Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
11.11.18 18:24
Justice 96: Vetle Roth Andersen (22), Trondheim:

Sønn av Sverre Andersen og er fra Tasta, studerer vell oppi Trondheim men tok turen hjem denne helgen for å se opprykket gå i boks. Kjekt uansett! 

Evertonion
EvertonionInnlegg: 697
11.11.18 18:38

Sønn av Sverre Andersen er vel Cato Andersen? Og han er sikkert godt over 50 nå...har han en så ung bror?

clavin
clavinInnlegg: 32751
11.11.18 19:08

Min foreløpige mening om neste års tropp:

Keepere: Hvis det er slik at Austbø ikke har kontrakt mens Wichne har dette så bør det være farvel til Austbø. Jeg har heller ikke tro på at Wichne har nivået inne, og uansett må Viking hente en habil keeper.

Høyreback: Bjørshol har for så vidt gjort det bra, men utelukker ikke at plassen kan styrkes til neste år. Krohnberg bør være historie.

Venstreback: Vi har Wikstøl og Vevatne, som begge er habile, uten at jeg er sikker på at de holder topp nivå. Ikke den lagdelen som er mest prekær å endre.

Midtstoppere: hadde Andreson fortsatt hadde dette vært svært bra. Jeg er mer usikker på Nakkim. Når dette er sagt scorer Nakkim mye på sin oppofrende opptreden. Mulig det er verdt å ha ham med videre til tross for at et sannynligvis finnes spillere som isolert sett holder høyere nivå. Oslo-gutten spiller med hjerte utenfor drakten, og jeg har savnet slike spillere. Martinsen bør nok søke lykken et annet sted, mens Salte (enten på denne eller en annen plass) kan være en spiller for troppen.

Midtbane: Furdal er enkelt og greit klasse, til tross for at han er 32 og kommer fra intet. Danielsen får muligens ny kontrakt, og det er vel helt greit selv om det motsatte ikke hadde gjort meg så mye. Ernemann bør ha spilt sin siste kamp, selv om han bidro de siste kampene. Thorsteinbø kan nok gjøre en jobb som troppspiller, mens Thorstvedt forhåpentligvis utvikler seg ytterligere. Ibrahimay er nok også med.

Vinger/spisser: Høiland er klasse, også på nivået over. Østensen bør få et år til, og det ser ut som han er en skikkelig måltype. Tripic er god og tilfører i tillegg laget energi. Usikkerheten har vært knyttet til Bytyqi, og det har vært ting som tyder på at han har stagnert vel mye. De to siste kampene har dog gitt meg fornyet tro. Sale har potensiale, og hvis han kan bli litt fotballmessig klokere (velge riktige løsninger litt oftere) og mer effektiv, så blir han bra.

HLund
HLundInnlegg: 18396
11.11.18 19:11
clavin: Furdal er enkelt og greit klasse, til tross for at han er 32 og kommer fra intet

Både og. Her borte har vi visst om ham en god del år. Til og med LAN hadde lyst å signere ham til tross for at han overhode ikke passer inn i systemet hans egentlig. Ballferdighetene hans går utenpå samtlige andre på Brann.

GGzahid
GGzahidInnlegg: 291
11.11.18 19:19
Evertonion: Sønn av Sverre Andersen er vel Cato Andersen? Og han er sikkert godt over 50 nå...har han en så ung bror?

Selvfølgelig, mente barnebarn. Cato er onkelen til Vetle.

clavin
clavinInnlegg: 32751
11.11.18 19:30
HLund: Både og. Her borte har vi visst om ham en god del år. Til og med LAN hadde lyst å signere ham til tross for at han overhode ikke passer inn i systemet hans egentlig. Ballferdighetene hans går utenpå samtlige andre på Brann.

God ballferdighet, meget bra pasningskvalitet og STOR fotballhjerne.

soren_plystre
soren_plystreInnlegg: 516
11.11.18 19:35

Psyk kamp! 

Viking har et høyere tilskuersnitt enn i Eliten. Selvfølgelig har det vært kjekt å vinne fotballkamper. Samtidig har klubben uttrykt at de faktisk trenger folk og lagt tilrette for dette. Klubben har vært ærlige på at de vil opp, men at de trenger hjelp fra alle som vil bidra. De har også vært bastante på at dette blir tøft og at opprykket ikke kommer automatisk. Publikum har for første gang på lenge fått det de er blitt forespeilt. Tidligere har det vært forventninger om Chanel og endt opp med Bosselini. Det har vært forventninger om kaviar og vi har fått servert plukkfisk. Denne sesongen har vært en felles forståelse fra ledelse til billettkjøper at alle er med å dra lasset.

Alle monner drar, og noen av de som har imponert mest i år er Vikinger på Østlandet. I mange år har viking vært det laget i eliten med lavest snitt på bortekamper. Men noen har tatt tak. Og jeg tror det har vært en lettelse for spillerne å spille for Viking Oslo da det i perioder har knytt seg på hjemmebane. Fantastisk jobba og jeg mener bestemt at dere har vært spilt en avgjørende rolle i dette opprykket. Årets Viking i mine øyne. Håper noen fikk sjansen å stikke hjemom i helgen.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45556
11.11.18 19:43
clavin: Min foreløpige mening om neste års tropp: Keepere: Hvis det er slik at Austbø ikke har kontrakt mens Wichne har dette så bør det være farvel til Austbø. Jeg har heller ikke tro på at Wichne har nivået inne, og uansett må Viking hente en habil keeper. Høyreback: Bjørshol har for så vidt gjort det bra, men utelukker ikke at plassen kan styrkes til neste år. Krohnberg bør være historie. Venstreback: Vi har Wikstøl og Vevatne, som begge er habile, uten at jeg er sikker på at de holder topp nivå. Ikke den lagdelen som er mest prekær å endre. Midtstoppere: hadde Andreson fortsatt hadde dette vært svært bra. Jeg er mer usikker på Nakkim. Når dette er sagt scorer Nakkim mye på sin oppofrende opptreden. Mulig det er verdt å ha ham med videre til tross for at et sannynligvis finnes spillere som isolert sett holder høyere nivå. Oslo-gutten spiller med hjerte utenfor drakten, og jeg har savnet slike spillere. Martinsen bør nok søke lykken et annet sted, mens Salte (enten på denne eller en annen plass) kan være en spiller for troppen. Midtbane: Furdal er enkelt og greit klasse, til tross for at han er 32 og kommer fra intet. Danielsen får muligens ny kontrakt, og det er vel helt greit selv om det motsatte ikke hadde gjort meg så mye. Ernemann bør ha spilt sin siste kamp, selv om han bidro de siste kampene. Thorsteinbø kan nok gjøre en jobb som troppspiller, mens Thorstvedt forhåpentligvis utvikler seg ytterligere. Ibrahimay er nok også med. Vinger/spisser: Høiland er klasse, også på nivået over. Østensen bør få et år til, og det ser ut som han er en skikkelig måltype. Tripic er god og tilfører i tillegg laget energi. Usikkerheten har vært knyttet til Bytyqi, og det har vært ting som tyder på at han har stagnert vel mye. De to siste kampene har dog gitt meg fornyet tro. Sale har potensiale, og hvis han kan bli litt fotballmessig klokere (velge riktige løsninger litt oftere) og mer effektiv, så blir han bra.

Enig med deg her. Men jeg vil sette Salte i samme bås som Bytyqi. En spiller som utvilsomt mye mer inne og som vil utvikle seg i årene som kommer. 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8313
11.11.18 20:10

Hvis klubben er smarte nå, så må de få ut sesongkort for 2019 asap..mens det ennå er litt eufori rundt klubben. Medgangssupportere (rundt  12.000 på dagens kamp antar jeg) er ferskvare

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4177
11.11.18 20:16
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:50)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23133
11.11.18 20:24

Nå håper jeg virkelig BB kikker på en høyere hylle enn Lode og CLL. Skal vi gjøre en god figur i eliteserien må vi få inn spillere som er reelle forsterkninger 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
11.11.18 20:33

Lode spiller vel fast på BG, så tviler på det er aktuelt lengre. Håper de leter på en hylle de har økonomi til. Kanskje Lærde vil nå :-)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
11.11.18 20:36
aIseboy: Medgangssupportere (rundt 12.000 på dagens kamp antar jeg) er ferskvare

Du vet snittet i år ble 7899. Kun RBK, Brann og Vålerenga hadde høyere snitt i Eliteserien

4.høyest snitt i Norge, når vi spiller i OBOS.

Vi får pepper når vi leverer slikt snitt. Hva skal vi da si om Sandnes Ulf og andre? Det må virkelig være ille i resten av landet når vi er så dårlige

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
11.11.18 20:38
Winthrop15: Lode spiller vel fast på BG, så tviler på det er aktuelt lengre. Håper de leter på en hylle de har økonomi til. Kanskje Lærde vil nå :-)

Jeg tror ikke Lode er spesielt mye bedre enn Nakkim.

Lædre Bjørdal har vi prøvd oss på så mange ganger nå uten at han vil, jeg er gått litt lei han. Men klart, han er en ledertype.

Håper vi kan få til en avtale om å låne Andresson hele 2019. Andresson og Nakkim videre er helt greit. Salte bør også utfordre på enten stopper eller back plass til neste sesong. Er vel siste året han er junior i år.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
11.11.18 20:43
clavin: Min foreløpige mening om neste års tropp:

Enig i mye her

Keeper må vi få ny. Tenkte tidlig i 1.omgang at det var typisk at Austbø spiller bra på slutten av sesongen slik at han får ny kontrakt. Men så viste han seg slik vi er vant med, ustabil og store tabber. Vi må ha ny keeper. Om det er Arnebrott eller en utenfra vet jeg ikke. Ny 1.keeper må vi ha

I forsvar har vi stort hull i midtforsvaret. Bjørshol på høyre og venstrebacken er sikre. Martinsen må sendes videre. Salte er en outsider. Men stort hull i forsvaret. Spesielt Andresson skulle jeg ønskt med videre.

På midtbanen har vi mye bra. Furdal, Thorstvedt, Danielsen, Torsteinbø, Ibrahimaj. Mange alternativer på indreløper. En Jenkins eller tilsvarende inn vil heve oss mye.

På kantene er vi som før årets sesong usikre. Ustabile men høyt toppnivå. Tripic, Zymer og Sale med Ibrahimaj også som alternativ viser at vi har mange strenger å spille på. I utgangspunktet trenger vi ikke nye kanter

På topp vil jeg ha med Østensen og Høiland. Vil også ha inn en stor og sterk spiss. En som binder opp forsvarere og som kan vinne dueller. En dimensjon til i angrepsspillet.

Ny keeper
2 gode stoppere av klasse
defensiv midtbane
stor og sterk spiss

5 spillere inn er det vi trenger tror jeg. Jeg tar gjerne Nakkim, Andresson og Jenkins. Da er det faktisk bare 2 spillere BB må jakte.

storteple
stortepleInnlegg: 9325
11.11.18 21:12

Det har vært en tøff dag, men jøjemeg for en utløsning vi fikk i kampen. 

Viking leverer endelig ved den største anledningen. Det sier litt om hvilken tropp og mentalitet BB har klart å bygge, og det nesten uten midler. 

Min ønskeliste til neste sesong er som følger:

Ny keeper

Andresson og Nakkim

Ny sentral midtbanespiller (gjerne Jenkins, men ikke Landux2)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
11.11.18 21:13

Når det gjelder spillerlogistikken til neste sesong så skal vi stole på BB.

Jeg tror faktisk at vi kommer til seriestart med bedre forsterkninger enn det jeg forespeiler. Se hva han har fått til med årets stall. Fram til sommeren var det kun Thorstvedt vi hadde brukt penger på, 50.000,- I sommer fikk vi litt økonomisk hjelp samtidig som vi solgte Ryerson. Furdal, Ibrahimaj og Bjørshol ble hentet inn.

BB viser teft på markedet, han har god oversikt. Jeg tror vi blir positivt overrasket. Hvem hadde trodd at vi skulle greie å hente Tripic før sesongen? Ikke jeg ivertfall. Regner og med at de har god oversikt og at det kan skje litt fram mot jul nå.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
11.11.18 21:14
storteple: men ikke Landux2)

Jeg tror fort han kan bli hentet inn som stopper. Men vi trenger 3 stoppere, ikke bare 2. Regner med at Martinsen reiser videre.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23133
11.11.18 21:15

Da er det faktisk bare 2 spillere BB må jakte.

Men det må til gjengjeld være spillere av høy eliteserie klasse. Spennende å se hva BB kan dra opp av hatten innenfor de rammene vi har. Men han har vist teft før. Håper økonomien kan gi rom for en speider i noe større stilling enn nå

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8313
11.11.18 21:19
TAdams6: Du vet snittet i år ble 7899. Kun RBK, Brann og Vålerenga hadde høyere snitt i Eliteserien 4.høyest snitt i Norge, når vi spiller i OBOS. Vi får pepper når vi leverer slikt snitt. Hva skal vi da si om Sandnes Ulf og andre? Det må virkelig være ille i resten av landet når vi er så dårlige

Ja, det er virkelig ille i Norge for tiden. Ikke minst i Sandnes Ulf. Regner med at det ikke blir en vane å sammenligne Viking med SULF? :-) 

I dag var det smekkfullt på SR-Bank Arena, altså rundt 16.000 faktiske tilskuere. Jeg tror ikke jeg er så langt unna hvis jeg påstår det faktiske tilskuersnittet ellers i sesongen (med unntak av 16. mai kampen mot Sandnes Ulf) har vært rundt 4.000.

Hvilket er et veldig bra tall i OBOS-målestokk, men hvor påstanden om 12.000 medgangssupportere står seg. 

Og som nevnt - nå må bare klubben smi mens jernet er varmt. 

Nevi
NeviInnlegg: 9229
11.11.18 21:22
TAdams6: Jeg tror fort han kan bli hentet inn som stopper. Men vi trenger 3 stoppere, ikke bare 2. Regner med at Martinsen reiser videre

Landu landu bør ikke være ett navn på blokken. i hvertfall ikke som stopper. Men og som def.midtbane bør Viking sikte høyere.

Nevi
NeviInnlegg: 9229
11.11.18 21:23
aIseboy: Og som nevnt - nå må bare klubben smi mens jernet er varmt.

Det håper jeg de gjør ja.

ikke minst veldig greit å kunne kjøpe noen sesongkort i julegave.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
11.11.18 21:23
aIseboy: Jeg tror ikke jeg er så langt unna hvis jeg påstår det faktiske tilskuersnittet ellers i sesongen (med unntak av 16. mai kampen mot Sandnes Ulf) har vært rundt 4.000.

Jeg skal ikke påstå hvor mange som har kjøpt billett som har vært hjemme. Men det er nå solgte billetter som telles. Skal vi dele de andre lags tilskuersnitt på 2 også? Eller gjelder det bare hos Viking?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
11.11.18 21:26
Nevi: Landu landu bør ikke være ett navn på blokken. i hvertfall ikke som stopper. Men og som def.midtbane bør Viking sikte høyere.

Jeg føler meg rimelig sikker på at han kommer. Han var så nær så nær i vinter. Da var medisinsk test og alt gjennomført, var bare underskrifta som manglet. De var vel uenige om hvor han skulle spille. BB ville ha han som stopper. Det tror jeg han står med ennå hvis han kommer hit.

Han er ikke en spiller som hever oss, men han gir oss alternativer, rutine og bredde. Vi kan ikke bare ha talenter i troppen. 

CLL føler jeg meg sikker på at vi henter, jeg tipper det er som stopper. Men det betyr ikke at han blir fast. Det må bli opp til CLL og trenerteamet.

magpien
magpienInnlegg: 5013
11.11.18 21:27

Hvor kommer snakket om Landu fra? Håper Bjarne er litt mer kreativ enn som så.

storteple
stortepleInnlegg: 9325
11.11.18 21:27

Enig i at vi skal stole på BB på overgangsmarkedet. Han virker å ha en helt utrolig teft. Og jeg glemmer ikke hva han har dratt opp av hatten tidligere. 

Veldig spent på hvordan Aafk vil takle kvalik. Det er nok litt mange i Aafk som har tatt opprykket på forskudd før det begynte å butte, og det er et skummelt utgangspunkt. 

Fryktelig glad for at vi gikk for BB og ikke Bohinen, spesielt etter å ha sett hva slags fotball de har levert. 

Da hadde vi antageligvis heller ikke hatt Furdal eller Andresson heller, spillerne som helt klart hevet laget betraktelig i sommer. Den forskjellen de to har utgjort har vært enorm. 

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36347
11.11.18 21:27

Gratulerer med opprykk, Viking! Blir et gledelig gjensyn med dere i øverste divisjon neste sesong. 

storteple
stortepleInnlegg: 9325
11.11.18 21:32

Denne dagen hadde vært så utrolig annerledes om vi ikke hadde vunnet i dag. Grøsser bare ved tanken. 

Othellos
OthellosInnlegg: 236
11.11.18 21:35

God spiller Høiland, men gjør seg ikke så godt på intervjuer..

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37864
11.11.18 21:39
storteple: Fryktelig glad for at vi gikk for BB og ikke Bohinen, spesielt etter å ha sett hva slags fotball de har levert.

Jeg var en av de som ikke ville ha Bohinen før sesongen og så glad jeg er for valget Viking tok. 

Når vi ser på så folk som ser Aalesund til og med i avgjørende kamp hjemme mot Viking og misnøyen er der opp med måten laget framstår på.

Veldig glad for valget vi tok, først og fremst at vi ikke valgte Bohinen. Jeg liker ikke trenere som er mer opptatt av å stoppe motstander enn å dyrke eget lag og spille og bruke styrkene til eget lag.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg