Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 42214
10.01.18 16:17
Nevi: Fotballidiot - Du har nok helt rett i at kontrakten var på tre år. Vet ikke hvor jeg fikk fire fra. Ikke kommer jeg en gang inn på den artikkelen her jeg sitter

Du fikk det fra at det stod at Molde har prøvd og hente han i 4 år. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 42214
10.01.18 16:21
fotballidiot2: Yanni sa først at han ikke ville gå til en annen norsk klubb. Haugen sa nei til å gå til en annen norsk klubb når de spilte på samme nivå. At han ønsker å spille på høyest mulig nivå er forståelig.  Yanni presset igjennom en overgang, mens Haugen har gjort sitt i forståelse med Viking. Synes også han framstår som veldig sympatisk. At det ikke har kommet noen attraktive tilbud for utlandet har nok gjort at han har måttet tenke annerledes for å spille på høyest mulig nivå og da få sin utenlands drøm oppfylt tilslutt. Har ikke noe å utsette på Haugen, men kan ikke si det samme ift Yanni.

Men sikret Viking videre drift og mye penger. Vei opp plusser og minuser her så ser det ikke så veldig annerledes ut. 
Begge 2 har ikke hatt gode nok kort på hånden for å havne i utlandet og da blir Norge det mest reelle. 
At Yanni velger og presse gjennom en overgang er selvsagt råttent, derfor vil ingen heller se han i mørkeblå drakt. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20970
10.01.18 16:23

Den ene ble solgt for 10 millioner+ 

Var vel 6 mill Yanni gikk for. Og da må en huske at angrepsspillere normalt sett er dyrere. Samt at han ble solgt til en divisjons kollega.

Yanni hadde 1,5 år igjen av kontrakten.  Haugen kun 1.

Haugen ga tidlig beskjed slik at Viking hadde meget god tid på å finne erstatter. Yanni gjorde helomvending og forlangte å bli solgt midt i sesongen .

Den ene måtte skifte klubb for å få spille på øverste nivå. Den andre skiftet til en klubb i samme divisjon .

Virker som om Viking selv har fått styre prosessen i Haugen saken. Mens Yanni endret mye av premissene i den andre overgangen .

Og når en sier at Yanni reddet videre drift så stemmer muligens det. Men hvis ikke han hadde blitt solgt kunne det muligens tvunget gjennom en prosess med bank, kommune og aksjonærer mens vi var i eliten og hadde verdifulle spillere?

(Innlegget ble redigert 10.01.18 16:34)

NahDawg
NahDawgInnlegg: 2949
10.01.18 16:34

Latterlig å kalle Haugen- og De Lanlay-overgangene like. De Lanlay forlot Viking på et tidspunkt hvor klubben var i medaljekamp og fortsatt med i cupen. Han kalte seg selv for en "ekte viking" før han presset gjennom en overgang til det beste laget i samme divisjon. Hva av dette er likt med Haugens overgang?

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20970
10.01.18 16:39

Hadde Yanni valgt å bidra til medalje eller cupgull kunne det fort gitt mer penger i kassen.

Viking kunne vel da også valgt å selge Bødvarrson i stedet om ikke Yanni presset gjennom overgangen.  Og når vi kjenner historien i etterkant ville det fort blitt langt mer lukrativt med en ok videresalgsklausul .

Var nok vanskeligere å slippe Bøddi når vi allerede hadde solgt en angriper. Så da kunne Viking muligens fått penger for begge og enda bedre grunnlag for videre drift?

(Innlegget ble redigert 10.01.18 16:42)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 42214
10.01.18 16:47
fotballidiot2: Hadde Yanni valgt å bidra til medalje eller cupgull kunne det fort gitt mer penger i kassen. Viking kunne vel da også valgt å selge Bødvarrson i stedet om ikke Yanni presset gjennom overgangen.  Og når vi kjenner historien i etterkant ville det fort blitt langt mer lukrativt med en ok videresalgsklausul . Var nok vanskeligere å slippe Bøddi når vi allerede hadde solgt en angriper. Så da kunne Viking muligens fått penger for begge og enda bedre grunnlag for videre drift?

Jeg likte det ikke dengang og liker det fortsatt ikke, men pengene vi fikk den gang var veldig kjærkomne. At det ikke ble noe som helst suksess den gang gir jeg like mye klubben skyld for. Spillerne som kom inn var mildt sagt fryktelige. 

Viking hadde budene inne på Bøddi, men valgte å takke nei. Så klart å være etterpåklok, men det hadde vært nok å solgt han for en mindre sum og hatt inne en fin videresalgsklausul. 


Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 42214
10.01.18 16:50
NahDawg: Latterlig å kalle Haugen- og De Lanlay-overgangene like. De Lanlay forlot Viking på et tidspunkt hvor klubben var i medaljekamp og fortsatt med i cupen. Han kalte seg selv for en "ekte viking" før han presset gjennom en overgang til det beste laget i samme divisjon. Hva av dette er likt med Haugens overgang?

Det samme gjør Haugen, men velger å stikke straks klubben faller ned. 
En ekte Viking hadde spilt i klubben uansett utfall. Det er det haugevis av eksempler på i fotballen. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 42214
10.01.18 16:57
fotballidiot2: Var vel 6 mill Yanni gikk for. Og da må en huske at angrepsspillere normalt sett er dyrere. Samt at han ble solgt til en divisjons kollega. Yanni hadde 1,5 år igjen av kontrakten.  Haugen kun 1. Haugen ga tidlig beskjed slik at Viking hadde meget god tid på å finne erstatter. Yanni gjorde helomvending og forlangte å bli solgt midt i sesongen . Den ene måtte skifte klubb for å få spille på øverste nivå. Den andre skiftet til en klubb i samme divisjon . Virker som om Viking selv har fått styre prosessen i Haugen saken. Mens Yanni endret mye av premissene i den andre overgangen . Og når en sier at Yanni reddet videre drift så stemmer muligens det. Men hvis ikke han hadde blitt solgt kunne det muligens tvunget gjennom en prosess med bank, kommune og aksjonærer mens vi var i eliten og hadde verdifulle spillere?

6 millioner stemmer nok bedre, det er det jeg også finner på nett. 
Og at det er RBK det blir solgt til, en klubb som har mye penger og som det burde vært mulig å grave penger fra.

Og at han velger å stikke opp på kontoret og sutre seg til en overgang, det er møkk ganger møkk. 

Men Viking fikk allerede om vinteren den sesongen en viss indikasjon på at RBK ønsket han, de priset han til og med til 10 millioner. 
Som senere sank til 6 millioner selv om han gjorde det bra. 

Jeg vet ikke hva man drev på med på styrerommet da, men de pengene som kom inn da var nok ganske tiltrengte. 
Og når en ser hvor lite villige diverse parter har vært i vinter på å redde skuta, så ville jeg ikke satset høyrehånden på at de ville gjort så mye den gang heller. 
Selvsagt en mulighet for at ting var annerledes den gang.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34248
10.01.18 16:59
Kristwic7: Det samme gjør Haugen, men velger å stikke straks klubben faller ned. En ekte Viking hadde spilt i klubben uansett utfall. Det er det haugevis av eksempler på i fotballen

Du kan ikke kalle de sakene like. De er veldig langt fra å være i nærheten like.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 42214
10.01.18 17:18
TAdams6: Du kan ikke kalle de sakene like. De er veldig langt fra å være i nærheten like.

Begge stakk av når Viking trengte de som mest. Så skal jeg ikke være like bitter som sist, for Yanni var en større favoritt. 
Derfor ønsker jeg Haugen lykke til, men jeg vil heller ikke se han igjen i Viking-drakt. 

Nevi
NeviInnlegg: 7223
10.01.18 17:21

Haugen er hjertelig velkommen tilbake når tiden er inne for det. 

siggi76
siggi76Innlegg: 2833
10.01.18 18:50

Haugen måtte videre nå, men trist dersom viking fikk så lite for ham som det hevdes i aftenbladet. Han er en av de absolutt beste backene i eliteserien og kan fort bli Moldes neste spiller i landslagstroppen.

NahDawg
NahDawgInnlegg: 2949
10.01.18 18:53
Kristwic7: Det samme gjør Haugen, men velger å stikke straks klubben faller ned. 
En ekte Viking hadde spilt i klubben uansett utfall. Det er det haugevis av eksempler på i fotballen.

Som en ung spiller med bra potensiale er det ikke ett år i Obos det beste for karrieren til Haugen. Han ønsker selv å komme seg til en utenlandsk klubb, og da er det best for han å fortsette i en Eliteserieklubb. I Haugens tilfelle er det snakk om å spille i en høyere divisjon, det var det ikke i De Lanlays tilfelle.

Haugen har i tillegg gitt Viking god tid til å finne en erstatter, og i stedet for å presse seg til en overgang i sommer, noe jeg tror han fint kunne lyktes med om han ønsket, så ble han i klubben ut sesongen. 

Han er en av de spillerne jeg har likt best i Viking, og denne overgangen endrer ikke dette. Han har vært en av våre bedre, og lojale de siste sesongene, og når klubben rykker ned er det både fortjent og riktig at han får en overgang til Molde. Haugen må tenke på egen karriere, han skal tross alt leve av fotballen i 10-12 år til.

 

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 18173
10.01.18 19:07

Har ikke dere registrert at Christian Landu Landu er på vei tilbake til Viking?

https://www.itromso.no/100Sport/fotball/Landu-Landu-pa-medisinsk-test-i-Viking--248188b.html

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4765
10.01.18 19:09
HuiBuorre: Har ikke dere registrert at Christian Landu Landu er på vei tilbake til Viking?

Nei, det tror jeg jammen har gått fullstendig under raderen hos de mørkeblå supporterne. 

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 18173
10.01.18 19:55

Artikkelen jeg linker til er fra i dag, og jeg har ikke sett at noen av dere har kommentert at han gjennomgikk en medisinsk test i ettermiddag. :)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34248
10.01.18 20:02

Se på forrige side. 

Forøvrig håper jeg han blir klar. Alltid likt CLL

Nevi
NeviInnlegg: 7223
10.01.18 20:07

Hvilken status fikk Landu Landu oppe hos dere HuiBourre?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3762
10.01.18 20:14

Han har ikke skrevet under ennå. Om en leser artikkelen er det uklarheter om kontraktslengden.

HuiBuorre
HuiBuorreInnlegg: 18173
10.01.18 20:28

Ok, overså posten på forrige side. CLL har spilt de fleste kampene siden han kom til oss i 2015, men har fått liten tillit av Simo Valakari i høst, og det lå i kortene at han ikke ville få fornyet kontrakten. 

Han er en midtbanekriger som fansen har likt godt, men har begrensede tekniske ferdigheter, og har heller ingen god pasningsfot.  Jeg synes det var riktig å la ham gå, men tror han blir viktig for Viking i opprykkskampen, hvis han havner hos dere.

odtj
odtjInnlegg: 3506
10.01.18 20:34

Klarer ikke å hisse meg opp over at spillere forlater klubben. Vi blir selgende klubb i mange år fremover. Ikke bra for blodtrykket om vi skal late som om det ikke er noe vi må regne med fremover. Viking er ikke en toppklubb lenger. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3762
10.01.18 20:58

Hadde de bare fått tak i spillere de kunne fått skikkelige summer for etterhvert, så kan jo det redde mye.

Nevi
NeviInnlegg: 7223
10.01.18 20:58
HuiBuorre: Han er en midtbanekriger som fansen har likt godt, men har begrensede tekniske ferdigheter, og har heller ingen god pasningsfot. Jeg synes det var riktig å la ham gå, men tror han blir viktig for Viking i opprykkskampen, hvis han havner hos dere.

Vet sånn sett hvilken spilletype Landu Landu er :)

Men tenkte mer på om han er en spiller som ble trykket litt til deres bryst, pga innstillingen og innsatsen. Eller om det var mer ett sukk når han figuerte i deres lagoppstilling.

Ellers virket det som om TIL snudde litt i saken om kontraktsfornyelse. I hvert fall slik det har stått i media de siste dagene.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 42214
10.01.18 21:08
NahDawg: Som en ung spiller med bra potensiale er det ikke ett år i Obos det beste for karrieren til Haugen. Han ønsker selv å komme seg til en utenlandsk klubb, og da er det best for han å fortsette i en Eliteserieklubb. I Haugens tilfelle er det snakk om å spille i en høyere divisjon, det var det ikke i De Lanlays tilfelle. Haugen har i tillegg gitt Viking god tid til å finne en erstatter, og i stedet for å presse seg til en overgang i sommer, noe jeg tror han fint kunne lyktes med om han ønsket, så ble han i klubben ut sesongen.  Han er en av de spillerne jeg har likt best i Viking, og denne overgangen endrer ikke dette. Han har vært en av våre bedre, og lojale de siste sesongene, og når klubben rykker ned er det både fortjent og riktig at han får en overgang til Molde. Haugen må tenke på egen karriere, han skal tross alt leve av fotballen i 10-12 år til.

Absolutt enig med at en miljøforandring og en bedre klubb er bra, men du går ikke til en annen norsk klubb når du kaller deg Viking-gutt... Da faller du i kurs hos meg hvertfall. Hadde han gått til Sverige eller Danmark derimot, hadde det vært lett å svelge.
I de Lanlays tilfelle var det snakk om å vinne noe hos Norges beste fotballag, det er det ikke med Haugen.

Hadde Viking vært litt i forkant, hadde de hatt erstattere klar for de Lanlay og. Husk på at RBK ønsket han allerede om vinteren samme sesong, så at det ville skje noe rundt han kunne ikke kommet som et stort sjokk for styret.

Jeg likte også Haugen uten at han var en favoritt. Men denne overgangen gjør at jeg ikke anser han som en lojal spiller med viking-hjerte mer. Han var med på å spille klubben ned en divisjon.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4064
10.01.18 21:18
NahDawg: Som en ung spiller med bra potensiale er det ikke ett år i Obos det beste for karrieren til Haugen. Han ønsker selv å komme seg til en utenlandsk klubb, og da er det best for han å fortsette i en Eliteserieklubb.

Jeg forstår godt at Haugen vil til en annen klubb, men i og med at han var en av de som spilte klubben ned er det ingen sympati for situasjonen fra min side. Personlig mener jeg de burde blitt tvunget til å spille klubben opp igjen. Såpass skylder de etter hva de presterte gjennom sesongen.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34248
10.01.18 21:52
Nevi: Ellers virket det som om TIL snudde litt i saken om kontraktsfornyelse. I hvert fall slik det har stått i media de siste dagene.

Nå har jeg ikke sett Tromsø veldig mange ganger, men ble best på TIL børsen i 2015 og vært fast på laget fram til nye treneren kom. Har forstått det slik at han er populær.

Vi vet hva vi får med CLL, han må bare brukes riktig. Dyrke styrkene og sette opp et lag som gjør at spillerne utfyller hverandre. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34248
10.01.18 21:54
PerfectSense: Personlig mener jeg de burde blitt tvunget til å spille klubben opp igjen. Såpass skylder de etter hva de presterte gjennom sesongen.

Med den tankegangen hadde det blitt mange grå hår. For det betyr at du mener hele stallen bør bli i 2018, ingen selges og ingen nye kommer til?

clavin
clavinInnlegg: 30284
10.01.18 21:57
PerfectSense: Personlig mener jeg de burde blitt tvunget til å spille klubben opp igjen. Såpass skylder de etter hva de presterte gjennom sesongen.

Nå rykket Viking ned på grunn av mange og på tross av noen. Haugen var av de bedre. man kan således lure på hvorfor akkurat han skulle bli igjen og "ta straffen", mens andre som har mindre tilknytning bare kan stikke. Hva så med de som klubben ikke ønsker å beholde? Skal disse likevel tilbys kontrakt, eller gjelder tvangen kun de som er som noenlunde habile?

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20970
10.01.18 22:10

Nå er det en tropp med spillere og ledelse som er skyld i et nedrykk. En enkeltspiller i et lagspill som fotball kan ikke utrette allverden.

Ikke bestemmer han sammensetning av troppen og har ingen innvirkning på kjøp/salg.

Ikke er han skyld i den dårlige økonomien 

Ikke ansetter han trenere

Ikke legger han opp taktikken

Ikke tar han ut laget

Ikke legger han opp treningene og sørger for rett forberedelser til sesongen og enkeltkamper 

Så hvorfor han skal ta et stort ansvar for nedrykket en ledelse i all hovedsak har ansvaret for og måtte spille klubben opo ser jeg ikke

(Innlegget ble redigert 10.01.18 22:12)

Gorgi
GorgiInnlegg: 5958
10.01.18 22:39

Kjekt med Haugen. Ønsker ham lykke til.

Vi kjørte tilfeldigvis samme taxi til flyplassen i morges :)

Meg og hans far til Ruhpolding, og Kris til Molde. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg