Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 34270
04.02.18 13:38

BB ønsker at vi framstår slik

"– Defensivt håper jeg å se at vi er rå i gjennvinningsfasen, at vi er hurtige til å omstille oss fra angrep til forsvar og at vi ligger kompakt i formasjonen. Offensivt skal det gå raskt i lengderetningen, jeg vil at vi skal utfordre bakrom og at backene kommer med i angrep, sier Berntsen."

Problemet er at de som har vært her i klubben og som er kontinuitetsbærere ikke
har vært rå i gjenvinningsfasen på veldig mange år.
Den defensive biten med raskt å omstille seg fra angrep til forsvar har også vært fraværende siden vi ikke har hatt noe offensivt spill.
Gå raskt i lengderetning offensivt har vi heller ikke sett på mange år
Utfordre bakrom har ikke vært en agenda siden våre midtbanespillere ikke ser framover
Backene kommer med i angrep har vi vært bra på, så dette punktet bør gå greit.

Dvs at våre spillere må lære 4 av 5 punkter. Enkle punkter som alle som har spilt fotball bør greie å få med seg. Men her skal man lære de i utgangspunktet enkle ting. Men alt dette forutsetter at bein forflyttes fort og at man tenker fort. Når vi har hatt gåfotball utpå banen, så blir også denne omstillingen stor for våre spillere.

Jeg liker tankegangen til BB. Problemet er at jeg ikke ser at vi har en midtbane til gjøre disse oppgavene. Håper BB kan gjøre gull av gråstein, for det trengs. Men det er tidlig, en formasjon skal settes og nytt tankesett må innprentes. Får vi dette til så får vi se et Viking lag som er kjekt å se på. 

Jeg tror og beina til Vikingspillerne er veldig tunge om dagen. 2 økter hver dag, mye mer enn før. Klart det kjennes. Men det er absolutt veien å gå. Måten å spille på krever mye løping, men det er også morsomt når det fungerer. Langt fram ennå, men dette er ikke håpløst. BB og trenerteamet fikk nå en del bekreftelser på at de ikke er kommet så langt som de håpet på.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34270
04.02.18 13:42
Winthrop15: Viking har ikke penger. Vil gjerne ha en utenlandsk god spiss inn jeg. Eller fra ett aent sted enn Rogaland. Men det står jo på økonomi her. Henrik Kjeldsrud Johansen er visstnok tilgjengelig og Pontus Engblom. Men vil de til Viking? Har Viking råd? Neppe. Så derfor Østensen som eneste aktuelle alternativ pr nå.

Du tar litt for raske konklusjoner. 

En spiller uten kontrakt her, på Østlandet, eller i utlandet koster ikke nødvendigvis forskjellig. Viking har penger til lønn innenfor et visst budsjett. Det er også spillere som er mulige å låne nå når vinduet er stengt. Mulighetene er langt større nå enn de var i januar, pga vinduet som er stengt.

Østensen er spennende han. Men spiss er ikke det vi først og fremst må ha, vi må ha 2 gode stoppere. 

For å gjøre det enkelt kunne jeg tenkt meg 2 gode stoppere, Jenkins og Guessan (hvis han var profesjonell). Dette hadde gjort laget mer robust, rutinert og gitt oss styrker som vi ikke har i dag.

toao
toaoInnlegg: 4066
04.02.18 15:11
Eastbooh: Gårsdagens kamp ga meg følelsen av å se et slags forsterket Viking 2

Dette er farlig nære sannheten. Det er fint med lokal profil, og mange av de lokale forsterker sannsynligvis også laget (Vevatne, eventuelt også Lode og selvsagt Tripic). Men Viking er per i dag bare i stand til å tiltrekke seg de nest beste lokale spillerne, all den tid alle de beste spiller utenfor regionen. Dette gjelder:

De to beste lokale keeperne (Kristiansen og Østbø)

De to beste lokale stopperne (Nordtveit og Bjørdal)

De to beste lokale backene (Meling og Haugen)

De to beste lokale sentrale midtbanespillerne (Valon og Samuelsen)

De to beste lokale vingene (De Lanlay og Tveita)

De to beste lokale spissene (Søderlund og Veton)

Flere kunne sikkert vært tilføyd her, og jeg har garantert glemt noen. Poenget er at et lokalt Viking-lag i beste fall vil bestå av de nest beste lokale spillerne. Det finnes et helt lag med solide lokale spillere utenfor regionen som ikke er aktuelle for Viking.

Vil presisere at jeg synes BB er flink til å finne spennende lokale spillere, som Salte, og alt annet likt vil nok dette bidra til å øke interessen. Men jeg får litt følelsen av at han opptrer som i 2004, da han valgte Kjell Inge Olsen foran Benny og gikk altfor langt i prioriteringen av den lokale satsingen. Det viktigste må være om man er god nok, ikke hvor man kommer fra.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3767
04.02.18 15:21

Men da får jeg håper Viking henter bedre spillere da som ikke er lokale. Det kan også være de har forsøkt og ikke fått napp. Jeg har ikke noe ønske om å se ett forsterket Viking 2. Men det virker på meg som Viking sliter med å tiltrekke seg andre spillere enn de som har ett forhold til Viking altså her i fra. Kjekt med lokale spillere men selvfølgelig ikke om de ikke er gode nok. Ønsker å se ett godt Viking lag ikke det vi så mot Bryne. Ingen ønsker det. Men de manglet og mange som naturlig hørrer til i det beste de kan stille.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3767
04.02.18 15:24

Klart Viking mangler en god spiss til og. De to banen i går var helt ufarlige og ikke hjalp de til bakover på banen heller sier BB.                                                                      .Det er ganske store justeringer som skal til for å få dette på plass. Vi trenger en angrepstrio som både forstår og evner å delta i forsvarsspillet. Det hadde vi ikke i dag, sier Berntsen til Aftenbladet

(Innlegget ble redigert 04.02.18 15:26)

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4777
04.02.18 15:29
toao: Men jeg får litt følelsen av at han opptrer som i 2004, da han valgte Kjell Inge Olsen foran Benny og gikk altfor langt i prioriteringen av den lokale satsingen. Det viktigste må være om man er god nok, ikke hvor man kommer fra.

Det er selvsagt mange "sliding doors" her, men jeg ser ikke bort fra at Viking FK ville ha vært i en helt annen økonomisk situasjon dersom BB hadde fått lov til å fortsette sitt "tæring etter næring" den gang.. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3767
04.02.18 16:31

https://www.an.no/glimt/bodo/fotball/heftig-dilemma-for-marius-glimt-slo-molde-2-1/s/5-4-687907 Hvis Viking hadde hatt midler hadde de nok hentet en del andre spillere. Det er dette det står på tror jeg. De fikk noen midler til å betale for Lode, men han ser ikke ut til å komme. Da får de bruke dette på andre spillere kanskje? I artikkelen står det han ønsker helst å bli i Glimt men at han føler han ikke vil bli satset på. Samt at det blir lenge til han ikler seg noen Brynetrøye på grunn av alle trusslene han har motatt av Brynesupportere.

(Innlegget ble redigert 04.02.18 16:34)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34270
04.02.18 17:54

Når Tripic var på trening så ble jeg overrasket
Når Holmvik var på trening ble jeg overrasket
Når Lode ble akutell så ble jeg overrasket
Når Salte ble klar ble jeg overrasket
Anthony og stopperen fra Skeid kom overraskende

En ting er sikkert, BB leter bredt og har mye kontakter. Så selv om noen ikke kommer nå så har jeg troen på at BB kommer opp med noen gode alternativer. Der de i fjor hentet spillere på en merksnodig måte virker BB å bruke spillere han kjenner eller kontakter som anbefaler.

Ja vi burde hatt stallen klar, men vinduet stengte onsdag/torsdag. Regner med at det jobbes bra på denne fronten og ja, jeg har mye større tiltro til BB i denne jobben enn Wiggen.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34270
04.02.18 18:11
aIseboy: eg ser ikke bort fra at Viking FK ville ha vært i en helt annen økonomisk situasjon dersom BB hadde fått lov til å fortsette sitt "tæring etter næring" den gang..

Tror nok historien hadde sett annerledes ut hvis han hadde fortsatt den gang ja. Dette er også litt av grunnen til at han nå er her. Nå må han gjøre det beste og selv om det er litt frustrerende å se at vi ikke akkurat er hete på overgangsmarkedet, så det det ekstremt viktig å ha tunga beint i munnen og fortsette med tæring etter næring også denne gang.

odtj
odtjInnlegg: 3506
04.02.18 19:20

Men nå er han her som trener ikke klubbdirektør. Hvis han prøver å gjøre begge jobbene vil det neppe gå bra. Er redd det blir for mye. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34270
04.02.18 19:32
odtj: Men nå er han her som trener ikke klubbdirektør. Hvis han prøver å gjøre begge jobbene vil det neppe gå bra. Er redd det blir for mye.

Han er vel her som en slags manager. Bjarte og Jensen skal lede det meste av treningene.

Fra RA

"Det er de to assistentene som vil legge opp og gjennomføre Vikings økter på daglig basis. Berntsens rolle vil ikke være så langt unna den klassiske manager-rollen fra England. Han vil ha ansvaret for spillerlogistikk og gripe fatt i mange av oppgavene Bård Wiggen hadde som sportssjef. 

– Men jeg har planer om å være veldig mye på feltet. Hver dag om mulig. Så vil jeg trekke meg unna når det er møter med spillere, klubber eller agenter som må gjennomføres, sier Berntsen."

 

(Innlegget ble redigert 04.02.18 19:33)

odtj
odtjInnlegg: 3506
04.02.18 22:30

Tror nok han bør være på feltet. Nok å gjøre der ser det ut som. Så får andre styre med økonomi og administrasjon. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 42224
05.02.18 10:00

Som jeg tenkte ville Viking ha en som var god med ball i beina. 
Dette sier Salte om seg selv:

– Jeg er god med ballen i beina, har bra fart og er flink til å lese spillet.

toao
toaoInnlegg: 4066
05.02.18 10:39
aIseboy: Det er selvsagt mange "sliding doors" her, men jeg ser ikke bort fra at Viking FK ville ha vært i en helt annen økonomisk situasjon dersom BB hadde fått lov til å fortsette sitt "tæring etter næring" den gang..

Det er jeg selvsagt enig i. BB var og er glimrende på økonomistyring. Men den lokale satsingen, med byttingen av Benny mot KIO som hovedgrep, var også starten på den sportslige nedturen for Viking.

toao
toaoInnlegg: 4066
05.02.18 10:42
TAdams6: En ting er sikkert, BB leter bredt og har mye kontakter.

Husker fra da BB var sportsdirektør at dette ofte var tilfelle når det gjaldt overganger. Det var flere tilfeller der Viking signerte spillere uten at noen at mediene hadde fanget opp rykter i forkant. Dette er han god på. Så vi kan ennå håpe. Motsatt var det også ofte mediespekulasjoner i månedsvis om overganger som ikke ble noe av, jfr Landu og kanskje Lode.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3767
05.02.18 11:19

De hadde bedre økonomi i den tid. Sandnes Ulf har hentet Niels Vorthoren. Hadde ønsket Viking hadde sett etter rutine nå og erfaring. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 10485
05.02.18 11:36

Etter en treig start, står Suleiman med 9 målpoeng (6 mål, 3 assist) på de siste 9 kampene i 2. bundesliga. Om han fortsetter sånn kan det kanskje bli penger til Viking etterhvert.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3767
05.02.18 13:00

Håper på en avklaring med Lode i dag. Hvis han vil bli i Glimt eller noe annet kan det vel ikke være så vanskelig å komme med en avklaring etter over en uke med betekningstid.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 42224
05.02.18 13:00
Sulfat: Etter en treig start, står Suleiman med 9 målpoeng (6 mål, 3 assist) på de siste 9 kampene i 2. bundesliga. Om han fortsetter sånn kan det kanskje bli penger til Viking etterhvert.

Kjekt han lyktes og får vist nivået sitt. Flere nordmenn har slitt der, så at han er der og storspiller viser prov på kvalitet.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34270
05.02.18 14:44

Merker jeg savner litt svar og oppdatering

Jeg håper Lode kommer. Finner vi en makker som utfyller hans egenskaper så kan vi få et bra stopperpar. Spørsmålet er jo Salte. Er han så stort talent som det kan virke som, så bør han faktisk spille fast fra første kamp. Salte-Lode som stoppere? Hvis de er gode nok, hvorfor ikke.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3767
05.02.18 14:50

Det virker ikke så Lode kommer, i følge den artikkelen som var i avisa Nordland. Jeg la ved en link til den tidligere. Han ønsker å bli i Glimt primært. Spilte og høyreback mot Molde nettopp. Da Glimt har fått en skade på en spiller der. Men nettopp derfor synes jeg han kan gi Viking ett svar nå. Så en kan komme videre. Nå har det drøyet lenge nok. Viking brukte mye tid på å vente på Landu. Nå har de brukt mye tid på Lode og.

(Innlegget ble redigert 05.02.18 14:54)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34270
05.02.18 14:57
Winthrop15: Viking brukte mye tid på å vente på Landu. Nå har de brukt mye tid på Lode og.

Man må faktisk vente på at spillere svarer. Ivertfall når vi ennå har veldig god tid.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3767
05.02.18 15:08

Klart en må vente men jo lengre det drøyer jo mer sannsynlig at spilleren ikke vil. Det kan vel ikke ver så vanskelig å ta en avgjørelse. Det går ann å avkreve ett svar og. For en må jobbe med andre alternativer feks. God tid er jeg ikke så overbevist om at Viking har. De skal samkjøre ett lag og. Aftenbladet burde komme opp med det som stod i avisen Nordland. 

(Innlegget ble redigert 05.02.18 15:09)

makki1899
makki1899Innlegg: 121
05.02.18 15:15

Vi har ingen etablerte stoppere i klubben, og med Brynekampen friskt i minne syntes jeg ikke vi har god tid. 

(Innlegget ble redigert 05.02.18 15:16)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3767
05.02.18 15:19

Nei synes ikke heller det, og tror god tid betyr like mye ingen i sikte så andre ting. Såpass følger jeg med på Viking gjennom mange år at det ofte betyr det. Ingen midstoppere, en spiss som er god nok. Masse usikkerhet. Vevatne som erstatter for Haugen er greit. På midtbanen har de ikke fått inn noe som hever laget. Salte er 18 år gammel, Thorstvedt fra Stabæk 2, og Novak fra Viking 2. God tid... venta...

(Innlegget ble redigert 05.02.18 15:27)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34270
05.02.18 15:40
makki1899: Vi har ingen etablerte stoppere i klubben, og med Brynekampen friskt i minne syntes jeg ikke vi har god tid.

Lenge til sesongstart og ta en for rask avgjørelse nå vil vi trege på når sesongen starter. Vi bør ha stallen komplett når vi reiser til Spania om ca 2-3 uker.

Jeg er utålmodig jeg og, men hvis vi husker hva Wiggen holdt på med i sommer så er det kanskje greit å sjekke ut de som kommer. Jeg regner med mye svar iløpet av denne uka.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34270
05.02.18 18:37

På instagram er det å lese at Tord Salte besto legesjekken og er klar for Viking

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20978
aIseboy
aIseboyInnlegg: 4777
05.02.18 21:00
fotballidiot2: Synes Salte uttaler seg fornuftig.  Håper på Lode som makker https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/kunne-ikke-avsla-viking-bare-fordi-jeg-er-fra-bryne-1.1095414

Jeg synes det er mest trist at det er noen få brushoder på Bryne som setter alle Brynesupporterne i forlegenhet, for ellers er det god og frisk supporterkultur der, de sportslige resultatene tatt i betraktning. De ødelgger jo for klubben. Tipper det frister Marius Lode lite å en gang komme tilbake om 5-6 år å hjelpe klubben. 

Det ryktes at noen av dem planlegger å stå på bortefeltet på 16. mai kampen, men vi vil ihvertfall ikke ha dem der i såfall. Men det er vaktene på stadion som bestemmer uansett.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 34270
06.02.18 18:47

Det ble vel sagt av Wiggen og co at det skulle hentes spillere å bygge på, ikke spillere som kom for å tjene lett tjente penger på korte kontrakter. Men dette ble raliteten

" Det er ekstreme tall, og for vår del handlet det mye om den mislykkede redningsaksjonen vi prøvde i fjor. Derfor ble det mange lånespillere inn på grunn av økonomien, og mange av dem forsvant igjen ganske fort. Den hyppige utskiftningen er ikke akkurat et veldig sunt tegn, sier Viking-assistent Bjarte Lunde Aarsheim til RA."

Nå må Viking snart begynne å gjøre som de planlegger. Det er ofte tomme ord og handling som ikke harmonerer i alt som gjelder det sportslige. Nå må de snart holde planene sine.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg