mye er utrolig

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36617
01.12.17 12:17

Sr-Bank med gamechanger. Så lenge kommunen overtar stadion går de med på å vike prioritet. De er også åpne for ny emisjon etterpå. Sr-Bank går virkelig fram og hjelper Viking

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4293
01.12.17 14:02

Da er det å håpe på en løsning! Inderlig!!!

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2811
01.12.17 14:04

SR-Bank står virkelig fram her. Men emisjon eller annen aktivitet fra aksjonærer må og på plass tror jeg for å få til en totalløsning som varer lenger enn høsten  2018.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44508
01.12.17 14:29
TAdams6: Sr-Bank med gamechanger. Så lenge kommunen overtar stadion går de med på å vike prioritet. De er også åpne for ny emisjon etterpå. Sr-Bank går virkelig fram og hjelper Viking

men hva om ikke stadion blir solgt? Da er det jo finito.

Nevi
NeviInnlegg: 8173
01.12.17 15:11

Viking kommer til å budjettere med 10 mill i minus kommende år for å kunne klare opprykk på direkten. Lukter litt 1988 rundt det hele.

Skal komme litt mer på NRK-lokalen nå snart.

helvis
helvisInnlegg: 14649
01.12.17 15:15
Nevi: Viking kommer til å budjettere med 10 mill i minus kommende år for å kunne klare opprykk på direkten. Lukter litt 1988 rundt det hele. Skal komme litt mer på NRK-lokalen nå snart.

Brann gjorde vel det samme. Men utgangspunktet var ganske annerledes. 

Er definitivt en måte å gjøre det på. Men det er ikke eneste måten. Hammarby kom styrket ut til slutt etter fem sesonger i Superettan. Ikke at jeg på noen som helst måte ønsker det for Viking, men skulle gjerne visst litt mer hvordan det foregikk. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg