Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
siggi76
siggi76Innlegg: 3005
21.06.18 00:23

Observasjoner fra kampen:

-viking var tydelig tynget av motgangen den siste tiden og 1-0 virket forløsende

- rett før 0-1 sviktet samspillet mellom det nye midtstopperparet Østigaard og vevatne da ingen av de gikk i press mot florøspissen som fikk ballen selv om ingen av dem hadde andre spillere å markere.

- på 0-1 scoringen sviktet vevatne kraftig da han ikke tok ut dybde tidlig nok

- Thorstvedt er utrolig god med ballen men ble spilt frem altfor sjelden. Han mister ikke ballen selv om han blir spilt opp når han er markert. 

- Sale har et veldig stort arbeidsområde og jobber som en helt, men det blir for upresist og han slipper ballen for sent.

- flere av vikings spillere virker dårlig trent eller må ha drukket for lite. Torsteinbø og Thorstvedt hadde noen gode maksspurter, men det var overraskende å se at de fikk krampe. Tripic og martinsen virket også fullstendig sluttkjørt.

- viking har et stort forsvarsproblem. Det handler ikke bare om samspillet, men vel så mye om kvaliteten på spillere som martinsen og han startbacken. At kronberg ikke startet i dag virker veldig rart.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6393
21.06.18 00:33

siggi76:» At kronberg ikke startet i dag virker veldig rart.»

————-

Kronberg har vært god fremover på banen, men jeg synes han har slitt defensivt. Han har vært mye på halvdistanse ved brudd imot og gitt mye rom. Også markeringssvikt og avgitt rom for spillere på blindsiden som har gitt mål imot. Han er god en mot en.

siggi76
siggi76Innlegg: 3005
21.06.18 00:49

Helt enig i vurderingen din, Gorgi. Problemet er bare at Martinsen virker enda råtnere defensivt og ikke er like god offensivt. Han nye fra start Viste tydelig at han er langt unna nivået han hadde for noen år siden. Han var treg og gjorde dårlige valg med ballen.

clavin
clavinInnlegg: 31415
21.06.18 09:14

Østigård fikk ikke fortsette da han ikke kunne svare på hvem motstanderen var etter en smell. Typisk at man spiller mot Florø akkurat når man får et slik spørsmål.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
21.06.18 10:53

Registrerer at spillerne ble veldig slitne mot Florø. Drev de ikke med tung trening i landsalgspausen? Har de for tunge bein? Har BB drevet de for hardt?

For med det treningsregimet man hadde før sesongen så er det ingenting som skulle tilsi at de ikke var godt nok trent. Men for mye trent går også an. Viktig med overskudd til å yte maks.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 21707
21.06.18 11:06
TAdams6: Registrerer at spillerne ble veldig slitne mot Florø. Drev de ikke med tung trening i landsalgspausen? Har de for tunge bein? Har BB drevet de for hardt?
For med det treningsregimet man hadde før sesongen så er det ingenting som skulle tilsi at de ikke var godt nok trent. Men for mye trent går også an. Viktig med overskudd til å yte maks.

Trodde de var veldig nøye med blodprøver etc for å sikre at man ikke blir overtrent. Tidligere var det snakk om enkelte som måtte stå over eller ta det rolig fordi de hadde høye verdier.

Så det regnet jeg med skulle være under kontroll.

Registrerer ellers at Grønner igjen kan være aktuell

https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/gronner-kan-bli-viking-aktuell-1.1162204

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
21.06.18 11:08
fotballidiot2: Trodde de var veldig nøye med blodprøver etc for å sikre at man ikke blir overtrent. Tidligere var det snakk om enkelte som måtte stå over eller ta det rolig fordi de hadde høye verdier.

Ja det har stått at de er nøye på det. Men det er ingenting som tilsier at de bør være utrente nå. Sliten ja, men ikke dårlig trent. I panikken kan Viking ha strukket strikken. Jeg vet ikke, bare spekulerer. Synes det høres veldig rart ut at de er dårlig trent.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
21.06.18 11:09
fotballidiot2: Registrerer ellers at Grønner igjen kan være aktuell

Hadde vært kjekt å fått satt grunnstammen i framtidens lag i sommer. Salte inn, Grønner inn. Kanskje noen andre?

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 14937
21.06.18 11:36
fotballidiot2: Registrerer ellers at Grønner igjen kan være aktuell

Grønner inn hadde vore veldig positivt. Mitt inntrykk av Grønner er at han er eit steg opp iallfall frå Nakkim. Ein stopparduo med Salte og Grønner hadde vore bra.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4188
21.06.18 11:38

Vanskelig å få Grønner tror jeg. Har kontrakt med Brann og det er nok også ES klubber etter han. Tenker Viking må lete ett annet sted. Ellers er det jo en del snakk om Østensen og har hørt Jostein Ekeland skal være aktuell men det lukter vel ikke akkurat så veldig mye ES av det? 

KongOjo
KongOjoInnlegg: 3176
21.06.18 16:22

Leser i BA nå. Grønner til Viking er nok aktuelt, som SKB supporter håper jeg riktignok at det kun er på lån. Kan bli en bra deal det for alle parter. Grønner var en av de beste stopperne i OBOS når vi var der, så kan bli en bra deal for Viking uansett. Nesten umulig å spille seg inn som stopper på Brann når man ser nivået til Wormgoor og Acosta denne sesongen. 

leedsforalltid
leedsforalltidInnlegg: 2427
21.06.18 16:24

Sale er uferdig og mangler en del i forståelse men jeg synes at det tar han igjen med innsats og løpsstyrke. Han tør og viser med kroppspråk at han vil. Dette smitter til andre. Ser vi på Ryersson og delvis Tommy så viser de med kroppspråk at de ikke gidder. Dette smitter også til andre. Går rundt, småjogger, vinner ikke noen dueller.

Tommy har lov siden han er spiss og plutselig er han påskrudd. Men vi er vant til at han konstant jager når han er i form.

Julian vant vel ikke en duell og jeg tror han burde vært indreløper eller reserve.

Kronberg kom inn og viste at han er dårlig defensivt. Viser at han full kontroll med armene mens en spiller har lurt seg bak han men bommer heldigvis.. 

Jeg som dere lurer på hvorfor vi er så tunge og virker dårlig trente og tror på overtrening. Har de slurvet med blodprøvene? For mye fotballtrening i stedet for løpetrening? Husker dere når Nordlie skulle bare trene med ball i Lsk og gikk på tidenes smell. Alle trodde de hadde trent for mye gamp men det var for mye fotball.

Mye synsing her men det er jo derfor vi har vgd. Tror det løsner litt etter litt og tror på klar seier mot Hamkam.

(Innlegget ble redigert 21.06.18 16:30)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44163
21.06.18 17:14
KongOjo: Leser i BA nå. Grønner til Viking er nok aktuelt, som SKB supporter håper jeg riktignok at det kun er på lån. Kan bli en bra deal det for alle parter. Grønner var en av de beste stopperne i OBOS når vi var der, så kan bli en bra deal for Viking uansett. Nesten umulig å spille seg inn som stopper på Brann når man ser nivået til Wormgoor og Acosta denne sesongen

Sier ja takk til Grønner jeg. Østigård drar nok til Molde og da må det hentes inn noe.

KongOjo
KongOjoInnlegg: 3176
21.06.18 17:54
Kristwic7: Grønner

Har vært jævlig uheldig egentlig i Brann, har stort sett bare spilt når Vito og Bismar er ute og da er Brann mannskapet en miniatyr av seg selv. 

Grønner skrev jo ny kontrakt i vinter, så hvis ikke Brann kun er ute etter å frigjøre lønnsmidler så skal nok han muligens være for dyr for Viking. Så tror og håper det blir ett utlån. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44163
21.06.18 18:08
KongOjo: Har vært jævlig uheldig egentlig i Brann, har stort sett bare spilt når Vito og Bismar er ute og da er Brann mannskapet en miniatyr av seg selv.  Grønner skrev jo ny kontrakt i vinter, så hvis ikke Brann kun er ute etter å frigjøre lønnsmidler så skal nok han muligens være for dyr for Viking. Så tror og håper det blir ett utlån.

Vanskelig å konkurrere med 2 av ligaens og klubbens beste spillere dessverre. 

Tipper også selv det er utlån, men med mulighet for å hente senere?
Det tror jeg gagner Viking mtp økonomi best, trenger jo også spillere i andre posisjoner og kan derfor ikke bruke alt på et kort.

KongOjo
KongOjoInnlegg: 3176
21.06.18 18:11
Kristwic7: ligaens

I år har de vært best i Norge spørr du meg, så har egentlig blitt helt håpløst for Grønner å spille seg inn på det laget. 

Grønner har lang kontrakt, men mulig at det ligger noen klausuler der som gjør at det ikke trenger å bli så dyrt uansett. Selv om han er reserve sies det at Grønner har ganske solid lønn, så er mulig at Brann kan være ute etter å få inn en billigere reserve uansett. 

Nevi
NeviInnlegg: 7960
21.06.18 19:22

Investorhjelp gir Viking fire millioner til å bruke på nye spillerer i sommer. 

Står mer om dette i SA. Er endel usikkerhet blant nåværende lånespillere. Kan bli spennende å se om de har noen i kikkerten som kan heve laget.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
21.06.18 19:53

Fra SA

"Viking er fullstendig feilorganisert. De må ansette en sportsdirektør som kan bygge gode relasjoner til omgivelsene. De kan ikke la en hovedtrener styre spillerlogistikken. Å være hovedtrener i Viking er mer enn nok og krever de 24 timene døgnet har, mener Stig Lillejord."

Stig Lillejord virker bare snurten fordi BB ikke svarer på hans SMS'er. BB styrer spillerlogistikken fordi han er mer manager enn trener. Aarsheim og Jensen er trenerne. Synes BB sin innsats på overgangsmarkedet i vinter ga terningkast 6. Hva Stig Lillejord eventuelt mener bør vi ikke bry oss så mye om. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
21.06.18 21:19

Gorgi, du vet alt innad i Viking. De 4 millionene som nå kan brukes, skal de også dekke lønnsutgifter?

Sto tidligere at Viking ønsket å slanke stallen for å frigjøre lønnsmidler. Skal de 4 millionene dekke lønn og så gir det litt mindre handlingsrom.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4188
21.06.18 21:48

Blir Jordan Hallam kjøpt mon tro? Jeg tipper nei.,

KongOjo
KongOjoInnlegg: 3176
21.06.18 22:39
TAdams6: Lillejord

Største dritagenten norsk fotball har fostret, går tom Jim Solbakken en høy gang. Kritikk fra Lillejord er ett godt tegn vil jeg heller si. Han slaktet sportssjefen til Brann for en stund siden, siden da tror jeg knapt Brann tapt. Kanskje det samme skjer med Viking? 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26549
21.06.18 22:45

Viking bør gå etter spillere på yngre landslag. Det finnes spennende talenter i mindre klubber og noen som ikke blir satset på i store klubber.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16214
21.06.18 22:55
TAdams6: De 4 millionene som nå kan brukes, skal de også dekke lønnsutgifter?

Ja.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
22.06.18 00:10
BigGeorge: Viking bør gå etter spillere på yngre landslag.

Er vel først og fremst i aldersgruppen 25-30 vi mangler.

Her er hva som står i SA om hva de vil jakte i sommer

"Viking har et litt ubalansert lag når det kommer til alder, de trenger flere spillere i alderen 25-30 år. Samtidig skal det være eliteserienivå på spillerne de henter."

Så får vi se hva vi ender opp med.

toao
toaoInnlegg: 4068
22.06.18 07:45
TAdams6: De 4 millionene som nå kan brukes, skal de også dekke lønnsutgifter?

"Ettersom Viking fortsatt er underlagt en handlingsplan hos Norges Fotballforbund (NFF), går alt av kostnader knyttet til nye spillere inn under de fire millionene som er stilt til disposisjon", står det i Aftenbladet.

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2792
22.06.18 08:33
TAdams6: Viking har et litt ubalansert lag når det kommer til alder, de trenger flere spillere i alderen 25-30 år.

Det samme ble sagt i fjor på denne tiden. Og BB sa det samme til meg før jul. Men det ble ikke gjort noe særlig med det da heller. Så vi får håpe nå da. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
22.06.18 10:26
toao: "Ettersom Viking fortsatt er underlagt en handlingsplan hos Norges Fotballforbund (NFF), går alt av kostnader knyttet til nye spillere inn under de fire millionene som er stilt til disposisjon", står det i Aftenbladet.

Jo, så det. Men samtidig har det stått at Viking ønsker å slanke stallen for å frigjøre lønnsmidler til nye spillere. Dette var før det kom 4 millioner på banen. Men greier man å holde kostnaden utenom den daglige driften så er det bare bra. Da vil årsregnskapet få litt drahjelp.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36306
22.06.18 10:28
Jimmy_Stein: Så vi får håpe nå da.

Får håpe de spisser litt mer nå. Det trengs. I vinter hentet man flest mulig spillere for minst mulig penger. Det ble mye urutinert, men like fullt bra. Men når motgangen melder seg, når man skal ha noen til å dra lasset på banen, da er det bra å ha rutinen i bakhånd. Så jeg håper virkelig at vi får inn et par slike spillere som går foran. 

Faktisk hadde Jenkins vært god å ha i år som anker. Synd vi ikke beholdt han. Han kunne gjort en forskjell.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4188
22.06.18 11:26

Vanskelig å få tak i det de vil ha sier BB. Det er jo forståelig. Obos og stramt lønnsbudsjett, men håper de lykkes best mulig. Går Salte og inn i disse millionene? Siden det ordnet seg med han rett oppi dette?

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 14937
22.06.18 11:46

Eg ønskjer meg ein ny keeper, Grønner og ny sentral midtbane, først og fremst. Gjerne ny spiss òg, men eg synst det kniper meir andre plassar.

Klikk for å gå tilbake til toppen